Ilmoitukset

Nimimerkin rullisti lento loppui lyhyeen ja tämä nimimerkki on passitettu käyttäjän aiempien nimimerkkien tavoin porttikieltoon.

Sulje ilmoitus

Nimimerkin Pompino jatkuva aggressiivinen ja henkilökohtaisuuksiin menevä kirjoitustapa on palkittu kuukauden pelikiellolla. Aiempi rikehistoria samasta asiasta pidensi pelikieltoa.

Sulje ilmoitus

Mauri-Antero pääsee viikon huilille Perussuomalaisten ketjuun kirjoitetun hyvän maun vastaisen viestinsä vuoksi. Fantasiat koko mantereen tuhoamisesta eivät kuulu palstallemme.

Sulje ilmoitus

Peliitat A 2013–2014 – juniorimylly pystyyn!

Viestiketju osiossa 'Peliitat' , aloittajana Oksemanden, 21.04.2013 klo 18.15.

 1. Oksemanden Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Se, joka säilytti Mestis-paikkansa pelaamalla
  Peliitat A 2013–14 – juniorimylly pystyyn!

  Avataan nyt tämäkin ketju hyvissä ajoin siltä varalta, että jotakuta kiinnostaa tulevien Peliittojen otteet.

  Edellisinä kausinahan joukkue on tunnettu nimellä Vierumäki A, jolloin valmennuksesta vastasivat Haaga-Helian opiskelijat, mutta alkavasta kaudesta eteenpäin joukkue siirtyy Heinolaan ja Peliittojen organisaation alaisuuteen. Kausi 2012-13 nuorten Suomi-sarjassa päättyi Heinolassa pelattuun pronssiotteluun, jossa VMA voitti harjavaltalaisen Kuparikiekon lukemin 8-1. Joukkue oli runkosarjassa voittamaton ja hävisi vain kaksi ottelua playoffseissa Jukureita vastaan. Viimekautisesta Vierumäen miehistöstä organisaatiossa jatkavat ainakin Stylman ja Kauppi, jotka ovat solmineet tryoutit edustuksen kanssa. Lisäksi Porista Heinolaan opiskelujen perässä siirtynyt Joona Tolvanen saattaa viettää osan kaudesta A-junnuissa.

  Sen perusteella mitä sain hepreaksi kirjoitetusta kilpailujärjestelmästä irti, A-junnujen kausi 2013-14 alkaa syyskuussa Mestis-karsinnoilla. Joukkueet on jaettu kahteen kahdeksan joukkueen lohkoon, jotka pelataan nelinkertaisina sarjoina (28 ottelua per joukkue). Karsinnan päätteeksi molempien lohkojen neljä parasta muodostavat Mestiksen ja neljä huonointa Suomi-Sarjan, jotka molemmat alkavat tammikuussa.

  (Heinolalaisesta junnutoiminnasta kerrottakoon myös, ettei yhteistyö Vierumäen ja Haaga-Helian kanssa lopu. Syksystä alkaen HeKin B-joukkue pelaa nimellä Vierumäki United B.)
   
  Viimeksi muokattu: 23.09.2013 klo 02.35
 2. Zerotta Jäsen

  Lainaus:
  Stylman, Kauppi ja Tolvanen ovat kaikki vuosikertaa -92, joten he ovat yli-ikäisiä A-junnuihin. Ellei liitossa päätetä taas ensi kaudeksi muokata sääntöjä ja sallia yli-ikäisten pelaaminen.

  Kilpailujärjestelmäkin tulee todennäköisesti muuttumaan. Moni joukkue oli sitä vastaan, että karsintoja pelataan noin pitään.
   
 3. Oksemanden Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Se, joka säilytti Mestis-paikkansa pelaamalla
  Lainaus:
  No johan on faktat hakusessa meikältä. Molempiin kommentoin kuitenkin sen verran, että liitto on usein ottanut sääntömuutoksissa äärikannan: suhtautuvat siis joko täysin haluttomasti tai yli-innokaasti. Aika näyttää tälläkin kertaa asioiden todellisen laidan.
   
 4. superhessu Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Peliitat, Pelicans, IFK
  Herätelläämpäs tätäkin ketjua näin kiekkokauden alun lähestyessä!

  Ilmeisesti nuoretkin ovat jo aloitelleet tulevaa kautta jäähallin jäävuorolistan mukaan. Kukaan käynyt katsomassa miltä nuorten meno näyttää? Itse voisin harkita treenien seuraamista, kun jäät ovat näemmä aina isojen Peliittojen jälkeen tai ennen.

  Tässä vielä kokoonpano heki.fi -sivulta napattuna, herättääkö mitään tuntemuksia kenelläkään?


  Peliitat A

  Maalivahdit

  Haimakainen Juha
  Krigsman Joona
  Mikkonen Sampsa

  Puolustajat

  Hiltunen Joona
  Laitinen Saku
  Nieminen Tuukka
  Nummela Tuomas
  Paalanen Jesse
  Ruponen Patrik

  Hyökkääjät

  Ahonen Ville
  Ahvenainen Joonas
  Firsov Denis
  Karinkanta Joonas
  Kivinen Henri
  Konttinen Severi
  Nykänen Saku
  Närhi Markus
  Peltomaa Henrik
  Santero Asko
  Silvast Tommi
  Vihtilä Nuutti
  Vähäniemi Niko
  Åhman Mikael
   
 5. oipat Jäsen

  Listasta puuttuu ainakin Santeri Onnisen nimi
   
 6. uljas Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Peliitat, (HeKi-vainaa), Tinatuopit
  Onkos Aaan peleistä mitään tietoa? Puolustajien lukumäärä näyttää huolestuttavan vähäiseltä. Toivon mukaan poppoo saa ainakin sille osastolle lisää nuorisoa. Löytyisiköhän tuosta maalivahtiosastosta ketään luukunavaajan tuuraajaa seniori-Peliitoille..? Ei ole Heinolan edustusjoukkueen luukulla pelannut valovuosiin omaa kasvattia.
   
 7. superhessu Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Peliitat, Pelicans, IFK
  Hekin jäävuorolistaan on merkitty ensi keskiviikoksi Peliitat A - Diskos A klo 18.35 alkaen. Hienoa, että pelit pelataan Heinolan hornankattilassa sillä viime kaudella ei vanhimpia junnuja päässyt pahemmin seuraamaan Vierumäelle!
   
 8. jyly Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Peliitat
  Lainaus:
  Tämä oli varsin viihdyttävä peli, vaikka Diskos voittikin 1-3. Peliitoista jäi mieleen etenkin Severi Konttinen, Ville Ahokas ja Juha Haimakainen. Konttinen pelaa fyysistä ja vahvaa peliä, taklaa ja ärsyttää vastustajia. Keskiviikkona hankki tosin itselleen ulosajon ryntäyksestä (?).

  Haimakainen on pelityyliltään peittävä maalivahti hyvillä jaloilla. Liikkuu maalillaan nopeasti. Haimakainen on mielestäni A-nuorista juurikin se maalivahti, jota voisi yrittää ajaa sisään miesten peleihin jo tällä kaudella. Ahokas taasen on pienikokoiseksi pelaajaksi todella sisukas puolustamaan omiaan. Turpaan tuli muutamaan kertaan keskiviikkonakin isommilta kavereilta, mutta aina vaan se oli suojelemassa Haimakaista vastustajilta.
   
 9. Oksemanden Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Se, joka säilytti Mestis-paikkansa pelaamalla
  Tänään pelattiin syksyn kolmas harjoitusottelu ja mini-punanutut saivat hienon päänahan: savonlinnalaiset harjoiteltiin nurin lukemin 11-2. Illan maaliruiskuina Saku Nykänen, Markus Närhi, Mikael Åhman (2), Tommi Silvast, Joona Hiltunen, Ville Ahonen (1), Patrik Ruponen, Severi Konttinen ja Tuukka Nieminen (2).

  Yleisöä viitisenkymmentä (give or take) + kahden miehen huutosakki. Kuriositeettina kerrottakoon, että Vitosketjun legendaarinen rumpu koki toisessa erässä kymmenen metrin ilmalennon, ilman kummempia kolhuja. Kyseessä oli viimeinen kotona pelattu harjoitusottelu ennen Mestiksen alkua, jäljellä on vielä yksittäinen ottelu Jyväskylässä (29.8., Diskos) ja kahden päivän turnaus Savonlinnassa (31.8.-1.9.). Nuorten Mestiksen alkamispäivämäärää / sarjaohjelmaa ei ole ilmoitettu missään, eikä liitolla ole tulospalvelua, joten sen suhteen ollaan aivan puilla paljailla. Katsotaan miten homma edistyy, jos on edistyäkseen.

  EDIT: Oho, tulospalvelu onkin avattu juuri tänään! Täältä löytyy ja Peliittojen osalta sarja näyttää alkavan lauantaina 14. syyskuuta kotiottelulla KooVeeta vastaan (kellonaika ei vielä tiedossa).
   
  Viimeksi muokattu: 24.08.2013 klo 20.41
 10. uljas Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Peliitat, (HeKi-vainaa), Tinatuopit
  Johan on Kapasen sotapojat laittaneet ranttaliksi. Kyllä huolettaa joukkueen tämänhetkinen kokoonpano, joka saisi olla laajempi. Armeijan harmaat pidättelevät useampaakin pelimiestä. Toivon mukaan jostain suunnasta täydennystä vielä saataisiin. Eipä silti. Kasassa lienee muuten ihan hyvä ryhmä. Mielenkiintoista nähdä mihin joukkue Kapasen Mikon komennossa kykenee.
   
 11. Oksemanden Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Se, joka säilytti Mestis-paikkansa pelaamalla
  Tänään avattiin pelimäärältään kiihkeä A-nuorten Mestis. Sarja-avauksessa Peliitat sai vastaansa KooVeen Tampereelta, jonka viimeistelytaito oli silminnähden ikävän puutteellista. Peli itsessään oli molemmilla joukkueilla perusvarmaa, jolloin maalivahtien (etenkin Haimakaisen) tärkeys korostui. Eilen edustuksen luukkuvahtina toiminut mies otti pelin aikana 43 koppia, joista monet olivat suoranaisia tv-torjuntoja.

  Peli päättyi punanuttujen komeahkoon 3-1-voittoon, maalintekijöinä Peliitoilta Asko Santero (2 kpl) ja Tuomas Nummela. Kommarien ainokaisen tekijästä ei ole tietoa. Aapeliittojen pelit jatkuvat huomenna Harjavallassa viime kauden pronssipelissä huonommaksi todettua KuKia vastaan.
   
 12. Oksemanden Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Se, joka säilytti Mestis-paikkansa pelaamalla
  Kuparikiekolta turpaan niukasti 8-7. Peliitat ja KuKi tekivät maalit vuorotellen toisen erän loppuun asti, jolloin harjavaltalaiset tulivat rinnalle ja ohi. Yv-loppukiri ei auttanut, joten pisteetön reissu Satakunnasta kotiin on tosiasia. Maalirikkaassa matsissa statsejaan kohensivat Asko Santero (2 kpl), Patrik Ruponen, Ville Ahonen, Markus Närhi, Niko Vähäniemi ja Tommi Silvast. Juha Haimakaisen torjuntaprosentti tänään vajaat 50.

  Seuraava ottelu pelataan ensi lauantaina klo 19:30 Leppävaarassa Espoon Kiekkoseuraa vastaan ja heti sunnuntaina Heinolan Betonihelvettiin saapuu Espoon Blues klo 18 alkavassa kamppailussa.
   
 13. uljas Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Peliitat, (HeKi-vainaa), Tinatuopit
  Ei pöllömpi aloitus Peliitoilta. Avauspelistä voitto, vaikka sunnuntain niukka tappio varmasti kismittääkin. Voittotili on joka tapauksessa avattu. Santero näyttää olevan hyvässä iskussa.
   
 14. Oksemanden Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Se, joka säilytti Mestis-paikkansa pelaamalla
  A-junnujen Mestiksen ensimmäinen tuplaviikonloppu pelataan espoolaisia joukkueita vastaan: tänään Leppävaaran jäähallissa klo 19:30 paikallinen EKS ottaa punanutuista mittaa ja huomenna Heinolaan saapuu Espoo Blues klo 18 pelattavassa ottelussa. Eli jos heinolalaisilla kiekkodiggareilla on aikaa, niin tulkaa ihmeessä seuraamaan tulevaisuuden Punavalkoneen otteita!

  (Muuten, viime viikonloppuna kehumani maalivahti Juha Haimakaisen otteita KooVeeta vastaan on nyt koottu myös YouTube-videolle: KLIK!)
   
 15. Oksemanden Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Se, joka säilytti Mestis-paikkansa pelaamalla
  Tuplaviikonloppu espoolaiseen tapaan alkoi ja päättyi tappiollisissa merkeissä. Alla tämänpäiväisen Itä-Hämeen artikkeli Aapeliittojen otteista.

  Lainaus:
   
 16. uljas Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Peliitat, (HeKi-vainaa), Tinatuopit
  Ei ole pikku-Peliitoilla helppova. Tänään tuli käytyä haistelemassa tunnelmia A-nuorten Mestiksen alkusarjan ottelusta, jossa Peliitat hävissi Forssalle 1-4. Pelillisesti kuviot näyttivät toimivan ja tsiljardin taalan maalipaikkoja ottelussa oli kuin liukuhihnalta, mutta ennätys-surkeaa pelaamista maalipaikoissa, joista ei saatu edes laukausta aikaan. 2-0 ja 3-1-hyökkäykset onnistuttiin taitavasti tyrimään. Täysin vapaasti tilan ja ajan kanssa päässeet hyökkääjät suorastaan häkeltyivät kuin pikkupojat jouluaattona saadessaan kiekon haltuunsa. Muutoin kiekko liikkui sulavasti ja vauhtia piisasi, mutta moista jäätymistä kerta toisensa jälkeen maalipaikoissa en muista tällä tasolla nähneeni. Sama vaiva lienee vaivannut muissakin otteluissa ainakin tulosten perusteella. Monta tiukkaa tappiota, joissa Peliitat ei ole vastustajan maaliverkkoja hirveämmin pöllytellyt. Valmentaja Mikko Kapanen saa pitää pojilleen maalintekoharjoituksia. Muutoin peli näytti toimivalta. Toivon mukaan joukosta putkahtaa vielä uusia kykyjä edustuksen käyttöön.
   
 17. Accompagnato Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Peliitat, sympatiat Pelsuille ja HPK:lle
  Pikku-Peliitat pelaa tällä hetkellä FoPS:aa vastaan ja tilanne on ottelun puolivälin lähestyessa forssalaisille 5-1. Ei ole tämä kausi mennyt ihan putkeen muutenkaan; 20 peliä joista 4 voittoa (12p) synkähköllä maalierolla -41. Usealla pelaajalla on kova halua pelata ja kehittyä mutta jotain hommasta puuttuu. Erien alut tuntuvat olevan ottelusta toiseen akilleen kantapää.

  Täytyy myös hieman olla otteluohjelman tekijän kanssa eri mieltä, 11:een päivään viisi peliä! Siinä on pojilla tekemistä kun on armeijat ja muut ohessa. Tsemppiä kovasti!
   
 18. uljas Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Peliitat, (HeKi-vainaa), Tinatuopit
  Karua ollut kyyti Mestiksen alkusarjassa. Toivon mukaan rentous otteisiin löytyisi paineettomassa olotilassa. Loppusarja on hyvää harjoitusta ja täynnä kovia pelejä. Niistä pitäisi ammentaa hyötyä loppukaudeksi Suomi-sarjaan, josta pitäisi ponkaista ensi syksyksi uusin eväin Mestikseen. Näemmä Urheiluopiston kanukki on onnistunut mukavasti pistetehtailussa. En ole tämän hepun otteita vielä kertaakaan omin silmin nähnyt, mutta onko kyseessä peräti kokeilemisen arvoinen tapaus edustukseenkin..?
   
 19. Fast Eddie Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kerho
  Lainaus:
  Ei. Joukkueessa hyökkääjiä viiteen kenttään ja A-jun mestis on kurasarja.
  Se on vain fakta että A-junnujen mestiksen pohjasakasta on liian pitkä matka miesten mestikseen.
   
 20. Zigismund Jäsen

  Lainaus:
  Satuin paikan päällä olemaan ja vastaus on, niin kuin Fast Eddie sanoi, ei. Aika suoraviivaisen oloinen kaveri kyseessä, luistelu melko heikkoa, ei Peliittojen parhaimmistoa edes.

  Ottelussa tapahtui myös ikävän näköinen loukkaantuminen. FoPSin pakki taklasi Peliitta-hyökkääjää suoraan päähän ja tämä oli jäällä ainakin sen 10 minuuttia liikkumatta. Lopulta vietiin paareilla pois. Toivotaan nyt, että selvittiin "vähällä".
   
 21. superhessu Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Peliitat, Pelicans, IFK
  Peliitat A

  Pikku-Peliittojen kausi on ollut erittäin haastava, ja tilanne Nuorten Suomi-sarjassa näyttää tällä hetkellä tukalalta. Kuulemani perusteella useat pelaajat ovat käytännössä jo päättäneet kautensa, mistä kertoo myös kokoonpanojen erot verrattuna syksyllä pelattuun Mestiksen alkusarjaan.

  Voi jo lähes sanoa, että paikka ensikauden Nuorten Mestikseen on jo mennyttä, muistaakseni lohkon neljä parasta sinne pääsevät eivätkä punanutut tällä hetkellä siihen porukkaan kuulu. Joukkue tulee myös kokemaan suuren vaihtuvuuden ensi kaudeksi, sillä monet pelaajat jäävät yli-ikäisiksi ja osa lähtee armeijan palvelukseen.

  Tässä hieman listattuna pelaajia, jotka olisivat ensi kaudella edustukelpoisia: (Tämän kauden tilastot, mestiksestä ja suomi-sarjasta. Eliteprospects)

  Pelaaja Tilastot

  Eljas Suoknuuti (-94) 37 12+8=20
  Tommi Silvast (-95) 38 5+14=19
  Mikael Åhman (-94) 36 7+10=17
  TJ Millar (-94) 28 10+4=14
  Tuukka Nieminen (-96) 39 1+11=12
  Ville Ahonen (-95) 32 6+5=11
  Henri Kivinen (-96) 38 1+7=8
  Saku Nykänen (-94) 21 2+5=7
  Tuomas Nummela (-95) 35 1+6=7
  Santeri Onninen (-94) 26 1+2=3
  Joonas Räty (-98) 20 0+3=3
  Jesse Koskelo (-95) 8 0+3=3
  Kalle Manselius (-95) 7 2+1=3
  Henrik Peltomaa (-95) 19 1+1=2
  Eelis Tupasela (-95) 6 1+1=2
  Denis Firsov (-95) 23 1+0=1
  Jesse Myllylä (-96) 4 1+0=1
  Lauri Golnick (-97) 8 0+0=0


  Joukkueesta pullahtaa ulos yli-ikäisenä 1 maalivahti, 1 puolustaja ja 7 hyökkääjää, mukaanlukien joukkueen ykköshyökkääjä Asko Santero, joka on yksin tehnyt 25% joukkueen tämän kauden maaleista.(28 maalia)

  Tämä jäljelle jäänyt kenttäpelaajaporukka, 11 hyökkääjää ja 7 puolustajaa on tehnyt vain 52 maalia, mikä on 46% kauden maalimäärästä. Tämä tarkoittaa periaatteessa sitä, että nämä 18 kenttäpelaajaa ovat keskiarvolta tehneet 2,8 maalia tällä kaudella, kun taas 8 kenttäpelaajaa, jotka pelaavat viimeistä kauttaan juniorina, ovat tehneet keskiarvolta 7,5 maalia tällä kaudella.

  Kuinka iskukykyinen ensi kauden joukkue on edes Nuorten Suomi-sarjassa, jonne tie näyttää väistämättä vievän? Onko pelaajia edes tarpeeksi, kun ottaa huomioon armeijan palvelukseen astuvat -95 ja -94 syntyneet, sekä lahtelaisten motivaation, joista esim. Eljas Suoknuutin siirtymistä Pelicansin A-junioreihin ensi kaudeksi en pitäsi mahdottomana, kun ottaa huomioon, että miehellä on vyöllään jo 24 peliä A-SM-liigaa Ilveksestä ja Jokipojista.

  Positiivista on se, että joukkueen pelaavassa kokoonpanossa on ollut ihan mukavasti myös ns. alaikäisiä, 98-96 syntyneitä pelaajia. Joitakin pelimiehiä tämän kauden Vierumäki United B:stä, ja joukkue on kasassa, näin periaatteellisesti.

  Kommentteja tästä?
   
 22. Accompagnato Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Peliitat, sympatiat Pelsuille ja HPK:lle
  Hyvää pohdintaa Superhessulta. Tilanne on kyllä vähintäänkin haastava. Paikalliset junnut vähenevät ja jotain pitäisi saada tilalle. Vierumäki B united tuottaa kyllä pelaajia mutta tiedä sitten kuinka pitkällä aikavälillä. Tuo tehottomuus tuntui vaivaavan joukkuetta tällä kaudella. Viime vuonna maaleja syntyi muistaakseni aivan eri tahtiin. Onkohan kyse kuuluuisasta maalinteon vaikeudesta vai onko sen harjoittelu vaan jätetty vähemmälle ajalle esim joukkueharjoitteiden viedessä aikaa enemmän. Tuo on toisaalta jokaisen henk koht asia joten sinne se sormi varovaisesti osoittaa.

  Jatkumoa tämä homma Heinolassa vaatii ehdottomasti. Junnutuotannon pitäisi pystyä tuottamaan mielestäni 1-2 pelaajaa edustukseen (tai miksei myös isompiin ympyröihin asti) on kyseessä sitten Lahden kautta tapahtuva kehittyminen (vrt Ritamäki) tai yhteistyö Vierumäen kanssa. Kovia haasteita erityisesti huoltajille (lue: vanhemmat) Mikäli edustusjoukkueessa ei pelaa omia junnuja on sen ylläpito aika jännää...