Pesiskausi 2019

  • 356 257
  • 2 431

Sämppäri

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Kärkinelikon sarjataulukko, kun vertailuna on pelit toisiaan vastaan:

Sojy 11p
Joma 10p
Veto 8p
KPL 4

Koplan edellinen voitto kärkijoukkueista on toukokuun lopulta.
 

Mleknoe

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Vimpelin Veto
Miksi JoMa haluaisi KPLn ohi?? Uskon kyllä, että ottavat paljon mielummin välierissä vastaan tämän hetken Vedon kuin Jymyn. Tilanne olisi erilainen jos Saarikentän porukka olisi ehjänä.

Ei varmaan erityisesti haluakaan, mutta tuskin häviävät tahalleen tiistaina ja jos Kopla sattuisi konttaamaan niin nousisivat ohi. Eiköhän Jomalle ole ihan sama kuka tulee missäkin vaiheessa vastaan.
 

Grainger

Jäsen
Suosikkijoukkue
La Decimoquarta
Kärkinelikon sarjataulukko, kun vertailuna on pelit toisiaan vastaan:

Ja, koska pian pelataan vain voitoista, niin sama voitot/ottelut:

Sotkamo 5/6
Joensuu 3/6
Vimpeli 3/6
Kouvola 1/6

KPL tuskin neljänneksi enää putoaa, JoMan pitäisi ottaa kolmen pisteen voitto ja Koplan jäädä nollille IPV:tä vastaan, jotta näiden kahden järjestys kääntyisi.
 

Sämppäri

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Juha Niemi on yhden lyödyn päässä tuhannesta lyödystä. Kova saavutus vasta 31 vuotta täyttäneelle pelaajalle. Kaikki mahdollisuudet mennä kaikkien aikojen ykköseksi, jos hyviä pelivuosia olisi vaikka vielä 6-7 jäljellä.
 

NaPa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Metsurit
Juha Niemi on yhden lyödyn päässä tuhannesta lyödystä. Kova saavutus vasta 31 vuotta täyttäneelle pelaajalle. Kaikki mahdollisuudet mennä kaikkien aikojen ykköseksi, jos hyviä pelivuosia olisi vaikka vielä 6-7 jäljellä.

Kovathan ne on Nisun tilastot mutta tätä tahtia Jukkis tulee kyllä heittämällä takaa ohi vielä ennen kuin Niemi edes hätyyttelee mahdollista piikkipaikkaa johon kuitenkin kaulaa tällä hetkellä 350 lyötyä. Esim. kuluvan ja kahden edellisen kauden aikana Jukkis kuronut eroa kiinni 109 lyödyllä!
 

Turha Kaukalo

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, RM, Hyvinkään Tahko, Leijonat
Juha Niemi ei ole kertaakaan ollut lyöjäkuningas ja näyttää siltä, ettei tule olemaankaan. Mutta tasaista ja kovaa suorittamista vuodesta toiseen. Jos nyt laskin oikein, niin Vainionpäällä on viisi väh. 100 juoksun runkosarjakautta ja Niemellä neljä. Nuoria poikiahan nuo vielä ovat, jos vertaa pariinkiin kovalyöntiseen Korhoseen. Sitten on se Ruuska.

Niemen parhaat kaudet ovat mielenkiintoiset: 103, 102, 101 ja 100.
 

Il Gladiatore

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, AS Roma
Vähän on tullut hiljaiseloa kirjoittamisen puolesta tänne, mutta koitetaan nyt taas kun kauden kliimaksi lähestyy..

Vimpeliltä sysipaskaa sisäpeliä tänään. Ulkopeli ja Heimonen-show sitten toimivatkin tänään taas totuttuun malliin. Kuitenkin viimeistään välierissä tuolla sisäpelillä tulee nuha. Kun kaksi ensimmäistä etenijää ovat Sillanpää (joka ei pääse edes ikinä kentälle) ja Takala, niin etenemisvoima on varsin heikkoa. Myöskään Sigge Haapakoski ei ihan parhaassa juoksussa vaikuttanut olevan. Kipeästi tuohon kärkeen erityisesti Heikkalaa & Kanalaa huutaa, koska 1. etenemisvoima 2. vaihtotaidot.

Kanalan uskoisin olevan kunnossa, niin hyvin mitä nyt voi pelaamattomuuden ja nivusvaivojen jäljiltä olla, mutta pienintäkään riskiä ei tässä vaiheessa oteta. Tämä on mun oma arvaus, veikkaan että Kanis pelaa ensimmäisen pelinsä, kun puolivälierät käynnistyvät. Viimeistään mahdollisissa välierissä. Eihän silloin tietty peli- ja juoksutuntuma parasta mahdollista luokkaa ole.


Perttu Ruuskan täytyy myös parantaa lyöntipeliään ja saada sitä kauden alkupuoliskon virettä takaisin, aika harvassa meinasi tänäänkin keskiosumat olla.

Vedon osalta siis "pieniä" ?-merkkejä ilmassa pudotuspelien alla. Koplan uskoisin kaatuvan kotiedun avulla välierissä hieman nuhaisammallakin esityksellä, mutta JoMa kun sieltä nyt tulee jos ei ihmeitä tapahdu, niin on ollut kyllä Vedolle hankala vastus viime aikoina ja saaressa.

Kyllähän Vedon osalta kaksi asiaa on äärimmäisen kriittisiä pleijareita ajatellen:

1. Kanala + Heikkala + Isoketo pelikunto --> Jos Veto meinaa pelata mestaruudesta, niin huutaa kyllä TÄYSIKUNTOISTA Kanalaa kokoonpanoon. Lisäksi jompikumpi kaksikosta Isoketo/Heikkala on myös oltava täydessä lyönnissä. Muuten Veto antaa järkyttävän määrän tasoitusta kärjen osalta. Jos Sillanpää joutuu olla ykköskärkenä ja Kanala ei ole numerolla 2 niin tasoitus muihin kärkiryhmiin on aivan liian iso. Heikkalakin on joo pelannut numerolla 2 ja ihan hyvinkin joskus. Kanalaan verratessa on kuitenkin jäljessä kaikessa.

2. Perttu Ruuskan pitää saada taas pallo osumaan kunnolla keppiin. Taantumushan alkoi Itä-Lännen jälkeen. Noin 4-5 peliä enemmän tai vähemmän Vedolta katselleena toteamus on joka pelin jälkeen ollut sama: Ei osu keppiin kunnolla. Eikä ole oikein tullut sellasta fiilistä, että olisi ollut onnistumiset ns. pienestä kiinni (huikea ulkopelisuoritus, niukasti laittomia tms). Suurin vastuu kotiutuksista kuitenkin menee kyseisen herran harteille. Jos ei onnistumisia tule, niin vaikeutuu sisäpeli huomattavasti.

Jos nämä Veto saa kuntoon niin sitten on edes mahdollista taistella mestaruudesta.

Ihan oma fiilis voimasuhteista tällä hetkellä pleijareiden kynnyksellä:

1. JoMa
2. SoJy
3. ViVe
4. KPL

Mielestäni tällä hetkellä ja kaikkien näiden kysymysmerkkien ollessa ilmoilla on JoMa ja SoJy kohtalaisen selkeästikin karussa muista. Heidän kesken marginaalit onkin sitten pienet.
 
(1)
  • Tykkää
Reactions: Tadu

Tadu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
Kanala tänään pelaamassa !
Veto näköjään pelaa aika erikoisella lyöntijärjestyksellä tänään ykköskärjen osalta...
1. Olli
2. Takala
3. Ruuska
4. Kanala

Kanala ei taida juosta kuitenkaan.
 
Viimeksi muokattu:

Mleknoe

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Vimpelin Veto
Veto näköjään pelaa aika erikoisella lyöntijärjestyksellä tänään ykköskärjen osalta...
1. Olli
2. Takala
3. Ruuska
4. Kanala

Kanala ei taida juosta kuitenkaan.

Jep, Kanalalle pelituntumaa ulkona ja sisällä vähemmän raatava numero neljä, pääsee varmaankin muutaman kerran kotiuttamaan ja hakemaan näin lyöntituntumaa. Perttu odotetusti lukkaroi ja Haapakoski jokerina taistelee Hartikaisen kanssa kärkkäritilaston voitosta. Positiivinen juttu, että Kanala tänään jo mukana, vielä olisi ollut mahdollista huilata nimittäin. Sormet ja varpat ristissä, että kaikki menee nyt hyvin, jos Heikkalan vamma on niin vakava kuin huhutaan, jää Veto kaipaamaan Kanalan jalkoja (ja syöksyvää Isoketoa) entistä enemmän. Kankaanpään ohuet saumat pudotuspeleihin karisivat kyllä Vedon rosterin myötä. Tuota nippua vastaan ei kolmea pistettä ole kovin helppoa napata. On luvattu sateetonta säätä peliin ja Vedolla mielenkiintoinen rosteri, taidanpa siis hurauttaa paikan päälle katsomaan peliä!

Veikkaus ottanut kohteeksi vain Kossu - Keki matsin. Monenlaista taktikointia tänään voidaan nähdä. En yllättyisi esimerkiksi, jos Seinäjoki ensimmäisen jakson jälkeen häviäisi toisen jakson ja varmistaisi kutossijan ja Koplan vastaan (toki Joensuu voi teoriassa nousta vielä kolmanneksi)
 

Tadu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
Mites tänään nyt menee, että täytyykö Kempeleen voittaa 2-0 vai riittääkö 2-1 voitto?
 

NaPa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Metsurit
Mites tänään nyt menee, että täytyykö Kempeleen voittaa 2-0 vai riittääkö 2-1 voitto?

Eiköhän tuohon riitä 1-2 tappiokin. Tällöin KeKillä 27p ja KossUlla 26p.

Tässä viralliset säännöt jos/kun ajoit varmaan takaa jos molemmat tasapisteissä:


36.2 Jaksopelit kaksinkertainen sarja


1) voitetut ottelut (muutos: voitetut ottelut 3 pisteen voittoja tärkeämmät)

2) 3 pisteen voitot

3) kaikkien otteluiden juoksuero

4) keskinäisten otteluiden voitot

5) keskinäisten otteluiden pisteet

6) keskinäisten otteluiden jaksoero (ei huomioida supervuoroa tai kotiutuslyöntikilpailua)

7) keskinäisissä otteluissa voitettujen jaksojen määrä (ei huomioida supervuoroa tai kotiutuslyöntikilpailua)

8) keskinäisten otteluiden juoksuero

9) keskinäisissä otteluissa tehdyt juoksut

10) kaikkien otteluiden jaksoero (ei huomioida supervuoroa tai kotiutuslyöntikilpailua)

11) voitettujen jaksojen määrä (ei huomioida supervuoroa tai kotiutuslyöntikilpailua)

12) kaikissa otteluissa tehdyt juoksut

13) arpa.


Sarjoissa, joissa pelataan omassa lohkossa kaksinkertainen sarja ja toista lohkoa vastaan yksinkertainen sarja, noudatetaan tasapisteissä kaksinkertaisen sarjan sijoitusmäärittelyä.


Lähde: https://www.pesis.fi/wp-content/uploads/2019/04/Kilpailumääräykset2019_lopullinen.pdf
 

Rara

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Tarkoitit varmaan Kossua? Kyllähän Kempeleelle riittää mikä tahansa voitto kun on ylempänä sarjataulukossa.

Tasapisteissä ensin ratkaisee voitot ja sen jälkeen 3 pisteen voitot. Näin ollen

-Joensuu tarvitsee 3 pistettä enemmän kuin Kouvola noustakseen kolmanneksi
-Seinäjoki tarvitsee 2 pistettä enemmän kuin Hyvinkää noustakseen viidenneksi
-Raahe tarvitsee 2 pistettä enemmän kuin Seinäjoki noustakseen kuudenneksi (eli varsinaisen peliajan voiton keskinäisestä)
-Imatra on Kiteen sekä Kankaanpään edellä tasapisteissä ja Kankaanpää tarvitsee 3 pistettä enemmän kuin Kitee sekä Imatra noustakseen kahdeksanneksi
-Kossu tarvitsee varsinaisen peliajan voiton Kempeleestä noustakseen yhdenneksitoista
-Siilinjärvi tarvitsee 2 pistettä enemmän kuin Kossu noustakseen kahdenneksitoista.

Oma veikkaus viimeiselle kierrokselle: yksikään sijoitus ei muutu.

E: hidas
 

Tadu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
Kappas. Katsoin sarjataulukkoa, jossa ei ilmeisesti oltu poistettu niitä Kossun menettämää kolmea pistettä. Pitäisi katsoa vain virallisilta sivuilta. Kempelehäm tosiaan on 2 pistettä edellä.

Kiitos molemmille.
 
Viimeksi muokattu:

E

Jäsen
Suosikkijoukkue
K-Espoo
Itse asiassa Kossu tarvitsee 2-0-voiton kuulemma. Edustuskelvottaman pelaajan peluuttamisen vuoksi jäisi tasapisteissä Kempeleen taakse. Näin ainakin äsken Ruudun välityksellä kerrottiin.
 

Diablo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vimpelin Veto, Urheilullisesti avoimet sarjat
Kappas menin vanhanaikaiseen ja muistin, että pelit alkaa arkisin klo. 18. No, nehän alkaa nyt jo klo. 17:30, joten tuli myöhästyttyä vähän lähdöstä piru!

Itse asiassa Kossu tarvitsee 2-0-voiton kuulemma. Edustuskelvottaman pelaajan peluuttamisen vuoksi jäisi tasapisteissä Kempeleen taakse. Näin ainakin äsken Ruudun välityksellä kerrottiin.
Tuosta oli toisella foorumilla vääntöä, että päteekö/vaikuttaako tuo sääntö vielä näin jälkikäteenkin takautuvasti, jos joukkueet ovat tasapisteissä kauden päätettyä. Ilmeisesti siis pätee.
 

Tadu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
Kappas menin vanhanaikaiseen ja muistin, että pelit alkaa arkisin klo. 18. No, nehän alkaa nyt jo klo. 17:30, joten tuli myöhästyttyä vähän lähdöstä piru!
.
Sama! Salilta tulin ja pitäisi suihkuunkin mennä. Täytynee odottaa taukoon.

Edit: Jos Keki ei voita ekaa jaksoa, niin en usko, että päät kestävät tokaa jaksoa. Niin monesti ovat voittaneet ekan jakson, mutta hävinneet toisen.
 
Viimeksi muokattu:

Diablo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vimpelin Veto, Urheilullisesti avoimet sarjat
Sigge Haapakoski ja pallo ykköstilanteessa toisella (laittoman jälkäinen) lyönnillä kakkospesän päältä maisemiin. Tästä kunnari ja kärkkäritilaston voitto lähenee!
 

Tadu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
Keki antoi yhden juoksun ja heti alkoi pomputtelu ja räpylävirheet. Aiai.
 

Diablo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vimpelin Veto, Urheilullisesti avoimet sarjat
Kossu vie avausjakson ja vaikuttaisi tunteetkin sopivasti lämpenevän tuohon jakson loppuun. Erittäin mielenkiintoinen ja isojen panosten toinen jakso tulossa!

Ankkurit hakenut Hiukasta voiton avausjaksolta. Tuossa kun on pari kaveria poissa ykköskeulasta, niin ei se ole silloin helppoa muillakaan. Siihen nähden Veto vetänyt ihan ok tämän loppukauden.

Niin ja JymyJussit jatkaa hyviä esityksiä.. PattU kotikentällä avausjaksolla nurin noin selkein lukemin on aina hyvä saavutus. Nyt vain heidän täytyisi melkein pitää huoli, etteivät toista jaksoa voita, jos Tahko puppeloi, muuten saavat JoMan Koplan sijaan vastaansa puolivälierissä.
 

Mazaa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Karsinnat
Sotkamo pelaa juurikin tasan niin päin hanuria kuin arvelinkin.

Veikkauksen pösilöt eivät kuitenkaan uskaltaneet avata juuri mitään kohteita tänään. Kunnon jackpotin paikka olisi ollut, mutta mikäs siinä, kun nössöt eivät uskalla.
 

Diablo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vimpelin Veto, Urheilullisesti avoimet sarjat
Sigge toisen kerran pallo kakkospesän päältä maisemiin, mukavasti napsuu herralla mailaan tänään(kin), josko paras vire olisi löytynyt näin pudotuspelien alla. Toinen kunnari, vielä kolme vuoroparia aikaa lyödä lisää!
 

Rara

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Niin ja JymyJussit jatkaa hyviä esityksiä.. PattU kotikentällä avausjaksolla nurin noin selkein lukemin on aina hyvä saavutus. Nyt vain heidän täytyisi melkein pitää huoli, etteivät toista jaksoa voita, jos Tahko puppeloi, muuten saavat JoMan Koplan sijaan vastaansa puolivälierissä.

Ihan ok joo, ainakin Sotkamo tuli vältettyä. Itsekin ottaisin mieluummin Kouvolan vastaan kuin Joensuun vaikka Jussien välieräpaikka ylipäätään ketään vastaan olisi todella iso yllätys. Pitäisi vain pitää huoli ettei nousta Tahkon ohi edes vahingossa kun nyt Pattijoki pysyy takana joka tapauksessa.

Imatra tarvitsee jaksovoiton Kouvolasta kun Kitee vei jakson Hyvinkäältä. Näin ollen Kitee toisen jakson voitolla menee pudotuspeleihin riippumatta Imatran pelistä.
 

Tadu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
Edit: Jos Keki ei voita ekaa jaksoa, niin en usko, että päät kestävät tokaa jaksoa. Niin monesti ovat voittaneet ekan jakson, mutta hävinneet toisen.
Lainaan itseäni. Ensin 0-2 eka jakso kuokkaan ja nyt toinen jakso ensimmäisen vuoroparissa jo 0-5 ja Kekin ulkokenttä ihan lamaantunut. Tämä oli niiiin nähtävissä. Miten ois aikalisä? Paskaa pelinjohtamista. Henkinen kantti tolla joukkueella ihan 0.

Edit: Jos saisivat Pelkoselle yhdenkin tilanteen, niin tilanne voisi vielä kääntyä.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös