Ilmoitukset

Nimimerkki HokiOnSporttia huilaa viikon sääntöjen 9§:n perusteella. Provoilu-viestejä lenteli vähän ympäriinsä.

Nimimerkki M.O.R.O huilaa viikon sääntöjen 4§:n perusteella. Turha viesti löytyy Mestiksen finaalipari-ketjusta.

Sulje ilmoitus

Nimimerkki Zolmu osoittautui aiemmin porttikiellon saaneen jäsenen uudeksi nimimerkiksi. Tämän vuoksi hänen kirjoitusoikeutensa on poistettu.

Mikäli elinikäisen pelikiellon saanut jäsen haluaa palata palstavahvuuteen, uuden nimimerkin luomisen sijaan suosittelemme lähettämään pyynnön oikeuksien avaamisesta moderaattoreille hyvien perusteluiden kera.

Sulje ilmoitus

Pelipaidat kaudella 2016–2017

Viestiketju osiossa 'Liiga' , aloittajana Koikkaaja, 12.05.2016 klo 14.57.

 1. Koikkaaja Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ilves & Boston Bruins
  Uusi kausi ja ehkä myös uudet pelipaidat.

  Ainakin Tappara uudistaa paitaansa:
  Instagram

  Luultavasti myöhemmin tänään saadaan parempaa kuvaa paidasta.
   
 2. Joutsenosto Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  SaiPa, Ketterä, HPK
  Mä ihan sydämeni pohjasta toivon, että useempi jengi päivittäis pelipaitoja. Tosi monella oli viimekaudella paita missä oli vaakaraita helmassa ja hihoissa. Ei se enää ole uniikkia jos kaikilla on samanlainen.

  SaiPa voisi ottaa mallia viimekauden harjoituspaidoista. Jotain pientä detaljien lisäystä niin olisi aika täydellinen.
   
 3. ElManazer Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HC TPS, Málaga Club de Fútbol, New York Islanders
  TPS julkaisee uudet pelipaitansa 18.5. Voin sen verran kertoa, että tulee liigan tyylikkäimmät. Jopa mainoksien kanssa liigan tyylikkäimmät.
   
 4. Ralph Jäsen

  Lainaus:
  Julkaiseeko TPS myös muiden joukkueiden pelipaidat vai mistä tiedät, että TPS:n paita on tyylikkäin?
   
 5. ElManazer Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HC TPS, Málaga Club de Fútbol, New York Islanders
  Lainaus:
  Koska kyseinen fanien välinen kilpailu voidaan sulkea 18.5 TPS:n paidan julkaisun jälkeen. Niin tyylikäs se on.

  E: Tai siis, niin tyylikkäät ne molemmat paidat ovat.
   
 6. Eeyore Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tappara
  @Joutsenosto Kenties retroa kolmella logolla? Vierailin jokin aika sitten Jääkiekkomuseossa Vapriikissa ja mieleeni jäi erityisesti tuo SaiPan keltainen pelipaita.
   

  Liitetyt tiedostot:

  • saipa.jpg
   saipa.jpg
   Tiedostokoko:
   77,4 KB
   kertaa luettu:
   1 554
 7. Massimo 1897 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Hifk
  Lainaus:
  Toivottavasti ovat luopuneet siitä punaisesta raidasta ja tehneet paidoista identtisiä, numeroa ja nimeä lukuunottamatta. Aihio on Turussa olemassa toteutus on ollut kyllä tähän asti paskan ja surkean välimaastossa juurikin tuon sekavuuden takia.
   
 8. Vanhapuuma Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  JYPinkylä, Green Bay Packers, HJK
  En varmaan ole ainoa JYPin kannattaja, joka toivoisi JYPin vihdoin tekevän joitain isompia muutoksia pelipaitaansa. Harvinaisen HMV-paidat, ja mainoksineen kyllä ruminta alakastia Kärppien pelipaidan kanssa. Retroiluun on vähän vaikea lähteä (ei kiitos sinivalkoisille JyP HT -kilpilogoille), mutta tekisivät rohkeasti sitten vaan rehellisen modernit pelipaidat. Tässä muun muassa Pelicans (ja Blues) on onnistunut erinomaisesti, ainakin minun mielestäni.

  Noille SaiPan retro-paidoille peukkua, pientä modernisaatiota ja komeeta settiä tulisi.
   
 9. king of the jungle Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK, #87
  Ensimmäinen asia minkä toivoisin ehdottomasti jokaikiseen pelipaitaan olisi se, että ne mainokset olisivat edes yhtenäisiä koko joukkueen kesken. Nyt siellä on saman joukkueen pelaajilla osalla kohdassa X neonvihreä sponsorin mainos ja osalla taas aivan erilainen väritys ja sponsori.

  Tämän takia näin punaisten lasienkin takaa pidän IFK:n paitaa helvetin tyylikkäänä, koska mainoksia ei ole liikaa ja joka pelaajalla ne on samoissa kohtaa. Myös värimaailmaa on ajateltu ulkoasun kannalta edes jollain tasolla ja esimerkiksi niskassa oleva Staffpointin logo on valkoinen mitä se ei oikeassa elämässä ole vaan se on vihreä-oranssi. Ja olisi aivan vitun ruma punaisessa paidassa.

  Tiedän kyllä, että IFK on tietysti paremmassa asemassa moneen pienemmän alueen jengin kanssa. Pääkaupungin ja Suomen isoimman kaupungin perinteikkään seuran ja brändin sarjan isoimmilla yleisömäärillä ja mediaseksikkyydellä on helpompi hommata isoja sponsoreita a'la Turskish Airlines.

  Silti pienellä suunnittelulla muutkin seurat saisivat sen "Ramin soran" fiksusti siihen paitaan, eikä siitä tulisi niin järkyttävää tilkkutäkkiä miljoonalla eri värillä ja eri sponsoreilla jokaisen pelaajan paidoissa.

  Yhteneväisyyttä kiitos. Näyttäisi heti paljon ammattimaisemmalta.
   
 10. Tompsoni Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ilves, NY Rangers
  Täällä ollaan aika lailla samoilla linjoilla king of the junglen kanssa. Kova sana olisi myös, että jokaisella joukkueella olisi kolmas paita, mitä sitten käytettäisiin vaikka viikonlopun kotipeleissä tai jossain muussa pelissä, missä on jotain erityistä (esim. paidanjäädytys jne). Niitähän ei hirveän monella joukkueella (Ilves & Ässät) ollut viime kaudella..?
   
 11. Vuokralainen Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kerho!
  Tyylikkäät on kyllä Tepsin uudet peliasut. Mainoksetkin vain mustaa ja valkoista.
  Fanit saavat äänestää kumpi on kotipaidan väri: musta vai valkoinen?
   
 12. Hereworth Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kerho, Joni Puurula, Philadelphia Flyers
  Hemmetin hieno rätti Tepsillä. Liigan kärkipäätä, ellei jopa kaikkein nätein. Erityismaininta isosta logosta.
   
 13. Trenchtown Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  TPS
  Lainaus:
  Tuosta äänestyksestä sen verran, että jos valkoinen äänestetään kotipaidan väriksi tarkoittanee se sitä, että tuota mustaa paitaa ei joukkueella nähdä käytännössä koko kautena, koska tuskin mikään joukkue suostuu pelaamaan kotipelinsä vieras- tai kolmospaidalla vain, jotta TPS pääsee vierasjäälle mustissa. Henkilökohtaisesti kuulun niihin joiden mielestä tumma kotipaita olisi parempi kuin vaalea, vaikka aikoinaan taisikin olla valkoinen kotipaidan päävärinä. Kaiken lisäksi tuo musta paita on mielestäni valkoista hienompi, vaikka todella tyylikkäitä ovat molemmat.

  Iso hatunnosto mustavalkoisista mainoksista, tästä "mainokset seuran väreihin" -ratkaisusta voisi moni liigaseura ottaa oppia. Ei sillä, etteikö Tepsinkin paita joskus olisi melkoinen tilkkutäkki ollut, mutta hienoa, että ilmettä yhtenäistettiin noin ja erityisen hienoa, että sponsorit ovat siihen suostuneet. Jos tällainen oli mahdollista Tepsille, luulisi saman olevan mahdollista muillekin liigajoukkueille.
   
 14. LOFIN Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  1922
  Lainaus:
  Miksi? En ainakaan itse ole koskaan nähnyt sellaista sääntöä, että toisella joukkueella on oltava tumma ja toisella vaalea paita. Eihän nyttenkään Saipalla tai Lukolla ole valkoista paitaa olemassa. Jääkiekkoliiton kilpailusäännöissä lukee: "Kotijoukkueella on oikeus valita kotiotteluihinsa pelipaitansa väri. Vierasjoukkue on velvollinen huomioimaan kotijoukkueen peliasun värin valitessaan omansa.

  Tiettyjä joukkueita kuten Kärppiä, KooKoota, JYPpiä ja ehkä Ilvestä vastaan voidaan joutua käyttämään valkoista peliasua, mutta miksei musta pelipaita toimisi muualla?
   
 15. Radiopää Jäsen

  Lainaus:
  Pystytkö nimeämään TPS:n paidoissa näkemäsi mainokset?

  Paita on hieno, mutta niin kauan kuin kannattajille pitäisi aina myydä täysin mainoksettomia paitoja, ja kannattajien pitäisi aina myös ostaa niitä. Pelaajien tehtävä on pitää yllä sellaisia paitoja, joista seuralle maksetaan.
   
 16. Pratu Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ässät, Blackhawks
  Lainaus:
  Keltainen on tulkittu liigassa vaaleaksi paidaksi. En tiedä onko jossakin virallisessa säänöissä, mutta on siitä ainakin selkeät toimintaohjeet joukkueille, että toisella on vaalea ja toisella tumma. Onhan tuohon tosin joitakin poikkeuksia taidettu joskus myöntää yksittäisiin peleihin.
   
 17. Yuppi Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Lukko, Jokke Heinänen
  Lainaus:
  Kyllä kaikilla joukkueilla taitaa olla tumma kotipaita (paitsi SaiPalla?) eli kyllä sitä valkoista on silloin käytettävä.
   
 18. LOFIN Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  1922
  Lainaus:
  Kiinnostaisi kyllä tietää miten asia on, koska Liigan omilla sivuilla ei ole pelipaidoista minkäänlaista mainintaa (tai en sellaista ainakaan nähnyt) ja Jääkiekkoliiton kilpailusäännöissä oli ainoastaan tuo aiemmassa viestissäni mainittu lainaus pelipaitojen värejä koskien.

  Kansainvälisen jääkiekkoliiton säännöissä lukee että on tuomarin tulkintakysymys, milloin paidat ovat liian samankaltaisia. Luonnollisesti edellämainittujen joukkueiden kanssa voi tulla ongelmia, muiden kanssa olen eri mieltä.

  Lainaus:
  Katso ylläoleva. Miten esimerkiksi IFK:n punainen pelipaita ja TPS:n musta olisivat liian vaikeasti toisistaan erottuvia, ellei sitten omaa täydellistä väriaistin puutetta?
   
 19. Fattsson Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  TPS, Pittsburgh Penguins
  Lainaus:
  Onko esim. HIFK:n, HPK:n tai Ässien kotipelipaita niin tumma, että TPS ei voisi pelata mustalla paidalla? Ja Sport ja Saipa tulevat myös näin äkkiä mieleen.

  E: Hidas
   
 20. Yuppi Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Lukko, Jokke Heinänen
  Tästä on nyt turha sen enempää vängätä, mutta sen tiedän, että vaikka Porissa ei vierasjoukkue pelaa tummalla paidalla.
   
 21. Massimo 1897 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Hifk
  Valovuosi eteenpäin! Hienoin tepsukka paita mitä on ikinä tehty.
  Lainaus:
  Eipäs nyt lähdetä keulimaan sielä ;) Onhan noita hyvän näkösiä paitoja ollut jo ainakin Bluesilla ja HIFK:lla ilman mitään värilaseja. Mainokset on ollut asuun mukautuvia jo useamman vuoden. Ainoastaan tuo UB mainos olkapäissä on ollut vihreällä. Siihen kun saataisiin kolme tähteä tilalle niin avot! Se on totta että, useampi seura voisi ottaa mallia näistä ketkä on tajunnut ettei tilkkutäkki palvele ketään. ja se joskus oli vielä viime kaudella ja kaikki kaudet ennen sitä :) Alä ota pahalla, pieni pilke silmäkulmassa tätä kirjoitan, Sain vain viestistäsi sellaisen kuvan että, TPS on keskinyt nyt jotain uutta, sellaista mitä muut eivät ole vielä tajunneet :D Mutta on kyllä hienoin TPS paita mitä olen näölläni päässyt todistamaan.
   
 22. sinnepäinsä Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Sun faijas hakkuu
  Ei tarvi olla edes pahasti värisokea, että tumman punaiset IFKin paidat ja mustat Tepsin paidat menee sekaisin. Kyllähän nuo värit noin niinku tälleen näkee, mutta vaikka viime kaudella IFK-Blues pelissä oli vaikea hahmottaa kummat on kumpia. Suhteellisen kaukaa kuvattu ja nopea tempo aiheuttavat tuon, ettei ainakaan tällä värinäöllä erota kovin helposti samansävyisiä paitoja.
   
 23. LOFIN Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  1922
  Ainakaan jalkapallon puolella minulla ei ole ollut toistaiseksi vaikeuksia erottaa selkeästi eri tyylisiä "tummia" päävärejä toisistaan. Erotin myös ainakin 2011 talviklassikossa hesan joukkueet toisistaan, vaikka väreinä olivat tummansininen ja punainen (kts. kuva viestin lopusta).

  Lainaus:
  No se on toki hienoa jos ensikäden tietoa on. Mutta kaipa tästä asiasta on ihan hyvä keskustella koska Liigan puolelta asiat ovat epäselvät. Jos lähes jokaisessa muussakin urheilulajissa joukkueet saavat käyttää päävärejään toisiaan vastaan niin kauan kun tuomareilla ei ole vaikeuksia niitä toisistaan erottaa, miksei sama toimisi myös jääkiekossa?

  http://kuvapankki.jatkoaika.com/g2/d/235919-1/20110205_talviklassikko-3433.jpg
   
 24. karotenoidi Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tappara, Canucks, PYRY
  Osa joukkueista, ainakin Tappara ja Kärpät, ovat tavanneet pelata Hämeenlinnassa tummilla paidoilla. Muistan erityisesti kaudella 2011-12 HPK-Tappara-peliä katsellessani kironneeni asiaa. Tapparalla oli silloin nimittäin vielä oranssit olkapäät paidoissaan, mikä sekoitti entisestään. Nyt kun oranssit olkapäät tekevät paluun Tapparan sinisiin paitoihin, olisi tästä uunoilusta hyvä aika luopua ja pelata valkoisilla Hämeenlinnassa.

  Avausviestissä mainituista Tapparan uusista räteistä on muuten kuvia Tapparan some-kanavissa, esim. Instagramissa. Pohja on mennyt todella paljon eteenpäin, tai oikeastaan taaksepäin, mikä on hienoa. Ei siis enää käytännössä yksivärisiä riepuja. En epäile kuitenkaan ollenkaan, etteikö näitäkin saataisi täyteen laatikkomainoksia. Vapise Junno, vapise Kärpät!
   
 25. Trenchtown Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  TPS
  Lainaus:
  Pystyn kyllä olettaakseni suurimman osan (Turku Energia, Silja Line, Osuuspankki, TOK ja Felix nyt ainakin), mutta tämä johtunee siitä, että seurasin tuota tiedotustilaisuutta erityisen tarkalla silmällä ja luonnollisesti tuo uusi pelipaita oli kiinnostuksen kohteena korkealla. Eipä silti, ymmärrän kyllä mitä tarkoitat ja sikäli ihmettelenkin vähän, että sponsorit on tuohon saatu mukaan. Jos mulla olisi firma, sanotaan nyt vaikka Osuuspankki, niin haluaisin säilyttää "firman värit" myös mainoksissa.

  Kuten aiemminkin totesinkin, niin on todella hienoa, että sponsorit ovat mustavalkoisiin mainoksiin suostuneet, pelipaita on todella tyylikäs ja mielestäni mainoksetkin nousevat siitä paremmin "esille", kuin vastaavasta tilkkutäkistä. Ymmärrän kyllä niitäkin, joiden mielestä mustavalkoiset mainokset "sulavat" paitaan, jolloin niitä ei mahdollisesti tule samalla lailla noteerattua.

  Lainaus:
  Heitin tuon aiemman oletukseni perustuen siihen muistikuvaan, että lähes kaikilla joukkueilla on tummat kotipaidat, jolloin vierasjoukkueen tulisi käyttää vaaleaa pelipaitaa.

  *e* Lainaus:
  En ottanut pahalla, eikä tarkoitukseni ollut esittää asiaa noin kun sen koit. Se on totta, että onhan niitä hienojakin pelipaitoja vuosien saatossa ollut muillakin joukkueilla ja ne ovatkin poikkeuksetta näyttäneet paremmilta, kuin tilkkutäkkiverrokkinsa. Sekin on totta, että viime kauteen asti mentiin Tepsissäkin tilkkutäkeillä, tarkoitin vain sitä, että niitäkin on vuosien saatossa ollut välillä räikeämpiä ja välillä hillitympiä malleja. Tepsi ei ole keksinyt mitään uutta, mutta taitaa kuitenkin olla Liigan ainoa joukkue jonka pelipaita on täysin kaksivärinen. Toki tässä on se, että musta ja valkoinen ovat suhteellisen helppoja värejä toteuttaa tuollainen pelipaita.
   
  Viimeksi muokattu: 18.05.2016 klo 18.31