Pilaako sukeltelu jalkapallon?

 • Kyllä

  Ääniä: 124 75,2%
 • Ei

  Ääniä: 29 17,6%
 • EOS

  Ääniä: 12 7,3%

 • Äänestäjiä
  165

KiVi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Nanna Karalahti
Minä en ole jalkapallomiehiä. En tiedä, olisinko, jos lajissa ei kalasteltaisi vastustajalle virhettä lähes tulkoon aina, kun se sopii oman joukkueen agendaan. Tällä hetkellä kalastellaan. Tuore otos perustuu noin kymmeneen minuuttiin Kolumbia-Kreikka-ottelua ja Ranska-Honduras-ottelun maalikoosteeseen.

En siis todellakaan seuraa lajia, vaikka välillä vähän yritän. Yritys päättyy aina vitutukseen.

Korjatkaa, jos seuraavat huomiot eivät pidä paikkaansa.

1) Kun ihminen kaatuu, hän yrittää ottaa käsillä vastaan. Hän ei ainakaan heitä käsiä taakseen.

2) Kun ihminen kaatuu, häneltä ei lähde molemmat jalat yhtä aikaa alta kuin salaman iskusta.

3) 11 METER FRANKREICH GEGEN HONDURAS 1:0 PENALTY FIFA WORLD CUP FRANCE VS HONDURAS 15 06 2014 - YouTube
Videolla on Ranskan ja Hondurasin välisen ottelun rangaistuslaukseen johtanut rike. Rike tapahtui. Rikkeen jälkeen rikottu pelaaja päätti kuitenkin korostaa rikettä. Hän huomasi menettävänsä pallon, joten yhtäkkiä häntä ammuttiin selkään. Molemmat jalat lähtivät alta ja kädet lennähtivät taakse.

Kolumbian ja Kreikan välisessä ottelussa toisen joukkueen hyökkääjällä oli 1-1-tilanne pakki vastaan. Hän yritti riplailla ohi, mutta menetti pallon kömpelyyttään. Siispä hän hyppäsi nurin samalla tavalla kuin edellisen esimerkin honduraslainen.

Mielenkiintoisesti tuossa ottelussa oli keskikentällä pallontavoittelutilanne, jossa pelaajat kohtasivat toisensa samalla voimalla kuin FRA-HON-ottelussa kuudentoista alueella. Tuossa tilanteessa selkään tönäisty pelaaja ei kaatunut, koska sai pelattua pallon omilleen.

Sukeltelu sotii niin täysin vastaan minun käsitystäni siitä, mitä on rehti ja oikea urheilu, että tulen oikeasti vihaiseksi nähdessäni tuollaista toimintaa. Jalkapallo on pilattu minulta.

Muita mielipiteitä?
 
Tell me something, boy. Aren't you tired trying to fill that void?

KiVi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Nanna Karalahti
Tell me something, boy. Aren't you tired trying to fill that void?

Outsider

Jäsen
Koko teksti.
Väitätkö tosiaan, että jääkiekossa ei korosteta rikkeitä? Päällimmäisenä kun nyt on mielessä Rangersin kaksi viimeisintä sarjaa, niin kyllä siellä ainakin aika tehokkaasti paikoitellen "myytiin" jäähyjä. Kummasti vaan kaukalossa esim. niskat heilahtavat taakse päin, kun maila käy lähelläkin päätä. Lajit nyt ovat muutenkin erilaisia, mutta pari aika huomattavaa asiaa on, että jääkiekkossa pelaajilla on lähestulkoon joka paikka suojattu ja pelivälinettä kuljetetaan mailalla. Jalkapallossa kun riisto ei osu palloon, niin aika usein se kenkä napsahtaa vastustajan jalkaan ja ainakin omien kokemusten perusteella itseäni sattuu nilkoissa ja säärissä huomattavasti enemmän kuin jos osuma tulisi mailaan.


Sukeltelusta olen kyllä samaa mieltä ja sitä pitäisikin alkaa kitkemään reilusti jälkikäteen annettavilla pelikielloilla, mutta tämän viestin perusteella tuntuu, että olet ihan oikeassa, kun kirjoitat että sinäkään et ole jalkapallomiehiä. Yllättävän paljon nimittäin on sosiaalisessa mediassa pyörinyt viime päivinä jos jonkinlaista kuvaa ja videota joista saa sen käsityksen, että jalkapallossa ei tehdä mitään muuta kuin filmataan. Tämä nyt ei ole pelkästään sinulle suunnattu, mutta jos asenne on tosiaan se ja kyseinen laji aiheuttaa niin voimakasta pahoinvointia, niin suosittelen pysymään muiden lajien parissa. Niitä kuitenkin vielä onneksi maailmassa riittää.Aika usein se "karkuun juokseminen" jalkapallossa tapahtuu niin, että juostaan omien fanien eteen(joku Adebayor tietysti saattaa juosta toiseenkin päätyyn...), mutta näissä kisoissa on pistänyt silmään miten usein on juostu omien vaihtopelaajien keskelle juhlimaan porukalla. Kaukalossa nyt on jo ihan koon puolestakin hankala mennä mihinkään juhlimaan yksin.
 
Viimeksi muokattu:

dana77

Jäsen
Suosikkijoukkue
vaikea selittää
Melkein enemmän kuin se itse sukeltaminen vituttaa se munattomuus, etteivät jalkapalloliitot edes yritä kytkeä filmaamista. En tule ikinä antamaan anteeksi sitä kun Turun mulkku Riski filmasi vastustajalle suoran punaisen ja sitä kautta parin pelin pelikiellon. Vaikka tämä näkyi hidastuksista päivänselvästi, niin pöllöliitto ei perunut oikeusmurhaa eikä antanut Riskille sanktioita + turpaan. Pitäkööt tunkkinsa.
 
”En ole koskaan väittänyt, että kaikki konservatiivit olisivat typeryksiä. Sen sijaan kaikki typerykset ovat konservatiiveja.” - John Stuart Mill

KiVi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Nanna Karalahti
Väitätkö tosiaan, että jääkiekossa ei korosteta rikkeitä?
En väitä. Joka lajissa on kusettajia. Jalkapallossa sukeltelu on levinnyt laajemmaksi ilmiöksi kuin monessa muussa lajissa. Jos ilmiö kasvaa jääkiekossa, pitää katsoa, mikä tulee olemaan oma suhtautuminen lajiin jatkossa.
Yllättävän paljon nimittäin on sosiaalisessa mediassa pyörinyt viime päivinä jos jonkinlaista kuvaa ja videota joista saa sen käsityksen, että jalkapallossa ei tehdä mitään muuta kuin filmataan. Tämä nyt ei ole pelkästään sinulle suunnattu, mutta jos asenne on tosiaan se ja kyseinen laji aiheuttaa niin voimakasta pahoinvointia, niin suosittelen pysymään muiden lajien parissa. Niitä kuitenkin vielä onneksi maailmassa riittää.
Muut lajit minulla ovatkin harrastamisen ja penkkiurheilun kohteena. Jalkapallo on kuitenkin yksi maailman seuratuimmista ja harrastetuimmista lajeista, jossa on oikeasti makeitakin juttuja, joten olen yrittänyt antaa sille mahdollisuuksia. Se tappaa mahdollisuutensa sukeltamispelleilyyn.

Siitä olen samaa mieltä, että somen mustamaalaamiskampanjat ovat mauttomia. Tämän ei ole tarkoitus olla sellainen. Muutamat asiat jalkapallossa vain pilaavat sen minulta, ja haluan selvittää, olenko yksin asian kanssa.
 
Tell me something, boy. Aren't you tired trying to fill that void?
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko
Pilaa. Minuutti pelataan jalkapalloa ja kaksi kieriskellään nurmella ja pidetään nilkkaa vaikka osuma saattoi ehkä tulla pohkeeseen. Taas pelataan minuutti ja kaksi kannetaan paareja kentälle, vieressä kymmenen miestä heiluu ja huutaa ylidramaattisin elkein tuomarille ja toisilleen. Mutta ilmeisesti tämä on vaan jotain taitavaa taktikointia josta kaltaiseni amatööri ei mitään ymmärrä. Toki jos taidot ei riitä riistämään palloa sääntöjen mukaan niin pitää keksiä temppuja. Joo, väsyttää ja vituttaa et hieno urhelulaji pilataan ihan turhanpäiväsellä kotkotuksella.
 
Suosikkijoukkue
HIFK
Jalkapallon ja jääkiekon ero on siinä että jalkapallossa näytellään loukkaantumista ja jääkiekossa näytellään ettei loukkaannuttu
 
Mikko Kurvinen: 0,02 maalia per ottelu

Shardik

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Avs, Mestis
Filmaaminen pilaa jalkapallokokemustani. Tästä voi vielä erityisesti mainita loukkaantumisten liioittelun. Ok, kyllähän se varmasti sattuu, jos vastustaja kopauttaa nilkoille/astuu varpaille. Mutta että niin paljon, että aikuinen mies käpristyy sikiöasentoon pariksi minuutiksi kentän pintaan jalkaansa pidellen, huutaen äitiään ja parhaimmillaan pari kyyneltä tirauttaen? 90 % ajasta ei ihan varmasti satu niin paljon. Joskus saattaa olla polvi paskana ja nilkka venähtänyt tai jotain, mutta miltei aina nämä huutajat pystyisivät nousemaan saman tien ylös ja jatkamaan peliä. Mistäkö tiedän? Koska niinhän he tekevät kun joko a) tuomari viheltää vaparin tai b) he huomaavat, että tuomari ei annakaan tilanteesta vaparia. Sitten vain ylös ja pari linkutusaskelta näön vuoksi ja menoksi.

Tarkoituksenani ei ole vähätellä niitä tilanteita, kun oikeasti sattuu. En vain voi uskoa, että n. 10 kertaa pelissä käy niin helvetin kipeää ja minuutin päästä sama pelaaja kirmaa kentällä. Tämän voisi karsia saman tien pois vaatimalla, että mikäli peli pysäytetään jonkun loukkaantumisen takia, niin tämän pelaajan olisi pysyteltävä lääkärin tarkkailussa sivulinjalla seuraavat 10 minuuttia. Oman turvallisuutensa takia toki. Jos noin paljon sattuu, niin pakkohan se on tarkistaa, ettei jokin ole hullusti.
 
Tekijä ei vieläkään kirjaimellisesti mainitse Rylleä hevoseksi. Torjumme kuitenkin liian mielikuvituksellisena vääristelevän olettamuksen, että häntä olisi korpitiellä vetänyt kesy strutsi.

sampio

Jäsen
Suosikkijoukkue
Menestyvin, sympatiat muille hyville.
On noilla pelaajilla varmasti sääret ja nilkat kovilla, kun miettii, miltä nappikset sääriluussa tuntuvat ohi menneen liukkarin jälkeen. Eilen kopsautin semikovasti sääreni leuanvedon yhteydessä kiipeilytelineen alaosassa olleesseen poikkiputkeen ja se oli taas hyvä muistutus, kuinka herkkiä paikkoja nuo ovat. Mutta kyllä muakin välillä oksettaa ne pahimmat syöksyt, varsinkin silloin kun pelaamalla loppuun saakka olisi tilanne voinut vielä kehittyä. Tasapaino voi mennä välillä helpollakin ja nappikset nilkoille tuntuvat varmasti, mutta ne heittäytymiset ovat perseestä.

Sledge Hammer kiteytti lajien välisen eron hyvin. Lätkäromanttisesti, mutta kuitenkin.
 
”Niin paljon kuin internetiä halveksinkin, mun on myönnettävä, että internet pelastaa meidät uudelta vapaussodalta. Kuka viitsisi lähteä kaupungille osoittamaan mieltään tai edes kirjoittaa jotain vakavasti odotettavaa, kun voi sen saman työajan ja vapaa-ajan viettää vaikka pornografisilla sivustoilla? "
(Teemu Keskisarja)

teemu_s

Jäsen
Suosikkijoukkue
Liverpool FC, Montreal Canadiens
Melkein enemmän kuin se itse sukeltaminen vituttaa se munattomuus, etteivät jalkapalloliitot edes yritä kytkeä filmaamista. En tule ikinä antamaan anteeksi sitä kun Turun mulkku Riski filmasi vastustajalle suoran punaisen ja sitä kautta parin pelin pelikiellon. Vaikka tämä näkyi hidastuksista päivänselvästi, niin pöllöliitto ei perunut oikeusmurhaa eikä antanut Riskille sanktioita + turpaan. Pitäkööt tunkkinsa.
Pitää sanoa että olen dana77:n kanssa tässä asiassa samaa mieltä. Sukeltamiset saataisiin kuriin, jos niin haluttaisiin tehdä. Jälkitarkastukset kuvanauhoilta käyttöön ja sanktioina pelikieltoa niin varmasti toimii.

Mitä itse sukelteluun tulee niin se on epäurheilijamaista toimintaa, tapahtui missä tahansa. Sledge Hammerin kommentti jääkiekkoilijoiden urhoollisuudesta taas on varmasti pelkkää läpändeerosta. Lätkässä filmataan siinä missä futiksessakin ja välillä tuntuu että jopa törkeämmin. Tiettyjen jääkiekkoilijoiden joukkueelleen antama lisäarvo jopa tulee vastustajille filmaamalla hankittujen jäähyjen kautta (J. Ruutu, Avery, Marchand...) Jalkapallossa vastaavalla tavalla roolitettuja pelaajia ei voida joukkueissa käyttää, koska jalkapallo vaatii jokaiselta kentällä olevalta pelaajalta myös vahvan pelillisen substanssin.

Katsokaa tänään klo 19:00 alkavaa Saksa-Portugali-peliä. Veikkaan että kummankin puolen pelaajilta löytyy kermaa kakun päälle, silloin kun tilanne sitä edellyttää. Ei pelkästään Cristiano Ronaldolta.
 
;.|..

sampio

Jäsen
Suosikkijoukkue
Menestyvin, sympatiat muille hyville.
Tiettyjen jääkiekkoilijoiden joukkueelleen antama lisäarvo jopa tulee vastustajille filmaamalla hankittujen jäähyjen kautta (J. Ruutu, Avery, Marchand...) Jalkapallossa vastaavalla tavalla roolitettuja pelaajia ei voida joukkueissa käyttää, koska jalkapallo vaatii jokaiselta kentällä olevalta pelaajalta myös vahvan pelillisen substanssin.
Eikö esim. Marchand tuo aika paljon muutakin kentälle kuin filmaamisen?

Lätkän ja futiksen vertaaminen filmaamisen osalta on hiukan hankalaa, koska toisessa lajissa kontakti on hyvin olennainen osa peliä. Kyllä lätkässäkin mennään nurin, mutta kontaktin määrään nähden ei läheskään niin paljon kuin jalkapallossa. Erityisesti futiksen rangaistusalue vääristää lajien vertaamista, eikä tästä kannata mitään lajimittelöä tehdä. Itse tykkään katsoa molempia huipputasolla. Jääkiekossa minua ei filmaaminen häiritse, jalkapallossa välillä häiritsee.
 
”Niin paljon kuin internetiä halveksinkin, mun on myönnettävä, että internet pelastaa meidät uudelta vapaussodalta. Kuka viitsisi lähteä kaupungille osoittamaan mieltään tai edes kirjoittaa jotain vakavasti odotettavaa, kun voi sen saman työajan ja vapaa-ajan viettää vaikka pornografisilla sivustoilla? "
(Teemu Keskisarja)
Suosikkijoukkue
KK
Tässähän on hyvä ketju. Mielestäni tämä ei pilaa jalkapalloa. Jalkapallon pilaa jos/kun tuomari ei näe "sukeltamista". Tästähän pitäisi antaa punainen ei rikkoneelle "sukeltajalle". Kaikki on sallittua mitä tuomari ei näe, kunhan ketään ei satuteta sairaalakuntoon.
 

Musta Nuoli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen maajoukkue, TuTo. Varauksellisesti.
Katsokaa tänään klo 19:00 alkavaa Saksa-Portugali-peliä. Veikkaan että kummankin puolen pelaajilta löytyy kermaa kakun päälle, silloin kun tilanne sitä edellyttää. Ei pelkästään Cristiano Ronaldolta.
Ei Ronaldo filmaa mitenkään erityisen paljon, ei varsinkaan verrattuna siihen kuinka paljon häntä rapataan ja telotaan kun miestä ja hänen taitojaan ei muuten aisoihin saada.

Mitä filmaamiseen yleisesti tulee, niin onhan sitä tilanteiden dramatisointia välillä enemmän, välillä vähemmän. Ei näissä kisoissa ole mitenkään erityisen paljon toistaiseksi ollut paitsi Ranska-Honduras -pelissä tuntui olevan. Tosin nousihan siinä pelissä kahdelle yhteentörmäys-makoilijalle yhtä aikaa keltainen kortti.

Kyllä se välillä minuakin riepoo, jos pienestä tönäisystä lennetään joutsenena maahan ja jalkaan osuneen tönäisyn jälkeen pidetään kaksin käsin naamasta kiinni täysillä huutaen. Näistä tilanteista saisi antaa jälkikäteen sanktioita, tai miksei jonkun videotuomarin kautta pelin aikanakin. Vähintäänkin tuomari voisi saada korvanappiin infon filmauksesta ja käydä sen jälkeen sanomassa pelaajalle, että jos vielä Oscar-voittoa tavoitellaan niin kortti nousee.

Mutta pääosin on ymmärrettävää, että jos juoksee täydessä vauhdissa ja joku piru iskee nappulakenkää pohkeisiin, niin kyllä siinä tasapaino menee ja varmasti sattuukin, eli ei jokainen kaatuminen ja kivun osoittaminen mitään filmausta todellakaan ole. Joskus on parempi vetää hetki henkeä nurmen pinnassa. Usein tuntuvat jalkapalloilijoiden nilkat ja polvet olevan aika sökönä, joten ei siinä feikkaamista tarvita jos jalka vähänkin vääntyy.

Jääkiekkoa on turha romantisoida, samanlaista filmaamista siinäkin on, ja jäähyjen kalastelua. Tai sitten mennään tuomarille mussuttamaan joka jälkitilanteesta. Ja pahempaa vastustajan epäkunnioitusta se on kun pyritään tahallaan vahingoittamaan vastustajaa kuten jääkiekossa nykyisin turhan usein kuin se, että kierähdetään jalkapallossa hitusen herkemmin maahan kuin ehkä olisi tarpeen.

Lajeissa on omat epäkohtansa. Osaan niistä voi ja tuleekin puuttua, ja filmaamisesta voisi herkemmin antaa kortteja, mutta jos on liian vaikeaa peleistä nauttia alentuneen kipukynnyksen epäilyn takia, niin sitten ei kannata itseään kiusata ja pelejä seurata liikaa.
 
Perustuu alkuperäiskäsikirjoitukseen.

100A

Jäsen
Suosikkijoukkue
Toronto, Lukko, Jokerit
Ihmisillä on toki oikeus (vääriin) mielipiteisiinsä, mutta miten helvetissä KUKAAN voi vastata tähän kyselyyn "ei"?

Tämä olisi varsin helppo saada kuriin. Epäselvät tilanteet tarkistetaan ottelun jälkeen videoilta, ja näyttelemisestä jaetaan rapsakat pelikiellot.

Mikäli ottelun aikana loukkaantuu niin, että autetaan kentän laidalle - vähintään 5 minuuttia pois kentältä. Mikäli viedään ihan paareilla, niin enää ei ole kyseiseen otteluun asiaa.
 
Ketä?
Suosikkijoukkue
Jouel Awrmiia
Ei ole mitään filmaamista vastaan, vaan jatkuvaa rikkomista. Futiksesta menee maku jos peli katkeaa puolen minuutin välein. Osin tästä syystä Italia-Englanti oli tähän asti ehkä kisojen paras peli. Mielestäni peli eteni muutoin erittäin jouhevasti, vaikkakin pelaajilla jalat kramppailivat.
 
he’s like a lizard, the way a lizard takes his tongue and sticks it as far as it does and retrieves what it was trying to do - Paul Fenton, 2019
Suosikkijoukkue
Die Nationalmannschaft, Bayern München, HIFK
Ilman muuta sukeltelu ja säälittävä loukkaantumisen teeskentely ovat ikäviä ilmiöitä ja pilaavat omalta osaltaan lajia kuin lajia.

Vaikea noihin on tietenkin joka kerta puuttua. Aina joku onnistuu kaatumaan niin aidon näköisesti, että esitys menee täydestä. Ja samalla tuomitaan herkästi filminä sellainenkin tilanne, jossa rike on oikeasti tapahtunut.
 
Ancylusjärven jää, on taakse jäänyttä elämää.

aquanqua

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Ei pilaa sillä tavalla, että en pystyisi katsomaan lajia, mutta kyllä filmaaminen aina vain pistää silmään ja aiheuttaa ärsytystä tai jopa naurattaa.

En syytä pelaajia, jotka ovat voitontahtoisia ja valmiita tekemään kaiken menestyksen ja voiton eteen - onnistunut filmaaminen voi olla ratkaista ottelun voiton omalle joukkueelle, kuten näissä MM-kisoissakin on jo nähty. Ikävä kyllä huippujalkapallon sarjat ja kattojärjestöt eivät reagoineet ilmiöön tarpeeksi nopeasti ja asettaneet lajin merkittävimpiin kilpailuihin nollatoleranssia filmaamisen suhteen; nyt kyse on niin "perinteisestä" ja laajalle levineestä ilmiöstä, että ihmiset hyväksyvät sen jonkinlaisena pakollisena pahana ja osana lajia.

Hieno homma, että esim. koripallossa johtava sarja NBA on ollut edes jossain määrin hyvissä ajoin liikkellä vastatoimiensa kanssa ja ilmeisesti myös jääkiekon NHL on seuraamassa NBA:n esimerkkiä.

NBA announces anti-flopping rules for playoffs | NBA.com
NHL Competition Committee Head Believes Embellishing | NHL | NESN.com
 
RIP Blues

NDT665

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Musta Nuoli, älä pahastu, mutta mielestäni Christina Ronaldo on yksi pahimmista. Sovitaan, että hän tekee sentään sen joukkueensa eteen?! Onneksi/ikävä kyllä meillä kaikilla on oikeus mielipiteeseen, vaikka vääräänkin.

Olen saanut joskus aikoinani ilman säärisuojia jalkapalloa pelatessa potkuja suoraan sääriluuhun. Se tuntuu välittömästi rajusti vihlovalta ja kuin siihen olisi lyöty 20 unssisella vasaralla. Kyllä se jalka lähtee alta, mutta se kaikkein terävin kipu lähtee jo siinä 30 sekunnissa.

Sääntöuudistus: Jos selkeästi ”sukeltanut” pelaaja ei nouse yhdessä minuutissa, niin siinä tapauksessa pitää lopettaa elvyttäminen ja antaa armollinen niskalaukaus jo siellä kentällä?
 
Joskus tekis, toisinaan sitten taas ei.
- Tuntematon suomalainen filosofi -

Kaiuni Alen

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, kaikki menestyksekkäät jalkapallojoukkueet
En tiedä pilaako vai eikö, sillä en seuraa jalkapalloa juurikaan, mutta jos oma joukkue hyötyy filmaamisesta tai muusta vastaavasta kyseenalaisesta toiminnasta, niin miksi ei? Pitäisikö siellä kentällä esittää jotain puhdasta pulmusta oman joukkueen menestyksen kustannuksella? Saako sillä jotain respektipisteitä faneilta, valmentajalta tai muilta pelaajilta? Se on ihan sama miten se voitto saavutetaan, kunhan ei loukkaannuteta ketään vakavasti.

Jääkiekossa voidaan koukkia, hakata näpeille ja pohkeille, töniä jne. ja jos siitä vastustaja häiriintyy = oma joukkue hyötyy ja tuomari ei näe, niin sitten ollaan onnistuttu. Toki tällaista toimintaa voidaan pitää epäeettisenä tai lajiin kuulumattomana, mutta jos sitä ei voida/haluta kitkeä pois, niin totta kai filmataan. Sama juttu pelaajien, kuten Leo Komarovin tai Jarkko Ruudun kanssa. Hekin vittuilevat, ärsyttävät ja muuten omalla tietoisella toiminnallaan pyrkivät häiritsemään vastustajajoukkueen peliä. Pitäisikö tällainen toiminta kieltää? Minusta ei.
 
Beundra det sköna, beskydda det sanna, vörda det ädla, besluta det goda.

- R. S.
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko
En tiedä pilaako vai eikö, sillä en seuraa jalkapalloa juurikaan, mutta jos oma joukkue hyötyy filmaamisesta tai muusta vastaavasta kyseenalaisesta toiminnasta, niin miksi ei? Pitäisikö siellä kentällä esittää jotain puhdasta pulmusta oman joukkueen menestyksen kustannuksella? Saako sillä jotain respektipisteitä faneilta, valmentajalta tai muilta pelaajilta? Se on ihan sama miten se voitto saavutetaan, kunhan ei loukkaannuteta ketään vakavasti.
Voiko joku urheilusta aidosti nauttiva olla todellakin tätä mieltä. Jos pelejä voitetaan vilpillisesti, keinoja kaihtamatta niin saa mun puolesta olla entinen suosikkijoukkue. Ja öööh todellakin saa respektipisteitä rehti ja reilu pelaaminen, niin vastustaja kun se omakin joukkue..
 

KiVi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Nanna Karalahti
On erittäin hyvä pointti, miksi muu sääntöjenvastainen toiminta ei ärsytä samassa mittakaavassa. Rike kuin rike.

Omalla keittiöpsykologiallani pohdin vastauksen siten, että urheilu on lopulta keino selvittää, kumpi on kovempi jätkä. Tähän agendaan sopii se, että hakkaat toista jaloille tai sormille. Kunnon urheilussa näin tehdessä tietää tekohetkellä, että velka peritään vielä takaisin, ja hakattava voi osoittaa lujuuttaan olemalla välittämättä tai maksamalla takaisin. Hyppiminen ja kivun teeskentely sen sijaan ei osoita minkäänlaista ruumiin tai hengen kovuutta. Niin tehdessä yritetään saada etua itselle heikkoutta teeskentelemällä. Heikkouden teeskenteleminen on säälittävää, koska siinä hyväksikäytetään ihmisen empatiakykyä.
 
Tell me something, boy. Aren't you tired trying to fill that void?

pehtoori

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit Red Wings, HPK
Tämä olisi varsin helppo saada kuriin. Epäselvät tilanteet tarkistetaan ottelun jälkeen videoilta, ja näyttelemisestä jaetaan rapsakat pelikiellot.
Tästähän on jo ennakkotapaus muutaman vuoden takaa. Arsun Eduardo sai parin pelin pelikiellon ottelun (jonka itse filmaamallaan pilkulla ratkaisi) jälkeen. Sinänsä on kumma, ettei ole sittemmin poikinut uusia tapauksia, näitä kun pystyisi jakamaan eri sarjoissa viikoittain. Tai ehkä juuri siksi niitä ei jaetakaan.
 
Ei mitään.

Kaiuni Alen

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, kaikki menestyksekkäät jalkapallojoukkueet
Ja öööh todellakin saa respektipisteitä rehti ja reilu pelaaminen, niin vastustaja kun se omakin joukkue..
No vittuako niillä respektipisteillä tekee, jos oma joukkue häviää? Mieluummin keräisin joukkueelleni MM-pyttyjä kuin Fair Play -palkintoja.

Mielellään hommaisin J. Ruudun KalPaan jos se olisi mahdollista, vaikka häntä tuntuu koko Suomi vihaavan. Mutta se nyt ei liity aiheeseen, joten antaa olla.
 
Beundra det sköna, beskydda det sanna, vörda det ädla, besluta det goda.

- R. S.

dorka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät
Voiko joku urheilusta aidosti nauttiva olla todellakin tätä mieltä. Jos pelejä voitetaan vilpillisesti, keinoja kaihtamatta niin saa mun puolesta olla entinen suosikkijoukkue. Ja öööh todellakin saa respektipisteitä rehti ja reilu pelaaminen, niin vastustaja kun se omakin joukkue..
Minun mielestä filmaaminen ei ole okei, kun taas pikku rotan pelaaminen omalta suosikki jengiltä on suotavaa. Ehkä tähän liittyy se, että olin itse kentällä melkoinen rotta, joka pääsi miltei joka pelissä vastustajan ihon alle. Olen jopa kaivannut Ässin sellaista vastustajaa provosoivaa ja ärsyttävää jätkää, jota kaikki vihaisivat.

Jalkapallo on todella hieno laji. Harmi vain, että sen katseleminen on joskus hyvinkin turhauttavaa, kun aikuiset miehet kaatuvat niin helposti. Olen samaa mieltä siitä, että filmaukseen pitäisi puuttua jollain tavalla.
 

KiVi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Nanna Karalahti
No vittuako niillä respektipisteillä tekee, jos oma joukkue häviää? Mieluummin keräisin joukkueelleni MM-pyttyjä kuin Fair Play -palkintoja.
Niin, onko siis voittaminen tärkeämpi asia urheilussa kuin pelattavan lajin mahdollisimman hyvä toteuttaminen? Minä arvostan urheilijoina enemmän henkilöitä, jotka pyrkivät voittoon lajia kunnioittaen kuin henkilöitä, jotka pyrkivät voittoon lajin hengen vastaisesti.

Jos voittaminen on tärkeintä, mitä on, kuinka paljon sääntöjä voi rikkoa, että voitto lajissa lasketaan vielä voitoksi nimenomaan tuossa lajissa? Ts. sääntöjen rikkomisen suhteen jossain menee raja, jolloin laji ei ole enää alkuperäinen laji. Esimerkiksi jos jalkapalloa alkaa kuljettaa kainalossa, kyseessä ei ole enää jalkapallo. Jos teet maalin kuljettamalla palloa kainalossa ilman että tuomari huomaa, oletko voittanut jalkapallo-ottelun? Mikä määritellään pelin tavoitteeksi, jos sääntöjä ei tarvitse kunnioittaa? Mitä voittaminen sitten on?
 
Tell me something, boy. Aren't you tired trying to fill that void?
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy