Philadelphia Flyers 2022–2023

  • 111 788
  • 449

Laakamato

Jäsen
Suosikkijoukkue
Philadelphia Flyers (Jokerit)
Sillä lailla.

Käsittääkseni Venäjällä armeija vältetään suhteilla, rahalla tms.
Luulisi Fedotovilla olevan riittävästi molempia joten epäilen asiaan liittyvän muutakin.

Esim. ilmoittanut turhan suoraan gm:lle että pidä tunkkisi ja nyt hänestä tehdään esimerkki, pelote, että nuoret tähdet pysyisi Venäjällä. Tämä tietysti vain puhdasta spekulaatiota.

Enpä olisi uskonut että vanhat kunnon loikkaukset palaa kuvioon. Vaikuttanee venäläisten varaamiseen yms. merkittävästi.

Toivotaan parasta Fedotoville.

Flyersin kannalta myös merkittävä takapakki. Lähtökohtaisesti varamaalivahti mutta potentiaalia on parempaankin.

Kesät ovat olleet kannattajan parasta aikaa mutta alkaa nekin olemaan pilalla.
Noh, vanhat kasetit nauhuriin ja muistelemaan hyviä aikoja. Muistoja ei Flyersissäkään pystytä pilaamaan, eihän?
 

Jay79

Jäsen
Suosikkijoukkue
Philadelphia Flyers
Hitto mikä keissi. Aivan sama menetetäänkö tässä tuleva maalivahti, mutta toi ihmisten käsittely saa fiilikset aika helvetin matalaksi. Jones on varmaan myös tämän jälkeen oikeasti toimistolla harkinnan alla koska Fedotov ei tule Pohjois-Amerikassa pelaamaan kaudella 22/23, toinen maalivahti pitää löytää.
 

Animal

Jäsen
Todella oksettavaa toimintaa. Sairaat paskiaiset.
Tässä mielenkiintoinen artikkeli Fedotovista CSKA:n sivuilta jostain menneisyydestä. Jutussa Fedotovilta kysytään Lappeenrannassa syntymisestä ja suomalaisjuurista, niin kertoo kokevan olevansa "täysin venäläinen" ja isänsä on kuulemma "todellinen patriootti". Mielenkiintoista olisi tietää, onko herran itsensä tai patriootti-isän mielipiteet nyt muuttuneet, mutta tuo Suomessa syntyminen saattaa osoittautua todelliseksi "vapaudu vankilasta" kortiksi, sillä se mahdollistaa herran häipymisen "länsirajan" yli heti ensimmäisen tilaisuuden tullen. Ja itseasiassa tuo skenaario saattaa nyt julki tulleen tiedon valossa olla hyvinkin mahdollinen.
 

Eager

Jäsen
Suosikkijoukkue
Flyers, Eagles, HPK ja Barça
Jaahas.

5. vuorolla Flyersin haaviin tarttui USDP:n C/LW Cutter Gauthier.

Gauthierin ja Jiricekin välillä oli Flyersin pickiä eri mockeissa pitkälti arvuuteltu ja sen valinnan edessä olivatkin. Itselleni Jiricekin polvivamman sävyttämä kausi oli pienoinen red flag ja siinä suhteessa olen tyytyväinen, etteivät tshekkiä valinneet kun injury historiaa on varausten osalta viime vuosina riittänyt.

Gauthier tullaan NCAA:ssa (Boston College) peluuttamaan sentterinä ja ilmeisesti tämän translaation onnistumiseen myös Flyersin draft table vankasti uskoo, jolloin puhutaan laiturin sijaan sentteriprospectista. USDP:ssä pelasi vielä enimmäkseen vasenta laitaa.

Omat fiilikset varauksesta ovat vähän kaksijakoiset. Tässä on tätä vanhan liiton iso, liikkuva ja hyvä kuti komboa, joka yhä liiaksi painaa taustalla pelaajien arvoa nostaen. Jos puhtaasti ceilingin varassa ennakoidaan, niin tarjolla oli suurempiakin mahdollisuuksia, mikä tallaisen top-5 varauksen kohdalla olisi aina hyvä huomioida. Näillä pickeillä kun voi saada niitä käänteen tekeviä pelaajia, jollaista ei varmaan ole pelaajan itsensäkään kannalta realistista Gauthierista sentään odottaa.

Gauthier on enemmän allround talentti, joka tuo huomattavaa arvoa myös kiekottomalla tekemisellään. Pidän erityisesti Gauthierin awarenessista ja reagoinnista kaukalossa, molempiin suuntiin. Tuntuisi luetun ja kommenttien perusteella myös työteliäältä ja tervepäiseltä luonteelta kaukalon ulkopuolella, mikä on varausten osalta ainakin tänne tärkeintä kun se työ kohti uran huippua on vielä pahasti kesken jokaisen kohdalla. Lopulliset erot tehdään juuri tällä saralla.
 

Craig Berube

Jäsen
Suosikkijoukkue
5th most improved team in the NHL
Tony De Angelo (ja 7. kierroksen vauraus) Phillyyn kahden vuoden jatkolla 5milj. per vuosi. Carolinaan varaukset 2/2024, 3/2023, 4/2022.

Hyvä pelajaa, paska jätkä. Näin minä Tony De:tä kuvailisin. Yhden kauden pysyi poissa ongelmista. Katsotaan pysyykö kaksi lisää. Playoffseissa näkyi kuinka helposti päreet menee kun peli ei kulje ja joku (Marchand) vähän ärsyttää. En olisi häntä halunnut Flyersissa nähdä, mutta tällaista tämä ammattilaisurheilu on. Mielenkiinnolla jään odottelemaan hänen ja Tortorellan yhteenottoja.

Tämä myös kertoo omaa karua kieltään siitä mitä toimistolla uskotaan Ellisin kuntoutus mahdollisuuksista.
 

Craig Berube

Jäsen
Suosikkijoukkue
5th most improved team in the NHL
Tässä on tätä vanhan liiton iso, liikkuva ja hyvä kuti komboa, joka yhä liiaksi painaa taustalla pelaajien arvoa nostaen.
@Eager tossa kuvailikin myös Flyersin seuraavaa varausta: Devin Kaplan vuorolla 69. Flyersiin. 191cm ja 93 Power forward. Ilmeisesti kova kaveri taistelemaan jne. Löytyy kuitenkin jotain kiekkotaitojakin.
 
Mielestäni edelleen erittäin hyvä hankinta ja on juuri sitä mitä lääkäri määrää. Ylempänä mainittiin lyhyt pinna, perkeleen hyvä että siellä on joku ketä kiinnostaa eikä käännä aina toista poskea.

Vai kenet olisi pitänyt hankkia että olisi ollut parempi?

Varauksista toistaiseksi ei oikein mitään sanottavaa.

Cap taitaa olla käytetty nyt, joten kauppoja on varmasti vielä tulossa ulospäin.
 

Craig Berube

Jäsen
Suosikkijoukkue
5th most improved team in the NHL
Mielestäni edelleen erittäin hyvä hankinta ja on juuri sitä mitä lääkäri määrää. Ylempänä mainittiin lyhyt pinna, perkeleen hyvä että siellä on joku ketä kiinnostaa eikä käännä aina toista poskea.

Vai kenet olisi pitänyt hankkia että olisi ollut parempi?

Varauksista toistaiseksi ei oikein mitään sanottavaa.

Cap taitaa olla käytetty nyt, joten kauppoja on varmasti vielä tulossa ulospäin.

En olisi hankkinut ketään, koska haluaisin että toimistolla olisi eri strategia. Eli ei yritettäisi vahvistaa tällä hetkellä joukkuetta, joka ei ole oikeastaan ollenkaan lähempänä Cupia Tony De:n jälkeen kuin oli sitä ennen, kauppaamalla ulos varausvuoroja. Ja ei, en halua loputtomasti kerätä ja vaalia varausvuorojakaan, mutta en edes noita olisi kahden vuoden TDe:n heittänyt.

Eiköhän tämän jälkeen laiteta lisää varausvuoroja menemään että saadaan JVR jonnekkin kaupattua.
 

Caney

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Philadelphia Flyers, Liverpool FC
En vaan saa millään positiiviseksi tätä kesän avausta Flyersin osalta.





Cutter Gauthieriä en dumaa missään nimessä, pelkästään jo tollasen hockey-nimen takia poika ansaitsee reilun mahdollisuuden näyttää kykynsä rauhassa ajan kanssa. Mutta siis kaikki twiitit ja analyysit mitä on tullut vastaan ykköskiekan jälkeen ja sen aikana, ovat saaneet mut ainakin miettimään tätä pickiä kuten @Eager kirjoitti, että otettiin joo se varma paketti NHL-tasoa ajatellen, joskin tiedostaen samalla se että kundista ei mitään game changeriä ole näillä näkymin tulossa. Ekat vibat on jossain Chris Kreiderin kaltaisessa projektissa, joskin kundi oli kovin itsevarman oloisena heti todennut, että vuosi Bostonissa ja sitten pro'ksi. No, en valita-valita koska eihän näistä prospekteista itse tiedä muuta kuin nimet, mitat, tilastot ja muiden kirjoittamat analyysit, mutta onhan näihin "kiva" palata sitten joskus muutaman vuoden päästä jos Jiricekistä tuleekin Makar 2.0 ja Gauthieristä vain ihan jees middle-6 työmyyrä. Sitten ihmetellään taas ja namedropataan ex-GM Fletcher, joka käveli muiden yli draftissa jne ja tehdään samat virheet uudestaan, kuten tähänkin asti on seuralla ollut tapana.

DeAngelon hankinnalle varovainen peukku, joskin on hyvä tiedostaa samalla että Gostisbeheren dumppaamisesta maksettiin kakkoskiepin (+7 pick) varaus, ja nyt hommattiin rightin versio kolmen varausvuoron hintaan, joskin kyseenalaisemmalla taustalla. DeAngelon hankinta kertoo kyllä karua kieltä Ryan Elliksen pelikunnosta, tai siis luotosta siihen että tuosta olisi enää pelaamaan.

Kyllähän tämä treidi antaa suuntaa sille, mistä ei ole ollut epäilystäkään. Flyers yrittää epätoivoisesti pysyä jossain pudotuspelitaistossa mukana, vaikka joukkue on ihan kaikkea muuta kuin DeAngeloa ja "Gaudreauta" vaille valmis contenderi.

Veli @Craig Berube 'n kanssa hyvin pitkälti samoilla linjoilla.
 

Walkin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pittsburgh Penguins
Tämä on aika karu lista Phillyn kannalta mielestäni:

Phillyyn: Ristolainen, Ellis, Deangelo, 1 x 7th round.
Ulos: 1 x 1st round, 3 x 2nd round, 1 x 3rd round, 1 x 4th round, 1 x 7th round, Gostisbehere, Hägg, Patrick, Myers.

Ristolaisesta on kaikki jo sanottu, Ellis taitaa olla pahastikin rikki ja Deangelon kanssa vain aika näyttää miten tuo liitto tulee toimimaan. Ulos mennyt melkoinen kasa varausvuoroja.
 
Suosikkijoukkue
Jokerit, Philadelphia Flyers
Vähän vaikea on orientoitua tällaisiin kauppoihin, kun ison strategian suhteen ei allekirjoita organisaation näkemystä. Mutta eipä siellä minun hyväksyntää olla vailla, joten katsotaan mitä kaikkea Fletcher saa aikaan.

Plussaa nyt ainakin siitä, että rightin kiekolliselle pakille ja ylivoimaekspertille on selkeä tilaus. Lisäksi sopimus on kohtuu riskitön kahden vuoden pituudella.
 

Breathe

Jäsen
Suosikkijoukkue
Philadelphia Flyers & Eric Lindros 88
Olisi pitänyt räjäyttää koko jengi ja tehdä rebuild Chicago tyyliin. Nyt sitten vedetään perse edellä puuhun näillä hankinnoilla ja tyydytään olemaan keskinkertainen.
 

Jay79

Jäsen
Suosikkijoukkue
Philadelphia Flyers
Eikä yllätä toiminta ollenkaan, jos joku odotti erilaista toimintaa ei ole Flyersien touhua tarpeeksi pitkään seurannut. Perus settiä Philly fanina, seuraavaksi sitten JVR mäkeen sekä Johnny Hockey sisään. Jos ei Gaudreaun naaraaminen onnistu, sieltä hommataan joku muu väkisin.
 

~KarKaus~

Jäsen
Suosikkijoukkue
Philadelphia Flyers ja Kiekko-Espoo
Tämä on aika karu lista Phillyn kannalta mielestäni:

Phillyyn: Ristolainen, Ellis, Deangelo, 1 x 7th round.
Ulos: 1 x 1st round, 3 x 2nd round, 1 x 3rd round, 1 x 4th round, 1 x 7th round, Gostisbehere, Hägg, Patrick, Myers.

Ristolaisesta on kaikki jo sanottu, Ellis taitaa olla pahastikin rikki ja Deangelon kanssa vain aika näyttää miten tuo liitto tulee toimimaan. Ulos mennyt melkoinen kasa varausvuoroja.
Miks jätit pois Giroux ulos ja sisään Tippett, 1st 2024 ja 3rd 2024. Olihan tossa.G kaupassa pari muutakin pelaajaa ja joku myöhäinen pick muistaakseni
 

Walkin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pittsburgh Penguins
Miks jätit pois Giroux ulos ja sisään Tippett, 1st 2024 ja 3rd 2024. Olihan tossa.G kaupassa pari muutakin pelaajaa ja joku myöhäinen pick muistaakseni
Ei tarkoitukseni ollut listata jokaista Phillyn kauppaa. Ainoastaan nuo mainitsemani, jotka eivät kovin hyvin ole menneet paitsi tietysti tämä uusin voi vielä mennäkin hyvin. Varausvuoroja on noissa vain mennyt paljon suhteessa hyötyyn.
 

Eager

Jäsen
Suosikkijoukkue
Flyers, Eagles, HPK ja Barça
En kyllä taas tiedä mitä pitäisi ajatella. Parempi olisi olla kirjoittamatta mitään, mutta pakko on tätä turhautumista purkaa.

Aloitetaan posin kautta. Flyers on parempi (runkosarja)joukkue DeAngelon kanssa, mitä tätä ilman. En epäile hetkeäkään. DeAngelo tuo sen kaivatun aseen YV:n viivaan ja eiköhän tuo taas sen 50+ pistettä räppää, mikä voi yhdessä Tortsin ensimmäisen kauden äärimmilleen venymisen mahdollistaa pudotuspelipaikan, jotta tosipeleissä taas huomataan puuron olevan jo pahasti kylmettynyttä. No johtopäätökset tästä, eteenpäin on menty ja kaikki on hyvin. Sitten seuraavalla kaudella ei enää samaa venymistä nähdä, Tortun naama alkaa jo vituttamaan kopissa ja kas ollaankin takaisin alkupisteessä. No päästään sentään Fletcheristä eroon!

Ikävin juttu on juurikin tuo @Caney n esiinnostama pointti. Flyersilla oli puolustussuuntaan hazardi offeensiivinen YV-puolustaja Gostisbeheren muodossa, jolle käyttöä ei nähty, eikä mahdollisuutta bounce backiin annettu. Maksoivat päästäkseen eroon sopimuksesta, hassatakseen rahat muualle. En ollut Gostisbeheren lähdöstä harmissani, kun ei mielestäni vain ole millään muotoa menestyvän mestaruudesta taistelevan NHL-joukkueen runkopuolustaja.

Nyt kuitenkin, vuotta myöhemmin, sama vitun puupää GM päättää hankkia samanlaisen tapauksen, antaen tälle vieläpä enemmän mitä Ghostille olisi tarvinnut maksaa. Tässä eipäs juupas karusellissa hassasivat pari kakkos, yhden kolmos ja yhden neloskierroksen pickin. Viime vuosien laadukasta pelaajakehitystä silmäillen tuskinpa näistä sen iloisempaa tarinaa olisi saatu kirjoitettavaksi, mutta onhan tämä saatanan lyhytnäköinen puuhastelu kuin jostain Kummeli Storiesista. Nuorten pelaajien puolesta olen iloinen. Varsinkin Carolinassa on selkeä ajatus mitä halutaan olla ja millaisia pelaajia organisaatioon tarvitaan. Varmasti saavat paremman pohjan kehitykselleen, mitä täysin sekaisin olevassa Flyers-organisaatiossa.

Nyt kyllä taas vaihteeksi viituttaa ja lujasti, kuinka suuresti rakastamaani organisaatiota "johdetaan" näkemättä metsää puilta. Jos joku saa tästä toiminnasta ilonaiheita aikaiseksi, niin haluan samat lääkkeet ja heti.

Seuraavaksi tosiaan JvR:lle haetaan ottaja jostain, jota seuraa seuraava huono UFA-sopimus.

-----------------

Ellisin osalta peli vaikuttaisi selvältä eli ura ei ole jatkumassa. 4 peliä Flyersissa, onhan siinäkin...

-----------------

Kaplan on itselleni aika meh-varaus. Raamikas puurtaja, joka veti solidia settiä USDP:n alaketjuissa sen mitä satuin näkemään, muttei mitään suurempaa. Osa näkee tässä piilevää potentilaalia suurempiin offensiivisiin tekoihin, joka ei vain rajallisessa roolissa päässyt esille, mutta saapa nähdä. Puhutaan kuitenkin kolmoskierroksen varauksesta, jolloin nelosketjun laituri, projektio mikä Kaplanilla on, olisi toteutuessaan jo suuri onnistuminen. Ei siis negailla sen enempää. Aloittaa syksyllä Bostonin ylipistossa Jay O'Brienin joukkuekaverina, joka ei näillä näkymin ole ammattilaiseksi siirtymässä.

------------------

Viidennellä kierroksella nappasivat USHS:n ja USHL:n välillä sahanneen LW Alex Bumpin. Itselle ei muutamista Omahan pelistä jäänyt paljoa käteen, kuin että hitaalta vaikutti, mutta ovat viime vuosina saaneet kohtuullisia osumia näillä USHS - USHL late boomer pickeillään, joten katsellaan miten Bumpin kanssa käy. Aloittaa syksyllä 2023 Vermontin yliopistossa, jota ennen varmaan täysi kausi Omahassa.

-------------------

Kutoskierroksen pickin käyttivät USHL puolustaja Hunter McDonaldiin, josta ei kyllä itsellä ole kovin kirkkaita ja mieleenjääneitä mielikuvia, vaikka jonkun pelin lähinnä muita nimiä tarkkaillessani taisin nähdäkin. Profiilien perusteella sellainen fyysinen ja puolustava peruspakki. Aika samaa kokoa ja kamppailuvoimaa linjaa tuntuisi edustavan. Olisi ollut varauskelpoinen jo viime kesänä, joten sitä suuremmalla syyllä kummastuttaa, miksi nyt näkivät varauksen väärtiksi?

-------------------

Seiskakierroksella Flyersin haaviin tarttui vielä Jokerien U20:sistä Santeri "Sebastianin poika" Sulku, jolta en muista nähneeni pelin peliä. Joku Jokerien U20-joukkuetta seurannut saa mieluusti taustoittaa. Puhtaasti raamit+ syntymäaika + tilastot otannalla vaikuttaa mielenkiintoiselta.
 
Viimeksi muokattu:

Walkin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pittsburgh Penguins
Nyt kyllä taas vaihteeksi viituttaa ja lujasti, kuinka suuresti rakastamaani organisaatiota "johdetaan" näkemättä metsää puilta.
Eihän tuossa Phillyn touhussa tunnu olevan mitään järkeä. Homma näyttää siltä, että räiskitään haulikolla joka suuntaan ja katsotaan mitä tulee. Ei se mahdotonta ole, että vuosi tai pari voisi tullakin jotain hyvää, mutta mitään pysyvää contenderia tuskin rakennetaan tuollaisella sekoilulla missä punainen lanka puuttuu kokonaan. Fletcherin toiminta näyttää siltä, että olisi kuin nurkkaan ajettu koira, joka sitten pyrkii tekemään mitä tahansa epätoivostakin selviytyäkseen tilanteesta. Playoff-paikka ja Fletcher on turvassa. Ulos playoffeista ensi kaudellakin, niin eiköhän siitä potkut seuraa jo.

Onko muuten ollut mitään spekulaatioita kenen rintaan ommellaan "C" -merkki ensi kaudeksi? Couturier varmaankin tuon saa?
 
Suosikkijoukkue
Änärin suomalaiset
Eihän tuossa Phillyn touhussa tunnu olevan mitään järkeä. Homma näyttää siltä, että räiskitään haulikolla joka suuntaan ja katsotaan mitä tulee.
Näyttää aika lailla samalta kun omat NHL-pelien manageroinnit. Sääliksi käy kyllä Flyers-faneja. Kuinka ylipäänsä on mahdollista että sama ukko saa vieläkin häärätä siellä?
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös