Pelaajahankinnat - kausi 2009/10

  • 513 672
  • 998
Tila
Viestiketju on suljettu.

Vili#16

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
listan ainoat mahdolliset ovat Santala, Somervuori. Heidän soppareista mulla ei ole hajuakaan enkä edes jaksa tarkistaa.
Eivät ole mahdollisia. Kummallakin on jo sopimus ensi kaudeksi muualle. Joukkue on nyt tässä, ihan hyvä niin. Katsotaan sitä sentteriä sitten myöhemmin, jos on tarpeen ;)
 

Tahvo

Jäsen
Suosikkijoukkue
JOKERIT, Minnesota North Stars(R.I.P)
Pienenä kysymyksenä...Mikäköhän on Petri Kontiolan tilanne??? Kävis kyllä...
 

Rautapohkeet

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, suomalainen Jokerit, ei khl-joukkue
Äsken lueskelin tuota Jypin ensi kauden ketjua ja siellä puhuttiin rapakon takaa tulevasta suuresta kalasta. Joku siellä sanoi, että olisi Ossi Väänänen, joka tulisi Jokereihin? Mielestäni jossain muuallakin tästä Ossin paluusta Jokereihin on ollut juttua. Eli onko huhu ihan tuulesta temmattu vai onko Masa järjestelemässä asioita vieläkin loistavammaksi?
 

yki

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pittsburgh Penguins
Aijai, jos Väänänen palaisi Jokereihin, niin kyllä sitten olisi puolustus kunnossa.

Väänänen-Koivisto
Kauppinen-Niemi
Kalteva-Mälkiä
Helenius

Noh, ei nyt kuitenkaan liikaa odoteta uusia pelaajia. Mutta ei yksi pelaaja puolustukseen ja kakkossentteri pahaa tekisi. Ensin mielummin puolustaja ja sitten sentteri, jota tuskin edes tarvitsee. Kauden aikana voidaan sitten miettiä sitä kakkossentteriä, jos Hauhtonen ja junnut eivät pysty tukemaan Pirnestä tarpeeksi.
 

Fordél

Jäsen
Vaikka kotimaisella joukkueella mennään niin kyllähän tuossa joukkueessa olisi Bishain mentävä aukko. En ymmärrä miksi ihmeessä pitää lyödä lukkoon tollanen ajatusmalli, että ulkkareita ei tällä kaudella pelaa Jokereissa. Toki se menee hyvin linjaan Hjalliksen jokavuotisen apinoinnin kanssa: viime kaudella mentiin Blueshuumassa julistamaan omien junioreiden puolesta ja tällä kaudella taas JYPhuumassa julistetaan kotimaisuuden perään. Joka tapauksessa kun kerran Bishai tiedetään tekijä mieheksi ja suht varmaksi yli 40 pojon sentteriksi, miksei häntä kiinnitetä?

Pakistoon on taatusti tulossa vielä yksi tekijä, koska noin kapea ja nimetön pakisto ei ole yhtään Jokereiden tapaista. Kauppinen kaipaa kakkospakkipariin kaveria.
 

yki

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pittsburgh Penguins
Joka tapauksessa kun kerran Bishai tiedetään tekijä mieheksi ja suht varmaksi yli 40 pojon sentteriksi, miksei häntä kiinnitetä?

Mietin ihan samaa. Kyllä niitä ulkkareita voidaan ottaa, jos tiedetään mitä saadaan. Bishain tapauksessa tiedettäisiin varmasti mitä saadaan. Mahdollisuudet olisivat jopa yli 50 pisteen tekoon.

Tai sitten kun kaukaloa nyt kavennetaan, niin Tenutekin voisi istua sentteriksi hyvin. Mutta kun kotimaisilla mennään, niin ei voi mitään. Ehdottomasti olisin halunnut Tenuten tai Bishain jatkavan Jokereissa, mielummin Tenuten.

Mistä tämä yhtäkkinen kotimaisuus tulee? Onko johtoportaassa vain tehty sellainen päätös vai onko Aravirta halunnut myös kotimaisen joukkueen?
 

Johnnie

Jäsen
Ja taas näyttää, että nuorille eivät palstaveljet ole vastuuta ole antamassa. Sitten itketään kauden jälkeen Kyrpien viedessä mestaruus, että "miksei vieläkään luotettu nuoriin?"

Kaivataan Somervuoria ja Santaloita jo ennestään nimivahvaan hyökkäykseen, Pulkkinen jätetään kokonaan pelaavan kokoonpanon ulkopuolelle. Pakistoon kaivataan Väänäsiä omien junnujen tilalle. Voihan veljet...
 

sekolust

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна, Lostedt, Ben-Amor
Kyllä tuo puolustus jo ilman väänästäkin vaikuttaisi siltä, että hätää ei pitäisi olla. Mielestäni ensisijaisesti rahaa pitäisi pistää 2. sentteriin ja jos rahaa jää yli tai sopivaa ei löydy, niin vasta sitten Väänänen tänne. Mies on kuitenkin aika varmasti kallis ja sentterien tilanne on puolustusta heikompi. Jos siis Väänäsen tulo sementoisi nykyisen sentterinelikon, niin pitäisin tällä hetkellä siirtoa virheenä.

Hauhtosen tai Pirneksen loukkaannuttua paikkaaja olisi sitten mallia Juutilainen (21 ot, 1+0), Pallassalo (0 ot.), Helenius (28 ot. 1+1) tai "jyräsentteri" Mäki. En muista tiedä, mutta Pirneksen loukkaantuessa itse olisin valmis heittämään kirveen kaivoon tämän(kin) kauden osalta. Tietenkin joku voi breikata oikein kunnolla, mutta tämän varaan en lähtisi laskemaan. Itse lähtisin varmistamaan tilannetta palkkaamalla tasaisen varman kahden suunnan pelaajan kolmoseen, joka ei kuitenkaan ole hintalapultaan mallia "varma pelipaikka". Tällöin saataisiin kilpailua pelipaikoista ja loukkaantumisten sattuessa varma korvaaja olisi paikalla. Periaate olisi vähän sama kuin Bluesissa Kuoppalalla: lähtökohtaisesti ei kahden ensimmäisen kentän pelaaja, voidaan pitää katsomossakin, mutta samalla tasainen suorittaja joka voi hypätä kentälle käytännössä koska vain.
 

C.Orr

Jäsen
Suosikkijoukkue
Menneisyyden kahleista vapaa Jokerit
Mielestäni ensisijaisesti rahaa pitäisi pistää 2. sentteriin ja jos rahaa jää yli tai sopivaa ei löydy, niin vasta sitten Väänänen tänne.

Juuri näin. Tasoero Pirneksen ja muiden ketjujen välillä tulee olemaan suuri, joten peliaikaa Pirneksen johtamalle ketjulle tulee todella paljon. Mitä enemmän peliaikaa sitä suurempi todennäköisyys on loukkaantumiselle. Jos Pirnes loukkaantuu on ykkös-sentterinä Hauhtonen. Kuulostaako siltä, että mestaruutta vakavasti tavoitteleva joukkue menee loppuun asti Hauhtosella jos Pirnes loukkaantuu?

Jo pelimerkit on loppu/vähissä niin sitten ok, näillä mennään. Jos taas taskunpohjalta vielä pelimerkkejä löytyy niin 2-sentteri tuo huomattavasti lisää tasapainoa joukkueeseen kuin pakiston vahvistaminen.
 

Target

Jäsen
Suosikkijoukkue
Löytyy
Nuo valko-rysyt on kevätkiimassaan markkinoilla, millä lie ruplilla tai pesetoilla, mutta niitä riittää juna-lasteittain. Jos loppuu, niin Luka painaa lisää. Utelun alla on lähes jokainen kriteerit täyttävä, sopimuksessa purkupykälän omaava hyökkäyspään pelaaja. Luojan kiitos Hentunen ja Pirnes eivät kuulu edellä lueteltuihin. Vaikka Hentunen tulikin varmojen tietojen mukaan Jokereihin vain tekemään vuoden sopparilla miljoona -tilin, vai miten se olikaan.
 

Filosofem

Jäsen
Pirneksen loukkaannuttua

Jos tarkastelee saikkuhistoriaa, niin ainakin seuraavat pelaajat ovat kärsineet pahoista vammoista parilla viime kaudella:

Riksman
Niemi
Kauppinen
Koivisto
Manelius
Valtonen
Pirnes
Hentunen
Rita
Lahti
Pulkkinen

Tuostakin vaikka vain kolmasosa yhtä aikaa vemppaan, niin paljon osaamista poistuu kokoonpanosta.

Pitää kuitenkin muistaa eräs juttu: kuka tahansa saattaa loukkaantua. On myös mahdollista, että paljon kuormitetut avainpelaajat pelaavat jokaisen ottelun.

Tulevat harjoitusottelut antavat jonkinlaista suuntaa miten hyvin Hauhtonen, JMJ, Mäki ja Helenius pystyvät auttamaan joukkuetta senttereinä. Suuri merkitys tulee kuitenkin olemaan viisikkopelillä, joten sentterin roolia ei kannata ylikorostaa, vaikka tärkeä sekin on. Itse katsoisin miten peli lähtee käyntiin runkosarjan alettua ja vasta sitten harkitsisin lisähankintoja. Se on kuitenkin selvää, että Jokereiden sentteriosasto on ennakkoon melko suppea, mutta nykyinen nelikko/viisikko saattaa silti onnistua.
 

demitra

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Toistan itseäni, mutta minun on edelleen vaikeata ymmärtää, miksi joukkueessa on ylimääräisiä puolustajia ja hyökkääjiä yhtä paljon (4 molempia). Jos harrastetaan hieman matematiikkaa ja oletetaan, että pelaaja ei pysty pelaamaan loukkaantumisen tai jonkin muun syyn takia, niin joukkueen pelatessa miehityksellä 6 pakkia ja 12 hyökkääjää tippuu hyökkääjä kokoonpanosta kaksi kertaa todennäköisemmin kuin puolustaja. Ylimääräisen hyökkääjän on siis 2 kertaa todennäköisempää päästä pelaamaan kuin ylimääräisen puolustajan. Suomeksi tämä tarkoittaa sitä, että ylimääräisiä pakkeja pitäisi olla 3-4 ja hyökkääjiä 5-6. Nopealla vilkaisulla viime kaudella kokoonpanossa kävi 10 puolustajaa ja 22 hyökkääjää. Kun vielä huomioidaan se tosiseikka, että Jokereiden senttereiden taso romahtaa Pirneksen jälkeen, niin tuntuu täysin käsittämättömältä, jos uutta sentteriä ei ole hankintalistalla. Tässä täytyy melkein toivoa, että Pirnes loukkaantuisi syksyllä ja Jokerit olisi pakoitettu hommaamaan vielä yhden keskushyökkääjän.

En myöskään ymmärrä lainkaan näitä puheita Ossi Väänäsen sopparista. Jos Väänänen on todella tulossa, niin miksi Jokerit ylipäänsä solmi sopparin Kaltevan tai Mälkiän kanssa? On myös vaikea uskoa, että kaikki 4 joukkueen nuorta puolustajaa suostuivat sopimukseen, jos oli tiedossa, että pakkeja on yhteensä 11, joista pelaamaan mahtuu vain 6. Suoraan sanoen toivon, että Väänänen ei Jokereihin siirtyisi.

Kovat on toiveet, mutta nykytilanteessa ei juurikaan muuta voi.
 

sekolust

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна, Lostedt, Ben-Amor
Pitää kuitenkin muistaa eräs juttu: kuka tahansa saattaa loukkaantua. On myös mahdollista, että paljon kuormitetut avainpelaajat pelaavat jokaisen ottelun.

Näinhän se on. Itse näen tilanteen kuitenkin niin, että kärkipään laiturin tai puolustajan loukkaantuminen olisi pienempi paha kuin sentterin. Meillä on tarpeeksi tulivoimaa noilla osa-alueilla hoitamaan hommat tyydyttävällä tasolla, toisin kuin senttereillä. Jos nyt Rita tai Lahti loukkaantuu, meillä on vielä tarpeeksi laitureita hoitamaan noita paikkoja ja kausi ei siihen pääty, vaikkakin vaikeutuu hieman. Tällä rosterilla olisi jotenkin kohtalon ivaa nähdä Pirneksen hajoavan 10 ottelun jälkeen, junnujen jäätyvän tyystin muutaman hyvän ottelun jälkeen ja sen jälkeen nähdä Markku Hurme narripaidassa. Siinä sitten mietittäisiin kauden lopussa miten tässä kävi taas näin huippuhankinnoista huolimatta. Ei tuo kuitenkaan niin kauhean kaukana olisi "Markkanen-Puurula"-kauden touhuista.

Maalivahtien suhteen voi vain toivoa, että Riksman pysyy terveenä ja Strömberg pystyy torjumaan voittoja paikkausvuoroillaan. Maalivahtien suhteen paikkaajien hommaaminen on siinä mielessä vaikeampaa, että peliaikaa pystytään kerralla tarjoamaan vain yhdelle. Riksman tuskin on halukas lähtemään kilpailemaan peliajasta (ja viime kauden näytöillä se nyt on ihan sama) ja ilman pelituntumaa oleva maalivahti voi sitten olla peliesityksiltään mallia "housu". Lisäksi "tarkin" hommaaminen tänne olisi vähän
turhan kallis varokeino.

Pointtina olisi saada kokoonpanoon hieman syvyyttä kapeimpaan (ja samalla maalivahtien jälkeen tärkeimpään) osa-alueeseen. Jos kauteen lähdetään ajatusmallilla "toivotaan ettei loukkaannu", niin meininki on vähän sama kuin ylikertoimen hakeminen vedonlyönnissä: näyttävään osumaan on olemassa mukavahkot mahdollisuudet, mutta mahdollisuudet täydelliseen pannukakkuun on olemassa.
 

Vakio

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Man City
Tällä rosterilla olisi jotenkin kohtalon ivaa nähdä Pirneksen hajoavan 10 ottelun jälkeen, junnujen jäätyvän tyystin muutaman hyvän ottelun jälkeen ja sen jälkeen nähdä Markku Hurme narripaidassa.

Kaikki on mahdollista ja kuka vaan voi loukkaantua. Minua henkilökohtaisesti rauhoittaa kuitenkin se, että valmentajana on Aravirta. Joukkueelle luodaan aivan varmasti selkeä pelisysteemi, jota kaikki noudattavat. Tällöin tilapäiset loukkaantumiset eivät aiheuta kovin syviä haavoja joukkueeseen, koska tilalle astuva pelaaja tietää mitä häneltä vaaditaan.

Hauhtonen ei tietenkään korvaisi Pirnestä pitkän päälle, mutta on kuitenkin aivan kelpo kakkossentteri Aravirran pelisysteemissä. Onhan Hauhtonen aikanaan johtanut menestyksellä HIFK:n ykkösketjua. Enempää senttereitä ei tässä tilanteessa tarvita, että nuoretkin saavat mahdollisuutensa. Aika sitten näyttää onko heistä siihen jo nyt vai ei.

Mennään nyt vain tällä koossa olevalla joukkueella. Hyvä kesäharjoittelu ja hyvä joukkuehenki yhdistettynä tähän nimilistaan tuo varmasti tulosta.
 

aika epeli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin urheiluyhdistyksen toverit
Onhan Hauhtonen aikanaan johtanut menestyksellä HIFK:n ykkösketjua.
Hauhtonen ei ole Pirnes/Hirso, joka syöttää, johtaa ja rakentaa peliä. Hauhtonen on perussentteri, joka elää pätevistä laitureista. Toinen rouhii, toinen snaippaa. Näin se toimi IFK:ssa ja varmaan samalla konseptilla myös Jokereissa. Kenet meinaatte laittaa Herra Hoon laitureiksi?
 

yki

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pittsburgh Penguins
Tyrkyllä voisivat olla esimerkiksi herrat Valtonen ja Lahti, mikäli Rita istutetaan ykköskenttään.

Kyllä, itse kasaisin kaksi ensimmäistä ketjua näin:

Hentunen-Pirnes-Rita
Valtonen-Hauhtonen-Lahti

Saa sitten nähdä, tuleeko Mäestä vai Juutilaisesta kolmossentteri. Saarisen pelipaikka riippuu mielestäni siitä. Jos Mäki on sentteri, niin silloin kolmosessa pelaisivat Lind-Mäki-Saarinen. Jos taas Juutilainen on kolmosen keskellä, niin silloin laittaisin sen muotoon Lind-Juutilainen-Mäki.
 

Jack Daniel's

Jäsen
Suosikkijoukkue
Uudesti syntynyt Jokerit, NY Islanders
Kyllä, itse kasaisin kaksi ensimmäistä ketjua näin:

Hentunen-Pirnes-Rita
Valtonen-Hauhtonen-Lahti

Saa sitten nähdä, tuleeko Mäestä vai Juutilaisesta kolmossentteri. Saarisen pelipaikka riippuu mielestäni siitä. Jos Mäki on sentteri, niin silloin kolmosessa pelaisivat Lind-Mäki-Saarinen.

Näin se tullee menemään aika pitkälti. Ainakin Säilynoja ja Virmanen kovasti kehittelivät kolmosketjuksi Lind-Mäki-Saarinen.

Juutilainen on omissa papereissani enemmän hyökkäävän ketjun sentteri. Sen sijaan Helenius sopii nelosen keskelle kuin nyrkki silmään. On siinä pähkäiltävää Aralla ja Stököllä kerrakseen...
 

MC61

Jäsen
Suosikkijoukkue
rystylätty
Tomi Mäki ja sentteriys

Mikäli voimalaitahyökkääjän perikuvasta, Tomi Mäestä, leivotaan oikeasti sentteri, on homma metsässä ja pahasti.

Jokerien kokoonpanossa on neljä keskushyökkääjää, jotka pelaavat kentissä järjestyksessä Pirnes, Hauhtonen, Juutilainen, Helenius. Muista hyökkääjistä ainoastaan Saarinen on pelannut enemmän keskellä ymmärtääkseni ja pelaajatyypiltäänkin hän on huomattavasti enemmän sentteri, kuin Mäki - jos kolmoseen halutaan pelin kokonaisuuden hallitseva keskushyökkääjä.

Tomi Mäki on vähintään Tomek Valtosen tasoa laitahyökkääjänä ja osaa pistää kiekon häkkiin. Oikeassa roolissa ja valmennuksessa hänestä tulee muutamaksi kaudeksi 20 maalin tekijä.
 

jokerit67

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Juutilainen on omissa papereissani enemmän hyökkäävän ketjun sentteri. Sen sijaan Helenius sopii nelosen keskelle kuin nyrkki silmään. On siinä pähkäiltävää Aralla ja Stököllä kerrakseen...
Aralla ja Stököllä on suhteellisen paljon vaihtoehtoja näidenkin lisäksi. Muistelen, että Juutilainen voisi pelata myös laiturina ja Saarinen pelasi varsinkin Sheddenin toisella kaudella nelosen sentterinä eli käytännössä Ossia voisi kokeilla myös siellä vaikka taitaa olla nyt jo tottunut tuohon laiturin rooliin. Ja ketju Lind-Mäki-Saarinen toimi viime kaudella jo hyvin. Toisaalta Saarista voisi kokeilla tuossakin kentässä keskellä, koska pystyy pelaamaan mielestäni hyökkäys-suuntaan paremmin kuin Mäki. Ainoa heikkous tuossa kentässä on, että kaikki ampuvat vasemmalta puolelta, mikä johtaakin seuraavaan huomioon ensi kauden Jokeri-joukkueesta: Rightin hyökkääjiä on ainoastaan Hentunen, Hauhtonen, Vauhkonen ja Te Pulkkinen. Pulkkiselle voi näin ehkä odottaa jopa yv-aikaa, koska Hauhtosen avut ovat ennemmin puolustuspäässä.(Jos yv:llä käytetään rightin pakkien lisäksi rightin hyökkääjää)

Loppuun vielä veikkaus ensi kauden kokoonpanosta: (Rightit boldattuna)

Rita-Pirnes-Hentunen
Valtonen-Hauhtonen-Lahti
Lind-Mäki-Saarinen
Vauhkonen/Juutilainen-Helenius/Juutilainen-Pulkkinen
 

Vakio

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Man City
Loppuun vielä veikkaus ensi kauden kokoonpanosta: (Rightit boldattuna)

Rita-Pirnes-Hentunen
Valtonen-Hauhtonen-Lahti
Lind-Mäki-Saarinen
Vauhkonen/Juutilainen-Helenius/Juutilainen-Pulkkinen

Rita on minun käsittääkseni aivan tyylipuhdas oikea laitahyökkääjä, samoin kuin Hentunen. Areenan jäässä on siellä oikeassa laidassa ne raiteet, joita Rita aina luistelee. Miten mahtaisi siirto vasempaan laitaan onnistua? Onko Lahti enemmän vasen laita?

Mäestä olen samaa mieltä kuin MC61. Miehen oikea pelipaikka on laidassa. Mutta jos Virmanen sanoo, että Lind-Mäki-Saarinen on yksi ketju, kai se on uskottava ;).
 

Aake

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit vuodesta 1983, HJK
Pientä off-topiccia, mutta luojan kiitos siitä että Martti Järventie meni naapuriin eikä päätynyt taas Jokereihin. Siinä on ollut liigan viime vuosien huonoin pelaaja hinta-laatusuhteeltaan ja olisi siis ollut ihan klassinen Jokerihankinta. Järventiestä tulee lähinnä mieleen ne käsittämättömät sekoilut, kaatumiset ja harhasyötöt JOS mies sattui joskus olemaan pelikunnossa. Tämä hankinta vahvistaa Jokereiden pakistoa suhteessa IFK:hon ja odotan innolla sitä itkua mikä tuolla naapureiden puolella vallitsee muutaman kuukauden kuluttua (nythän siellä jostain käsittämättömästä syystä intoillaan asiasta...)
 
(nythän siellä jostain käsittämättömästä syystä intoillaan asiasta...)

Tämä on kyllä mysteeri myös minulle, Järventiehän on viime vuosina leimautunut erittäin hasardiksi sekä hintalaatusuhteeltaan huonoksi puolustajaksi. Juuri Järventie taisi Boumediennen lisäksi saada eniten kritiikkiä Kärppä-kannattajilta viime kauden playoffs-esityksistä. On tietysti myös mahdollista, että hintalappu putosi HIFK:ta varten paljonkin, sillä ennen tätä siirtoa näytti, että uusi osoite saattaisi olla Porin Ässät.
 

yki

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pittsburgh Penguins
HIFK on alkanut scouttamaan Jokerien edellisiä joukkueita ja katsonut, että ketkä ovat pelanneet yhdessä. No nyt on yksi takavuosien pakkipari Kanki-Järventie naapurissa.

Ketkä seuraavaksi matkaavat naapuriin?

Jokereiden palstoilla on ollut hiljaista. Ei taida siis olla tulossa ketään, vaikka yksi puolustaja ja yksi sentteri ei pahaa tekisi. Mutta luotetaan junnuihin, ellei jotain todellista ole saatavilla tyyliin Ossi Väänänen.
 

Varis

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, KiVa, EK65
Kyllä Nybari taas kyykyttää meidän Mattia. Seuraavaksi ne varmaan sainaa Atte Pentikäisen. Vaikka on Jokeritaustaa ja kiekollista osaamista, niin kuten sanottua, hemmetin hienoa ettei tullut tänne.

Kyllä mä on valmis menemään näillä, jos markkinoilta ei Maraa isompia kaloja tipu.
Meillä on varsinkin pakistossa niin lupaavia junnuja, ettei nekään paikat mene hukkaan. Kärkinelikko on vertailukelpoinen mihin tahansa muuhun liigajoukkueeseen. Väänänen on tietysti asia erikseen, mutta hänestä ei taida olla mitään huhupuheita vakavampia keskusteluja käyty.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Tila
Viestiketju on suljettu.
Ylös