Ilmoitukset

Nimimerkki HokiOnSporttia huilaa viikon sääntöjen 9§:n perusteella. Provoilu-viestejä lenteli vähän ympäriinsä.

Nimimerkki M.O.R.O huilaa viikon sääntöjen 4§:n perusteella. Turha viesti löytyy Mestiksen finaalipari-ketjusta.

Sulje ilmoitus

Nimimerkki Zolmu osoittautui aiemmin porttikiellon saaneen jäsenen uudeksi nimimerkiksi. Tämän vuoksi hänen kirjoitusoikeutensa on poistettu.

Mikäli elinikäisen pelikiellon saanut jäsen haluaa palata palstavahvuuteen, uuden nimimerkin luomisen sijaan suosittelemme lähettämään pyynnön oikeuksien avaamisesta moderaattoreille hyvien perusteluiden kera.

Sulje ilmoitus

Pelicans kaudella 2016–2017 – Matikaisen toinen

Viestiketju osiossa 'Pelicans' , aloittajana Calé, 18.12.2015 klo 11.22.

 1. Calé Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Pelicans
  Ehkä vähän aikaista, mutta on näitä jatkosoppareita jo putoillut tässä syksyn mittaan pari kappaletta, joten kootaan yhteen miltä joukkue tällä hetkellä näyttää ensi kaudella ja ketkä on mahdollisesti suuntamassa muihin maisemiin.

  Keväällä/kesällä sitten nähdään ketkä oli hankintoja edelliselle valmennukselle ja ketkä nykyiselle. Veikkaan Da Costan olleen tällainen kaveri kuten myös Jaatinen, joka tosin saatiin jo dumpattua Ilvekseen.

  Tämän hetken sopparit:

  X - X - Sopanen
  Erkinjuntti - Heino - Repo
  Roine - Björninen - Tyrväinen
  Vartiainen - Siikonen - Pöyhönen
  (Rotaatiopelaajat = X)

  Lassen - Leimu
  Blood - Tuhkanen
  Hovinen - X
  X

  Juvonen
  X

  Jatkoja toivon:
  E.Sopanen, pakko pitää kiinni tästä. Itsellä suuret odotukset nuorimman Sopasen kohdalla.
  Latvala, jos saa jalat alle jälleen niin miksi ei?
  Ritamäki, täyttää alakenttien paikan erinomaisesti. Pelipäälle sattuessa erittäin vaarallinen hyökkääjä.
  Alanne, vähän kiikunkaakun - jos jatkaa samaa tahtia kuin tällä hetkellä niin olisi ihan käytettävä pelaaja.
  Hovinen tai Rajaniemi - toinen ulos, toinen jatkaa.

  Ulos:
  Pietilä, eiköhän se potentiaali ollut sittenkin vain silmänlumetta, ei tule Lahessa murtautumaan pomminvarmaksi liigapelaajaksi.
  Manelius, voisi ehkä pitääkkin rotaatiossa jos parempaa ei ole tarjolla ja halvalla saa.
  Da Costa, ei jotenkin istu tuohon pelitapaan/joukkueeseen, "ei ole valmennuksen näköinen pelaaja".
  Hakulinen, jos ei meillä breikkaa niin jossain muualla, lähellä se on.
  Byers, ihan ok roolin täyttävää peliä mutta uskoisin saatavilla olevan joku tehokkaampikin pelaaja.
  Potulny, pienoinen pettymys mutta toisaalta ei ehkä sittenkään. Halvalla sopparilla voisi jatkaakin ehkä, jos parempaa ei saada.

  Hyvältähän tuo näyttää, pari isoa palasta puuttuu hyökkäyksestä, mutta ensi kautta ajatellen runko näyttää omaan silmään vahvalta. Pakisto kaipaa yhtä perusvarmaa liigatasonsuorittajaa, ei mikään suuri seppä tarvitse olla, mutta täyttää kolmosparista/seiska pakin/rotaation yksi paikka. Koiviston ja Elimäen toivoisin ihan Pelsun sopimusmieheksi ja rotaatioon mukaan, jos Alanne&Ritamäki päästetään pois niin Kimiä&Roopea tarvitaan. Luulisi imun olevan ihan positiivinen ensi kauden Pelicansiin, riippuu tietenkin mitä loppukaudella tapahtuu, mutta kuten kaikki tiedetään niin soppareita rustaillaan jo kauden aikana joten saa nähdä ketä noihin ykköstonteille tulee.

  Mielestäni olisi hienoa jos Alanne, Ritamäki, Elimäki ja Koivisto saisivat sopparit/suostuisivat jatkamaan ja ykköseen hankittaisi pari suhteellisen kokenutta tekijämiestä niin olisin ihan tyytyväinen. Sopiva sekoitus nuoruutta ja kokemusta.
   
 2. Radiomasto Jäsen

  Lainaus:
  Muokkasin ja poimin tämän tuosta esille.

  33 peliä, 0+4=0 ja +/- -6

  Peliajat kuukausittain
  Syyskuu: 17:05
  Lokakuu: 15:49
  Marraskuu: 7:17
  Joulukuu: 12:35

  Latvalalle on sattunut ihan älytön määrä virheitä tällä kaudella ja mies on ollut sanalla sanoen onnettoman huono. Kyllä tuon peliajan sekä rooliin voisi mielummin jollekin nuorelle antaa. Käsittääkseni Latvala ei edes ole mikään järin kova pukukoppipelaaja/tsemppari ja onhan tuo itse tehnyt selväksi senkin, etteivät kapteenin hommat kiinnosta, vaikka kokenut pelaaja onkin. Tietysti tuokin on ymmärrettävää, sillä jäällä tuosta ei ole johtamaan joukkuetta.

  Itsehän Latvala sanoi juhlapelinsä haastattelussa pelaamisen kiinnostavan vielä ensi kaudellakin, mutta vaikka mies on kuinka hienon uran Lahessa tehnyt, niin toivottavasti tuo ei ainakaan Pelicansissa ensi kaudella pelaa. Ikonin ja rasitteen välinen ero on niin hiuksen hieno.
   
 3. Shejbal Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Pelicans
  Latvala saakoon jatkaa niin kauan kuin haluaa.
   
 4. Raúl Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Pelicans
  Lainaus:
  Toki, kunhan saa peliaikaa juuri sen verran, kuin valmennus haluaa. Pienessä roolissa edelleen riittävä kaveri.

  Eihän tämä mikään huhuketju ole, mutta veikkaisin Juhanin veljen olevan vapaata riistaa kauden jälkeen. En jaksa uskoa menestystarinaan Ruotsissa. Onko täällä sitten mitään käyttöä, se on ihan eri juttu.

  Näillä näkymin täytyy sanoa, että ensi kaudeksi tarpeet ovat taas tutun kuuloiset: ykkössentteri ja ykköslaituri. Potulny ja Byers eivät ole kumpikaan niin loistavia pelaajia, että jatkoa kannattaisi miettiä. Ellei nyt sitten keväällä tapahdu jotain ihmeellistä...
   
 5. Runkosarja Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Pelicans, KooKoo
  Latvala saakoon jatkaa niin kauan kuin täyttää paikkansa joukkueessa. Näin mies itse ajattelee.
   
 6. Radiomasto Jäsen

  Lainaus:
  Ei nykypäivän kilpaurheilussa mitään suojatyöpaikkoja aktiivipelaajille ole varaa jakaa. Varsinkin Pelicansin rajallisella pelaajabudjetilla.

  Lainaus:
  Pelaajan ajatusmaailma ei aina kohtaa valmennuksen kanssa ja sitten on luvassa tyytymättömyyttä puolin jos/ja toisin. Tällä kaudellahan tuo on täyttänyt jo ajoittain sitä paikkaansa viltissä tuppea puremassa ja tällaisen kehityskäyrän ansiosta on vähän vaikea nähdä mitään järkevää syytä roikottaa miestä mukana, varsinkin kun ainakin itse näen tuollaisen roolin hyödyttävän huomattavasti enemmän jotain muuta, kuin 43-vuotiasta pelaajaa.

  Toivon vain Latvalankin tajuavan lopettaa uransa Pelicansissa kunniakkaasti, eikä mitenkään siten, että tuo pullahtaa vasten tahtoaan ulos joukkueesta, kun ei siihen vain pelillisesti yksinkertaisesti mahdu. Hieno pelaaja, toivottavasti myös loppuun asti.
   
 7. bay22 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Nurmisen Pasin Posse
  Ainakin Björnisen ja Vartiaisen sopimuksessa oli seuran optio ensi kaudesta ja käsittääkseni myös Roineella. Pelicansin nettisivujen mukaan miehillä on pahvit ensi kaudeksi, mutta eipä tuolla muutenkaan nuo sopparit niin selkeästi ole.

  Mikäli Latvala jatkaa uraansa, niin pakkohan tuon paidan on olla turkoosi. Olisi melkoisen kova imagotappio Pelicansille, mikäli mies vetelisi viimeisen kautensa esim. Hämeenlinnassa, Kouvolassa tai Mikkelissä.
   
 8. Calé Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Pelicans
  Lainaus:
  Niin kyllä Antin ottaisin takaisin Pelsuun, ihan sama mitä muut ajattelee omia on ja sillei. En kyllä mitään roolia Antille keksi ensi kauden joukkueesta, varsinkaan Tyrskyä itse miellyttävää. Ellei sitten lyödä rahaa tiskiin ykkössentterille, että vähän heikompikin laituri kelpaa.

  Mutta totta, samat kaksi tonttia ykkösessä on täyttämättä kuten niin monella kaudella ennenkin.

  Lainaus:
  Niin ja Lassenin sopparikin on merkitty loppumaan 2016, vaikka julkaistiin 2v pahvi. Leimunkin jatkoa saatan epäillä jos tämä tahti jatkuu. Eihän Juhalla ole KHL/ulkomaa pykälää eihän? Eikä tosiaan Bloodin tai Tyrväisen jatkoja ole päivitelty sivuille.

  Latvala tosiaan pienessä roolissa Pelsussa jos ei muuten. Itse uskon Janin piristyvän taas kevättä kohden. Kyllähän kädet ja pää toimii, mutta vauhti ollut vähän heikkoa vielä tällä kaudella Latvalalla.
   
 9. Dank Sinatra Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Red Devils
  Kyllähän Laden tähän kauteen olisi hyvä lopettaa, kun tuskin taso enää ensi kaudelle nousee.

  Kaken viimeisestä comebackista ainakin jäi tosi paska maku, sillä aina oli tyytyväinen, kun mies ei ollut kokoonpanossa.
   
 10. Radiomasto Jäsen

  Lainaus:
  Miten tuon voi nähdä imagotappiona? Jos ei taso riitä Pelicansiin ja mies lähtee peliajan perässä huonompaan joukkueeseen, niin eikai se ole Pelicansin ongelma tai imagotappio? Tässähän on juuri kyse siitä tahtooko Latvala itse lopettaa Pelicansin riveissä, mikäli tähän tilanteeseen ajauduttaisiin. Latvalallehan se on imagotappio jos tuo lähtee vielä jonnekin Mikkeliin, sillä pahimmassa tapauksessa hän joutuu lopettamaan uransa Jukureiden vilttimiehenä.

  Lainaus:
  Ei se pelkkä vauhti ole mikä siellä on sakannut. Aina ei ehdi ajatuskaan mukaan ja ihan käsittämättömän huonoihin ratkaisuihin tuo on tällä kaudella sortunut. Aiemmin tuo oli se luotettava puolustaja joka ei tee virheitä, mutta nyt saa miehen kentällä ollessa lähinnä pelätä.

  Lainaus:
  Näinpä juuri, pelaajalla on myös vastuu siitä miten arvokkaasti sen uransa lopettaa.
   
 11. Runkosarja Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Pelicans, KooKoo
  Lainaus:
  Juuri näin. Ollaan hyvin lähellä sitä, että tilanne käy kiusalliseksi. Mutta katsotaan. Jospa mies täyttäisi paikkansa paremmin kevätkaudella. Ajoissa lopettaminen vaan on hankalaa monessa puuhassa.
   
 12. bay22 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Nurmisen Pasin Posse
  Lainaus:
  Tuota Imagotappiota ja negatiivista julkisuuutta tulisi taatusti median puolelta (valitettavasti jotkut näihin "iltapaskojen" juttuihin tarttuu). Pystyn vaan kuvitteleen millaiset otsikot Iltapäivälehdet repisi miehen mahdollisesta siirrosta esim. Mikkeliin, joissa nostettaisiin esiin miehen huikea ura ja se että jatkoa ei Lahessa haluttu tarjota.
   
 13. Radiomasto Jäsen

  Lainaus:
  No se on siinä kohtaa sitten se kyynel tuolle median nillitykselle. Ei siellä toimistolla varmasti joukkuetta rakenneta sen mukaan mitä Iltapäivälehdet tulevat kirjoittamaan. Tämä on tulosurheilua ja jos seura ilmoittaa pelaajalle, että tämä oli nyt tässä, niin se on sitten pelaajan henkilökohtainen valinta mitä tahtoo sen jälkeen tehdä. Jos tiet erkanevat, niin sitten toivotetaan kaikkea hyvää jatkoon ja kiitetään menneistä vuosista.

  Epäilen kyllä vahvasti sitä, että Latvala pelipaikkaa yhdestäkään muusta Liiga-seurasta tulisi edes saamaan, joten siinä mielessä hieman aiheetonta pelätä median sivallusta.
   
 14. Arsi Haakana Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Lahen Pelicans
  Lainaus:
  Roineen sopimus loppuu tähän kauteen, mutta ehdottomasti pitäisi jatkoa sorvata. Voi hyvinkin tehdä tulevina kausina "J-M Järviset" ja nousta isoonkin kiekolliseen rooliin. Kehityskäyrä on vähän samanmoinen. Harppaus viime kaudesta on ollut silmiin pistävä liigassakin ja Mestiksessä osoittanut olevansa aivan sarjan kirkkainta kärkeä. Optimaalinen "kolmosen vasen laita" ensi kaudeksi, ennenkuin steppaa isompaan rooliin.

  Alanteelle en näe tuota Mestiksen ja Liigan välistä roolia enempää käyttöä, jos tyytyy siihen eikä pyydä palkankorotusta niin voi jatkaa. Muutoin näen mielummin Kimi Koiviston tuossa roolissa, joka vähän puskista tuohon rotaatioon tuli. Lisäksi sielä ois Eetu Eloa ja Niko Kivelää A-junnuissa vahvasti pyrkimässä rotaatioon ensi kaudeksi.

  Yksi mielenkiintoinen, ja ehkä jopa mahdollisuuksien rajoissa oleva kotiutettava voisi olla Joonas Jalvanti, sopimus on katkolla Örebrohon. Heittämällä menee Pietilöiden, Tuhkasten ja Maneliusten eteen.
   
 15. PaaPParemmax Jäsen

  Lainaus:
  Taitaa mennä "heittämällä" myös Miro Hovisen, Latvalan, Eetu Sopasen ohi sekä tällä hetkellä täysin kurittoman ja itselleen pelaavan Bloodin edelle.
   
 16. Arsi Haakana Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Lahen Pelicans
  Lainaus:
  Puhut totta. Menee kyllä Hovisen ja Latvalankin edelle, jätin jostain syystä mainitsematta. Sopasen nykytasoon en vertaa, kun en ole hetkeen nähnyt pelaavan. Jalvannista puhuttaessa puhutaan toki Liigatasolle laatupuolustajasta, joten aika moni jäisi taakse.

  Bloodilla tulee välillä noita mustia hetkiä, mutta parhaimmillaan on huikea pakki.
   
 17. PaaPParemmax Jäsen

  Lainaus:
  Jokainen edellä mainituista nimistä ovat parhaimmillaan hyviä pakkeja ja jotkut heistä joskus jopa huikeita.

  Mitä tulee Bloodiin niin olen kyllä hiukan erimieltä hänen huikeudestaan.
  Hän on täysin kuriton, ei monessakaan muussa joukkueessa saisi pelata niin paljon kuin pelsussa saa pelata.
  Ylipitkiä vaihtoja niin että samalla puolella pelaavat joutuvat jättämään omia vaihtoja väliin kun eivät pääse kentälle. Seuratkaapa vain vaihtojen pituutta, 1,5-2min per vaihto. Suurimman osan siitä ajasta hän kaartelee pelin ulkopuolella. Sitten kun saa kiekon, syttyy hinausvalo ja mies hinaa kiekon ylös, tosin, joskus näyttävästikin.
  Ryntäilee jatkuvasti ja päättömästi hyökkäyksen kärjessä, jäykkänä mutta silti niin kankeana miehenä jää hyökkäyspään kaksinkamppailuissa jälkeen ja joutuu rikkomaan.
  Puhuu pisteitä itselleen, esim. lukko pelissä ei ollut edes vielä silloin kentällä kun Vartiainen sai kiekon ja lähti hyökkäämään mistä Alanne teki maalin.
  Blood merkittiin toiseksi syöttäjäksi kun hän itse niin tuomarille sanoi.
  Samoin Lukko pelissä avasi muutaman kerran järettömästi keskelle suoraan Lukko pelaajan lapaan ja peli kääntyi vaarallisesi omiin. Onneksi ei tullut maalia.
  Joku Pietilä, Latvala tai joku muu joutuis vastaavasta heti vilttiin.
  Samoin nämä vastustajan vahingoittamisyritykset mm. viime Lukko pelissä, aivan järjetöntä toimintaa, ei minkäänlaista vastustajan kunnioittamista havaittavissa.

  Jos keskittyisi joukkuelle pelaamiseen ja lopettaisi tuon järjettömän juoksemisen, kaatuilun sekä filmaamisen kentällä niin varmasti hänestä on myös hyötyäkin.
   
 18. Jari66 Jäsen

  Kovasti näyttäisi olevan antipatioita eräillä Bloodia kohtaan. Virtasia, Jaatisia ja Maneliuksia haluttaisiin lisää karkoittamaan yleisöä vielä enemmän katsomoista.

  Blood on kovin harvinainen ilmestys Pelicansin puolustuksessa. Kuten aiemmin todettua enpä kovin montaa pelaajaa muista Pelicansin historiassa joka olisi jatkuvasti valmiina omiensa puolesta niistämään vastustajien rottien nenää. Ehkä Helenius oli se viimeisin, mutta pelitaitonsa eivät yltäneet lähellekään Bloodin tasoa. Siitä samaa mieltä, että voisi toki ne tarpeettomat riehaantumisensa jättää vähemmälle, mutta kyllä hän edustaa siinäkin mielessä paikkaansa että meidän kärkipelaajia ei ihan miten tahansa uskalleta kohdella. Edellisillä kausilla ei niin välttämättä ole aina ollut. Voisin kuvitella että on pukukopissa erittäinkin pidetty pelaaja.

  Mutta tulevista sopimuspakeista näkisin Ville Väinölän mieluusti ensi kauden suunnitelmissa. Tosin en hänen nykyisestä sopimustilanteesta ole tietoinen.
   
 19. PaaPParemmax Jäsen

  Lainaus:
  Ei mulla ole mitään antipatioita Bloodia kohtaan. Hän on varsin näyttävä pelaaja ja hyvä että näitä Staroja puolustavia "nyrkkeiliöitä" löytyy joukkueesta.

  Hänen pelillisestä annista voidaankin sitten keskustella enemmän. Niistä olikin jo joitain asioita mainittu yllä.
   
 20. Jari66 Jäsen

  Lainaus:
  No meillähän näitä "staroja" ei nyt niin merkittävissä määrin ole joten sitäkin tärkeämpää että niiden vähäisienkin kolaamisista annetaan kuitti itse pelissä eikä keskustelupalstoilla. Ja enkä nyt viitannut yksin sinuun. Mutta Bloodin pelillisistä anneista varmaan jatketaan keskustelua tarvittaessa hänen edesottamuksiensa käsittelyyn avatussa ketjussa.
   
  Viimeksi muokattu: 18.12.2015 klo 20.23
 21. Mies laidan takaa Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Pelicans
  Lainaus:
  Nyt on kyllä ihan pakko kysellä nimimerkkejä jotka haluavat Virtasia ja Jaatisia lisää? Kiitetään Latvalaa upeasta urasta ja annetaan paikka nuoremmlle.

  Bloodin Lukkopelin suoritus on ylhäällä kuvattu valitettavan todenmukaisesti, mutta ei siitä sen enempää.
   
 22. Radiomasto Jäsen

  Lainaus:
  Tämä tuntuu enemmänkin siltä, että ihan argumentoitu Bloodin kritisointi sivuutetaan antipatioiksi, vaikka kyseessä on joukkueen kaksijakoisin pelaaja, kenessä on paljon hyvää ja paljon myös sitä huonoa, eli kritisoitavaa. Tuo Virtasten, Jaatisten ja Maneliuksien haluaminen taitaa olla tässä tapauksessa täysin omassa päässä syntynyt mielipide. Voin toki olla väärässäkin, mutta ei tuollainen ole täällä ainakaan omaan silmään sattunut.

  Lainaus:
  Tämä on hieman huvittavaa miten puhutaan siitä miten Blood on valmis niistämään vastustajien rottien neniä, vaikka mies taitaa olla itse tällä hetkellä koko Liigan suurin rotta. On jotenkin tekopyhää muistutella vastustajaa siitä, ettei saa sikailla jos itse sortuu siihen ihan samaan.

  Blood on suuri ja itseasiassa lähtökohtaisesti suurin yksittäinen pala joukkueen puolustusta kaudella 2016-17. Pelin ja tekemisen täytyy järkevöityä hyvin paljon tai muuten luvassa on entistä pidempiä pelikieltoja ja niin se vain menee, etteivät johtavat pelaajat joukkuettaan voi katsomosta tai jäähyaitiosta käsin auttaa. Peliminuuttien perusteella puolustus rakentuu nyt ja ensi kaudellakin Bloodin ympärille.
   
 23. Bobby Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Pelicans, Nashville Predators
  Niinkuin Petu ja Nupe ei saisi asioita iskostettua Bloodin päähän? Ihan turhaa meidän on asiasta murehtia.
   
 24. Radiomasto Jäsen

  Lainaus:
  No nyt alkoi joulutauko, eli ainakaan tähän mennessä Petu ja Nupe eivät ole saaneet asioita iskostettua Bloodin päähän ja tässä voidaan olla ihan tyytyväisiä siihen, ettei ainakaan näillä näkymin mies jatka joulutaukoaan pelikiellon merkeissä. Kyllä minä ainakin murehdin, kun Blood veti täysin alta riman nyt viimeisessä pelissä ennen taukoa ja tuon pitäisi olla se puolustuksen johtohahmo myös kaudella 2016-17.
   
 25. Jari66 Jäsen

  Lainaus:
  Kuten aiemmin todettua, palstan agenda ei liene keskustella nimimerkeistä. Latvala jatkakoon jos valmennus ja Lade itse tarpeelliseksi näkee. Bloodin osalta kommenttini jo kerroinkin.

  Palaan aiheeseen ehkä muilta osin paremmalla ajalla huomenna.