Pesiskausi 2020

  • 302 044
  • 1 975

Turha Kaukalo

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, RM, Hyvinkään Tahko, Leijonat
Kanala vielä (ainakin minulle) odotetusti sivussa tänään. Myös Sillanpää vaihteeksi poppareilla ja Vihriälä kakkoskopparina. Kova peli luvassa, vaikka Hyvinkää onkin kangerrellut alkukaudesta. Tahkolla melko asiallinen jokerikolmikko: Korhonen, Nikkanen ja Hokkanen. Veikkaan että Vihriälää testaillaan tänään aika lailla. Mielenkiintoinen peli luvassa. Viime pelissä ulkopeli oli hyvällä tasolla, tälle päivälle tilauksessa sisäpelin onnistumisia. Esimerkiksi Ruuskan huippupäivä mailassa ei olisi pahitteeksi :).

Tahko on ollut pirteänä viime peleissä, Kouvolallekin pisti vakavasti kapuloita rattaisiin. Jaahah, en tiedäkään vielä kokoonpanoa. Rättö on ollut vaisuna, joten liekö katsomossa? Kalmaria on hankala pudottaa kokoonpanosta, mites Patova, mites ja mites.

Kysymyksiä tulevaisuuteen:

Missä olit silloin, kun Kaapo Kalmari pelasi ensimmäisen ulkovuoronsa superpesiksessä?

Missä olit silloin, kun Luka Raesmaa tuli ensimmäisen kerran lyömään superpesiksessä?
 

Konsta Kepuli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Athletic Bilbao, Tahko, Pool, Saints
Missä olit silloin, kun Luka Raesmaa tuli ensimmäisen kerran lyömään superpesiksessä?
Olin tässä sohvalla kuten nytkin. Ihan ok sisääntulo Superpesikseen. Tosin läpilyönti ja Kunnari tulivat vasta toisella lyönnillä. Hymiö...
 

Saksipotku

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Jussila loukkantui tänään kun siirrettiin toiselle jaksolle kutoseksi, eikä häntä enää juoksutettu pelissä. Aika vaisusti pelasi sisällä muutenkin koko matsin.

Rasmus Surakan toista matsia lautasen äärellä sen sijaan oli ilo katsella. Varsinkin toisella jaksolla oikeinkin hyvää tekemistä 18-vuotiaalta jantterilta. Muuten toki JoMa vei ja IPV vikisi. Nurmion kolme ykköspaloa ensimmäisellä jaksolla toki menevät Imatran osalta vahvasti itsetekemisen osastolle.
 

Diablo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vimpelin Veto, Urheilullisesti avoimet sarjat
Minä kun kuvittelin ennen kauden alkua, että NYT jos koskaan tästä tulee "kaikkien aikojen tasaisin" kausi. Toki oli selvää, että suuret on suuria jne. Mutta jotenkin odotin, niin kuin varmasti moni muukin, etenkin keskikastista uusia porukoita nousee tosissaan haastamaan kärkiporukoita jne. Mutta nyt vaikuttaisi, että tässä on aikalailla samalla tavalla selkeät erot ja monen kerroksen väkeä, kuten aiempinakin kausina. Jotain muutoksia toki on, kuten se, että Veto ei ole nyt lähtökohtaisesti top-3 joukkue. Kuitenkin tälläkin rosterilla ilman Kanalaa laitetaan Tahkoa aika selvästi päihin kauden paskimmalla ulkopelillä.

"Kastit" menee suht selkeästi kutakuinkin näin tällä hetkellä. Nopeasti heitettynä, älkää tarratko lillukanvarsiin.

JoMa
-
Jymy / Kopla
-
Veto
-
PattU / JymyJussit / KeKi / KiPa
-
KaMa / Tahko / IPV
-
Loput, aivan sama.

Useimmat pelit ovat suht ennalta arvattavissa, vaikka tottakai yksittäisissä peleissä / jaksoilla yllätyksiä nähdään, mutta näinkin lyhyellä "korona-kaudella" on jo voimasuhteet alkukierroksien muutamien yllätyksien jälkeen käyneet aika selväksi ja vakiintuneet.

Jussila loukkantui tänään kun siirrettiin toiselle jaksolle kutoseksi, eikä häntä enää juoksutettu pelissä. Aika vaisusti pelasi sisällä muutenkin koko matsin.
On IPV:llä vaikeaa nyt on, tähän päälle ukkoja tippuu ja vieläpä sieltä tärkeimmästä päästä.
 

Diablo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vimpelin Veto, Urheilullisesti avoimet sarjat
Kovia on joskus nämä putket, ja vaikeita paikkoja osa kentistä toisille, vaikka joukkueiden tasoerotkin on ollut paikoin suuret. Mutta siis, Tahkolle viidestoista peräkkäinen tappio Saarikentältä! Jotenkin sitä olikin taas jo valmiiksi alitajuntaisesti sellanen fiilis, ettei tänään voi tulla muuta kuin voittoa. Tahkolaisilla sitten kai sama toisinpäin käännettynä..
 

Mleknoe

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Vimpelin Veto
Kuitenkin tälläkin rosterilla ilman Kanalaa laitetaan Tahkoa aika selvästi päihin kauden paskimmalla ulkopelillä.

Noin kun asian hienosti kiteytit, voi olla päivään tyytyväinen. Edellisissä matseissa on tappioasemasta noustu jaksovoittoihin ilahduttavasti. Yhtäkkiä ollaankin enää 3 pisteen päässä Jymystä. Ja kuitenkin alkukaudella on perseilty mm. Siipelle pisteitä ja eipä Koplaa vastaan, eikä kotipelissä Jymyä vastaan jaksovoitot kaukana olleet. Positiiviset vibat siis tällä hetkellä, ottaen huomioon tämän hetken rosterin. Perttu parantaa koko ajan lautasen äärellä ja kun Kanala saadaan takaisin (sormet ristissä myös Isokedon paluuseen), on haastajan roolissa hyvä lähteä paras 3:sta pudotuspeleihin. Vaikka kuinka kirpaisee tiettyjä faneja tämä nuorennusleikkaus hetkellisen jopa yhden kauden menestymisen hinnalla, niin onhan ollut hienoa katsoa esim. Vihriälän ja J.Heikkalan peliä. Toivottavasti Vihriälän kopparipeli menee eteenpäin ja hänestä saataisiin muutaman vuoden sisään Leksamainen luotettava kakkoskoppari Elmerille kaveriksi. Elmeriltä kyllä huikea matsi tänään, fysiikaltaan kuitenkin vielä raakile ja silti pallo saa kyytiä, alkaa lyhyillekin vaihtolyönneille olla pian hyvin tilaa.

Joman menoa käy kyllä kateeksi. Joukkueella ei ole mitään tarvetta kuormittaa yhtäkään pelaajaa puhki, on kolme hyvää kopparia, kärkietenijäehdokkaita vähintään 4, on Kettusen kaltaisia supermultipelaajia. Laaja tasainen porukka, joka ei ole riippuvainen yhden pelaajan onnistumisista, ei edes Rautiaisen. Ja parasta on se, että ei ole pelkoa, että lyöntijärjestys jäisi huonoon kohtaan, sellaista kohtaa ei ole. Joukkue voisi pikkupirpanoiden tapaan arpoa numerot hihaansa ennen peliä ja kovaa jälkeä tulisi. Paras 3:sta systeemi pudotuspeleissä taitaa olla muiden joukkueiden onni ja toivonpilkahdus syksyllä Jomaa vastaan. Ei mulla muuta.
 

Grainger

Jäsen
Suosikkijoukkue
La Decimoquarta
Yhtäkkiä ollaankin enää 3 pisteen päässä Jymystä.

Harmillista Vedon kannalta tuo epäreilu otteluohjelma. Jos Jymy ei olisi saanut pelata kahta kertaa Vetoa vastaan ottaen ilmaisia pisteitä, tilanne olisi täysin eri.

Taitaa top4-joukkueiden otteluohjelma nyt helpottaa. KPL tosin kohtaa vielä kotonaan JoMan ja Saarikentällä Vedon, mutta muuten näytti pikaisella silmäyksellä siltä, että nyt sijoitukset jaetaan sen mukaan kuka perseilee vähiten. Tällä hetkellä sijoilla 5-8 on yllätysvalmis, joskin aika tasapaksu osasto. Sinällään runkosarjan järjestyksellä ei ole suurta merkitystä, mutta mahdollisissa välierissä kukaan ei halua antaa Koplalle kotietua betonikentälleen.
 

Mleknoe

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Vimpelin Veto
Harmillista Vedon kannalta tuo epäreilu otteluohjelma. Jos Jymy ei olisi saanut pelata kahta kertaa Vetoa vastaan ottaen ilmaisia pisteitä, tilanne olisi täysin eri.

No joo, ilmaisilta nuo pisteet kyllä tuntuivat, toivottavasti päästäisiin vielä tällä kaudella näkemään joukkueet vastakkain. Toisaalta Jymy kohtasi Joman otteluruuhkan päätteeksi, veikkaan että kauden alkuun sijoitettuina Jymy ei olisi jäänyt nollaan pisteeseen. Pääasia otteluohjelmien epätasaisuudesta huolimatta, että pesistä pelataan. Tietyssä vaiheessa se ei ollut lainkaan varmaa. Mitenkähän sitä olisi saanut ajan kulumaan jos kausi olisi peruttu? :D
 
(1)
  • Tykkää
Reactions: Risa

Grainger

Jäsen
Suosikkijoukkue
La Decimoquarta
Pääasia otteluohjelmien epätasaisuudesta huolimatta, että pesistä pelataan.

Tässä on aika hyvin kiteytetty koko jutun juoni. Sarjan ja lajin tärkeyden henkilökohtaisella tasolla huomasi, kun alkoi näyttää siltä, ettei pesistä tulla pelaamaan koko kesänä.

Hyvä näin, kaikesta huolimatta.
 

NaPa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Metsurit
Justiin kun on tullut surkuteltua tuota Jymyn kiivastahtista ottelutahtia niin nyt tämän "tauon" aikana on tullut jo lähes vieroitusoireita kun ei ole nähnyt SoJyn otteita, heh. No, tänään taas jatkuu. Edellisessä ottelussahan Topi Korhonen loukkaantui kiinniottotilanteessa ja ilmeisesti Antti Korhosen piikkarin piikit meni jalkapöytään. Toivottavasti vamma ei ole vakavampi.

Paras 3:sta systeemi pudotuspeleissä taitaa olla muiden joukkueiden onni ja toivonpilkahdus syksyllä Jomaa vastaan. Ei mulla muuta.

Tästähän oli mielenkiintoinen juttu kauden alla Kansallispeli podcastissa kun Veikkauksen seniorianalyytikko Eirtovaara kertoi tilastolliset todennäköisyydet paras viidesta ja paras kolmesta sarjoissa. Paras viidestä suosikin jatkoon selviytyminen on noin 70%:n luokkaa ja paras kolmesta tuo todennäköisyys tippuu ainoastaan neljä prosenttiyksikköä eli noin 66%:iin. Eli ei niille altavastaajille ihan hirveitä luvata siitä huolimatta. Oli ainakin itselle yllätys, varsinkin kun tuo ohjelma nostettiin aika usein esille kausiennakoissa nimenomaan heikomman joukkueen "vahvuudeksi". No, pelit toki pelataan kentällä, ei tilastoissa.

Edit: Vaan eipä jatkukaan vaan vasta huomenna. Mitenhän tästä selviää..
 
Viimeksi muokattu:

Grainger

Jäsen
Suosikkijoukkue
La Decimoquarta
Edellisessä ottelussahan Topi Korhonen loukkaantui kiinniottotilanteessa ja ilmeisesti Antti Korhosen piikkarin piikit meni jalkapöytään.

Sinällään mitään merkitystä, mutta eikö se toinen osapuoli ollut Kurikka? Saatoin toki katsoa väärinkin, Kurikka joka tapauksessa oli repimässä heti Toivon piikkaria jalasta pois. Ikävä juttu joka tapauksessa miehelle, joka taistelee jatkuvasti selkävaivojen kanssa. Nyt sitten, kun selkä on pelikunnossa niin tuollainen turhanpäiväinen loukkaantuminen.

Huomenna siis PattU Hiukassa ja lauantaina taitaa olla se Rovaniemen ottelu samaista vastustelijaa vastaan. Pattijoen pojat varmasti kovalla höökillä otteluihin, sillä nolla pistettä noista olisi heille katastrofi.
 

strapat

Jäsen
Suosikkijoukkue
Devils, TB, PattU, Jokerit
Huomenna siis PattU Hiukassa ja lauantaina taitaa olla se Rovaniemen ottelu samaista vastustelijaa vastaan. Pattijoen pojat varmasti kovalla höökillä otteluihin, sillä nolla pistettä noista olisi heille katastrofi.
Pattijoen tekeminen tällä hetkellä niin hengetöntä että pistekkin olis kova näistä peleistä. Hiukasta tuskin pojoja tulee mutta toivottavasti Rovaniemi sekoittaa sen verran Jymyn ajatuksia että sieltä raavittais se pojo ja vähän fiilistä jatkoon.

Tänään iltapäivällä julkaistaan Pattijoelle uusi pelaaja, eiköhän sieltä joku jeesuksesta seuraava tule...
Veikkauksena Suomisarjasta pohojanmaalta tuttuja..
Tämä viittaisi siihen että Pelto loukkaantui pahemminkin edellisessä pelissä. Toinen loukkaantuminen jo tälle kautta hälle.
Kotiutukset tökkineet pahasti viime peleissä. Sitä puolta tarttis vahvistaa (oikeastaan ollu PattUn ongelma iätajat). Törmänen korvaamatta. Nyt jos Peltokin rikki tarvis vaihtajan jolla jalkojakin, ei ole helppoa. Vaikea loppukausi edessä!
 

Grainger

Jäsen
Suosikkijoukkue
La Decimoquarta

TosiFani

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät

Grainger

Jäsen
Suosikkijoukkue
La Decimoquarta
Se Suomarin dominointi tosin ei kerro juuri mistään mitään. Siellä riittää, että osaa lyödä kovaa rajojen sisälle, niin tulosta tulee. Toimii osittain vielä Ykköspesiksessä, mutta ulkopelillinen harppaus Superiin on valtava.

No, pianhan se nähdään. Looginen sopimus toki, jos junnuissa ei lyöjäpuolen miehiä ole näkösällä. Kotiuttajaa PattU tarvitsi ja sellaisen se hankki.
 

TosiFani

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Se Suomarin dominointi tosin ei kerro juuri mistään mitään. Siellä riittää, että osaa lyödä kovaa rajojen sisälle, niin tulosta tulee. Toimii osittain vielä Ykköspesiksessä, mutta ulkopelillinen harppaus Superiin on valtava.

No, pianhan se nähdään. Looginen sopimus toki, jos junnuissa ei lyöjäpuolen miehiä ole näkösällä. Kotiuttajaa PattU tarvitsi ja sellaisen se hankki.

Pitää paikkansa, ulkopeli on täysin eri laji Superissa. Tosin, kumura uppoaa väliin sarjatasosta riippumatta vrt. Mansen Malinen.
 

strapat

Jäsen
Suosikkijoukkue
Devils, TB, PattU, Jokerit
Juu nyt ku Keski-koukkarikin on rikki nii kai tää hätävarana menee. Ei niitä mitat täyttäviä ukkoja taija vapaana liikaa olla.
Tietenkin joku nuori jolla saattais olla pitemmällekin potentiaalia olis mieluisampi.
Itse odotin Lönmarkia. Kassa on kuulemma tyhjä ja uusia ei ole luvassa vaikka tarve olis.
No näillä mennään ja toivotaan parasta.
 

Diablo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vimpelin Veto, Urheilullisesti avoimet sarjat
Tästähän oli mielenkiintoinen juttu kauden alla Kansallispeli podcastissa kun Veikkauksen seniorianalyytikko Eirtovaara kertoi tilastolliset todennäköisyydet paras viidesta ja paras kolmesta sarjoissa. Paras viidestä suosikin jatkoon selviytyminen on noin 70%:n luokkaa ja paras kolmesta tuo todennäköisyys tippuu ainoastaan neljä prosenttiyksikköä eli noin 66%:iin. Eli ei niille altavastaajille ihan hirveitä luvata siitä huolimatta. Oli ainakin itselle yllätys, varsinkin kun tuo ohjelma nostettiin aika usein esille kausiennakoissa nimenomaan heikomman joukkueen "vahvuudeksi". No, pelit toki pelataan kentällä, ei tilastoissa.
Erinomainen huomio! Ja kun peilaa esim. viime kausien puolivälieriin, niin etenkin ne on menneet hyvin usein suoraan 3-0 poikki ennakkosuosikin hyväksi. Pelit pelataan tosiaan kentällä, mutta kyllä nuo ammattilaisen laskemat prosentit ihan ostan, eli ei se tosiaan loppujen lopuksi kovin paljoa ainakaan miesten superpesiksessä vaikuta, vaikka ottelusarjat laitetaan poikki kahdesta voitosta vs kolmesta voitosta. Välierissä ja finaaleissa on sitten hieman enemmän nähty muitakin kuin 3-0 sarjoja, mutta samat periaatteet prosenttien osalta toimii toki sinnekin.
 

Grainger

Jäsen
Suosikkijoukkue
La Decimoquarta
Oho, Komulainen pistää Komulaisen lautaselle PattUn veteraaneja vastaan. Nyt ilmeisesti testataan pojan päätä, sillä PattUn kaari lienee ikävimmästä päästä tänä päivänä.

Muuten aika normaali kokoonpano, Saastamoinen jokerina, kun Topi Korhonen ei pelaa.
 

Spine

Jäsen
Suosikkijoukkue
Uramaton Turun Palloseura
Mitä mieltä pesistuntijat JymyJussien ja Tahkon välisestä pelistä? Lähinnä betsausta varten. JymyJusseilla ihan hyvä kerroin.
 

oiler99

Jäsen
Suosikkijoukkue
Edmonton Oilers, Raahe-Kiekko, Oulun Kärpät, ManU
PattUn lohkovoitto Naisten Ykköspesiksessä alkaa olla sinettiä vaille valmis. Eilen kaatui Vaasan Mailattaret 2-0. PattU johti avausjaksoa 7-0. kunnes Vaasa kampesi itsensä mukaan peliin. Lopulta kotijoukkue sai kuin saikin viimeisessä vuoroparissa pidettyä vieraat takanaan. Toinen jakso meni isäntien nimiin 6-4. 11 ottelun jälkeen PattU jatkaa edelleen ilman tappioita.
 

Risa

Jäsen
Suosikkijoukkue
SoJy vuodesta-61, Jokerit 1972-2013; 2022, Україна
Kyllähän tuo järkyttävä tahti matseissa näin koronakaudella helposti näkyy pelientasossa. Toivottavasti ei tarvitse tällaista kautta enää pelata, jossa kaikki yrittää säästellä ja mennä "minimillä" matseissa, jopa JoMa. Ei mulla muuta, mutta näillä mennään...
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös