Philadelphia Flyers 2019–2020

  • 180 008
  • 501

Jay79

Jäsen
Suosikkijoukkue
Philadelphia Flyers
Jännät nämä Flyersin muutokset, kun miettii mistä on tultu. Kesällä 2 rightin pakkia sisään ja kolmas Myers omista. Leftin hazardit pois pelleilemästä oikealta puolelta. Pakiston virheherkkyys loppui siihen, samalla vielä kun Gostisbehere on hyllytetty.

Ja kesällä myös uus sentteri Hayes sisään ja dediksellä 3-4 sentterit, eli rightin pakit ja uudet sentterit on se iso muutos mitä tässä tehty.
Unohtamatta valmennuksessa tapahtuneita muutoksia.
 

Craig Berube

Jäsen
Suosikkijoukkue
5th most improved team in the NHL
Unohtamatta valmennuksessa tapahtuneita muutoksia.

Tämä!

Kuten aiemmin olen jo todennut, kyse ei ole PELKÄSTÄÄN henkilöstömuutoksista vaan valmennuksen tuomasta viisikkopelaamisesta/puolustamisesta. Viime kaudella shots against sijalla 23. tällä kaudella sijalla 2. "Players are held accountable.." on kuultu monen pelaajan suusta tällä kaudella, ja se näkyy. Valmennukseen luotetaan ja systeemiin uskotaan. Tässä pelaajien mietteitä, mikä on tämän kauden käännöksen takana: An inside look at how Flyers have built 2019-20 turnaround season
 

Jyyd

Jäsen
Suosikkijoukkue
♠️, Flyers
Seitsemäs putkeen!

Metron kärkikamppailu käy kuumana:

66gp Capitals 86
66gp Flyers 85
65gp Penguins 82
-------------------------------

Flyersilla vikasta 16 pelistä 9 kotona ja 7 vieraissa, joten tuonkin puolesta puoltaa hyvää. Neljä näistä peleistä jengejä vastaan, jotka ovat käytännössä menettäneet saumansa poffeihin (Sabres x2, Devils, Red Wings). Toivottavasti tämä kova vire ei ehtisi kauheasti hyytyä ennen tosipelien alkua.

Ensi yönä jatkuu kotona Hurricanesia vastaan.
 
Suosikkijoukkue
Jokerit, Philadelphia Flyers
Voitto divisioonakärjestä ja voittoputki seitsemään! Vajaat kaksi jälkimmäistä erää katsottuna:

- Voracek pelaa hyvää kiekkoa, eikä pelkästään hyökkäyssuuntaan. Yöllä sattui silmään jopa raivokasta takakarvausta seurannut kiekonriisto
- Syvyyttä löytyy! Herrat kuten Grant, Pitlick ja Rafll painavat poikkeuksetta kiekon vastustajan päätyyn luoden vaarallisia tekopaikkoja. Myöskään puolustuksessa ei ole edellisiltä vuosilta tuttuja vapaamatkustajia jotka olisivat jatkuvasti pulassa.
- JVR sai kiekon käteensä ensimmäisessä erässä ja jätti pelin kesken.

Kokonaisuutena Flyers puolustaa tiiviisti ja pääsee tämän seurauksena iskemään jatkuvasti ylivoimaisena vastaan. Kokonaisuus on kunnossa!
 

Jyyd

Jäsen
Suosikkijoukkue
♠️, Flyers

Jay79

Jäsen
Suosikkijoukkue
Philadelphia Flyers
Grant on ollut just se mitä tämä jengi kaipasi, toivottavasti saadaan sorvattua fiksu jatko kaverille tulevaisuutta ajatellen.
 

Eager

Jäsen
Suosikkijoukkue
Flyers, Eagles, HPK ja Barça
Huomattavasti parempi ja tasapainoisempi peli, mitä sunnuntaina MSG:ssä, jossa oli tarjolla sitä vanhaa Flyersin Hawaiji-kiekkoa. Valtavasti avoimia laatutontteja puolin ja toisin. Tuolloin olivat viimeistelyssä parempia, mutta aika kaukana siitä toivomastani kiekosta.

Viime yö oli taas hyvä askel takaisin tälle uudelle polulle, jonka avulla tuo joukkue voisi menestyäkin. Ei vain oteta maalintekokilpailua vaan ollaan se parempi joukkue, ihan kaikessa. Oli siellä edelleen yksittäisiä uinahduksia, turhia kiekonmenetyksiä, huolimattomia paineen purkuja jne. mutta pääosin hyvää ja laadukasta lätkää, josta palkinnoksi ansaittu voitto. Hyvin pitivät myös fokuksen pelissä. Yhdessä sun toisessa taas mukana olleelle Wilsonille vastattiin, kaveria puolustettiin jne. muttei annettu tunteen viedä liiaksi.

Sananen vastustajastakin. Voi olla, että aika kultaa muistot, mutta ei kyllä Trotzin Capitalsia vastaan tehty noin helppoja vastaiskumaaleja. Varsinkin kotijoukkueen hyökkääjien puolustaminen oli välillä ihan mitä sattui. Ei vain Ovien kohdalla vaan läpi rosterin.

Kevin Hayesia kohtaan on kyllä melkoinen man crush päässyt kasvamaan. Aivan ihana katsella kun mies isolla ruhollaan ja taitavine käsineen painaa menemään. Se kiekon suojaaminen lähentelee taidetta.
 

Gostisbehere

Jäsen
Suosikkijoukkue
Philadelphia City of Brotherly Love
The Flyers played their first game without forward James van Riemsdyk, who is expected to be out 4-6 weeks after breaking his right index finger in the first period against the Capitals on Wednesday.
 
(1)
  • Tykkää
Reactions: Jyyd

Viluyo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Philadelphia Flyers, Jokerit, Arsenal FC
Eilen tuli katsottua pitkästä aikaa yölläkin peli, kun sairausloma sen mahdollisti. Se mitä Eager mainitsi tuossa pari viestiä ylempänä näkyi joukkueen tekemisessä hyvin. Pidetään vastustaja poissa hyviltä maalintekosektoreilta ja puolustetaan koko joukkueena tiiviisti keskusta. Isketään vastaan kun on paikka. Pakit laittavat nopeasti kiekon liikkeelle hyökkääjille ja päästään usein 3vs2 hyökkäyksillä alueelle. Erityisesti sellainen rauhallisuus ja luottamus omaan peli-ideaan näkyy vahvasti. Hienoa seurattavaa tällä hetkellä.
Viime öisen pelin olisi voinut ratkoa aiemminkin, varsinkin nostetulla Farabeella oli muutama makoisa tontti iskeä. Ei kuitenkaan missään vaiheessa näyttänyt siltä, että Carolina nousisi kunnolla taistelemaan pisteistä. Provo on noussut huikeisiin liekkeihin voittoputken aikana, mutta monta muutakin on onnistujaa löytyy joukkueesta.
 

Craig Berube

Jäsen
Suosikkijoukkue
5th most improved team in the NHL
Eipä ollut mitään hätää pelissä Carolinaa vastaan. Joukkue pelaa tällä hetkellä niin hyvää kiekkoa etten muita, kuin yöllä nähtyjä tuloksia osaa enää odottaakkaan. Ensi tiistain Bruins peli on taas hyvä mittari siihen miten pärjätään yhtä isoa ennakkosuosikkia vastaan.

Sitten jotain ihan muuta.

Typerää tässä vaiheessa jo miettiä ensi kautta, mutta kun en vain itselleni mitään mahda.

Lähinnä nämä ajatukset ovat tulleet juurikin tämän Flyersin nykyisen vireen takia. Näyttää että kaikki pelaajat ovat juuri löytäneet täydelliset paikat itselleen ja kaikki tuntuvat pelaavan tasollaan ja osa toki ylikin. Tärkeintä, että tulosta tulee. Se, mikä on tämän kauden lopullinen tulos, määrittää tietenkin paljon ensi kauden miehistöä. Mutta jos tässä vaiheessa yrittäisi muokata viime pelin rosterin pohjalta "ykköskokoonpanoa" ensi kaudelle, lisäten vielä telakalla olevat Lindblom (jossain vaiheessa mukana) ja Patrick sekä Farabee, niin aika vaikea matemaattinen yhtälö tulee. Tähän vielä jos lisätään Frost, minkä murtautumisesta vakiokokoonpanoon ensi kaudella olen vielä epäilevä, on sopppa valmis.

Tähän kauteen päättyvät sopimukset lihoivoiduilla.

Giroux-Couturier-Voracek

Laughton-Hayes-Konecny

JVR-Grant-Pitlick

Raffl-Thompson-NAK

+ Patrick, Lindblom,
Farabee (ehkä Frost)

Itse antaisin jatkot silmää räpäyttämättä: Lindblomille, NAK:lle ja Patrickille, erittäin mielelläni Grantille ja Pitlickille. Thompsonin päästäisin menemään, oli tilanne lähes mikä hyvänsä. JVR:n haluaisin kaupata jonnekin. En pidä sopimus/tuottavuus/ikä yhdistelmästä.

Lopetellaan tämä tällä kertaa vaikka, toiveeseen ensi kauden avauksesta:

Giroux-Couturier-Voracek

Lindblom*-Hayes-Konecny

Laughton-Patrick**-NAK

Raffl-Grant-Pitlick

Farabeen näkisin vielä tällaisena loukkaantumisten myötä ylös tyyppisenä pelaajana samoin kun Frostin.

* Taitaa olla kuitenkin todella pieni mahdollisuus, että Oskar on tuolloin pelikunnossa
** Kaikki odotukset täyttänyt, hyvä, Patrick
 

Taison

Jäsen
Suosikkijoukkue
Philadelphia Flyers, KalPa
Ei katkennut voittoputki Sabresin käsittelyssä, kiitos Hartin koppien ja Kapteenin mahtipelin. Muuten olikin sitten heikoin peli vähään aikaan, mutta onneksi vastustajakin oli sieltä kevyemmästä päästä. Tuliko Flyers otteluun takki auki tai tyhjänä, kun takana olivat vakuuttavat voitot Carolinasta ja Washingtonista? Lupaava merkki kuitenkin, että maalivahtipelillä ja joukkueen tähtien panoksella onnistutaan myös näitä "ohipelejä" kääntämään voitoksi.

Menneen viikon back-to-back peleissä mielestäni erittäin kypsää pelaamista Flyersilta. Siinä missä Rangers-peleissä nähtiin ajoittain melkoista hurlumhei-kiekkoa ja paikkoja vaihdettiin päästä päähän, onnistui Flyers Capsia ja Canesia vastaan pitämään pelin hyvin näpeissään johtoasemaan päästyään. Parhaina esimerkkeinä Capitals-ottelun kolmas erä sekä Carolinan
kavennusmaalin jälkeinen pelaaminen. Flyers pystyy kiekkokontrollin pitämällä estämään vastustajan vyörytyksen ja puolustaessaan pitää parhaat maalintekosektorit hyvin peitettynä. Tällaisella pelillä on realistista odottaa menestystä myös playoffeissa.

The Flyers played their first game without forward James van Riemsdyk, who is expected to be out 4-6 weeks after breaking his right index finger in the first period against the Capitals on Wednesday.
Van Riemsdykin loukkaantuminen on ikävä homma, sillä voittavan rosterin olisi mielellään nähnyt pysyvän kasassa. JvR nykyisellään ei ehkä kuitenkaan ole korvaamaton palanen rosterissa, Farabeen kanssa varmasti pärjätään runkosarjan loppuun. Jos näillä tiedoilla veikata pitäisi, niin eiköhän JvR kokoonpanossa ole playoffien alkaessa. On sitä sormivammaa pahemmistakin vaivoista pleijareihin ihmeellisesti kuntouduttu.

Tällä viikolla otteluohjelma ei ainakaan helpotu, kun vastaan tulee idän kärkijoukkueet Boston ja Tampa Bay sekä viikonloppuna lännen kovavireiset Minnesota ja Edmonton. Eiköhän voittoputki jossain kohtaa napsahda poikki, mutta 5-6 pistettä noista neljästä pelistä olisi mielestäni jo erittäin hyvä suoritus ja pitäisi Flyersin tukevasti mukana divisioonan voittokamppailussa. Washingtonin seuraavat ottelut ovat Buffaloa, Detroitia ja Chicagoa vastaan, joten sormet ristiin että apuja saataisiin Capsin pistemenetysten muodossa hieman epätodennäköisemmistäkin suunnista.
 

Jyyd

Jäsen
Suosikkijoukkue
♠️, Flyers
Ensi yönä on varmasti hieno match-up, kun Bruins tulee kylään Wells Fargolle Suomen aikaa klo 01. Samalla on sauma ottaa kymmenes putkeen ja kiivetä Capsin ohi.
 

Eager

Jäsen
Suosikkijoukkue
Flyers, Eagles, HPK ja Barça
Voittoputki katki Bruinsia vastaan.

Kaksi ensimmäistä erää Flyers oli hallitsevampi ja 5vs5 pelissä parempi joukkue. Bruins toki johti peliä toisen lopun ylivoimalla osumalla. Kolmas oli kuitenkin selvästi heikoin ja Bruinsilta vuorostaan paras, eikä se kiri oikein missään välissä startannut. Meni liikaa hätäilyksi ja pakottamiseksi, systeemiin luottamisen sijaan, joka rikkoi ihan koko pelaamista. Toivottavasti tästä tarttui sentään oppia käteen.

Vastustajalla oli alla kirvelevä tappio Tampalle siinä missä Flyersilla 9 voittoa, joten ehkäpä tuossa oli sitten se ero. Flyers pelasi sinänsä hyvin ja laadukkaasti, mutta tänään ei vain ok tekeminen riittänyt. Enemmän olisi pitänyt olla terävyyttä ja röyhkeyttä. Nyt olivat vähän liikaa siellä mukavuussektorilla, pelin ulkopuolella pyörimässä. Hyvä kiekkoa kuitenkin noin pohjimmiltaan, tällä kertaa vastustaja olisi vain vaatinut sitä parasta pöytään. Seuraavaksi vain nälkäisemmällä purennalla Tampa nurin.


Ottelun alla kuultiin Phil Myersin murtaneen oikean polvilumpionsa, jonka myötä on arviolta 4 viikkoa sivussa. Gostisbehere pääsi siis pitkästä aikaa kehiin Häggin parina, Braunin hypätessä Sanheimin vierelle. Vähän tällä oli hakemista eri tilanteissa ja tulihan puolustukselle muutenkin totuttelua uuteen, mutta eiköhän runkosarjan loppu näinkin mene. Toivon mukaan Myers on sitten pudotuspeleissä taas käytettävissä, jossa miehen vahvaa 1vs1 tekemistä kaivataan.


2018 draftin 5. kierroksella varatun Wyatte Wylien kanssa olisi tehty vuorostaan tulokassopimus, mikä on kaverin nousujohteinen junioriura huomioiden ihan paikallaan. Kirjoittelen Wyliestäkin taas kauden jälkeen enemmän.
 

Craig Berube

Jäsen
Suosikkijoukkue
5th most improved team in the NHL
Mielestäni syy miksi hävittiin oli yksinkertaisuudessaan Raskin huippupeli, etenkin kahden ensimmäisen erän paineessa. Myönnetään että vähän uskaliaammin olisi pitänyt maalin eteen mennä, mutta kyllä noista paikoista olisi pitänyt muutama maali tulla. Rask oli tänään toista mieltä. Tappioputki poikki, mutta jos se johonkin piti katketa, niin juuri tällaiseen peliin sen toivoin katkeavan: huippujoukkuetta vastaan, mielestäni todella hyvällä pelillä (vaikka kolmas erä sitä vähän himmensikin), eikä millään totaalisella romahduksella jotain häntäpään joukkuetta vastaa. Tästä on hyvä jatkaa torstaille ja veikkaan samaa kuin @Eager , että nälkää tästä Flyersille jäi.

Ikävä tosiaan tuo Myersin loukkaantuminen, mutta Ghost oli yön pelissä ihan kelpo vedossa. Mm. hankki jäähyn ja pelasti tilanteen läheltä maaliviivaa. Minulla ei valittamista hänen pelistään. Toivottavasti saa myös Tampassa hyvän pelin ja sitä kautta itseluottamusta. Siitä hänen pelin uskoisin pitkälti olevan tällä hetkellä kiinni.
 

Taison

Jäsen
Suosikkijoukkue
Philadelphia Flyers, KalPa
Flyers tehnyt tulokassopimuksen vuoden 2016 kuudennen kierroksen varauksensa Tanner Laczynskin kanssa. Laczynskin pelaajaoikeudet olisivat rauenneet ensi kesänä, kun neljä vuotta varauksesta on takana, joten joukkueen kannalta oli hyvä saada nimi paperiin tässä vaiheessa. Viime kesänä oli jotain spekulaatiota, että Laczynski ei välttämättä Flyersiin sopimusta tekisi, joten mikään suuri yllätys ei olisi ollut, jos hän olisi antanut oikeuksiensa raueta.



Laczynski ei varsinaisesti ole mikään huippulupaus, vaan katto NHL:ssä taitaa olla enemmänkin alaketjuissa. Siitä huolimatta ihan hyvä lisä organisaation syvyyteen. Mielenkiintoista olisi kuulla kommentteja, jos esim. @Eager tai joku muu on miehen otteita yliopistokaukaloissa seurannut.

Saman vuoden toisella kierroksella varattu Wade Allison on Laczynskin kanssa saman tilanteen edessä pelaajaoikeuksien suhteen. Toivottavasti Flyers onnistuu myös Allisonin sopimuksen alle saamaan. Allison on kärsinyt luvattoman paljon loukkaantumisista, mikä on hidastanut kehitystä, mutta potentiaalinen voimahyökääjä hän edelleen on. Mitä Allisonista on kirjoitettu, niin Laczynskiin verrattuna kehittymisen katto on hieman korkeammalla, mutta sille tasolle pääseminen on huomattavasti epävarmempaa juuri loukkaantumisista johtuen.
 
(1)
  • Tykkää
Reactions: JTX

Taison

Jäsen
Suosikkijoukkue
Philadelphia Flyers, KalPa



Flyers kiinnittänyt varaamattoman ruotsalaislaiturin Linus Sandinin vuoden tulokassopimuksella. Lähtökohtaisesti Sandin taistelee pelipaikasta alaketjuihin, joskin tuolle osastolle oli jo ennestään tunkua. Waiver vapaana pelaajana toki isompi vastuu Lehigh Valleyn puolella voi tulla kysymykseen.

Pelityyliltään Sandinin voisi uskoa sopivan hyvin pohjois-amerikkalaiseen kaukaloon. Kokoa löytyy riittävästi ja on vahva laidoissa, vaikkei varsinainen voimahyökkääjä perinteisessä mielessä olekaan. Tehnyt ison osan maaleistaan SHL:ssä maalin edustalta ja ohjauksilla.

Jo tässä vaiheessa on selvää, että kilpailu ensi kauden rosteripaikoista tulee olemaan kovaa, mikä on tietenkin hyvä merkki organisaation tason laajuudesta. Jos oletetaan "varmojen" top-6 pelaajien olevan Giroux, Couturier, Konecny, Voracek, Hayes ja JvR, jäljelle jääville kuudelle pelipaikalle tyrkyllä ovat ainakin Laughton, Frost, Farabee, Raffl, Aubé-Kubel, Bunnaman, Laczynski, Allison ja nyt myös Sandin. Lisäksi sopimuksen alaisista pelaajista Twarynski ja Rubtsov saivat tällä kaudella minuutteja ylhäällä. Jokerikortteina sitten vielä Lindblom ja Patrick, jotka terveinä ollessaan pelipaikan kokoonpanosta ottavat.
 

Jay79

Jäsen
Suosikkijoukkue
Philadelphia Flyers
Hägg ollut varmaan osallisena jollain tapaa, että Linus päätyi Flyers nuttuun. Pelanneet molemmat samoihin aikoihin Modon junnuissa, sekä taitavat olla frendejä keskenään. Taas tälläinen hankinta, että ei tossa oikein mitään häviäkkään, parhaimmillaan saadaan Raffl tyylinen pelaaja moneksi vuodeksi eteenpäin.
 

Eager

Jäsen
Suosikkijoukkue
Flyers, Eagles, HPK ja Barça
NHL-kauden jatkumisesta 24-joukkueen pudotuspelein on saatu molemmin puolin päätökset ja hyväksynnät, joiden myötä tuota on nyt ruvettu toden teolla kasaamaan toteutuskuntoon. Ensimmäinen ns. esikierros ilmeisesti paras viidestä ja sen jälkeen tuttuun tapaan paras seitsemästä sarjoja. Tarkemmat aikataulut, pelipaikat ja ylipäätään kaikki yksityiskohdat selviävät ja tarkentuvat myöhemmin, mutta jonnekin heinäkuun loppu puolelle kauden jatkuminen nopeimmissakin skenaarioissa väkisin menee, karanteenien, pelaajien pienryhmäharjoittelun ja itse joukkueiden harjoitusleirityksien jälkeen.

Flyers välttää tuon paras viidestä esikierroksen aloittaen suoraan pudotuspelien ensimmäiseltä paras seitsemästä kierrokselta, jota ennen olisi ilmeisesti jonkinlainen round robin tyylinen kolmen pelin otatus muita idän ”top-4” nippuja vastaan eli Bruinsia, Tampaa ja Capitalsia, jossa pelituntuman tasaamisen lisäksi, määriteltäisiin lopulliset sijat, joilta joukkueet pudotuspeleihin lähtevät eli minkä esikierroksen parin voittaja sieltä vastaan lopulta tulisi.


-------------------------


Kauden jatkumisesta ei tähän rakoon sen enempää, kun on vielä toteutuksen osalta kovin hajanainen. Sen sijaan ajattelin nyt laittaa matkaan oman läpikatsaukseni Flyersin prosepcteihin.

Viime vuoden tapaan tämä on samalla eräänlainen draft-läpikäynti, jolla saa samalla vähän kokonaiskuvaa, miten minäkin kesänä ovat osuneet. Mukana on täten myös pelaajia, jotka ovat jo kasvaneet prospektivaiheen ohi nousten NHL:ään tai joista ei tullut koskaan mitään, eivätkä enää vaikuta Flyersin organisaatiossa. Viimeinen mukaan napattu draft on tänä vuonna vuosi 2014.

Flyersin jo pidempään suosittua varauksissaan USA:n yliopistoreittiä ja valtaosan näistä edustettua kuluneella kaudella NCHC:ssä pelanneita joukkueita hankin season-passin heidän TV-palveluunsa, josta näitä pelejä pääsi tallenteina mukavasti pyörittämään. Samalla näki osaa muissakin konferensseissa pelanneita NCAA-prospecteja. Näin ollen montaa prospectia ei enää jäänyt, jolta en pelejä olisi kuluneella kaudella nähnyt. AHL, CHL ja SHL jne. pelanneita prospecteja tuli seurattua vanhaan tapaan.



2019 Draft


Cameron York / D / 1. kierros / 14. varaus


Yorkilta näin pari peliä Michiganin paidassa NCHC-tiimejä vastaan + ne muutamat hajavaihdot USA:n U20 kisajoukkueen mukana. U20 kisoissa ei siis suurta roolia irronnut. Pelasi käytännössä ainoastaan ylivoimaa, kun 5vs5 vaihtoja ei montaa per peli tullut, mikä oli sinänsä mielenkiintoista, kun ei se jenkkien muutoin -00 vuosikerrasta koostunut pakisto nyt niin kova ollut, eikä varsinkaan kiekollista osaamista liikaa löytynyt. No seuraavissa kisoissa Yorkilla (-01) olisi isompaa ruutua tarjolla. Michiganin yliopiston paidassa pelasi huomattavasti suuremmassa roolissa. Joukkueena Michigan ei kummoinen kuluneena kautena ollut, mikä osaltaan vaikutti myös Yorkin tilastoihin, jotka olisivat asteen kovemmatkin voineet joissain toiveissa olla. Yorkin pelissä hienointa on, kuinka ajattelee ja ymmärtää peliä. Systemaattisesti kykenee valitsemaan niitä viisikon ja joukkueen kannalta positiivisia ratkaisuja, eikä todellakaan pakota pelaamistaan tai hae mitään itsekkäitä omia tehojaan palvelevia valintoja. Itselleni on tullut tästä vahvat fibat Ryan Suteriin, joka mielestäni aika hyvin tarjoaa sellaisen pelkistetyn kuvan, millaisesta pelaajasta puhutaan, niille, jotka eivät tätä Cali-Kidiä ole vielä nähneet. Jotain samaa heissä on. Se kuinka hyvä ja tuloksekas pakki Yorkista lopulta kasvaa nähdään tulevaisuudessa, mutta tyytyväisin mielin olen vuosi varauksenkin jälkeen. Jotain arvuuttelua on ollut ammattilaiseksi siirtymisestä jo tulevana syksynä, mutta suurella todennäköisyydellä jatkaa vielä NCAA:ssa.


Bobby Brink / RW / 2. kierros / 34. varaus

Brink pelasi vahvan tulokaskauden Denverin yliopistossa (NCHC), nousten heti valokeilaan. U20-kisoissa rooli jäi pienen puoleiseksi Scott Sandelinin johtaman USA:n valmennuksen arvostettua enemmän, omaan sapluunaansa luontevammin istuneita, puhtaampia duunarityyppejä. Sentään yhtä kokemusta rikkaampana sieltäkin. Kuten kaikki tietävät, Brinkillä on taitoa ja offensiivista peliälyä muille jaettavaksi, mutta eniten pidän tämän periksiantamattomuudesta ja taistelijan luonteesta sekä siitä tunteesta ja palosta, jota pelaamisessaan vaihdosta toiseen ilmentää. Iloisena asiana kykeni parantamaan suurinta heikkouttaan luistelua yhdessä kesässä suorastaan hurjasti. Tuo oli ainoa asia, mikä Brinkin kohdalla itseäni askarruttu ja hienosti Flyersin scoutit tuon puutteen taustan näkivät. Vielä on kehitettävää, mutta tuo tuntuisi noinkin jyrkällä kehityskaarella enimmäkseen fysiikkalähtöiseltä puutteelta, joten eiköhän niitä steppejäkin ole vielä otettavissa, kun ei se fysiikka vielä mitenkään tapissaan ole. Typistetysti, hieno pelaajan alku, josta olen pitänyt välittömästi, kun tätä varausvuonna ensimmäisen kerran näin. Kun jatkossa saa fysiikkaansa yhä paremmaksi ja kypsyyttä lisää tekemiseensä vain katto on rajana. Matka jatkuu toisen NCAA-vuoden merkeissä.


Ronnie Attard / RD / 3. kierros / 72. varaus

Attardilla on takana nousujohteinen tulokaskausi Western Michiganin yliopistossa (NCHC), jonka aikana otti ilahduttavasti harppauksia puolustuspelaamisessaan. Kiekollisestikin pääsi kauden edetessä paremmin ja paremmin mukaan, joskaan tätä en epäillyt. Selvää oli, ettei samanlaista ilotulitusta ole odotettavissa, mitä viimeisellä kaudella USHL:ssä. Mielestäni Attard tarjoaa loppujen lopuksi kiinnostavan paketin ulottuvuutta, kiekollisuutta ja sopivaa aggressiivisuutta. Pyrkii olemaan aktiivinen niin hyökätessä kuin puolustettaessa. Sai tähän myös kaivattua tasapainoa, kyeten paremmin tunnistamaan tilanteet, jolloin maltti on valttia. Yhä nähtiin niitä virhepelaamisiakin ja vääriä valintoja, mutta suunta oli oikea ja lähtökohtaisesti tuo aktiivinen ote ympäri kaukaloa on juuri sitä mitä tarvitaan. Varauksen aikaan olin asteen skeptisempi, mutta kyllä tässä NHL-pakin elementtejä on, joskin vuosia vaaditaan. Jatkaa syksyllä NCAA-taivaltaan.


Mason Millman / D / 4. kierros / 103. varaus

Millman onnistui kasvattamaan rooliaan Saginawin takalinjoilla ja siinä sivussa myös tilastot kaunistuivat. Millmanissa ei ole pelaajana mitään vikaa. Luistelu on vahvaa, kiekollinen pelaaminen varmaa, ymmärtää peliä, pärjää fyysisesti jne. Ongelma vain on, ettei kaverissa ole oikein mitään mikä sytyttäisi itseäni tai loisi sitä tarttumapintaa. On jokseenkin liian tasapaksu ja keskinkertainen, ilman selkeitä vahvuuksia. Ei tuokaan ole huono asia, kunhan se perustaso saadaan riittävän korkeaksi, mutta tiedä sitten tuleeko Millmanin kanssa käymään näin? Tiedän, että osa Flyers-prospektien otteita seuraavista ajattelee nuoresta kanukki-pakista selvästi positiivisemmin, mutta itselleni ei ole toistaiseksi noussut sen erityisemmäksi. Jatkaa syksyllä junioriuraansa OHL:ssä.


Egor Serdyuk / RW / 6. kierros / 165. varaus

Serdyukin syksy lähti lujaa liikkeelle, oliko tyyliin 5 maalia ensimmäiseen 7 peliin, ja kova kausi vaikutti olevan tuloillaan. Tämän jälkeen kuvaan astuivat loukkaantumiset. Kärsi alavartalovammasta, jota ei sen yksityiskohtaisemmin missään avattu. Kävi kauden aikana useamman kerran Flyersin lääkärien pakeilla. Tulivat tulokseen, että akuuttia leikkauksen tarvetta ei ollut, joten venäläinen nilkutti kauden läpi, huilaten pelin siellä ja toisen täällä. Eniten tuo näkyi liikkumisessa, eikä pelaaminen nyt kauhean kontaktihalukastakaan ollut, jos on sitä koskaan ollutkaan. Serdyuk on pelaaja, jonka hyöty joukkueelle määritetään pitkälti tehopisteiden muodossa. On muutoin jäällä aika hyödytön. Ongelma on, etten usko tämän lahjojen koskaan riittävän tehopelaajaksi NHL:ssä, jolloin paljon muutoksia pitäisi pelaamisessa tapahtua, jotta ikkuna voisi aueta. Olisi toki mukava nähdä tältä terve kausi ensiksi. Ura jatkuu Q:ssa.


Roddy Ross / G / 6. kierros / 169. varaus

Ross pelasi asiallisen kauden Seattlen selkeänä ykkösmaalivahtina. Heikosti puolustaneen joukkueen takana tilastot eivät ihan parhaat mahdolliset olleet, mutta kyllä kaudesta ainakin tänne jäi hyvä maku. Atleettisuutta tältä ei puutu ja raamitkin ovat riittävät, enemmän on kyse kropan ja paketin hallinnasta, torjuntatekniikkojen hiomisesta ja kiekon paremmasta kontrolloinnista torjuntojen yhteydessä. Aina välillä tälle menee turhan helppoja osumia, kun ei ole vielä saanut torjuntaasentoaan ja valmiuttaan palautettua edellisestä tilanteesta, sylkee kiekkoja epäedullisiin paikkoihin jne. Raaka talentti, jolla kuljettavaa matkaa riittäisi. Seuraavan kauden aikana Flyersin tulisi vain tehdä päätös onko mies ELC:n väärti vaiko ei? Olisi ilmeisesti vaihtamassa seuraa WHL:n sisällä Seattlesta Regina Patsin riveihin.


Bryce Brodzinski / RW / 7. kierros / 196. varaus

Brodzinskilta tuli nähtyä muutama peli NCHC-tiimejä vastaan. On kovin kaksijakoinen pelaaja. Liike vaatii yhä suurta kehittämistä, sillä ei oikein yliopistossakaan tahtonut pysyä pelin mukana ja varsinkin nopeissa pelin käännöissä on suorastaan hyödytön. Kolikon toisella puolella on vahva ja älykäs maalinedus- sekä kulmapelaaja, taitoakin löytyy kohtuudella. Tykkään, että ne selvät vahvuudet löytyvät, joiden varaan voi pelaamistaan nojata ja myös rakentaa identiteettiään. Heikkouksia on aina huomattavasti helpompi parantaa keskinkertaiselle tasolle kuin keskinkertaista nostaa vahvaksi. Selkeä projekti, joka pelannee alkuun pitkän NCAA-uran, mutta jos vain asenne ja halu ovat kunnossa voi tästä jotain kasvaakin. Antaa ajan näyttää.
 

Eager

Jäsen
Suosikkijoukkue
Flyers, Eagles, HPK ja Barça
2018 Draft


Joel Farabee / LW / 1. kierros / 14. varaus


Farabeen ensimmäinen ammattilaisvuosi soljui suotuisissa merkeissä, valtaosan kaudesta kuluessa Flyersin mukana. Loppukaudesta tuntui fysiikka loppuvan kesken, eikä saanut enää riittävää effortia jäällä aikaan, mikä oli yliopistoa selvästi aiempaa suuremmilla ottelumäärillä ja matkusteluilla täysin ymmärrettävää. Tuttu juttu monen muunkin kohdalla. Farabeen suurimmat kehityskohteet tulevat tosiaan fysiikan saralta, jonka myötä uskon tästä kasvavan vuosien myötä vielä todella arvokas pelaaja Flyersille. Nuppi ja luonne ovat täyttä kultaa.


Jay O’Brien / C, RW / 1. kierros / 19. varaus

O’Brien jätti epäonnistuneen kauden päätteeksi Providencen tomut taakseen pelaten välivuoden merkeissä kauden BCHL:n Penticton Veesissä. Sai itseluottamustaan ja offensiivista luovuuttaan takaisin, mutta jotenkin enemmän kasvua pelaajana olisin halunnut tältä vuoden aikana nähdä. Nuorella jenkillä on taito ja nopeus kombo, joilla tehdään pienessä tilassa näyttäviä juttuja, luodaan vaaraa vastahyökkäyksiin jne. toimivia juttuja myös kovemmissa sarjoissa, mutteivat ominaisuudet ole enää ammattikaukaloihin tähyiltäessä mitenkään poikkeukselliset. Toisekseen herran pelaaminen on liian katkonaista, valitettavasti. Yksittäisiä väläytyksiä ja tähtihetkiä siellä täällä dynaamisemman ja jatkuvamman suorittamisen sijaan. O’Brien katoaa turhan usein kuvasta, eivätkä ratkaisut ole läheskään aina pelin virtausta palvelevia ja seuraavaa tilannetta ennakoivia, kuten toivoisin. Puolustuspelaaminen ei ole surkeaa, muttei myöskään mikään vahvuus, kuten monilla muillakin nuorella peliään enemmän taidon ja hyökkäystehojen kautta rakentaneella.

Ei tämän kohdalla vielä täysin passaa toivoaan menettää, mutta kyllähän se mahdollinen NHL-rooli alkaa riippumaan siitä, kuinka pystyy jatkossa monipuolistamaan pelaamistaan ja olemaan hyödyksi joukkueelleen tehojen pienentyessä. Offensiivisen roolin ja vastuun kantajaa en tästä enää NHL:ään odota. Syksyllä olisi edessä uusi yritys NCAA:ssa, tällä kertaa Bostonin yliopistossa, jossa myös Joel Farabee ehti kauden verran kiekkoilemaan. Odotusarvona tulee olla joukkueen hyökkäyksen kärkeen nouseminen ja hyvät tehot, mutta vielä enemmän toivon ja odotan pelaamisen monipuolistumista, jolloin voisi olla taas asteen toiveikkaampi nuoren jenkin NHL-uran suhteen.


Adam Ginning / D / 2. kierros / 50. varaus

Ginningin kausi sujui kasvattajaseura Linköpingin ja Allsvenskanin HC Vita Hästenin väliä ravatessa. SHL:ssä rooli löytyi kolmosparista tai seiskapakin ruudusta, kun taas sarjaporrasta alempana lainapestillä oli tarjolla top-4 minuutteja. Mahtui myös Ruotsin kovaan U20-puolustukseen, jossa ei lukuisten ykköskierroksen talenttien takana syvyys- ja alivoimaminuutteja suurempaa ollut tarjolla. Kantoi kuitenkin kapteenin C:tä rinnassaan, mikä kertonee osaltaan johtajaominaisuuksista ja luonteesta, joista on saanut paljon ylistyksiä lukea. En ole kuulunut Ginningin suurimpiin kannattajiin, mutta on tällä pelaamisessa omat puolensa. Älykkyyttä ja tunnollisuutta puolustuspelaamiseen ei voi kiistää, mikä on jopa raikasta vastapainoa monen huomattavasti offensiivisemman ja puolustusrajoitteisemman pakkitalentin sekaan. Ei ole myöskään pelkät isot raamit, vaan pelaa kokonsa edellyttämää fyysistä ja kamppailuvoimaista kiekkoa, tuoden mm. aitoa avojääntaklaus uhkaa, joka alkaa olemaan jo liiankin katoavaista. Maalinedustallakaan ei kuvia kumartele. Suurimmat puutteet löytyvät yhä turhan tahmean liikkeen, etenkin ensimmäiset potkut, ja rajallisen kiekollisen pelaamisen saralta, mitkä yhdessä luovat selkeän haavoittuvuuden, josta olisi eroon päästävä, jos mielii vakituiseksi NHL-puolustajaksi. Tällä on kuitenkin selkeät omat vahvuudet, joiden mukaan on pelaamistaan rakentamassa. Lisäksi olen lukenut ainoastaan positiivista nuoren ruotsalaisen työmoraalista ja asenteesta, joiden myötä hidasta, mutta varmaa kehitystä voidaan ihan hyvin nähdä, vielä pitkän aikaa. Edelleenkään en ole turhan positiivinen tämän tulevaisuuden näkymien suhteen, mutta ymmärrän jo paremmin, mitä Flyersin scoutit ja seurajohto ovat tässä aikanaan nähneet. Vaihtaa tulevaksi kaudeksi kasvattajaseurastaan Linköpingistä Färjestadiin.


John St. Ivany / RD / 4. kierros / 112. varaus

St. Ivanylta en nähnyt kuluneella kaudella pelejä, joten täysin tilastojen ja luetun varassa mennään. Jatkoi tulokasvuotensa tapaan Yalen ykköspakkina keräten laajasti vastuuta niin yli kuin alivoimalla. Yalen nippu ei ole toki viime kausina ollut ihan sieltä NCAA:n kovimmasta päästä, mikä hieman laskee suorituksen arvoa, mutta kehityksen kannalta nuori jenkkipakki on ollut hyvässä paikassa. St. Ivanyn suurimman heikkouden luistelun ei ole kerrottu kauheasti parantuneen, mikä hieman laskee odotuksiani tätä kohtaan. Vahva ja älykäs puolustuspelaaminen, peliäly ja yllättävätkin kiekolliset taidot tarjoavat kuitenkin kiinnostavan pohjan, mikäli vain tuota luistelupuolta saataisiin vielä parannettua. Jatkaa Yalessa.


Wyatte Wylie / RD / 5. kierros / 127. varaus

Wylie pelasi tilastojen valossa vahvan viimeisen juniorivuoden Everettin takalinjojen yleismiehenä. Wylie on offensiivisesti lahjakas tapaus. Ei tällä ole pelaamisessaan massasta erottuvaa liikettä tai kiekollisten taitojen tuomaa ”factoria”, mutta lukee ja tunnistaa tilanteita, on varma, rauhallinen sekä sopivan taidokas viivassa, tekee oikea-aikaisia nousuja ja pinchauksia, avaa hyökkäyksiä vahvasti kuin ylipäätään rytmittää ja pyörittää peliä mallikkaasti. Valitettavasti vain puolustussuuntaan nuori jenkki ei ole niin rock solidi, kuin toivoisin. Ei nyt mikään sysipaska, mutta parempaan pitäisi pystyä, jos aikoo luoda NHL-uran. Kiekollisesti tämä ei tule olemaan mikään tähti enää aikuisten seurassa, jolloin muu tekeminen nousee voimakkaammin keskiöön. Toivoin, että olisi viimeisenä juniorivuotenaan ottanut suurempia harppauksia juurikin all-round pelaamisessaan, jolloin olisin asteen innostuneempi. Wyliellä on kuitenkin selvät vahvuusalueet pelaamisessaan, mikä on aina positiivista. Kirjoitti keväällä nimensä kolmivuotiseen tulokassopimukseen, joten ammattilaisura käynnistyy syksyllä Phantomseissa, jossa pitäisi lähteä tiukasti työstämään puolustuspelaamista varmemmaksi. Kiekon kanssa uskon tästä kasvavan ajan myötä kelpo tekijä AHL-tasolle ja NHL:ssäkin pitäisi avujen riittää peruspakin ruudun täyttämiseen, jos vain muu kehitys tuon askeleen joskus mahdollistaa.


Samuel Ersson / G / 5. kierros / 143. varaus

Kausi ei lähtenyt Erssonilta liikkeelle parhaalla mahdollisella tavalla ja luukun aukojan rooli kokeneen Joacim Erikssonin takana tuli tutuksi, mutta kauden aika roolit vaihtuivat Erssonin nostettua tasoaan ja noustua Brynäsin selväksi ykkösveskariksi. Lopulta siis positiivinen kausi. Nuoren ruotsalaisen rauhallista ja kypsää pelaamista on mukava seurata. Lukee tilanteita hyvin, sijoittuu ja peittää vahvasti. Mitään Hasekmaisia highlight kärrynpyöriä ei tästä johtuen nähdä tai tarvita, muttei myöskään niitä paketin hajoamisesta seuranneita helppoja lirahduksiakaan, terkut Steve Masonille. Eli paljon samaa mitä muuan Carter Hartissa. Oletan Erssonin pelaavan vielä tulevan kauden Brynäsissä, johon lähtisi joukkueen selvänä ykköskassarina. Toiveissa olisi vahva kausi ja EHT-tasolle nousu, joiden jälkeen Pohjois-Amerikkaan siirtyminen olisi luonteva askel. Mielestäni ruotsalainen on yhä se Flyersin lupaavin maalivahtiprospecti Hartin takana.


Gavin Hain / C, LW / 6. kierros / 174. varaus

Hain nousi toisella kaudellaan North Dakotan nelosesta kolmoseen, jonka lisäksi löysi itsensä kakkos-alivoimasta, joten sikäli eteenpäin mentiin, mutta aika marginaalisia olivat stepit. Pelaajana on sellainen tasapaksu north-south -puurtaja jonka kiekolliset taidot ja luovuus ovat rajallisia. Tällä ei tuntuisi olevan pakissaan vaaramomenttia oikein maalinedustoillakaan, mikä tekisi pelaajasta heti asteen kiinnostavamman. Tekee kyllä pyyteettömästi ja nöyrästi oman duuninsa uhraten kroppansa vaihdosta toiseen, mutta eihän katto kovin korkealla ole. Olisi nyt NCAA taipaleensa puolivälissä. Edessä olevilta vuosilta voi odotella kasvavaa roolia tasokkaassa North Dakotan joukkueessa, mikä antaa mahdollisuuksia pelaamisen monipuolistamiseen, mutta paljon pitää tapahtua, jotta Hainista kasvaisi mainittava NHL-prospecti.


Marcus Westfalt / C / 7. kierros / 205. varaus

Westfaltilta en nähnyt kuluneella kaudella pelejä, joten ihan tilastojen varassa mennään. Vietti kauden lainalla Allsvensakin Västerviks IK:ssa. Positiivisina puolena sai pelata täyden kauden, joskaan rooli ei ainakaan tehojen perusteella jäärin suureksi noussut. Ei mahtunut myöskään Ruotsin U20-kisajoukkueeseen. Tulevaksi kaudeksi olisi ilmeisesti edessä paluu lainalta kasvattajaseura Brynäsiin, joten pelejä olisi taas helpommin nähtävissä. Kauhean korkealla eivät odotukset tätä verkkaista duunaria kohtaan ole, mutta vielähän Flyersilla olisi varaus-tagi pari vuotta voimassa. Katsellaan, mihin pelaajana sinä aikana menee?
 

Eager

Jäsen
Suosikkijoukkue
Flyers, Eagles, HPK ja Barça
2017 Draft


Nolan Patrick / C / 1. kierros / 2. varaus


Patrickin kausi meni valitettavasti täysin sivu suun. Nuoren miehen tilanteesta ei Flyersin toimesta mitenkään liiaksi infoa tarjottu, mutta kärsi ilmeisen pahoista ja säännöllisistä migreeneistä, toissa keväänä koetun aivotärähdyksen jälkioireina, eikä siis pelannut pelin peliä. Fletcherin deadlinen sentterihankinnat viittasivat, ettei paluuta enää odotettukaan. Saa nyt nähdä mihin nuoren miehen rikkonainen ura kääntyy? Tällä hetkellä alkaa pelottavasti näyttämään siltä, että olisi kyseessä yksi lahjakkuus lisää, jonka terveys ei vain tule sallimaan pitkää ja menestyksekästä uraa jääkiekon parissa. Patrickin loukkaantumishistoria oli jo pitkä ennen varausta, joten ei tätä nyt minään yllätyksenäkään voi pitää. Riski oli kyllä tiedossa. Mikäli ura ei lentoon lähde, niin tässä on Flyers-kannattajille hyvä surkuttelun aihe pitkäksi aikaa, kun kesän 2017 annista Heiskanen, Makar, Pettersson jne. takovat tulosta taululle. Toivotaan parasta, pelätään pahinta.


Morgan Frost / C / 1. kierros / 27. varaus

Frostin ensimmäinen ammattilaiskausi oli aika lailla odotuksien mukainen. Tie vei Phantomseihin suurille minuuteille, jonka päälle lupauksia herättäneitä lyhyitä stinttejä Flyersin mukana. NHL:ssä ei kuitenkaan vielä pidemmässä juoksussa taso riittänyt. Monen nuoren tavoin myös Frostin otteet ailahtelivat aivan huippuilloista huomattavasti vaikeampiin, mutta kauden kokonaiskuva oli positiivinen, eikä mitään sen pidempiä synkkiä jaksoja osunut eteen. Syksyllä tavoitteen pitää olla pelipaikan vakiinnuttaminen Flyersin riveissä ja NHL:ssä pärjääminen läpi kauden. Eivät hetkittäiset AHL-stintit suurempien minuuttien perässä olisi katastrofi, mutta kyllä niitä pelejä pitää kertyä selvästi enemmän NHL:ssä, mitä AHL:ssä. Mielestäni tämä on se realiteetti, jotta kehityksen voisi sanoa etenevän suotuisissa merkeissä. Näin tapahtuessa myös Frost on itse pelaajana mennyt eteenpäin. Voimaa ja kykyä suojata kiekkoa on saatu lisää, on taas asteen kypsempi kiekollisissa ratkaisuissaan, työmoraali ja kurinalaisuus puolustamista kohtaan on pysynyt jne. Näen Frostista kasvavan merkittävä pelaaja Flyers-hyökkäykseen.


Isaac Ratcliffe / LW / 2. kierros / 35. varaus

Ratcliffen kausi oli haastava ja voin myötää odottaneeni vaivattomampaa siirtymää ammattilaiseksi, vaikka näillä hujopeilla monesti kaikki kestääkin pidempään. Nuori kanukki joutui starttaamaan alaketjujen duunarin ruudusta puolustuspelaamiseensa keskittyen, mikä kauden mittaan alkoikin tuottamaan tulosta pelaamisen monipuolistumisena ja kokonaisvaltaistumisena vaikkei koskaan mikään pelkästään hyökkäykseen keskittynyt pelaaja ole ollutkaan. Onnistui nappaamaan itselleen roolia myös luotettavana alivoimaratkaisuna. Offensiivisen puolen osalta oli asteen pari hiljaisempaa, mutta kyllä tuohonkin saatiin kevätpuoliskon myötä lisää eloa ja avut alkoivat nousta esiin. Onnistumisten myötä itseluottamuskin alkoi kasvaa. Tuleva kausi kertoo ja paljon enemmän, mihin suuntaan on offensiivisesti menossa. Ratcliffen pitäisi kyetä nousemaan Phantomsien hyökkäyksen avainrooleihin ja kasvattaa tehojaan merkittävästi, jotta tästä voisi haaveilla muuta kuin alaketjujen duunaripelaajaa. Kokonsa, peliälynsä ja vuosi vuodelta eteenpäin menneen liikkeen myötä, johon kaipaisin toki vieläkin pientä lisäterää, tässä on toki aineksia myös hyödylliseksi bottom-6 pelaajaksi, mikäli tehot eivät koskaan lähde kunnolla realisoitumaan ammattilaisena, mitä toki joukolla toivomme.


Kirill Ustimenko / G / 3. kierros / 80. varaus

Ustimenkon ensimmäistä ammattilaiskautta Pohjois-Amerikassa voi pitää onnistuneena. Joutui syksyllä Phantomsien maalivahtien ylitarjonnan vuoksi aloittamaan ECHL:n Reading Royalseissa, missä vahvoilla otteillaan jätti Felix Sandströmin statistin rooliin ansaiten lopulta paikkansa Phantomsien pelaavaan kaksikkoon, mahdollistaen osaltaan J-F Beruben pois kauppaamisen. Koronan vuoksi Phantoms-pätkä jäi vähän lyhyeksi, mutta jatkoa seuraa. Phantomsien maalivahtipaletti tulevalle kaudelle on vielä kovasti auki, mutta Ustimenkon mahdollisuuksia aina ykkösveskarin paikan valtaamiseen en väheksyisi. Eiköhän sinne joku kokeneempi tandemi-pari jostain löydy, jonka jälkeen sitten parempi pelatkoon enemmän. Mielestäni Ustimenkossa on muutamien nähtyjen pelien otannalla potentiaalia. Raamikas ja atleettinen tapaus, joka tuntuu ymmärtävän myös nupin, peittämisen ja paketin kasassa pitämisen merkityksen kärrynpyörien sijaan, vaikka vielä tässä puolessa kehitettävää löytyykin, kuten mm. irtokiekkojen hallitsemisessa.


Matthew Strome / LW / 4. kierros / 106. varaus

Stromen ensimmäinen ammattilaisvuosi sujui pääasiassa ECHL:n Readingissä, missä ei mitenkään dominoinut, vaikka käsittääkseni kohtuu hyvin pelasikin. Phantomseille tästä ei kuluneella kaudella iloa ollut vaan aika hyödyttömäksi se panos jäi niissä muutamissa otteluissa, joten jos ensi kaudella pärjäisi sentään AHL:ssä? Stromen kohdalla ovat voimassa edelleen ne samat kysymykset, mitä aina varauksesta asti on hoettu. Raamit ovat komeat ja taitoa löytyy mukavasti, on myös kohtuullisen luova ja älykäs hyökkäyssuuntaan. Valitettavasti vain kaikki muu onkin sitten siellä ongelmapuolella. Kiekottomana tästä ei ole riittävästi hyötyä edes hyökkäyssuuntaan ja puolustuspelaaminen on suorastaan luokatonta. Sellaista halutonta ja laiskanpulskeaa tekemistä, eikä oikein hahmota tilanteita riittävästi. Fysiikkapuolelta luistelu on edelleen kankeaa ja liikkeelle lähdöt tervaisia, tähän ei ole saatu varauksen jälkeen parannusta oikeastaan lainkaan, vaikka oli jo tuolloin se suurin yksittäinen puute, mikä herättää kysymyksiä ihan pelaajan omatoimisen harjoittelun laadusta. Uskoni nuorimpaan Stromeen ei ole ollut koskaan korkealla, mutta tätä nykyä se alkaa olemaan suorastaan olematonta. Toivottavasti tästä vielä kasvaa kelpo tehopelaaja AHL:ään, mutta Flyersissa en näe kyllä mitään tulevaisuutta, kun ei tuo perustekeminen heikkouksineen tunnu vain miksikään muuttuvan.


Maksim Sushko / RW / 4. kierros / 107. varaus

Piippuun jääneen viimeisen OHL-kauden jälkeen Sushkon ensimmäinen vuosi ammattilaisena oli vähintään kohtalainen, ainakin itse odotin selvästi vähempää. Vahvan ja tunnollisen kiekottoman uurastuksensa päälle sai myös onnistumisia hyökkäyssuuntaan. Näytti vastus huomioiden selvästi terävämmältä ja vahvemmalta kiekollisena, mitä viimeisellä OHL-kaudellaan. Varsinkin loppukaudesta oli Phantomsien pirteimpiä ilmestyksiä, pidin todella näkemästäni. Ei valkovenäläisen tekeminen mitenkään kaunista ole, mutta nyt oli saanut raavittua pelaamiseensa lisää suoraviivaisuutta ja päättäväisyyttä. On näitä tapauksia, jotka eivät puhtaan lahjakkuutensa puolesta koskaan pelaisi NHL:ssä tai olisi edes lähellä sitä, mutta terveellä nupilla ja korkealla työmoraalilla on tapana myös vaikuttaa asiaan. Viimeinen juniorivuosi meni vähän siihen, kun yritti joukkueen johtavana veteraanipelaajana olla enemmän, mitä kyvyt mahdollistavat, Phantomseissa taas keskittyi jälleen siihen peruspelaamiseen minkä osaa ja mihin se varauskin aikanaan perustui. Saa nyt nähdä olisiko tästä kasvamaan alaketjujen duunaripelaajaksi myös NHL:ään? ELC:tä olisi vielä pari vuotta jäljellä, joten aikaa sen puolesta steppien ottamiseen olisi.


Noah Cates / LW, C / 5. kierros / 137. varaus

Catesista on tullut kirjoitettua positiiviseen sävyyn jo pari vuotta, eikä muutosta tähän ole tulossa. Onnistui toisella NCAA-kautenaan nousemaan joukkueensa hyökkäyksen johtotähdeksi ja selväksi go-to-go ratkaisuksi valmennukselle. Minuutteja kertyi 5vs5 pelin lisäksi niin ylivoimalla kuin alivoimalla. Kun tämä tapahtuu NCAA:n powerhouseihin kuuluvassa ja pari viimeisintä pelattua Frozen Fouria voittaneessa, Minnesota-Duluthin yliopistossa, ei puhuta huonosta kiekkoilijasta. Cates on helposti rakastettava älykkäästi ja tunnollisesti ympäri kaukaloa pelaava all-rounderi, jonka ratkaisuissa joukkueen etu on ensisijainen omien tehojen tai näyttävyyden sijaan. Fiksuja, kiekonhallintaa ja pelin tasapainoa edistäviä ratkaisuja järjestäen, korkealla työmoraalilla. On erityisen vahva kulma- ja maalineduspelaaja. Voittaa ja löytää irtokiekot, suojaa vahvasti ja tarjoilee pitkillä taitavilla käsillään yllättäviä passeja. Tällä on myös sitä kaipaamani paloa ja halua ottaa vastuuta ja nousta massasta esiin. NHL:ää ajatellen puhutaan bottom-6 talentista, mutta mikäli vain saa luisteluaan vielä parannettua, en oikein näe niitä esteitä tälle tielle, vaan voi nousta vielä todella laadukkaaksi pelaajaksi tuohon rooliin. Pelaajan kehityksessä paljon on aina kiinni myös luonteesta, halusta voittaa ja tehdä töitä unelmien eteen, joissa tämän jenkin osalta ei ole moitteen sijaa. Näillä näkymin on jatkamassa NCAA:ssa vielä kolmannen vuoden, mikä on ihan luonteva ratkaisu, vaikka hieman epäilin jo ammattilaiseksi siirtymistä jyrkästä kehityksestä johtuen. Cates valittiiin kauden jälkeen NCAA:n lännen kakkos-tähdistökenttään.


Olle Lycksell / RW / 6. kierros / 168. varaus

Lycksell pelasi toistaiseksi parhaan ja tehokkaimman SHL-kautensa, kyeten nousemaan alaketjuista pysyväksi top-6 ja YV-pelaajaksi. Pisteet eivät lopulta mitenkään hurjat olleet, mutta ne olivat kuitenkin tehottomuudesta kärsineen Linköpingin neljänneksi parhaat lukemat. Nuori ruotsalainen oli saanut fysiikkaansa ja etenkin voimapuoltaan eteenpäin. Luistelussa ei mitään mahdotonta ollut tapahtunut, pientä etenemistä toki, mutta pystyi suojaamaan kiekkoa paremmin ja voittamaan kaksinkamppailuitakin, joskaan ei vieläkään kovin hyvin. Taitoa ja offensiivista pelikäsitystä tällä on riittävästi, ei kuitenkaan poikkeuksellisesti, jolloin liikettä ja voimapuolta täytyisi saada yhä selvästi paremmiksi, jotta pääsisi kunnolla esille. Nyt jää edelleen sinne pikkunäppärälle osastolle. Tekee sinänsä oikeita asioita, mutta tehot ja vaarallisuus puuttuvat.

Saisi myös olla energisempi ja röyhkeämpi. Ajaa kunnolla maalille, laukoa paikoistaan päättäväisemmin, mennä muodollisen yrittämisen sijaan voittamaan kaksinkamppailut ja ryöstämään aggressiivisesti irtokiekot, laittaa kroppaa kiekon eteen, ajaa taklaukset loppuun asti jne. Puolustuspelaaminen otti askelia eteenpäin, mutta onhan tällä edelleen paljon matkaa kuljettavana, jotta tätä voisi mainita vahvuudeksi. Puolustuspäässäkin kaipaisin nuorelta ruotsalaiselta määrätietoisempaa ja päättäväisempää otetta. Otettaisiin ne muutamat lisäpotkut, joilla se vastustajan maila tulisi pelattua pois, syöttösuunta tai vapaa laukaisupaikka peitettyä. On pienemmän puoleinen taitopelaaja, joka ei kuitenkaan koskaan tule luomaan NHL-uraa offensiivisessa roolissa, jolloin nämä olisivat entistä tärkeämpiä juttuja. Samassa tilanteessa ollut ja yhä oleva David Kase on profiililtaan ja tekemiseltään selvästi kiinnostavampi.

Lycksellillä alkaa syksyllä neljäs kausi varauksensa jälkeen, joten varaus tulee raukeamaan 1.6.2021, mikäli sopimusta Flyersin kanssa ei ole sitä ennen syntynyt. Toistaiseksi en ole nähnyt miestä ELC:n väärtinä, mutta vielähän tällä on vuosi aikaa vakuuttaa kehityksensä suunnasta. Tulevaksi kaudeksi seura vaihtuu SHL:n sisällä, Adam Ginningin tavoin, kasvattajaseura Linköpingistä Färjestadiin.


Wyatt Kalynuk / D / 7. kierros / 196. varaus

Wisconsinin kausi ei vastannut suuriin odotuksiin, vaan joukkue jäi ihan pelaamalla ulos NCAA:n 16 parhaan joukkueen lopputurnausvaiheesta, jota ei toki Coronan vuoksi lopulta koskaan pelattukaan. Kalynukin oma kausi sujui asteen paremmin. Totutun suuri rooli, kapteenin C-rinnassa ja uudet ennätyspisteet, joskaan ihan toivomaani säihkettä ei nähty. Näin tätä pari peliä NCHC-tiimejä vastaan sekä kertaalleen USA:n U18-maajoukkuetta vastaan, joten otos ei toki liian suureksi päässyt kasvamaan.

On itselleni vähän kaksipiippuinen tapaus. Kiekolliset taidot, liike ja fyysiset raamit riittävät NHL-tason syvyyspuolustajaksi. Varsinkin hyökkäyssinisellä nähdään aika-ajoin todella näyttäviäkin suorituksia ja ratkaisut tulevat luontevasti, pakottamatta. Sitä ns. wow-factoria ei pelaamisesta kuitenkaan löydy, jonka vuoksi sen suurempia urotekoja ei tarvitse enää kovemmissa miljöissä odotella. Ongelma vain on, että herran puolustuspelaaminen ei täysin vakuuttanut, vaikka moni muu tuota on jopa kehunut. Tuohon omaan kolmen pelin otokseeni vain mahtui vain liikaa huonoja ratkaisuja ja valintoja, monikaan ei mitään mahdottomia mokia, mutta kuitenkin. On myös turhan passiivinen ratkaisuissaan, saisi aktiivisemmin peittää laukauksia, siivota maalinedustaa, mennä voimalla kaksinkamppailuihin jne. Kun ei puhuta pelaajasta, joka offensiivisen pelaamisensa voimin luo itselleen NHL-mahdollisuuden, niin näitä ei oikein saisi tapahtua, vaan puolustamisen pitäisi olla rock-solidia. Voi olla, että suurempi pelimäärä olisi tasoittanut näkemääni ja parantanut kuvaa, mutta tällainen fiilis nyt jäi.

Olisin vain halunnut pitää näkemästäni enemmän. Kalynukilla on nyt kolme vuotta NCAA:ssa takana. Voi pelata vielä neljännen, mitä sopimuksettomuus kovasti ennakoisi, mutta tiedä sitten olisiko kehityksen kannalta parempi päästä pelkistetympään rooliin AHL:ään keskittymään niiden perusasioiden äärelle, varsinkaan kun Wisconsinin kuriton ja löysä touhu ei ole itseäni vakuuttanut missään vaiheessa?
 

Eager

Jäsen
Suosikkijoukkue
Flyers, Eagles, HPK ja Barça
2016 Draft


German Rubtsov / C, LW / 1. kierros / 22. varaus


Rubtsovin kausi oli paha pettymys. Tuli toki syksyyn pitkän loukkaantumisen jäljiltä, mutta edes kauden vanhetessa homma ei lähtenyt kunnolla käyntiin. Odotin tältä nousua NHL-rinkiin, jossa kykenisi tuomaan lisäarvoa bottom-6:seen, mutta aika häilyväksi jäi. AHL:ssä taas oli toiveena Phantomsien hyökkäyksen eturiviin nouseminen ja jonkin asteinen joukkueen kannatteleminenkin, mutta rivimiestä suurempiin saappaisiin ei noustu. Jos vielä vuosi sitten kirjoittelin Rubtsovin kohdalla NHL-uran olevan selviö, ainoastaan roolin olevan hakusessa, niin ihan yhtä positiivinen en enää osaa olla. Rubtsovin pelaaminen näyttää toki jäällä tilastoja paremmalta, sama kuin Vorobyovin kohdalla. Puolustaa älykkäästi ja tunnollisesti, kiekollisesti on riittävän taitava ja muutenkin sellainen valmentajien arvostama vahva yleispelaaja, jota voi heittää eri ketjuihin ja rooleihin. Nämä pitävät yhä uskoa yllä, mutta tulostakin pitäisi alkaa tekemään. Toistaiseksi ei ole tässä etenkään NHL:ssä onnistunut, vaan näytti hitaalta, hyödyttömältä ja turhan pehmeältä sen mitä pelaamaan pääsi. ELC:tä on vielä vuosi jäljellä, jonka aikana pitäisi alkaa tapahtumaan. Mikäli NHL:ään murtautuminen ei onnistu, voisi kuvitella tien vievän nopeasti takaisin Venäjälle, jossa nuorukaisen oikeudet vaihtoivat keväällä omistajaa kasvattiseura Vityaz Podolskista suurseura Pietarin SKA:lle.


Pascal Laberge / C, RW / 2. kierros / 36. varaus

Labergen osalta olin jo heittänyt toivoni menemään, joten suurta muserrusta ei ollut enää koettavana. Aiemmasta poiketen tästä oli sentään jotain hyötyä Phantomseille, vaikka puolet kaudesta taas ECHL:ssä sujuikin. Jalkanopeus ei vain riitä jatkuvasti kasvavien pelinopeus vaatimusten kanssa, jonka lisäksi useammat aivotärähdykset ovat tuoneet sinänsä tervettä, mutta samalla ei toivottua varovaisuutta fyysiseen pelaamiseen. Ei ole myöskään kyennyt monipuolistamaan pelaamistaan ja kehittämään puolustamistaan tarpeeksi, jotta NHL-ura jossain muussa roolissa mahdollistuisi. Labergella on edessä viimeinen ELC-vuosi, jonka jälkeen tie vie kaiken järjen mukaan muualle. Sopimuksen purkaminenkaan ja tilan tekeminen muille ei ole mitenkään mahdoton ajatus, mutta eiköhän tästä katsota olevan sen verran iloa Phantomsien syvyyden tuojana, että roikkuu kuvioissa mukana.


Carter Hart / G / 2. kierros / 48. varaus

Pientä pelkoa oli, miten nuori mies kestää valtavat odotukset ja kykeneekö kuorman kasvaessa säilyttämään tasonsa riittävänä ykkösmaalivahdille, mutta turhaapa oli uhkakuvien maalailut. Hart pelasi vahvan kauden nousten joukkueen selväksi ykkösmaalivahdiksi ja kyllä se siltä alkaa näyttämään, että maalivahtiongelmat nuorukaisen terveyden riittäessä ovat Philadelphiassa taakse jäänyttä elämää. Mahdollisuuksia ja lahjoja aina sinne Vezina-tasolle nousuun on olemassa, jahka saa lisää tasaisuutta otteisiinsa.


Wade Allison / RW / 2. kierros / 52. varaus

Allisonin kautta ja tuloksen tekoa hidastivat jälleen erilaiset vammat, joista tämä ei vain tunnu eroon pääsevän. Tällä kertaa sai sentään pelata suurimman osan kauden otteluista. Olen aina pitänyt tämän peräänantamattomasta asenteesta ja taistelijan luonteesta. Tilanteita ei jätetä kesken, mustelmia ei lasketa ja hikeä ei säästellä. Positiivisena puolena miehen kokonaisvaltainen pelaaminen on vuosi vuodelta ottanut harppauksia, mikä voisi avata niitä ovia myös ammattilaisena. En enää usko, että tästä tulee kasvamaan kärkiketjujen offensiivista palasta vaan ikkuna olisi enemmän tuota vahvaa kahdensuunnan kiekkoa fyysisillä mausteilla, bottom-6:ssa, johon taidot ja kiekollinen älykkyys riittäisivät, kunhan vain puolustuspelaamisen kehitys ja ylipäätään pelaamisen monipuolistuminen jatkuu. Nuo toinen toistaan seuraavat loukkaantumiset ja rikkonaiset kaudet vain askarruttavat, jonka lisäksi etenkin luistelua olisi saatava paremmaksi, minkä kehittämistä vuorostaan pahat polvimammat ovat haitanneet. Solmivat keväällä kolmivuotisen tulokassopimuksen, jonka myötä ammattilaisura starttaisi syksyllä Phantomseissa.


Carsen Twarynski / LW / 3. kierros / 82. varaus

Twarynski pelasi jälleen vahvan pre-seasonin ja tällä kertaa mahtui mukaan kauden avaukseen, jonka jälkeen roikkui hetken joukon jatkona kykenemättä kuitenkaan tuomaan mitään sen erityisenpää kokoonpanoon. Kausi Phantomseissa tarjosi vähän samaa rataa eli ok pelaamista, mutta parempaa olisi kaivattu. Henkilökohtaisesti en jaksa usko Twarynskista kasvavan sen vakinaisempaa NHL-pelaajaa, mutta vielähän tällä on viimeinen vuosi ELC:stä jäljellä pelaamisensa kehittämiseen ja monipuolistamiseen. Nykyisellään on aika yksioikoinen kiskoilla kulkeva haalarimies. Lienee kuitenkin taas syksyllä vahvasti tyrkyllä viimeisiin rosteripaikkoihin.


Connor Bunnaman / C, LW / 4. kierros / 109. varaus

Bunnamanilta ehdottomasti positiivinen kausi. Suurin puute, liike, meni offseasonin laadukkaalla treenamisella ja painon pudottamisella merkittävästi eteenpäin, mikä heijastui kaikkeen tekemiseen. Näytti jo legimentiltä nelosketjulaiselta NHL:ään, joskaan ei vielä tasoltaan sen erityisempi, vaan roikkui enemmän joukon jatkona. Ongelma on, ettei tuonut mainittavaa hyökkäyssuuntaan. Asia, jossa vaikkapa Aube-Kubel onnistui paljon paremmin. Arvokasta ja älykästä puurtamista nähtiin toki. Saa nähdä onnistuuko vielä harppaamaan tuossakin vai jääkö bubble pelaajaksi, jollaiselle ei contenderissa sitä vakiroolia ole tarjolla? ELC:tä on vielä vuosi jäljellä, jonka aikana tätä harppausta haettaisiin.


Linus Högberg / D / 5. kierros / 139. varaus

Högbergistä on kasvanut vuosien myötä luotettava ja tasokas runkopuolustaja Växjölle, joka syö paljon vaikeita puolustuspainotteisia vaihtoja vastustajan kärkinimiä vastaan. Toivomaani kiekollisen pelaamisen heräämistä ja nousua aivan SHL-puolustajien eturiviin ja aina Ruotsin EHT-rinkiin ei kuitenkaan ole nähty ja kulunut kausi oli pitkälti toisinto edellisestä. Ei huonoa tekemistä, mutta ei myöskään sitä riittävää laatua. Mielestäni Högbergin perusongelma on, ettei aktiivisesti pyri kokeilemaan rajojaan. Tuota samaa sinänsä älykästä ja vastuullista, mutta samalla perusvarmaa ja turhan turvallista pelaamista on ollut tarjolla kaudesta toiseen, vuosittaisten kehitysharppausten pysyessä maltillisina. Olisin toivonut tältä rohkeampia kiekollisia ratkaisuja, fyysisyyden ja lähinnä siis perus pelikovuuden lisäämistä ja ylipäätään aktiivisempaa otetta sekä jotain särmää ja tunnetta pelaamiseen. Monesti vain ne virheet ja erheet, kun ovat sitä tehokkainta oppia, potkien kummasti eteenpäin. Flyersin oikeudet ruotsalaiseen lakkaavat kesäkuun alussa, ja tuskin enää sopimusta tämän kanssa solmivat. Itse olisin ELC:n solminut, kun tuo perustekeminen, ominaisuudet ja peliälykkyys mahdollistavat kasvun NHL-tason syvyyspuolustajaksi, mikäli vain saisi uudessa miljöössä ja ohjauksessa sopivaa kipinää sekä ärsykettä tekemiseen. Ei kuitenkaan puhuta sen merkittävämmästä prospectista.


Tanner Laczynski / C, RW, LW / 6. kierros / 169. varaus

Laczynski kuuluu harvoihin Flyers-prospecteihin, jolta en nähnyt kuluneella kaudella peliäkään, kun Ohio State ei NCHC:n tiimejä vastaan sattunut pelaamaan. Edellisen kerran näin Laczynskin pelaamista 2018 Frozen Fourissa. Tilastojen valossa ihan kelpo kausi oli tämä viimeisinkin NCAA:ssa, mutta mitään varsinaista steppiä ei nähty, kuten monesti näiltä viimeisen kauden senioreilta on tapana ollut. Sopimusarvuuttelu päättyi ELC:n solmimiseen Flyersin kanssa, mikä oli luonnollisesti hyvä asia. Pelaajaprofiilin ja talentin puolesta näen avaimia laadukkaaksi nelosketjulaiseksi, mihin myös uskon, mutta mistään maata mullistavasta talentista ei sentään puhuta. Mukavan kokonaisvaltainen ja monipuolinen paketti, jolta kuitenkin ne suurimmat vahvuudet puuttuvat. Peliälykkäänä tapauksena uskon pelaamisen olevan luontevasti ja sujuvasti siirrettävissä ammattilaiseksi, joten voi nousta jo ensi kaudella kolkuttelemaan NHL-paikkaa, todennäköisemmin edessä on kuitenkin täysi kausi AHL:ssä. Kun pelejä ei ole pariin vuoteen plakkariin kertynyt, niin mielenkiinnolla odotan syksyä ja Laczynskin näkemistä.


Anthony Salinitri / C / 6. kierros / 172. varaus

Salinitrille ei koskaan sopimusta sorvattu Flyersin kuin muidenkaan toimesta vaan tie vei OHL-uran jälkeen Kanadan yliopistosarjaan. Oli vain vähän turhan tasapaksu tapaus NHL:ää ajatellen. Laadukas puolustava ja lopulta ihan all-round hyökkääjäkin OHL-tasolle, mutta kohti NHL:ää edettäessä kilpailu olisi tullut liian kovaksi. Ei myöskään oppinut hyödyntämään tarpeeksi suurinta vahvuuttaan, räjähtävää liikettä. Oli liian kesy ja särmätön tapaus kaikkinensa.


David Bernhardt / D / 7. kierros / 199. varaus

Växjössä ei ihan lähtenyt, vaan rooli jäi alkukaudesta pieneksi. Lopulta SHL-ura katkesi, kun matka vei Saipan paidassa Liiga-jäille. Sai vastuuta ja otteetkin olivat kelvollisia, mutta kyllähän jo 22-vuotiaan pelaajan pitäisi suuremmin nousta esiin, mikäli NHL on tavoitteena. Bernhardtin perusongelma on keskinkertainen peliäly, jota paikatakseen ei ole taidollisesti tai urheilullisesti riittävän lahjakas, jos maalina pidetään NHL:ää. Euroopan pääsarjoihin tästä on kasvamassa luotettava perusluuta. Neljä vuotta varauksesta tulee pian täyteen, eikä sopimusta ole kuulunut ja tuskin enää kuulukaan, jolloin Flyersin oikeudet pelaajaan raukeavat kesäkuun alussa.
 

Eager

Jäsen
Suosikkijoukkue
Flyers, Eagles, HPK ja Barça
2015 Draft


Ivan Provorov / D / 1. kierros / 7. varaus


Matt Niskasen tulon myötä Provorov sai viimein arvoisensa pakkiparin, mikä näkyi heti tuloksissa. Taakka oli jälleen totutun valtaisaa, mutta tällä kertaa mies ei ollut jäällä yksin. Pelasi omiin silmiini uransa parasta ja tasapainoisinta kiekkoa. Nähdyt otteet ovat contender-tasoisen joukkueen ykköspakin pelaamista, no doubt.


Travis Konecny / RW / 1. kierros / 24. varaus

Jos viimeinen ELC-vuosi jätti toivomisen varaa nostattaen samalla kysymyksiä Konecnyn katosta pelaajana vaikeuttaen sopimusneuvotteluitakin, tämä kulunut vuosi tarjosi täysin toista. Konecny nousi komeasti eturiviin takoen joukkueen kovimmat tehot. Kauden alun kysymykseen, onko Konecnystä johtavaksi offensiiviseksi pelaajaksi NHL:ssä, saatiin siis mieluinen vastaus. Samalla uuden vaativamman valmennuksen alaisuudessa alkoi löytymään sitä kaivattua kurinalaisuutta puolustuspelaamiseenkin. Hienointa nuorukaisessa ovat kuitenkin palo, intensiteetti ja väsymätön uurastus. Pakottaa myös vastustajan puolustajat rehellisiksi ja varovaisiksi nopeuden ja taidon yhdistelmällään, enpä tuollaistakaan komboa ole aiemmin Flyersin riveissä päässyt todistamaan. Piippuun jäänyt viimeinen tulokasvuosi oli lopulta Flyersin pelastus, kun saivat Couturier-tyylisen ryöstödiilin aikaiseksi.


Felix Sandström / G / 3. kierros / 70. varaus

Sandströmiä kohtaan asetettiin monilta tahoilta odotuksia ensimmäisen Pohjois-Amerikan kauden alla, mutta aika laihaksi se anti jäi. Itse en suuria odottanut, joten kovin pettynytkään en osaa olla. Kausi sujui täysin ECHL:ssä Reading Royalseissa, jossa jäi tylysti pari vuotta nuoremman Ustimenkon jalkoihin. Venäläinen nousi loppukaudesta J-F Beruben pois kauppaamisen jälkeen pysyvästi Phantomsien rinkiin, ruotsalaisen jäätyä ECHL:ään. Oikein koskaan en ole Sandströmissä nähnyt sen kummempaa, eikä muutosta saatu tälläkään kaudella. Onhan tällä atleettisuutta, muttei mitenkään poikkeuksellisesti ja kun muilta osin pelaamisessa on suuria puutteita mm. sijoittumisen ja pelinluvun kanssa, niin vaikea on nähdä sitä kirkasta tulevaisuutta. ELC:tä on vielä vuosi jäljellä, jonka ajan tarjoaisi syvyyttä depth chartiin, mutta tiedä sitten vetääkö mieli jo takaisin Ruotsiin? NHL:ään kun ei ole mitään asiaa ja pelipaikka Phantomseissakaan ei ole mikään itsestäänselvyys.


Matej Tomek / G / 3. kierros / 90. varaus

Tomek jätti NCAA-taipaleen taakseen ja palasi takaisin Slovakian pääsarjaan, jossa kertyi vaikeiden Pohjois-Amerikan vuosien ja vähäisten pelimäärien jälkeen mukavasti otteluita vyölle, eikä mitenkään heikoin tilastoin. Maalivahtien kehityskäyrät kulkevat aina välillä jänniä uria, mutta tokkopa juuri 23 täyttänyt slovakki enää Flyersin suunnitelmiin kuuluu. Tulevalla kaudella miestä nähdään Liigass Saipan riveissä.


Samuel Dove-McFalls / LW / 4. kierros / 98. varaus

Ei saanut aikanaan tulokassopimusta, joten varaus umpeutui kesällä 2017. On nyt QMJHL-uransa jälkeen kiekkoillut ja opiskellut pari kautta New Brunswickin yliopistossa Kanadan yliopistosarjassa.


Mikhail Vorobyev / C / 4. kierros / 104. varaus

Vorobyevin kulunutta kautta voi pitää pettymyksenä. Toiveista huolimatta ei nähty nousua legimentiksi NHL-nelossentteriksi, vaikka mahdollisuuksia tähän kyllä siunaantui. AHL:ssä sujui paremmin ja kuului Phantomsien parhaimmistoon, muttei venäläisen otteista ainakaan itselleni välittynyt, että tuo kaveri tulee lyömään itsensä läpi myös NHL:ssä. Ei vain kyennyt nostamaan muuta joukkuetta selkäänsä vaikeina aikoina. Puutteet liikkeessä ja tilannekovuudessa ovat yhä olemassa, eikä kaivattua suoraviivaisuuttakaan saatu juuri lisää. Älykkään, raamikkaan ja riittävän taitavan venäläisen pelaaminen näyttää monesti paremmalta, mitä itse tulokset, mikä on kuitenkin lopulta se tärkein aspekti. Kummoista luottoa ei Fletcheriltäkään herunut, kun päätyi trade deadlinella hankkimaan pari syvyyssentteriä rosteriinsa. ELC päättyy ja saa nyt nähdä halutaanko venäläistä vielä katsastaa vai oliko se tässä? Tärkeän sentterisyvyyden vuoksi oma toiveeni olisi vuoden jatko, mutta pelkäänpä AHL:ssä pelaamisen jo riittävän Mishalle. Keväällä oli huhua, että tie veisi takaisin KHL:ään Salavat Yulaev Ufan riveihin.


David Kase / RW / 5. kierros / 128. varaus

En ole kuulunut Kasen suurimpiin kannattajiin, mutta päättyneellä kaudella tshekki hieman kirkasti kilpeään ja osoitti pelaamisensa monipuolistuneen. Kasen suurin vahvuus on Aube-Kubelin tavoin asenteen ja työmoraalin puolella. Off-iltoja ei tule vaan ottelusta toiseen painaa 100 lasissa menemään. Tähän kun yhdistyy riittävästi peliälyä ja kiekollistakin osaamista, niin joitain palasia NHL-tason duunariksi kehityksen jatkuessa alkaisi löytymään. NAK:in jalkoja tshekillä ei ole ja raamitkin ovat pienemmät, mitkä voivat lopulta nousta ratkaisemaan, mutta aika näyttäkööt. Syksyllä alkavalla viimeisellä ELC-kaudella pitäisi kyetä nostamaan profiilia AHL:ssä taustalta eturiviin, sekä käyttää avautuvat NHL-mahdollisuudet hyväksi.


Cooper Marody / C, RW / 6. kierros / 158. varaus

Marodyn oikeudet kaupattiin keväällä 2018 Edmontoniin vaihdossa kesän 2019 kolmannen kierroksen varausvuoroon (Devils), jota käyttivät viime kesänä kylkiäisenä noustessaan varaamaan Bobby Brinkin. Marodyn kauppaamista en ole missään vaiheessa pitänyt sen suurempana menetyksenä ja tuon varauksen hyödyntäminen Brinkin saamiseen voi kääntyä vielä todella hyväksi vedoksi. Marodylla on nyt takanaan pari AHL-kautta, joista ensimmäinen oli ainakin tilastollisesti selvästi vahvempi. Ei ole kuitenkaan onnistunut nostamaan itseään Oilersin riveihin, vaikka Edmontonissa jos jossain on huudettu sen secondary scoringin perään. Toissa kaudella pääsi, muistaakseni heti syksystä, muutaman pelin kokeilemaan NHL:ssä.


Ivan Fedotov / G / 7. kierros / 188. varaus

Fedotov onnistui nyt 23-vuotianaana lyömään itsensä läpi KHL-kartalle ollen Traktor Chelyabinskin päättyneen kauden eniten pelannut ja samalla parhaat tilastot kerännyt maalivahti. Pelejä en tältä nähnyt, mutta tilastojen valossa päälle pari metriseltä jätiltä selvää kehitystä. Olin jo täysin luopunut toivosta, mutta saa nyt nähdä miten herran kanssa edetään? Pitkältihän se on kiinni pelaajasta itsestään. Mikäli tällä olisi haluja tulla kokeilemaan Pohjois-Amerikkaan, eikä AHL:ssä tai ECHL:ssä aloittaminen ole ongelma, niin tokkopa Flyersia haittaa, mutta luulen tämän pelaavan mieluummin ykköskassarina KHL:ssä. Pidensi äskettäin sopimustaan Traktorin kanssa, jatkumaan kauden 2021-22 loppuun.
 

Eager

Jäsen
Suosikkijoukkue
Flyers, Eagles, HPK ja Barça
2014 Draft


Travis Sanheim / D / 1. kierros / 17. varaus


Sanheim jatkoi johdonmukaista taivaltaan kohti NHL-kartan näkyvämpiä paikkoja. Kasvoivat kauden mittaan yhdessä Phil Myersin kanssa vahvaksi kakkospariksi kellottamaan noin 20 minuutin peliaikoja. Ensimmäinen Hextall-eran varaus alkaa olemaan jo mukavan kokonaisvaltainen ja monipuolinen paketti.


Nicolas Aube-Kubel / RW / 2. kierros / 48. varaus

Olin jo jokseenkin heittänyt pyyhkeen kehään Aube-Kubelin osalta, mutta niin vain tuli ja nosti itsensä NHL-kuvioihin. Loppujen lopuksi NAKista on kaikessa hiljaisuudessa kasvanut aika lailla täydellinen pelaaja NHL-neloseen. Tuo väsymättömällä ja terävällä liikkumisellaan eloa karvauspeliin ja ehtii myös päätykiekkoihin, joilla rakennetaan sitä pelin hallintaa. Tuo myös vaaramomenttia nopeisiin pelinkääntöihin. Nopeuden lisäksi ymmärtää peliä sijoittuen molemmissa päissä moitteetta sekä kyeten luomaan tilanteita itselleen ja muille, minkä taidotkin mahdollistavat. Vahva rannelaukaus vielä yksi plussa lisää. Sopimus on kesällä katkolla, jatko on kuitenkin selviö.


Mark Friedman / RD / 3. kierros / 86. varaus

Friedman pelasi viimeisenä ELC-vuotenaan tasapainoisen kauden Phantomsien kärkipuolustajana, jonka päälle näytti ihan NHL-pelaajalta niissä muutamissa otteluissaan Flyersin mukana. Ei mikään erityisen näyttävä, fyysisillä raameillaan tai offensiivisesti esiin nouseva kaveri, mutta ymmärtää ja osaa peliä. Rightin kätisyys on myös plussa. Friedmanin kanssa solmittaneen halpa jatko, jonka myötä toivotaan tämän ottavan harppauksen vakituiseksi syvyyspuolustajaksi NHL:ään.


Oskar Lindblom / LW / 5. kierros / 138. varaus

Lindblomin kausi alkoi vahvasti ja rupesi myös raapimaan kasaan niitä aiemmin puuttumaan jääneitä tehoja, vaikka työteliään ja tunnollisen ruotsalaisen merkitys on aina ollut jäällä tehopistesaraketta selvästi suurempaa. Olivat yhdessä Konecnyn kanssa alkukauden ehdottomia valopilkkuja. Kausi valitettavasti sitten päättyi uutisiin todetusta syövästä, jonka hoitojen tuloksia saadaan yhä jännittää. Toivon mukaan mies tervehtyy ja kykenee kuntoutumisen jälkeen palaamaan tasolle, missä oli, mutta antaa ajan näyttää.


Radel Fazleev / C, LW / 6. kierros / 168. varaus

Fazleevin tie Flyers-organisaatiossa päättyi loppuvuodesta 2018 toteutettuun sopimuspurkuun, jonka jälkeen palasi Venäjälle. Pelipaikan vakiinnuttaminen KHL:stä ei ole toistaiseksi täysin onnistunut vaan aikaa on kulunut paljon myös eri VHL-seuroissa, mikä osaltaan alleviivaa, ettei NHL ollut lähelläkään. Pidin kyllä Fazleevin tunnollisesta ja älykkäästä kahdensuunnan kiekosta, mutta eipä niitä kehitysharppauksia juuri ELC-vuosien aikana nähty. Liike ei terävöittynyt, eikä pelaamiseen löytynyt toivottua suoraviivaisuutta tai röyhkeyttä, ei nähty kasvua kiekollisessa pelirohkeudessa, ei kyennyt lisäämään fyysisyyttään jne.


Jesper Pettersson / D / 7. kierros / 198. varaus

Heti varauksen jälkeen solmittu ELC-sopimus päättyi jo kolme kesää taaksepäin. Parrunpätkä on tuon jälkeen pelannut kolme täyttä kautta SHL:än Djurgårdenissa. Asenteesta tai luonteesta ei homma Petterssonilla jäänyt aikanaan kiinni, mutta puhdasta talenttia ja profiilin tarvitsemia fyysisiä raameja ei löytynyt lähimainkaan riittävästi.



Varaamattomat:

Varaamattomana signattuihin pelaajiin olen ottanut jälleen mukaan ainoastaan yhä kuvioissa olevat. ELC:n päätyttyä muualle suunnanneet jne. on jo unohdettu.


Alex Lyon, G

Lyonin kausi tarjosi samaa vanhaa eli Phantomsien ykköskassarina, jonka päälle loukkaantumisten paikkaamista Flyersin riveissä, lähinnä luukunaukojan roolissa. Pelaajana ei kummoisemmin eteenpäin mennyt ja nyt 27-vuotiaana UFA:na voisi olla uusien haasteiden aika?


Philippe Myers, RD

Myers onnistui toisena ammattilaiskautenaan ensiksi vakiinnuttamaan paikkansa Flyersin rosterissa ja lopulta vahvoilla otteillaan nostamaan roolinsa syvyyspakista kakkospariin Sanheimin pakkipariksi. Selvisi myös ilahduttavasti ilman pahempia loukkaantumisia.


Yegor Zamula, D

Zamula jatkoi vahvoja otteitaan ja varsinkin U20 turnauksen myötä teki nimeään tunnetuksi myös muiden kuin Flyers-kannattajien keskuudessa, jossa kuului turnauksen puolustajien parhaimmistoon. Kausi päättyi kisojen jälkeen ilmoitettuun selkäleikkaukseen, jonka myötä ei enää kaukaloon kuluneen kauden puitteissa palannut. Tiedä sitten, kuinka pitkään vaiva oli tiedossa ja millaisella riskillä mahdollisesti pelasi, mutta näin ulkopuolisena on paha ottaa kantaa. Toivotaan vain, että kuntoutuminen sujuu.

En usko Zamulasta olevan johtavaan offensiiviseen rooliin enää NHL:ssä, vaikka kiekollistakin lahjakkuutta löytyy mukavasti ja erityisesti viivapelaaminen on pirun laadukasta vaan kyllä nuorukaisen parhaat avut ammattikaukaloihin nojaavat vahvaan all-round tekemisen ja rock-solidin puolustamiseen. Vuosi takaperin pidin Zamulaa todennäköisenä NHL-puolustaja sekä mahdollisena top-4 talenttina. Nyt usko top-4 tasolle noususta on kovasti kasvanut. Syksyllä starttaa ensimmäinen ammattilaisvuosi.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös