Pe 26.11.2021 Jokerit - TsSKA Moskova

  • 10 545
  • 405

Valle

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin Jokerit. SJK.
Jokerit ja TsSKA Kohtaavat ensimmäistä kertaa tällä kaudella. Jokerit porskuttaa lännen kärkipaikalla ja TsSKA vaanii kolmen pisteen päässä neljäntenä. Lännen huipputasaisessa kärkitaistossa keskinäiset kohtaamiset nousevat isoon osaan. Perjantai-ilta, myöhäisempi aloitusaika, kärkikamppailu ja mahdollisesti uuden kulttipelaajan debyytti. Ei tästä lähtokohdat paljon parane.

Moskovan suurseurassa siirryttiin uuteen aikaan kun Sergei Fedorov otti vetovastuun. Loistavaa työtä vuosikaudet tehnyt Igor Nikitin sai väistyä ja joukkueen GM:nä toiminut Fedorov otti uuden stepin uralleen. Fedorovin saavutukset pelaajana ovat kiistattomat ja hän on yksi kaikkien aikojen venäläispelaajista. Pesti päävalmentajana on uran ensimmäinen ja paikka ei ole todellakaan helpoin mahdollinen. Moskovassa kelpaa vuodesta toiseen vain ja ainoastaan mestaruus. Voittamiseen tottunut joukkue ja vahva pelaajamateriaali takaavat sen, että TsSKA on yksi suosikeista myös tällä kaudella.

TsSKA:n maalivahtiosasto meni kokonaan uusiksi tähän kauteen. Ykkösveskarina pelannut Lars Johansson vaihtoi SKA:n riveihin. Uusina niminä joukkue palkkasi ruotsalaisen Adam Reidebornin Ak Bars Kazanista ja Ivan Fedotovin Traktorista. Molempia on peluutettu tasaisesti ja tilastot ovat molemmilla hyviä. Puolustuksen osalta merkittävimmät lähtijät olivat Mat Robinson ja Jegor Rikov. Tulijoina olivat Nikita Nesterov, joka saapui takaisin Moskovaan Calgarysta ja Victor Svedberg hankittiin Barysista. Kun Joukkueessa jatkaa vielä John Gilmourin, Klas Dahlbeckin, Artyom Sergeyevin ja Artjom Blažijevskin kaltaisia laatupuolustajia niin paketti on vankka.

Hyökkäysosastolla muutoksia tapahtui eniten. Brendan Leipsic, Andrei Loktionov, Ivan Telegin, Nikita Korostelev, Maksim Mamin, Maksim Shalunov, Mario Kempe ja Nikita Soshnikov (kesken kauden) vaihtoivat maisemaa. Tilalle hankittiin Mihail Grigorenko Columbuksesta, Lucas Wallmark Floridasta, Joakim Nordström Calgarysta ja Sergei Plotnikov Metallurgista. Vladislav Kamenev siirtyi kesken kauden Sibiristä. Kun joukkueesta löytyy vielä sellaisia nimiä kuin Konstantin Okulov, Anton Slepyshev, Alexander Popov, Sergei Andronov ja Andrei Svetlakov, niin hyökkäysosasto on pelottavan kova.

TsSKA löytyy läntisen konferenssin neljänneltä sijalta. Erot ovat kuitenkin pieniä. Jokerit, Dynamo,SKA, TsSKA ja Severstal muodostavat kärkiviisikon kolmen pisteen sisään. Lokomotivin juna pyrkii vielä nousemaan joukkoon mukaan. Minsk ja Spartak alkavat tippua kelkasta. Aikaisempina vuosina on totuttu siihen, että TsSKA ja SKA karkaavat omille teille. Nyt näin ei ole ja kärkitaisto on kutkuttavan tasainen.

Moskovalaisten otteet ovat ailahdelleet jonkin verran kauden aikana, mutta viime aikoina joukkue on ollut vahvassa vireessä. 11 edellisestä ottelusta saldona on kahdeksan voittoa. Edellisessä ottelussa keskiviikkona TsSKA joutui kuitenkin taipumaan uskomatonta kautta pelaavan Severstalin vieraana maalein 3-0. TsSKA on kerännyt vieraspeleistä 21 pistettä ja on sarjan kuudenneksi paras vierasjoukkue. Kotipeleissä on kerättynä sama määrä pisteitä.

TsSKa on tuskaillut yllättäen maalintekonsa kanssa. Kun katsoo joukkueen hyökkäysmateriaalia on aikamoinen yllätys että tehtyjen maalien lukumäärä on 76. Jokereiden vastaama lukema on 104. Siinä ei ole mitään yllättävää että maalin tekeminen Moskovalaisille on vaikeaa. 67 päästettyä maalia on toiseksi vähiten koko sarjassa. Peleissä ei siis mässäillä maaleilla ja se on yleensä avain onneen keväällä. Ylivoimatehokkuus on sarjan kolmanneksi paras ja alivoima yllättävän kehnoa.

Ainoaksi loukkaantuneeksi on merkitty hyökkääjä Danil Yurtaykin. Materiaali on niin laaja että tuskin olisi edes kokoopanossa terveenä ollessaan. TsSKA pääsee Helsinkiin iskukykyisellä joukkueella.

Kokoonpano edellisessä ottelussa :

9 Anton Slepishev - 15 Pavel Karnauhov - 25 Mihail Grigorenko
71 Konstantin Okulov - 94 Vladislav Kamenev - 16 Sergei Plotnikov
14 Joakim Nordström - 11 Sergei Andronov - 22 Aleksandr Popov
27 Maksim Sorkin - 87 Andrei Svetlakov - 97 Prohor Poltapov

6 Klas Dahlbeck - 89 Nikita Nesterov
88 Artjom Blazhijevski - 93 Artjom Sergejev
55 Bogdan Kiselevitsh - 3 John Gilmour
98 Vladimir Grudinin - 58 Viktor Svedberg

28 Ivan Fedotov (36 Adam Reideborn)


Jokereiden haastava viikko alkoi maanantaina upealla voitolla Spartakista. Keskiviikkona Lokomotiv kaatoi Jokerit jatkoajalla maalein 2-1. Ottelu oli erittäin kovatasoinen ja fyysinen playoff-tyylinen ottelu jossa miehestä otettiin mittaa kunnolla. Joukkueet ovat oppineet tuntemaan toisensa erittäin hyvin viimeisten vuosien aikana ja yleensä kun Loko ja Jokerit iskevät yhteen, niin laatu tulee tehtaan takuulla. Loppujen lopuksi Jokerit voi olla tyytyväinen yhteen pisteeseen. Lokomotiv oli ottelussa niskan päällä ja Anders Lindbäckiä on kiittäminen jatkoajalle pääsystä. Kolmannessa erässä Jokerit pääsi paremmin pelin mukaan. Loppuratkaisu oli tietysti harmillinen. Otto Leskinen sähelsi jälleen kerran kiekon kanssa ja Lindbäck teki arviointivirheen. Tuloksena oli törmäys ja nolo ratkaisu ottelulle. Kolme pistettä matkaan kahdesta vieraspelistä.

Jokerit on esiintynyt kotipeleissä vahvasti. 14 kotipeliä ja 11 voittoa. Ainoat tappiot Magnitogorskille, Spartakille ja Neftehimikille. Jokerit on pelannut vieraissa jo
18 peliä ja loppuvuodesta kotipelejä on enemmän. Asemat sarjataulukossa ovat hyvät, mutta nopeasti muutamalla tappiolla asemat heikkenevät. Jokereiden perus rutiinitaso on vahva ja kun oma pääkin on tiivistynyt, niin näkymät ovat positiiviset. Ylivoimassa on tietysti parannettavaa. Lokoa vastaan avainpelaajien puuttuminen näkyi karusti. Alivoima on edelleen täyttä rautaa.

Brian O’Neill oli jälleen kerran kentän kunkku Lokomotivia vastaan. Vaikka ketjukaverit vaihtuvat vierellä niin dominointi sen kun jatkuu. Kaikki Jokereiden vaaralliset tilanteet syntyivät poikkeuksetta O’Neillin nerouden ansiosta. Yksin harvoin pelejä kuitenkaan voitetaan. Tukea olisi tarvittu enemmän muilta. O’Neillin vahvat otteet näkyvät myös pistepörssissä. Edellä vain Vadim Šipatšov ja Andrei Kuzmenko. Teemu Turunen on iskenyt mukavat yhdeksän maalia ja on tuonut kaivattua secondary scoringia.

Iiro Pakarisen ja Veli-Matti Savinaisen maalihanat ovat tyrehtyneet täydellisesti. Molemmilla paikkoja riittää ottelusta toiseen, mutta gorilla selässä alkaa olla aika iso. He painavat kuitenkin duunia esimerkillisesti joukkueen eteen ottelusta toiseen. Jokereiden kannalta toivottavaa olisi että hanat aukeaisivat mahdollisimman nopeasti. Kalle Kossilalta ja Otto Leskiseltä odottaisi edelleen paljon enemmän. Molemmat ovat alisuorittajia. Puhumattakaan Jesse Joensuusta joka pelaa väärässä sarjassa.

Edellisessä ottelussa Jokerit kärsi poissaolijoista. Henrik Haapala jatkaa edelleen pitkäaikaispotilaana. Philip Holm on ollut treeneissä jo normaalisti mukana ja paluu on lähellä. Niklas Jensen huilasi vierasottelut henkilökohtaisen syyn takia. Eilen näytti ainakin burgeri maistuvan joten lienee mukana. Jordan Schroederin tilanne on kysymysmerkki. Hän jätti Spartak-pelin kesken ja meni Helsingissä jatkotutkimuksiin. Puolustuksessa on nyt kahdeksan ukkoa joten kierrätys on mahdollista pitkästä aikaa. Anders Lindbäck jatkanee maalilla ja Janne Juvosen vuoro on sunnuntaina.

Jokereiden KHL-historian ensimmäisen venäläishankinnan Vitali Menshikovin debyyttiä odotetaan jo innokkaasti. Menshikov liittyi joukkueen matkaan vieraskiertueella ja peliluvat ovat kunnossa. Onko mies vielä täydessä tikissä? Pelejä on vähän tältä kaudelta. Eilisessä haastattelussa Menshikov teki hyvän vaikutuksen ja hurmasi kannattajat. Omien sanojensa mukaan hän on valmis pelamaan ja lyömään vastustajia turpaan.

Mitä lipunmyyntiä nopeasti vilkaisin niin yleisömäärä jäänee 7k-8k välille. Mitä vaikutusta viime päivien koronahysterialla on sitten ollut. Mene ja tiedä. Muistetaan kuitenkin, että lätkä on parasta paikan päällä.

Jokerit ja TsSKA ovat kohdanneet KHL:än runkosarjassa 18 kertaa ja voitot tasan 9-9. Pudotuspeleissä TsSka on pudottanut Jokerit kolme kertaa voitoin 12-3.

Erikoistilanteet

YV

TsSKA 26.7 ( Sarjan kolmanneksi paras )
Jokerit 21.4 ( Sarjan 11.paras )

AV

TsSKA 77.4 ( Sarjan 17.paras )
Jokerit 90.6 ( Sarjan paras )

Parhaat pistemiehet

TsSKA

1. Konstantin Okulov 6+19 = 25
2. Nikita Nesterov 2+22 = 24
3. Mihail Grigorenko 13+6 = 19
4. Sergei Plotnikov 11+8 = 19
5. Anton Slepyshev 5+9 = 14

Jokerit

1. Brian O’Neill 7+28 = 35
2. Jordan Schroeder 9+14 = 23
3. Niklas Jensen 13+9 = 22
4. Iiro Pakarinen 9+7 = 16
5. Hannes Björninen 7+9 = 16

Maalivahtien torjunta% / Päästetyt maalit ottelua kohden keskiarvo

TsSKA

Ivan Fedotov 92.9 / 1.86
Adam Reideborn 91.6 / 2.04

Jokerit

Anders Lindbäck 91.2 / 2.12
Janne Juvonen 88.8 / 2.50

Seurattavia pelaajia

Nikita Nesterov on Moskovalaisten kiekollinen liideri. NHL:stä palannut Nesterov löytyy puolustajien pistepörssin viidenneltä sijalta. Pelaa isoja minuutteja.

Mihail Grigorenko on TsSKA:n paras maalintekijä. Huipputaitava pelaaja on jatkuvasti vaarallinen hyvän laukauksensa kanssa.

Sergei Plotnikov. On mennyt kyllä jotain ohi koska vasta tänään tajusin , että tämä kaukaloiden kauhu pelaa TsSKA:ssa. Ensimmäinen reaktio oli että ei perkele! Kertonee kaiken pelaajasta. Taitaa likaiset temput. Välillä läikkyy yli pahasti. Parhaimmilaan on kuitenkin hyvä pelimies.

Brian O’Neill on nero. Jokaisessa ottelussa nähdään jotain sellaista mihinkä moni ei pysty tässä sarjassa. Hikisiä hetkiä edessä TsSKA:n puolustuksella.

Kalle Kossila. Nyt pitäisi pikkuhiljaa saada niitä tehoja aikaiseksi. Vaeltelee varjojen mailla suurimman osan peleistä. Pehmeitä ratkaisuita. Pitäisi kuitenkin olla joukkueen kärkisenttereitä. Herätys ja töihin!

Vitali Menshikov on pakko nostaa esille. Mitään varmuutta ei ole että onko jo pelaavissa. Toivottavasti on. Ehdottomasti seurattavin pelaaja. Riittääkö liike? Onko maalin edustalla tarjolla vain makuupaikkoja? Saako vastustaja heti turpaan?

Ottelu käyntiin klo 19.30. Discovery+ lisäksi ottelu tulee suorana myös TV5:ltä. Studio käyntiin klo 19.15. Nuutti Vihtilä selostaa.
 
Viimeksi muokattu:

spede1967

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit sarjasta riippumatta
timanttinen avaus Vallelta , luotto on kova kotivoittoon. KIva nähdä Vitali kentällä jos ja kun haastettelun perusteella on jo tänään mukana. Grant lentää varmaan poppareille takaisin. Niin järkyttävän näköistä on sen peli ollut viime matseissa.
 

Konteksti

Jäsen
Suosikkijoukkue
Merkittävät korvaukset & muut Aku Ankan parhaat
Jokerit ja TsSKA Kohtaavat ensimmäistä kertaa tällä kaudella. Jokerit porskuttaa lännen kärkipaikalla ja TsSKA vaanii kolmen pisteen päässä neljäntenä. Lännen huipputasaisessa kärkitaistossa keskinäiset kohtaamiset nousevat isoon osaan. Perjantai-ilta, myöhäisempi aloitusaika, kärkikamppailu ja mahdollisesti uuden kulttipelaajan debyytti. Ei tästä lähtokohdat paljon parane.

Moskovan suurseurassa siirryttiin uuteen aikaan kun Sergei Fedorov otti vetovastuun. Loistavaa työtä vuosikaudet tehnyt Igor Nikitin sai väistyä ja joukkueen GM:nä toiminut Fedorov otti uuden stepin uralleen. Fedorovin saavutukset pelaajana ovat kiistattomat ja hän on yksi kaikkien aikojen venäläispelaajista. Pesti päävalmentajana on uran ensimmäinen ja paikka ei ole todellakaan helpoin mahdollinen. Moskovassa kelpaa vuodesta toiseen vain ja ainoastaan mestaruus. Voittamiseen tottunut joukkue ja vahva pelaajamateriaali takaavat sen, että TsSKA on yksi suosikeista myös tällä kaudella.

TsSKA:n maalivahtiosasto meni kokonaan uusiksi tähän kauteen. Ykkösveskarina pelannut Lars Johansson vaihtoi SKA:n riveihin. Uusina niminä joukkue palkkasi ruotsalaisen Adam Reidebornin Ak Bars Kazanista ja Ivan Fedotovin Traktorista. Molempia on peluutettu tasaisesti ja tilastot ovat molemmilla hyviä. Puolustuksen osalta merkittävimmät lähtijät olivat Mat Robinson ja Jegor Rikov. Tulijoina olivat Nikita Nesterov, joka saapui takaisin Moskovaan Calgarysta ja Victor Svedberg hankittiin Barysista. Kun Joukkueessa jatkaa vielä John Gilmourin, Klas Dahlbeckin, Artyom Sergeyevin ja Artjom Blažijevskin kaltaisia laatupuolustajia niin paketti on vankka.

Hyökkäysosastolla muutoksia tapahtui eniten. Brendan Leipsic, Andrei Loktionov, Ivan Telegin, Nikita Korostelev, Maksim Mamin, Maksim Shalunov, Mario Kempe ja Nikita Soshnikov (kesken kauden) vaihtoivat maisemaa. Tilalle hankittiin Mihail Grigorenko Columbuksesta, Lucas Wallmark Floridasta, Joakim Nordström Calgarysta ja Sergei Plotnikov Metallurgista. Vladislav Kamenev siirtyi kesken kauden Sibiristä. Kun joukkueesta löytyy vielä sellaisia nimiä kuin Konstantin Okulov, Anton Slepyshev, Alexander Popov, Sergei Andronov ja Andrei Svetlakov, niin hyökkäysosasto on pelottavan kova.

TsSKA löytyy Läntisen konferenssin neljänneltä sijalta. Erot ovat kuitenkin pieniä. Jokerit, Dynamo,SKA, TsSKA ja Severstal muodostavat kärkiviisikon kolmen pisteen sisään. Lokomotivin juna pyrkii vielä nousemaan joukkoon mukaan. Minsk ja Spartak alkavat tippua kelkasta. Aikaisempina vuosina on totuttu siihen, että TsSKA ja SKA karkaavat omille teille. Nyt näin ei ole ja kärkitaisto on kutkuttavan tasainen.

Moskovalaisten otteet ovat ailahdelleet jonkin verran kauden aikana, mutta viime aikoina joukkue on ollut vahvassa vireessä. 11 edellisestä ottelusta saldona on kahdeksan voittoa. Edellisessä ottelussa keskiviikkona TsSKA joutui kuitenkin taipumaan uskomatonta kautta pelaavan Severstalin vieraana maalein 3-0. TsSKA on kerännyt vieraspeleistä 21 pistettä ja on sarjan kuudenneksi paras vierasjoukkue. Kotipeleissä on kerättynä sama määrä pisteitä.

TsSKa on tuskaillut yllättäen maalintekonsa kanssa. Kun katsoo joukkueen hyökkäysmateriaalia on aikamoinen yllätys että tehtyjen maalien lukumäärä on 76. Jokereiden vastaama lukema on 104. Siinä ei ole mitään yllättävää että maalin tekeminen Moskovalaisille on vaikeaa. 67 päästettyä maalia on toiseksi vähiten koko sarjassa. Peleissä ei siis mässäillä maaleilla ja se on yleensä avain onneen keväällä. Ylivoimatehokkuus on sarjan kolmanneksi paras ja alivoima yllättävän kehnoa.

Ainoaksi loukkaantuneeksi on merkitty hyökkääjä Danil Yurtaykin. Materiaali on niin laaja että tuskin olisi edes kokoopanossa terveenä ollessaan. TsSKA pääsee Helsinkiin iskukykyisellä joukkueella.

Kokoonpano edellisessä ottelussa :

9 Anton Slepishev - 15 Pavel Karnauhov - 25 Mihail Grigorenko
71 Konstantin Okulov - 94 Vladislav Kamenev - 16 Sergei Plotnikov
14 Joakim Nordström - 11 Sergei Andronov - 22 Aleksandr Popov
27 Maksim Sorkin - 87 Andrei Svetlakov - 97 Prohor Poltapov

6 Klas Dahlbeck - 89 Nikita Nesterov
88 Artjom Blazhijevski - 93 Artjom Sergejev
55 Bogdan Kiselevitsh - 3 John Gilmour
98 Vladimir Grudinin - 58 Viktor Svedberg

28 Ivan Fedotov (36 Adam Reideborn)


Jokereiden haastava viikko alkoi maanantaina upealla voitolla Spartakista. Keskiviikkona Lokomotiv kaatoi Jokerit jatkoajalla maalein 2-1. Ottelu oli erittäin kovatasoinen ja fyysinen playoff-tyylinen ottelu jossa miehestä otettiin mittaa kunnolla. Joukkueet ovat oppineet tuntemaan toisensa erittäin hyvin viimeisten vuosien aikana ja yleensä kun Loko ja Jokerit iskevät yhteen, niin laatu tulee tehtaan takuulla. Loppujen lopuksi Jokerit voi olla tyytyväinen yhteen pisteeseen. Lokomotiv oli ottelussa niskan päällä ja Anders Lindbäckiä on kiittäminen jatkoajalle pääsystä. Kolmannessa erässä Jokerit pääsi paremmin pelin mukaan. Loppuratkaisu oli tietysti harmillinen. Otto Leskinen sähelsi jälleen kerran kiekon kanssa ja Lindbäck teki arviointivirheen. Tuloksena oli törmäys ja nolo ratkaisu ottelulle. Kolme pistettä matkaan kahdesta vieraspelistä.

Jokerit on esiintynyt kotipeleissä vahvasti. 14 kotipeliä ja 11 voittoa. Ainoat tappiot Magnitogorskille, Spartakille ja Neftehimikille. Jokerit on pelannut vieraissa jo
18 peliä ja loppuvuodesta kotipelejä on enemmän. Asemat sarjataulukossa ovat hyvät, mutta nopeasti muutamalla tappiolla asemat heikkenevät. Jokereiden perus rutiinitaso on vahva ja kun oma pääkin on tiivistynyt, niin näkymät ovat positiiviset. Ylivoimassa on tietysti parannettavaa. Lokoa vastaan avainpelaajien puuttuminen näkyi karusti. Alivoima on edelleen täyttä rautaa.

Brian O’Neill oli jälleen kerran kentän kunkku Lokomotivia vastaan. Vaikka ketjukaverit vaihtuvat vierellä niin dominointi sen kun jatkuu. Kaikki Jokereiden vaaralliset tilanteet syntyivät poikkeuksetta O’Neillin nerouden ansiosta. Yksin harvoin pelejä kuitenkaan voitetaan. Tukea olisi tarvittu enemmän muilta. O’Neillin vahvat otteet näkyvät myös pistepörssissä. Edellä vain Vadim Šipatšov ja Andrei Kuzmenko. Teemu Turunen on iskenyt mukavat yhdeksän maalia ja on tuonut kaivattua secondary scoringia.

Iiro Pakarisen ja Veli-Matti Savinaisen maalihanat ovat tyrehtyneet täydellisesti. Molemmilla paikkoja riittää ottelusta toiseen, mutta gorilla selässä alkaa olla aika iso. He painavat kuitenkin duunia esimerkillisesti joukkueen eteen ottelusta toiseen. Jokereiden kannalta toivottavaa olisi että hanat aukeaisivat mahdollisimman nopeasti. Kalle Kossilalta ja Otto Leskiseltä odottaisi edelleen paljon enemmän. Molemmat ovat alisuorittajia. Puhumattakaan Jesse Joensuusta joka pelaa väärässä sarjassa.

Edellisessä ottelussa Jokerit kärsi poissaolijoista. Henrik Haapala jatkaa edelleen pitkäaikaispotilaana. Philip Holm on ollut treeneissä jo normaalisti mukana ja paluu on lähellä. Niklas Jensen huilasi vierasottelut henkilökohtaisen syyn takia. Eilen näytti ainakin burgeri maistuvan joten lienee mukana. Jordan Schroederin tilanne on kysymysmerkki. Hän jätti Spartak-pelin kesken ja meni Helsingissä jatkotutkimuksiin. Puolustuksessa on nyt kahdeksan ukkoa joten kierrätys on mahdollista pitkästä aikaa. Anders Lindbäck jatkanee maalilla ja Janne Juvosen vuoro on sunnuntaina.

Jokereiden KHL-historian ensimmäisen venäläishankinnan Vitali Menshikovin debyyttiä odotetaan jo innokkaasti. Menshikov liittyi joukkueen matkaan vieraskiertueella ja peliluvat ovat kunnossa. Onko mies vielä täydessä tikissä? Pelejä on vähän tältä kaudelta. Eilisessä haastattelussa Menshikov teki hyvän vaikutuksen ja hurmasi kannattajat. Omien sanojensa mukaan hän on valmis pelamaan ja lyömään vastustajia turpaan.

Mitä lipunmyyntiä nopeasti vilkaisin niin yleisömäärä jäänee 7k-8k välille. Mitä vaikutusta viime päivien koronahysterialla on sitten ollut. Mene ja tiedä. Muistetaan kuitenkin, että lätkä on parasta paikan päällä.

Jokerit ja TsSKA ovat kohdanneet KHL:än runkosarjassa 18 kertaa ja voitot tasan 9-9. Pudotuspeleissä TsSka on pudottanut Jokerit kolme kertaa voitoin 12-3.

Erikoistilanteet

YV

TsSKA 26.7 ( Sarjan kolmanneksi paras )
Jokerit 21.4 ( Sarjan 11.paras )

AV

TsSKA 77.4 ( Sarjan 17.paras )
Jokerit 90.6 ( Sarjan paras )

Parhaat pistemiehet

TsSKA

1. Konstantin Okulov 6+19 = 25
2. Nikita Nesterov 2+22 = 24
3. Mihail Grigorenko 13+6 = 19
4. Sergei Plotnikov 11+8 = 19
5. Anton Slepyshev 5+9 = 14

Jokerit

1. Brian O’Neill 7+28 = 35
2. Jordan Schroeder 9+14 = 23
3. Niklas Jensen 13+9 = 22
4. Iiro Pakarinen 9+7 = 16
5. Hannes Björninen 7+9 = 16

Maalivahtien torjunta% / Päästetyt maalit ottelua kohden keskiarvo

TsSKA

Ivan Fedotov 92.9 / 1.86
Adam Reideborn 91.6 / 2.04

Jokerit

Anders Lindbäck 91.2 / 2.12
Janne Juvonen 88.8 / 2.50

Seurattavia pelaajia

Nikita Nesterov on Moskovalaisten kiekollinen liideri. NHL:stä palannut Nesterov löytyy puolustajien pistepörssin viidenneltä sijalta. Pelaa isoja minuutteja.

Mihail Grigorenko on TsSKA:n paras maalintekijä. Huipputaitava pelaaja on jatkuvasti vaarallinen hyvän laukauksensa kanssa.

Sergei Plotnikov. On mennyt kyllä jotain ohi koska vasta tänään tajusin , että tämä kaukaloiden kauhu pelaa TsSKA:ssa. Ensimmäinen reaktio oli että ei perkele! Kertonee kaiken pelaajasta. Taitaa likaiset temput. Välillä läikkyy yli pahasti. Parhaimmilaan on kuitenkin hyvä pelimies.

Brian O’Neill on nero. Jokaisessa ottelussa nähdään jotain sellaista mihinkä moni ei pysty tässä sarjassa. Hikisiä hetkiä edessä TsSKA:n puolustuksella.

Kalle Kossila. Nyt pitäisi pikkuhiljaa saada niitä tehoja aikaiseksi. Vaeltelee varjojen mailla suurimman osan peleistä. Pehmeitä ratkaisuita. Pitäisi kuitenkin olla joukkueen kärkisenttereitä. Herätys ja töihin!

Vitali Menshikov on pakko nostaa esille. Mitään varmuutta ei ole että onko jo pelaavissa. Toivottavasti on. Ehdottomasti seurattavin pelaaja. Riittääkö liike? Onko maalin edustalla tarjolla vain makuupaikkoja? Saako Vastustaja heti turpaan?

Ottelu käyntiin klo 19.30. Discovery+ lisäksi ottelu tulee suorana myös TV5:ltä. Studio käntiin klo 19.15. Nuutti Vihtilä selostaa.

Hyvä!Tänään ei enempää, eikä vähempää odotettavissa, kuin samaa perjantai-illan huumaa, kuin SKAta vastaan. Saa suorittaa!
 

Ikuri

Jäsen
Muutama poiminta TsSKA:n joukkueesta. Tilastojen mukaan joukkue ei ole vaihtanut maalivahtia kertaakaan kesken ottelun tällä kaudella.

TsSKA:n otteluissa tehdään vähän maaleja, mutta silti heidän ylivoimansa toimii erinomaisesti (26,7%) ja vastaavasti alivoima ei toimi (77,4%). Erikoistilannetilastojen valossa voisi kuvitella, että matsit ovat olleet yhtä maalijuhlaa.

TsSKA:n kokoonpanossa on poikkeuksellisen vähän rightilta pelaavia pelaajia - Severstalia vastaan edellispäivänä vain yksi puolustaja (Sergeyev) ja kaksi laitahyökkääjää (Slepyshev ja Popov). TsSKA:n kärkihyökkääjät ovat kaikki laitahyökkääjiä. Heidän sentteristönsä ei varsinaisesti säkenöi, varsinkaan, jos ja kun Wallmark on loukkaantuneena sivussa.
 

Buster

Jäsen
Suosikkijoukkue
Brian O'Neill
Kaikille on kerrottu, että tänään näkee hyvää hokia ilmaiskanavalta prime-timena kotisohvalta (Helsingissä kun ei olla). Nyt ei tarvitse muuta kuin Jokereiden lunastaa tuo lupaus. Ainakin viime ilmaispeli oli hyvä.

Ja itse vasta aamulla pelin pariin, koska pitää olla tekevinään töitä. Jos Menshikov pelaa, niin millä sitä saa nukuttuakaan aamuun asti. Paikka sydämessä on jo auki, sen saa lunastettua jos painaa heti jonkun pommin, tai muuten vaan sovittelee Iso-Ollin (= Oliver Lauridsen teille vierailijoille) saappaita.
 

yökkömies

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Bundesliga
Mitä lipunmyyntiä nopeasti vilkaisin niin yleisömäärä jäänee 7k-8k välille. Mitä vaikutusta viime päivien koronahysterialla on sitten ollut. Mene ja tiedä. Muistetaan kuitenkin, että lätkä on parasta paikan päällä.

Koronahysterian lisäksi peli näkyy ilmaiskanavilla ja käsittääkseni jullit-tappara- matsi myös melko samaan aikaan. Toivotaan kuitenkin hyvää perjantaitunnelmaa!
 

spede1967

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit sarjasta riippumatta
Jokereiden kokoonpano:

19 Veli-Matti Savinainen – 21 Brian O’Neill (A) – 71 Nicklas Jensen
6 Jesse Joensuu – 37 John Norman – 77 Teemu Turunen
33 Markus Hännikäinen – 11 Kalle Kossila – 81 Iiro Pakarinen
13 Julius Junttila – 42 Hannes Björninen – 12 Marko Anttila (C)

40 Petteri Lindbohm (A) – 51 Alex Grant
28 Otto Leskinen – 41 Vitali Menshikov
4 Tommi Kivistö – 3 Niklas Friman

39 Anders Lindbäck (30 Janne Juvonen)

Skele poissa henkilökohtaisten syiden takia. Pulla takaisin ja järkyttävän surkea kausari sinne minne kuuluukin.
 

ketjuruletti

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Koronahysterian lisäksi peli näkyy ilmaiskanavilla ja käsittääkseni jullit-tappara- matsi myös melko samaan aikaan. Toivotaan kuitenkin hyvää perjantaitunnelmaa!
Kiva että pääsee kanavasurffailemaan. Voi tauoilla vähän vilkaista miltä pelin taso näyttää naapurilaitumella.

En odota Menshikovilta ihmeitä, porukka hehkuttaa siihen tyyliin, että tarvittaisiin nollapeli Jokereilta, pari voitettua myllyä ja sata mustelmaa moskovalaisissa, jotta odotukset täyttyisivät.
 

SonOfMothMan

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Vai että Leskinen - Menshikov pakkipari…

Menee kyllä erityistarkkailuun tänään tää pari, ei ainoastaan uuden pelaajan takia vaan myös sen mielenkiinnon vuoksi että miten Leskinen pärjää sellaisen pakin kanssa joka oletettavasti on puhtaasti stay-at-home ja Leskinen pääsee toteuttamaan itteään hyökkäyspäähän ehkä vapaammin. Toivottavasti toimii hyvin Leskisellä.

Vitalilta tänään pari tykkitaklausta, miehekästä oman maalin edustan siivousta ja ehkä jopa pienet nyrkkihipat, niin hyvä!
 

sekolust

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Lostedt, Ben-Amor
Leskinen - Menshikov kuulostaa kovan U/M-kertoimen (uhka/mahdollisuus) parilta kaiken kaikkiaan. Toi on kyllä pari jolta voi odottaa mitä tahansa tykki-illan ja -5 väliltä, erityistarkkailuun kyllä menee.
 
Suosikkijoukkue
Jokerit, Detroit Red Wings
CSKA on KHL:n pisin ja 3. painavin jengi. Loukkaantuneena pari pienikokoisista ukkoa, joka nostaa tuota tilastoa ennestään.

Jokerit pituusvertailussa KHL:n 12. ja painossa 8:s. Toki nämä ovat "vain" EP:n tilastoja.

Runkosarjassa tämä nyt on tällaista tilastokikkailua, mutta kun mietitään playoffeja, niin sentit ja kilot auttaa kovenevassa pelissä.

Kuriositeettina myös: "Nuorentunut" Jokerit on edelleen KHL:n 3. vanhin jengi, CSKA:n ollessa 6. nuorin.

Päivän ylivoimaisesti kiinnostavinta kamaa on kuitenkin Vitalin debyytti. Jää nähtäväksi tuskaillaanko hänen ketjussaan pelin jälkeen tyyliin: "Voihan Vitalis" vai kovettaako otteet kentällä löysimmänkin kirjailijan. Mensikov.

Mitään kuittivihkon backlogia ei CSKAa vastaan taida olla, vaikka Plotnikovilla taitaa olla ikuinen Wanted-leima selässä, joten en usko että nyrkkihippasia nähdään ilman jotain isompia sikailuja. Tuskin Fedorovin jengi sellaiseen lähtee.
 
Leskinen - Menshikov kuulostaa kovan U/M-kertoimen (uhka/mahdollisuus) parilta kaiken kaikkiaan. Toi on kyllä pari jolta voi odottaa mitä tahansa tykki-illan ja -5 väliltä, erityistarkkailuun kyllä menee.

Toi pari voi vapauttaa Leskisen pelaamista, kun puolustusvastuu pienenee. Se voi johtaa joko helvetinmoisiin vastahyökkäyksiin omiin tai johonkin maagiseen.
 

massaonvoimaa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Kova ilta tulossa. Puolustuspaketin pitää kestää ja ylivoiman herätä. Mielenkiintoista nähdä Tsska pitkästä aikaa uuden koutsin alaisuudessa. Uuden pakin osalta liikkeen riittävyys kiinnostaa. Tulosvetoon 4-3 Jokereille.
 

YamahaGPR

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Tässä on kieltämättä odotukset nousseet tämän uuden nyrkkisankarin osalta aika koviksi. Legenda ennen ensimmäistäkään peliä.

Ja kyllähän tässä tatti tanassa odotellaan mitä tuleman pitää.
 

YamahaGPR

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Jos tää ois vähän isompi jätkä, nii tottahan toki sit lähettäs. Soitin kyllä vahdin sille illaks, et saan kattoo peliä rauhassa.

Varo ettei se ota sun Jatkis tunnareita käyttöön. Voi muuten moni naapurin kannattaja lukea korvat punaisina jonkun itku-potku raivari naperon fiiliksiä kun tuttipulloa ei löydy :-)
 

Sämppäri

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
@Sämppäri - myönnä pois. Et ole ajan tasalla. Tai ollut.
Kenenköhän skidi tää muuten ees on?


Varo ettei se ota sun Jatkis tunnareita käyttöön. Voi muuten moni naapurin kannattaja lukea korvat punaisina jonkun itku-potku raivari naperon fiiliksiä kun tuttipulloa ei löydy :-)
Eiköhän tästä hyvä sämpylän jatkaja tänne saada kun koulin sen Kremlin tavoille
 

Hokileidi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Dynamo Moskova
Menshikov bongattu Veikkaan, että tänään nähdään vähintään yksi tappelu, johon hän osallistuu. Vastapuolelta ehkä Andronov tai Plotnikov, jos ovat kokoonpanossa. Osallistuvat ainakin lämmittelyyn.

Sergei Fedorov astui penkin ETEEN katsomaan omiensa lämmittelyä, purkkaa jauhaen.

Jännitys alkaa kohota.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös