tosiasia

Jäsen
Suosikkijoukkue
TuTo
Revanssiviikonloppu TuTo-LeKi, osa 1.

TuTo palaa kotiluolaansa vieraskiertueelta pienessä voittoputkessa. Voitot ovat olleet niukkoja, mutta joka pelissä on parennettu edellisestä. Ennen voittoputkea käväistiin myös pienessä kuopassa, josta onneksi raivattiin tie takaisin nousujohteiselle radalle. Nyt vastaan asettuu LeKi, joka on juuttunut omaan kuoppaansa. LeKillä on viimeisestä 15 ottelusta vaivaiset 3 voittoa. Vierailla alkavat tällä menolla olla kauden kohtalon hetket käsillä. Asemalle pitäisi ehtiä ennen kuin pudotuspelijuna painaa ohi matkalle kohti määränpäätä.

Revanssi urakasta voi odottaa LeKille vaikeaa. Keskinäisten kohtaamisten voitot ovat menneet TuTon hyväksi tällä kaudella 4-2 ja joukkueet menevät taulukossa aivan eri suuntiin. LeKin vaarallisuusmomentti piilee kuitenkin tuossa kaikki tai ei mitään tilanteessa. Nurkkaan ahdistettuna voi vielä jostain löytyä se viimeinen rutistus siihen "kerran vielä pojat" yritykseen. TuTo sai tästä hyvän opetuksen edellisessä kotipelissään Akatemialta, kun sarjajumbo osoitti vahvoja heräämisen merkkejä. TuTon ehkä suurin valtti tähän peliin on pienevä poissaolijoiden lista. Kovia nimiä on mahdollisuus saada listalta takaisin peliin useita. Mielenkiinnolla odottaa ketä pelaa missäkin kentässä. Itse arvioisin, että TuTo voi jopa esittää kauden parastaan tänään. Jos TuTo saa sen ylimääräisen vaihteen päälle, kysymys kuuluu kestääkö LeKin selkä valtavaa painetta ja pystyykö TuTo pitämään vaihteen päällä? Olisiko nyt aika siirtyä puolustusarsenaalin testaamisesta hyökkäyspuolellle? Veikataan 6-1 voittoa kotiin ensimmäisestä kohtaamisesta.
 

Toveri-76

Jäsen
Suosikkijoukkue
TuTo Hockey
TuTo on aivan selvä ennakkosuosikki otteluun ja se on ollut tällä kaudella TuTolle myrkkyä. Tiukassa puolustamisessa ja yllätyksessä on LeKin mahdollisuudet. Parhaiten TuTo on pelannut kovimpia joukkueita vastaan, jolloin ollaan lähdetty nöyrällä asenteella ja keskittyminen sekä yritys ovat pysyneet tapissa. Sen sijaan ennakkoon heikompien kanssa on ollut vaikeuksia. Karmaisevimmalla tavalla viikko sitten kotona Jyp Akatemiaa vastaan. Tuo on varmasti äijille takaraivossa, eikä sitä haluta uusia. Keinästä odotellaan takaisin kokoonpanoon ja mahdollisesti muitakin olisi tulossa, joten niiltäkin osin TuTolla näyttää hyvältä. Toki pelaamattomuus voi näkyä ainakin alkuvaiheessa. KooKoo peli vieraissa keskiviikkona oli TuTolta erittäin hyvä. Kaiken kaikkiaan edessä on hikinen urakka jälleen kerran, mutta uskon, että nyt alkaa mennä taas ns. rutiinilla... tulos 5-2 TuTolle, mutta eipä haittais vaikka neljän pelin tappioputken ja nihkeiden maalin voittojen jälkeen räväytettäisiin lättyä pussiin vähän enempikin. :)
 

tosiasia

Jäsen
Suosikkijoukkue
TuTo
Pitkästä aikaa ykkönen ja kakkonen on aika hyvässä kuosissa, sekä Rautajokikin tuo voimaa taas neloseen. Pakistokin näyttää hyvältä. Manelius ja Tuokko vielä kokoonpanosta puuttuu, mutta muuten aika lupaavalta näyttää. Iskukykyä pitäisi riittää.

TuTo tänään:

Keinänen-Pulliainen-Hakulinen
Ruikka-Lehtonen

Honka-Vainiola-A.Virtanen
Heinimäki-Franssila

Pusa-Kokkonen-Rutanen
Viirlas-Vidgren

Palonen-Salmivirta-Rautajoki

T.Virtanen
Meriläinen
 
Suosikkijoukkue
TuTo
Todellakin, nyt TUTO:n kokoonpano näyttää siltä että LeKille tulee tukala ilta. Tosin TUTO:lla on ollut taipumusta pelata mahdollisimman surkeasti kun sitä vähiten odottaisi, mutta uskotaan nyt kuitenkin että tänään menestytään.

Keinäsen paluu antaa uutta toivoa surkeasti sujuneelle ylivoimalle, nyt meillä on taas yksi viivapyssy, Maneliusta odotellessa.

6-1, usko, toivo ja rakkaus.
 
TuTon kannattaminen ei ole harrastus, se on elämäntapa.

Musta Nuoli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen maajoukkue, TuTo. Varauksellisesti.
Keinäsen paluu on iloinen asia, tätä ovat odottaneet sekä kannattajat että mies itse. Ykköskenttä on nyt alkukauden tehoketjun ruodussa, ja kakkoskenttäkin on vahva. Oikeastaan nämä kentät saattaisivat olla jo lopullisessa muodossaan kevättäkin ajatellen.

Kolmosessa on Rutasen myötä suoraviivaista ratkaisuvoimaa, ja Kokkonen on kolmossentteriksi sopivalla tontilla. Pusaan en ole edelleenkään kauhean tyytyväinen. Vauhtia on, mutta ei aina oikein muuta mikä konkretisoituisi tehoina. Jos ja kun se Tuokko kokoonpanoon palaa, niin laittaisin Tuokon tähän kolmoskenttään Pusan tilalle.

Neloskenttä on kunnon rymyketju, jossa Palonen ja Iron River hoitavat rymistelypuolen. Salmivirta on hieman epävarma tapaus, mutta ehkä neloskentän tontti sopii hänelle paremmin kuin paikka ylemmissä ketjuissa.

Pakistokin näyttää ihan hyvältä. Saa vain nähdä, mille tonteille Manelius ja mahdollisesti Jortikkakin sijoitetaan kevään edetessä, eli ketkä pakeista jäävät kokoonpanon ulkopuolelle? Heinimäkeä ei ainakaan kannattaisi sivuuttaa, mies on pelannut pakkina oikein hyvin.

Tommi Virtanen on aloitusvahtina, ja Betoni näyttää nyt ottaneen ykkösvahdin tontin itselleen.

Ennakkosuosikin asema ei koskaan TuTolle sovi, ja LeKi on sitkeä porukka, joka on aina TuTolle aiheuttanut ongelmia. Usein pelit ovat olleet maalin pelejä suuntaan tai toiseen. Uskotaan nyt, että tänään joukkue saisi vähän rennomman peli-ilmeen päälle ja voittaisi 4-2.
 
Perustuu alkuperäiskäsikirjoitukseen.

Eesau_65

Jäsen
Suosikkijoukkue
TuTo
Kyllä uskon, että voittoputki saa jatkoa. Vaikka totta ja todistettuakin on, että alempana sarjaa pelaavat joukkueet tahtovat aiheuttaa ongelmia.
Nyt kuitenkin TUTO on kuopasta noussut ja tietää varmasti, miksi kuoppaan joutui.

Nyt Pulliaisen kenttä on saatu kasaan taas. Kun kenttä ei ollut koossa, niin huomasi kentällä olleiden pelaamisesta, että joku puutuu. Hakulinen edelleen toi kiekkoa, mutta ei löytänyt kelle syöttää. Pulliasenkin pelistä näki saman. Tietysti yksi pelaaja ei saisi olla niin merkittävä, mutta kun ketju toimi niin alitajuntaisesti samaa kaavaa varmaan haluttiin noudattaa.

Alkuvuodesta Vainiola ja Virtanen ovat myös olleet tehokkaita ja se antaa meille todellakin jo kahta tehokasta ketjua. Eikä tuo kolmaskaan mikään jarruketju ole. Eikä jarruketjuja juuri enää kannata edes koota, vaan kaikkien kyettävä ratkaisemaan pelejä.

LeKi johti HCK:ta vastaan alussa. En kyllä tiedä painoiko LeKi alussa kovaa vai oliko ongelma HCK:n pelissä. Mutta varmasti lähtee tavoittelemaan voittoa, niin kuin kiekossa aina kuuluu.

Mutta muutaman palasen puuttuminen TUTO:n kokkonpanosta ei nyt haitaa.
Manelius siis viivalta vielä puuttuu ja Jortikkaa ei varmaan pitkään vielä näy.

Tulosveikkaus on tällä kertaa murhaava 7-1.
 
Sini-puna-valkoinen Savo

Toveri -82

Jäsen
Suosikkijoukkue
TUTO, HPK, ManU & #42 Lada Laatikainen
Pitkästä aikaa TUTOlla on ns. normikokoonpano. Nyt sieltä puuttuu pelkästään Tuokko, Manelius ja Jortikka.
En odota muuta kuin kotivoittoa ja Keinänen onnistuu tekemään yhden kassin. 5-1 ja lättyä pussiin!
 
Ole's at the wheel! Tell me how good does it feel?!

Susi-Kustaa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lempäälän Kisa
Mikäs meidän Petteriä oikein vaivaa? Taas Frimanille maali, osui HCK:takin vastaan. Sen verran täytyy heittää kapuloita rattaisiin turkkulaisille, että ekan erän tasatilanteen jälkeen Kisa karkaa ja voittaa 2-4, viimenen tyhjiin. Ainakin näin toivotaan, karu realismi voikin olla sitten jotain aivan muuta.
 

Eesau_65

Jäsen
Suosikkijoukkue
TuTo
No kolme pistettä tuli.
Kyllähän TUTO voiton ansaitsi, mutta huomiseen on kyllä parannettava. Tuntui ja näytti, että säästeltiin. Fyysistä peliä ei ollut lainkaan.

Tämä saattaa toisaalta olla hyvä ja huomenna otetaan sitten irti enemmän.

Keinäsen paluu oli mukava, mutta huomasi että pitkä poissaolo on hiukan vaikuttanut. Ekassa erässä kaiki kerta syötettiin ja laukaukset ihan samanlaisi kuin olisi minulla. No parempia kuin minulla täytyy myöntää. Mutta kyllä se sieltä löytyy.

Oliko Rautajoki ollenkaan kentällä? En seurannut oikein kaikikia pelaajia, mutta fyysisyyden puutteen huomioiminen toi tuon kysymyksen esille.

Porukkaa oli ihan hyvin. Vielä kun enemmän saisi ääntä halliin. Ne läpsyttimien tilaus taisi joltain unohtua tai sitten rahat loppuneet.

Edit: Niin kyllä siis Keinänen maalin teki.
 
Viimeksi muokattu:
Sini-puna-valkoinen Savo

Musta Nuoli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen maajoukkue, TuTo. Varauksellisesti.
Porukkaa oli ihan hyvin. Vielä kun enemmän saisi ääntä halliin. Ne läpsyttimien tilaus taisi joltain unohtua tai sitten rahat loppuneet.
Ei näitä ole tammikuun peleissä tainnut nyt olla, mielestäni Veikkauksen sponsoroimat läpsyttimet jäivät armeliaasti viime vuoden myötä unohduksiin, eivätkä ne toivottavasti ihan heti palaa.

Pahviläpyttimien läpsyttelyn tuomaa ääntä ei kehtaa miksikään kannustukseksi edes noteerata. Läpy läpy läpy! Vain muovitorvet ovat vielä hullumpi keksintö. Luonnollinen kannustus eli kättä yhteen on pienempinäkin annoksina aina parempi kuin pahviläpsyttely.

Peli oli osan aikaa aika varovaisen tunnustelevaa, vaikka välillä pyöritystä saatiinkin mallikkaasti. Puolustuspelaamisessa oli taas ailahtelevuutta, ja mielestäni Ryan Ruikka ei pelaavaan kuusikkoon kuuluisi. Heti jos Manelius tai Jortikka pääsisivät vain pelikuntoon, niin Ruikan voisi jättää katsomoon. LeKin ensimmäinen maalikin oli Ruikan söheltämisestä syntyvä tilanne.

Heinimäki ja Lehtonen sen sijaan pelasivat pakistosta mallikkaasti, "The Champ" oli ottelun hahmoja muutenkin.

Hienoa oli nähdä Keinäsen paluu jäälle. Vielä oli vähän ottelutuntuma hakusessa, mutta jäätävän maalin Keni kuitenkin heti iski.

Tärkeä voitto tänään, ja toivottavasti huomenna on asenne kunnossa heti alussa kun joukkueet kohtaavat toistamiseen Lempäälän jääpalatsissa.

EDIT: Viime matsissa tosiasia sai veikattua ottelun lopputuloksen täysin oikein, nyt sain minä täysin oikein. Pitäisi varmaan joskus pelata näitä oikein rahastakin Veikkauksen sivuilla.
 
Perustuu alkuperäiskäsikirjoitukseen.

tosiasia

Jäsen
Suosikkijoukkue
TuTo
Musta Nuoli sanoi:
Viime matsissa tosiasia sai veikattua ottelun lopputuloksen täysin oikein, nyt sain minä täysin oikein. Pitäisi varmaan joskus pelata näitä oikein rahastakin Veikkauksen sivuilla.
Onnittelut onnistuneesta veikkauksesta.

TuTon peli ei aivan omasta mielestäni yltänyt sille "seuraavalle" tasolle. LeKin kunniaksi on sanottava että se puolusti hyvin ja ei antanut periksi tuumaakaan. Keinäsen paluu toi kaivattua tehoa Pulliaisen ja Hakulisen kenttään heti, vaikka pelaamattomuus näkyi varsinkin alussa. Illan hienoimmasta yksilösuorituksesta vastasi mielestäni Honka. Pari kertaa teki aika jäätävät liikkeet isoksi peluriksi ja kaikesta näkee että hän omaa rahkeita kehittyä vielä pitkälle. Virru-VVV-Honka ketjuna peli ei kuitenkaan vielä aivan onnistunut ja pelaajien pitäisi löytää toisensa vielä paremmin kentällä niin jälki alkaisi olla kovaa. Pakistosta Lehtonen tuntuu nousevan hiljalleen enemmän myös hyöskäysten tueksi, mistä osoituksena 1+1 tässä pelissä ja muutenkin oli TuTon paras osa puolustusta. Puolustus pelasi aika tasapainoisesti, lukuunottamatta LeKin ensimmäistä maalia. Siinä tuli sellainen paniikki päälle, että vastustajalla oli lopulta todella helppo homma laittaa kiekko verkon perille. Ruikka voi myös ottaa tästä maalista hieman opikseen. Tärkeät pinnat TuTo kuitenkin sai ja tänään lähdetään hakemaan lisää LeKin kotiluolasta.

Edit. Lisätty Ruikan opit.
 
Viimeksi muokattu:
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy