Ilmoitukset

Nimimerkki Jääkoneenkuljettaja huilaa viikon sääntöjen 6§:n perusteella.

Nimimerkki KooJii_#1 huilaa kaksi viikkoa sääntöjen 6 ja 9§:n perusteella. Viesti löytyy HIFK-osiosta.

Nimimerkki bebeto huilaa kuukauden sääntöjen 6 ja 7§:n perusteella.

Nimimerkin ORPH kirjoitusoikeudet on poistettu sääntöjen 1§:n perusteella.

Nimimerkki kultamitalisti on meidän wanha tuttumme, joka on jo saanut potkut. Emme hyväksy häntä joukkoomme vieläkään.

Sulje ilmoitus

Nimimerkki C.Orr on seuraavat kaksi viikkoa pelikiellossa johtuen Jokerit-osion jatkuvasta offtopicista ja henkilökohtaisuuksista.

Nimimerkki kiwipilot saa myös huilata seuraavan viikon Jokerit-osioon kirjoitettujen henkilökohtaisten hyökkäysten vuoksi.

Myös nimimerkki Valle rikkoi sääntöjä Jokerit-osiossa. Johtuen aiemmasta rikehistoriasta hän saa kahden kuukauden pelikiellon itsemoderoinnista, offtopicista ja henkilökohtaisuuksista.

Sulje ilmoitus

Pelicans pudotuspeleissä 2017 – mitali tähtäimessä?

Viestiketju osiossa 'Pelicans' , aloittajana Smitty#41, 17.03.2017 klo 21.31.

 1. Smitty#41 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ikuiset kakkoset ja ainaiset altavastaajat
  No niin viime päivinä on ollu Pelsu-osiossa kuollutta ku hautausmaalla mutta nyt on jo korkee aika avata tällanen ketju jossa keskustellaan Pelicansin pleijaritaipaleesta, joka alkaa ens viikon keskiviikkona Kuopion kalakukkoja vastaan.

  Toivottavasti Kousa, Blood ja Hodari on täydessä tikissä kun kiekko putoaa seuraavan kerran jäähän. Ja toivottavasti saadaan kiihkeä sarja aikaan. Lähetään ottelusarjaan ehkä altavastaajan asemasta mutta kyllähän meillä on tänä vuonna oikeesti kova rosteri kasassa sillon ku kaikki äijät on terveinä eli kyllä otsikon mukaisesti on ihan realistista unelmoida mitalipeleihin pääsystä. Mutta ensin pitää tehä sama missä onnistuttiin viime keväänä eli lähettää KalPa kesälomille.

  Millähän sitä malttais odottaa vielä keskiviikkoon?
   
 2. Joonasmmm Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jyp ja sympatiat Pelicansille
  Hitto mä oon niin pahoillani, että JYP-HPK sarja pelataan samoina päivinä. Pakko laittaa pelsupelit toiselle ruudulle.

  Kalpa tulee luistelemaan kovaa. Pelicansin vahvuus piilee siinä pystytäänkö Kalpa pitämään poissa maalin läheltä. Jukuripelissä Pelicans puolusti miehekkäästi ja voitti sota-alueen kamppailut. Nyt vaaditaan samaa. Toinen pointti on nopeat hyökkäykset, pakeilta pitää löytyä nopeutta. Kolmas pointti on yli- ja alivoimat. Omissa ei saa soida ja sekä Leimun että hyökkääjien on pystyttävä viimeistelemään. 5 vs. 5 pelissä ollaan vahvoilla, sikäli kuin Kalpaa pystytään ohjaamaan kulmiin. Noi pari edellä mainittua asia kuntoon ja hätää ei oo. Erkinjuntti-J. Tyrväinen-Sopanen riittää tässä sarjassa.

  Jos tämä voitetaan, taivas on avoin ja tod.näk. Tapparaa vastaan on taas eri hommat. Finaaleissa sitten JYP (ja nyt on pakko vetää kotiin päin;) nevöfoget 2012.
   
 3. NuuskaHP Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Pelicans
  Odotukset on korkealla ilman muuta.

  Vahvaa luottoa on että pelitaktillisesti Petu+Nupe löytää sävelet millä taktiikalla lähdetään playoffeja vetämään.

  Fyysisyyttä Kalpan mikkihiirille olan takaa ja limppua verkkoon. Peruuttelemalla tuskin KalPaa lyödään koska sen verran on luisteluvoimainen kiekkokontrollijoukkue.

  Ainoa mikä aiheuttaa huolta on erikoistilanteet eli YV sekä AV, miten saadaan toimimaan sarjan alkuun?
   
 4. Henriq Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Lahden Pelicans
  Mainio ja kaivattu avaus turkoosipaidoille, Toivottavasti pitkään ajankohtainen tänä keväänä!
  Ja rispektit myös @Joonasmmm kommentistasi ..

  Tunnepuolella uskon vahvasti omiin sarjassa kalpaa vastaan. Valmennuksessa on ehkä isoin peruste pelikaanien suosikkiasemalle.
  Pekka Virta ei ole väheksyttävä valmentaja hänkään; joukkueella on selkeästi oma pelitapa, joka on ollut myrkkyä joukkueellemme runkosarjassa.

  Kuitenkin playoffeissa liikutaan jo enemmän henkisen valmennuksen puolella, ja siinä ollaan vahvoilla.
  Petu saa toivottavasti porukan taas flow-tilaan viime kevään malliin. Sillon pelaajamateriaalien vertailu on jo melko turhaa.

  Vaikeilla hetkillä tähän voi luottaa: Tuo joukkue ei luovuta (ikinä).
   
 5. Drea Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Pelicans
  Ehkä Petu ja Nupe on keittänyt käärmeliemen erikoistilanteitakin varten jo, mutta kuvioita ei haluttu paljastaa vastustajille runkkarissa vaan vedettiin tahallaan päin persettä. Alkais jo!
   
 6. Jari66 Jäsen

  Kyllähän se erikoistilannepelaamisen kuntoon laittaminen on se näiden välipäivien teema täytynyt ja täytyy olla. Tasakentällisin me kyllä pärjätään. Nyt meillä ilmeisesti on ensimmäistä kertaa tällä kaudella rosteri lähes terveenä. Eihän tässä voi muuta kuin luottavainen olla.
   
  Viimeksi muokattu: 18.03.2017 klo 08.06
 7. imperial Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Predators, Pelicans
  Keiltä pitäisi odottaa nyt isoihin peleihin tason nostoa ja ketkä tulevat olemaan ne repun kantajat tärkeissä matseissa? Tullaankohan näkemään maalivahtiarpomista vai onko Rämö kuin vuori?
   
 8. Arsi Haakana Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Lahen Pelicans
  Lainaus:
  Tasonnostoa ja sekä joukkueen kannattelemista vaaditaan kaikilta kärkijätkiltä. Tyrväinen otti joukkueen selkään Mikkelissä, Sopanen on ollut kova, mutta ennenkaikkea odotan tasonnostoa Erkinjuntilta ja Hodgmanilta. Erkinjuntista en ole huolissani, sillä hän on uransa aikana poikkeuksetta syttynyt kevään peleihin. Hodgmanin kohdalla kyse on lähinnä siitä, että kaiken fokuksen saisi pelaamiseen ja löytäisi oikean koostumuksen rinnalle.

  Veikkaan, että Rämöllä mennään suuri osa, mutta ehkä Juvonenkin saa mahdollisuuden.

  Puolustuksesta en huolissani ole, kun Kousa ja Blood hyppäävät takaisin askiin. Se tietää sitä, että kaiken järjen mukaan Puistola ja Rukajärvi eivät mahdu pelaavaan kuusikkoon. Rukajärveä voi ehkä seiskapakkina pitää, mutta Puistola mielellään mahollisimman kauaksi kentältä.
   
 9. Turkoosisalpa Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Pelicans
  Itse lähtisin pleijareihin niin hurjalla vedolla (jos Kousa, Blood ja Lassen 100% kunnossa), että Hodari 13. hyökkääjäksi. Muuten neljä tiiviisti molempiin suuntaan pelaavaa taistelevaa ketjua, jotka pysyvät pelisuunnitelmassa. Sitten kaivetaan taikurinhatusta Hodgman, kun tilanne vaatii- ylivoimilla, takaa-ajotilanteissa, pelin ratkaisuhetkillä... Hodarista siis tämän kevään Leimu, joka kaataa kalakukot ylivoimalla.
   
 10. Liito Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Pelicans
  Topicista voisi poistaa tuon kysymysmerkin perästä. Tänä keväänä vain mitali kelpaa!

  Playoffeissa tunnetusti joukkueesta nousee yllättäviä vastuunkantajia ja mä sanon, että Morten Poulsen tulee olemaan kova soturi näissä kekkereissä.
   
 11. Boogy Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Pelicans
  Miten olisi Pöyhösen nostaminen A. Tyrväisen ja Hodgmanin keskelle mikäli puolustuksessa kaikki on terveitä? Silloin toki Rukajärvi pelaisi, mutta antaisin hänelle vielä mahdollisuuden.

  Tällä tavalla saataisiin kasaan kolme lähtökohtaisesti maalintekoon pystyvää ketjua.
   
 12. Arsi Haakana Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Lahen Pelicans
  Lainaus:
  Millä perusteella Pöyhönen tuo maalintekovoimaa enemmän, kun vaikka Björninen tai Heino jotka voidaan laittaa myös tuohon keskelle?

  Kokonaisuutena Pöyhönen tuo kumminkin joukkueelle paljon enemmän hyvää puolustajana sivuuttaessaan Rukajärven, kun että veisi sentterinä Heinon katsomoon.
   
 13. Turkoosisalpa Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Pelicans
  Lainaus:
  Ehkä Tyrväinen-Heino-Hodgman kuitenkin sellainen ihan ok ketju olisi, jos Hodaria peluutetaan koko ajan. Tuo toisessa viestissä mainittu Poulsen voisi myös olla mahdollinen Heinon ja Hodarin kanssa. Miten rakentaisitte yv-vitjat?
   
 14. Boogy Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Pelicans
  Lainaus:
  Näen Pöyhösen hiukan kiekollisempana sentterinä kuin Heinon tai Björnisen, mutta tuskin tässä tosiaan jäädään voiton puolelle mikäli aletaan listaamaan plussia ja miinuksia.

  A. Tyrväisen laittaisin ehdottamasti Hodgmanin toiselle laidalle hakkaamaan kiekkoja pussiin maalin edestä vaikka hän ei vielä olekaan löytänyt sitä maalinjyvää. Luotan siihen että tämäkin Tyrväinen on erityisesti kevään mies.
   
 15. Joonasmmm Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jyp ja sympatiat Pelicansille
  Lainaus:
  Niin, itse laittaisin Björnisen tuohon keskelle. Hannes pystyy kuskaamaan kiekkoa keskialueelta vastustajan päätyyn ja omaa vähintään kohtalaisen maalijyvän. Omasta mielestä Hodari ei tarvitse kiekollista jakavaa sentteriä, vaan miehellä on itsellään kyky ruokkia ainakin itseään. Tosiaan Tyrsky tuohon hakkaamaan kiekkoa ja tuomaan fysiikkaa peliin. Lisäksi näen Björnisen riittävän puolustavana sentterinä näiden kahden rinnalle. En tiedä mikä on yleinen tai muiden mielipide, mutta itse en nää Tyrväistäkään mitenkään erityisen puolustusorientoituneena pelaajana.
   
 16. Vartaloharhautus Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Pelicans
  Lainaus:
  Petulla & Nupella pitäisi kahden kauden ajalta olla riittävä pelisuunnitelmapankki KalPaa vastaan, jos kotiläksyt on tehty huolellisesti. Olen hieman huolissani siitä, että Niiralan monttuun ei ole runkosarjojen aikana löydetty toimivaa pelisuunnitelmaa, vaikka ennakoissa on toistuvasti korostettu aiempien kokemusten tarjoamaa pohjaa. Viime vuoden sääleissä KalPaa vastaan lähdettiin ja lopulta voitettiin hyvinkin puolustuksellisella pelisuunnitelmalla. KalPan kiekkokontrollipeli lyötiin 0-5 trapilla. Odotan, että Pelicans lähtee etenkin vieraissa puolustamaan ja "peruuttelemaan".

  Lainaus:
  Itse en laittaisi A. Tyrväistä ja Hodgmania samaan ketjuun, sillä kumpikin heistä on ollut täysin kuutamolla puolustusalueen puolustuspelissä. Itse näen Björnisen yllä mainituista senttereistä selvästi kiekollisimpana. Heino, joka on kylläkin ollut itselleni toista kautta suuri pettymys, saisi pysyä keskikaistalla, jotta Pöyhönen voi pelata pakin paikalla.
   
 17. Drewiske Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Pelicans & Kekäläisen CBJ
  Onko kukaan käynyt kurkkimassa harjoituksia? Siellähän ne ketjut näkisi.
   
 18. Drea Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Pelicans
  Itse laittaisin myös tyrväisen ja hodgmanin kenttään sentteriksi heinon. Tämä siitä syystä että näen pöyhösellä enemmän annettavaa pakkina ja sitten saataisiin yhdeksi hyökkäyskentäksi tuttu rekonen, björninen, poulsen.
   
 19. Raúl Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Pelicans
  Heino on tosiaan alisuorittaja, jolta pitäisi odottaa enemmän. Samoin viime aikojen Hodgman, Erkinjuntti ja A. Tyrväinen, joka ei tee tällä hetkellä mitään hyödyllistä. Siinä jaan saman huolen kuin @Vartaloharhautus, että Petun pelitaktiikka runkosarjapeleissä Kuopiossa on ollut lähinnä heikko yritys selvityä. Ihmettelen, mikäli nyt olisi jokin kani vedetty hatusta, mutta tiukalla trapilla ja puolustamisella mennään ja vältellään virheitä sekä toivotaan tehokasta vastahyökkäyspeliä. Kotietu olisi ollut tässä sarjassa ehdottomasti kova juttu, mutta on siihen yhteen vierasvoittoon mahdollisuudet.

  Puolustus näyttää ainakin paperilla hyvältä, jos ukot ovat kunnossa. Hodgman on tällä hetkellä ongelma, koska yhteistä säveltä ei tunnu löytyvän kenenkään kanssa. Vai onko kyse ennemminkin siitä, että Hodgman varastaa joukkueelta niin paljon, ettei yhteistä säveltä voikaan löytyä? Tämän sanon siitä huolimatta, että rakastan sitä Justin Hodgmania, joka on persoona, taiteilija ja huikea yksilö. Nyt täytyy silti sitoutua joukkueen tapaan pelata.

  Maalivahtipeli ei huoleta tippaakaan. Rämö on playoffien paras maalivahti.
   
 20. Calé Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Pelicans
  Veikkaan muuten, että Poulsen saattaa yllättää ja nostaa tasoaan pleijareissa. Hiihteli jossain varjojen mailla aika pitkään tässä tämän vuoden puolella, mutta viimeiseen kolmeen runkosarjapeliin pelasi sitten kokonaisvaltaisesti kauden parhaimmat pelinsä. Onkohan Mortti kovakin keväänmies?

  Suuri homma on nyt saada sitä tulitukea tuolle ykköskentälle, jonkun pitäisi oikeasti alkaa pelaamaan tasollaan ja löytää ne kemiat vaikka väkisin. Kaikki on terveenä niin nyt pääsisi sumplimaan kentällisiä oikein urakalla jos haluaisi. Itse laittaisin muotoon:

  EJ - Julle - Sopanen
  Hodgman - Björninen - Poulsen
  Koivisto - Siikonen - Kangasniemi
  Vartiainen - Heino - ATyrväinen

  Lassen - Leimu
  Kousa - Blood
  Pöyhönen - Manelius

  13h Rekonen/Alanne tai 7p Rukajärvi

  Toisaalta voisi olla mielenkiintoista nähdä Vartiainen Hodgmanin rinnalla. Hodgie ei kuitenkaan minnekään kulmiin mene pyörimään oikeastaan koskaan vaan painaa kiekon maalille. Sinne kun laitetaan sellainen tarpeeksi reikäpää Vartainen painamaan vaan kohti maalia toivossa että kiekko kimpoilee sinne tavalla tai toisella niin voisi olla ihan jännän näköistä. Ainakin tilaa tulisi vähän enemmän.
   
 21. Takapappa Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KalPa, Blackhawks
  Kuka pelsujen pakeista on viime peleissä kellottanut eniten aikaa? Muutenkin kiinnostaa tuo peluutus, onko ollut miten tasaista, vai kuormitetaanko joitain yksilöitä enemmän?
   
 22. Puupaavola Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Pelicans, Peliitat
  Björnisen keskikaistan kahden suunnan pelaaminen on niin hyvällä tasolla,joten Pöyhönen suoraan pakiksi vaan. Jos Hannes saa lisää jalkanopeutta pariin vuoteen lisää niin 40p. tulee menemään rikki..

  Lainaus:
  Eiköhän Kousa tule olemaan peliaikakuningas pakeista jos kunnossa on..
   
 23. egar Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Pelicans, AC Milan, FC Lahti
  Lainaus:
  Harvinaista, mutta olen jonkun kanssa täsmälleen samaa mìeltä sekä ketjuista, että siitä että Poulsen voi olla se meidän playoff-pelaaja. Hodgman pääsisi tuossa ketjussa tekemään taikojaan kahden vastuullisen pelaajan kanssa ja Poulsen pääsisi loistamaan roolissaan.
  Nelosketju olisi mallia Liigan v*ttumaisin, joka vetäisi väsytysvaihdon silloin kun oma joukkue kaipaisi energiaa. Kalpa tulisi näkemään painajaisia tästä ketjusta.
   
 24. Henriq Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Lahden Pelicans
  Hodgman on paljolti myös pelintekijä (muillekin kuin itselleen!)
  Tarvitsee maalintekoon kykeneviä vierelleen; usein suoraan passista olisi pystyttävä viimeistelemään. Hodarin syötöt on väliin jopa loistokkaita.
  Esim A.Tyrväinen on pystynyt näistä passeista suoriin maalivetoihin.

  Vrt. kentät @Calé :
  - Ykkösketju on hyvä. Siihen ei tarvinne koskea.
  - Kolmonen myös (riittääkö kovuus?).
  - kakkonen/nelonen varmastikin elää jonkun verran jo Kalpa-peleissä.
   
 25. Bobby Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Pelicans, Nashville Predators
  Rekonen oli viime pleijareissa todella kova. Saas nähä mitä tapahtuu kokoonpanon suhteen.