Pelkäätkö ukkosta?

  • 4 421
  • 55

Pelkkätkö ukkosta

  • Pelkään

    Ääniä: 4 2,0%
  • Pelkään vähän, mutta sitä on myös kiva katsella

    Ääniä: 66 32,8%
  • en pelkää, pidän siitä

    Ääniä: 131 65,2%

  • Äänestäjiä
    201

M@rko77

Jäsen
Suosikkijoukkue
LFC, FC Lahti ja Pelicans
Luonnonvoimia tulee kunnioittaa

Vähän, mutta tykkään katsella. Viime kesänä täällä oli sellainen "show", ettei saanut koko yönä nukuttua; tunnelma oli, ainakin salamojen puolesta, vähän niinkuin Hollywoodissa. Asun kerrostalossa, joten mitään varsinaista vahinkoa ei ukkonen pysty aiheuttamaan; sammutan toki koneen ja muut vempeleet ukkosen ajaksi.
 

Huuhaa

Jäsen
No, se on ärsyttävää, kun sähköt pitää ottaa pois kovan ukkosen ja/tai salamoinnin ajaksi, ja sitten ei voi tehdä muuta, kuin odottaa salamoinnin ja/tai ukkosen lakkaavan.
 

ms.qvist

Jäsen
Suosikkijoukkue
Red Wings, Хокейний Клуб Донбас
En pelkää, nautin katsella ja kuunnella luonnon mahtavaa näytöstä. Salamat ja ukkosen jyrinä ovat kiehtoneet minua niin kauan kuin jaksan muistaa, vaikka lapsena mummini koetti pelotella minua ukkosella sillä ei ollut sanottavaa vaikutusta.

Ukkonen luonnon "näytelmänä" jaksaa yhä edelleen kiehtoa ja kiinnostaa minua.

vlad#16.
 

pikkukisu

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Liverpool
EN todellakaan!

Nautin ukkosesta jo ihan senkin takia kun mulla ukonilmaa edeltää todella tuskainen päivä. Päätä särkee ja tuskan hiki koko ajan... Heti kun alkaa jyrisemään ja huomaa että nyt se tulee niin jo alkaa olokin helpottua. Toisekseen lapsesta lähtien olen ukkosta katsellut suuren ihastuksen vallassa; mikä on hienompaa kuin mökillä ollessa pamahtaa ukkonen päälle ja voi kääriytyä peiton sisään ja katsella järvellä riehuvaa myrskyä. Hienoa sanon mä. No kyllähän sitä tietyllä tavalla kunnioittaa, että ei nyt mieleen tulisi kiivetä korkeimpaan puuhun ukkosen aikana, mutta ei tarvitse pelätäkkään kun järkevästi käyttäytyy...
 

Timbit

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Canucks, BC Lions
Eipä siinä mitään pelottavaa ole. Pikemminkin tulee tiirailtua, josko näkisi mahdollisimman monta salamaa. Tosin, nämä kotimaiset ukkoset ovat tuntuneet vähän vaisuilta sen jälkeen, kun pääsi kokemaan kunnon trooppisen ukkosmyrskyn. Siinä sitä riitti jytinää vähän muillekin.
 

Paitselo

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK & Carl Brewer Forever & Karjakunnan nakit
Eihän siinä ukkosessa ole mitään pelättävää, tosin noihin kesän rajuilmoihin on syytä kuitenkin suhtautua kunnioittavasti.
On nimittäin omakohtaista kokemusta siitä, kun kesämökin ympärillä alkaa myrskytuulessa kaatuilla 20-metrisiä mäntyjä ja kuusia ristiin rastiin. Jytinä ja pauke oli hirvittävä! Oli tuskallista katsella mökin ikkunasta, että koska jokin kaatuilevista puista osuu pihalla seisovaan omaan rakkaseen peltilehmään eli autoon. Ei onneksi osunut... yksi kuusi tuli kylläkin mökin kuistin katon läpi karmealla jytinällä. Luulin että se katto on vahvaa tekoa... vaan niin se murskaantui kuin olisi ollut tulitikuista tehty.
Oli muuten melkoinen savotta seuraavana päivänä, ennenkuin siitä pihasta pääsi autolla lähtemään liikkelle. Kaatuneita puunrunkoja oli sikin sokin jokapuolella... noh, onneksi on keksitty moottorisaha...
 
Viimeksi muokattu:

n0lla

Jäsen
Suosikkijoukkue
Espoo Blues, Espoon Oilers
En pelkkää salamointia ja/tai ukkosta. Onhan sitä ihan kiva katsella, mutta mielummin voisi olla aurinkoista ja lämmintä :cool:.
 

Vakio

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Man City
Viestin lähetti Predator
Eihän siinä ukkosessa ole mitään pelättävää, tosin noihin kesän rajuilmoihin on syytä kuitenkin suhtautua kunnioittavasti.
On nimittäin omakohtaista kokemusta siitä, kun kesämökin ympärillä alkaa myrskytuulessa kaatuilla 20-metrisiä mäntyjä ja kuusia ristiin rastiin. Jytinä ja pauke oli hirvittävä! Oli tuskallista katsella mökin ikkunasta, että koska jokin kaatuilevista puista osuu pihalla seisovaan omaan rakkaseen peltilehmään eli autoon. Ei onneksi osunut... yksi kuusi tuli kylläkin mökin kuistin katon läpi karmealla jytinällä. Luulin että se katto on vahvaa tekoa... vaan niin se murskaantui kuin olisi ollut tulikikuista tehty.
Oli muuten melkoinen savotta seuraavana päivänä, ennenkuin siitä pihasta pääsi autolla lähtemään liikkelle. Kaatuneita puunrunkoja oli sikin sokin jokapuolella... noh, onneksi on keksitty moottorisaha...

Sinulla ilmeisesti moottorisaha on oikeaoppisesti polttomoottoritoiminen, eihän sähkösahaa tietysti moottorisahaksi kutsutakaan.

Muistui vain tarinastasi mieleen mökkinaapurimme 80-luvulta. Silloin oli vastaavanlainen myrsky, joka raivasi puita tosi kapealta väylältä. Meidän tontiltamme ei kaatunut yhtään puuta, mutta naapurilta niitä lakosi kuin heinää. Naapurin äijä ei ollut moksiskaan, vaan rehvasteli ryhtyvänsä metsurin hommiin.

No, ryhtyikin jo kolmen päivän päästä, kun sähköt taas palasivat ja sähkösahaan tuli virtaa. Siihen asti oli mm. auto motissa helvetillisen tukkisavotan keskellä. Meilläkään ei tuolloin ollut moottorisahaa, joten emme voineet auttaa :)
 
Viimeksi muokattu:

girlzilla

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Pelkään. Ja paljon pelkäänkin. Ai niin, mutta mähän olenkin nainen...;)
Jos ukkonen on, kun olen esim. mökillä, niin pelkään kyllä ihan jumalattomasti, ja odotan vaan milloin se menisi ohi.
Täällä stadissa kun ei kerrostalossa asuessa paljon vaaraa ole, tulee sitä välillä katseltua pitempäänkin. Mutta kyllä sitä vähän säpsähtää kun jyrisee. Olen kuulemma saanutkin monia ihmisiä nauramaan reaktioillani kun jytisee.
 

Miguel

Jäsen
Viestin lähetti girlzilla15
Pelkään. Ja paljon pelkäänkin. Ai niin, mutta mähän olenkin nainen...;)

Älä sitten tule valittamaan sovinismista, kun kerran itse aloitat naisten 'halventamisen'.;)


Kerrostalossa asuvana ei ole hirveää pelkoa, mutta nimenomaan mökillä tai jossain vähemmän turvallisessa paikassa sitä pelkää kuin kuolemaa. Joskus aikoinaan oltiin sukulaisten kanssa mökillä kovalla ukonilmalla ja toivottiin, ettei vaan kävisi pahasti. Salama iskikin sellaiseen helvetin korkeaan mäntyyn, joka onneksi kaatui järveen.

Viime kesän kovien ukkosten aikaan ihastelin salamointia kotoa, joten silloin ei juuri pelottanut. Kesällä tuli öisin tietokoneen pelaamisen lomassa pidettyä TVTV:n chattia auki, ja ukonilmojen aikaan siellä ei muusta puhuttukaan kuin ukkosesta. Kaikki hysteeriset teinitytöt:D uskoivat chat-valvojan voivan sammuttaa ukkosen.:)
 

kaakko

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
En pelkää ukkosta, mutta kyllähän sitä aina vähän varuillaan on, ainakin jos on mökillä silloin. Olisko joku 10 vuotta sitten kun oli yksin mökillä, porukat oli jossain kylässä ja silloin tuli ukkonen. Yleensä siihen ihan päälle ei edes tuu ukkonen kun on korkeita paikkoja ja järvi niin se ei oikeen siihen päälle pääse. No sillä kertaa pääsi ja kestikin sitten sellaset pari tuntia ihan siinä päällä pyöri. Jatkuvasti salamoi ja kun on vielä sellaisella kalliolla niin tuntui, että koko mökki kaatuu kun se kalliokin tärisi. Siinä vaiheessa kun näin, että siellä alempana menevällä tiellä menee paloautoja alkoi jo vähän pelottamaan. Yhtään en tiennyt, että missä mahtaa palaa mutta todenmnäköisesti aika lähellä. No sekin selvisi sitten myöhemmin, että siinä parin sadan metrin päässä oli metsä syttynyt palamaan. Oli kuitenkin levinnyt mökistämme toiseen suuntaan.

Eipä tuon jälkeen ole kokenut vastaavanlaisia ukkosia.
 

finnjewel

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät, KooKoo, KPL, Kiovan Dynamo
Rajuin ukonilma, joka on kohdalle osunut, raivosi kesällä 1972 Savossa; pahimmat tuhot se sai aikaan Puumalan seudulla.
Metsää kaatui muistaakseni viitisentoista tuhatta hehtaaria.

Salamointi oli sitä luokkaa, että niitä näkyi taivaalla yhtäaikaa useita kymmeniä lähes kaksi tuntia yhtä mittaa, joka puolella minne vain katsoikin. Eipä juuri nukuttu sinä yönä, vaikka myrskyn reuna-alueella vain olinkin.
 

jepujee

Jäsen
Suosikkijoukkue
PK-seudun joukkueet
Muuten en koe ukkosen aikana juurikaan tunteita suuntaan jos toiseen, mutta viime kesänä olin lenkillä kun kesän pahin jytinä ja salamointi yllätti. Harmikseni itseni ja kotini välissä oli järvi, matkaa kotiin 9 km - kumpaan suuntaan tahansa. Ei siinä auttanut muu kuin hölkkäillä läpimärkänä salamien jatkuvasti räiskyessä ympärillä. Laskeskelin salaman nähdessäni hiljaa mielessäni sekunteja tietääkseni kuinka pitkällä salamat itse asiassa lävähtelivät maahan. Kilometri kun oli reissusta jäljellä ehdin sanoa mielessäni "yk..." kunnes asfaltti tärisi niin että lähestulkoon polvet notkui. Välimatkaa toki oli vielä silloinkin, mutta kun juoksee nilkkojaan myöten vedessä, ei kaipaa salamoita enää yhtään lähemmäs.
 

vision

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Viime kesänä rupesi hieman salamointi pelottamaan. Olimme minigolf-radalla, kun taivas repesi ja ukkonenkin pamahti päälle. Maksettua kierrostahan ei jätetä missään nimessä kesken, joten päätimme jatkaa pelaamista. Pelaaminen loppui lopulta siihen paikkaan, kun salama iski jonkun metrin päässä olevaan puuhun. Sitten juostiin ja lujaa autoille.
 

fiftyeight

Jäsen
Suosikkijoukkue
Iddrott Förskott Puukädet
Luonnonvoimat ovat mahtavia ja ihminen on kuin pikku risu niissä tuulissa. Silti en ole koskaan ymmärtänyt, miksi ukkosta ja salamointia pitäisi pelätä?

Toki se arveluttaa, josko sattuu ihan kohdalle elikäs päähän, mutta eiköhän lottovoittokin ole todennäköisempää kuin salaman iskuun kuoleminen. Sitäpaitsi ukkonen vaan jyrisee.

Mamma kun on tuolta syvältä savosta kotoisin, niin siellä saattaa olla ukkosen takia useita tunteja sähköt pois kerrallaan. Silloin se alkaa jo häiritä elämänmenoa. Ja usein myös elantoa. Lehmät kun ei tykkää siitä, ettei niitä kahteentoista tuntiin lypsetä vaikka pitäisi. Aivan, mutta yritäpä kahteen henkeen lypsää yli 20 kantturaa, jotka ovat tottuneet konelypsyyn.

"Paras" ukkonen omalla kohdalla sattui n. vna -80 Järvenpäässä kun naapurilta lähti katto ja vettä tuli pari tuntia saavista kaatamalla. Olipa vielä juuri tehty alikulku vanhalla Lahden tiellä, ja vettä tuli niin maan mahlottomasti, että alikulku täyttyi vedellä. Ja pari tuntia sen jälkeen kun sade lakkasi, eräs papparainen pyyhkäisi mopolla alikulkuun huomaamatta veden määrää. Jotenkin jäi mieleen.
 

Jack Daniel's

Jäsen
Suosikkijoukkue
Uudesti syntynyt Jokerit, NY Islanders
Viime vuonna oli tosiaan pari aika kovaa ukkosenilmaa, yksi kesti jopa koko yön! Harvoin on ukkonen niin pitkään jyrissyt yhtä soittoa, se alkoi muistaakseni n. 20.00 ja loppui seuraavana aamuna n. klo 11.00, ja oltiin silloin juuri mökillä, onneksi ei missään vaiheessa tullut aivan lähelle, silloin olis varmaan ollut paskat housussa
 

Ghost

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Pittsburgh Penguins
Enpä niinkään sitä salamointia pelkää, mutta se tuho minkä ukkonen täällä maaseudulla voi saada aikaan kyllä hirvittää. Melkeinpä aina kovemmalla ukkosella paloautoja menee ristiin rastiin ja ulos ei kyllä varmasti tee mieli lähteä jos ukkonen lähellä pamahtelee. Yleensä ukkonen kuitenkin lähinnä pistää vituttamaan. Esimerkiksi jalkapallon EM-kisojen aikaan pari vuotta sitten sähköt menivät, enkä nähnyt toista välierää lainkaan.
 

M@rko77

Jäsen
Suosikkijoukkue
LFC, FC Lahti ja Pelicans
Viestin lähetti Ikijokeri
Viime vuonna oli tosiaan pari aika kovaa ukkosenilmaa, yksi kesti jopa koko yön! Harvoin on ukkonen niin pitkään jyrissyt yhtä soittoa, se alkoi muistaakseni n. 20.00 ja loppui seuraavana aamuna n. klo 11.00, ja oltiin silloin juuri mökillä, onneksi ei missään vaiheessa tullut aivan lähelle, silloin olis varmaan ollut paskat housussa

Täällä tuo ko. ukkonen oli lähellä, hajoitti pari puuta tuolta takametsästä..Lisäksi piti soittaa palokunta raivaamaan puu läheiseltä tieltä..

Onneksi oli/on betonitalo turvana, muuten kyllä pelkobarometri kasvaisi..:rolleyes:
 

BigRedBob

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Florida Panthers, Miami Heat, Trevor Gillies
En pelkää. Seisoskelen pitkä metallitanko kädessä pihamaalla alasti aina ukkosella huudellen "THUNDER!" joka kerta kun jysähtää.
 

Speeed

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tampereen Ilves, Södertälje SK
En. Mutta tänää pääsin kokemaan kesän ensimmäisen. Salama ja n.1,5sek ja jyrinä, eli aika lähellä. Vettä tuli aivan kaatamalla puol tuntia. Olin viel töis ja sähköt lähti samalla prkl!
 

Jack Daniel's

Jäsen
Suosikkijoukkue
Uudesti syntynyt Jokerit, NY Islanders
Viestin lähetti BigRedBob
En pelkää. Seisoskelen pitkä metallitanko kädessä pihamaalla alasti aina ukkosella huudellen "THUNDER!" joka kerta kun jysähtää.


Tästäpä sainkin loistavan idean, joka kerta kun ukkonen tulee aika lähelle, niin eikun pihalle, ja mankka mukaan ja AC/DC - Thunderstruck soimaan! Se tois vielä paremman tunnelman.

I was caught
In the middle of a railroad track (Thunder)
I looked round
And I knew there was no turning back (Thunder)
My mind raced
And I thought what could I do (Thunder)
And I knew
There was no help, no help from you (Thunder)

Sound of the drums
Beatin' in my heart
The thunder of guns
Tore me apart
You've been - thunderstruck

Went down the highway
Broke the limit, we hit the town
Went through to Texas, yeah Texas
And we had some fun
We met some girls
Some dancers who gave a good time
Broke all the rules, played all the fools
Yeah, yeah, they, they, they blew our minds

I was shaking at the knees
Could I come again please?
Yeah the ladies were too kind
You've been - thunderstruck, thunderstruck
Yeah yeah yeah, thunderstruck

Oh, thunderstruck, yeah

Now we're shaking at the knees
Could I come again please?

Thunderstruck, thunderstruck
Yeah yeah yeah, thunderstruck
Thunderstruck, yeah, yeah, yeah

Said yeah, it's alright
We're doing fine
Yeah, it's alright
We're doing fine
(So fine)

Thunderstruck, yeah, yeah, yeah,
Tunderstruck, thunderstruck, thunderstruck
Whoa baby, baby, thunderstruck
You've been thunderstruck, thunderstruck
Thunderstruck, thunderstruck
You've been thunderstruck


Toi on muuten mitä täydellisin biisi ukkosmyrskyn ajaksi.
 

Tommy

Jäsen
Suosikkijoukkue
#17
Kappalevalinnaksi suosittelen kuitenkin KISSin, Paul Stanleyn säveltämä, God Of Thunder -ralli.

Ukkosella joskus tuota biisiä olen kuunnellut ja tuntuu kuin taivalla makoilisi järjettömän kokoinen Gene Simmons.


You've got something about you
You've got something I need
Daughter of Aphrodite
Hear my words and take heed

I was born on Olympus
To my father a son
I was raised by the demons
Trained to reign as the one

God of thunder and rock and roll
The spell you're under
Will slowly rob you of your virgin soul

I'm the lord of the wastelands
A modern day man of steel
I gather darkness to please me
And I command you to kneel

Before the
God of thunder and rock and roll
The spell you're under
Will slowly rob you of your virgin soul

I am the lord of the wastelands
A modern day man of steel
I gather darkness to please me
And I command thee to kneel

Before the
God of thunder and rock and roll
The spell you're under
Will slowly rob you of your virgin soul


Loistokappale.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös