Philadelphia Flyers 2022–2023

  • 111 809
  • 449

Captain J

Jäsen
Suosikkijoukkue
Flyers, Jackets
Pakko nostaa kyllä tällaisena ei-niin-aktiivisena seuran fanina hattua palstan Flyers-kannattajille, omiin silmiin oikein hyvää keskustelua seuran tilanteesta ja vetaistukiryhmä vaikuttaisi myös toimivan, kun seuran johto ei vaan myönnä tosiasioita vaan yrittää suorastaan väkisin pysyä keskinkertaisena klubina ilman suuntaa.

Flyers ja Caps olivat nuorena ne ”minun seurat,” jälkimmäisen ollessa pitkän aikaa se tärkeämpi. Capsin kannatus kuitenkin lopahti aika pian Cupin voiton jälkeen, en oikein edes tiedä miksi. Ehkä pitää olla joku projekti mitä pitää fanittaa?

Kun seuran tekemiä liikkuja seurailee, niin minusta tuntuu että tässä saattaa olla pitkähkö projekti fanitettavaksi.

Olisi mielenkiintoista tietää mitä Hextall tuumii kun lukee jostain seuran tekemistä ratkaisuista aamukahvilla? Naureskelee partaansa ja tuumaa ”saatanan tunarit”?
 
(1)
  • Tykkää
Reactions: Lert

Jyyd

Jäsen
Suosikkijoukkue
♠️, Flyers
Hyvää pohdintaa ollut vikat sivut.

Lindblomin sopparin ulosostamisesta lähtien oli melko selkeää, että Flyers tavoittelisi Gaudreauta. No eipä edes tavoitellut.

Mulla on jotenkin kutina, että Gaudreau odotti myös "pääsevänsä" Flyersiin. Sitten kun huomasi, että tie tukossa niin siellä oli enää Columbus jäljellä. Melkoinen liike lähteä pienimuotoisesta contenderista, ykkösketjusta Columbukseen ja jättää vielä rahaa pöydälle. Toki se on pakko sanoa, että viimeaikaisten liikkeiden perusteella pelillisesti Columbus tulee varmaankin olemaan Flyersin yläpuolella muutamat seuraavat vuodet.

------------------------------------------------------------

Rosteri on heikompi kokonaisuutena kuin viime kauteen lähdettäessä. Se mikä on positiivista, että pian näkee mihin nuoret hankinnat ja omat drafteet kykenevät. Tässä on ihan mielenkiinnolla seurannut Allisonia viime vuodet, ja Tippett vähän vastaavanlainen pelaaja. Mutta sitten kun hommataan tollanen Deslauriers, niin ei oikein tiedä mitä sanoa.

Ja tämä, luulin että tämä on vitsi kun ensimmäisen kerran näin. Tässä kohtaa sitä vielä kuvitteli että oltiin metsästetty Gaudreauta:



96% äänistä sanoo yes. Ei kovin suosiossa tosiaan ole.




Ja Hextallista vielä sen verran: silloin kun mies oli ruorissa niin tuntui, että oli joku suunta. Tuo lopulta kaatui luottamukseen ja mielipide-eroihin junnuista johtoportaan kanssa.
 
Viimeksi muokattu:

Eager

Jäsen
Suosikkijoukkue
Flyers, Eagles, HPK ja Barça
Mun tietääkseni pelaajan voi merkkaa LTIRksi vasta uuden kauden ekana päivänä, eli venataanko rfa jannujen kanssa siihen saakka. Toki voi mennä sen 10 prossaa yli capin siihen saakka, mutta ekana päivänä on oltava cappi kunnossa, joten kikkailua tosiaan täytyy tässä tilanteessa harjoittaa.

Flyers tulee olemaan sen verran vähän katon yli, kun ei Tippett mahdottomia tule saamaan, jolloin pitäisi riittää, että laittavat vain joukkueen waiver-vapaat rosteripelaajat kauden alkajaisiksi "AHL:ään". Tällaisia ovat mm. York, Zamula, Cates, Brink, Allison, Attard, Foerster jne. Kaikkihan näistä eivät kauden alussa aktiviirosteriin tule mahtumaan, mutta useampi varmastikin, jolloin luovat sen pelivaran. Näin saavat sitten tarpeen niin vaatiessa Ellisin caphitin täysimääräisesti hyödyksi, kun aikanaan LTIR:ään siirretään.

En nyt CBA:sta jaksa tarkistaa, mutta toinen vaihtoehto taisi olla, että katon alle ei ole pakko päästä jos ei onnistu, mutta silloin maksimi LTIR-capylitykseksi tulee se mitä ovat offseasonin päätteeksi aktiivirosterilla katon yli. Eli jos ovat vaikkapa katon yli 3 miljoonaa, niin tämä on se määrä minkä saavat katon ylittää vaikka Ellisin sopimus LTIR:ssä mahdollistaisi 6,25 miljoonaan ylitykset "korvaaviin pelaajiin". Tällöin siis kannattaisi "tuhlata" joukkue mahdollisimman lähelle tuon Ellisin caphitin verran yli palkkakaton. Voi toki olla, että muistan vääriin, kun Flyersin osalta tätä nähtiin edellisen kerran Prongerin LTIR:n kanssa. Ja onhan tuon jälkeen CBA:n porsaanreikiäkin paikkailtu. Mutta yhtäkaikki tämä "kikkailu" nyt on niitä vähäisimpi huolia Flyersin osalta.

------------------------------

Development camp oli ja meni.

Tässä Russ Cohenin puolustajapainoitteisia mietteitä:

Notes From Flyers First Two Dev Camp Days – Sportsology
My Overall Take on How Flyers Prospects Are Developing – Sportsology

------------------------------

Vielä ei ole Flyersin toimesta huhuja virallistettu, mutta ovat ilmeisesti saamassa Rocky Thompsonista vahvistusta valmennukseen. Entinen pitkän linjan AHL-tappelija tuo koppiin ja penkille ainakin yhden tunteella elävän luonteen lisää jos ei muuta.



Kyllähän yksi Rocky aina Flyersiin mahtuu!
 

ReYaSu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Philadelphia Flyers
Pakko oksentaa kerralla koko kesän ajatukset samaan pakettiin.

Kaudesta 95-96 fanittanut. On-off on tullut seurattua koko liigaa, mutta aina vähintään sivusilmällä, ja aina kyllä Phillyn edesottamuksia. Kaudesta 2019 seuraamiseni on ollut taas tarkempaa kuin moniin vuosiin. Aika kamalaan paikkaan on oma mielenkiinto palautunut. Ennen kuplaa oltiin liigan kuumin joukkue, jossa randomisti jopa Laughton ja Pitlick kemioineen laittoivat vastustajia täysin solmuun ja voitettiin kahdeksan peliä kymmenestä lähes samalla rosterilla kuin millä viime kaudella ei pärjätty. Sitten tuli korona, ja kun palattiin, niin Flyersin vire ja asenne oli tipotiessään. Nyt eletään hetkeä, etten ole koskaan ollut näin vihainen ja surullinen jengini puolesta.

Kammottava kesä. "Aggressive retool" tarkoittikin lopulta yhden aggressiivisen ja edistyneiltä tilastoiltaan todella surkean pelaajan, Nic Deslauriers'n, hommaamista. Ilmeisesti siis grittyä edelleen haetaan myös kentälle, ysärityyliin, vaikkei sillä lätkällä enää voita. Fletcherin mukaanhan tällaisia pelaajia on vaikea löytää. Niin on - näin huonoja pelaajia sekä pinnasarakkeeseen että koko kentän peliin, jos uskomme edistyneitä tilastoja. Entä miksi maksaa 31-vuotiaalle ei-liigatason pelaajalle hulppea 1,75M / v / 4v, kun lähes saman profiilin pelaaja olisi jo löytynyt, joka sitä paitsi räjähtävyydellään pelasi itsensä juuri tämän kamalan Flyers-kulttuurin fanien sydämiin viime kaudella, nimittäin Zac MacEwan. Nopeampikin olisi, nälästä vakiinnuttaa paikka Änärissä puhumattakaan. En ymmärrä tätä hankintaa yhtään, enkä tätä ylimaksamista. 750k / 1v maksimissaan, hätätilanteeseen.

Ei ykkössentteriä. Tämä tuli jo viime kaudella uumoiltua. "Joo Giroux käy Floridassa voittamassa cupin ja haluaa sitten heti palata meille takaisin." Eikä halua. Oli hauska katsoa kaverin peliä Floridassa ja nähdä, kuinka edelleen yksi maailman parhaista kiekonkäsittelijöistä ja playmakereistä pääsee vihdoin käyttämään taitojaan, kun vastaanottajat häntä pystyvät kunnolla hyödyntämään. Oli kiva nähdä hymy Clauden kasvoilla, kun pääsee pelaamaan kunnon lätkää. Flyersissä ei hymyilyttänyt moneen viime vuoteen. Sitten oli huhua, että lähdetään esim. treidihuhuissa pyörineen Monahanin perään. No tietenkään ei lähdetty. Ei ole mitään suunnitelmaa, räävitään vain kokoon se, mitä muilta tiimeiltä ja GM:iltä jää yli. Fletcher ei ole ollenkaan tehtäviensä tasalla - tietääkö itsekään, mitä haluaa, paitsi fyysisyyttä, ja tietääkö, kuinka jälkeenjäänyt oma ajatusmaailma on? Tietääkö, kuinka naurettava on, ja kuinka helppo muiden on häneltä saada assetteja? Onko edes tietoinen fanien tyrmistyksestä ja tyytymättömyydestä, vai kokeeko olevansa kritiikin yläpuolella ja parempi kuin hänestä luullaan?

Justin Braun takaisin. Kai siitä pick kostuttiin, sinällään ymmärrettävä siirto, kun oli jo peli menetetty. Hyvä saada veteraani takaisin. Vaikkei olekaan aivan mitään definitiivisiä liigan stay-at-home-pakkeja, niin kyseessä on silti edelleen melko varma peruspakki ja ainoita puolustusmielisiä pelaajia koko meidän rosterissa. Olisipa pelisysteemi, jossa Braun pärjäisi. Koko kentän aktiivinen liike ja alaspäin palaaminen, kuitenkin vastustajaa aktiivisesti prässäten ja tila pois pelaten. Meidän "systeemi" on lähes täysin päinvastainen. Vetäydytään loputtomiin ja annetaan kaikki tila ja aika kiekolliselle vastustajalle. Sitten ihmetellään kun omissa soi, eikä lupaavankaan maalivahdin kasetti kestä ja taidot riitä. JVR, Hayes, Konecny ja kumppanit eivät ole mitään erinomaisen koko viisikon puolustussysteemin pelinappuloita eri syistä. Sama ongelma mielestäni sekä Vignault'n että Yeon peluutuksessa. Varmasti ongelmat ovat ylipäätään syvämmällä pelaajistossa. Motivaation, luisteluvoiman ja nälän puute. Liian isoja soppareita liian kehnoilla runkopelaajilla ja esimerkin loistaminen poissaolollaan. Coutskin pitkään sivussa.

Fletcher tosiaan sanoo, ettei muka ollut edes Gaudreaun perässä. En usko hetkeäkään. Mihin #oskarstrongin ulososto ja JVR:n liikutteluyritykset muuten olisivat perustuneet? Aivan karmaisevan kehnoa työtä tuon JVR:n kanssa, ja surkuteltavin tietämäni GM:n toimi (toimimatta jättäminen) koskaan. Itse peräänkuulutin jo siirtotakarajalla JVR:n ja 2. pickin treidaamista Ducksiin Grantiin, koska Grant on mainettaan kovempi pelimies ja onnistui Flyersissä viime stintillään - oli ilmeisesti sen verran hyvä ettei jatkoja Fletcheriltä sitten saanut. Ajatuksena kuitenkin siis vielä enemmän vain vapauttaa tuo cap-tila joko ykkössentterin tai Gaudreaun hankkimista varten. Kakkospick kuulosti silloin paljolta, mutta luultavasti olisi läpi mennyt. Nyt sitten ei kuulemma riittänyt enää vähempi kuin JVR + 1. pick, jotta mikään ca floor -tiimi olisi huolinut JVR:n kontrahtia kokonaisuudessaan. Tai mikään ja mikään. Olisi kiva tietää, monenko seuran kanssa Fletcher edes keskusteluja kävi. Herran aktiivisuuden huomioiden varmaan yhden tai kahden. Oon täysin kyrpiintynyt koko jätkään, vanhojen GM:ien ukkokööriin ja Comcastiin. Kukaan ei ymmärrä pelistä mitään eikä ketään kiinnosta.

Ajattelin kuitenkin, ettei meillä ole edelleenkään cappiä mihinkään, kun Couts ja Farabee saivat sen verran isot korotukset ja jos oletetaan Ellisin palaavan LTIR:ltä. Ilmeisesti tämä meni väärin, ja JVR:n ja Oskarin siirron jälkeen olisi kuitenkin ollut tarpeeksi jopa Gaudreauhun, joka kaveri/fanihintaan olisi ilmeisesti tarjoutunut, plus nykyisten RFA:ien signaamiseen ja tarpeeksi ison rosterin kasaan parsimiseen. Gaudreauhan vieläpä venytti pitkään UFAna oloaan, ilmeisesti vain antaakseen Fletcherille aikaa siirtää JVR ja tehdä tilaa hänelle. Vaan ei. Ei kiinnosta hankkia lajin top 5 hyökkääjää, erittäin näyttävää pelaajaa parhaimmillaan, mahd. alehintaan, aikana, jolloin seura ei edes vedä supertähtiä, kun kaikki tietävät suunnattomuutemme ja maineemme. Varmaan paras peliä tekevä laituri koko lajin historiassa! Vaan mitäpä me sellaisella, kun aina voi signata Deslauriers'n ja viisi täysin tuntematonta pelaajaa, joilla on yhteensä yhden kauden verran NHL-kokemusta. Määrä korvaa laadun! Mä en en en en vaan...

Siellä olisi tätä kirjoittaessa Nino Niederreiter vielä vapaana agenttina. Ilomielin olisi vaikka Ninollekin maksanut 5 M / vuosi / 3v jos olisi miehelle riittänyt, kun alla ei pisteiden valossa kovin kummoisia kausia kuitenkaan ole. Olisi tuonut kaivattua liikettä, sähäkkyyttä, vähän sitä kuuluisaa haluamaamme kokoakin, ja erittäin arvaamattoman pelityylin ja rannarin joukkueeseemme. Eikä oo niin kehno luistelijakaan kuin yli puolet meidän hyökkääjistä. Mieluummin tämä ja MacEwan kuin Nic D ja viisi AHL-ukkoa.

Yhdessä ainoassa asiassa on onnistuttu. Hirveä määrä toki pickejä Tony DeAngeloon, mutta toisaalta laatua vastineeksi. Jos oletettaisiin, että Ellis palaisi sairastuvalta siihen pelikuntoon, mitä on esittänyt viime kaudet, ja ajatellaan Sanheimin upean kasvun jatkuvan paskoista olosuhteista huolimatta, ehkä Yorkin kehittymistä, ja Braunilta vielä yksi siedettävä vuosi luutimassa alakertaa, ja pientä peli-ilon löytymistä Provylle, niin meidän puolustushan alkaisi peräti näyttää paperilla yhdeltä liigan parhaimmista - varmaan jotain ****/5 tähteä! Tosin näen DeAngelon hankinnan ainoastaan Ellisin korvaajana, eli ajattelevat, ettei Ellis ole heti palaamassa vieläkään.

Paljonpa ideaalitilanteessa paperilla kova pakisto lohduttaa, kun aina kova hyökkäyksemme on viimisen parin kauden aikana taantunut sinne *-**/5, ja maalivahtiosasto täynnä kysymysmerkkejä Fedotovin sotaorjuuden takia - onko Sandström, Grosenick tai Ersson (ainakaan vielä) NHL-tason kakkonenkaan? Entä kestääkö Hartin kasetti ja pystyykö lunastamaan odotuksiaan vihdoin nyt jo kahden heikomman kauden jälkeen? Että onko meillä 1, 2 vai 3 tähden maalivahdit. Tykkäsin sentään Fedotov-kaupasta. Upea KHL-vahti, ja kuten olemme viime vuosina nähneet, moni sellainen onnistuu nyt, ja Venäjän maalivahtituotanto on jotain aivan uskomattoman kovaa. Hauskaa kun jollain pitkään ykköskassarina toimineella Varlamovilla ei ole enää edes mitään asiaa maajoukkueeseen, ja mahtaa löytyä vasta jostain kuudennelta sijalta rankingista. Fedotov kakkoseksi olisi ollut mielestäni hyvä riski - kokemattomaksi maalivahtikaksikoksikaan ei olisi mielestäni voinut syyttää, sillä kyllähän Carter Hartilla kokemusta on ikään nähden jo paljon. Varmaan ihan liikaakin suoraan sanottuna. Mikä tärkeintä, tärkeä cap-säästö olisi Fedotov ollut Martin Jonesiin tai muuhun rutinoituneeseen 2-3 M kakkosveskaan verrattuna. Jälleen tärkeä kortti, kun lähdetään markkinoilta hakemaan joko ykkössenaria tai sitten sitä Johnny Hockeyta, joka haluaa fanittamaansa seuraan saapua seuran alamäestä huolimatta. Eiku niin joo, eipä saapunut, ei...

Maalivahtipeli tulee riippumaan paljon siitä, saako John Tortorella luotua minkäännäköistä toimivaa ja tarpeeksi aktiivista puolustussysteemiä, ja saako naama punaisena ärjyttyä ja pakotettua ylimääräisten treenien uhallakin nämä jätkät pelaamaan edes hieman yhtä uhrautuvaa ja yritteliästä kiekkoa kuin lähes kaikki muut seurat liigassa esittävät. Ainakin kaikki muut oman divarin seurat. Mielestäni Torts on aivan oikea mies hommaan nyt - häntäkin ehdotin jo suoraan AV:n seuraajaksi viime kaudella. Jos joku pystyy leipomaan näihin kavereihin edes jotain rotia, niin Torts. Jos ei hyvällä niin sitten pahalla. Tarvittaessa myös penkittää Deslauriers'ta, JVR:ää tai jotakuta muuta, jos ei onnistu tai muuten tarpeeksi nappaile. Hienoa! Juuri tätä tämä ala-arvoinen ja peli-ilmeetön joukkue juuri nyt tarvitsee. 2 v olisi ehkä ollut sopivampi diilin pituus kyllä.

Jos joku pystyy mulle koherentisti avaamaan Chuck Fletcherin suunnitelmaa ja ajatusmaailmaa pelaajamarkkinoilla, ja mihin masterplaniin tällä tähdätään, niin kuuntelen. En usko, että kukaan pystyy. Haluaisin kuulla suoraan Fletcheriltä ja skoutti- ja tilastotiimiltä (tekevätkö edes yhteistyötä keskenään ja kuinka paljon asiantuntijoita kuunnellaan edes?), että miten meni noin niin kuin omasta mielestä ja olemmeko oikeasti merkittävästi vahvempia kuin edelliskauden alla, jolloin meillä oli kuitenkin terve Couts, Ellis, ja oli vielä ykkössentteri. En näe mitään syytä, miksi Fletcher saisi jatkaa tehtävässään enää tämän kesän pannukakun jälkeen (toki kauan ennen tätäkin jo olisi pitänyt potkia), enkä näe hänen enää koskaan manageroivan NHL:ssä. Jos Comcast tekisi johtajanpallilta edes yhden kannanoton ja teon, niin olisi aika vihdoin potkia tuo täysin ala-arvoinen, liigan ylivertaisesti vähiten pystyvä ja asiantunteva GM. Kuuntelisivat faneja, kun ollaan ihan oikeasti siinä tilanteessa, että me nojatuoli-GM:t tiedämme paremmin kuin oikea GM. Olen aina luullut sitä vain sanonnaksi ja luuloksi, mutta tämä touhu on ihan oikeasti sen näköistä, että näin päin se on kääntynyt. Sielu itkee.

Vielä: viime kauden ainoat valopilkut mielestäni Sanheimin kehitys, Farabee-Brassard-Atkinsonin kemia ja roolitus (tietenkään ketju ei läheskään aina yhdessä, ja tietenkin Brassard sitten annettiin ilmaiseksi pois), ja pari siirtotakarajan tai muuten AHL:stä noston onnistumista (joista merkittävin eli mainio luistelija Gerald Mayhew tietysti waivattiin ja kas kummaa kun Ducks miehen vei). Tälle kaudelle toden totta kaivataan vastaavia, jos mielitään edes unelmoida playoff-paikasta. Vaikka Yorkin kehitykseen yksi steppi lisää, ja Provyn ja Hartin ponnahdus takaisin omaan huippuunsa. Nic Deslaurierista 50 pinnan mies (lol). En kuitenkaan näe playoff-paikkaa yhtään realistisena. Kannattaisi vain tankata Bedardia varten. Tai sitten vaikka Fletcher voisi ykkösvarauksellaan ottaa jonkun muun kuin Bedardin. Jonkun isomman ja vahvemman kato. Käytännössä jäädään varmaan taas johonkin 2.-4. viimeiseksi, eli ei edes hävitä kunnolla... Worst of all worlds.
 
Viimeksi muokattu:

Craig Berube

Jäsen
Suosikkijoukkue
5th most improved team in the NHL

Crank

Jäsen
Tippetin kanssa tehty 2x1,5M soppari.

Samalla huomasin, että Deslauriersilla on muokattu MTC. Siis mitä helvettiä ?! Miten tollaiselle pelaajalle sorvataan vielä tollaisia pykäliä. Olkoonkin, että pelaaja toimittaa 20 joukkueen listan, joihin siirron hyväksyy. Multa on mennyt täysin ohi, jos aiemmin ollu tosta keskustelua.
 

ReYaSu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Philadelphia Flyers
Tippetin kanssa tehty 2x1,5M soppari.

Samalla huomasin, että Deslauriersilla on muokattu MTC. Siis mitä helvettiä ?! Miten tollaiselle pelaajalle sorvataan vielä tollaisia pykäliä. Olkoonkin, että pelaaja toimittaa 20 joukkueen listan, joihin siirron hyväksyy. Multa on mennyt täysin ohi, jos aiemmin ollu tosta keskustelua.
Olenko se vain minä, vai onko tässäkin ylimaksamista? Maalit ja pisteet ainakin ovat kiertäneet miestä kuin häkä sinällään ihan hyvännäköisestä pelaamisesta huolimatta. Floridan viime vuoden upeassa ja ylisuorittavassa rosterissa ainoa pelaaja, joka ei ylisuorittanut runkosarjassa. Alle kaksi kokonaista kautta NHL-kokemusta, uralla miinusmerkkinen pelaaja hyvässä jengissä pelaamisesta huolimatta, ja reilusti alle 0,5 ppg. Millä näytöillä mennään RFA-diilissä edes yli miljoonan? Philly heittää näitä soppareita kenelle tahansa. Yhtenä kautena onnistunut alisuorittaja saakin sitten automaatiolla 5 M.
 

Ollakseni

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit Red Wings
Olenko se vain minä, vai onko tässäkin ylimaksamista? Maalit ja pisteet ainakin ovat kiertäneet miestä kuin häkä sinällään ihan hyvännäköisestä pelaamisesta huolimatta. Floridan viime vuoden upeassa ja ylisuorittavassa rosterissa ainoa pelaaja, joka ei ylisuorittanut runkosarjassa. Alle kaksi kokonaista kautta NHL-kokemusta, uralla miinusmerkkinen pelaaja hyvässä jengissä pelaamisesta huolimatta, ja reilusti alle 0,5 ppg. Millä näytöillä mennään RFA-diilissä edes yli miljoonan? Philly heittää näitä soppareita kenelle tahansa. Yhtenä kautena onnistunut alisuorittaja saakin sitten automaatiolla 5 M.
En nyt tiedä voiko ylimaksamisesta puhua. Aika linjassa näyttäisi olevan muiden pelaajien kanssa joilla on suunnilleen samassa iässä samaa luokkaa pelit ja pisteet. 1,5 miljoonan lappu niin ei luo itsessään ongelmia joukkueelle.


Tuolta voi vertailla.
 

ReYaSu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Philadelphia Flyers
En nyt tiedä voiko ylimaksamisesta puhua. Aika linjassa näyttäisi olevan muiden pelaajien kanssa joilla on suunnilleen samassa iässä samaa luokkaa pelit ja pisteet. 1,5 miljoonan lappu niin ei luo itsessään ongelmia joukkueelle.


Tuolta voi vertailla.
Kiitti linkistä, tuota ominaisuutta en CapFriendlyssä olekaan ymmärtänyt hyödyntää. Uskon muuten myös Tippettin hyvän peli-ilmeen jatkuvan, niin että josko eivät nämä roposet menisi hukkaan. Catesin kanssa klikkasi hyvin ja pojat toivat ihan mukavannäköistä peliä oranssinuttuihin loppukaudesta. Brinck harmittavasti pitkään pois nyt sitten vuorostaan.

Se vain, että nyt ollaan sitten 1,6 M yli capin, ja kokoonpanossa minimimäärä hyökkääjiä. Jotain pitäisi vielä tehdä. Konecnyn treidi ollut jonkinlaisissa huhuissa jälleen. Aiotaanko sitten tuoda vastineena vain maks. 3 M ukko sisään? Tietty Ellis LTIR:lle niin rahalliset ongelmat ratkeavat, kunnes (ja jos edes) mies olisi paluuta tekemässä. Pelilliset toki eivät.
 

Caney

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Philadelphia Flyers, Liverpool FC
Juolahti mieleen tuossa kesän positiivisin liittyen tähän paskafirmaan. Epätoivoinen, mutta positiivinen.

Joukkueessa on paljon nuoria, mutta kuitenkin jo ensiaskeleet show'ssa ottaneita, sopivilla raameilla ja hiukan eri työkalupakeilla varustettuja pelaajia. Löytyy jalkanopeita haalarijätkiä ja muutama ihan taitavakin kaveri. Kaikki seuraavista pelaajista voisi heittää tähän koriin, joskin varsinaisilta pelitaidoiltaan ja upsideltään ovat toki eri kastia keskenään. Omissa kirjoissa (NHL-)potentiaalijärjestyksessä ehkäpä näin: Brink, N. Cates, Allison, Laczynski, Ratcliffe, Frost, ja AHL-painotteisimmista nimistä Foerster, J. Cates, Tuomaala ja Wisdom. Tähän päälle yliopistosta sitten joskus saapuva ykkösvaraus Gauthier. Työmoraalista sen ei luulisi jäävän kiinni näiden poikien kohdalla.

Eihän tuossa sellaisia pomminvarmoja ja dynaamisia NHL-staroja ole yhtäkään, mutta fanilaseilla katsottuna liuta nälkäsiä kundeja, joista luulisi nyt saatana edes muutamasta tulevan mitat täyttävä NHL-pelaaja. Mutta joo, eiköhän 31v Deslauries, 30v Brown ja MacEwen (no hard feelings tähän, mutta silti) paina kovina jätkinä menemään hierarkiassa ennen edellämainittuja pelaajia Tortorellan pääkopassa.

I mean, you have to be tough to play against.

EDIT: niin ja jos laskee nuo vähän valmiimmat nimet, niin Farabee on vielä 22v ja York 21v. Mutta joo, se siitä positiivisuudesta kun alkaa katselemaan tuota vanhempaa kaartia sopimuksineen päivineen...
 
Viimeksi muokattu:

~KarKaus~

Jäsen
Suosikkijoukkue
Philadelphia Flyers ja Kiekko-Espoo
Laitetaan tähän @Caney n pikku posin perään lisää posia. Elokuussa pelataan U20 mm-kiekkoa ja Kanadan jengiin on valittu Phillyn pojista Foerster ja Desnoyer.
 

Jay79

Jäsen
Suosikkijoukkue
Philadelphia Flyers
Andrae jatkaa hyviä otteitaan vaikka tappio tulikin USA vastaan, 3+2 kapteenina tähän mennessä kolmessa ottelussa.
 

Crank

Jäsen

Ei tämä järin lupaavalta kuulosta, et uus valmentaja toteaa heti alkuun olevansa huolissaan tällaisesta asiasta. Mutta toisaalta, onko Tortorella juuri se kuka ravistelee puuta ja tiputtaa mädät omenat pois?
 

Craig Berube

Jäsen
Suosikkijoukkue
5th most improved team in the NHL

Ei tämä järin lupaavalta kuulosta, et uus valmentaja toteaa heti alkuun olevansa huolissaan tällaisesta asiasta. Mutta toisaalta, onko Tortorella juuri se kuka ravistelee puuta ja tiputtaa mädät omenat pois?
Tämä itseasiassa omaan korvaan kuulostaa lupaavalta. Juuri tuosta syystä mitä seuraavassa lauseessa sanoit.

Sitä vaan jäin miettimään että kuka/ketkä siellä nyt näitä mätiä omenia on? Provorov? Konecny?
 

Crank

Jäsen
Otsikossa mainittiin pukukoppi, mut Torts kertoo puhuneensa toimiston väellekin. Et voisko otsikosta huolimatta tarkoittaa myös vanhojen poikien klubia..
 

Taison

Jäsen
Suosikkijoukkue
Philadelphia Flyers, KalPa
Meinaakohan Flyers nimetä kapteenia alkavalle kaudelle? Mikäli Eliteprospectsia on uskominen, Flyers on viimeksi pelannut kauden ilman vakituista kapteenia 92-93. Jos C-kirjain jonkun rintaan päätetään ommella, näkisin tämän hetken joukkueesta löytyvän kolme realistista vaihtoehtoa:

Sean Couturier
Joukkueen paras pelaaja selvällä marginaalilla olisi turvallinen valinta kapteeniksi. Organisaation oma varaus ja pitkäaikaisin joukkueenjäsen. Johtaa esimerkillään kentällä, vaikea sanoa millainen persoona on pukukopin puolella.

Cam Atkinson
Pidetty joukkuetoveri ja nykyvalmennukselle äärimmäisen tuttu pelaaja. Ei Atkinsonin nimellä varmaankaan erityisen paljon pelipaitoja myydä, mutta sopii persoonaltaan hyvin kaiken maailman somepostauksiin ja hypevideoihin. Miinuksena lyhyt ura Phillyssä.

Scott Laughton
Bottom-6 raataja, joka on kulkenut pitkän tien Flyersin luottopelaajien joukkoon. Couturierin tapaan oma varaus ja yksi pitkäikäsimmistä Flyers-pelaajista. Käsittääkseni todella arvostettu pelaaja pukukopissa.

Jos rahaa täytysi jonkun puolesta likoon laittaa, veikkaisin valinnan kohdistuvan Couturieriin. Omaa suosikkia miettiessä Laughton voisi olla mielenkiintoinen vaihtoehto. Menisi vähän vastavirtaan nykytrendiä, jossa se joukkueen ykköstähti on tyypillisesti kapteeni.
 

Laakamato

Jäsen
Suosikkijoukkue
Philadelphia Flyers (Jokerit)
Kopin ja toimiston kulttuuria on aika usein kyseenalaistettu ell tavallaan ei yllätä.
Toimistolla on aika paljon ns. omia poikia tai heidän kavereita. Toisaalta piirit on pienet enkä osaa verrata muiden organisaatioiden vastaaviin, paha mennä sanomaan mitään. Ehkä siellä on jotain mätää, ei kai Tortorella turhaan lähde hakemaan tappelua?

Kopin puolella taas näkisin että vastuu on muutamalla pelaajalla joihin yleensä kuuluu kapteenisto, muutama kokeneempi pelaaja ja tähdet. Joka kopissa toki oma dynamiikka. Tärkein yksittäinen palikka on kuitenkin valmentaja. Valmennus asettaa vaatimustason ja luo kulttuurin. Optimitilanteessa johtavat pelaajat ostavat nämä ja pitävät yllä kulttuuria ja kunnioitusta eli vastaavat kukin tavallaan siitä että vaatimuksiin vastataan.

Vaikea sanoa miten G johti joukkuetta mutta veikkaan että esimerkillä. Julkisuuskuvan perusteella vaikea uskoa että G paiskoi luistimia seinään kopin puolella. Oliko G huono johtaja, huhuja ainakin oli, vai romahtiko kulttuuri heti hänen poistuttua? Mielenkiintoista mutta vastauksia tuskin saadaan.

Joukkue tuntui puristavan mailaa aina kun jotain vaikeuksia ilmeni, mikä on aina hälyttävä merkki. Koska muistatte sellaisen peräänantamattoman ja taistelevan Flyersin?

Eli helppo uskoa että koppi oli esim. kuriton. Torts kyllä muuttaa ainakin sen. Katsotaan mihin se riittää.

Arvostan kyllä Tortsin melko suoraa puhetta, virkistävää!
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös