Philadelphia Flyers 2022–2023

  • 35 643
  • 140

Eager

Jäsen
Suosikkijoukkue
Flyers, Eagles, HPK ja Barça
Pelaajat olleet jo viikkoja golfaamassa, joten eiköhän se ole jo aika laittaa uutta kausiketjua tulille, totutun mukaisesti pettymyksiin päättyneen kauden jäljiltä. Päättynyt runkosarja nyt mentiin komiasti tämänkin riman alta panosten oltua säkistä loppu jo joulukuussa, joten katseita on voinut jo käytännössä puolen vuoden ajan suunnata tulevaan, jos on halunnut, mikä ei ole tietysti itsestään selvyys, varmaa auringonpaistetta kun ei näy sielläkään.

Organisaation johdossa tunnuttaisiin uskovan kauden olleen vain erinäisten sattumien ja onnettomuuksien summa, todellisen iskukyvyn ollessa täysin riittävä menestyksen tavoitteluun. Fletcher julisti kauden jälkeisessä presserissään aktiivisesta otteesta UFA-markkinoiden kuin pelaajakauppojenkin saralla, eli tuskinpa tylsää offseasonia tarvitsee taaskaan odottaa. No syksyyn mennessä nähdään, miten tässä on onnistuttu ja ennen kaikkea millä hinnoin? Toki toivoa sopisi, etteivät Flyersin kauden viihdyttävimmät ja jännittävimmät hetket osuisi vuodesta toiseen aina heinäkuuhun, mutta se olisi varmasti jo liikaa pyydetty…

Kuten jo saattoi asiaa tulkita, moni kannattaja näkee joukkueen tilanteen aikailla toisin, minä muiden mukana. Ei joukkue varmasti kenenkään mielestä näin huono ole ja usean avainpelaajan kuntoutuminen auttaa varmasti, mutta vaikea nähdä tästä nipusta raavittavan kasaan hikistä pudotuspelitaistelua kummempaa, siihenkin tarvitaan se 20 voittoa lisää. Varausvuorojen ja lupausten kauppaamisen sekä setelitukkujen heiluttelun sijaan olisi järkevämpää lähteä kauteen mahdollisimman nuorella ja nälkäisellä nipulla, mukaan lukien valmennus, katsastamaan kenellä riittää ja kenellä ei. Sen jälkeen sitten joko TNT:tä perustuksiin tai rakentamaan uutta kerrosta päälle, otteista riippuen.


Maalivahdit:

Ivan Fedotov / 925 000 $ / RFA 2023
Carter Hart / 3 979 000 $ / RFA 2024

Samuel Ersson / 859 167 $ / RFA 2024

Kirill Ustimenko / RFA
Martin Jones / UFA

Felix Sandström / UFA

Hart on kyennyt nousemaan luotettavaksi ykköskassariksi, eikä joukkue ole ensimmäiseksi maalivahtiinsa kaatumassa, asia mitä ei vieläkään ihan osaa käsittää, niin pitkään mentiin siinä toisessa todellisuudessa vai paremminkin the universessa. Järkälemäisen Ivan Fedotovin kanssa saivat toivotun sopimuksen aikaiseksi. Katsotaan toki rauhassa miten siirtyminen Pohjois-Amerikkaan onnistuu, mutta tässä voisi olla aineksia todella kovaksi tandemiksi, jolloin ei enää kauheasti olisi väliä, kumpi siellä maalilla on. Jos etukäteen pitäisi nostaa esiin asia, joka voisi mahdollistaa odotuksia paremman kauden, niin tähän kaksikkoon sijoittaisin omat roposeni.


Puolustajat:

Ronnie Attard / 883 750 $ / RFA 2023 (Right)
Ryan Ellis / 6 250 000 $ / UFA 2027 (Right)
Ivan Provorov / 6 750 000 $ / UFA 2025
Rasmus Ristolainen / 5 100 000 $ / UFA 2027 (Right)
Travis Sanheim / 4 675 000 $ / UFA 2023
Nick Seeler / 775 000 $ / UFA 2024
Cameron York / 880 833 $ / RFA 2023
Yegor Zamula / 753 333 $ / RFA 2023

Adam Ginning / 883 750 $ / RFA 2024
Mason Millman / 848 333 $ / RFA 2023
Wyatte Wylie / 820 833 $ / RFA 2023 (Right)
Cooper Zech / 837 500 $ / RFA 2023

Linus Högberg / RFA

Adam Clendening / UFA (Right)
Kevin Connauton / UFA
Brendan Menell / UFA
Samuel Morin / UFA
Keith Yandle / UFA

Sanheim oli päättyneen kauden paras Flyers puolustaja ja viimeisen sopimusvuoden myötä jatkoneuvottelut olisi syytä saada hyvissä ajoin maaliin, ettei tarvitse enää kauden aikana tuolla päätä vaivata. En näe syitä, etteikö Sanheimiin voisi panostaa kunnolla dollareita, ellei tavoitteena ole mahdollisimman täydellinen ulospuhallus, miltä ei juuri nyt tunnu.

Provorovin otteet olivat monenkirjavia ja enimmäkseen kärkipakille riittämättömiä. Loppukaudesta sai sentään York ja Attard rinnallaan jotain ryhtiä touhuunsa. Mediapäivän kommentit kummastuttivat, eivätkä ainakaan nostaneet uskoa Ivanin nousuun takaisin huipulle. Peili kun tuntuisi olevan hukassa. Työmoraalista ja sitoutumisesta kiekolle se ei Ivanin osalta kiinni jää, päinvastoin, mutta jostain se oikea mielentila pitäisi löytää.

Ristolainen sidottiin trade deadlinen alla pitkällä lapulla Flyersin runkopuolustajien joukkoon, halusi tätä tai ei. Itse olisin jättänyt lapun tekemättä. Enemmin AHL:ään kuuluvan Seelerin lisäksi Flyers-pakisto oli ja on aika pehmeää sorttia, joten tässä valossa Rasse tuo oman ulottuvuutensa, mutta ei se sopimuksesta hyvää tee.

Ellisistäkin kuultiin pitkästä aikaa mediapäivänä ja ilmeisesti nyt olisi vihdoin tiedossa, mitä ja miten tulisi jatkossa kuntouttaa. Aikansa siinäkin kesti. Toivo syksyllä mukana olemisesta elää yhä, mutta jotenkin tuntuu häilyvältä koko touhu. Tiedä vaikka syksyllä kuultaisiin uran olleen siinä?

Loppukaudesta saivat sentään ajettua sisään nuorisokaartia, joka esiintyi pääsääntöisesti edukseen. Yorkin ja Zamulan osalta en näe enää AHL:stä hirveästi saatavan vaan kyllä nämä saa laskea jo NHL-rosteriin, minne myös tasonsa puolesta kuuluvat. Attardilla oli monen positiivisen puolen ohessa pienoisia ongelmia siirtää aggressiivista puolustamistaan NHL-nopeuteen, joten vielä syksy AHL:ssä ei olisi välttämättä pahasta. Kiekollisesti toi jo nyt selvää lisäarvoa. Selkeältä tulevaisuuden NHL-pakilta vaikutti.

Toiveena oli, ettei puolustuksen UFA-osastosta ketään olisi nähty ensi kaudella Flyersin riveissä kun Morininkin ura tuli päätökseen, jolta edellinen yli 30 ottelun rupeaman nähtiin kaudella 2016-17, joten olihan siinä vastatuulta ihan riittämiin yhdelle miehelle. Seelerin sopimus pilasi kuitenkin tämän. Jos Nickin rooliksi muodostuu liigojen välillä sahaava 8. pakki, niin ok, mutta kaikki tätä enemmän on joukkueelle negatiivista pääomaa.

Ellis kuntoon, niin pakisto olisi aikalailla siinä, eikä nyt mikään ihan paskin mahdollinen. Toki jos Ellis ei kuntoudu, ovat jälleen rightin pakkien osalta ongelmissa. Joku halpa veteraanihaku kolmosparin kiertoon sieltä vielä UFA-markkinoilta napattaneen, missä saisivat onnistua edellistä kesää paremmin, mutta mitään suurempia investointeja tuonne on vaikea nähdä haettavan, ellei joku isompi sopimus vastavuoroisesti poistu kuvioista.


Hyökkääjät:

Cam Atkinson / 5 875 000 $/ UFA 2025
Bobby Brink / 925 000 $ / RFA 2024
Patrick Brown / 750 000 $ / UFA 2023
Noah Cates / 925 000 $ / RFA 2023
Sean Couturier / 7 750 000 $ / UFA 2030
Joel Farabee / 5 000 000 $ / UFA 2028
Kevin Hayes / 7 142 857 $ / UFA 2026
Travis Konecny / 5 500 000 $ / RFA 2025
Scott Laughton / 3 000 000 $ / RFA 2026
Oskar Lindblom / 3 000 000 $ / RFA 2023
James van Riemsdyk / 7 000 000 $ / UFA 2023
Max Willman / 750 000 $ / UFA 2023

Jon-Randall Avon / 850 000 $ / RFA 2025
Elliott Desnoyers / 845 833 $ / RFA 2025
Tyson Foerster / 925 000 $ / RFA 2025
Olle Lycksell / 837 500 $ / RFA 2024
Samu Tuomaala / 892 500 $ / RFA 2025
Zayde Wisdom / 825,833 $ / RFA 2025

Wade Allison / RFA
Jackson Cates / RFA
Morgan Frost / RFA
Hayden Hodgson / RFA
Tanner Laczynski / RFA
Zack MacEwen / RFA
Isaac Ratcliffe / RFA
German Rubtsov / RFA
Linus Sandin / RFA
Matthew Strome / RFA
Maksim Sushko / RFA
Owen Tippett / RFA

Ryan Fitzgerald / UFA
Nate Thompson / UFA

Terveet Couturier ja Hayes olisivat ihan jees tai ei tarvitse taaskaan lottery arvontaa enempää odotella. Näiden kahden panokseen tuleva kausi paljolti ratkeaakin.

Cam Atkinson oli se paras ja varmin suorittaja vaikka ihan loppukauden läpipelailuissa katosikin kuvasta. Ei mikään sateentekijä, mutta tärkeä suunnannäyttäjä, joka vaatii kuitenkin sen ruokkijan, mitä ei Giroux'n kauppaamisen jälkeen vierelle löytynyt.

Farabeella oli nuoremmista parhaiten pää pinnalla, mutta turhan ailahtelevaa oli yhä, eikä toivottua esiinmarssia tähtistatukselle nähty. Tässä olisi nyt kaveri, jota ei passaisi vanhasta tottumuksesta hassata massaan vaan jalostaa huipulle asti.

Hassaamisesta puheenolen. Konecny oli lopulta joukkueen pistekunkku, mutta eipä noin muutoin erottunut taaskaan sen positiivisemmin. Samaa ailahtelevaa ja kuritonta tilanteiden ulkopuolella pyörimistä se on TK:lla ollut jo monta vuotta ja tuskinpa tuosta enää Flyers-nutussa muuksi muuttuu. Huhuissa on nostettu mahdolliseksi kauppakohteeksi, mikäli Fletcher haluaa muutoksia tehdä.

Laughtonin tekemistä en voi suuremmin kritisoida. Täytti jälleen oman ruutunsa ja hiukan enemmänkin. Joku saattaa toivoa tältä fyysisempää ja energisempää tekemistä, mutta aika järjestäen iän ja kokemuksen karttuessa se kovin nuoruuden hööki hiukan karisee.

JvR oli 24 osumallaan lopulta joukkueen paras maalintekijä ja kyllähän vanha käpy yhä maalipaikkansa osaa kiitettävästi hyödyntää. Harmi vain, että suuri osa syntyi loppukauden laiskatempoisissa kävelyissä, joissa Jameskin siis pysyi mukana. Alkukaudesta, kun sitä vauhtia ja panosta vielä Flyersia vastaan paremmin oli, ei miestä juuri näkynyt. Sopimuksesta käynnistyy viimeinen vuosi, jonka ulosostaminen enää tässä vaiheessa alkaisi olemaan tyhmän puoleista. Tarkoittaisi lähinnä, että epätoivoisesti ja lyhytnäköisesti pitää saada kattoon tulevaksi kaudeksi sitä tilaa, minkä tulokset kaikki jo valmiiksi tiedämme.

Lindblom pystyi pelaamaan täyden kauden, mikä oli hänen kohdallaan se positiivisen anti. Pelillisesti on vielä matkaa siihen pre-cancer tasoon ja tiedä saavuttaako sitä enää koskaan?

Nuoremmasta kaartista Bobby Brink ja Noah Cates kävivät jättämässä kohtuullisen jäljen ja luulisi molempien löytyvän rosterista myös syksyllä. Brink on käytännössä niitä harvoja oikeasti luovia ja juonikkaita pelaajia tuossa nipussa, jonka nopeaa nousua johtavaksi pelaajaksi joukkue menestyäkseen melkeinpä tarvitsisi.

Frost sai keväästä jo jotain aikaankin ja tästä saattaa sittenkin olla kasvamassa se NHL-tason middle sixeri, vielä on auki keskelle vaiko laitaan? Tippett pelasi näkyvästi, mutta maalintekijälle turhan vaatimattomin tuloksin. Laukaus on kyllä kova, mutta tarkkuutta saisi olla enemmän.

MacEwen ja Brown muodostivat toimivan peruspohjan neloseen, jonka luulisi olevan kasassa ensi syksynäkin. Toisessa laidassa näkisin Isaac Ratcliffen kokoisen aukon.

Wade Allisonin pitäisi mahtua kunnossa ollessaan kokoonpanoon, mutta montako peliä pystyy pelaamaan, on se kysymys? Jackson Cates on vielä sellainen RFA, jolle näkisin käyttöä hissipelaajan roolissa.

Foerster, Wisdom ja Desnoyers tuovat puolestaan uutta mielenkiintoista seurattavaa Phantomseihin.

Taitovajetta olisi, mutta jos hyvää haluaa hakea, niin nyt kärkiveteraanit Couturierin ja Atkinsonin johdolla olisivat niitä pelitapaesimerkkejä, jotka eivät omiin vuoda. Toivottavasti saavat toisenlaista kulttuuria ja perustaa luoduksi.


Valmennus:

Mike Yeo ei ole jatkamassa ainakaan päävalmentajana, muita rooleja ei vielä suljettu pois. On ilmeisen pidetty hahmo joukkueen keskuudessa, eipä muita perusteita jatkamiselle organisaatiossa oikein ole. Yeon onneksi Flyersissa on tapana pitää näitä hyviä jätkiä leivän syrjässä kiinni, joten eiköhän Mikellekin joku virka löydy jos ei saa kiinnostavampaa pestiä muualta.

Pelillisesti joukkue oli sen verran kaukana voittavan kiekon realiteeteista, että tuskinpa uusi valmennus voi enää huonommaksi ja sekavammasi tuota palettia saada. Erityisesti pitkään jatkunut erikoistilanteiden sakkaaminen täytyy vain saada katki tai on aika se ja sama, miten pelaavat muutoin. Joukkueen laatu ei vain riitä, että voisivat jatkaa tasoituksen antamista erikoistilanteissa. Lähtötilanne on kuitenkin sen, että olisi mukava, että joukkueella olisi jälleen pelitapa, jota kaikki kurinalaisesti ja toisteisesti noudattaisivat. Vasta sen jälkeen voi pohtia voisiko tämä pelitapa olla parempi ja toimivampi.

Varmasti jokainen toivoisi seuraavaa Jon Cooperia nostamaan Flyersin Jurakaudelta kohti nykypäivää, mutta huomattavasti todennäköisempää lienee joku Alain Vigneaultin tyylinen kokeneempi ja nimekkäämpi haku, kuten haastattelussa käynyt John Tortorella. Fletcherille edessä on se viimeinen päävalmentaja valinta Flyersissa, joten mitään kauhean kokeilevaa ja uutta on vaikea nähdä tulevaksi. Mike Velluccin haastattelu toki herätti pientä toivoa, etteivät sentään ehdoin tahdoin halua sitä kuluneinta naamaa sinne, saapa nähdä. Markkinoiden suurin vonkale Trotz tuskin Flyersin tarjoamista mahdollisuuksista innostuu, en jaksa henkeäni pidätellä.

Pieni kuvitelma. MM-kisojen päätteeksi kun katseli Claude Julienin ja Jukka Jalosen kättelyjonon toverilliselta vaikuttanutta sanojen vaihtoa, niin siinähän se olisi. Julien tuomaan teflonpintaa ja the karäktääriä, Jalonen puolestaan enemmän niitä pelitavallisia nyansseja. No joo tuskinpa tällaista tullaan Flyersilta näkemään.


Draft:

Varaustilaisuus pidettään 7-8. heinäkuuta Montrealissa, jossa Flyersilla olisi käytössä seuraavat vuorot.

1. Kierros: 5. varaus
2. Kierros: -
3. Kierros: 68. varaus
4. Kierros: 100. varaus
5. Kierros: 132. varaus
6. Kierros: 164. varaus
7. Kierros: 196. varaus

Näkisin Wright, Slafkovsky ja Cooley trion menevän satunnaisessa järjestyksessä kolmen kärkenä ja Krakenin varaavan tuossa slotissa Beniersille kaveriksi sen franchise puolustajan eli Nemecin tai Jiricekin, jolloin Flyersilla olisi ennakkoon tarjolla toinen näistä rightin pakeista sekä liuta hyökkääjiä mm. Savoie, Kemell, Lekkerimäki, Kasper, sekä useampi USDP:n hyökkääjä.

Nemec tai Jiricek olisi organisaation rightin pakkien depth chart huomioiden se loogisin ratkaisu ja tuskin kauheasti metsään kummankaan kanssa menisi, mutta jotenkin vain kumpikaan näistä slaaveista ei ole vielä täysin sytyttänyt.

Täytyy vielä ennen draftia ehtiä saamaan lisää pelejä alle mm. Savoielta ja tulla viisastelemaan omat mutuilut.


UFA markkinat:

Flyersin toimistolla varmasti haluttaisiin olla isokin pelaaja heinäkuussa, mutta eipä tilaa katossa mitenkään liiaksi ole ja useampi RFA:kin pitäisi vielä sopimuksen alle vääntää. Eivät toki mitään isoja lappuja tule saamaan, mutta eipä sinne suuremmin ilmaa siltikään jää.

Käytännössä vaatisi isojen sopimuksien poistamista tai poistumista, jotta hanat aukenisivat. Eikä siinäkään ole järkeä, että huonojen sopimuksien dumppaamisesta maksetaan vain vielä huonompien saamiseksi.

Johnny Hockeysta on riittänyt spekulaatiota, mutta melkoista kotiseuturakkautta tai Fletcheriltä aivan mottipäistä tarjousta se vaatisi. Jälkimmäinen taas edellyttää ensiksi niitä mooveja. Vahvan kauden jälkeen Gaudreau tulee varmasti saamaan useita hyviä tarjouksia jos ei Calgaryssa tule jatkamaan. Tässä pygmissä on kuitenkin sitä eliittitaitoa ja luovuutta, mitä rosteri huutaa ja mistä kannattaa jo maksaakin. Sutterin alaisuudessa näytti aktiiviselta ja rohkealta myös kiekottomana, mikä on aiemmin jättänyt toivomisen varaa.

Filip Forsberg on markkinoiden kakkosheppa, jota on tosin Gaudrauta'kin vaikeampi nähdä päätyvän Flyersiin, kun ei ole mitään tunnesiteitä sumentamassa järkeä.

Couturierin juniorivuosien tutkapari Ondrej Palat voisi olla sellainen asteen realistisempi haku tuomaan oman ripauksensa voittamaan tottuneesta koneistosta.

Nazem Kadri on sitten the pommi, joka pitää vain jättää muille, mutta kyllähän tuollainen pelitaitoinen rotta istuu Flyersin kulttuuriin jos jokin.

Palkkakaton vuoksi muutoksia haettaneen UFA-markkinoita enemmän pelaajakauppojen kautta, jonka päälle sitten joku Palatin kaltainen haku voisi olla realismin rajoissa.


Pelaajakaupat:

Päättynyt kausi oli jo niin surkea mahalasku, ettei ns. core-palastenkaan liikuttamista voi laskea pois, vaan voivat aivan hyvin lähteä hakemaan joukkueeseen isojakin muutoksia, joista on mediassa jaksettu spekuloida. Provorovista ja Konecnysta on eniten riittänyt juttua ja eipä kummankaan käyrä ole ollut mitenkään nouseva, vaan paikallaan on pyöritty jo pidempään. Oikeastaan pidän ainoastaan Hartia ja Couturieria koskemattomina, jonka lisäksi on sitten muutama sopimus, joita ei kaupaksi saa.


Kokonaisuus:

Joitain vuosia takaperin jaksoi olla kovinkin optimistinen organisaation tulevaisuuden näkymistä, mutta juuri nyt pakka on kyllä pahasti levällään. Periaatteessahan tuossa olisi yhä nuori ja kehityskelpoinen runko, joka onnistuneilla valmentajaratkaisuilla voi yllättää suurestikin, mutta taas toisaalta organisaation kyky jalostaa hankkimaansa talenttia ei ole häikäissyt, enkä nyt henkeäni pidätellen odota muutosta tähän. No toivoa sopii, että joukossamme on vielä optimisteja, ettei mene pelkäksi kilparuoskinnaksi.

Niin ja tietysti monen muun muutoksen ohessa olisi edessä uuden kapteeninkin valitseminen, Giroux kun tuskin tekee kesällä paluuta. Couturieriin uskon valinnan osuvan, mikä olisi toivottavaa.


---------------------


Mutta sana on vapaa. Nautitaan ja unelmoidaan vielä kun voidaan, heh!
 
Viimeksi muokattu:

Jay79

Jäsen
Suosikkijoukkue
Philadelphia Flyers
Oli kyllä taas taattua laatua Eager. Kiitos ja kumarrus.
 

Toby Dammit

Jäsen
Suosikkijoukkue
New Jersey Devils
UFA markkinat:

Flyersin toimistolla varmasti haluttaisiin olla isokin pelaaja heinäkuussa, mutta eipä tilaa katossa mitenkään liiaksi ole ja useampi RFA:kin pitäisi vielä sopimuksen alle vääntää. Eivät toki mitään isoja lappuja tule saamaan, mutta eipä sinne suuremmin ilmaa siltikään jää.

Käytännössä vaatisi isojen sopimuksien poistamista tai poistumista, jotta hanat aukenisivat. Eikä siinäkään ole järkeä, että huonojen sopimuksien dumppaamisesta maksetaan vain vielä huonompien saamiseksi.
Viime kesänä Fletcher maksoi suht kovan hinnan Gostisbeheren poistamisesta, jotta hän sai mahdutettua Ristolaisen/Ellisin joukkueeseen. Jos pelikirjassa ei ole uusia sivuja, en yllättyisi, jos sieltä olisi tulossa taas vähän samanlaisia siirtoja. JvR Arizonaan ja Gaudreau, Kadri tms. tilalle. Tai jotain vastaavaa. Mutta voihan se olla, että Fletcherillä on tällä kertaa erilaiset kuviot mielessä.
 

Crank

Jäsen
Tortorellaan nyt sitten nähtävästi päädytty. Pakko sanoa ettei henkkoht aiheuta niitä kuuluisia riemunkiljahduksia. Vaatimustasoa oletettavasti tuo, mutta minkälainen on pelikirja? Onko tässä vuoden aikana, minkä ollut ESPN:llä hommissa, viilannut sitä nykyaikaisemmaksi? Mikäli mies tosissaan halutaan, niin tarjoaako Fletcher niin mottipäisen, ettei sopimuksesta kannata edes kieltäytyä..
 

Jay79

Jäsen
Suosikkijoukkue
Philadelphia Flyers
Kausi tulee olemaan "kasvutarina" parhaimmillaan, siis toivottavasti positiivisessa mielessä. Pudotuspelit olisi plussaa, mitään nopeita lääkkeitä ei menestykseen ole. Torts kelpaa, katsotaan mitä hän saa irti pelaajista.
 

Craig Berube

Jäsen
Suosikkijoukkue
Philadelphia Flyers
Muutamia plussia ja miinuksia mitä Tortorella + Flyers yhdistelmästä omasta näkövinkkelistä tulee mieleen, mikäli tämä nyt toteutuu:

+ Media-arvo taattu. Kädet alas viihdyttävin ukkeli koko valmentajakunnassa.
+ On todistanut olevansa oikeasti ihan kelpo valmentaja, joka saa joukkueesta irti ehkä hieman yli sen mitä voisi paperilla muuten odottaa. Ja tämän se vaatii mikäli mielii jotain menestystä oranssista odottaa. Jos jostain taika-iskusta Fletch saa kesällä huomattavasti joukkuetta parannettua, voi Tortorella olla kuitenkin se joku puuttuva tekijä mikä vie joukkuetta pidemmälle. En kuitenkaan pidätä hengitystäni.

- Lopulta en kuitenkaan usko että se tulee riittämään muuhun kuin siihen playoff kupla / ensimmäisen kierroksen exit tasoon. Ja se on vaarallista. Joukkue menestyy juuri sen verran ettei omistajilla / johdolla ole tarvetta ikinä ruveta rakentamaan kunnolla hommaa alusta, minkä oikean menestyksen tavoittelu kenties vaatisi. Eikä kuitenkaan tarpeeksi huono, että päästäisiin kiinni niihin korkeisiin varausvuoroihin.
- Miten käy vapaiden agenttien houkutteleminen Flyersiin pelaamaan Tortorellalle? Ei oikeasti ole niin paska jätkä kuin moni luulee, eikä niin monet pelaajat häntä vihaa, mutta silti hänellä saatta olla luontaantyöntävä vaikutus joidenkin kohdalla koska vaativa maine hänellä kuitenkin on.
- Yksi näitä old school hoki jätkiä jonka kommentit Zegras/Milano maalista sai itseni toivomaan ettei häntä enää valmennus hommissa nähtäisi. Pelkään, että Torts valmentamassa ankaraa kahdensuunan/puolustusvoittoista peliä, ja ei niin yksilötaidoillaan väläytteleviä pelaajia, nähtäisiin yks perkeleen tylsä joukkue. Muutama ekstra voitto ei sitä korvaa.

Sinänsä Tortorella on ihan odotettu veto Fletcheriltä. Tämä on viimeinen valmentaja minkä hän palkaa. Seuraavaksi hän itse lähtee jos nyt ei tulosta rupea tulemaan. Ja Tortorella on yksi näitä jotka ovat joukkueiden suunnan yleensä käännettyä kun on peräsimeen tullut. Friedman sanoi myös 32 podissa että Flyersin toimistolla majaansa pitävät vanhat Flyers jäbät on vähemmän yllättäen liputtanut kovasti Tortsin puolesta. Koska kyllä kovat hokijäbät tykkää toisista kovista hokijäbistä. Aika organisaation näköinen palkkaus toteutuessaan.
 
Viimeksi muokattu:

Laakamato

Jäsen
Suosikkijoukkue
Philadelphia Flyers (Jokerit)
Jotenkin haisee Fletcherin viimeiseltä valmentajalta, otetaan ns. nimi ja pistetään sormet ristiin.

Itseäni olisi kiinnostanut Cassidy. Trotz olisi taas ollut "nimi" jonka palkkaaminen olisi signaali siitä että Flyers haluaa menestyä heti. Mitä nyt ei tule tapahtumaan...

Jos Torts pistää vaatimustason tappiin ja ravistelee puuta oikein kunnolla niin hedelmiäkin voidaan saada: joukkueen ilme kuntoon ja ne oikeat palikat kehittyy silmissä (Koneckylle se ns viimeinen silaus, Farabee, York jne). Tällöin ei kiinnosta sijoitus vaan suunta.

Toinen vaihtoehto on dinosaurus-menttaliteetti, samat naamat raapii meidät hikiseen pudotuspeleihin ja ulos viiden matsin jälkeen. Josta taattuun Flyers tyyliin tehdään ne väärät johtopäätökset.

No, eihän tämä varma ole. Mutta Torts ei ole se raikas tuulahdus mitä organisaatioon toivoin.
 

Walkin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pittsburgh Penguins
Ainakin sieltä tulee Flyersin näköinen valmentaja. Katkera, vihainen kaikesta ja aitoa Crosby-vihaa. Saattaa jopa yhtyä fanien kuoroon, kun ensimmäisessä Battle of Pennsylvania -matsissa pamahtaa "Crosby sucks" -huutokuoro käyntiin. Voiko enempää seuran näköistä valmentajaa olla?

No mutta, jos ihan asiaakin, niin ainakin Torts laittaa heti kurin kuntoon. Kestää sen pari ja ihan max kolme kautta, kunnes alkaa olemaan pelaajisto liian leipääntynyt häneen. Ulkopuoliselle tämä näyttäytyy ihan selvänä, että Fletcheriltä odotetaan menestystä nyt ja heti eikä hänelle anneta aikaa tehdä mitään retooleja tms. Tortsi on lyhyen aikavälin ratkaisuna ehkä ihan hyvä. Riskinä tietenkin, että saisi savustettua jonkun hyvän pelaajan ulos. Viime kauden fiaskoon Tortsin alaisuudessa en usko. Rautainen ammattilainen kuitenkin, joka osaa pumpata joukkueensa hyvään lentoon, kun hänen jutut ostetaan. Vähän kuten Gallant Rangersissa.
 

Eager

Jäsen
Suosikkijoukkue
Flyers, Eagles, HPK ja Barça
Tortorella oli vähän sellainen kunnianhimoton ratkaisu, mutten Fletcheriltä muuta tässä kohtaa odottanutkaan. Varmasti saa taas järkeä ja ryhtiä tuon lammaslauman tekemiseen ja joukkueen pudotuspelitaisteluihin mukaan, mutta eiköhän katto tule tosiaan sillä kohdin vastaan. Sellaista väliin putoajan paikallaan pyörimistä olisi vaihteeksi edessä. Hiphei!

Toivotaan, että tuo nyt kunnon kulttuurin ja ilmapiirin muutoksen ravistellen organisaation tapoja ja rakenteita oikein kunnolla.
 
Tortorella oli vähän sellainen kunnianhimoton ratkaisu, mutten Fletcheriltä muuta tässä kohtaa odottanutkaan.

Raporttien mukaan Fletcher olisi halunnut palkata toisen tyyppisen valmentajan. En sano, että hänen yli käveltiin, mutta päätöksenteossa käytettiin ulkopuolisia asiantuntijoita.
 

Eager

Jäsen
Suosikkijoukkue
Flyers, Eagles, HPK ja Barça
Raporttien mukaan Fletcher olisi halunnut palkata toisen tyyppisen valmentajan. En sano, että hänen yli käveltiin, mutta päätöksenteossa käytettiin ulkopuolisia asiantuntijoita.

Juuh samat skuupit on kyllä luettu. Sitä, mikä suhde niillä itse todellisuuden kanssa lopulta on, ei kukaan tänne kirjoittava pysty sanomaan. Mutta vielä huonommalta ja kunnianhimottomalta puuhastelulta se Fletcherin osalta näyttää, mikäli antaisi itsensä yli kävellä tai muiden täysin ulkopuolisten tahojen itseä häiritsevästi sotkeutua tärkeimmän rekrytoinnin osalta. Jees-miesten ja selänpesijöiden juttuja nämä.

Tortorella toivon mukaan osaa haistattaa Scottille ja dinoille paskat ja lähteä viime kädessä lätkimään, mikäli rupeavat liikaa ohjaamaan toimintaa. Tässä melkeinpä on se Tortsin rekryn paras anti, josko Flyersin väljähtäneessä lammikossa saataisiin pitkästä aikaa vesi kiertämään.

Päävalmentajille harvemmin mitään vuoden-kahden sopimuksia tehdään vaan aina sen verran uskoa pitää valintaan löytyä ja sitä myös ulospäin näyttää, että jostain kolmesta lähdetään liikkeelle. Nyt tuli pelätyn viiden sijaan neljä.
 

~KarKaus~

Jäsen
Suosikkijoukkue
Philadelphia Flyers
Pitkä soppari on ja tuskin valmentaa koko sopimustaan loppuun :). Pari vuotinen olis ollut riittävä mutta ei varmaan Tortsy olis niin lyhyellä tullut. Tylsää ei tule olemaan kun äijä pääsee vauhtiin penkin takana ja lehdistötilaisuuksissa. Brandon Dubinsky oli twiitannut rukous hymiön flyers pelaajille asian varmistuttua.
 
Suosikkijoukkue
Jokerit, Philadelphia Flyers
Viihdyttävä persoona, mutta toivoin hartaasti ettei "omaan" jengiin eksy. Sitten taas toisaalta: onhan hän kiistatta myös tulosta tehnyt ja repinyt viimeksi Columbuksesta sen mitä saatavissa on. Että sikäli sopii Flyersin tulevien vuosien teemaan: väkisin puskemaan ja toivotaan, että todennäköisyyksiä vasten lumipallo pyörii ylämäkeen.
 

alwahla

Jäsen
Suosikkijoukkue
Calgary Flames, Montreal Canadiens, HIFK
Torts olisi sopinut paremmin 2000-luvun alun Flyersiin kuin tähän nykyiseen, sillä hän vaikuttaa olevan jäänne muinaisilta ajoilta. Luvassa on siis fyysistä kiekkoa (mikä on aina jees), mutta en olisi kovinkaan yllättynyt, jos Tortorellan aikakaudella pudotuspeleihin pääseminen muodostuisi lähes mahdottomaksi tehtäväksi.
 

Jarvis

Jäsen
Suosikkijoukkue
Flyers ( JYP, ajalta ennen Liigan vesittämistä)
Onneksi saatiin kuitenkin Torts päävalmentajan paikalle, eikä mitään ricktocchetteja. Trotz tuskin oli oikeasti edes vaihtoehto. Kunhan kävi huudattamassa palkkaansa korkeammalle seurojen haastatteluissa.
Tortorellan vuoden tauko valmentamisesta ja pelin seuraaminen "piippuhyllyltä" on toivottavasti tuonut myös pientä päivitystä pelikirjaan. Vaikka koko organisaatio tarvisi ISON peräruiskeen, uskon Tortsin jumalattomaan työmäärään perustuvan puolustusvoittoisen pelin olevan erittäin hyvä täsmälääke Flyersin anemiaan.
Nyt kun tsekkiläiset taiteilijasielut ovat vaihtaneet joukkuetta, niin johtavassa pelaajistossa on aika hyvä kattaus pelkäämättömiä kahdensuunnan työmyyriä, Coots ja Atkinson etunenässä. Kummastako sitten kapteeni leivotaan syksyksi?
Kuten Eager jälleen ansioituneeesti ketjun alussa joukkueen listasikin on runko aika nuori, taitotaso ei lähelläkään liigan kärkeä ja caphit tiukka. Aika mahdottoman paljon pitää Tortsin tulevalla kaudella ulosmitata jengistä, että taisteltaisiin edes pleijari paikasta. Tärkeintä on että saataisiin kurssi käännettyä, eli nuorisokaartille asetettua rima mitä vaatii harjoitella ja pärjätä NHL-tasolla. Tuota vanhojen vapaamatkustajien hiihtämistä on ollut ihan tarpeeksi viime vuosina.
Katsotaan mitä tuloksia saadaan puristettua ulos Konecnysta, Laughtonista, Lindblomista, Provorovista, niin voidaan joulun jälkeen lähteä (taas) pelaajakaupoille ;)

Muutama linkki koskien Flyersia ja Tortotellaa

WHATS WRONG WITH THE FLYERS
SCOTT HARTNELL TALKS ABOUT JOHN TORTORELLA
TORTORELLA & SULLIVAN
 

Taison

Jäsen
Suosikkijoukkue
Philadelphia Flyers, KalPa
Ihan mielenkiintoinen haku, vaikka viimeiseen asti toiveita Trotzista tulikin eläteltyä. Ainakin paperilla Tortorella vaikuttaa valmentajalta, joka pystyy repimään maksimin irti Flyersin parhaimmillaankin keskinkertaisesta pelaajamateriaalista. Tortsin Columbusta tuli aikanaan katseltua hieman kateellisena, kun heillä oli selkeä identiteetti sekä pelikirja jota noudattaa. Flyersilta ei ole löytynyt kumpaakaan vähään aikaan, joten hauska seurata mitä Tortorellalla on tuotavana pöytään.

Kyllähän tässä sellainen vääjäämättömän kohtalon välttelyn ja eteenpäin työntämisen tuntu on vahvasti läsnä. Organisaatio ei ole valmis rebuildiin, mutta useat avainpelaajat (Coots, Hayes, Ellis jne.) alkavat olla prime vuosiensa väärällä puolella ja/tai muuten vain loukkaantumisten runtelemina. Kärkiosaamista joukkueessa on Giroux'n kauppaamisen myötä entistä vähemmän. Tortorellan ja parin UFA hankinnan siivittämänä voidaan mahdollisesti nousta vuodeksi-pariksi ainakin näennäisesti taistelemaan play-off paikoista, mutta onhan tässä myös kaikki ainekset pannukakulle olemassa. Mikä ei toki sekään välttämättä isossa kuvassa katastrofi olisi, jos johtaisi ylemmän organisaation isompaankin ravisteluun.
 

Puliveivaamo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät, Flyers & Barca
Tortorella ei kahta vuotta pidempään valmenna Flyersia. Tämä on oma ennusteeni. Mun mielestä ihan käsittämätön haku. Kertoo siitä, missä tilassa koko organisaatio on, onneksi Arizona on täysi vitsi, niin ei voida olla liigan paskin.
 

Ann Arbor

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
Torts luotsaamaan rebuild-joukuetta, jolta tulevaisuuden merkittävimmät palaset vielä uupuvat... Bedard-junassa lienee useampi jengi, mutta onko Tortorella paras koutsi tähän?
 
Torts luotsaamaan rebuild-joukuetta, jolta tulevaisuuden merkittävimmät palaset vielä uupuvat... Bedard-junassa lienee useampi jengi, mutta onko Tortorella paras koutsi tähän?

Ehdottomasti ei ole. Esimerkiksi organisaatiossa jo ennestään vaikuttanut ja kaikkialla epäonnistunut Mike Yeo olisi ollut hyvä tank commander.

Selvästikään omistajat eivät ole menossa mihinkään rebuildiin. Katsotaan vaan, niin UFA-markkinoiden joku isoimmista kiinnityksistä hankitaan Phillylandiaan.
 

Craig Berube

Jäsen
Suosikkijoukkue
Philadelphia Flyers
Tortorellan ja Fletcherin lehdistötilaisuuden katsottuani on kyllä hieman positiivisempi olo tästä palkkauksesta. Intoa Tortsilla tuntuu olevan ihan tolkuton määrä. Ja ainakin omien puheidensa mukaan hän on halunnut jo pitkään saada tilaisuuden valmentaa Flyersia. Tiedä sitten paljon siinä oli uuden markkinan koskiskelua mutta aika vilpittömältä vaikutti.

Ei Torts mitään uutta filosofiastaan tai tavoistaan kertonut mitä ei olisi jo ennestään tiennyt, mutta se on kyllä helppo ymmärtää mistä ne ”ylimääräiset” pisteet hän vähempitaitoiseille joukkueille saa raavittua. Tuolla innokkuudella ja tinkimättömyydellä kun hän saa porukalle myytyä kovan työmoraalin ja joukkuepelaamisen eetoksen, jälki voi olla hyvää. Loppu on sitten materiaalista kiinni.

Olisin voinut kuunnella tunnin lisää Tortsin puhumista, sen verran innoissaan ja avoimesti hän vastaili kysymyksiin. Fletcher sen sijaan oli vähemmän innoissaan olevan oloinen. Tiedä sitten mistä johtuu. Toki aina hän on vähän kuivakka, mutta olisi hän voinut hieman innostuneisuuttaa näyttääkkin, eikä vain puhua siitä.

Jos tästä ei mitään muuta jää käteen niin toivon ainakin, että nuoret Flyerit oppivat sitä ”standardia” mitä huipulla pelaaminen vaatii. Tämä se Tortsin tärkein asia tuntuu olevan minkä hän haluaa pelaajien oppivan. Ei siitä kenellekkään tässä porukassa haittakaan ole.
 
Viimeksi muokattu:

Ann Arbor

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
Ehdottomasti ei ole. Esimerkiksi organisaatiossa jo ennestään vaikuttanut ja kaikkialla epäonnistunut Mike Yeo olisi ollut hyvä tank commander.

Selvästikään omistajat eivät ole menossa mihinkään rebuildiin. Katsotaan vaan, niin UFA-markkinoiden joku isoimmista kiinnityksistä hankitaan Phillylandiaan.
Tältähän se näyttää. Pahoin pelkään (Phillyn kannalta), että vääjäämätöntä uudelleenrakennusta koitetaan viivästyttää juurikin agressiivisella re-toolilla, millä pästäneen ehkä taas pleijareihin, mutta siinä se, olkoonkin että "ihmeitä" tapahtuu aika ajoin altavastaajien pitkien runien muodossa, mutta tämän varaan ei pitäisi tulevaisuutta rakentaa.

Giroux takaisin loppu-uran jättisopparilla? Kadri tai Gaudreau sisään mottipäisellä? Puljulle Offer Sheet... Onhan näitä vaihtoehtoja, mutta en tiedä. Oma suosikkijoukkueenikin tekohengitti playoff-putkeaan, uhraamalla samalla oman tulevaisuutensa. Flyers kun on jo ajautunut "pohjalle", luulisi joukkueen johdon ja omistajan ymmärtävän realiteetin, pitkäaikaisen kapteenin ja seuraikonin kauppaaminenkin kun tätä jo tuki.
 

Pallister

Jäsen
Suosikkijoukkue
NHL
Ehdottomasti ei ole. Esimerkiksi organisaatiossa jo ennestään vaikuttanut ja kaikkialla epäonnistunut Mike Yeo olisi ollut hyvä tank commander.

Selvästikään omistajat eivät ole menossa mihinkään rebuildiin. Katsotaan vaan, niin UFA-markkinoiden joku isoimmista kiinnityksistä hankitaan Phillylandiaan.
Nämä on näitä legendaarisia viisauksia.
Mikä takaa minkään rebuildin onnistumisen?
Buffalo on ollut nyt tuossa phasessa kohta 15v. ja ei hyvältä näytä.
Tämä on näitä palstatotuuksia ja termien analogiaa, pitää olla buildia, toolia ja windowia.
Siihen vielä nämä someanalyytikot jotka besserwissaavat nykyään joukkueet ja pelaajat omilla tilastointityökaluillaan jälkikäteen.
Ja sitten tulee seuraajia jotka sitten vaahtoavat täällä kuinka tyhmiä ja hölmöjä nuo kaikki seurajohtajat ja valmentajat ovatkaan kun eivät edes ymmärrä mistään mitään.
Kuvastaa hyvin nykyaikaa koko touhu.

Joka vuosi lähdetään nollasta ja mestaruus jaetaan sitten peliesityksiin mukaan.
Mitään ei ole jaettu etukäteen.

Mikään Yeo ei todellakaan olisi edes ollut vaihtoehto, niin huonosti kausi meni ja vähintään puolet kausikorttilaisista olisi irtisanonut korttinsa ja muu yhteistyö päälle.
Flyers on aina kulkenut omia polkujaan ja kulkee nytkin.
Ja siitä,on organisaatiota pakko arvostaa.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös