MrMacmanaman

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vaasan Sport
Edelleen ihmettelen: miksi viime kauden ykkösketju on pitänyt rikkoa? Haluaako valmennus jakaa taitoa useampaan ketjuun, vai mikä tässä on taustalla?
Onnistumisia on pakko tulla laajalla rintamalla mikäli halutaan taistella voitoista. Mielestäni tänään on ihan hyviä kokeiluja ja tuota ykkösketjua toivoinkin jo viime matsin jälkeen.
 
Yo buddy. Still alive?

Raju Erkki

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vaasan Sport & Vegas Golden knights
Hyvä näitä on kokeilla ja tuo ykkönen kuullostaa ennakkoon todella lupaavalta. Kaksi nopeaa ja taitavaa laituria ja Sutter tasapainottamassa puolustuspäähän.

Fosteria kovasti peluutetaan Körkön ja Riskan kanssa, joten onkohan se jo lukkoon lyöty nelosketju?? Varmaan pysyvin koostumus mitä on ollut harkkakaudella.

Nythän tuosta puuttuu vain Talaja, joten melkein ykkösmiehistö kehissä. Talajalle hyvä antaa huilia, koska on jo osoittanut kuuluvansa kokoonpanoon ja toimii melkein missä vaan ketjussa.
 

BkkEtäFäni

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vaasan Sport, Seattle Kraken
Kaikki muut kokeilut ymmärrän, mutta onko valmennusjohto todellakin nähnyt että Foster hyödyttää joukkuetta parhaiten pelaamalla Körkön ja Riskan kanssa? Ei millään mene mulle jakeluun tämä.

Vaikka harkkapeli onkin, niin onhan tää matsi voitettava! Kalpalta järjetön määrä äijiä sivussa, jos vielä tänäänkin Sportia viedään niin hiljaiseksi vetää.
 

Raju Erkki

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vaasan Sport & Vegas Golden knights
Hyvä että voitto saatiin tänään. Ketjuissakin oli paljon hyvää. Ykkönen Kallela-Sutter-Kiviranta oli pelin edetessä koko ajan vain parempi ja heidät pitäisin yhdessä. Kalapudas-Vauhkonen kaksikko tuloksellisesti näytti toimivan oikein hyvin. Rapuzzikin näytti heräämisen merkkejä ja saalisti syöttöpisteen ja Arrakin kanssa hänellä ihan hyvin näytti natsaavan myös. Fosterille ei oikein paikkaa tunnu ainakaan keskeltä löytyvän.
 

Karvaturri

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vaasan Sport
Rapuzzi oli illan suurin positiivinen yllättäjä. Myös Paukku pelasi tasapuolisen ja hyvän pelin, kun oli kunnon ketjukaverit. Sundikin näyttäisi saavan juonesta kiinni pikku hiljaa.

Kuten joku täällä aiemmin jo kirjoittikin, niin Sportin luisteluvoima ei ole riittänyt aiemmissa peleissä, mutta tämänpäiväinen ketjuruletti näytti tuottavan kolme hyvää ketjua, jotka osasivat hyökätä rintamassa. Syötöt loksuivat lapaan ja hyökkäyspäädyssä pakit tukivat peliä hyvin.
 

Nebelwerfer

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vaasan Sport
Sutter on kyllä vahva jässikkä, voittaa kaksinkamppailut liukuhihnalla jne, ja tulee varmasti vielä parantamaan. Hakkaa varmasti sisään ison nipun reboundeja kauden aikana. Ja, on aivan saatanan kova aloittaja , tänään 15 aloitusta, voittoprosentti 80% ! Ei huono!

Edit. Ok, vastassa oli Kalpan puoli-junnut, mutta silti 80% on kova.
 
Viimeksi muokattu:

redcougar

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vaasan Sport & Wasa Royals
Kaksi parasta erää (peräkkäin) pitkään aikaan; numerot olisi voineet olla rumemmat. Vaasa Cupiin nähden kliseemäisesti voi todeta "eteenpäin on menty".

Positiiviset fiilarit jäi ja runkkarin ekaan matsiin latasin.. *gasp* odotuksia.
 
Dedication - make up your mind before you start.. That sacrifice is part of the package.

Entrosantier

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vaasan Sport
Muutama ranskis eilisestä pelistä:
- Westermarck on ollut koko jengin positiivisin yllättäjä so far, virheetöntä suorittamista ja todella varma kiekollisena. Ei varmaankaan tule pisteillä mässeilemään, mutta täyttää hyvin ykkösparin kiekollisen vastuun.
- Sutter on kova, vielä ei ole pisteitä syntynyt, mutta kaikesta tekemisestä huokuu itsevarmuus ja ketsuppipullo vain odottaa aukeamistaan. Röyhkeä ja iso, pelaa kovaa. Tulee vähän mieliin viime kaudella Ässissä pelannut Laganiere.
- Norjan kaksikko parantaa peli peliltä, mutta vielä ei riitä. Jos kavereilla tosiaan on try-out pykälätä sopimuksissaan, niin hyvä juttu. Pihalle vaan jos ei lähde kulkemaan. Vielä on aikaa näyttää.
- Kallelasta tykkään tosi paljon. Varma kiekollisena, eikä ole suht pienestä koostaan huolimatta ollut mikään heittopussi. Todella taitava pelaaja, osaa rytmittää peliä ja rakentaa paikkoja ketjukavereille. Ihmettelen jos läpimurtoa ei nähdä tällä kaudella, toki muunkin joukkueen suorittaminen vaikuttaa siihen.
 
Vaasan Sport 2020-2021 - Rehtorin puhuttelussa vol 2

mendieta

Jäsen
Suosikkijoukkue
Carlo Grünnin ja Juhani Tammisen FB-päivitykset
No niin! Näyttihän se Sport viimein jääkiekkojoukkueelta. Nyt oli tärkeä saada voitto ja onnistuneita suorituksia, oli vastassa mikä jengi tahansa. Mun mielestä ekassa erässä Sport oli samanlainen arka lapanen, mitä se oli ollut edellisetkin pelit, mutta sitten homma lähti rullaamaan, itseluottamus kasvoi ja pelissä alkoi näkymään oikeanlaista rohkeutta. Puolutuspelaaminen keskialueella oli aktiivisempaa ja Sport pystyi kääntämään peliä nopeasti. Se voidaan jo varmaan tässä vaiheessa kautta myöntää, että jos Sport joutuu lähtökohtaisesti hyökkäämään organisoitunutta viisikkopuolustusta vastaan, tulee sillä olemaan helvetin vaikeaa. Tämä jengi tulee elämään kiekonriistoista ja vastahyökkäyksistä. Tällöin tulee puolustaa aktiivisesti. Jos siniviiva annetaan ilmaiseksi vastustajalle, tulee peleistä vaikeita.
 
Ei voi muuta sanoo ku hattuu nostaa.

muuttohaukka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vaasan Sport, Wasa Royals
Kyllä jonkinlaista pelitapaa alkoi pelin kuluessa hahmottumaan. Se, riittääkö se liigatasolla jää nähtäväksi, mutta hyvä kun on edes jotain minkä varaan rakentaa. Keskialueen trappikin näytti jo tässä vaiheessa paremmin organisoidulta kuin koskaan Valtosen aikana, vaikkakin sitä ei haluaisi nähdäkään.

Positiivista on kahden tutkaparin (Kalapudas-Vauhkonen ja Suter-Kallela) löytyminen. Kiviranta täydentää erinomaisesti kumpaa tahansa kaksikkoa ja toiseen löytyy varmasti hyvä kolmas lenkki. Kun saadaan Tikka takaisin kokoonpanoon saadaan erinomainen nelosketju ja lopuista vähintäänkin siedettävä kolmonen.

Oman alueen puolustaminen kun saadaan vielä järjestykseen, niin voi odottaa kauden avausta varovaisen positiivisin mielin.
 
Kyllä meidän tavoite nyt ja jatkossa on, että kotka oppisi luottamaan liitämiseen ettei tarvitse koko ajan räpyttää siipiä. - Risto Dufva

Entrosantier

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vaasan Sport
KalPan ensimmäinen maali oli tuttua huttua viime kaudelta: Sportin pakit kiekottelevat (lue: siirtävät vastuuta) omassa päässä keskenään niin kauan, että vastustajan kärkikarvaaja ehtii tulla iholle. Siitä syntyy paniikki ja kiekko yritetään roiskia alueelta pois kuitenkaan siinä onnistumatta. KalPan maalia edelsi ainakin kolme epäonnistunutta purkuyritystä ja ainakin itse tiesin jo noin 30 sekuntia ennen maalin syntyä, että kohta helisee. Eli samat ongelmat vaivaavat edelleenkin, joista jo Tomekin aikana syntyi niin monta "halpaa" maalia. Puolustajat eivät yksinkertaisesti tiedä miten pelata omissa kiekollisena, kun vastustaja antaa painetta.
 
Vaasan Sport 2020-2021 - Rehtorin puhuttelussa vol 2

Outpost

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vaasan Sport
Tässäpä tuli tuo oikein hyvä treenipeli Kalpaa vastaan katsottua uusintana. Kalapapudas on kyllä sieltä taustalta nousemassa ratkaisijan rooliin. Mutta kyllä kun katsoi peliä niin kyllä nää meidän halppisulkkarit teki hyvää työtä. Toivottavasti sopimukset jatkuu. Nimittäin näin hyviä pelaajia ei tuohon hintaan suomesta löydy. Enkä mitään möttösiä ipksta halua meille. Sutter on kyllä kova nimi tulevalla kaudella.
 

teba

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sport
Katoin myös pelin tänään jälkeenpäin kun kerkesi, ja kyllä sutter on perkeleen jykevä ja varma peluri. Jakelee taklauksia ja pelaa kovaa ja varmasti. Kokemus paistaa läpi, ketsuppipullo odottaa vaan aukeamistaan ja varmaan vähän säästellytkin harkkapeleissä jos se selittäisi vähän hitaan liikkeen.. On kaudella varmasti kova vahvistus. Jenkitkään nyt ei ollut niin huonoja mitä aiemmin mutta maaleja pitää tehdä kun tosipelit alkaa.
 

V.S.T.I.D

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sundom Stå
Kyllähän tuo peli näytti jo ihan hyvältä ja ketjutkin on jo muodostumassa, Talaja vaan Paukun paikalle:
Kallela-Sutter-Kiviranta
Rapuzzi-Arrak-Ainali
Talaja-Kalapudas-Vauhkonen
Körkkö-Foster-Riska

Manninen-Westermarck
Sund-Niemi
Vainonen-Viljanen

Eri asia sitten onko ulkkarivahvistuksen paikka nelosessa. Toisaalta Foster tuo käsiä neloseen ja on myöskin hyvä aloittaja. Nykykiekossa kuitenkaan harvemmin enää nelonen on pelkkä jarrukentällinen.
 
En värld utan hockey, är en värld som jag inte skulle kunna leva i

Outpost

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vaasan Sport
Huhhuh mitä hasardeja pakistolta. Oli itellä sen verran suttuinen toi kuva, ja kun ei selostustakaan ollut niin ei tuosta hirveesti jäänyt käteen pelaajakohtaisesti tuosta matsista. Avaukset oli todella luokattomia, lukuunottamatta kolmannen erän vähän parempaa tekemistä. Ihme jäähyjäkin tukku.
Siis eka, ja toka erä oli sellaistakin roskaa, että meinasin jo lyödä töllön kiinni, mutta kolmas antoikin jo sitten huomattavasti parempaa. Sutter oli kyllä taas kotkien KINGI. Kallela ja Jolle myös loistivat, lisäksi Körkkö oli positiivinen tänään. Jos jotain oikein hyvää tämän päivän ottelusta pitää sanoa, on se että alivoima oli oikein maukasta ;) Maukka on siis saanut maukkaan reseptin aktiivisella hyöeenamaisella alivoimapelillä. Ylivoima taas vaatii kovaa työtä. Se oli kerrassaan ahdistavan heikkoa.
 

Orion Star

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vaasan Sport
Täytyy sanoa että vaikka tuossa hirveitä hazardeja tulikin niin siitä huolimatta pelillisesti ovat menneet eteenpäin.. Ei paljoa, mutta kuitenkin jonkin verran. Mulla ei kyllä luotto tuohon Järään oikeen pelaa...
 
Joulukuu 06.12.2007, Vaasa, lämpötila + 8. Hyvää Joulua !

MrMacmanaman

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vaasan Sport
Maalipaikoille ei taidettu päästä ollenkaan parissa ensimmäisessä erässä. Viikon päästä mennään jo tosissaan ja mikään osa-alue ei ole pahemmin vakuuttanut. Saa nähdä mitä tästä tulee.
 
Yo buddy. Still alive?

teba

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sport
Järä vaan makoilee selällään kaikessa rauhassa kun kiekko pelissä, noh edelleen nämä on vain harjoituspelejä.. :D Sutter pelaa kyllä niin perkeleen varmaa peliä ja jakelee vaihdosta toiseen hyviä passeja (kun vain löytyisi joku viimeistelijäkin niihin) . Maalihanat aukeaa varmasti ensimmäisissä peleissä. Riskalle iso miinus tästä päivästä. Huonoa esimerkkiä ottaa jäähy ottelun hetkillä kun pitäisi tehdä kavennusta.
 

magnum37

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sport
Huhhuh mitä hasardeja pakistolta. Avaukset oli todella luokattomia
Uskomatonta kuraa. Ajattelisi ettei tuollaiset löysät roiskaisut onnistu ammattimiehiltä edes vahingossa. Ei tosin hyökkääjätkään auttaneet asiaa yhtään. Vaikea se on avata vauhtiin sellaisille kavereille, jotka on seisovin jaloin omalla puolustusalueella. Miksi näitä pelejä edes pelataan jossei tuon enempää jaksa panostaa?
 
Kun järki loppuu, alkaa taide.

Sundomstå

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vaasan Sport
En katsonut tilastoja, mutta Sutter on lisäksi erinomainen aloittaja rightillaan vasemmalle puolelle.
 
"Yleisönä oleminenkin on heittäytymislaji. Pitää olla auki sille tapahtumalle, pelille."
Risto Dufva 15.9.21 Sport-Tappara - pelin jälkeen.

BkkEtäFäni

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vaasan Sport, Seattle Kraken
Treenimatsit on nyt sitten taputeltu, ja touhu näyttää miltä näyttää. Ihan salettia on ettei Sportilla ole mitään palaa kovin kauaa taistella säälipleijareista ellei puolustus vahvistu. Hyökkäys ei pysty millään tekemään niin paljon maaleja että se kompensoisi pakkien riittämättömyyttä.

Joku varmaan vetää esiin sen kortin ettei tosipelit ole vielä edes alkaneet. Onhan se totta, mutta mikä ihmeparantuminen Sportin pelin tasoon mahdollisesti iskisi seuraavan viikon aikana?

Ikävä olla näin pessimistinen, mutta taso on nyt tämä. Eilen ei ollut mitään palaa Lukkoa vastaan, edelleenkään ei syöttöketjuja millä ylipäätään päästäisiin paikkoihin (useammin kuin pari kertaa erässä). Aiemmin jo kommentoitiinkin pakkien avauksia, aivan katastrofaalista kiekollista peliä heiltä. En osaa kuvailla Sportin pelitapaa tai -tyyliä, niin sekavaa on meno. Osaako joku kertoa mikä on se "punainen lanka" joukkueen pelissä? Tuskin.

Sutter on valopilkku, hänkin vaan taitaa löytyä vuodenvaihteen tienoilla esim. Hifkin rosterista elleivät he saa siihen mennessä sitä haikailemaansa ykkössentteriä. Eihän Sutter se kiekollinen ykkössentteri ole, mutta kyllä hänelle käyttöä löytäisi monikin kärkiseura.
 

justus967

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sport
Paikan päällä pelin nähneenä täytyy yhtyä edeltäviin kommentteihin. Tuli kuitenkin tehtyä joitakin havaintoja.
Hyökkäyksiin lähdöissä ei Sportilla ole mitään ideaa. Hyökkäjät karkaa ja etäisyydet kasvaa. Ajoitukset on pielessä ja kiekon lähtö pakin lavasta kestää. Syöttöjen taso on myös todella heikko. Tämä sama ongelma vaivaa ylivoimassa. Haku on heikko. Jos alueelle päästään; syötöt on heikkoja (hitaita ja epätarkkoja)tai joku hautoo kiekkoa liian kauan (tänään jatkuvasti Ainali)

Puolustuspeliä on harjoiteltu. Hyökkäyspäässä pyritään aktiivisuuteen joka tarpeenn tulle vaihdetaan keskialueen trappiin. Pyritään riistoihin ja sitä kautta tilanteisiin. Sutterin kenttä onnistui tässä. Tämä toimi ajoittain. Alivoimalla on tuotu lisää aggressiivisuutta. Vielä enemmän voisi painetta antaa.

Oman pään puolustuspelaamisessa pärjättiin. Lukkokin oli kyllä heikko omassa hyökkäyspelissään.

Maalipaikoille ei paljoa päästy johtuen pitkälti syöttöjen laadusta.

Sutter on hyvä, samoin Kiviranta.

Ennustus: Kauden aikana tulee paljon näennäisen tiukkoja pelejä, joissa rimpuillaan tuloksellisesti mukana. Kiitos Aittokallion ja oman pään puolustuspelaamisen. Maaleilla ei määssäillä. 60 pisteen rajapyykki on tiukassa ja sijoitus 14-15.

Nämä siis harjoituskauden perusteella... Toivottavasti olen täysin väärässä.
 

V.S.T.I.D

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sundom Stå
Kallela-Sutter-Kiviranta kolmikon ulkopuolelta Corsi -tilastossa yli 50 pääsi ainoastaan Westermarck, Riska ja yllättäen Foster. Körkkö pääsi lähelle (49,5). Muiden osalta ei ollut edes lähellä.

Maalivahtien päästettyjen maalien keskiarvo sekä torjunta% on Järän osalta surullista luettavaa:
- Aittokallio 2,30 ja 91,58 voitto% 50
- Järvinen 4,19 ja 87,72 voitto% 0
 
En värld utan hockey, är en värld som jag inte skulle kunna leva i
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy