Nickelback

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, NHL yleisesti
Otteluohjelma tarjoaa tälle kuukaudelle vielä seuraavat vastustajat: VGK, CHI, CBJ, NYI ja PIT. Ei b2b-pelejä.
Kyllä Columbus ja Islanders pelit on b2b pelit tulevana viikonloppuna.
 
Doing your best? Losers always whine about their best. Winners go home and fuck the prom queen!
-Sean Connery (1930-2020 RIP)

wunderveba

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Flyers, Chelsea
Ketjut pyöräytetty uuteen uskoon Vegasia vastaan:

JvR - Giroux - Voracek
Lindblom - Couturier - TK
Laughton - Hayes - Farabee
Raffl - Vorobyev - Stewart


Farabee pitäisi olla heti 1. yv:ssä. Toivottavasti myös paikat ja kuviot on muokattu uuteen uskoon.
 
- Premium grain -

Golden Brett

Jäsen
Suosikkijoukkue
Flyers, Avs, Kings
Flyers Win. Erikoinen peli sikäli, että Flyers teki 6 maalia ja Giroux 0+0. Voralla 0+1. Mitäköhän tästä pitäisi ajatella. Hienoa että ratkaisijoita löytyi muualta ja hienoa että Elliot onnistui maalissa. Hart pääsee pienemmällä kuormalla ja joutuu aidosti kamppailemaan ykkösvahdin tontista. Eiköhän tästä hyvä tule, kun löytävät voittamisen sapluunan ja tasaisuuden otteisiinsa.
 

Craig Berube

Jäsen
Suosikkijoukkue
Philadelphia Flyers
Nyt ei tarvitse muuttaa kokoonpanoa seuraavaan peliin. Antaa Elliottin aloittaa myös seuraava peli, ja Hart sitten sitä seuraavan. Hienosti AV aloitti 2 ylivoimalla kolmannen erän. Antaa kuumien pelaajien pelata. Toki sitä toivoisi että G saisi homman kulkemaan, mutta toisaalta se on aika raikasta että voitot eivät lepää vanhojen ratsujen (G ja V) harteilla.

Maaleja tosiaan tuli ihan mukavasti, mutta niitä pitäisi pystyä tekemään vähän kovempiakin maalivahteja vastaan. Danks ei todellakaan ollut kovin kummoisessa vireessä. Väkisin mietin miten peli olisi mennyt jos Kukkanen olisi ollut maalissa. Elliott oli puolestaan mies paikallaan päästäen maalit vain 5-3 alivoimalla, ja läpiajosta.
 

Golden Brett

Jäsen
Suosikkijoukkue
Flyers, Avs, Kings
Ja mitä tulee tuohon voittamisen sapluunaan, niin menetyksiä pitäisi tulla huomattavasti vähemmän. Peli on liikaa toivotaan toivotaan, jolloin tasainen suoritus puuttuu. Esimerkkiä voisi ottaa vaikka Bostonista!
 

Caney

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Philadelphia Flyers, Liverpool FC
Jälleen oli Flyers parempi joukkue kuin vastustajansa, ja täten ansaitusti jäivät pisteet Philadelphiaan numeroin 7-4. Tuli vähän jo kirottua CBJ:n tehdessä 2-4 maalin, mutta tekeminen oli kokoajan sen näköistä, että voitto tästä kairataan kunhan Elliott ei tuon enempää helise ja hyvinhän siiinä sitten lopulta kävi.

JVR jatkaa vahvaa kauttaan ja vihdoin se alkaa näkymään myös tulostaululla. Jatkuvasti esillä kiekon kanssa, pitää ketjunsa peliä elossa eniten ketjukavereista huolimatta vaikkei jalka olekaan joukkueen nopeimmasta päästä. Toinen ruusupuska toisen jääkaappipakastimen nimiin eli Kevin Hayesille. Saatana millä draivilla ukko pelaa vaihdosta toiseen. Jos jatkaa tällä tasolla millä on kauden aloittanut, niin itkut siitä caphitistä voidaan kuopata sinne sopparin loppupäähän. 40-50 pinnaa tulee varmasti tauluun tuolla pelaamisella. Esittää varmaa ja fiksua pelaamista illasta toiseen, on tärkeä palanen erikoistilanteissa, osaa tehdä mitä sentterin kuuluukin osata jne. En valita.

Lindy-Coots-TK pelasi jälleen hyvän pelin, ja saivat onneksi siihen loppuun vielä palkkion YV-maalin merkeissä. Oli kyllä jälleen se ketju joka piti kiekon vastustajan päädyssä miltei poikkeuksetta, eikä ollut kusessa omissa kertaakaan. Toki maaleja meni (lue: Elliottin piikkiin) omiin kun olivat jäällä, mikä vähän huvitti kun pelasivat muuten hyvän matsin mielestäni. Cootsilta toivoisi vähän tietynlaista räväkkyyttä hyökkäyspään tilanteisiin, mutta toisaalta pelaa jatkuvasti niitä pieniä fiksuja pelejä niin en kitise tämän enempää. Farabee jatkoi varmoja otteitaan myös, paikka joukkueessa lienee saletti, sen verta hyvin on astunut show'n puolelle sisään.

Sitten risut tästä matsista menisi Elliottille sekä muutamalle pakille, joiden otteet pistivät silmään. Ghost ja Sanheim haparoivat omissa etenkin ottelun alkupuolella ja lähinnä omissa, sillä kyllähän nää ukot ovat hyökkäysalueella kuin kotonaan. Ghost toki 1+1 eli hyvä että sai hanoja auki pisteiden osalta. Sitten vielä pelaamiseen lisää tasapainoa. Hägg pelasi mielestäni kauden huonoimman pelinsä, joskin ei nyt mikään katastrofi ollutkaan.

Laughtonille napsahti kiekko hanskaan pelin puolivälissä, eikä palannut enää mukaan peliin eli eiköhän sieltä saatu toinen potilas bottom-6 osastolle. Patrickin week-to-week alkaa jo syömään allekirjoittanutta, ei pelkästään Patin itsensä puolesta mutta olisi kiva nähdä jo tuo hyökkäys täydessä iskussa ilman poissaoloja.

EDIT: AV varmistanut Laughtsin murtuneen sormen, minimissään sen neljä viikkoa niin pääsee takas. Pitlickille tonttia.
 
Viimeksi muokattu:
"I don't know who you plan on starting tonight, but I want that first shift." - Claude Giroux to Peter Laviolette before Game 6 at Flyers/Pens 2012 SC Playoffs.

Eager

Jäsen
Suosikkijoukkue
Flyers, Eagles, HPK ja Barça
Tänne kirjoittaminen on ollut viime viikkoina vähän laiskaa, mutta nyt voisi taas harmaan sunnuntain kunniaksi jotain raapaista, kun pian jo 10 peliä on mittarissa.

Hyvin on kelkka kääntynyt sen lännen tappiorundin jälkeen. Sielläkään ei mitään katastrofikiekkoa nähty, mutta tuloksen oikeuttanutta pelaamista kuitenkin. Tasaisesti ovat nyt parantaneet ja saaneet sen näkymään myös tuloksissa. Columbustakin vastaan ensimmäinen erä oli aika meh-pelaamista, eikä oikein kukaan ollut pelissä mukana, no Voracek ja Hayes olivat ihan yritteliäitä alusta alkaen, mutta sen jälkeen Flyers vei peliä, mikä lopulta näkyi maaleinakin.

Tykkäävät peliä avatessa hakea erilaisia jättöpelejä ja lyhyitä syöttökomboja, joissa ajoitukset ja viisikon lyhyet etäisyydet ovat kaikki kaikessa. Näissä on vieläkin sitä työsarkaa, josta seurauksena on tullut paljon turhia vastustajalla maalipaikkoja luoneita menetyksiäkin, mutta peli peliltä tuo on mennyt eteenpäin.

Pidän myös, ettei pelitapa ole mitään ideologista kiekon kuljettamista sisään vaan tarpeen mukaan myös kiekkoa ristikulmaan ja tehokas paine päälle, jos eivät jo ehdi ensimmäisenä kiekolle. Näihin ristikulma heittoihin kuin hyökkäysalueen päätykierrätyksiin on todellakin menty voittamaan se kiekko takaisin. Samaa hommaa voisi hoitaa myös huomattavasti laiskemmin, jolloin se olisi lähinnä kiekosta luopumista.

Tällainen laajempi sapluuna ei ole myöskään yhtä altis vastustajan tekemiselle ja voivat sitten vähän vastustajan mukaankin vaihdella painotuksiaan. Ei ole mitenkään poikkeuksellista, että kauniisti runkosarjassa toiminut kiekollinen ilotulitus ei sitten keväällä enää kannakaan, kun vastassa on se sarjan paras trappi…eikä oikein muita keinoja ole naftaliinissa.

Tosiaan Lindblom-Couturier-Konecny on ollut alkukauden pihvi. Varsinkin Lidblomin tehoihin pitää olla tyytyväinen. Ruotsalaisella voisi olla enemmänkin maaleja, kun mitenkään äärikliinistä ei viimeistely ole vieläkään ollut, mutta aiempaa parempaa selvästi. Älykkäänä kaverina on kuitenkin jatkuvasti niissä paikoissa, jonka päälle mahdollistaa kokonaisvaltaisella uurastuksellaan sitä kiekonhallintaa ketjulleen. On myös jatkanut jokavuotista liikkeensä parantamista. Hieno pelaaja. Konecnyllakin on nyt oiva paikka oppia kokonaisvaltaisemmaksi kahdensuunnanpelaajaksi, kun ketjukaverit näyttävät ensiluokkaista mallia.

Laughton on loistava nelossentteri, mutta top-9 roolissa hyödyllisempi laiturina. Keskellä ei ihan luovuus ja pelinrytmitys riitä. Hayesin ja Farabeen myötä on alkanut löytymään kolmaskin tasapainoinen systemaattiseen tilanteiden luontiin kykenevä hyökkäysvitja. Se JVR-Laughton-Pitlick oli lähinnä JVR:n kykyjen hukkaamista, kun eivät oikein kulmia pidemmälle koskaan päässeet. Pitlickin luulisi pystyvän paikkamaan tässä ketjussa vielä juurikin Laughtonin jättämää aukkoa, joten eiköhän ketjun peli tuon poissaolon kestä.

Harmittaa, että se Farabeen Hawks-matsin osuma suli paitsiona, sen verran hyvin pelasi ja siinäkin tilanteessa vahvalla pelinluvullaan riisti itsellensä sen paikan, että olisi ollut enemmän kuin ansaittu osuma. No toivottavasti tuo korjaantuu pian, sillä tuo jo nyt niin paljon enemmän jäälle top-9 roolissa, mitä moni muu näistä bottom-6 tarjokkaista. Columbustakin vastaan oli jatkuvasti pelin päällä ja on kyllä aivan ensiluokkainen kiekonriistäjänä. Pre-seasonilla ne jatkuvat tolpat hieman lamaannuttivat sitä itseluottamusta ja selvissäkään maalipaikoissa kiekko ei päätynyt mitenkään maaliin, joten toivotaan, ettei sama toistu ja ensimmäinen osuma tulisi pian.

Tämän uusitun G-linen puolustaminen on välillä vähän hataraa ja tuo koitunee ongelmasi kovia nippuja vastaan, mutta tuovat jäälle paljon hyvääkin. Ketjussa kun on paljon taitoa, offensiivista peliälyä ja mukavasti raameja kiekonsuojaamiseen, mikä näkyy väkisinkin hyökkäspäässä. Ovat nyt myös saaneet JVR:lle tärkeitä onnistumisia tehottoman kauden alun jälkeen.

Tilanne on se, että Patrickin paluuseen saakka joukkue on mielestäni parempi G:n pelatessa keskellä verrattuna siihen, että kolmannen toplinen keskeltä löytyy Laughton. Tai siis joku muu, kun miestä ei seuraavaan kuukauteen jäällä nähdä.

Puolustus on ollut kauttaaltaan viime vuosia tasapainoisempi ja paremmin roolitettu, mutta etenkin Provorov ja Niskanen ovat muodostaneet nyt sen kaivatun ykkösparin. Kunnon pakkiparin kanssa venäläisenkään ei tarvitse yliyrittää, mikä on näkynyt virheiden vähentymisenä. Samalla ykköspakin minuutitkin ovat toivomusten mukaisesti tippuneet.

Gostisbeheren kohdalla olin jo huolissani, sillä tehollisesti ja ylipäätään offensiivisesti vaisu kauden aloitus alkoi tuomaan esiin väkinäistäkin yrittämistä, mikä harvemmin tuottaa tulosta. Samalla jo eteenpäin mennyt pelaamisen tasapaino ja sellaisten epäonnistumaan tuomittujen kiekollisten yliyrittämisien tekemättä jättäminen alkoi jälleen unohtumaan. Columbus pelin alkukin oli juuri tätä. Onneksi sieltä tuli se osuma, jonka tuuletuksista näkyi, kuinka tärkeä se maali oli. Josko se siitä taas lähtisi rullaamaan ja saataisiin ykkös-YV:n viivallekin lisää vaaramomenttia.

Häggille on vahvan aloituksen jälkeen alkanut tulemaan virheitä vähän sieltä ja täältä, Kiekollisestikin on palattu liikaa, toivotaan roiskimiseen. Oli mielestäni koko Flyersin heikoin pelaaja viime yönä. Voisi olla paikallaan siirtää ruotsalainen poppareille ja antaa Morinille mahdollisuus.

Raffl on aloittanut myös vahvasti ja onneksi ei loukannut itseään sen enempää Hawks-matsin blokissaan. Tärkeä pelaaja neloseen vaikkei otsikoita koskaan kerääkään. Vorobyoville myös ruusuja ja onhan tämä selvästi valmiimpi NHL:ään, mitä vuosi takaperin. Liikkuminenkin on asteen terävämpää. Ainakin tällä hetkellä selkeä valinta nelosen keskelle.

Veskarit ovat toistaiseksi tarjonneet vähän ailahtelevia otteita, mutta vielä tässä vaiheessa on turha kantaa määräänsä enempää huolta tästä. Hartin kohdalla nähtiin samanlainen hidas lämpeäminen myös viime syksynä AHL:ssä.


En ole mikään uber -advanced stats mies, kuin muutenkaan mikään tilastoniilo, mutta kyllähän tämä Charlie O’Connorin poiminta maistuu:Lisäksi noin muutoin:

- Maaleja per peli keskimäärin 3,56 kpl (5. eniten)
- Päästettyjä per peli 2,78 kpl (12. vähiten)
- Laukauksia per peli kohti maalia keskimäärin 35,9 kpl (2. eniten)
- Laukauksia kohti omaa maalia keskimäärin 26,8 kpl (vähiten koko liigassa)
- Ylivoima 28,6 % (5. paras)
- Alivoima 82,6 % (12. paras)
- Aloitukset voitettu 58,3 % (selkeästi koko liigan paras lukema)

Tilastot ovat aina tilastoja ja lopulta ainoastaan pistesarake on se mikä merkitsee jotain, minkä lisäksi vielä tässä vaiheessa kautta yksittäisten pelien merkitys korostuu näissä liiaksi, mutta kyllähän nämä kaikin puolin indikoivat asioiden olevan paremmalla mallilla, mitä vuosikausiin. Varmaan pitää mennä Lavin ensimmäisiin vuosiin, että löytyisi yhtä positiivista rimpsua laitettavaksi + vastahan tässä on uusi valmennus aloittanut työnsä. Ei pelaaminen ole vielä mitenkään lakipisteessään, millään saralla.


Hyvää harmaata sunnuntaita kaikille muillekin oranssia tunnustaville!
 
"Pakko myöntää, että olin väärässä."
- Jari Porttila 9.9.2007

Torspo82

Jäsen
Mitkäs enemmän Flyersin pelejä seuranneiden ajatukset ovat Hartista tällä hetkellä? Elliott on ainakin näin alkukaudesta vaikuttanut olevan valovuoden Hartia edellä, ja tuntuu myös, että nuorukaisen itseluottamus on tällä hetkellä hiukan hukassa. Onko kuitenkin vielä ihan liian aikaista huolestua?
 

Caney

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Philadelphia Flyers, Liverpool FC
Mitkäs enemmän Flyersin pelejä seuranneiden ajatukset ovat Hartista tällä hetkellä? Elliott on ainakin näin alkukaudesta vaikuttanut olevan valovuoden Hartia edellä, ja tuntuu myös, että nuorukaisen itseluottamus on tällä hetkellä hiukan hukassa. Onko kuitenkin vielä ihan liian aikaista huolestua?
On niin phillyä huolestua junnusta, joka pelaa ensimmäistä täyttä kauttaan NHL:ssä. Eli vastaus kysymykseesi: kyllä on liian aikaista. Nuoret veskarit eivät ole niitä kaikista varmimpia tapauksia suorittamaan korkeimmalla mahdollisella tavalla. Viime yön pelissä meni luvattoman helppoja maaleja, mutta taas kauden aloitus Prahassa oli taattua Harttia. Sopii muistaa, että Hart on 21 vuotias, ja vaikka kyse onkin alansa superlupauksesta, niin en itse ainakaan odottele Vezinaa vielä tälle kaudelle. Kasvukivut ja opetukset jne kuuluvat vielä tälle kaudelle. Vahva luotto on, että tulee pelaamaan yli 50 peliä tällä kaudella ja ihan kelpo statseilla.

Odotellaan nyt pari kuukautta ainakin, ennen kuin aletaan lyömään paniikkinappulaa pohjaan.
 
"I don't know who you plan on starting tonight, but I want that first shift." - Claude Giroux to Peter Laviolette before Game 6 at Flyers/Pens 2012 SC Playoffs.

Craig Berube

Jäsen
Suosikkijoukkue
Philadelphia Flyers
On niin phillyä huolestua junnusta, joka pelaa ensimmäistä täyttä kauttaan NHL:ssä. Eli vastaus kysymykseesi: kyllä on liian aikaista. Nuoret veskarit eivät ole niitä kaikista varmimpia tapauksia suorittamaan korkeimmalla mahdollisella tavalla. Viime yön pelissä meni luvattoman helppoja maaleja, mutta taas kauden aloitus Prahassa oli taattua Harttia. Sopii muistaa, että Hart on 21 vuotias, ja vaikka kyse onkin alansa superlupauksesta, niin en itse ainakaan odottele Vezinaa vielä tälle kaudelle. Kasvukivut ja opetukset jne kuuluvat vielä tälle kaudelle. Vahva luotto on, että tulee pelaamaan yli 50 peliä tällä kaudella ja ihan kelpo statseilla.

Odotellaan nyt pari kuukautta ainakin, ennen kuin aletaan lyömään paniikkinappulaa pohjaan.
Minä voin odotella paljon pidempäänkin kuin pari kuukautta. On sitä huippumaalivahdeiksi tullet ennenkin kompuroineet "sophomore" kaudellaan :"Carey Price famously struggled in Year 2 after posting a 0.920 save percentage at 20; he didn’t become Carey Price until Year 4. Grant Fuhr had a rocky sophomore year and then had five consecutive above-average seasons in the heart of the Edmonton Oilers’ 1980s dynasty era. Even Martin Brodeur regressed to a 0.902 save percentage in the regular season as a 22-year-old sophomore." (lainaus The Athleticin jutusta After breakout rookie campaign, Carter Hart faces high...)

Nykyään kaikkien pitäisi olla staroja heti. Kaikki eivät kuitenkaan ole McDavideja jotka ottavat homman haltuun saman tien. Annetaan kaverin rauhassa saada juonesta kiinni.
 

~KarKaus~

Jäsen
Suosikkijoukkue
Philadelphia Flyers
Eniten tappiossa melkeinpä harmitti Hartin puolesta. Kovaa koulua poika käy tällä hetkellä mutta semmoinen sanontakin on että ilman kovaa ei ole elämää. Nyt vaan toivotaan kädet ristissä ettei Elliot loukkaannu. Sen jälkeen menis nimittäin tilanne tukalaksi.
Olipahan Morinin poika kujalla. Kiire oli ja heitteli kyl kiekkoja vähän mihin sattuu. Varmasti paineet oli kovat kun näytönpaikka tuli vihdoinkin mutta silloinhan ne kovat jätkät nousee esiin kun pitää.
Ti-ke yönä vastassa Pens.
 
Saattaa mennä viikonpäivät etten todellakaan yhtään
Älykästä ajatusta itsestäni pysty nyhtää

Jarvis

Jäsen
Suosikkijoukkue
Flyers ( JYP, ajalta ennen Liigan vesittämistä)
Ykkösveskan paikka oli kauteen lähdettäessä auki ja Elliot on sitä ottamassa itselleen aivan oikeutetusti otteiden perusteella. Hartilla näyttää taso heittelevän otteluiden välillä paljon. Johtunee jännityksestä ensikertalaisena tiettyjen asioiden suhteen esim. Edmonton ja Lausanne pelit. Kiekot hieman polttavat Hartilla ja aika paljon jättää irtokiekkoja torjuntojen jälkeen. Tästä viimeisin esimerkki Islanderssin maalissa, joten siinä on varmaan suurin kehityksen kohde tällä hetkellä. Ehkä on hyvä vähän rauhoittaa tilannetta ja antaa Elliotille ykköshevosen rooli ja alkaa näin työstämään rauhassa kehitettäviä asioita. Se ykkösenpaikka on kuitenkin Hartilla siinä kokoajan pelattavissa, eikä mitään olla menetetty. Uskon Flyersin oppineen pitkäjänteisyyttä Bobin tapauksen takia, joten tuskin Hartia ollaan vielä hetkeen bussin alle heittämässä (toivottavasti), sen verran nuoresta kaverista on kuitenkin kyse.
 
"Javanainen ois täällä se hakis aseen, vittu.
Tommosten amatöörien kans saatana joutuu täällä pörräämään.
"

Giroux

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Carter Hart + muu Flyers
Ihan kiva, että uudesta koutsista ja ns. uudesta aikakaudesta huolimatta Flyers vaalii perinteitä ottamalla jälleen Pensiltä kuivana kakkoseen. No ainakin alivoima satapinnaista Pensiä ja Islesiä vastaan, joten sentään jotain hyvääkin.

Aikamoista vuoristorataa ollut AV:n alku toistaiseksi, mutta ainakin vielä ollaan luottavaisin mielin sen suhteen, että jossain vaiheessa kelkka kääntyy ja kyyti tasoittuu.
 
Pöö

Craig Berube

Jäsen
Suosikkijoukkue
Philadelphia Flyers
Patrickin tilanne ei nyt kuitenkaan etene ihan sen mukaisesti miltä vielä hetki sitten näytti, kun oli joukkueen harjoituksissa mukana. Status on edelleen week-to-week, eikä Fletcher voinut sulkea pois mahdollisuutta että missaa koko kauden. Se olisi kyllä paha takaisku.
In other news, seuraavaan peliin sekoitetaan taas vähän pakkaa ja siihen lähdetään ilmeisesti seuraavalla kokoonpanolla:Tykkään erityisesti Myersin nostosta ylös.
 

~KarKaus~

Jäsen
Suosikkijoukkue
Philadelphia Flyers
Patrickin sopimus loppuu tähän kauteen eli ei senkään puolesta mitenkään kiva tilanne pojalle jos istuu koko kauden. Eihän toi tilanne hyvältä näytä.
 
Saattaa mennä viikonpäivät etten todellakaan yhtään
Älykästä ajatusta itsestäni pysty nyhtää

Eager

Jäsen
Suosikkijoukkue
Flyers, Eagles, HPK ja Barça
Sen sunnuntain positiivisen viestin jälkeen tulikin pari rumaa tappiota. Isles peli oli vaisua tekemistä alusta alkaen, johon päälle sitten Hartin heikko iltama. Pensiä vastaan oli kyllä alkuun yritystä ja energiaa ihan riittämiin, muttei oikein mitään järkeä koko touhussa. Eivät oikein kyenneet yhdistämään korkeaa intensiteettiä ja tunnelitaa pelitavan noudattamisen kanssa. Ei ole vielä valmista tuo touhu.

Nämä rosterimuutokset ovat ihan järkeviä. Morin ei tuolta pressiboksista tule saamaan itseluottamustaan ja pelituntumaansa kuntoon, joten stintti Phantomseissa on varmasti paikallaan. Myers vastaavasti on ollut koko alkukauden iskussa Phantomseissa ja ansaitsee ehdottomasti mahdollisuutensa.

Vorobyev oli näissä parissa tappiomatsissa nelossentteriksi ihan liian isossa kuvassa puolustusalueen pehmeällä kamppailupelaamisellaan ja kiekonmenetyksillään. Sitä haluaisi kaverin onnistuvan ja alkuun näytti taas hyvältä, mutta jotenkin alkaa vaikuttamaan sellaiselta väliinputoajatapaukselta. Peliälyä löytyy, mutta turhan pehmeää ja anteeksipyytelevää tuo pelaaminen vain on yhä edelleen.

Rubtsov sen sijaan on mielenkiintoista lopultakin nähdä isoissa valoissa. Ollut Myersin tapaan Phantomsien kulmapalasia.
 
"Pakko myöntää, että olin väärässä."
- Jari Porttila 9.9.2007

Taison

Jäsen
Suosikkijoukkue
Philadelphia Flyers, KalPa
Vaikka uusia pelaajia on tullut joukkueeseen sisään ja lähes koko valmentajisto sekä GM ovat vaihtuneet viimeisen vuoden sisään, sama vuoristorata peliesitysten suhteen vain jatkuu. On ilmeisen syvällä joukkueen DNA:ssa, että noita ohipelejä suht tasaisin väliajoin tulee. Joo, aina voi mennä loukkaantumisten taakse piiloon, mutta ihan hyvin esim. Penguins tuntuu pärjäävän huomattavasti pahemman loukkantumissuman kanssa.

Otteluohjelma tarjoaa nyt hyvän paikan kasvojen pesuun, kun vastaan tulee divisioonan pohjalle jumiutunut New Jersey. Hart nollasi Devilsin jo kertaalleen alkukaudesta, toivottavasti nuori veskari onnistuisi jälleen kaunistelemaan tilastoja ja nostaamaan itseluottamusta paholaisten kustannuksella. Kokoonpanoon nostetuista nimistä Myers ja Rubtsov suurennuslasin alla, joskin jälkimmäiselle ei kovin helppoa debyyttiä ole ainakaan ketjukavereiden puolesta tulossa, jos nuo @Craig Berube viestissä näkyvät vitjat pitävät kutinsa.

Tuli sattumalta kuuneltua GM Chuck Fletcherin haastattelu Sportsnetin Hockey Central podcastista ja muutama mielenkiintoinen pointti tuosta jäi mieleen:

-Fletcher myönsi joukueen kyntävän syvissä vesissä juuri tällä hetkellä ja huomautti syntyneestä piste-erosta divisioona kärkeen verrattuna. Hyvä kuulla, että GM tiedostaa tilanteen ja ainakin itselleni jäi kommenteista sellainen käsitys, ettei ollut pelkkää jargonia, vaan Fletcher oikeasti seuraa tarkkaan, mihin tilanne lähtee tästä kehittymään.

-Vähemmän miellyttävää kuultavaa oli Chris Stewartin vuolas kehuminen tämän sopimuksesta kysyttäessä. Eihän GM toki voi paljon muuta kuin positiivista puhua vastikään signaamastaan pelaajasta, mutta mielestäni esim. kuvaus "underrated skills" ei Stewartiin oikein sovi. 0+1=1, -2, 31.5 CF%. Eipä ainakaan kentälle nuo taidot jalostu. Noh, Stewart marginaalipelaajana nyt on joukkueen ongelmista pienin, mutta tällaiset kommentit pistää aina miettimään GM:n kykyä arvioida pelaajien tasoa.

-Joel Farabee sai kehuja kahden suunnan pelistään ja Fletcher luottaa hyökkäyspään tuloksen realisoituvan pelaamisen ja rutiinin myötä. Jos jotain tuosta pystyi tulkitsemaan, niin en usko farmikomennuksen kutsuvan ainakaan vielä hetkeen Farabeelle.
 

Shaguel

Jäsen
Suosikkijoukkue
Philadelphia Flyers
Missähän vaiheessa älyävät laittaa 28:n takaisin vasemmalle laidalle ylivoimalla? Oli taas melkoista kuraa tuo yv viime yönä.. Tällä hetkellä tuossa yv:ssä ei ole oikein mitään uhkaa mistään suunnasta.
 

Eager

Jäsen
Suosikkijoukkue
Flyers, Eagles, HPK ja Barça
Canesia vastaan mukava voitto. 5vs5 pelissä vastustaja tuntui olevan jopa hieman niskan päällä, mutta kerrankin maalipaikoissa oli sitä tehokkuutta ja Hart piti luukut toisessa päässä kiinni. Ei mitenkään häikäisevä esitys, mutta myös näin niitä pisteitä on onnistuttava kauhomaan.

- Hartilta tosiaan vahva ja luottamusta ympärilleen heijastanut esitys. Näitä lisää.

- Sean Couturier on kyllä enemmän kuin painonsa arvosta kultaa, eikä nyt puhuta vain tästä pelistä. Tämän kaikki toki tiesivätkin jo, mutta kerroinpa kuitenkin. Harmi, että ilmeisesti olkapäässä (?) on jotain vammaa, minkä vuoksi ei ole viime peleissä juuri aloituksia ottanut. Pelaaminen noin muutoin tuntuu sujuvan, mutta toivotaan, ettei vaiva ainakaan tuosta pahene. Ei nyt ihan ideaalein tilanne, jos joukkueen tärkein hyökkääjä joutuu kamppailemaan tuon kanssa läpi loppukauden. Kuntoon saaminen vaatisi varmaan leikkausta/pidempää lepoa (???), mitä ei oikein tämä pudotuspelitaistelu kestäisi, varsinkaan kun Patrick on jo valmiiksi sivussa.

- Farabeeta pitää myös kehua. Hieno pelajaa, joka on hiljakseen alkanut saamaan tehojakin aikaan. Ei voi kuin pitää. Tuo suoraan sydämmestä kumpuava loputon työmoraali yhdistettynä korkeaan/poikkeukselliseen peliälyyn on vain arvokasta, kun ne ns. pelitaidotkaan eivät ole lainkaan kehnoja. Ei tästä välttämättä mitään pinna per peli tehoilijaa koskaan kasva, mutta tuollaista 30+30 tasoa pidän täytenä realismina, joka tuohon muuhun profiiliin yhdistettynä onkin jo taas puhdasta kultaa. Näitä pelaajia vain lisää, niin tämäkin organisaatio voi jotain joskus voittakin...

- Phil Myers on tullut vahvasti sisään NHL:ään ja näitä otteita jatkaessaan ei miestä kyllä enää AHL:ään tiputeta, mutta katsotaan nyt rauhassa, miten homma tästä jatkuu. Kiitos Myersin vahvojen otteiden Justin Braun peliaikoja on voitu tiputtaa ja mies onkin nyt pari peliä ollut se selkeästi vähiten pelannut puolustaja, mikä on mielestäni aika hyvä tilanne, kun ei puhuta mitenkään huonosta puolustajasta, vaikka ura siellä laskevan auringon puolella jo hyvän matkaa onkin. Häggin ja Morinin kanssa tämä ei ole mahdollista vaan Braunin on pelattava tuolloin enemmän.

- Rubtsovista ei oikein ole täyttä kuvaa NHL:ssä tuolta nelosesta saanut, mutta on täyttänyt ruutunsa, eikä mitään mahdottomia virheitä ole sattunut eli sinänsä plussan puolella ollaan. Jatkossa toki toivotaan ainakin Laughtonin kuntoutumista, jolloin neloseen saataisiin tiputettua avuksi Raffl jne. jolloin voitaisiin nähdä hieman enemmän sitä offensiivistakin puolta.

- Stewartia on alettu nyt peluuttamaan järkevästi. Kun vastustajalta ei löydy tappelijaa kokoonpanosta, niin hittoako Stewartillakaan tekevät mitään. Tällöin aina katsomoon jatkossakin. Sitten jos vastassa on jo Isles Johnstoneineen jne. niin peluuttamista voidaan harkita. Itseäni ei suoraan sanoen haittaa jos mies tuolloin jäällä nähdään, mutta tämän kanssa pitää tosiaan pelata. Aluksi kun näytti, että on jatkuvasti kokoonpanossa mukana.

- Muutenkin olisi hyvä kun näitä nelosessa kykyneviä kerran löytyy, niin harrastaisivat jotain kierrätystä, jolloin kukaan ei liikaa mukavoituisi varmaan rosteripaikkaan.
 
"Pakko myöntää, että olin väärässä."
- Jari Porttila 9.9.2007

Eager

Jäsen
Suosikkijoukkue
Flyers, Eagles, HPK ja Barça
Mikäköhän tuossa muuten oli miksi Pitlick raahattiin tänne mutta ei esim tehty jatkoa Hartmannin kanssa?
Pitlick ei ole tehoilla juhlinut ja toistaiseksi nähdyn perusteella tuo viime vuosi tuntuisi melkoiselta suonenvedolta, mutta kaipa tuollainen ajokoirakin voi oikeassa ketjussa ja roolissa itseluottamuksen löytäessään onnistua. On kuitenkin rehellinen ja pelitapaa nöyrästi ja tunnollisesti noudattava tapaus, josta valmennus tietää mitä saa. Ei turhia sooloile tai luista vaatimuksista. Sen puolesta hyvä pelaaja neloseen, mitä mielestäni onkin. Hartman puolestaan oli kuriton ja sooloili liikaa sekä kiekollisena, että kiekottomana, tuomatta kuitenkaan mitään lisäarvoa jäälle, jolla paikkaisi näitä puutteita. Ei ole ikävä herraa. Helposti voisi kuvitella, mistään sen enempää tietämättä, että tuo heijastuisi myös kaukalon ulkopuolelle... Hartman oli ja on näistä kahdesta se lahjakkaampi ja pelitaidoiltaan kyvykkäämpi, mutta peliäly ja tilannetaju olivat oma juttunsa.

Pitlick pelaa myös selvästi halvemmalla lapulla, mitä Flyers olisi suurella todennäköisyydellä Harmanin kanssa saanut aikaiseksi.
 
"Pakko myöntää, että olin väärässä."
- Jari Porttila 9.9.2007

~KarKaus~

Jäsen
Suosikkijoukkue
Philadelphia Flyers
Vähän ihmetyttänyt Rubtsovin heikko luistelu. Ahl:ssa ei niin huomaa mutta nyt nhl:ssa on pistänyt silmään. Yleensä noi russianin pojilla on se puoli kunnossa. Tehoja on tosiaan turha nelosessa pojalta odotella mutta sanonpa että kun Laughton palaa sairastuvalta (ja toivottavasti Patrick jossain vaiheessa), niin tiukkaa tekee Rubilla rosteripaikka ylhäällä.
Eagerin kanssa samoilla ajatuksilla Farabeesta. Lisään vielä että varmaan yks parhaista kiekon riistäjistä Flyersilla.
Jos jotakin harmitti Gudaksen treidaaminen Niskaseen niin käsi ylös jos edelleen harmittaa. Perketi että on ollut hyvä. Pelaa niin hyvin ja varmasti että Provorovkin on pelannut parastaan peliään kun tietää että vieressä on kaveri johon voi luottaa.
Saapa nähdä jos tosta Coots joutuu jäämään sivuun, niin joutuvatko vielä Frostin nostamaan ylös. Koputin puuta.... toivotaan että ei tartte vielä junnua nostaa. Frost on muuten 7 pelin pisteputkessa.
 
Saattaa mennä viikonpäivät etten todellakaan yhtään
Älykästä ajatusta itsestäni pysty nyhtää

Eager

Jäsen
Suosikkijoukkue
Flyers, Eagles, HPK ja Barça

Eli venäläiset jälleen päittäin. @~KarKaus~ laittoi hyvän pointin Rubista. Ei ole koskaan ollut mikään erikoinen luistimilla, mikä on nyt NHL:ssä kieltämättä näkynyt tuollaisena dieselmäisenä jyskytyksenä. Mitään ei oikein tapahdu. Kun vähän tarkastelin kaverin advanced statseja näistä muutamista peleistä, niin eipä ne kauhean hyviltä näyttäneet, joten senkin valossa ymmärrettävä liike. Pelkkä selviytyminen ei ihan riitä ja tällä menolla niitä maaleja maksavia virheitäkin olisi varmasti ilmaantunut. Ylipätään nelonen on ollut se vastaanottava osapuoli omissa match upeissaan. Seuraavaan peliin ilmeisesti Raffl ja Twarynski vaihtavat ketjuja, millä haettaneen piristystä tuohon.

Fletcherille pitää antaa posia, että huomattavasti Hexya aktiivisemmin hakee ja tekee näitä muutoksia. Nytkin lyhyeen alkukauteen on jo kierrätetty melkoinen läjä Phantomsien nuorisoa kehissä. Tuolla tavallahan sen tason riittävyyden tai riittämättömyyden parhaiten näkee + pelaajatkin saavat vähän omankohtaista osviittaa, missä mennään ja mitä siellä oikeasti vaaditaan, että pärjää.
 
"Pakko myöntää, että olin väärässä."
- Jari Porttila 9.9.2007

Taison

Jäsen
Suosikkijoukkue
Philadelphia Flyers, KalPa
Viikonlopun back-to-back pelit ja tiistaiyön voitto Carolinasta olivat kyllä siinä mielessä lupauksia antavia, että vähän heikommallakin pelillä pisteitä ropisi mukavasti. Hienoa, että välillä menee näinkin päin. Hurricanes-ottelun positiiviseen antiin menee ilman muuta myös Carter Hartin otteet. Hart aloittaa ilmeisesti myös seuraavan pelin Montrealia vastaan ja maalivahtien peluutuksen suhteen linja näyttää muutenkin olevan se, että kenellä koppi tarttuu saa pelata. Vaikka Elliotin hetkellinen loistokkuus viikko-pari takaperin näyttää jäävän suonenvedoksi, osoitti hänkin kykenevänsä voittavaan maalivahtipeliin ainakin yksittäisissä otteluissa. Ihan terve kilpailutilanne sillä osastolla.

Alaketjujen rotaatio näyttää pyörivän vähän joka peliin, kun kukaan ei onnistu sen suurempaa vaikutusta nelosesta käsin tekemään. Yksi nimi, kenet haluaisin nähdä jossain kohden kokeiltavan esim. Twarynskin tilalla on Nicolas Aubé-Kubel. A-K on ainakin aikaisemmilla AHL kausillaan osoittanut kiekonhallintatilastoissa pystyvänsä olemaan "play driver" alemalla tasolla. Nelonen pyörii tällä hetkellä liikaa omissa, eikä oikein onnistu siirtämään painetta vastustajan päätyyn. Mielestäni A-K olisi katsomisen arvoinen kortti tuomaan parannusta tuohon.
 

~KarKaus~

Jäsen
Suosikkijoukkue
Philadelphia Flyers
Olipahan vahva peli Flyersilta ja lopulta sieltä vielä raaavittiin 2 pst rankkareilla ansaitusti.
Muutamia ajatuksia
- Elliot pelaa hyvää kautta. Torjuu varmasti eikä jakele liikaa ripareita. Ne muutamat mitkä välillä tulee, niin puolustus on hoitanut aika kivalla prosentilla pois.
- Ai saakeli että on kiva kattoa Myersin peliä. Tolla koolla ja luistelulla on mahtava paketti. Napautti nyt lyhyen ajan sisään toisen maalinsakin jo.
- Mitäs me tolle Voracekille keksitään. Tuntuu että tällä hetkellä suurin piirtein kaikki mitå yrittää menee pieleen. Vigneault on peluuttanut jo jonkun aikaa kolmosessa ja seuraava ravistus voisi olla että tiputettais hetkeks pois ylivoimalta.
- Twarynski yrittää ihan kivasti mutta ei se kyllä kuuluis olla kolmosessa ja tällä hetkellä tekee tiukkaa että sais paikkaa nelosestakaan. Siellä oli nimittäin sen verran hyvä meininki nelosen pelissä ketjulla Pitlick, Andreoff ja Raffl. Valmennus palkitsikin ketjua antamalla kivasti peliaikaa. Andreoff toi peliin kovaa yritystä ja muutamia hyviä taklauksiakin, eikä se nyt ihan kädetönkään ole. Viime kaudella Ahl:ssa 26 maalia. Heittämällä ennen Stewartia rosteriin.
Täysin samaa mieltä mitä @Eager mainitsi edellä että kivaa toimintaa Flyers johdolta että tilanteisiin reagoidaan ja annetaan näytönpaikkoja kun se ansaitaan. Toivotaan et jengi pysyy terveenä ja vielä kun saadaan Laughton ja Patrick takaisin, niin tulee järjetön kisa pelipaikoista. Ens yönä jo Bruins vastassa
 
Saattaa mennä viikonpäivät etten todellakaan yhtään
Älykästä ajatusta itsestäni pysty nyhtää
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy