MegaForce

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, HJK, Itä-Helsingin Kiekko, Suomi
Reilun vuoden päästä käytävissä Olympialaisissa Kanada on taas ylivoimainen kultakandidaatti ainakin paperilla. Kanada saisi koottua periaattessa 4-5 joukkuetta, jolla voisi voittaa kultaa. Joukkueeseen mahtuu kuitenkin vain rajallinen määrä pelaajia, joten kilpailu pelipaikoista tulee olemaan todella kovaa. Ainoan potentiaalisen heikkoeuden Kanadassa näkisin vain roolituksen. Tämä voidaan toki korjata, mutta lyhyessä turnauksessa pelitavan on toimittava hyvin, varsinkin kun Kanadalla on lähes neljä kentällistä senttereitä mukana. Oma hahmotelmani tulevalle Kanadan joukkueelle on seuraavanlainen:

1. Huberdeau - McDavid - MacKinnon
2. Marchand - Crosby - Bergeron
3. Stamkos - Point - Hall
4. Barzal - Couturier - Scheifele

Reserviin/ylimääräiseksi hyökkääjäksi jää sitten Marner, O'Reilly, Tavares ja Giroux. "Ulkopuolelta" sanoisin Dachilla ja Lafenierellä olevan saumat lopulliseen joukkueeseen.

1. Makar - Pietrangelo
2. Theodore - Parayko
3. Chabot - Doughty
4. Giordano

Reserviin sitten Burns, Dumba, Hamilton, Weber ja Letang. Oleksiak pelasi myös hyvän playoff-syksyn, joten pidän häntä myös mahdollsena, ongelma on vain että pakisto on äärimmäisen kova.

Maalivahdit ovat mielestäni "helpoimmat" valita. Uskon Pricen olevan lähtökohtaisesti ykkönen, jota stunttaa sitten joko Binnington tai Hart. Mahdollisia varavaihtoehtoja ainakin Fleury, Murray ja Blackwood.

1. Price
2. Binnington
3. Hart
 
(1)
  • Tykkää
Reactions: Oles

Oles

Jäsen
Suosikkijoukkue
Anaheim Ducks, Leijonat
Hyvä avaus ja pitkälti olen samaa mieltä kokoonpanosta. Kanadan top-6 hyökkäys tulee olemaan hirmuinen ja uskon, että juuri nuo koostumukset nähdään kisoissa. McDavid ja MacKinnon yhdessä on todella pelottava yhdistelmä. Tuommoinen peliäly yhdistettynä nopeuteen on myrkkyä mille tahansa vastustajalle. Crosbyn ketju on toimivaksi todettu, vaikka porukalla alkaa olemaan ikää, niin kolmikolta löytyy sen verta kokemusta ja ratkaisutaitoa vastapainona etten usko iän olevan mikään ongelma. Stamkos ja Point luovat hyvän pohjan kolmosketjulle ja Couturier on omissakin kaavailuissa mukana nelosessa. Omasta mielestäni Hallilla ei ole enää paikkaa Kanadan ykkösjengissä, vaan Marner ajaa hänestä parhaillaan ohi. Itse myös näen, että O'Reilly ja Stone vievät Barzalin ja Scheifelen paikat nelosessa kokemuksensa ja puolustusosaamisensa johdosta. Toki, mikäli loukkaantumisia on, niin Barzal ja Scheifele ovat lähellä paikkaa.

Täytyy sanoa, että pakisto ei Kanadalla ole niin pelottava kuin muutamissa viime kisoissa. Aiemmin ukot kuten Letang, Keith, Weber, Burns, Vlasic ja nuorempi Doughty olivat vakuuttavampia. Mielestäni vain Makar ja Pietrangelo pääsevät tällä hetkellä noiden ukkojen tasolle. Hyviä pelaajia tuonne on edelleen tarjolla, mutten tiedä onko pakisto enää niin dominoiva. Materiaali riittää edelleen ihan hyvin sinne kultamitalliin.

Maalivahtiosastolla tuskin ihmeitä tapahtuu. Price starttaa ja Binnington tai Hart pelaa yhden pelin jossain vaiheessa.
 

Proffa_20

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Chicago Blackhawks & FC Bayern München
Kanada julkaissut nimekkään manageri/johtoryhmänsä Pekingiin: Hockey Canada names Men’s Olympic Team management group for Beijing 2022

Kanada joukkueen GM:nä toimii St.Louis Bluesin GM Doug Armstrong. Kanadan joukkueen apulais GM:ksi Kanada valitsi Edmonton Oilersin GM:n Ken Hollandin, Seattle Krakenin GM:n Ron Francisin, Boston Bruinsin GM:n Don Sweeneyn, ex-tähtivahdin Roberto Luongon sekä monissa eri arvokisoissa Kanadan eri ikäkausi maajoukkueissa joukkueenjohtaja- ja johtotehtävissä toimineen Scott Salmondin.

Yhteenveto:
GM: Doug Armstrong, (St.Louis Blues)
Apulais GM: Ken Holland, (Edmonton Oilers)
Apulais GM: Ron Francis, (Seatlle Kraken)
Apulais GM: Don Sweeney, (Boston Bruins)
Apulais GM: Roberto Luongo
Apulais GM: Scott Salmond
 
Viimeksi muokattu:

Knap

Jäsen
Oleksiak pelasi myös hyvän playoff-syksyn, joten pidän häntä myös mahdollsena, ongelma on vain että pakisto on äärimmäisen kova.
Trollaatko?

One lineria välttääkseni totean myös, että Dach ja Lafreniere = ei ikinä. Vaatisi kyllä ihan älytöntä syksyä ensi vuonna ja vaikea nähdä vielä toisella kaudella kummaltakaan.
 
KalPa, Brad Marchand #63

Haidekkeri

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kalpa, Jokipojatkin ehkä hieman välillä
Kanadan joukkue on yksi vaikeimmin hahmoteltavista tuon järkyttävän laajan pelaajamateriaalin vuoksi. Itse vaihtaisin Couturierin Varakapteeni Kanadaan eli Ryan O´Reillyyn. Mies on aivan varmasti mukana joukkueessa. Samoin Shea Weber tulee todennäköisesti olemaan pelaavassa kokoonpanossa. Matt Murrayta ei tarvinne harkita enää edes varamaalivahdin varamaalivahdiksi.
 

MegaForce

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, HJK, Itä-Helsingin Kiekko, Suomi
Trollaatko?

One lineria välttääkseni totean myös, että Dach ja Lafreniere = ei ikinä. Vaatisi kyllä ihan älytöntä syksyä ensi vuonna ja vaikea nähdä vielä toisella kaudella kummaltakaan.
4. Pariin Oleksiak yleispuolustajana/alivoimapelaajana menisi. Ei tule luultavasti tapahtumaan, sillä kuten todettua, parempia vaihtoehtoja on toki tarjolla. Varamiehistöön menee vielä mielestäni Spurgeon, Morrissey ja Trouba.

Viime playoffeissa Kirby Dach oli vahva, mutta olen samaa mieltä että vaatii paljon lisänäyttöjä. Lafaniere on aloittanut vahvasti mutta nämä kisat tulevat luultavasti liian aikaisin.

Edit: Spurgeon
 
Viimeksi muokattu:

Oles

Jäsen
Suosikkijoukkue
Anaheim Ducks, Leijonat
@MegaForce Trouba on muuten jenkki, niin ei tarvitse häntä miettiä kokoonpanoon.

Mietin tuota pakistoa vielä. Pietrangelo, Parayko ja Makar ovat mielestäni varmasti mukana. Theodore ja Chabot ovat lähellä paikka. Morrisey voisi olla hyvä jokapaikanhöylä ja Weber voisi tuoda kolmospariin kokemusta ja fyysisyyttä. Todella vaikea veikata pakistoa noita kolmea varmaa kaveria lukuunottamatta, koska mielestäni tarjolla on paljon samantasoisia pelureita. Sitten on näitä Weberia, Doughtyä ja Letangia, vanhaa kaartia, joita voitaisiin ottaa vielä mukaan tai sitten otetaan nuorempia, nälkäisiä pakkeja.
 

Atthe

Jäsen
Suosikkijoukkue
Espoon Blues
On kyllä ihan perkeleesti senttereitä, mutta joita on myös hieman vaikea pudottaa pois kun ovat niin hyviä.

En muuten malttaisi nähdäkään jotain McDavid - MacKinnon kombinaatiota. Siinä loppuu vaselliini kesken muilta joukkueilta.
 

MegaForce

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, HJK, Itä-Helsingin Kiekko, Suomi
Vahvasti?

9 ottelua, 1 maali ja 0 maalisyöttöä.

On pelannut ihan hyvin eikä ole jäänyt jalkoihin tuolla, mutta ei tuota millään mittarilla vahvaksi startiksi voi kutsua.
Missään nimessä Lafeniere ei vielä tällä hetkellä ole sillä tasolla, että nousisi kokoonpanoon tai edes potentiaaliseksi haastajaksi. Vuodessa voi kuitenkin tapahtua paljon kehitystä ja kisapaikka vaatii otteiden parannusta ja luultavasti menestystä Kanadan paidassa kevään MM-kisoissa.

Edit: Lisäksi senttereiden valmiiksi suuri määrä saattaa antaa Lafenierelle pienen edun, mikäli kehittyy tarvittavan määrän vuoden aikana.
 
Viimeksi muokattu:

Helsing#65

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hurricanes, Sens, Blackhawks
Kanadan Pekingin mahdollinen joukkue on itseänikin kovasti kiehtova aihe, ja paremmalla ajalla voisin itsekin heittää tähän ketjuun omaa kokoonpanohahmotelmaa. Se vaan pakko todeta tähän väliin, kun tuosta puolustuksesta oli ylempänä puhetta, niin omissa papereissa Dougie Hamilton on heittämällä mukana jengissä Makarin, Pietrangelon ja Theodoren ohella.
 

red.machine

Jäsen
Suosikkijoukkue
Slovakia, Hurricanes, Meidän peli
Sehän menee niin, että:

MacKinnon – McDavid – Marner
Marchand – Crosby – Bergeron
Stamkos – Point – Tavares
Scheifele – O'Reilly – Stone
Barzal

Makar – Pietrangelo
Rielly – Doughty
Chabot – Parayko
Weber

Price
Binnington
Hart

Suurin kultamitalisuosikki? – kyllä
Selvä kultamitalisuosikki – ei
Paras hyökkäys paperilla – kyllä
Paras puolustus – ei
Paras maalivahti – ei

Mielenkiintoinen Kanadan joukkue kyllä on, kun kokoonpano uudistuu ymmärrettävästi viime olympialaisista ja World Cupistakin. Ja nyt nähdään (ellei korona pilaa) Crosby ja Mäkkärikin vihdoin yhdessä.
 
Slovensko, Slovensko, héja héja héja, Slovensko!

3za

Jäsen
1. Stone - McDavid - MacKinnon (Jos Mäkit pelaa samassa ketjussa niin kolmas lenkki on joku oman pään erikoismies)
2. Marchand - Bergeron - Marner (Bostonin miehet ja joku kolmanneksi)
3. Crosby - Point - Stamkos (Tampan miehet ja Kanadan Tuomo Ruutu)
4. Huberdeau - O'Reilly - Scheifele (O'Reilly "varma", laitoihin nämä tai ulos jääneitä)
Horvat, Konecny (Poppareille nuoria, jotka siellä tarvittaessa jaksavat istua)

1. Theodore - Pietrangelo
2. Rielly - Makar
3. Chabot - Parayko
Girard, Hamilton
(Pietrangelo, Rielly, Makar, Chabot varmoina ja 2 muuta. Girard ei liian iso stara katsomoon, mutta hyvä yleispelaaja tilanteeseen kuin tilanteeseen)

1. Price
2. Hart
Binnington
 
Suosikkijoukkue
Leijonat, U20
Oma lottorivi:

Price Hart Fleury

Chabot - Makar
Theodore - Pietrangelo
Morrissey - Hamilton
Rielly Ellis

Stone - Crosby - Marchand
MacKinnon - McDavid - Huberdeau
Marner - Point - Hall
Scheifele - O'Reilly - Couturier
Stamkos Tavares
 
(1)
  • Tykkää
Reactions: Oles

KukkosLasse

Jäsen
Suosikkijoukkue
Penguins, Kärpät
Tässä minun hyökkäysketjuni:

Marchand-Crosby-Mackinnon

-Nova Scotian pojat ovat harjoitelleet vuosikaudet kesät keskenään, olisi hienoa nähdä jätkät yhdessä isolla näyttämöllä ja roolitukset kuulostavat paperillakin erinomaisilta.

McDavid-Couturier-Marner

-McDavidia kannattaa MacKinnonin tapaan peluuttaa laidalla, koska joukkue on täynnä huipputason aloittajia ja mies tarvitsee myös eliittitason puolustavan pelaajan ketjuunsa ettei kolise omissa yhtä paljon kuin toisessa päässä.

Huberdeau-Point-Stamkos

-Stammer ja Point samaan ketjuun kemioiden ansiosta

Barzal-O'Reilly-Stone

-RORin ja Stonen ympärille jarruketju ottamaan oman pään aloitukset, Barzal tuomaan nopeutta ja pelinrakennustaitoa ketjuun.
 

adolf

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat & Haminan Palloilijat
Tuo hyökkäys varsinkin on aivan sairas. Nykyisen sekä edellisen sukupolven generational pelaajat samassa joukkueessa.

Stanley Cupeja, Olympiakultia, Art Rosseja, Hart Trophyja sekä Selke Trophyja on yhteensä niin paljon, että silmiin sattuu.
 
"Minulla on taskussani laite, jolla pääsen käsiksi koko ihmiskunnan keräämään tietoon. Käytän sitä kissakuvien katseluun ja riitelyyn tuntemattomien ihmisten kanssa."
VARMAT:
MacKinnon
McDavid
Crosby
Couturier
Marchand
Marner
O’Reilly
Bergeron
Stamkos
Point
Stone
ARVAT:
(Barzal, Scheifele, Huberdeau, Hall, Tavares, Lafreniere)

Pakisto aavistuksen vaikeampi, ehkä:
Pietrangelo
Parayko
Doughty
Makar
Theodore
Hamilton
Rielly
Chabot
(Ellis)

Price, Hart, Fleury
 

Jenn4

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomi
Pakisto aavistuksen vaikeampi, ehkä:
Pietrangelo
Parayko
Doughty
Makar
Theodore
Hamilton
Rielly
Chabot
(Ellis)

Price, Hart, Fleury
Hankala uskoa, että Doughty vielä ensi vuonna mahtuisi. Todella erilaiselta näyttää Kanadan puolustus verrattuna 2016 WC-puolustukseen.

Kun noita nimejä pyörittelee niin jotenkin mun mielestä Kanadan puolustajien taso ei ole yhtä kova kuin Sotshissa. En siis missään nimessä tarkoita, että tuo puolustus olisi huono. Sanoisin että Kanadalla on vieläkin kisojen paras puolustus (mun mielestä parempi kuin Ruotsilla), mutta paperilla tuo kahdeksikko ei ole mun mielestä yhtä vahva kuin esimerkiksi -14 Sotshissa tai -16 World Cupissa.

Mä en luota Priceen yhtä vahvasti kuin -14 tai -16 eli kokonaisuutena Kanadan nippu ei ole niin vahva kuin noissa edellisissä kisoissa. Suurin ja ylivoimainen ennakkosuosikki se on silti.
 

Oles

Jäsen
Suosikkijoukkue
Anaheim Ducks, Leijonat
Hankala uskoa, että Doughty vielä ensi vuonna mahtuisi. Todella erilaiselta näyttää Kanadan puolustus verrattuna 2016 WC-puolustukseen.

Kun noita nimejä pyörittelee niin jotenkin mun mielestä Kanadan puolustajien taso ei ole yhtä kova kuin Sotshissa. En siis missään nimessä tarkoita, että tuo puolustus olisi huono. Sanoisin että Kanadalla on vieläkin kisojen paras puolustus (mun mielestä parempi kuin Ruotsilla), mutta paperilla tuo kahdeksikko ei ole mun mielestä yhtä vahva kuin esimerkiksi -14 Sotshissa tai -16 World Cupissa.

Mä en luota Priceen yhtä vahvasti kuin -14 tai -16 eli kokonaisuutena Kanadan nippu ei ole niin vahva kuin noissa edellisissä kisoissa. Suurin ja ylivoimainen ennakkosuosikki se on silti.
Samaa mieltä, Kanadan pakisto ei ole enää niin vahva kuin Sotshissa. Tuntuu muutenkin NHL:n tasolla, että huippupakkeja on paljon vähemmän kuin pari vuotta sitten noin yleensäkin. Burnsit, Karlssonit, Keithit ja Giordanot ovat hiipuneet eikä uusia huippuja tule samaa tahtia tilalle.

Mielestäni Ruotsikin saattaa olla hieman heikompi ensi vuonna, koska Karlsson ei ole enää se sama pelaaja. OEL alkaa vähitellen kanssa hiipumaan ja Dahlin ei ole tällä kaudella ollut varsinaisesti missään lennossa. Hänen kohdallaan uskoisin, että ensi kaudella lähtee taas, kun nyt ilmeisesti totuttelee offseasonilla hankittuun massaan. Mutta pieni epäilyksen varjo hänenkin yllään on.
 
Samoilla linjoilla kahden edellisen kanssa.
Jenkeillä on paperilla kovimmat pakit.
Kanadalla hyökkääjät.
Mutta miksei Doughty menisi koneeseen?
Onko tosissaan niin paljon TOP4:sta jäljessä?
Meriiteillä ja kokemuksella on (aina) yksi paikka ”uhrattavissa”.
 
Samaa mieltä siitä, että Kanadan puolustuksessa on pakka eniten levällään. Kirjoittelin joskus viime keväällä NHL:n ollessa tauolla omat hahmotelmani, mutta en tainnut koskaan muistaa julkaistaa niitä täällä palstalla. Jo silloin oli puolukseen 8 nimen saaminen hankalaa ja nyt juuri tällä hetkellä se tuntuu olevan vieläkin hankalampaa. Vielä jokunen vuosi sitten sinne oli helppo heittää ulkomuistista Weber, Burns, Vlasic, Keith, Doughty, Letang, Giordano ja Pietrangelo. Nyt noista kahdeksasta on mukana luultavasti kaksi tai ihan maksimissaan kolme. Nuorempi sukupolvi jyrää, mutta ketkä niistä lopulta joukkueeseen mahtuvat?

Jos nyt pitäisi sanoa, niin Cale Makar olisi lukittu. Samoin Vegasin Shea Theodore on pelannut viimeistään kuplapudotuspeleistä lähtien sillä tasolla, että vaikea on miestä pudottaa. Siinä on siis kaksi nimeä. Entäs loput? Tuosta edellä mainitusta veteraaniporukasta Pietrangelo on tottakai mukana ja kyllä itse Shea Weberin ottaisin edelleen mukaan. Tietysti Olympialaisiin on vielä vuosi aikaa ja tuossa iässä putki saattaa hidastua melko nopeastikin. Toisaalta Weber on kyllä ikääntynyt "hyvin" eikä miehen peli ole prime-vuosinakaan perustunut huimaan liikkeeseen. Kyllä kokemustakin tarvitaan.

Nyt prime-iässä olevista tai sinne tulevista todennäköisimmät valinnat ovat varmaankin Morgan Rielly ja Dougie Hamilton. Itse en ole ollut Hamiltonin pelistä koskaan täysin tykännyt, mutta onhan tuo Canesissa tehnyt hyvää jälkeä. Pehmeä on kuin mikä, mutta kiekko pysyy lavassa ja päätyy maalille. Onko silti liian yksipuolinen pelaaja Kanadalle, ehkä ei? Reillyn valintaa pitäisin perusteltuna, sillä on tottunut pelaamaan Torontossa isoja minuutteja ja ja liike riittää nykylätkään hyvin.

Kaksi paikkaa olisi täten vielä avoinna. Tähän voisi heittää aika monta nimeä. Jo mainitusta veteraaniporukasta periaatteessa voidaan vielä nousta mukaan, lähinnä Doughtya tai Letangia mietin. Todennäköisempää on, että ainakaan molemmat eivät ole mukana. Nuoremmasta kaartista Thomas Chabot on varteenotettava nimi ja leftin maila katsotaan tässä kohdin pelkästään eduksi. Josh Morrissey, Aaron Ekblad, Ryan Ellis, Samuel Girard, Travis Sanheim, Colton Parayko, Darnell Nurse, Ryan Pulock ja miksei Matt Dumba tai Jakob Chychrunkin. Siinä on jo aika monta nimeä. Nurse voisi olla hyvä valinta jos halutaan puolustavampi vaihtoehto ja oman maalin isäntä. Kiekollista osaamista on tarjolla lähes kaikilla ja viivapelotteeksi esim. Parayko ei olisi hassumpi valinta jos Weberille tarvitaan vaihtoehto. Ekblad on nousemassa keskusteluun uudelleen mukaan ja Morrissey tämän alkukauden otteilla putoamassa sieltä.

Ja tottakai kätisyydetkin pitää ottaa huomioon. Ideaalitilanteessa siellä on neljä ja neljä molempia kätisyyksiä, mutta välttämättä tuohon ei kuitenkaan päästä. Kuten alla olevasta voidaan havainnollistaa.

Leftit:
Theodore
Rielly
Chabot
Morrissey
Nurse
Sanheim
Girard
Chychrun
jne


Rightit:
Pietrangelo
Weber
Makar
Hamilton
Doughty
Parayko
Ekblad
Ellis
Pulock
Dumba
Letang
jne
 
RELEASE THE KRAKEN
(1)
  • Tykkää
Reactions: Oles

Oles

Jäsen
Suosikkijoukkue
Anaheim Ducks, Leijonat
@Mängimies sinun tekemäsi ketjuhahmotelmat olivat hyviä, varsinkin kun mietit samalla 2026 vuoden kisoja. Olisi kiva, jos tekisit niitä vielä muistakin joukkueista.
 

FinDevil

Jäsen
Suosikkijoukkue
New Jersey Devils, Tottenham
Tosissaanko täällä porukka miettii, että Lafrenierellä on mahdollisuudet Kanadan joukkueeseen?

Lafreniere on tällä hetkellä juuri ja juuri NHL tasoa ja kisat on vuoden päästä niin taitaa tulla vähän liian nopeasti. Tonne tulee jäämään sen tason supertähtiä rannalle, että aika kovat näytöt pitäisi lyödä pöytään, että voisi edes alkaa spekuloimaan hänen valinnallaan tuohon joukkueeseen. Tuskin mahtuisi edes Suomen joukkueeseen.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy