MegaForce

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, HJK, Itä-Helsingin Kiekko, Suomi
Tshekin jääkiekko on ollut laskussa jo pitkään. Viimeisestä MM-kullasta tulee jo 11 vuotta, eikä mainittavaa menestystä ole tullut sen jälkeen. Tshekillä on kuitenkin NHL:ssä hyviä pelaajia, jonka lisäksi he voivat täydentää joukkuettaan muutamalla laadukkaalla KHL-yksilöllä. Lyhyen turnauksen formaatti, kerrasta poikki järjestelmä antaa juuri Tshekin kaltaiselle joukkueelle yllätysmomentin menestyä hyvin. Kuitenkin lähtökohtaisesti Tshekin oletetaan tippuvan jo puolivälierävaiheessa ja kaikki siitä eteenpäin on suurta plussaa. En näe mahdottomana Tshekin haastavan tosissaan turnauksen "kakkossuosikkeja", Suomea, Ruotsia ja Venäjää. Toki myös mitä tahansa muuta joukkuetta, jos joukkuepeli sattuu toimimaan hyvin. Hahmotelmani Tshekin kokoonpanosta on seuraava:

1. Pastrnak - Hertl - Voracek
2. Zacha - Krejci - Vrana
3. Palat - Chytil - Jaskin
4. Kubalik - Faksa - Necas
Zadina

Muita potentiaalisia kisapelaajia ovat mm. Hanzal, Frolik, Nosek, Kase ja Simon. Euroopasta tulee mieleen vielä Nestrasil, Sekac ja Sobotka.

Pakisto voisi puolestaan näyttää seuraavalta:

Hronek - Gudas
Zboril - Rutta
Simek - Polak

En oikein varavaihtoehtoja keksi, niitä toki varmaan on. Sustr, Jerabek?

Maalivahdeista Mrazek lienee lähtökohtaisesti melko selvä ykkönen. Suurin haastaja ja kakkonen varmaankin Vanecek ja kolmosmaalivahti Rittich.
1. Mrazek
2. Vanecek
3. Rittich
 
Viimeksi muokattu:

Oles

Jäsen
Suosikkijoukkue
Anaheim Ducks, Leijonat
Martin Hanzal on lopettanut uransa ja käsittääkseni Polak on eläköitynyt maajoukkueesta. Kempny menee heittämällä tuonne ykköspariin, mikäli toipuu loukkaantumisestaan. Paskempi homma Tshekille, jos ei toivu kisoihin. Sen verta kämänen puolustus muuten eikä se kovin hyväksi muutu, vaikka Kempny olisi mukana. Ehkä 2026 on heittää parempi jengi kentälle jahka Jiricek ja Svozil astuvat kuvaan ja Zboril sekä Hronek kehittyvät lisää. Maalivahtiosasto on ok. En usko, että kukaan vaihtoehdoista pystyy varastamaan peliä Olympialaisten tasolla. Paljon vaaditaan valmennukselta, jotta nuo pakkiparit saa roolitettua hyvin ja maalivahtia tuetaan tarpeeksi. Perseily ja typerät jäähyt saavat jäädä, jos mielivät pitkälle turnauksessa.

Aika selvää, että Tshekillä ei pitäisi olla asiaa mitalipeleihin, mutta huippumaiden ei kannata aliarvioida. Hyökkäykseen mahtuu tulivoimaa, jonka kruununa on Pastrnak. Vrana, Kubalik ja Zadina ovat myös kovia maalintekijöitä unohtamatta Hertliä, Voracekiä ja Krejciä, jotka pystyvät ruokkimaan heitä. Pyörittelisin hyökkäyksen muotoon:

Palat-Krejci-Pastrnak
Boston yhteys ja siihen kolmanneksi Palat tukemaan. Krejci on ollut perinteisesti hyvä pudotuspeleissä, niin miksei arvokisoissakin. Pasta on joukkueen ykköstähti ja paras ase.

Vrana-Hertl-Voracek

Toinen kova hyökkäspotentiaalinen ketju.

Kubalik-Zacha-Necas
Necasin kehityksestä riippuen tässä on ainekset ketjuun, jonka voi heittää kentälle tilanteessa kuin tilanteessa.

Chytil-Faksa-Zadina
Toinen jokapaikanhöylä -ketju. Voi olla, että joku Jaskin tai Simon on kaukalossa Chytilin sijaan, joka istuu poppareilla.

Mielestäni tuosa porukassa on potentiaalia kaataa kärkimaita. Se vaan vaatii nappisuoritusta ja kuivaa ruutia. Tshekki on samassa alkulohkossa kuin Venäjä, Sveitsi ja joku neljäs heikompi maa, joka selviää karsintojen kautta. Lähtökohtaisesti Tshekki taistelee kärkisijasta Venäjän kanssa. Samaan aikaan en olisi yllättynyt, jos häviäisivät Sveitsille ja Venäjälle. Neljäs maa on vahvimmillaan kai joku Slovakia tai Tanska, niin viimeinen sija ei ole huolenaihe.
 

Henkka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Red Wings, Arsenal, Grand Rapids Griffins
Palat-Krejci-Pastrnak
Vrana-Hertl-Voracek
Kubalik-Zacha-Necas
Chytil-Faksa-Zadina
Suht samat ketjut tekisin, sitten vielä jarrukenttän vaihtoehtoja:

Nosek - Kampf - Frolik. Miksei Ondrej Kasekin, jos on terveenä.

Pakisto:

LD Kempny - RD Hronek
LD Zboril - RD Gudas
LD Simek - RD Rutta
LD Hajek
 
Pelaaja on valmis sitten kun on metri multaa päällä.

red.machine

Jäsen
Suosikkijoukkue
Slovakia, Hurricanes, Meidän peli
Ihan hyvän joukkueen Tshekki näihin kisoihin saa ja nuorimmat pelaajat ehtivät tässä vuoden aikana ottaa vielä koviakin harppauksia urallaan. Joukkueessa on hyvin laajuutta ja useampi laiturikin kykenee pelaamaan mallikkaasti kahteen suuntaan. Pakisto on sitten heikkous, mutta oikealla pelikirjalla tuostakin pystytään repimään hyvin irti. Sama pätee jossain määrin maalivahtiosastoon, vaikka Mrazek pystyykin parhaimmillaan ryöstämään pelejä. Jokerikortiksi maalivahtiosastolle nostaisin Lukas Dostalin, joka on pelannut hyvin vakuuttavalla tasolla miesten sarjoissa jo useamman vuoden ja alku Pohjois-Amerikassakin on ollut lupaava.
 
Slovensko, Slovensko, héja héja héja, Slovensko!
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy