Perussuomalaiset

  • 5 275 131
  • 42 169

Walrus21

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko
Rinteeltä täysin kuranttia analyysia. Käytännössä tuon huolen allekirjoittavat kaikki muut paitsi perussuomalaiset.

Halla-ahon taktiikka tulee hyvin esille tuosta haastattelusta. Puran sen nyt osiin (avainkohdat korostettu ja selitetty alle):

Halla-aho kuvaa Rinteen vihjailuja ala-arvoisiksi.

”Kun puhutaan vastakkainasettelun välttämisestä ja luottamuksesta kansanvaltaisiin instituutioihin, niin pidän aika huolestuttavana [1] sitä, että perustuslakivaliokunnan puheenjohtaja [2] kyseenalaistaa laillisia tavoitteita laillisesti edistävän oppositiopuolueen[3] legitimiteetin ja vihjailee, että kyseinen puolue ja sen puoli miljoonaa äänestäjää[4] edustaisivat jonkinlaista ääriliikettä”, Halla-aho sanoi Uutissuomalaiselle lauantaina päivällä.

Halla-aho sanoo tietävänsä, että Rinteellä ”joskus suu juoksee ajatuksen edellä” [5].

”Tässä mielessä jätän ehkä nämä hänen ala-arvoiset vihjailunsa omaan arvoonsa [6], joka on erittäin vähäinen, enkä kommentoi niitä sen enempää.”


1.
Käännä muiden huoli omaksi huoleksesi; sen sijaan, että pelättäisiin äärioikeistoa, pitäisi pelätä Antti Rinteen puheita.
2. Vetoa väitteen esittäjän asemaan; oikeastaan hän ei saisi tästä asemasta arvostella ketään.
3. Vetoa legitimiteettiin; koska jokin taho toimii lain näkökulmasta oikein, sitä ei voi syyttää esim. moraalin nojalla.
4. Muistuta, että puolellasi on paljon ihmisiä; suuret ihmisjoukot eivät voi olla väärässä.
5. Langeta epäilys puhujan uskottavuudelle; Rinne on aiemmin puhunut höperöitä, joten häneen ei voi luottaa.
6. Jätä kommentoimatta itse aihetta, sillä muuten joutuisit ottamaan kantaa asiaan, joka on kannaltasi epäedullinen.

Eli taaskaan ei saatu kuulla yhden ainutta varsinaista argumenttia, jolla Halla-aho kommentoisi yhteiskunnallisesti tärkeää aihealuetta. Sen sijaan saatiin kuulla näennäisesti älykästä saivartelua sekä semanttista kikkailua, jolla huomio vietiin toisaalle.

Halla-aho on samanlainen keskustelija kuin Jordan Peterson: nokkela väistelijä, joka reagoi vastapuolen argumentteihin jonkinlaisina henkilökohtaisina hyökkäyksinä, jotka on välittömästi kontrattava.

Sama on toistunut kaikissa haastatteluissa ja vaaliväittelyissä. Halla-aholle on tärkeää ennen kaikkea se, ettei häntä saa kiinni valheesta. Se on itse asiassa yllättävänkin helppoa, kunhan ei sano mitään konkreettista. Pelkkä olosuhteiden kuvailu ja akateeminen asioiden pyörittely jättää aina pakoreitin; syytetty voi esimerkiksi kyseenalaistaa syyttäjän uskottavuuden tai väittää, että hän ei kysy relevantteja kysymyksiä. Aina pääsee karkuun.

Jos Halla-aholta kysyy konkreettisia talouspoliittisia toimia, hän saattaa puhua ensimmäiset kaksi minuuttia siitä, kuinka Suomen taloudella voisi itse asiassa mennä vielä huonommin, mikäli vihreät saisivat päättää. Jos häneltä kysytään ratkaisua soteen, hän saattaa todeta, että sote liittyy itse asiassa budjettipolitiikkaan, joka taas liittyy maahanmuuttoon, jota oikeastaan pitäisi kitkeä. Koskaan ei päästä niihin varsinaisiin ehdotuksiin. Tai jos päästäänkin, niin ne ovat ympäripyöreitä latteuksia.

Tiedän, että moni pitää Halla-ahoa älykkäänä. Voin hyväksyä, että Halla-aho on jokseenkin taitava sanankäyttäjä ja nopea reagoija; hänellä on siis monia poliitikolle hyödyllisiä ominaisuuksia. Hän on kuitenkin erittäin kaukana ominaisuudesta, jota kutsuisin viisaudeksi. Siihen tarvitaan sivistystä, sosiaalista tunneälyä, elämän tuomaa kokemusta ja empatiaa.
 

Byvajet

Jäsen
Tiedän, että moni pitää Halla-ahoa älykkäänä.

Onhan Hallis sikäli älykäs, että hän pystyy tuottamaan todellisuuden, johon ei usko itsekään. Halla-aho feikkaa viimeiseen saakka.

Halla-aho ei suhtaudu politiikkaan vakavasti. Tämä kaikki on hänelle vain eräänlaista leikkiä, tarinan kirjoittamista ja jatkokäänteiden odottamista. Jos pska osuu tuulettimeen ja rakennelma sortuu, se tuskin Halla-ahoa henkisesti hirveästi rassaa, koska ei hän ole tässä sydämellään mukana. Hänen identiteettinsä ei ole sama kuin julkisuuskuvansa.

Humanisti näki rahan mahdollisuuden ja hyödynsi sen. Pienet työtunnit ja silloin tällöin jotain nokkelaa julkisuuteen. Tuntipalkka on hyvä.

Tunteen puuttumisen vuoksi Halla-aho pystyy olemaan myös haastatteluissa niin tyyni, ettei mopo karkaa. Kun tunne ei pakota sanomaan, ehtii asettamaan sanansa.
 

Barnes

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tasuno Tasalakki
Tuolla on toimittajia, joilla varmasti riittäisi osaaminen haastamaan hetkessä, mutta se jostain muusta syystä jätetään tekemättä.
Kirsi Heikel viime presidentinvaaleissa suorastaan murskasi Huhtasaaren. Odottelin että samanlainen mylly laitettaisiin pyörimään myös muiden kohdalla, jäi tekemättä. Kun tietää, millainen salailun/varovaisuuden (Matti Ahde, Ahti Karjalainen, Atte Jääskeläinen) kulttuuri mediassa on ollut, siitä on hankala päästä irti. Toivottavasti kulttuuri muuttuu.

Muutaman vuoden on ollut selvää, että tärkeintä on olla romuttamatta gallupsuosiota.
JHA tietää, miten käy, jos lähtee liikaa sooloilemaan. Lähtee puolue äkkiä alta, kun rasistit nostavat uuden hepun tilalle. Ja se seuraava heppu voi olla hyvin arvaamaton.
 

Ramchester

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Tunteen puuttumisen vuoksi Halla-aho pystyy olemaan myös haastatteluissa niin tyyni, ettei mopo karkaa. Kun tunne ei pakota sanomaan, ehtii asettamaan sanansa.

Tunne puuttuu aina niin kauan, kun voi kääntää kysymykset niihin etukäteen opeteltuihin vastauksiin. Onhan se nähty lukemattomat kerrat, kun Halla-ahosta tulee haastattelutilanteessa alakynteen jäätyään punasteleva ja nieleskelevä pikkupoika, jolla menee asia/tilanne tunteisiin kuin Salatuissa Elämissä.
 

Anssi #5

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Tuota Halla-ahon kiukuttelua Rinteen äärioikeistokommentista onkin jo käsitelty aiemmissa viesteissä. Lisäisin aiempiin vielä Halla-ahon kommentin joulukuulta, siis alle kuukausi sitten.

Halla-aho: Vihreät on vaarallinen ääriliike, joka edistää omaa ideologiaansa röyhkeästi, tehokkaasti ja säännöistä piittaamatta.

Alle kuukausi sitten oli siis ihan ok huudella muita puolueita ääriliikkeiksi, mutta nyt tammikuussa se onkin jo ihan eri asia. Ihan tyyppiesimerkki perussuomalaisesta sananvapauskäsitteestä. Persuilla pitää olla oikeus huutaa mitä tahansa, missä tahansa, mutta persuista ei saa sanoa mitään ikävää. Ei koskaan, eikä missään. Ei varsinkaan silloin, kun väite on totta.
 

Tuamas

Jäsen
Perussuomalaiset ja itsereflektio ovat kaunis yhdistelmä.
 

Liitteet

  • DD8484E3-F1F1-44E9-8F82-3B67119163DA.jpeg
    DD8484E3-F1F1-44E9-8F82-3B67119163DA.jpeg
    24,2 KB · kertaa luettu: 356
  • 92605D8F-79EB-4237-8C5D-8B8E5F1E42F0.jpeg
    92605D8F-79EB-4237-8C5D-8B8E5F1E42F0.jpeg
    105,4 KB · kertaa luettu: 347

Wiljami

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jukurit, sympatiaa muuhun Savoon ja Kaakonkulmalle
Koskahan suomessakin ymmärretään että persut on vasemmistolaisia putinisteja?
Desantti bäckmanin ketjusta siirto. Tilannehan ei ole tämä, vaan tarkemmin sanottuna persuissa on vasemmistolaisia putinisteja. On myös oikeistolaisia putinisteja sekä keskustalaisia ei-putinisteja herravihaisia vanhan puolueen peruina. Suurin ihme on mielestäni että porukka pysyy kasassa, yhdistävänä liimana on pakko olla edelleen se herraviha kun äkkiseltään tuo vasemmistoputinismi mitä moni korkean profiilin persulainen edustaa (esimerkiksi, kovin ristiriitaisesti, lahkolaistason hihhuli Huhtasaari) karkottaisi ihmisiä ketkä kuvaavat itseään nimenomaisesti perus suomalaisiksi. Ainakin omissa mielikuvissa suomalaisuuteen ei kuulu naapurin diktaattorin ihailu, vaikka toki siitä touhusta melko pahaa iljetystä aiheuttavaa historiaa piisaakin taistolaisten yms. muodossa.
 

Andi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jukurit, Tappara
Nyt Huhtasaarelle sattui kyllä paha arviointivirhe. Tuolla on jo oikeasti tekemistä uskottavuden kanssa. Ei mene läpi monelle kannattajalle tuo virheargumentointi ja Halla-ahokin joutui jo ottamaan etäisyyttä tuohon twiittaukseen.
Mä en usko edes arviointivirheeksi, vaan ihan siihen että tuo täti ei ole vain penaalin terävin kynä. Aikanaan siitä sai vähän sellaisen kuvan että on vain kokemattomuuttaan liian sinisilmäinen, mutta nykyisin näyttää enemmän tyhmältä.
 

Kilgore Trout

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Huhtasaari vähät välittää uskottavuudestaan - tai oikeastaan hän uskoo Trumpiin kuin raamattuun. kirjaimellisesti ja täysillä. Laura jatkaa pro-Trump -linjallaan jakamalla Oikeamedian kirjoituksen, jossa todetaan muun muassa näin:

""Beijing" Bidenin on hyvin vaikeaa kiemurrella tästä tilanteesta irti todistamatta samalla olevansa Kiinan omistama kätyri - ja toisaalta Kiina, jolle tämä tilanne on raivostuttava, tulee vaatimaan Beijing Bidenilta sitä mistä ovat hänelle maksaneet.
Nerokas ja ennenkaikkea oikeudenmukainen siirto Trumpilta jälleen. Maailma on taas hieman parempi paikka tämän Trumpin päätöksen jäljiltä, joka on vain jatkoa hänen vertaansa vailla olevalle ulkopolitiikalleen neljän vuoden aikana."




Missähän vaiheessa Lauran veuhkaantuminen alkaa olla taakka puolueelle?
 

UnenNukkuja

Jäsen
Suosikkijoukkue
Aika moni, kunhan on turkulainen
Huhtasaari vähät välittää uskottavuudestaan - tai oikeastaan hän uskoo Trumpiin kuin raamattuun.

Tätä tuonne Trump-ketjuunkin sanoin, että hänen kannattajilleen tuo on uskonto, Trump on se jumala. Lauran lasken melkeinpä joukkoon.

Lauran voisi kutsua jatkoajan leppoisaan keskusteluympäristöön. Olisiko ikuinen kielto yhden vai kahden viestin jälkeen?
 

Hexa

Jäsen
Alkaa olemaan jo aika lähellä sitä hetkeä, että Huhtasaaresta on tulossa taakka puolueelle. Trumpin fanittaminen alkaa olemaan liian avointa ja läpinäkyvää sekä kritiikitöntä hänen puoleltaan. Tämä tulee näkymään hänen henkilökohtaisen kannatuksensa laskuna seuraavissa valeissa mihin osallistuu. Äänestäjät alkavat ymmärtämään mistä on kysymys. Tietysti hänelläkin on omat ydinkannattajat kuten Tumpilla, joihin mikään ei vaikuta.
 

TosiFani

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Mä en usko edes arviointivirheeksi, vaan ihan siihen että tuo täti ei ole vain penaalin terävin kynä. Aikanaan siitä sai vähän sellaisen kuvan että on vain kokemattomuuttaan liian sinisilmäinen, mutta nykyisin näyttää enemmän tyhmältä.

...Lauran voisi kutsua jatkoajan leppoisaan keskusteluympäristöön. Olisiko ikuinen kielto yhden vai kahden viestin jälkeen?

Laura sai jo työpaikallaan aikaan sen, että opettajainhuoneessa kiellettiin politiikasta puhuminen. Tällä palstalla ura olisi lyhyt, mutta kiivas.
 

Höylä

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Täällähän lyödään persuja viimeiset sivut kuin märkää rättiä ja löydetään ties minkälaisia uusia näkövinkkeleitä, joilla tulkitaan Halla-ahon sanomisia. Hurjaksi mennyt! Tästä kaikesta voisi päätellä, että 1) persut ovat gallupeissa kärjessä, ja 2) vaalit ovat tulossa? Vai olenko aivan väärässä ja eksyinkö väärään paikkaan?
 

mjr

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen maajoukkueet
1) Kyllä
2) Kyllä
Väärässä on tosiaan ja lienee että myös väärässä paikassa. Se että meillä on joku kevytversio republikaaneista ei ole ihan mieltäylentävää - luojan kiitos että Guru on vielä ohjaimissa eikä tämä vielä paljon hörhömpi ja enemmän kuin vähän putinistinen porukka. Huhtasaari on tämän puolueen eturivin nimiä ja ihan jossain absurdeissa sfääreissä harhoissaan. Ei hyvää päivää.
 

Blackie

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Alkaa olemaan jo aika lähellä sitä hetkeä, että Huhtasaaresta on tulossa taakka puolueelle. Trumpin fanittaminen alkaa olemaan liian avointa ja läpinäkyvää sekä kritiikitöntä hänen puoleltaan. Tämä tulee näkymään hänen henkilökohtaisen kannatuksensa laskuna seuraavissa valeissa mihin osallistuu. Äänestäjät alkavat ymmärtämään mistä on kysymys. Tietysti hänelläkin on omat ydinkannattajat kuten Tumpilla, joihin mikään ei vaikuta.
Ymmärrän, jos Halla-aho joutuisi selittelemään jonkun kuntapolitiikkohörhön toilailuja, joka haluaa omat 15 minuuttia julkisuudessa, mutta ns. kokeneen konkarin ja ison nimen kaitseminen vielä vuosienkin jälkeen voi tuntua aika turhauttavalta: Jussi Halla-aho tyrmää Laura Huhtasaaren puheet kommunismin leviämisestä Yhdysvalloissa: ”En pidä realistisena”
 

Hexa

Jäsen
Ymmärrän, jos Halla-aho joutuisi selittelemään jonkun kuntapolitiikkohörhön toilailuja, joka haluaa omat 15 minuuttia julkisuudessa, mutta ns. kokeneen konkarin ja ison nimen kaitseminen vielä vuosienkin jälkeen voi tuntua aika turhauttavalta: Jussi Halla-aho tyrmää Laura Huhtasaaren puheet kommunismin leviämisestä Yhdysvalloissa: ”En pidä realistisena”
Itsekin luulen, että tästä viimeisimmästä Huhtasaaaren ulostulosta joudutaan jo käymään keskusteluja Halla-ahon ja Huhtasaaren välillä. Kyse on kuitenkin puolueen hierarkiassa käytännössä toisena olevasta henkilöstä, joka päästelee twitterissä suustaan sammakoita.
 
Viimeksi muokattu:
Suosikkijoukkue
Reilu peli ja Putinin vastaisuus
Mitä Huhtasaareen tulee, niin harva asia on kenellekään niin vaikeaa, kuin myöntää erehtyneensä. Suomessa on edelleen ihmisiä, jotka joskus 70-luvulla ihailivat Neuvostoliittoa. Kuinkahan moni heistä on kyennyt tunnustamaan olleensa mahdollisesti vähän väärässä.

Kun olin nuori poika, luulin että Nato olisi meille kehno juttu. Olin aika varmasti täysin väärässä. Noin. Nyt se on tehty. Laura voisi suorittaa perässä.
 

Ramchester

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Voin oikeasti vannoa, että mikäli persuketju Jatkoajassa saa viestiä niin kirjoittaja voidaan laskea siihen itse määrittämään viiden kirjoittajan kööriin näkemättä. Eikä liene yllätys että nämä kirjoittajat löytyvät joko poliittisesti vihreistä tai vasemmistosta.

Ilmeisesti olet myös sitä mieltä, että persuja voi ihan oikeutetusti kutsua natseiksi, koska osa persuista käy heilaamassa natsien kokoontumisissa. Vai toimiiko yleistykset vain persuja kritisoiviin ihmisiin?
 

Snakster

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
1) Kyllä
2) Kyllä

On hyvin selvää(?) tämä jengi, joka ketjuun paukuttaa tekstiä näppäimistö tulessa. Voin oikeasti vannoa, että mikäli persuketju Jatkoajassa saa viestiä niin kirjoittaja voidaan laskea siihen itse määrittämään viiden kirjoittajan kööriin näkemättä. Eikä liene yllätys että nämä kirjoittajat löytyvät joko poliittisesti vihreistä tai vasemmistosta.

Eikä tuossa mitään pahaa, oikeus kirjoittaa on meillä kaikilla. Toteaisin vain, että mikäli kirjoittaminen aiheesta Suomen politiikka keskittyy enemmän poliittiseen vastustajaan kuin omaan leiriin niin olisiko tekemistä omassa pesässä eikä keskittyä vain vastustajaan? Tee hommasi paremmin, niin ei tarvitse katsoa kuinka muualla ulistaan.

Monella tapaa samaa mieltä. Siksi vähän ihmetyttää tämä viesti tuolla eräässä toisessa ketjussa:

Olet niin kovin hauska tapaus.

Täysin sattumalta Kiva-Peken puhelu ulkomaille nousi YLE:n uutiseksi?
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös