Ilmoitukset

Nimimerkki MachoFantastico ei jatka enää joukkueessa. Kun penkkikomennukset ja opastukset eivät nostaneet hänen kirjoitustensa tasoa, ainoaksi vaihtoehdoksi jäi kirjoitusoikeuksien poisto.

Sulje ilmoitus

Nimimerkin VilleLeino provoilut taukoavat kahdeksi kuukaudeksi. Käyttäjän murheellinen rikehistoria vaikutti pelikiellon pituuteen korottavasti.

Nimimerkki Malkkinen laajentaa viikon ajan sanavarastoaan ennen paluutaan palstalle.

Sulje ilmoitus

Nimimerkin Kimmo Stasi trollaus on palkittu kuukauden pelikiellolla.

Sulje ilmoitus

Nimimerkki Iso Paha ansaitsi itselleen viikon huilitauon HIFK-osion turhasta, sisällöttömästä ja asiattomasta viestistään.

Nimimerkki Rambokala on saanut viikon pelikiellon keskityttyään NHL-osiossa henkilökohtaiseen hyökkäykseen asian sijaan.

Sulje ilmoitus

Nimimerkki nahkis on seuraavat kaksi kuukautta vilttiketjussa ja toivottavasti hän tänä aikana opettelee keskustelemaan ilman provosointeja ja flametusta. 

Sulje ilmoitus

Peliitat 2019–2020

Viestiketju osiossa 'Peliitat' , aloittajana Tinonder, 03.04.2019 klo 20.46.

 1. Tinonder Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Peliitat, St.Louis Blues
  Pitkästä aikaan meikäläiseltä tänne kirjoittelua, ja mikäpä parempi tapa aloittaa se kun kääntämällä katse ensi kautta kohti.

  Kaksi edellistä kautta olleet todella vaikeat ajat tuloksellisesti Peliitoillte, ja tuleva kausi on juhlakausi joten odotukset ovat sitäkin kautta erittäin korkealla.

  Ensi kauden valmennus näyttää aivan hemmetin hyvälle, jopa yksi parhaista valmennuksista jota Heinolassa on vuosien saatossa nähty. Huhujen mukaan pelaajienkin osalta on sellainen imu tänne päin, että valinnan varaa löytyy Vesa Petäjän johtamalle valmennusryhmälle.

  Heinolassa on totuttu siihen, että joka kausi joukkueen vaihtuvuus on noin puolet ja sama homma jatkuu myös tulevallakin kaudella. Paljon huhuissa pyörinyt Ville-Matti Koponen, joutunee kuulemma päättämään uransa työkiireiden takia ja itsensä heinolalaisten sydämiin pelannut Henri Ruotsalainen lähtee kokeilemaan onneaan ulkomailta.

  Lähtö puolelta löytyy muitakin nimiä, kun kummatkin ulkomaanvahvistukset Ivan Lytvynov sekä Adam Nagy jatkavat uraansa toisissa maisemissa. Myöskin mitä ilmeisemmin Ville Nieminen, Joakim Kukkonen, Waltteri Hopponen, Markus Neva-Aho, Toni Hannukkala, Joona Tala, Mark Viitanen sekä Reno Goodwin vaihtavat maisemaa.

  Tulevalla kaudella on ilmeisesti tarkoitus ajaa isommalla kädellä Pelicansin A-nuoria sisään miesten peleihin, jotka siirtyvät Peliittoihin jolloin eivät vie lainapaikkaa.

  Huhuissa on pyörinyt myös ketjullisen verran miehiä tulopuolella, joista kaksi ovat kovan kaliiberin paluumuuttajia, jotka menevät Peliittojen tulosyksikköihin. Myös kolmas lenkki tulosyksikköön on ilmeisesti paluumuuttaja, joka ei vielä Heinolassa ollessaan päässyt lentoon, mutta mursi muualla itsensä läpi.

  Puolustuspuolelle on tulopuolella ilmestymässä vahvistusta kiekkokiertolaisesta, jolta löytyy kokemusta niin Mestis- kuin Liigaympyröistä. Myös A-nuorten Liigasta on tulossa puolustukseen huippulupaus, jolta odotetaan läpimurtoa ja isoa roolia ensi kauden Peliitoista.

  Pientä hahmotelmaa miltä ensi kauden joukkue näyttää huhujen ja tuntuman perusteella:

  Paluu1 - Paluu2 - Paluu3
  Haatanen - Hämäläinen - Merelä
  Rämö - Antinaho - Heino
  Salonen - Haveri - Jeskanen
  Kaasinen - Liuksiala - Jämsen

  S.Koponen - Ek
  Ahola - Pynnönen
  "Junnulupaus" - "Kiertolainen"
  Leppänen - Ojala

  Patrikainen
  Suni

  Kokoonpanosta näkee, että Pelicans yhteistyö tulee syvenemään. Ja varmasti myös Lahden suunnalla oltaisiin iloisia siitä, että omat lupaavat juniorit saavat alleen kunnon kauden miesten peleistä ja sen jälkeen kolkuttelemaan liigan ovia.

  Nuo tulosyksikköön tulevat paluumuuttajat ovat pistäneet oman pääni hieman pyörälle. Aika paljon nimiähän tuohon listaan mahtuisi, jotka menisivät tulosyksikkö ketjuihin.

  Tulosyksikön huhut?

  Juuso Perttilä (Nice)
  Tuukka Rajamäki (Nice)
  Samuel Salonen (KeuPa HT)
  Kristian Kangas (Hermes)
  Miika Tiihonen (Hermes)
  Mikko Lahtela (SaPKo)
  Jaakko Lantta (SaPKo)
  Eetu Elo (TUTO)

  Muut huhut:

  Samuli Rahikainen (RoKi)
  Anton Stråka (JYP)
  Alex Lindroos (JYP)
  Ville Väinölä (SaPKo)

  Näistä huhuista tuskin monikaan osuu, mutta veikkaisin varsinkin tulosyksikköön tulevista paluumuuttajista lähimpänä sopimusta olevan SaPKo kaksikko Lantta&Lahtela. Perttilän ja Rajamäen hintalaput ovat liian isot, samoin Kristian Kankaan. Eetu Elo taas ei ole jotenkin Vesa Petäjän näköinen pelaaja.

  Pelicans ei huhujen mukaan ole tekemässä jatkosopimusta Roope Mäkitalon kanssa, ja Peliitatkin ilmeisesti lätkäisseet perus Mestistason sopimuksen nenän eteen. Vaikea uskoa että Roope nähdään ensi kaudella Peliitoissa saati sitten Pelicansissa.

  Pasi Kouvalainen olisi pelaaja jonka haluisin nähdä ensi kaudella, toki rooli mihin miestä laittaisin on aika haastava. Mahdollisesti Heinon tilalle kolmoseen, mutta itse näkisin rymy-Laurin mielummin korkeammalla kuin nelosketjussa.
   
 2. Accompagnato Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Peliitat, sympatiat Pelsuille ja HPK:lle
  Olisihan se hienoa nähdä (mitä ilmeisimmin) hyvän valmennuksen ohella myös voittamaan kykenevä joukkue. Maaliteko tökki kyllä tällä kaudella pahasta aika ajoin ja vastaavasti puolustus pelasi paremmin kuin viime kaudella (jolloin se toki olikin melko kujalla). Huhuista ( @Tinonder ) en osaa sanoa oikeastaan mitään. Sattuukos @uljas tietämään jotain kouriin tuntuvampaa ensi kaudesta?

  Kouvalaista oli mukava seurata ja luulen, että sopisi myös ensi kauden joukkueeseen kuten Goodwinkin. Luulen, että maalivahdit ovat ensi kaudella Suni ja Patrikainen. Hämäläinen ja Merelä lienevät myös Peliittojen rosterissa ja vastaavasti Ek ja Heino Pelsuilla, joskin pelannevat myös Heinolassa. Aleks Haatanen oli myös energinen tuttavuus. Tuliskohan tuosta nyt sitten joku sopiva sekoitus vanhempaa ja nuorempaa polvea?
   
 3. Tinonder Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Peliitat, St.Louis Blues
  En usko että Ek tai Heino kolkuttelevat liiganovia ensi kaudella. Ainakin loppukaudesta Ek oli vähällä jäädä useaan otteeseen kokoonpanon ulkopuolelle. Miehen kunto oli laskenut aika alas loukkaantumisen aikana, ilmeisesti sairasloman aikana oli miehelle maistunut muukin kuin salaatti. Aika ihmeitä saa tapahtua, jos Ek meinaa murtautua ensi kaudeksi liigaan, ennemmin Kinnunen sinne menee heittämällä.

  Heinolla on taas se, että pääkoppa ei kestä. Varsinkin Mestiksessä nähtiin useaan otteeseen että miehellä meni tuomaritoiminnan tai muuten vain epäonnistumisen jälkeen pääkoppa niin pahasti jumiin, että loppupeli oli mieheltä enemmänkin surffailua kuin pelaamista. Yksi lisäkausi Mestiksessä isoilla minuuteilla ja vaativan valmennuksen alla antavat hyvät eväät jatkoa ajatellen.

  Kouvalainen on taas sellainen että ottaisin hänet ihan milloin vain jatkamaan meille. Hintalappu on vain kysymysmerkki, tulee pyytämään varmasti palkankorotusta ja Heinolassa ei olla kuitenkaan ison rahakirstun päällä joten korotusta ei välttämättä ole luvassa.

  Vahvasti näyttää siltä kuitenkin että Pelicansin A-nuorista Heinolaan siirtyy vähintään ketjullinen ukkoja. Haatanen, Hämäläinen, Merelä, Ahola, Salonen, Leppänen ja Patrikainen ovat ilmeisesti aika "varmat" nimet jotka pelaavat alustavasti koko kauden Heinolassa Peliittojen alaisuudessa eli eivät vie lainapaikkaa.

  Peliitat aloittaa huhujen mukaan harjoittelun poikkeuksellisesti jo tämän kuun lopussa, joten harjoituksissa nähdään varmasti enemmänkin Pelicansin A-nuoria näyttämässä taitojaan.
   
 4. Jarna90 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Pelicans
  Lainaus:
  Tuossa näyttäisi olla kyllä järkeä että näitä junnuja ajetaan pitkäjänteisesti sisään ja vielä luotu valmentaja polkukin. Petäjä taitaa olla tekijämies valmennuksessa. Pesulla menee tuo paisto sen verran uusiksi, että eiköhän siellä Kinnuselle ja Pynnösellekin oo ruutua. Täysin älytön sääntö tämä lainojen rajaus kolmeen kerralla, mutta 99 ja sen jälkeen syntyneethän eivät vie paikkaa kiintiöstä eli esim. Aholaa voidaan nostaa ylös tarvittaessa.
   
 5. uljas Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Peliitat, (HeKi-vainaa), Tinatuopit
  Lainaus:
  Taustajoukoissa on kuiskittu maaliskuun alusta lähtien ensi kauden "kovista nimistä". Petäjän oppeihin ja lahtelaisten nuorisoon tuntuu olevan kova usko ja luotto. Itse en tiedä mitään konkreettisia nimiä, mutta tuntumat ja kutinat on hyvät. Toivottavasti Ville Kiiskinen jatkaisi Petäjän aisaparina.
   
 6. The Rock Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Titaanit, Ässät & Penguins
 7. Accompagnato Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Peliitat, sympatiat Pelsuille ja HPK:lle
  Lainaus:
  Juu näin luin itsekin. Oli itseasiassa melko isosti kerrottu taustafilosofiasta Päijät-Hämeessä. Eräät piirit ei tuosta tykkää mutta jos yhteistyötä ei tehdä junnuista lähtien, tulee kiekko kuolemaan muualla kuin Lahdessa. Olen ilolla seurannut omien nuorten nousua ja ja sitä, että homma toimii tällä hetkellä ainakin päällisin puolin hyvin. Toki nuoremmat junnut reissaa Nastola-Heinola-Lahti -väliä melkoisesti, mutta muita vaihtoehtoja ei tällä hetkellä liene. Jutuissa ei Hollolan Giantsia mainittu. Tietääkös kukaan siltä osastolta mitään tähän asiaan liittyen?

  Samoin olisi kiva kuulla väliaikatietoja kausarikampanjasta.
   
 8. The Rock Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Titaanit, Ässät & Penguins
 9. Tinonder Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Peliitat, St.Louis Blues
  Lainaus:
  Erittäin hyviä sopimuksia alkuun! Löytyy erittäin potentiaalisia nuoria pelaajia Petäjän vetämään ryhmään. Ilmeisesti sieltä on tulossa tänään vielä ainakin muutama nimi ulos. Tuskin sieltä vielä tulee mitään ykköskorin miehiä, vai tulisiko?
   
 10. Brett Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Pelicans, Peliitat, kehä-III:n ulkopuolinen Suomi
  Santeri Koposen jatkosopimus oli suurin positiivinen yllätys tähän mennessä. Joukkueen kenties paras pakki ja kehityskäyrä ylöspäin. Yleensähän tällaiset läpimurron tehneet kärkijätkät on menetetty samantien.

  Muut sopimukset ovat myös erittäin hyviä. Sakke Hämäläinen osoitti jo tällä kaudella pärjäävänsä Mestiksessä ja hän on vähintään 2-3 sentteriainesta ensi kaudella. Samu Kaasinen, Petteri Haveri, Oskari Lemetyinen ja Eemeli Jeskanen lienevät 3-4 ketjujen pelaajia lähtökohtaisesti, mutta potentiaalia on parempaankin. Toki Kaasinen ja Lemetyinen ovat täysin kirjoittamattomia kortteja. Jeskanen saanut jo sisäänajonsa Mestikseen.

  Saku Leppänen on lupaava, mutta aloittanee 3.parissa, 7.pakkina tai rotaatiossa. Kesä aikaa kehittyä.

  Lauri Heino voi rymistellä vaikka 2-ketjussa, ellei kovempia kavereita tule vielä eteen. Eiköhän tämän kauden pinnamäärässä ole vielä kohentamisen varaa eli huippua ei ole vielä nähty.

  Mitenköhän tehdään Pelicansin osalta Merelälle, Haataselle ja Aholalle? Sopimus Pelicansiin vai Peliittoihin? Patrikainen varmaan jatkaa Pelicansissa junnusopimuksella. Kolmeko näitä Liigan sopimuspelaajia saa enää ensi kaudella kerralla lainata Mestikseen? Entä jos sopimukset on Peliittoihin, miten Pelicans saa sitten näitä pelaajia nostaa ylöspäin? Eikö kaikkien junnujen kanssa kannattaisi tavallaan tehdä nimellinen sopimus Peliittoihin, jos heitä saa Liigaan nostaa kuinka paljon vaan? Ja vaikkei kerralla saisikaan, niin ei haittaa.

  Ja Tinonderin aiemmin mainitsemalta poistuvien listaltako ei kukaan varmasti jatka? Henri Ruotsalainen noista lähtevistä eniten kirpaisee ja jossain määrin Hopponenkin, kun hänet juuri ajettiin sisään.

  Mitenköhän lienee Aleksi Ekin, Roope Mäkitalon, Sami Sunin, Atte Antinahon, Joel Ojalan, Pasi Kouvalaisen, Jonne Jantusen ja Arttu Rämön jatkojen mahdollisuus? Vladislav Shishkov ei varmaan kuulu ensi kauden suunnitelmiin?
   
 11. uljas Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Peliitat, (HeKi-vainaa), Tinatuopit
  Tervetulleita kaikki sopimuksen tehneet. Tuosta pötköstä on hyvä jatkaa. Pelicans julkistaa tällä viikolla omia sopimuksiaan. Niistä saanee jotain osviittaa tulevasta myös Peliittojen osalta.
   
 • Pitkävedossa tänään

  Päivän pelit:

  • 1
  • x
  • 2
  • 1
  • x
  • 2
  • 1
  • x
  • 2
  Ketterä - KeuPa HT
  • 1.58
  • 4.20
  • 4.40