Ilmoitukset

Mauri-Antero pääsee viikon huilille Perussuomalaisten ketjuun kirjoitetun hyvän maun vastaisen viestinsä vuoksi. Fantasiat koko mantereen tuhoamisesta eivät kuulu palstallemme.

Sulje ilmoitus

Peliittojen fanitoiminta ja -matkat

Viestiketju osiossa 'Peliitat' , aloittajana Moderaattorit, 12.08.2013 klo 22.04.

 1. Moderaattorit Jäsen

  Keskustelu Heinolan ylpeyden fanitoiminnasta ja fanimatkoista tähän ketjuun.
   
 2. Oksemanden Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Se, joka säilytti Mestis-paikkansa pelaamalla
  Toiminta näyttää olevan nousussa, tai näin ainakin toivotaan. Vitosketju tekee paluun muutaman vuoden virallisen tauon jälkeen ja uusi epävirallinen kannattajaryhmä Heinola Thunder on aloittanut kapinan rumpujen määrää vastaan (välit Vitosketjuun ovat silti hyvät). Toistaiseksi kapinaliikkeeseen kuuluu muutaman perusjantterin ohella joukko äänekkäitä Heinolan Kiekon junioreita, jotka tämän huutosakin myötä saavat vihdoin kunnollisen tavan osoittaa kannatuksensa. Yhtenä edellä mainitusta janttereista voin kertoa, että tulemme lisäksi teettämään rajatun erän kannattajahuiveja ja näillä näkymin järjestämään kauden avausotteluun kannattajamarssin. (Linkki vie FB-tapahtumaan.)

  Tavoitteet ovat Heinolan maineen ja tylyn kansanluonteen tuntien todella suuret, mutta jonkun se vallankumous perinteistä mökötyskulttuuria vastaan on aloitettava. Jokainen, joka kokee modernin kannatuksen missään mielessä omaksi jutukseen, on tervetullut pubipäätyyn availemaan ääntään vaikka heti perjantaina. Yhdessä se tunnelma luodaan, eikä eristäytymällä.
   
 3. Oksemanden Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Se, joka säilytti Mestis-paikkansa pelaamalla
  Syksyn away-reissu(j)a pitää alkaa miettimään. Tässä muutama mahdollisuus:

  Pe 11. lokakuuta SaPKo-Peliitat
  Saattaa tehdä monelle tiukkaa duunin / koulun takia, eikä Savonlinnassa todellakaan ole Mestiksen lämpimin halli, mutta matkojen määrän lisääntyessä bussin täyttämistä tähänkin peliin voisi kokeilla.

  Pe 18. lokakuuta KooKoo-Peliitat
  Pe 8. marraskuuta KooKoo-Peliitat

  Pakollinen valtiovierailu Kouvolaan on tänäkin vuonna tehtävä jossain välissä. Molemmat syksyn vieraspelit osuvat perjantaille, eikä arkinen puurtaminen ole niin merkittävä ongelma kuin Savonlinnan tapauksessa.

  La 30. marraskuuta Sport-Peliitat
  Ensimmäisen pidemmän matkan tekeminen runkosarjassa on tänä vuonna ajankohtaisempaa kuin koskaan. Viime kausi oli Mestis-historian paras, kannattajatoiminta on ottamassa ensiaskeliaan ja keväisen Turku Awayn osallistujista osa ilmaisi selkeän halun lähteä tänä syksynä tavallista pidemmälle. Lauantaipäivä olisi mitä kurantein ajankohta megamatkalle.
   
 4. John Lidgett Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KooKoo
  Huomenna Kouvolasta tullaan isohkolla chanttiporukalla Heinolaa valloittamaan ja toivottavasti saadaan hyvää pöhinää halliin. Yleensä nämä Heinolan matsit ovat olleet tunnelman kannalta aivan kuolleita, koska ottelutapahtuman on aina pilannut se neljän (?) rummun orkesteri ja hallista on saanut poistua joka kerta migreenipäänsäryn kera.

  Onko katsomossa menty Heinolassa eteenpäin ja tästä tuomionpäivän rumpupatterista luovuttu, vai pitääkö reissuun varata mukaan korvatulpat?
   
 5. Oksemanden Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Se, joka säilytti Mestis-paikkansa pelaamalla
  Lainaus:
  Vitsiketjun olemassaolon aikana rumpujen määrä vaihteli kolmen ja neljän välillä. Ainakin olemassaolon loppuvaiheilla viime syksynä niitä oli kolme, mutta tässä on kuvatodiste neljän rummun raiskaamisesta katsomossa (napattu Canal+'n Peliitat vs Jukurit -lähetyksestä 14.10.2011). "Tunnelma" oli noina aikoina suoraan sanoen aivan helvetin kamalaa, eikä minkäänlaista muutosta taidettu edes yrittää.

  Kuten taisin jo salakavalasti viitata äskeisessä kappaleessa, niin Vitsiketju on tätä nykyä kuollut ja kuopattu. Yrittivät comebackia keväällä, mutta FB-sivun luomiseen se sitten jäikin, kun perustajajäsen lähti maanpakoon Tsadiin. Infernaalisesta rumpukonsertista luovuttiin jo tammikuussa, jolloin päätykatsomoon raahattiin kymmenkunta innokasta tulevaisuuden kannattajaa, jotka pyörivät vieläkin ringissä mukana tuomassa chantteihin ääntä. Näitä tahdittamassa on yksi rumpu, jota sitäkin käytetään kohtuudella ja selvästi vaimennettuna.

  Tervetuloa vaan betonihelvettiin!
   
 6. Tim Callahan Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KooKoo
  Hienoa, että Heinolassakin yritetään pyrkiä eteenpäin. Täytyy sanoa, että niiden rumpujen jälkeen en ole missään vierashallissa kokenut katsomossa sellaista vitutusta kuin Heinolassa. Mahdollisuuksia minkäänlaiseen kannattajatoimintaan ei ole, kun betonihallissa raikaa neljä rumpua. Toivottavasti huomenna näin ei ole ja pääsee pitkästä aikaa virittelemään sitä tunnelmaa mitä Heinolassa ennen vanhaan KooKoo-fanien toimesta nähtiin.

  Bussillinen kannattajia ja varmasti toinen samanlainen tulossa omilla, joten toiv. homma toimii niin joukkueella kuin faneilla.
   
 7. John Lidgett Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KooKoo
  Lainaus:
  Giganttinen peukku täältäpäin. Lämmittää aina sydäntä, että jossain tehdään töitä ja yritetään kehittää toimintaa katsomossa. Tuo rummun paukuttaminen pelkästään metelin aikaansaamiseksi on katsomotoiminnan syöpä Suomessa. Hyvä, että siitä pyritään päästä eroon.

  Kouvolasta on ollut viime vuosina vaikeuksia saada fanibussia lähtemään Heinolaan, vaikka välimatka on aivan naurettavan lyhyt. Luulenpa, että syynä on ollut juurikin tuo sambaryhmän luoma "tunnelma". Se kertoo jo jotain, että kaltaiseni hardcore-fanikin on vakavasti aina harkinnut näitä Heinolan matsien skippaamista. Turhauttavaa vetää chanttia, kun rummut peittävät kaiken muun äänen.

  Huomenna ollaan kuitenkin tulossa lähes täydellä bussilla ja toivottavasti huomisen jälkeen reissuille lähdetään entistä innokkaammin, kun kerran Heinolan jäähalissa on jälleen inhimilliset oltavat seurata jääkiekkoa. Hallihan on suorastaan kotoisa meille betonia rakastaville kouvolalaisille.
   
 8. Oksemanden Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Se, joka säilytti Mestis-paikkansa pelaamalla
  Tänään KooKoolla oli katsomossa aivan ylivoimainen klacken. Olikohan se nyt 50 vs. 10 (meillä suurin osa pikkulapsia). Viimeisessä erässä Jääkiekon tappaja -huuto lähti oikein komeasti erään 10-vuotiaan johtamana, siinä on tulevaisuudelle capoainesta. No, kait tämä vuosia kestäneen rummuttamisen aiheuttama vahinko vielä joskus korjaantuu...
   
 9. jsavolai Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Peliitat,TiTu,Akaan Kiekko,Pelicans
  Lainaus:
  Siellä tarvi rumpuja edes, yksi porras lenkkaa yhdessä kohtaa sen verran että sille sopivasti astuen saa semmosen kolauksen aikaseksi että ei mitään määrää. Hyvä vaan kun rumpujen käyttö vähenee :) Saa sitä ääntä muullakin tavalla aikaiseksi. Propsit kyllä muutoksen tuulesta, vie aikaa mutta eiköhän se sieltä tule ajan kanssa.
   
 10. Oksemanden Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Se, joka säilytti Mestis-paikkansa pelaamalla
  Nyt kun rummut on saatu alta häiritsemästä, niin mukaan on tullut uusi ongelma: lärpyttimet. Kyllä, niitä perkeleen läpsyttimiä on alettu jakamaan myös Heinolassa, kiitos Veikkauksen. Onko se niin vaikeaa taputtaa omilla käsillään?
   
 11. jyly Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Peliitat
  Lainaus:
  Ei näistä lärpyttimisitä mitään haittaakaan ole Heinolan kokoisessa paikassa. Mua ne ei ainakaan haittaa, hyvä vaan jos jollain keinoin kannatetaan omiaan. Tunnetustihan täällä asuu sulkeutunutta kansaa, niin ei hallillakaan mitään mahdotonta ilakointia kannata heinolalaisilta odottaa. Suurimmaksi osaksihan niitä huiskia käyttää ala-aste ikäiset junnut, joilla on varmaankin hauskempi pitää meteliä kuin käsin taputtaen.
   
 12. kiiaha Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Peliitat, Kärpät
  Lainaus:
  Mua ittee ainaki häirittee ku ne pikkulapset hakkaa raivolla ihan hakkaamisen ilosta niillä lärpyttimillä kaiteita. Ku se ei oo enää kannatushakkaamista vaan ihan sitä ku on niin kivaa hakata sitä kaidetta.
   
 13. jyly Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Peliitat
  Lainaus:
  Sanotaan vaikka näin, että mielummin hakkaa niitä lärpyttimiä kuin olisi hiljaa hallissa. HeKi-vainaan aikaan, sen viimeisinä Mestis-kausina hallissa oli välillä pelottavan hiljaista. Kukaan ei kannustanut ketään, ainostaan pari hassua junnua hakkasi suu vaahdossa muutamia, tai itse asiassa monia rumpuja kuin bänditreeneissä ikään. Kuitenkin, noilla lärpyttimillä on hyvä lähteä liikkeelle kannatustoiminnan ja kannustuksen suhteen. Helppo houkutin pikkunulikoille lähteä fanikatsomoon tarkkailemaan isompiaan.

  Tervetuloa joukkoon, taidat olla uusi jäsen tällä foorumilla. Jospa pikkuhiljaa saataisiin enemmänkin keskustelua tähän topiciin!
   
 14. uljas Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Peliitat, (HeKi-vainaa), Tinatuopit
  Kaikenlainen älämölö on hiljaisessa hallissa tervetullutta. HeKin aikaan entistä hiljaisemmassa hallissa äänekäs piereskelykin oli kannatusta. Ikävä kyllä tosin tulee takavuosina aktiivisesti hallilla käynyttä "huuto-Jukkaa". Harvinaisen kantava ääni kantautui jo pelkkänä puheena ylälehtereiltä jäälle asti paremmin kuin särisevä äänentoisto ja ne kommentit olivat kuolemattomia...
  Vieraspeleissä meteliä kyllä janojuoman säestyksellä riittää joka kerran.
   
 15. kiiaha Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Peliitat, Kärpät
  Lainaus:
  Fakta, mutta jos miettii viime keskiviikon KooKoon kannattajia ja Peliittojen kannattajia, niin sinne "kannattajakatsomoon" pitäis saada porukkaa. Musta lärpyttimet on aina ollu niille, jotka ei jaksa oikeesti kannustaa. Ainakin mitä sm-liigassa seuraillu  Ja kiitos, jonkin aikaa seuraillut menoa kunnes päätin hommata tunnuksetkin.
   
 16. Oksemanden Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Se, joka säilytti Mestis-paikkansa pelaamalla
  Missasin ikävästi eilisen pelin. Näin kyllä Facebookista, että kaikkille istumapaikoille oli jaettu lärpyttimet. Minkälainen tunnelma oli?
   
 17. jyly Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Peliitat
  Lainaus:
  Niin pitäisi, mutta millä keinoilla niitä ihmisiä saisi sinne? Heinolassa se on ainakin todella hankalaa, ellei nyt joku musikaalinen kaveriporukka innostuisi asiasta.

  Lainaus:
  Ankea. Yleisöä ei ollut vissiin edes sitä perus viittäsataa, ja rummut olivat palanneet pilaamaan tunnelmaa.
   
 18. uljas Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Peliitat, (HeKi-vainaa), Tinatuopit
  Lainaus:
  Tämä katsomoon kyhätty olutkarsina olisi varmasti tuonut enemmän tunnelmaa, jos se olisi sijoitettu fanipäätyyn. Eiköhän sieltä karsinasta saada vielä kauden mittaan jossain lauantaipelissä älämölöä aikaan ainakin toisen erän aikana, jolloin Peliitat hyökkää siihen päätyyn.
   
 19. kiiaha Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Peliitat, Kärpät
  Lainaus:


  Silti fiilis ainakin voittomaalikisan aikana oli hieno, se piristi. Kuvat näytti kamalilta jos kuvas katsomoa, kauheen tyhjää. Ehkä lauantaina on enemmän porukkaa, ku sarjakärki kaatu.

  Se kaljakarsina oli muuten maalattu hienosti, joskin se alueena palvelee parhaiten vain vierasjoukkueen faneja.


  Tohon kannattajakatsomoon vielä: Musta vaan järjestelmällisesti pitäis alkaa vaikka puskaradion tai somen kautta kutsumaan sinne ihmisiä :)
   
 20. Oksemanden Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Se, joka säilytti Mestis-paikkansa pelaamalla
  Lainaus:
  Tammikuussa avattiin suht aktiivinen FB-sivu ja kesällä (vähemmän aktiivinen) Twitter-tili, joten somemarkkinoinnista se ei luultavimmin ole ollut kiinni. Suunnitelmissa on kuitenkin järjestää vierasmatka vielä tässä kuussa, joten josko sen avulla porukka alkaisi aktivoitumaan. Vai liekö sitten ihan oikeasti totta, ettei heinolalaisia vaan kiinnosta mikään muu, kuin paikallaan istuminen ja satunnaiselle maalille taputtaminen?
   
 21. kiiaha Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Peliitat, Kärpät
  Lainaus:
  Suattaapi olla, suattaapi olla. Mutta Mestis on aina Mestis. Ja Heinola on Heinola ;)

  Siitä vierasmatkastahan(?) ilmoiteltiin ihan hyvin lauantain pelissä.
   
 22. Oksemanden Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Se, joka säilytti Mestis-paikkansa pelaamalla
  Lainaus:
  Mielestäni tuo "Heinola on Heinola" ja kaikki muut vastaavat puolityhjät lässytykset ovat täysin aiheettomia, koska asenteita on onnistuttu muuttamaan muillakin perinteisillä kiekkopaikkakunnilla. Saatan kuulostaa naiivilta idealistilta, mutta tylyn kaupungin mainetta voi yrittää käyttää myös hyödyksi väkiluvun pienenemisestä ja lahtisaatiosta huolimatta. Muutos alkaa aika usein pienellä porukalla ja pienillä teoilla.

  Kyllähän siitä Kouvolan valtiovierailusta ilmoitettiin, kun pistettiin ilmoittamaan. Ensi matsissa vähän laajemmin.
   
 23. kiiaha Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Peliitat, Kärpät
  Lainaus:

  Meinasin pistää tonne vielä sanan kärsivällisyyttä, mutta jätin pois. Ois kannattanu sittenki lisätä.


  Toivotaan et jengiä lähtee paljon Kouvolaan :)
   
 24. Oksemanden Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Se, joka säilytti Mestis-paikkansa pelaamalla
  Linkku ottaa suunnaksi Mikkelin perjantaina 3. tammikuuta! Hintaa 25€, lähtö turistipysäkiltä 16:30, ilmoittautumiset fanipisteelle tai toimistolle.
   
 25. Oksemanden Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Se, joka säilytti Mestis-paikkansa pelaamalla
  Kysellään nyt täälläkin. Löytyykö kiinnostusta lähteä torstaina 20. helmikuuta Kouvolaan katsomaan (kenties kaikkien aikojen viimeistä) Kymijoen derbyä? Arkipeli tekee monelle tiukkaa, mutta matkan lyhyyden puolesta tuonne luulisi saavan mukavan lössin.