Peliesitykset kaudella 2020–2021

  • 416 400
  • 3 685

Hokiboy

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vaasan Sport
Tässä lisää jossittelua. Kun kerran Sport voitti kärkipään Pelikancin ja Lucce teki kauden ekan maalinsa jäämme vain odottamaan jatkumoa uusille voitoille Tapparaa ja Hifikiä vastaan. Ja jos Partanenen ja Keräset vastaavat odotuksiin ja jos molarit jatkavat samalla tasolla ja jos Riskat eivät ota jäähyjä niin pisteitä on luvassa. Ja jos se eräs herra Talaja tekisi sen kauden ensimmäisen maalinsa se vasta jos olisi plussaa. Täytyyhän Talajan sen ekan maalinsa joskus tehdä sen ennen joulua. Ja joskus jos nyt, toivon sen voittoputken todella aukeavan Sportille tähän ennen joulutaukoa kun oikeesti uudet värväykset kerrankin miellyttävät kautta liigahistorian, jotka on kesken kauden värvätty.
 

muuttohaukka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vaasan Sport, Wasa Royals
Ja nyt taas lyysyt päälle ihan jokainen jumalavita!
Pelicans on kolmantena sarjassa ja takana ovat kaukana (osa seitsemän pisteen päässä) mm. Kärpät, HIFK ja Tappara.
Täällä maristaan jostain olemattomista pikkuasioista... Sport nousi 0-2:sta jatkoaikavoittoon todella kovasta vastustajasta. Laschkin oi kentällä lähes joka toisen vaihdon+yv:t, eikä vain onnistunut.
Upea voitto, ollaan nyt tyytyväisiä tästä.
Partanen ja Keränen x2 ovat todella maistuvia vahvistuksia tähän kauteen, kun on saanut pelko perseessä pelätä, että meneekö oma joukkue konkkaan...
Mahtavaa Sport!!!
Eteenpäin!

Totta kai voitosta on syytä iloita ja tämän päälle on hyvä ranentaa, mutta se ei muuta sitä tosiasiaa, että eilisenkaltaisella puolustus-/oman alueen pelaamisella ei pitkän päälle voiteta näitä kovempia jengejä. Kiekonmenetysten määrä oli hurja ja vastuiden kanssa oli jatkuvaa sekoilua. Eilen Rasse ja vastustajan ehkä hieman yllättävä tehottomuus pelasti paljon, niin ja Mäkelä kun syöksyi mailansa kanssa eteen kun Laschillä oli täysin tyhjä maali edessä, mutta yleisesti ottaen noille huippijengeille ei saisi noin paljon paikkoja antaa. Positiivista kuitenkin että pelissä oli nyt parempi rakenne, enemmän ajatusta kuin viime aikoina, nuo mainitut ongelmat siis littyy enemmän toteutukseen, mikä on pitkälti pääkopasta kiinni. Nämä onnistumiset lisää itseluottamusta ja sitä kautta varmasti toteutukseen saadaan myös lisää ryhtiä.
 

Raju Erkki

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vaasan Sport & Vegas Golden knights & Jokerit
Sanotaanko näin, että nämä uudet vahvistukset kyllä herätti joukkueen ja antoivat kaudelle uuden alun! Nyt sitten ratkaisee pystyykö joukkue pitämään tätä tilaa kuinka kauan yllä.

Kaksi voittoa kotona putkeen, Keräsillä molemmilla hyvä startti, Luccelle avausmaali, veskareilta molemmilta hyvät pelit ja molemmille voitot, voitettiin sarjan kärkipäästä joukkue, noustiin 2 maalin tappiosta voittoon, kyllä tässä tapahtui tällä viikolla paljon positiivisia asioita! Varmasti tekee hyvää joukkueelle nuo kaikki asiat.

Ensi viikolla sitten kova tasonmittaus kun vastaan tulee mestarisuosikki Lukko, horroksestaan heräilevä Tappara ja tietysi IFK:n nimekäs nippu, joka murskannut aika rumilla lukemilla vastustajia.
 

mike owen

Jäsen
Suosikkijoukkue
tepsi, hjk ja kiisto
Lähtisin seuraaviin peleihin seuraavilla ketjuilla:

Keränen - Asplund - Keränen

Partanen - Virtanen - Stålberg

Paukku - Lucenius - Talaja

Riska - Riska - Vidgren

Näkisin, että nämä ketjut toimivat parhaiten tällä hetkellä. Jokainen voi esittää omat ehdotuksensa miten homma toimii parhaiten.
Kaksi edellistä ottelua antoivat vähän valoa pimeyteen ja pistetili karttui 5/6 pistettä. Pelsut oli odotetun paha vastustaja, mutta Sport selvityi kunnialla karikoista.
Itse tykkäsin Keräsien tuomasta positiivisesta energiasta jengiin. Tästä on hyvä jatkaa kohti auringon nousua.
Mitä tulee Partaseen niin annetaan hänelle aikaa sopeutua uuteen kaupunkiin ja seuraan. Parin viikon päästä Sport voi olla pelottava vastusta kenelle tahansa.
 

nevins

Jäsen
Selkeää on jotta Stålberg on kovassa kondiksessa ja Jonne ei pysty koko peliä pelaamaan tossa vauhdissa sekä Paukku ei saa paikoista sisään. Muutenkin Jonnen ketju ei ole enää niin iskussa kuin alussa. 2 ketju muotoon Keränen M / Partanen - Lucenius - Stålberg ja 3 ketju Paukku - Virtanen - Talaja

Hieno nousu ja ohi! Se jos mikä lämmittää mieltä.
 

tres11

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vaasan Sprot
Selkeää on jotta Stålberg on kovassa kondiksessa ja Jonne ei pysty koko peliä pelaamaan tossa vauhdissa sekä Paukku ei saa paikoista sisään. Muutenkin Jonnen ketju ei ole enää niin iskussa kuin alussa. 2 ketju muotoon Keränen M / Partanen - Lucenius - Stålberg ja 3 ketju Paukku - Virtanen - Talaja

Hieno nousu ja ohi! Se jos mikä lämmittää mieltä.
Täsysin samaa mieltä, ketjussa Paukku - Virtanen - Stålberg toimii enää Stålberg itsessään kunnolla.
 

teba

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sport
Täsysin samaa mieltä, ketjussa Paukku - Virtanen - Stålberg toimii enää Stålberg itsessään kunnolla.
Joo, Stålberg on eri kastin mies Paukkuun ja Virtaseen verrattuna. Hänestä saisi suuremman hyödyn kädellisempien pelaajien kanssa. Virtanen ja Paukku on loistavia omassa roolissaan mutta enemmän telaketjuosastoa kuin pisteidentekijöitä.
Edes saisi Partasen tuohon ketjuun niin auttaisi paljon Stålbergiä
 

tres11

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vaasan Sprot
Luce-Stålberg toimi harkkkaudella. Sitä voisi vielä kokeilla uudestaan kyllä.

M.Keränen-Asplund-J.Keränen
Stålberg-Lucenius-Partanen
Talaja-Virtanen-Paukku
Vidgren-Riska-Riska
Tais mennä laiturit vähän väärinpäin, mutta samaa mieltä ketjukoostumuksista näin muuten. Hassuttelin tuolla toisaalla ajatatuksella, että jos saataisiin DeSousa kotiutettua, voisi M.Kerästä koittaa keskellä jos Lusse ei heräile, vaikka näin:

J.Keränen - Asplund - DeSousa
Partanen - M.Keränen - Stålberg
 

BussiKUSKI

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sport ennen Tomek Valtosta ja heti sen jälkeen
Tässä kohtaa on helppo sanoa, että Karlqvist olis nyt kovasana. Harkkakauden Stålberg Karlqvist kombo toimi niin siihen Partanen tai kuka tahansa ja meillä olis yhtäkkiä ollut kolme tulosketjua ;) > no nyt ei enää tuota korttia ole ja jos yhdellä pelaajalla saatiin Keräset + Partanen niin EI PAHA

Kyllä kaikki alkaa maaleja tekemään kun joukkue pääsee liitoon, sapluuna selkeäksi ja tulta päin.
 

magnum37

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tulevaisuuden Sport
Joo, Partanen-Lucenius-Stålberg -ketjulle ääni täältäkin. Tässä se nähdään miten helposti näkemykset urautuu eikä näe helposti uusia variaatioita, kun se Paukku-Virtanen-Stålberg toimi aikaisemmin niin sitä ei muka voi rikkoa. No, kannattaahan se nyt rikkoa, kun Jonnella vähän piiputtaa ja Paukku on edelleenkin Paukku.

Ryhdikäs suunta joukkueella, vaikka oman pään pelaamisessa riittää vielä terävöittämistä. M Keränen on kyllä melkoinen kynäilijä kiekon kanssa, wautsi wau! Ylivoimallekin riittää nyt variaatioita, joten josko sekin vielä lähtisi kulkemaan.
 

muuttohaukka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vaasan Sport, Wasa Royals
Noilla @Raju Erkki n ketjuilla ehkä lähtisin itse myös, Talajan paikalle voisi myös kokeilla Suorantaa. Paukku oli tosin eilen erittäin hyvä ja paremmalla säkällä olisi kirjauttanut tehot 1+1. Varsinkin se yksi syöttö maalin takaa oli maailmanluokkaa, en nyt muista kuka siinä avopaikan tuhri. Virtanen kylläkin osoittaa vähän väsymisen merkkejä ja ehkä vähän pienempi vastuu ei olisi pahitteeksi.

Ei sillä, että Luceniuskaan olisi osoittanut mitään, minkä perusteella vastuuta pitäisi tulla lisää, mutta ehkä nyt avausmaalin jälkeen homma lähtisi hieman rullaamaan. Stålis antaisi siihen ainakin hyvän mahdollisuuden. Keräsen kanssa ei ainakaan näyttänyt toimivan yhtään (toki otanta lyhyt). Vaikea vielä sa oa mihin Partanen sopisi parhaiten. Eilen oli vielä sen verran kujalla että aivan sama vaikka rinnalla olisi ollut Sidney Crosby, mutta eiköhän tuokin vielä iloksi muutu, kunhan pääsee joukkueeseen kunnolla sisälle.

Nelosketju muuten kannattanee ykkösen (Keräset+Asplund) ohella lukita. Vidgrenin liikkeen ja ulottuvuuden ansiosta saadaan todella hyvin kiekko painettua päätyyn ja omille. Riskat puolestaan pelaa omaa vittumaista peliään, varsinkin Erik on ollut omassa roolissaan erinomainen (jäähyjä voisi tietysti hieman karsia, mutta toisaalta niitä vähän tulee roolin mukana). Liike on parantunut, mistä syystä ehtii useammin kiekonriistoihin, eikä ainoastaan taklaamaan. Fippo ehkä ollut vähän näkymättömämpi, mutta toisaalta hänen roolinsa on varmistavampi. Aloituksissa edelleen eliittiä.
 

Hokiboy

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vaasan Sport
Joo on se meidän maksavien "asiantuntija katsomovalmentajien" vaikea ympärtää millä kriteereillä Paukku -Virtanen - Stålberg ketjua pidetään, kun lähes kaikki ovat sitä mieltä että Stålbergin parhaat ominaisuudet kärsivät Paukun ja Virtasen pelillisistä
vajavaisista taidoista, kun vain se pelkkä rymistely ja kova karvaaminen, sekä luistelu ei riitä. No Dufva on lukinnut tuon omilla kriteereillään, vaikka eilisessä peilissä vaihtoikin Paukun siitä pois,

Tiedoksi että De Sousa on Luulajassa ja tällä hetkellä pelannut 4 peliä pistein 0 + 0, joten sitä ei varmaan tänne tämän kauden puitteissa kannata odottaa. Ja taitaapa olla seuran kassa siinä pisteessä, ettei tuossa hirveesti hankintoja tehdä, ja jos jotain tehdään kyllä se tuonne puolustuspäähän pitäisi tehdä.
 
(1)
  • Tykkää
Reactions: teba

tres11

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vaasan Sprot
Ylivoimallekin riittää nyt variaatioita, joten josko sekin vielä lähtisi kulkemaan.
No se eka yv eilen näytti kuinka vaarallinen Sportin ylivoima voi parhaimmillaan olla tällä hetkellä. Vaatii varmasti lisää reeniä, toistoja sekä pelaamista yhdessä, että tuo sama vaarallisuus löytyy entistä useammin.
 

tres11

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vaasan Sprot
Tiedoksi että De Sousa on Luulajassa ja tällä hetkellä pelannut 4 peliä pistein 0 + 0, joten sitä ei varmaan tänne tämän kauden puitteissa kannata odottaa.
Vähän eri mieltä tästä, tienaa tällä hetkellä joku 40k kaudessa ja peli ei oikein Ruotsissa kulje niin juuri nyt voisi olla kiinnitettävissä, mutta tosiaan tiedä sitten jos Sportin kassa on totaalisesti tyhjä ja kuinka tuo korona vielä sotkee jopa koko loppukauden pahimmillaan.
 

teba

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sport
Vähän eri mieltä tästä, tienaa tällä hetkellä joku 40k kaudessa ja peli ei oikein Ruotsissa kulje niin juuri nyt voisi olla kiinnitettävissä, mutta tosiaan tiedä sitten jos Sportin kassa on totaalisesti tyhjä ja kuinka tuo korona vielä sotkee jopa koko loppukauden pahimmillaan.
Jos DeSousa vielä olisi remmissä niin hyökkäys olisi jo todella kova, ihan liigan top 6 korissa. Mutta rahaa tuskin on ylimääräistä ja pakisto olisi tärkeämpi paikata.
 

mike owen

Jäsen
Suosikkijoukkue
tepsi, hjk ja kiisto
Joo näinhän se taitaa olla kuten @Hokiboy kanssa totesi, mutta kun tässä innostuu, että eiköhän tuonne hyökkäykseen vielä yksi kova nimi mahdu :D
Uskon, ettei tällä kaudella enää hankita uusia kovan luokan pelaajia rosteriin, koska emme tiedä miten tuo korona vaikuttaa kauden läpiviemiseen. Toinen ongelma taitaa olla se , ettei tavallinen tallaaja ei tiedä mitä siellä kirstun pohjalla on ja kuinka paljon.

Aina sitä toivoo, että meidän oma pieni/suuri seuramme pärjäisi niin taloudellisesti kuin urheilullisesti.

Rosteri kaipaa vahvistusta niin puolustukseen kuin sentteri osastolle, mutta ehkä ensi kaudella sitten on parempi mahdollisuus tehdä rosterista todellinen kärkikastiin lukeutuva joukkue.

Olisihan se ylikivaa, jos Keräset edustaisivat vielä ensi kaudella Sportia ykköskorin setterin kanssa yhdessä muodostaen todellisen tehoketjun.
 
(1)
  • Tykkää
Reactions: teba

Sport1939

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sport
Uimalakille pojot maalivahdinvaihdosta. Ei olisi Rasse Tapparaa vastaan saanut edes rantapalloa kiinni. Itsekin toivoin, että vaihda nyt. Hyvä näin.

Nyt kun Valtteri Kemiläisen soppari on umpeutunut, niin vois vähän näpäyttää Tapparaa ja napata niiden ykköspakin. Noh, tod.näk. lähtee kohti suurempia sarjoja.
 

mike owen

Jäsen
Suosikkijoukkue
tepsi, hjk ja kiisto
Valtteri on vielä nuori parhaassa peli- iässä oleva todellinen liigajyrä, joka toisi Sportiin kaivattua taitoa rosteriin. Mutta kuten todettua hän katselee varmaankin parempia kalavesiä.
 

Backster

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sport, Flyers, Chelsea
3 pelin viikko edessä.

1.12 Tappara (k)
3.12 Lukko (v)
5.12 HIFK (k)

Hyvä rytmi kun joka toinen päivä pelataan. Tavoitteena itsellä on 5pisteen viikko. Tappara alkaa heräämään, mutta on vastustajana ollut melko sopiva Sportille aina. Tasaisia (tuloksellisesti) pelejä, jopa runsasmaalisia sellaisia. Lukkoa vastaan voi käydä kylmät kun on erittäin nopea joukkue Ilveksen tavoin. Toiveissa olisi pientä ylimielisyyttä ja ettei peliä tapettaisi ekalla kympillä, ainakaan kotijoukkueen toimesta. Nopean avausmaalin kun tuohon saisi niin todella mielenkiintoinen peli olisi luvassa. IFK-peli on taas sellainen, että kaikki on mahdollista. Toiveissa olisi kuuma lauantaisauna ja taistelu vähintään jatkoille.

Risto ruuvasi kokoonpanoa ja Pelicans-pelin kirivaiheessa. Itse pyöräyttäisin vielä inasen.

Keränen-Asplund-Keränen
Partanen-Lucenius-Stålberg
Talaja/Suoranta-Virtanen-Paukku
Riska-Riska-Vidgren

Veskarit varmaan pelaa vuorotellen.
 

t.m.a.l

Jäsen
Suosikkijoukkue
SPORT
3 pelin viikko edessä.

1.12 Tappara (k)
3.12 Lukko (v)
5.12 HIFK (k)

Hyvä rytmi kun joka toinen päivä pelataan. Tavoitteena itsellä on 5pisteen viikko. Tappara alkaa heräämään, mutta on vastustajana ollut melko sopiva Sportille aina. Tasaisia (tuloksellisesti) pelejä, jopa runsasmaalisia sellaisia. Lukkoa vastaan voi käydä kylmät kun on erittäin nopea joukkue Ilveksen tavoin. Toiveissa olisi pientä ylimielisyyttä ja ettei peliä tapettaisi ekalla kympillä, ainakaan kotijoukkueen toimesta. Nopean avausmaalin kun tuohon saisi niin todella mielenkiintoinen peli olisi luvassa. IFK-peli on taas sellainen, että kaikki on mahdollista. Toiveissa olisi kuuma lauantaisauna ja taistelu vähintään jatkoille.

Risto ruuvasi kokoonpanoa ja Pelicans-pelin kirivaiheessa. Itse pyöräyttäisin vielä inasen.

Keränen-Asplund-Keränen
Partanen-Lucenius-Stålberg
Talaja/Suoranta-Virtanen-Paukku
Riska-Riska-Vidgren

Veskarit varmaan pelaa vuorotellen.

Boldasin tuon kohdan joka sai minut vastaamaan tähän viestiin. Ai nopee maali Sportille kuten ilvespelissä - joka päätyi ilveksen 1-6 voittoon? Ei Sport vielä rakentaa itseluottamusta ja itsetuntoa, ja nopea maali voi olla turmiollinen. Melkein parempi, että nyhjättäisiin 0-0 kolmanteen erään asti.
 

Backster

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sport, Flyers, Chelsea
Boldasin tuon kohdan joka sai minut vastaamaan tähän viestiin. Ai nopee maali Sportille kuten ilvespelissä - joka päätyi ilveksen 1-6 voittoon? Ei Sport vielä rakentaa itseluottamusta ja itsetuntoa, ja nopea maali voi olla turmiollinen. Melkein parempi, että nyhjättäisiin 0-0 kolmanteen erään asti.


Lukko on niin monta kertaa tykittanyt ekaan kymppiin 2,3,4 maalia, että peli on ollut game over. Siksi toin esille tuon, että nopea avausmaali muuttaisi pelin suuntaa. Tosi hyvä vertauskuva ottaa yksi yksittäinen vieraspeli kiertueen päätteeksi ennen maju-taukoa joka vedettiin viidellä pakilla. Vähän on erinäköinen rosteri jalkeilla nyt kuin tuossa ottelussa. Jännä ajattelumalli muutenkin: "toivottavasti ei tehdä avausmaalia vaan pysytään nollilla mahdollisimman pitkään niin taistellaan pisteistä".

Minäkin voin antaa esimerkin nopean avausmaalin merkityksestä:

 
Viimeksi muokattu:

Mustakotka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vaasan Sport
Taitaa huomisen jälkeen edessä pakkolepo. Vaasa on nimttäin pian ainoa liigapaikkakunta, jossa voidaan pelata yleisölle. Tänään annettiin rajoituksia Kanta-Hämeeseen, Kymenlaaksoon ja Etelä-Karjalaan, joten HIFK:n, Pelicansin, Tapparan, Ilveksen ja Kärppien lisäksi kotipelit jäävät tauolle HPK:lla, KooKoolla ja SaiPalla. Rajoituksia on vielä tulossa ainakin myös Varsinais-Suomeen (TPS), joten eiköhän se ollut hetkeksi siinä.

 

mike owen

Jäsen
Suosikkijoukkue
tepsi, hjk ja kiisto
Taitaa huomisen jälkeen edessä pakkolepo. Vaasa on nimttäin pian ainoa liigapaikkakunta, jossa voidaan pelata yleisölle. Tänään annettiin rajoituksia Kanta-Hämeeseen, Kymenlaaksoon ja Etelä-Karjalaan, joten HIFK:n, Pelicansin, Tapparan, Ilveksen ja Kärppien lisäksi kotipelit jäävät tauolle HPK:lla, KooKoolla ja SaiPalla. Rajoituksia on vielä tulossa ainakin myös Varsinais-Suomeen (TPS), joten eiköhän se ollut hetkeksi siinä.

Ei luovuteta vielä. Toivottavasti Sport saa vielä pelata muutaman pelin Vaasassa; kunhan toimitaan järkevästi.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös