Philadelphia Flyers (1.) – Montréal Canadiens (12.), Itäisen konferenssin 1. kierros

  • 13 858
  • 65

Eager

Jäsen
Suosikkijoukkue
Flyers, Eagles, HPK ja Barça
Tuskin kukaan odotti näkevänsä juuri tätä paria vastatusten ensimmäisellä pudotuspelikierroksella tai puolivälieräsarjassa, millä haluaakaan edessä olevaa rundia kutsua, mutta tässä se nyt on.

Philadelphia Flyers laittoi round robinilla nippuun muut idän suoraan pudotuspeleihin edenneet ns. ennakkosuosikit, maalierolla 11-3, eikä yhdenkään pelin jälkeen voinut puhua mitenkään onnekkaasta tuloksesta vaan selkeästi paremmin pelannut joukkue vei potin. Oliko enemmän Flyersin hyvyyttä vai vastustajien huonoutta, jokainen tulkitkoon tätä mieluisaan suuntaansa. Runkosarjan lopulla löytynyt vire oli onnistuttu hyvin kaivamaan esiin ja joukkue olisi valmis pelaamaan isoista asioista. Hyvä muistaa, että olivat ainoastaan sijoitusotteluita tuleviin pudotuspeleihin, ei sen enempää, eikä liikaa glooriaa tai painoarvoa tule antaa, mutta parempi ehdottomasti näin päin. Ei tarvitse arvuutella onko joukkue iskussa vai ei? Lisäksi ns. koti tai tässä tapauksessa lähinnä peluutusetu on Flyersin hallussa läpi idän pudotuspelien.

Keväällä jo hyvän matkaa pudotuspeleistä ulkona ollut ja trade deadlinella myyjänä toiminut Montreal Canadiens puolestaan pääsi takaportin eli karsintakierroksen myötä mukaan post-seasonille. Ismo Lehkosta enempää ei Canadiensin mahdollisuuksiin uskoneita varmasti mistään löytynyt, mutta niin vain nuorekas joukkue pelasi Pittsburghin pudotuspeleistä ulos. Claude Julien osoitti jäälleen kerran, että työteliäämpi ja tiiviimmin pelannut joukkue on aina puhdasta nimilistaa parempi.

Seuraavaksi ajattelin käydä joukkueita läpi osa-alueittain. Ei mitään mahdottoman syvällistä, mutta jonkinlainen pintaraapaisu, omilla laseillani. Varsinkin Montrealin kannattajat korjailkoot ja täsmentäkööt aktiivisesti.


Maalivahdit

Mielestäni molemmilla ovat pullat hyvin uunissa. Carey Price on yhä edelleen liigan parhaita maalivahteja ja vaikka runkosarjaa ajatellen ikä alkaa jo hieman näkymään, eikä ole enää ihan se sama supermies, mitä viime vuosikymmenen puolenvälin kieppeillä niin pudotuspelisarjaan lähdettäessä en epäile hetkeäkään, etteikö laadukasta maalivahtipeliä olisi tarjolla. Ehdottomasti Montrealin suurimpia aseita, jolta myös näin ennakkoon vaaditaan huippuiltoja perätysten, jotta Canadiens voisi tästä jatkoon suunnistaa.

Flyersilla puolestaan olisi maalillaan ehkäpä (ja toivottavasti) se seuraava superkassari Carter Hartin muodossa. Edessä nuoren miehen ensimmäiset NHL-pudotuspelit, mikä luonnollisesti luo omat kysymyksensä, mutta jotenkin en jaksa olla nuorukaisesta huolissani.

Kakkoskassarien osalta pidän Flyersin Brian Elliottia asteen tai pari Charlie Lindgreniä varmempana ja parempana, joskaan tämä Habsin jenkkikassari ole sen tutumpi tapaus. Lähtökohta luonnollisesti on, että jos joukkueet joutuvat näitä ukkoja maalinsuulleen kaivamaan on maalivahtipeli jo selvästi hävitty, mahdollisesti sarjakin. Flyers voisi hieman Canadiensia paremmin kestää ailahtelua maalivahdeiltaan, mutta lähdetään nyt siitä, ettei Hart tämän selvittämiseen anna aihetta.

Maalivahtisektori on kuitenkin ainoa osa-alue, jolla edgen voi ennakkoon antaa Montrealin ja Pricen suuntaan, Hartilla kun ei vielä näyttöjä NHL-pudotuspeleistä ole, jolloin on ihan aiheellisestikin jonkin asteinen kysymysmerkki.


Puolustukset

Molemmilta löytyy legimentit ja vahvat, joskin urillaan aika erivaiheissa olevat ykköspakit, Ivan Provorov ja Shea Weber. Ero joukkueiden välillä syntyy enemmän näiden herrojen takana.

Flyersin puolustuksen jälleen rakentaminen alkaa hiljakseen näkymään myös jäällä. Ivan Provorov, Travis Sanheim ja Philip Myers muodostavat nuoren ja tasokkaan coren, johon Matt Niskanen ja Justin Braun ovat tuoneet laadukasta veteraanipreesensiä. Kuudes pelaava puolustaja ratkaistaan Robert Häggin ja Tampaa vastaan pitkästä aikaa pelaamaan päässeen Shayne Gostisbeheren välillä. Oletan valmennuksen päätyvät ruotsalaiseen, vaikka fanit Ghostin perään kovasti huutavatkin. Kaiken kaikkiaan vahva ja tasapainoinen puolustus, josta löytyy myös syvyyttä. Toki mielenkiintoista nähdä miten mm. nuoret Sanheim ja Myers pystyvät kantamaan kakkosparin roolinsa ensimmäisissä pudotuspeleissään? Viime kesällä vaihtunut valmennus on puolestaan tuonut Flyersin pelaamiseen siitä pitkään puuttunutta koko viisikon kurinalaisuutta ja tarkkaa keskikaistan poispelaamista, mikä on osaltaan helpottanut puolustajien urakkaa. Etenkin Mike Yeolle iso käsi tästä.

Montrealin puolella Weberin takaa löytyy liuta näitä mielestäni vähän aliarvostettuja puurtajia Jeff Petry, Ben Chiariot ja Brett Kulak. Eivät tarjoa välttämättä mitään hienouksia, mutta istuvat varmoina suorittajina Julienin pelifilosofiaan. Miestäni top4 jälkeinen tasonpudotus on Flyersia kovempi tai ainakaan itse en pidä Ouellet-Mete paria erityisen laadukkaana, voin toki olla väärässäkin. Eiköhän minuutit tule selkeästi tälle top4:lle painottumaan. Montrealin puolustaminen rakentuu kuitenkin vahvan ja tiiviin viisikkopelaamisen varaan, ei niinkään yksittäisten puolustajien suuruuteen, joten nimilistaa ei pidä liikaa tuijottaa.


Hyökkäykset

Flyersin osalta ketjut ovat vielä hieman avoimia. Ainoastaan round robinilla liekehtinyt Laughton-Hayes-Konecny on selvä no touch. Muiden osalta odotellaan, mihin valmennus päätyy sijoittamaan round robinilla pelejä huilanneet James van Riemsdykin ja Jakub Voracekin, joskaan Voracekin Tampa matsin huilille ei ole sen tarkempaa syytä saatu. Eli onko ylipäätään pelikunnossa ensimmäiseen matsiin vai ei? Kumpikaan ei mitään erityistä esittänyt, mutta aina tarpeellista induvidual skillsiä löytyy molemmilta. Myös kapteeni Claude Giroux’lta odotetaan offensiivisesti enemmän. Noin muutoin Flyers hyökkäys on tasokas ja leveä neljän ketjun rykelmä, josta löytyy sopivassa suhteessa nuoruutta ja kokemusta. Varsinkin nuoria Nicolas Aube-Kubelia ja Joel Farabeeta kannattaa seurata ja ovatkin tuleviin pudotuspeleihin tietynlaisia jokereita, voivat tuoda suurtakin lisäarvoa. Michael Rafflin pitäisi myöskin olla taas pelikuntoinen jossain kohtaa, ei välttämättä heti sarjan alussa. Mielenkiintoinen knoppi round robinilta. Flyers teki kolmessa pelissä 11 osumaa, ilman kilautusta seuraavilta hyökkääjiltä: Couturier, Giroux, Hayes, Konecny, Voracek ja JVR. Eli joukkueen kaikki viisi eniten runkosarjassa maaleja tehnyttä + Voracek. Sanomattakin selvää, että myös tältä osastosta pitää maaleja alkaa jälleen syntymään, mutta samalla eivät ole mitenkään liikaa riippuvaisia yksittäisten pelaajien maaleista, mikä osaltaan vaikeuttaa Montrealin urakkaa.

Montreal nojaa Flyersia enemmän nuoruuden arvaamattomaan voimaan. Kokeneempaan kaartiin kuuluvat Lehkonen-Danault-Byron muodostavat tasokkaan shutdown-vitjan, joka varmasti tulee hoitamaan oman osansa, en tätä epäile. Mielenkiintoisista nähdä ketä vastaan Julien näitä pyrkii peluuttamaan? Tämän jälkeen tulee sitten se kysymys, miten muu etenkin keskikaistan osalta varsin nuori ja kokematon hyökkäys pystyy vastaamaan Flyersin syvyyteen? Nick Suzuki ja Jesperi Kotkaniemi ovat suurennuslasin alla. Molemmilla on hieno tulevaisuus edessä, mutta tiedä sitten riittääkö vielä syksyllä 2020 kun vastaan tulisi vaihdosta toiseen Couturierin tai Hayesin ketjua, Danaultin linen matchatessa näistä toista? Muista Brendan Gallagher on soturi, joka tuo jäälle aina loputtomasti asennetta ja työmäärää. Joel Armiastakaan ei ole pahaa sanottavaa. Sen sijaan Tomas Tatarin ja Jonathan Drouinin pitäisi nyt osoittaa olevansa muutakin kuin kivoja runkosarjatehoilijoita. Canadiensin nelonen on sekin aika mielenkiintoinen sekamelska. Max Domi pelaa tuolla kavereinaan Flyers-faneillekin tuttu Dale Weise. Ketjun kolmantena lenkkinä pyörittivät karsintakierroksella toista ex-Flyersia Jordan Wealia sekä rookie-kaksikkoa Jake Evans ja Alex Belzile. Nämä rookiet ovat itselleni aika tuntemattomia, joten en sen enempää ketjusta sano. Domi on toki sellainen potentiaalinen eron tuoja nelosten väliseen vääntöön, joskin Dale Weisea en ole enää pariin vuoteen pitänyt kummoisena NHL-pelaajana…

Molemmat pyrkivät pyörittämään tasaista neljän ketjun rummutusta, jossa luistelu ja hyökkääjien työnteko molempiin suuntiin ovat avainasemassa. Näen Flyesilla olevan asteen-pari laadukkaampia pelaajia läpi rosterin kun ruvetaan näitä vertaamaan eli paperilla siis Flyersille, mutta jäällähän tuo ratkaistaan.


Erikoistilanteet

Flyers oli näistä kahdesta parempi erikoistilannejoukkue runkosarjassa, niin ali- kuin ylivoimalla. Round robinilla saivat alivoiman toimimaan moitteetta, ylivoiman yskähdellessä, mihin täytyisi saada parannusta. Montrealista aika lailla samat jutut karsintakierroksen perusteella eli ainakaan ennakkoon mitään ylivoimapelaamisen juhlaa ei olisi tässä sarjassa odotettavissa.

Aloitusympyrää on myös mielenkiintoista seurata. Flyers oli runkosarjassa koko liigan parhaiten aloituksia voittanut joukkue ja post-seasonin osalta tällä hetkellä toiseksi paras St. Louisin jälkeen. Montreal puolestaan kauppasi deadlinella juuri Flyersiin tärkeän aloittajansa Nate Thompsonin, jonka myötä Phillip Danaultin jälkeen nipusta ei oikein toista kunnollista aloitusten kahmijaa löydy.


Valmennus

Kokeneet kanadanranskalaiset päävalmentajat Alain Vigneault ja Claude Julien tietävät mitä tekevät ja pitävät osaltaan huolen, että tässä sarjassa tullaan näkemään vahvaa ja taktisesti kypsää viisikkopelaamista sekä taistelua keskikaistan hallinnasta. Mitään hurlumhei ryntäilyä ei ole odotuslistalla vaan enemmän sitä vastustajan pelaamisen eliminointia puolin ja toisin. Flyers pitänee kiekkoa enemmän Montrealin pyrkiessä iskemään nopeasti ja tehokkaasti vastaan on ennakkoon kupletin perusjuoni. Flyersin olisi tärkeä saada minimoitua turhat kiekonmenetykset ja epäkypsät pelaamiset, joita nähtiin vaikkapa viime yönä Tampaa vastaan, muutoin ihan mallikkaassa esityksessä.


Ennakko-odotukset

Flyers lähtee sarjaan selvänä suosikkina ja tuskin Montrealille tähänkään paljon mahdollisuuksia tarjotaan, mikä on toisaalta juurikin se joukkueen sauma. Lytättynä altavastaajana, jolla vain voitettavaa. Flyers puolestaan olisi ensimmäistä kertaa pudotuspelisarjan alla selkeänä ennakkosuosikkina sitten keskiajan.

Omat odotukseni ovat, että Flyers tästä jatkaa matkaansa, mikäli vain fokus pysyy tässä hetkessä, eivätkä liikaa rupea miettimään ennakkosuosikin asemaansa ja pudotuspelejä yhtään pidemmälle. Montrealin voitto Penguinsista perustui ainakin omiin silmiini kovempaan työmäärään ja tiiviimpään viisikkopelaamiseen, missä Flyers on huomattavasti vaikeammin päihitettävissä, jolloin materiaalieron pitäisi kääntää sarja oranseille. Mutta vasta avausottelussahan sen kunnolla näkee missä mennään.


edit. Sarjan otteluohjelma Suomen aikataulussa:

Game 1: Torstai 13.8, klo 3:00
Game 2: Perjantai 14.8, klo 22:00
Game 3: Maanantai 17.8, klo 3:00
Game 4: Tiistai 18.8, klo 22:00
Game 5: Keskiviikko 19.8 ilta - Torstai 20.8 yö (*)
Game 6:
Perjantai 21.8 ilta - Lauantai 22.8 yö (*)
Game 7:
Sunnutai 23.8 ilta - Maanantai 24.8 yö (*)

(*)
Tarvittaessa, tarkempi alkamisaika selviää myöhemmin
 
Viimeksi muokattu:

Lico

Jäsen
Suosikkijoukkue
Chicago Blackhawks, Helsingin Jokerit
Näen Flyersin isona ennakkosuosikkina tässä sarjassa, mutta Carey Price yksinään sekä Montrealin nopea työmies-jääkiekko voi purra ihan samalla tavalla kuin Penguinsiakin vastaan. Jännä sinänsä, kun ajattelin ennen kuplakiekon alkua Penguinsin ennakkoon kovempana joukkueena kuin Flyersin.

Nick Suzuki, Joel Farabee sekä Scott Laughton ovat erityistarkkailussa ja niin monta matsia pyritään näkemään kuin vain arki sallii. Toivottavasti monta.

Menee seitsemänteen.
 

Jyyd

Jäsen
Suosikkijoukkue
♠️, Flyers
Montreal on työteliäs ja itselle mielenkiintoinen joukkue, mutta kyllä uskoisin Flyersin hoitavan tämän enintään kuudessa pelissä. Sen verran terävää tekemistä oli edellisissä matseissa, etten usko junan hyytymiseen. Maalivahtipeli menee mielestäni aika tasan, mutta muut osastot Flyers viekin. Hartista olen veikannut tulevan tuollaista Pricen kaltaista huippuveskaria, nyt on paikka näyttää "paremmuus" kun vastakkaisilla maaleilla seisovat.

Jokatapauksessa toivon Montrealille hyvää, siellä kun on suomalaisia muutama.
 

Oles

Jäsen
Suosikkijoukkue
Anaheim Ducks, Leijonat
Montreal yllättämään kerran, mutta en usko toiseen kertaan. Philadelphia pieksi muut round robin -jengit ja sama meno jatkunee tässä sarjassa. Philly näyttää vakavasti otettavalta Stanley Cup-finalistilta tänä vuonna, laatua ja syvyyttä riittää. Vastassa on toki Carey Price, joka teki temput Pensille, mutta en vain näe hänen varastavan niin montaa peliä tällä kertaa ja muuten materiaali ei vaan riitä. Philly jatkoon neljässä tai viidessä pelissä.
 

viljelmo

Jäsen
Suosikkijoukkue
The Habs
Karu fakta on, että Habsit vetävät kolmella hyökkäysketjulla ja kahdella pakkiparilla. Tietenkin Price voi jonkun pelin varastaa, mutta tuskin koko sarjaa. Hienoa kuitenkin, että Habsien nuoret pelaajat saavat kokemusta pudotuspeleistä. Ensi kaudeksi kun Habsit toivottavasti hankkivat joukkueeseen toisen laadukkaan LD ja yhden ison laitahyökkääjän, niin sillä luulisi joukkueen tason nousevan reilusti. Tietenkin neloseen hankitaan NHL-tason pelaajia, mutta niitä oli nyt tarkoituksella treidattu pois.
 

Eager

Jäsen
Suosikkijoukkue
Flyers, Eagles, HPK ja Barça
Sarjan otteluohjelma Suomen aikataulussa:

Game 1: Torstai 13.8, klo 3:00
Game 2: Perjantai 14.8, klo 22:00
Game 3: Maanantai 17.8, klo 3:00
Game 4: Tiistai 18.8, klo 22:00
Game 5: Keskiviikko 19.8 ilta - Torstai 20.8 yö (*)
Game 6:
Perjantai 21.8 ilta - Lauantai 22.8 yö (*)
Game 7:
Sunnutai 23.8 ilta - Maanantai 24.8 yö (*)

(*)
Tarvittaessa, tarkempi alkamisaika selviää myöhemmin
 

Boogey

Jäsen
Suosikkijoukkue
Voittamisen kulttuuri
Kiitos kattavasta ketjuavauksesta! Petry tosin on ollut Montrealin ykköspakki jo pitkään mutta tää kelpaa meille, niin kauan kuin jää Weberin varjoon meillä paremmat saumat signata jatkot. :)

Otetaan tästä irti pudotuspelikokemusta ja tasonmittausta siihen mihin tulee päästä. Lafreniere arpa nyt missattiin mut käännetään positiiviseksi ainakin se, että tässä sarjassa on nyt mahdollisuus osoittaa herroille Price ja Weber, että tässä joukkueessa voi vielä heidän pelivuosiensa aikana saada jotain aikaan.

Ennakoidaan Philly jatkoon 4-1, mutta toki kaikki on mahdollista jos Price ryöstää pari peliä ja tehoja tulee laajalla rintamalla. Tällä hetkellä näyttäis akileen kantapää olevan neloskenttä (jossa tän hetken otteilla vetelee myös Max Domi) ja kolmospakkipari.

Domi ja Tatar takaisin pelipäälle, Evans neloseen jos vaan on kunnossa, Juulsen Ouelletin tilalle ja altavastaajan yllätysmomentilla etenpäin! Siitä on yllätysten resepti tehty!
 
Viimeksi muokattu:

Siivu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Habs, Ilves
Loistava ketjun avaus! Nyt on tasoa!

Sikäli kun Julienin pelisapluuna on saman kaltainen kuin Pensiä vastaan, Canadiensin olisi todella syytä saada ylivoimapeli toimimaan. Pensiä vastaan nolla maalia 12 ylivoimayrityksestä, jotka olivat juuri niin surkeaa räpistelyä kuin tilastot antavat ymmärtää.

Hyökkääjistä Gallagherin, Tatarin, Drouinin ja Domin on nostettava tasoaan huomattavasti. Ensimainitulla on aina tutusti yritystä, mutta tulokset ovat olleet toistaiseksi olemattomia. Lopuilta taas pitäisi nähdä selkeä tason nosto ihan mentaalitasolla, mutta pelkäänpä, että samanlainen tissiposkimeininki jatkuu. Danaultin vitjalla tulee olemaan tärkeä rooli etenkin puolustussuuntaan, mutta samanlaista menoa kuin Pensiä vastaan tarvittaneen myös myötäkarvaan.

Puolustuksesta haluan nostaa esiin Kulakin, joka veti todella hienon sarjan Pensiä vastaan. Aivan eri pelaaja kuin puoli vuotta sitten. Mete - Ouellet kaksikko pelottaa, saavat varmasti niin paljon painetta kuin vähänkin mahdollista. Toivoisin näkeväni edes jossain vaiheessa Fleuryn ja Juulsenin tuuraamassa kumpaistakin. Pelikovuus olisi ainakin ihan toisella tasolla.

Pricesta ei varmasti tarvitse mainita erikseen mitään. Toivottavasti paikat pysyvät kasassa, jumalamoodissa pelaava Price on nähdäkseni Habsin laihoille odotuksille elinehto.
 

MadSpade

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät, Habs
Habsien pitänee ilmeisesti syödä toinenkin "selkeä" ennakkosuosikki iltapalaksi, että saadaan näihin ketjuihin eloa. Ei tule olemaan vastustajalla helppoa tälläkään kertaa. Tuo keskialueen trappi + liigan parhain kiekkoa käsittelevä maalivahti on pirullinen yhdistelmä.

Pitkä päätyyn ja... perään on edes turha mennä koska Price poimii kaikki rännikiekot.
 

Walkin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pittsburgh Penguins
Toisin kuin Pensillä niin Flyersilla riittää varmasti nälkää ja yritystä. Habs on hyvin valmennettu joukkue, mutta sitä on myös Flyers joten pelitavallista etua ei ole tarjolla tässä sarjassa. Flyersin joukkueesta löytyy enemmän taitoa, Habs nojaa Pricen urotekoihin ja tiiviiseen puolustamiseen.

En näe Habsilla olevan palaa tässä, mutta on niitä isompiakin yllätyksiä nähty.
 

Walkin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pittsburgh Penguins
Mikäli pelitapa toimii myös Flyersia vastaan, niin se tulee heijastumaan täsmälleen samalla "vastustajalla ei ole nälkää/yritystä" tavalla.

Ei, kyllä Pens todellakin oli aneeminen eikä yritystä ollut. Samaa valitteli joukkueen GM, taistelutahto uupui. Toki kunnia Habsille, parempi meni jatkoon ja tsempit sarjaan!
 
Suosikkijoukkue
Jokerit, Philadelphia Flyers
Mikäli pelitapa toimii myös Flyersia vastaan, niin se tulee heijastumaan täsmälleen samalla "vastustajalla ei ole nälkää/yritystä" tavalla.

Pens -sarjaan en pysty vertaamaan, kun en kokonaista peliä katsonut yhtään. Mutta sitä on turha odottaa, että Flyers pelaisi jotenkin kurittomasti tai ryntäillen. Tai ainakaan tälle ei aiemmista peleistä löydy perustetta. Päinvastoin Philadelphia pelaa erittäin tiiviisti ja kurinalaisesti koko joukkueen voimin. Juuri mainitsemasi kaltaisia kommentteja "huonosta pelistä" tai "motivaatiosta" kuului BOS, WSH sekä TBL -pelien jälkeen. Flyers nimenomaan puolusti nuo joukkueet aseettomaksi.

Toki kurinalaisuuden täytyy pysyä yllä myös kun vastassa on puolustusvoittoinen joukkue, joten kärsivällisyyttä vaaditaan. Etenkin jos Montreal pääsee johtoon. Mutta mikään ei viitta siihen, etteikö paketti pysyisi kasassa ja työhaalarit päällä.
 

Jay79

Jäsen
Suosikkijoukkue
Philadelphia Flyers
Pientä provoilua ilmassa;) Yöllä mennään.
 

Eager

Jäsen
Suosikkijoukkue
Flyers, Eagles, HPK ja Barça
Pientä provoilua ilmassa;) Yöllä mennään.

Tätäkö tarkoitat? (ja pari hymiötä)


Capitalsin ja Islandersin pitää toki ensiksi päästä kaukalosta pois, näidenkin pelin alku viivästyi jo noin tunnilla, mutta lähdetään yhä siitä, että aamuyöstä pelataan!

Voracek ilmeisesti olisi kokoonpanossa tai ainakaan tshekin omien sanojen mukaan mitään estettä pelaamiselle ei ole. Kuudenneksi pakiksi veikkaan yhä varman päälle vetona Häggiä, AV ei tähän sen tarkempaa kantaa ottanut presserissään, muuta kuin, että päätös oli jo tehty.

 

Eager

Jäsen
Suosikkijoukkue
Flyers, Eagles, HPK ja Barça
2-1 voitto Flyersille vauhdikkaan ja tapahtumarikkaan pelin päätteeksi.

Giroux - Couturier - Farabee
Laughton - Hayes - Konecny
NAK - Grant - Voracek
JvR - Thompson - Pitlick

Provorov - Niskanen
Sanheim - Myers
Gostisbehere - Braun

Hart

Oli vahvasti jaksottainen peli. Ensimmäisen erän reilu 10 min oli Flyersin hallussa ja kykenivät hyvin kontrolloimaan kiekkoa sekä tempoa. Erän loppu oli jo Habsilta parempaa, mutta varsinkin se toisen alkuun saivat Flyersin ihan telineisiin, josta kellon edetessä tuskallisen hitaasti nousivat jaloilleen. Kolmas erä oli puolestaan Flyersilta todella hallittua ja kontrolloitua pelaamista, jolla ei Montrealille mahdollisuuksia tarjottu. Eivät toki saaneet sitä kolmatta osumaa aikaiseksi, jolloin sai jännittää viimeisten minuuttien hässäkät loppuun asti.

Flyersilla(kin) oli tosiaan omat ongelmansa tuon Monrealin yliaggressiivisen ns. kaaoskiekon kanssa. Toisen ensimmäinen puolisko meni ihan perässä juostessa. Eivät päässeet paineen alta pois, jolloin se oli täysin onnen ja Hartin ansiota, ettei sen pahemmin käynyt. Saivat pelaamistaan onneksi yksinkertaistettua ja tukea kiekolliselle paremmaksi, jolloin peli alkoi taas kääntyä myös toiseen suuntaan. Saivat myös ottelun edetessä lisättyä ja tehostettua omaa karvaustaan, mikä puolestaan osoitti tuon Montrealin hitaahkon ja osin hieman kädettömänkin puolustuksen rajoitteita. Toinen toimiva juttu oli aggressiivinen keskialueen puolustustaminen, jolla saivat Montrealin hyökkäyksiä katki + kääntöjä kohti Pricen maalia. Toki Montreal onnistui yhtä lailla tässä Flyersia vastaan.

Flyersin suurimmat posit:
  • Carter Hart ei jäänyt yhtään Pricen varjoon vaan pelasi pirun hyvin ensimmäisessä todellisessa NHL-pudotuspeliottelussaan.
  • Philippe Myers oli mielestäni Flyersin paras puolustaja. Kaverin aggressiivinen nopeuteen ja ulottuvuuteen nojaava pelityyli sopii toki tällaisiin peleihin, mutta oli vain vahva. Ei Sanheimin otteissakaan toki valittamista.
  • Travis Konecny toi hyvää säpinää ja periksiantamattomuutta jäälle. Oli Flyersin isoista hyökkääjänimistä eittämättä paras.
  • En tiedä voiko JvR:lle antaa posia, ”pelasit hyvin nelosessa”, kun odotukset ovat ihan toisaalla. Toi kuitenkin neloseen sitä kiekollista lisää, jolla saivat muutamia hyviä vaihtoja ja tilanteita aikaiseksi.
  • Derek Grant pelasi kaikessa hiljaisuudessa vahvasti ja tasapainoisesti.
Enemmän odotetaan:
  • Giroux (ja Couturier). Cootsilta saatiin paljon hyvääkin ja paransi eittämättä ottelun edetessä, mutta vähän liiaksi jäivät omassa match upissaan Danaultin ketjun jalkoihin. Giroux pelasi jopa varsin heikon matsin. Parantaa pitää.
  • Matt Niskanen oli yllättävissä vaikeuksissa, eikä Provorov vierelläkään ihan parasta kiekkoaan tarjonnut, vaikka parempi olikin. Liikaa virheitä. Tai no Provorovin kohdalla vaatimustaso on jo sen verran korkea, että tällainen ok peli ei tahdo riittää...
  • Hayesin tyyli hautoa ja kuljettaa kiekkoa pitkään ilman mainittavaa vauhtia, ei oikein istu tätä Montrealin herhiläismäistä kiekollisen kimppuun käymistä vastaan, vaan nopeampia ratkaisuja vaaditaan. Pelin edetessä tuntui tajuavan tämän itsekin ja paransi menoaan, mutta varsinkin alkupuolelle tuli ihan liikaa turhia kiekonmenetyksiä.
  • Voracekilta toivon myös kiekollisena asteen nopeampia ja yksinkertaisempia ratkaisuja, mikä on kuitenkin tämän sarjan henki ja ehto. Koen tuossa herran uudessa ketjussa olevan potentiaalia toimivaksi ja tuloksekkaaksi yhdistelmäksi, eivätkä mitenkään huonoja olleet tässäkään pelissä.
Gostisbeheren mukaan ottaminen oli valmennukselta ainoa oikea ratkaisu, sillä Braun oli pakeista ehdottomasti suurimmissa vaikeuksissa Montrealin paineen kanssa ja mikäli vierellä olisi ollut Hägg, tuskinpa olisivat saaneet avattua oikein mitään. Toki Ghostkin aina välillä haki niitä omia pakotettuja syöttöjään vaikka vapaata linjaa ei ollut tarjolla, joista ei onneksi sen pahempaa tullut, mutta...

Ketjuihin olin ns. paperilla tyytyväinen, vaikka parempaa osalta pelaajista jäin kaipaamaankin. Farabee tuo parempaa tasapainoa ykköseen vs. Voracekin ajoittain vastuuttomat ratkaisut ja Jake puolestaan antaa selkeän kiekollisen lisäbuustin Grantin ja NAK:n puurtamiseen. Sama juttu JvR:llä nelosessa + sopii isona ruhona hyvin ketjun pelkistettyyn pelaamiseen.

Kokonaisuutena toivottu tulos, jonka myötä on varmasti mukavampi lähteä toiseen matsiin. Kykenivät pelin aikana reagoimaan Montrealin pelaamiseen sekä parantamaan omaa suorittamistaan. Lisäksi kolmannen erän pelaaminen ilahdutti silmää. Työvoitto.
 
Viimeksi muokattu:

Siivu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Habs, Ilves
Varsin tasainen matsi lopulta. Jos jotain vertailua haluaa Pens-sarjaan tehdä, niin tässä rypistyksessä kummassakin päässä seisoo huippumaalivahdit. Molemmilta muutama sellainen torjunta, jotka olisivat keskitason NHL-veskoilta jääneet tekemättä.

Canadiensia ei tarvitse syyttää, etteivätkö olisi saaneet maalipaikkoja rakennettua. Mm. Armialla ja Lehkosella useampi huipputontti, mutta kiekko lähtee muutaman sentin väärään paikkaan. Tämä on yksi osa-alueista, joka on ollut Habsille suuren suuri haaste jo vuosikausia. Lehkoseen voisin muuten myöntää minulla olevan vakava man-crush, mutta pelkään isänsä lukevan sen täältä ja jäljittävän minut.

Mistä päästäänkin sopivasti siihen, että kauankohan juuri näihin maalintekovaivoihin lääkkeeksi hankittujen Drouinin ja Domin räpistelyä pitää vielä joutua katselemaan? Näyttöjen pitäisi alkaa riittää organisaatiolle, eikä muuta kun eväspussi kepin nokkaan ja kadulle. MItähän pahaa Jesperi on tehnyt, että joutui juuri näiden keskelle viimeiseksi kympiksi?
 
Viimeksi muokattu:

MadSpade

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät, Habs
Mistä päästäänkin sopivasti siihen, että kauankohan juuri näihin maalintekovaivoihin lääkkeeksi hankittujen Drouinin ja Domin räpistelyä pitää vielä joutua katselemaan?
Tatar ykkösen laidassa ja nolla laukausta maalia kohti sanoo moro. Kunnon pleijaripeto.

Pelistä muutoin. Marginaalit oli niinkin suuret kuin pomppu sinne pomppu tänne. Ei sen kummoisempi vastustaja kun Pens.
 

Jyyd

Jäsen
Suosikkijoukkue
♠️, Flyers
Peliä en nähnyt yöllä, mutta mites Jesperi veti? Muut suomalaiset vissiin hyvin esillä.

Flyers on päästäny kuplassa nyt 6 maalia viiteen peliin. Ja merkityksellisissä peleissä neljä neljään matsiin, ei huano.
 

Jay79

Jäsen
Suosikkijoukkue
Philadelphia Flyers
Flyers handlas homman kotiin niin kuin ajattelin, Habs antoi välillä pientä shokki hoitoa, mutta ei tosiaan mitään ylitsepääsemätöntä ollut vielä vastassa. Hart hoiti kovalla prossalla tilanteet, yhden maalin johto riittää ja samalla tavalla vaan loputkin pelit. Farabeen maali oli silkkaa suklaata. Kunhan toi vastustajan sekasotku paine saadaan pidettyä aisoissa niin ei pitäisi olla mitään ongelmia, luotto on kova. Price oli hyvä mikä oli odotettavissa, se Laughtonin tyhjä maali torjunta sai hymyilemään.
 

LOFIN

Jäsen
Suosikkijoukkue
1922
Claude Julien viety sairaalaan tarkastettavaksi rintakipujen takia, ei COVID-19 liittyvää. Ei ilmeisesti palaa enää sarjaan, Kirk Muller ottaa vetovastuun toistaiseksi.
 

Taison

Jäsen
Suosikkijoukkue
Philadelphia Flyers, KalPa
Tiukka matsi, niin kuin playoffien henkeen sopii. Montreal on työteliäs joukkue, mutta ei Flyerskaan sillä osastolla anna tuumaakaan periksi. Vieläkin odotellaan sitä Flyersin ykköspyssyjen heräämistä.

Jos on isot pojat vielä kohmeessa ainakin pistesarakkeita katsoessa, on kyllä erityisen hienoa nähdä Joel Farabeen saavan onnistumisia taululle. Runkosarjassa ei meinannut millään upota, vaikka paikkoja kyllä silloinkin oli. Jokerikortti kev... syksyn peleihin?
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös