Peliesitykset 2019–2020 – juhlakauden seuranta

  • 156 315
  • 625

Filimonov

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, Nurmeksen Sepot
Jumalauta toimisto! Nyt peliliikkeitä saatana. Juhlakausi, peli täyttä possun paskaa ja elettäkään ei tehdä kurssin muuttamiseksi. Miettinen vaan korjailee pressissä ryhtiään ja höpisee tyypillisistä alkuvaikeuksista joille ei kuitenkaan loppua näy. Hävetkää!
 

HokiHero

Jäsen
Turha on Miettisen pelin jälkeen jauhaa balanssin ja tasaisuuden löytymisestä kun koko peli on toistuvia sijoittumisvirheitä ja koskaan ei saada kahta kertaa peräkkäin rakennettua tilannetta tietyn pelitavallisen kaavan mukaan vaan harvatkin paikat tulee sattuman ja yksilötaidon yhdistelmällä.
Vaikea on tällä hetkellä nähdä miten tuosta tulisi tuloksellista ja viihdyttävää peliä, vaikka voittojakin on tullut niin missään nimessä esimerkiksi Lukko tai Ässät pelissä ei ole oltu pelillisesti parempi jengi vaan enemmän taisteltiin talvisodan hengessä.
Uskon että pelin rakenteen heikkous ja valmennuksen kyvyttömyys korjata ongelmat ovat saaneet esimerkiksi Ruuttun ja Keräsen niin näkymättömiksi etten olisi uskonut. Tuota ei mikään ylivoimahaun muuttaminen miksikään muuta.
 

Boston -68

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa. Vahva sympatia "kasvattajaseura" JYPille.
Juuri näin. Ne harvat ottelut, mitkä on voitettu ollaan voitettu pelillisesti huonompana joukkueena. Kuinka kauan porukka jaksaa käydä hallilla sysipaskaa Kalpaa kannustamassa? Itse aion jättää pelit nyt väliin. Juurikin pelin rakeentelinen heikkous loistaa KalPan otteissa.

Pidän myös Miettistä liian pehmeänä päävalmentajana, auktoriteetin puute näkyy mielestäni monessa asiassa. Milloinka KalPa on ottanut ennen näin paljon tyhmiä hyökkäyspään jäähyjä, kuin tällä kaudella? Onko joku nähnyt tilannetta milloin Miettinen on pyytänyt tuomaria juttusille, kun on jäänyt esim. selvä jäähy vastustajalle tuomitsematta?

Kyyseenalaistan myös aikalisät, mitä Miettinen on ottanut viisi minuuttia erän alkujen jälkeen. Mitä vittua on puhuttu erätauolla, ja millä auktoriteetilla, kun aikalisä pitää ottaa heti erän alussa.
 
Viimeksi muokattu:

ilman sukkia

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa
Pidän myös Miettistä liian pehmeänä päävalmentajana, auktoriteetin puute näkyy mielestäni monessa asiassa.

Kyyseenalaistan myös aikalisät, mitä Miettinen on ottanut viisi minuuttia erän alkujen jälkeen. Mitä vittua on puhuttu erätauolla, ja millä auktoriteetilla, kun aikalisä pitää ottaa heti erän alussa.
Miettinen on liigaympyröissä kokematon. Vielä.
Ilves ja Jyp kohtaamiset ovat olleet sitä luokkaa että aikalisän olisi voinut käyttää milloin tahansa. Mielummin sitten ajoissa kuin "4-0".

Liian isoja saappaita siellä on tällä hetkellä tarjolla nuorille lupauksille kun pappaosasto ei kanna illasta toiseen. Sitten on vielä nämä väliinputoajat.
 

Pande30

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa
Maalivahtipeli on toiminut KalPalla ihan hyvin tällä kaudella vaikka tietysti aina joitakin helppoja menee, mutta kokonaisuutena siihen KalPa ei ole kaatunut. Sitten nuoret pelaajat kuten Klementti ja Nousiainen ovat pelanneet erittäin hyvin, vaikka esimerkiksi Nousiaisen rohkea pelaaminen aiheuttaa joskus pahoja paikkoja omiin, mutta joskus on oppirahat maksettava. Mutta sitten miten meidän kärki suorittaa tällä hetkellä? Keränen, Järvinen, Ruuttu, Kantola, Wilson? Ja valitettavasti tätä listaa voisi jatkaa. Kyllä näiden kärkipelaajien pitää pystyä nostamaan tasoa ja pystyä ratkomaan pelejä. Ihan turha on yhtä tai kahta pelaajaa hommata lisää jos noin iso joukko kärjestä alisuorittaa. Pitäisi ostaa kaksi kentällistä miehiä, mutta se ei taida olla mahdollista. Jollain keinolla valmennuksen pitäisi saada nuo kärkiukot omalle tasolleen ja sitten siihen 1 - 2 vahvistusta ja sen jälkeen voisi näyttää jo hyvälle.
 
Suosikkijoukkue
KalPa
Mun mielestä tarvittaisiin ehdottomasti se ykkössentteri. Keränen tarvitsisi sen "rissasen" ruokkimaan. Eihän tuossa joukkueessa ole pisteitten tekoon pystyvää sentteriä, Järvinen on oikein oivallinen kakkossentteri, mutta siinäpä se sitten onkin. Sebok kyllä tekee kovasti hommia, ja luistelee valtavasti, mutta hukkaa kiekon melkein joka kerta sen saadessaan.

Taisi yllättää joukkueen johdon Jaskan lähtö ulkomaille aika pahasti, veikkaan että oltiin mietitty Keränen-Rissanen tutkaparin tekevän ne maalit.
 

Uncle Ben

Jäsen
Kyllä näiden kärkipelaajien pitää pystyä nostamaan tasoa ja pystyä ratkomaan pelejä. Ihan turha on yhtä tai kahta pelaajaa hommata lisää jos noin iso joukko kärjestä alisuorittaa. Pitäisi ostaa kaksi kentällistä miehiä, mutta se ei taida olla mahdollista. Jollain keinolla valmennuksen pitäisi saada nuo kärkiukot omalle tasolleen ja sitten siihen 1 - 2 vahvistusta ja sen jälkeen voisi näyttää jo hyvälle.

Niin, vaikka itse suhtauduin Miettisen päävalmentajuuteen ihan positiivisin ajatuksin, enkä niitä ajatuksia ole välttämättä edelleenkään kuopannut, niin kyllä KalPan ongelmat on minusta kuitenkin enemmän pelitavallisia tai valmennuksellisia, kuin rosterin puutteita. Totta kai vahvistuksiakin tuonne sopisi, mutta kyllä tuo tekemisen taso pitäisi jotenkin saada vakiinnutettua paremmaksi jo ihan näillä miehilläkin.

En myöskään ole sitä mieltä, että KalPan pelaaminen on ollut jotenkin surkeaa koko kauden, mutta ongelma on juuri tuo vaihtelu pelistä toiseen ja myös pelien sisällä. Nythän KalPa on oikeastaan pelannut pari todella heikkoa peliä, vierasmatsit Kouvolassa ja Vaasassa, sitten on ollut myös ihan hyviä pelejä, kuten vierailu Lahdessa tai kotipeli Lukkoa vastaan. Kauden alussa oli myös ihan mukiin meneviä otteita vaikkapa IFK-pelissä.

Monessa pelissä on sitten kuitenkin sellaista häilyvää tai jotenkin puolittaista tekemistä. Peli ei ole täysin sekaisin tai pielessä, mutta sellainen jämäkkä, voittava ja kaikki kolme erää kestävä hyvä esitys jää puuttumaan. Toki vaikkapa hiljattain ollut Ilves-peli olisi ollut voitettavissa, tai ainakin piste otettavissa, ihan vain paremmalla ylivoimapelillä. Tuo ylivoimapeli on yksi selkeä heikkous ihan tilastollisestikin.

En tiedä voisiko tuo KalPan pelaamisen ailahtelu johtua siitä, että Miettisen pelikirjassa olisi tavallaan liian paljon erilaisia vaihtoehtoja. Peliä pitää toki pelata useammalla rytmillä ja tilanteisiin ja vastustajien tekemisiin pitää reagoida, mutta onko KalPan oma peruspelaaminen nyt vähän liiankin vaihtelevaa. Ei ole saatu pelaajien selkäytimeen sellaista selkeää omaa juttua – tämä on se tapa, jolla me pelaamme. Ja tapa jota voisi sitten ehkä myöhemmin viilata ja varioida, jahka perustekemisen taso olisi kunnossa. En tosiaan tiedä, kunhan spekuloin. Sekin on ihan mahdollista, että hommat vain jossakin kohtaa sitten loksahtavat kohdalleen, mutta tähän asti kausi on ollut kovin ailahteleva.

Seuraavat pelit eivät kyllä ole tarjoamassa mitään helppoa polkua parempaan. Tänään vastassa hallitseva mestari ja seuraavaksi sitten sarjan kaksi kärkijoukkuetta. Tappioputkellekin on valitettavasti hyvä saumat olemassa.
 

Filimonov

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, Nurmeksen Sepot
Niin. Siis kyllähän KalPan hyökkäyspelaaminen on ollut huonoa oikeastaan kaikissa peleissä. Ei tunnu olevan mitään selvää sapluunaa hyökkäysalueelle tulemiseen. Lisäksi yv-peli on ollut suorastaan ala-arvoista kaikissa peleissä.
 

P.P.

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalmanPallo
Onkohan Wilson ja Keränen hyllytetty vai mikä on, kun eivät pelaa?
Jos on yhtään kolotusta tai köhää havaittavissa voi olla parempi antaa levätä tämä peli enke tapparaa ja kärppiä. Tosin toivottavasti vaan tästä kyse eikä muusta. Hyllytys olis erikoista materiaaliin nähden vaikka ei otteet peleissä ole olleet kummoset.
 

Uncle Ben

Jäsen
Ryan Wilson on tosiaan tänään poissa kokoonpanosta, hänhän taisi jäädä sivuun jo kesken edellisen pelin. Valtteri Parikka on myös edelleen poissa ja näemmä Ari Gröndahl puuttuu myös puolustuksesta. Onneksi sentään Jussi Timonen on takaisin, että saadaan edes kuusi pakkia kehiin.

Hyökkäyksestä ottaa silmään Janne Keräsen poissaolo, toisaalta Mikko Nuutinen on taas mukana. Tommi Jokinen nyt ykkösessä ja Julius Rantaeskola tulee mukaan kolmanneksitoista hyökkääjäksi.

 

Zorba

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa
Juhlaviikko aloitettiin sitten hienosti kunnioittamalla vuosien 2005-2008 perinteitä. Kun kello lyö 20.30 lopetetaan luistelu ja aletaan hakata paniikkinappulaa kaksin käsin. Lopputulos yllättää joka kerta.
 

IJR79

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, HIFK
Pelkkää juhlaa. Viikko ja kausi.

1 min 2 sek päässä kolmesta pisteestä ja 1 jää lopulta Niiralaan. Muistin samalla, miksi tämä oli vasta ensimmäinen KalPan matsi tällä kaudella, jonka ainakin koitin katsoa kokonaan.

Ankeeta on. Ja sitten Kärppiä ja Tapparaa vastaan. Huh.
 

Filimonov

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, Nurmeksen Sepot
Eikä tämä enää edes harmita. Ja aika harvaa näyttää edes kiinnostavan, 2600 katsojaa. Onneks KuPS näytti jälleen tänäkin vuonna miten asiat hoidetaan. Ei muuta kuin 8000 hengen areena Mölymäelle pystyyn ja KalPa voi yhdistyä vaikka SuKiKan kanssa ja mennä Suonenjoelle neppailemaan, kun ei kerran ole aikomusta eikä yritystä menestyä. Saatana juhlakausi muka.
 

Kalikankosto

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa
Eikä tämä enää edes harmita. Ja aika harvaa näyttää edes kiinnostavan, 2600 katsojaa. Onneks KuPS näytti jälleen tänäkin vuonna miten asiat hoidetaan. Ei muuta kuin 8000 hengen areena Mölymäelle pystyyn ja KalPa voi yhdistyä vaikka SuKiKan kanssa ja mennä Suonenjoelle neppailemaan, kun ei kerran ole aikomusta eikä yritystä menestyä. Saatana juhlakausi muka.

Aivan täysin samaa mieltä. En ymmärrä miksi tosiaan ei edes yritetä pärjätä. Juhlakausi muka, kunnon vitsi. No löytyiskö Iisalmesta vielä lisää huippupelaajia?

Nyt oikeesti 500k€ uusiin pelaajiin. Hinta ei ole lopulta noin kova. Näillä pelaajilla yleisökeskiarvo painuu lähelle 2600 kun taas kunnon joukkueella päästään varmaankin noin 3300 katsojaan. Aika hemmetin iso raha jää välistä. Nuo on toki vaan omia arvauksia, mutta tuota luokkaa se ero aika varmasti on. Itsekin tiedän jo monia vakikäviöitä, jotka jättää menemättä hallille. Itseni lisäksi siis.
 

Filimonov

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, Nurmeksen Sepot
Aivan täysin samaa mieltä. En ymmärrä miksi tosiaan ei edes yritetä pärjätä. Juhlakausi muka, kunnon vitsi. No löytyiskö Iisalmesta vielä lisää huippupelaajia?

Nyt oikeesti 500k€ uusiin pelaajiin. Hinta ei ole lopulta noin kova. Näillä pelaajilla yleisökeskiarvo painuu lähelle 2600 kun taas kunnon joukkueella päästään varmaankin noin 3300 katsojaan. Aika hemmetin iso raha jää välistä. Nuo on toki vaan omia arvauksia, mutta tuota luokkaa se ero aika varmasti on. Itsekin tiedän jo monia vakikäviöitä, jotka jättää menemättä hallille. Itseni lisäksi siis.
Niinpä. Aikomus oli alunperin mennä lauantaina peliin, mutta en mene. Ei vaan kiinnosta maksaa jostain Rantaeskoloitten ja Vartiaisten "tähdittämästä" räpellyksestä. Ajanhukkaa. Telia-tv voi pyöriä taustalla ja samalla voi tehdä jotain järkevämpää.
 

Haalariosasto

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa
Eikä tämä enää edes harmita.....

....kun ei kerran ole aikomusta eikä yritystä menestyä. Saatana juhlakausi muka.

Juurikin näin. Tältä tämä alkaa vaikuttamaan. Eip aina välttämättä edes harmita koska realiteetti on ettei tuolla pelillä, noilla maalimäärillä voiteta kuin satunnaisesti. Ja loppupelissä ne maalit vaikuttaa olennaisesti myös viihde arvoon.

Juhlakausi, joopa joo. Tällä hetkellä näyttää jäävän yhteen teemapeliin ja sanahelinään. Ulospäin näyttää että juna on lähdössä asemalta ja KalPa on jäämässä juhlimaan sitä tumput suorana. Kyllä alkukauden näyttöjen perusteella pitää olla tullut selväksi että jotain täytyy tehdä. On se sitten muutosta pelaajistossa (mistä ainakin itse lähtisin liikenteeseen) tai valmennuksessa. Tuolla menolla, noilla maalimäärillä, haaveet hyvästä hokiviihteestä ja samalla playoffseista saadaan unohtaa hyvissä ajoin ennen vuoden vaihdetta.
Viimeistään nyt olisi aika näyttää ettei organisaatio ole vaipunut kesken juhlien ruususen uneen.

Juhlakauteenhan lähdettiin muutamalla varmalla hankinnalla ja lisäksi muutamalla epävarmalla "arvalla" mestiksestä/liigasta. Valitettavasti ne arvat eivät voittaneet, tekemisen taso ei vaan riitä liigaan ainakaan vahvistamaan joukkuetta, vaikka osa niistä jostain syystä syksyllä lunastettiin. Periaatteessahan, jos peli kulkisi, voisi pelaajan kehitystä katsoa rauhassa, mutta nyt niihin saappaisiin kaivattaisiin oikeasti joukkuetta vahvistavia pelaajia. Tai itse asiassa mikään yhden pelaajan hankkiminen tuskin tilannetta muuksi muuttaa vaan kyllä tuo joukkue taitaisi kaivata isompaa tuuletusta, ainakin KalPaan päin.
 

Uncle Ben

Jäsen
Minua kyllä vähän harmittaa. Kirvelevä tappio, kun kolme pistettä hallitsevalta mestarilta oli niinkin lähellä. Mutta jos peliä nyt ihan pelinä miettii, niin kyllähän tuo oli tän kauden esityksistä sieltä paremmasta päästä. Hyökkääminen ja puolustaminen olivat aika hyvin tasapainossa ja pelin tempo ja intensiteetti olivat hyvällä tasolla. Tuon esityksen jälkeen ei ole minusta mitään syytä panna päätä pensaaseen, ennemminkin vain huolettaa se, että aikaisemman historian valossa ei ole mitään takeita, että samantasoista esitystä saataisiin taas seuraavassa pelissä. Ja toki nuo seuraavat vastukset ovat niin kovia, että ei välttämättä auta, vaikka kuinka löisi parasta pöytään.

Mistä se jatkoajan joukkuerangaistus oikein tuli, aika ratkaisevaan paikkaan ainakin tuli?
 

Veljkulta

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, WPGJ, CBJ, Leijonat, #18, #44, #29
Marko Tuomainen kritikoi kyseenalaisin perustein vihellettyä Mikko Virtasen jäähyä eikä Kristian Vikman toki jättänyt käyttämättä tilaisuuttaan päästä pätemään.

Jos näin kävi, sillä pelissä en ollut enkä katsonut sitä, niin viimesen päälle hyvää pelisilmää ja johtajatason ratkaisu viheltää lisäkakkonen jo annetun lisäksi jatkoajalla jostain suun soittamisesta :D On kyseessä Tappara tai Venäjän maajoukkue.
 
(1)
  • Tykkää
Reactions: -40

HokiHero

Jäsen
Jos näin kävi, sillä pelissä en ollut enkä katsonut sitä, niin viimesen päälle hyvää pelisilmää ja johtajatason ratkaisu viheltää lisäkakkonen jo annetun lisäksi jatkoajalla jostain suun soittamisesta :D On kyseessä Tappara tai Venäjän maajoukkue.
Samaa mieltä. Olen käsittänyt että Pohjois-Amerikassa ammattituomarit saavat kuulla huutoa, vittuilua ja karjumista illasta toiseen aivan eri tasolla mutta ymmärtävät sen kuuluvan osana peliä jossa tunteet ovat pinnassa.

Säälittävää antaa käytöskakkonen tuossa tilanteessa ihan sama sitten mitä siellä on sanottu ja alleviivaa Pekka Virran haastattelussa kertomaa tuomareiden herkkähipiäisyyttä ja tarvetta näyttää kuka on kuka.
 

A.P.Järvi

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, Jyväskylän Lohi
Säälittävää antaa käytöskakkonen tuossa tilanteessa ihan sama sitten mitä siellä on sanottu ja alleviivaa Pekka Virran haastattelussa kertomaa tuomareiden herkkähipiäisyyttä ja tarvetta näyttää kuka on kuka.
Jep. Yhtä selvää on, että Kristian Vikmanin tapainen heikonlainen tuomari ei uskaltaisi viheltää tällaista jäähyä kotijoukkueelle jonkin suuremman seuran kotihallissa, kuten Oulussa tai Helsingissä, tai "aktiivisemman" kotiyleisön edessä, kuten Jyväskylässä tai Hämeenlinnassa.

Kuopiossa sen sijaan voi vihellellä huoletta aika mielivaltaisesti, koska paikalla on vain 2600 apaattista katsojaa eikä seuran merkitys Liigalle ole mitenkään keskeinen. Varmaan ihan hyvin pärjäisivät Etelä-Suomessa ilmankin. Mutta tällaista se touhu tosiaan on, kun kentällä on illasta toiseen pyhän lehmän asemaan nostetut neljä sankaria, joilla ei ole minkäänlaista vastuuta tekemisistään. Näissä olosuhteissa pitäisi sitten pyörittää miljoonabisneksiä.
 

Noutolokku

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, Kanen Pate ja Dominaattori
Tällä kaudella tehty 9/15 pelissä 0-1 maalia.

Voitaneen siis puhua, että hyökkäyspelin rakenne ei ole kunnossa. Ylivoima on paskaa ja kovinkaan moni ei pelaa hyökkäyspäähän ollenkaan hyvin. On suorastaan ihme, että on kuitenkin onnistuttu raapimaan 17pistettä kasaan eikä olla edes viimeisiä.

Mikäli KalPa Hockey Oy haluaa tällä kaudella tehdä edes siedettävän tuloksen. On pelaaja kaupoille lähdettävä "hinnalla millä hyvänsä". Alkukaudesta yleisöä oli 3500-4000 hallilla ja eilen vain surkeat 2600. Eikä ihme. Semmoista kuraa joukkue kannattajilleen syöttää tällä hetkellä.

Miettinen on ehkä lähtenyt liikaa pelaamaan vastustajan aseita pois. Ja samalla ei ole omaan peliin sen järkevämpää huomiota. Ei tuossa ole oikein minkäänlaista järkeä omaan silmään. Pakit ovat pulassa omissa kun hyökkääjät ovat jo keskialueella. Kiekkoa ei saada tuotua hallitusti hyökkäysalueella. Suurin osa ajasta pyöritään nurkissa. Pakisto on niin heikko, että sinne on turha kiekkoa laittaa. Kun ei sitä kuitenkaan saada toimitettua maalille asti. Ja jos saadaan ei siellä ketään ole kuitenkaan maskissa tai lyömässä ripareita sisään.

Eilisessä pelissä oli HPKlla läpiajoa ja 2vs1 hyökkäyksiä useampia. Nuita kun tarpeaksi tarjoat niin kyllä ne joskus niistä rokottavat.
Pelikuri. Liikaa aivan vitun turhia jäähyjä. Suorastaan älyttömiä. Av toimii joo, mutta jos otat niitäkin liikaa niin kyllä se ennen pitkää omissa soi. Ilman Eeroa olisi eilisenkin saldo ollut 0p.

Huttusella ei pitäisi olla asiaa kaukaloon. Sama koskee Vartiaista, Könöstä, Rantaeskolaa, Timosta, Gröndahlia Virtasta ja muutamaa muutakin. Mutta pakko peluuttaa kun muitakaan ei ole. Aaltonen ja Klemetti ovat aivan liian suurissa saappaissa.

Onhna tuossa toki Miettisellä myös hieman kädet sidottu. Tuolla rosterilla on vain mentävä. Ja seura ei halua panostaa enempää. Ei se Tomakana sentään mikään taikuri ole (hyvistä viime kausista junnuissa+ IPK huolimatta) että pystyisi taikomaan paskasta kultaa.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös