Pe 21.12.2007 Ässät - Kärpät

  • 10 085
  • 41

Syötä!

Jäsen
Suosikkijoukkue
Liverpool ja England
Alkukauden pelaamattomuutensa jälkeen Tepi Virkkunen pamautti sitten kauden avausmaalinsa.
Tämän arvoa himmentää se, että ne kaksi maalia Virkkunen teki nyt kasvattajaseuraansa vastaan. Ei se ole suoritus eikä mikään, jokainen nyt kasvattajaseuraansa vastaan syttyy. ;-)
 

kausi

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Westendin työväenpalloilijat
Tämä on aina kivaa kun liigan sarjakärki ja jumbo ottavat yhteen. En olisi kyllä etukäteen uskonut Ässien saavan pistettäkään tästä pelistä, hatun noston paikka siitä edestä teille.
 

Pata-Ässä

Jäsen
Suosikkijoukkue
West Coast Titans
Poriin oikein Hyvää Joulua. Saitte pisteen lahjaksi, eikä tarvi nyt kärvistellä pahnanpohjimmaisena.

Pitää vähän korjata. Ässät ei saanut pistettä vaan otti sen. Oli todella lähellä, ettei ottanut kolmea pistettä. Ässät olisi mielestäni otteillaan ja asenteellaan ansainnut kolmekin pistettä, mutta viime minuuteilla taisi lähestyvä voitto alkaa hermostuttamaan. Näinhän siinä usein käy, kun häviämään tottunut joukkue johtaa voittamaan tottunutta joukkuetta yhdellä maalilla ottelun lopulla.

Lohduksi niille Ässä-faneille, jotka eivät peliä nähneet: Ässät pelasi hyvin ja tosi hyvällä asenteella. Jalat kävivät ja päät pysyivät kylminä. Nickekin piti päänsä kylmänä vaikka tuomari varmasti vitutti välillä aika lujaa. Oman maalin edusta siivottiin kovalla kädellä, mutta jäähyjä ottamatta. Muutenkin pelattiin melko fyysisesti. Taklauksia jaettiin ja kolmannessa erässä Foppa haki aktiivisesti tanssiparia. Kilpeläinen oli liekeissä. Otti minkä pystyi ja muutaman vielä siihen päälle.

Joensuu oli täysin omaa luokkaansa. Ehdottomasti kentän paras pelaaja, eikä kukaan päässyt edes lähelle. Jessen peli tuntuu rauhoittuneen. Turha nuoruuden into ja koohotus ovat poissa, vauhti ja taidot jäljellä.

Ässäfanin sydäntä lämmitti suuresti Ässien asenne ja yritys. Tällä pelillä pisteitä alkaa kyllä tulemaan.
 

Pata-Ässä

Jäsen
Suosikkijoukkue
West Coast Titans
Hienoa, että joltain löytyy vielä uskoa tähän kauteen. Näitä yksittäisiä hyviä kotipelejä on nähty useita, mutta niistä huolimatta positiivista kierrettä ei ole päässyt syntymään.

On helppo uskoa, jos peli on tämän iltaisen näköistä. Kyllä tuolla pelillä oltaisiin sarjataulukon keskivaiheilla. Mistä vaan saataisiin sitä tasaisuutta jolla peli pysyisi samalla tasolla?

On jotenkin lohduttavaa nähdä, että tällä joukkueella - näillä pelaajilla ja valmentajilla - voidaan pelata hyvää kiekkoa. Kun vain se henkinen puoli sataisiin kestämään...
 

Patajukuri

Jäsen
Suosikkijoukkue
Perinteiset kilpaurheiluseurat
Pelin tason ailahtelemisen syy voi myös olla paska peruskunto, vaikka Härkälä juoksutti ja luistelutti joukkuetta urakalla. Ei sillä perusuntoa kasvateta.

Tämän illan peli oli hieno taistelu, kiitos PATA!

Nyt viimisiin (epävirallisiin) pikkujouluihin.
 

Dnada21

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, HPK
Taustalta kuuluu hyvin fiiliksiä Kärppien kolmannen ja neljännen maalin jälkeen.

Ne kommentit tuli aika tunteella. Joka tapauksessa hyvä peli Ässiltä. Piste on aina piste, etenkin tuon eka erän torjuntatilaston valossa. Vaikka Nokka olikin sitä mieltä, että Kärppien toinen ja kolmas oli parempia. Vuohtoniemi se jaksaa jäähyjä viheltää, mutta ei ilmeisesti linja/kantti kestä loppuun asti. Noh, muutama vuosikymmen, niin eiköhän siitäkin kunnon pillipiipari tule.
 

korkki

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porilainen urheilu (ja yks raumalainenkin joukkue)
Voi vittu, mutta kyllä alkuasetelmiin nähden vituttaa. Lähdin katsomaan munatonta ämmälaumaa joka ottaa 1-10 takkiin, mutta loppujen lopulta näin helvetin hyvän pelin jossa mielestäni oli lopulta ehkä vääryys että Kärpät sen kaksi pistettä vei.

Missä ovat nuo otteet joka pelistä, miksi joissain pelissä ei olla kunnolla mukana ja selkä suoristuu heti vastustajan maalin jälkeen. Jos jokainen ottelu tällä kaudella olisi pelattu tätä peliä niin pisteitä olisi tuplasti.

Eero on pikkuhiljaa, valmennuksesta huolimatta, nousemassa sitä yhtä tasoa ylemmäksi eikä minua ainakaan huolestuta tippaakaan lähteä ensi kauteen Kilpeläinen ykkösveskarina. Eikä Tarkkikaan huonosti pelannut, ilman paria haamukoppia kolmannen erän Ässäylivoimalla (erityisesti se Saarelan suoraan aloituksesta vetämän vedon nappaaminen oli tärkeää) olisivat kyllä pisteet jääneet Poriin.

Ikävää vain että alkaa olemaan myöhäistä nämä otteet. 12. sija on haarukassa mutta vaatii voittoputkea vie-rais-sa että siitä ylemmäksi päästäisiin.

EDIT:
Vuohtoniemi se jaksaa jäähyjä viheltää, mutta ei ilmeisesti linja/kantti kestä loppuun asti. Noh, muutama vuosikymmen, niin eiköhän siitäkin kunnon pillipiipari tule.
Ei tule, ei Vuohtoniemestä. Olisin valmis lopettamaan oppisopimuksen heti. En käsitä mitä järkeä on koko kahden päätuomarin järjestelmässä jos sitä käytetään tällaiseen pelleilyyn. Yksi ammattituomari per ottelu on paljon parempi ratkaisu. En ole vielä nähnyt yhtään todella hyvin tuomittua kahden tuomarin ottelua. Esim. Kruus olisi varmasti yksinään onnistunut tänään paremmin kuin Vuohtoniemen kanssa.
 

Pata-Ässä

Jäsen
Suosikkijoukkue
West Coast Titans
Vuohtoniemestä on pakko sanoa sen verran, että yleensä voin edes olla tuomarin kanssa eri mieltä tuomioista, mutta nyt en tiennyt suurimmasta osasta jäähyjä edes mistä tilanteista ne tulivat. En nähnyt kentällä edes mitään kyseenalaista tilannetta, josta olisi voinut tulla rangaistus, ja kuitenkin Vuohtoniemi antoi jäähyn. Ehkä siellä sitten tapahtui jotain, mutta epäilen kyllä suuresti...

Esim. Ensimmäisen erän Ässien jäähyistä Nickersonin jäähy oli ymmärrettävä, jos vedetään tarkalla linjalla. Saarelan jäähy oli oikeusmurha. Kärppien pelaaja taklasi paikallaan seisovaa Saarelaa, kaatui ja Saarelalle jäähy. Siis mitä vittua? Muut ensimmäisen erän jäähyt menivät minulta täysin ohi. Käsi vain nousi, vaikka kentällä ei tapahtunut edes mitään läheltä piti- tilannetta.
 

Makis

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Olipa niin paha kuin ottelun alussa ennakoin. Kärppä ei ollut tänään oikein kotonaan, kun Ässät alkoivat isottelemaan eikä Kärpistä ollut miestä ottamaan mustelmia vastaan ja ratkaisemaan peliä jo heti ensimmäisessä erässä. Kuitenkin jo 1. erässä ratkaisun mahdollisuutta Kärpille tarjottiin. Pelkäsivätkö loukkaantumisia vai eikö muuten vaan kiinnostanut? Kuitenkin loppu hyvin, kaikki hyvin. Tsekkikaksikon tasoitusmaali ja voittomaali oli osoitus kärpän kovasta voitontahdosta.Hiukan huolestuttaa Tarkin otteet, varsinkin kun en ole montaa Kärppä-peliä tällä kaudella nähnyt. Normaalisti suhteellisen maltillinenkin nimim. 10 vaatii (?) Kärppiä hankkimaan Andy Chiodon takaisin. Monta Tarkin peliä nimim. 10 on tällä kaudella nähnyt? Maajoukkuepeli Tsekkiä vastaan oli Tarkilta aivan kauhea ja muutenkin olen antanut itseni ymmärtää, ettei tarvittavaa kehitystä ole viime kaudesta tapahtunut. Näitä tämän illan kaltaisia otteluita tulee liigassa paljon, joissa kenttäpelaajat eivät ennalta heikompaa joukkuetta vastaan oikein syty, jolloin tarvitaan omalta maalivahdilta hyviä otteita näyttämään tekemisen esimerkkiä kenttäpelaajille. Kieltämättä torjunta-% 87% on heikko, näissä peleissä Kärppien maalivahdin täytyy olla se tekijä, joka viimeistään näyttää kärki- ja häntäpään joukkueen eron.
Minusta tuo maalikooste on kyllä taas kuvaava. Melkoinen ihmemies pitää olla, että tuollaisia paikkoja jatkuvasti torjuu. Kaksi maaleista tuli ihan maalivahdin edestä suoraan poikittaissyötöstä ja ensimmäisessäkin hyökkääjä pääsi melko vapaasti ihan maalin eteen. Kura kaadetaan kuitenkin Tarkin niskaan, vaikka kaikissa kolmessa tilanteessa vika oli puolustajiissa.
 

Syötä!

Jäsen
Suosikkijoukkue
Liverpool ja England
... että tuollaisia paikkoja jatkuvasti torjuu. Kaksi maaleista tuli ihan maalivahdin edestä suoraan poikittaissyötöstä ja ensimmäisessäkin hyökkääjä pääsi melko vapaasti ihan maalin eteen. Kura kaadetaan kuitenkin Tarkin niskaan, vaikka kaikissa kolmessa tilanteessa vika oli puolustajiissa.
Pitää paikkaansa. Ässien 1. ja 3. maalissa Jan Novak katseli aitiopaikalta maaleja ja 2. maalissa Kärpät pelasi 5-3 alivoimaa. Noista koosteista tilanteita ei näe kuin yhdestä kuvakulmasta, ja ne ei taas mairittele Kärppä-puolustusta. Siltä osin Taake saa synninpäästön. Kiekkoviihteestä maksavina ja kiekkoihmisinä seurataan kuitenkin tilannetta. Heti ensi viikolla on kaksi pahaa peliä tamperelaisia puulaakiseuroja vastaan ja uudenvuoden jälkeen vuorossa Jyppi ja Pelicans. Sen jälkeen vuorossa on ECC-turnaus, joka on koko Kärppä-joukkueelle erinomaisen kova mittari, eikä vähiten mv. Tuomas Tarkille. Siinä turnauksessa punnitaan uudestaan Tuomas Tarkin kansainvälinen taso.
 

Dnada21

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, HPK
Pitää paikkaansa. Ässien 1. ja 3. maalissa Jan Novak katseli aitiopaikalta maaleja ja 2. maalissa Kärpät pelasi 5-3 alivoimaa. .

Oikeastaan 5-2 alivoimaa, kun yhdeltä Kärppä-pelaajalta puuttui maila. Sieltä se syöttökin sitten tuli. Olis pistänyt jäätä peittoon. Toisaalta, sitten se varmaan olis kierretty...
 
Täytyy tunnustaa, että itsekin säikähdin Tarkin olleen samalla tasolla mihin viimeksi jäi. Kuitenkin katsottuani maalit en enää ollut niin huolissani. Pata teki hyvät paikat ja niistä maalit. Syy säikähdykseen oli lähinnä siinä, että virkaveli toisessa päässä otti 2½ kertaa enemmän koppeja. Kilpeläiseltä kieltämättä hieno peli, ihan vain tilastojen valossa ja pari erää radiosta nähtynä.

Tilastojen valossa Kärpät ansaitsivat ja eivät ansainneet voittoa. Tuosta määrästä ylivoimaa pitää tehdä maalit. Ei vain tullut. Aika harvinaista sinänsä, vaikka tokihan pelejä on tullut nähtyä, joissa ei vain mene.

Vuohtoniemen puhalluskykyihin en luota yhtään, mutta sen tiedän ettei juuri kukaan yksittäinen katsoja näe koko kenttää. Kahden tuomarin systeemi on tehty juuri sitä varten, että nähdään ne tilanteiden takanakin olevat tilanteet. Kiekottoman koukkaaminen on itselleni yhtä suuri rike kuin kiekollisen koukkaaminen. Siis noin niin kuin ajatusta siitä, mitä mieltä olen. Kuitenkin näkemättä on aika paha lähteä sanomaan, oliko tuomiot oikeita vai ei. Pahinta tietysti on, että kaksi tuomaria piiparoi eri linjalla. Ei mielellään.

Mutta tärkeät pisteet molemmille. Molemmat olisivat kipeästi tarvinneet kolmea pistettä, luonnollisesti eri syistä. Kuitenkin molemmille lienee hyvä juttu sekin, miten pisteet jakautuivat. Ässät nousi jumbosijalta ja Kärpät sai Bluesiin nähden pikkuriikkisen hengähdyksen varan.

Hyvää joulua vain sivuun kirjoittaneille, itse vetäydyn metsään. Tulen pois kun viina loppuu.
 

Radek

Jäsen
Aika vähälle huomiolle on jäänyt se, että etenkin ensimmäinen erä oli Ässien osalta todella viihdyttävää lätkää siihen jäähysumaan saakka. Äijää pistettiin seinille ja yleisö eli todella hyvin mukana. Lisäksi pari makoisaa avojääpommia vielä kaupan päälle. Jos näin pelataan , niin eiköhän myös katsojia riitä vielä loppukaudestakin.
 

10

Jäsen
Hiukan huolestuttaa Tarkin otteet, varsinkin kun en ole montaa Kärppä-peliä tällä kaudella nähnyt. Normaalisti suhteellisen maltillinenkin nimim. 10 vaatii (?) Kärppiä hankkimaan Andy Chiodon takaisin. Monta Tarkin peliä nimim. 10 on tällä kaudella nähnyt? Maajoukkuepeli Tsekkiä vastaan oli Tarkilta aivan kauhea ja muutenkin olen antanut itseni ymmärtää, ettei tarvittavaa kehitystä ole viime kaudesta tapahtunut.
Minä olen Tarkilta monta peliä nähnyt (kaikki Raksilassa) ja olen sitä mieltä että Tarkilla ei tänä vuonna voiteta mestaruutta, toivottavasti olen väärässä.

Tarkille menee (lähes) jokaisessa pelissä menee helppoja helppoja vetoja maaliin ja maajoukkue peli näytti mitä se voi pahimmillaan olla. Tämmöinen epävarmuus ei voi olla vaikuttamatta kenttäpelaajien esityksiin - varsinkaan play-off peleissä joissa maalit on muutenkin kortilla. Juuri näin kävi pari kautta sitten kun Bäckström loukkaantui ja pelaajat alkoivat varoa liikaa tekemisiään kun luottoa Pietilään ei ollut. Puolustajien avaukset kestivät aivan liian kauan koska kaikki halusivat pelata varman päälle eikä kukaan halunnut tehdä pelin ratkaisevaa virhettä. Tästä myöskin seurasi se että hyökkäyksiin lähtö oli aivan liian hidasta ja tästä syystä Kärpille juurikaan kunnon maalipaikkoja tullut.

Viime kaudella Kärppien puolustuspeli oli liigan parasta ja finaaleissa Tarkki ja Kärppien huono viimeistely olivat ainoa syy miksi pelit pysyivät numerollisesti tasaisina. Pelillisesti Kärpät oli aivan omassa luokassaan. Tänä vuonna esimerkiksi Jokerit on satsannut joukkueeseen erittäin paljon joten Kärppien materiaali ei ole liigan parasta. Lisäksi kaikilla muilla kärkijoukkueilla maalivahtipeli on paremmalla tasolla kuin Kärpillä.

Mitä tähän peliin tulee niin tottahan se on että Ässä-pelaajat pääsevät vetämään parhailta paikoilta, mutta yhdessä maalissa (toinen tai kolmas) näkyy eräs Tarkin suurimmista ongelmista. Tarkki ei osaa torjua kilpikädellä kuin ainoastaan ne vedot jotka tulee suoraan kilpeä kohti, kaikki muut kiekot Tarkki yrittää pysäyttää räpylällä, siis nekin jotka tulevat kilpikäden puolelle kohti ylänurkkaa.

Sen sijaan Jaakko Suomalainen on pelannut ihan hyvin niissä peleissä missä hän on päässyt tällä kaudella pelaamaan. Luulisin että hänen otteensa olisivat varmempia kuin Tarkin mikäli hän saisi alleen yhtä monta peliä kuin Tarkilla.
 
Viimeksi muokattu:
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös