Pe 13.12.2019 Lukko - KalPa

  • 941
  • 7

Roku

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko
KalPa Kuopiosta saapuu tänä iltana kiusaamaan Rauman Lukkoa. Lukko on ajautunut, jos ei nyt ihan kriisiin, niin ainakin hiukan sinne päin sillä peli ei kulje ja kesän ykköshankinta ja kotiin palannut oma poika Eero Elo on joutunut valmentaja Virran koirankoppiin. Vähemmästäkin sitä kannattajilta verisuonet päästä katkeilee. Kuitenkin Lukko on pisteitä napsinut sieltä sun täältä niin että sarjassa sijoitus on keskikastissa seitsemäs, mutta KooKoo seuraa tasapisteissä ja SaiPakin on pinnan päässä.

KalPa sen sijaan on parantanut peliään ja löytyy sarjasta sijalta 10, seitsemän pistettä Lukkoa perässä. KalPa on 10 pelin kuntopuntarissa sijalla 5 kun Lukon sijoitus kyseisessä taulukossa on 9. Oikeastaan aika yllättävää että KalPa on vielä noin alhaalla sarjassa, minulla oli ihan ennen sarjataulukon katsomista sellainen fiilis että KalPa olisi ylempänä. Kuten sanottu, omasta mielestäni KalPa on viime aikoina parantanut otteitaan kovasti, ja onkin mielenkiintoista seurata miten käy kun Pekka Virta kohtaa vanhan seuransa.

Illan kokoonpanot:

Lukko

Mv: Setänen (Lehtinen)

I: Sevänen-Press; Pospisil-Danforth-Tammela
II: Heinola-Kukkonen; Koivisto-Pa. Westerholm-Po. Westerholm
III: Nemecek-Heikkinen; Nyman-Koivistoinen-Liedes
IV: M. Petman-V. Petman-Ylitalo
7. pakki: Laitinen

Ei mitään yllättävää. Tarmo Reunanen ja Lukas Klok ovat maajoukkueessa, Eero Elo popkornia syömässä ja silleen, Vili Sopanen loukkaantuneena samoin kuin kapteeni Tapio Laaksokin. Miska Kukkonen tulee puolustukseen pelikieltonsa jälkeen, ja Vili Laitinen palaa Mestis-komennukseltaan isompiin ympyröihin.

KalPa

Mv: Perhonen (Kilpeläinen)

I: Wilson--Graham; Könönen-Sebok-Kantola
II: Riekkinen-Nousiainen; Keränen-Järvinen-Vartiainen
III: Timonen-Huttunen; Aaltonen-Pitkänen-Klemetti
IV: Jokinen-Virtanen-Nuutinen
7. pakki: Gallet

Tästä on ulkopuolisen paha mennä mitään sanomaan. Perhonen maalilla on minulle pikku yllätys, ja se pitää kysyä että mikä mies tämä Hugo Gallet on?

Ja sitten on vielä esittelemättä illan pääesiintyjät eli tuomarit: Antti Boman - Sakari Suominen (Markus Hägerström - Niko Jusi)
 

Introexpertti

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, UKRAINA, LHF
Tästä on ulkopuolisen paha mennä mitään sanomaan. Perhonen maalilla on minulle pikku yllätys, ja se pitää kysyä että mikä mies tämä Hugo Gallet on?
Hugo Galet on semmonen mestistason peluri joka joutaisi olla tänäänkin IPK.n matkassa. Perhonen on haastanut Kilpeläisen pelaamaan ja täten pistänyt ainakin allekirjoittaneen pyörtämään puheensa täysin turhasta hankinnasta. Ainakin toistaiseksi näin ja aika huoleton on olo, pelaa maalissa sitten kumpi vaan. Tiukkaa vääntöä luvassa perjantai iltaan.
 
(1)
  • Tykkää
Reactions: Roku

rolston

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa
Eiköhän tuo ole maalin peli niinkuin kaikki pelit viime aikoina, pl. Jukurit nöyryytys. Laitetaan seurantaan tänään puolustajia, Raumasta Heinola ja Kuopiosta Graham.
 

Mazoo78

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa
KalPa ei ole enää ihan sysipaska, joten veikkauksessa sille uskaltaa laittaa maalin pari. Graham erityisseurantaan, alkaa ukko herätä.

Arwaus: Lukko 2,3 - KalPa 1,2

EDIT: Kantola jatkaa myös seurannassa, on löytäny hyvät myötäiset
 

Roku

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko
Mun mielestä ainakin Lukolta melko hyvä peli. Taistelua löytyi ja siitä tuli kolmen pisteen arvoinen palkinto, mutta tuskin olen väärässä kun sanon että ensimmäisen erän jälkeen vitutti kuin pientä nisäkästä. Lukko oli kuskin paikalla koko erän ajan mutta niin vaan KalPa johti tauolle lähdettäessä ja olo oli aika epätoivoinen että näinkö tässä taas käy?

Siinä nimittäin oli ennen tuota kolmen maalin rypästä KalPalla pari vaarallista vastaiskua jotka Setänen onneksi torjui. Linus Nyman joka oli ensimmäisen erän näkyvin hahmo teki johtomaalin, ja kas kummaa kun siellä oli ensi kerran maskia maalilla niin heti livahti verkkoon.

Varsinkin se KalPan tasoitus näytti katsomooni helpolta. En tiedä ottiko se siihen ensimmäiseen Lukon pakin mailaan mutta Setänenhän oli ihan pihalla siinä. Ja toisessa maalissa oli koko toinen puoli Lukon puolustusalueesta tyhjänä, poislukien ne kaksi KalPan pelaajaa joista Sebok sen maalin sitten tekikin.

Lukko jatkoi toisessa erässä kuskina ja palkinto tuli juuri ennen erän puoliväliä. Ville Petman haki syöttöä mutta tuurin avustuksella kiekko pomppasi KalPan pakista tolppaan ja siitä verkkoon, ja kohta oli Mikko Petmanin vuoro tökätä Ville Heinolan laukaus melkein maaliviivalta sisään kun Perhonen pullautti kiekon kainalostaan pelattavaksi. Molemmille Petmaneille kauden avausmaalit, Villelle kaiken lisäksi koko liigauran avausmaali.

Pelin ratkaisumaali tuli jo melko varhaisessa vaiheessa kolmatta erää. Reilu neljä minuuttia sitä oli pelattu kun Ponthus Westerholm otti maalivahdin torjuman kiekon haltuunsa, nousi maalille kohtalaisen vapaasti ja pujotti kiekon verkkon. Sen jälkeen KalPa sammutti moottorin ja loppu pelistä oli vain ajan kuluttamista. Tulihan siihen se Ville Heinolan 2+2 nelisen minuuttia ennen loppua, ja hämmästykseni oli suuri kun KalPa pelasi ensin puolitoista minuuttia viidellä neljää vastaan ennen kuin otti maalivahdin pois. Pontus paiskasi siinä sen viidennen vielä tyhjiin.

Nyt meidän Lukon kannattajien on varmasti hiukan helpompi hengittää tämän voiton jälkeen. En tiedä mitä Virta on lehdistölle rupatellut, puuttuiko siihen avauserän tilanteeseen kuin Kai Kantola huitaisi ohi mennessään Miska Kukkosta niin että Kukkosen peli loppui siihen. Vahingolta se näytti eikä siitä jäähyä tullutkaan, onneksi tämä ei jäänyt kaivelemaan ainakaan joukkuetta eikä nyt tarvitse tappiollekaan siitä hakea syytä.

Oli hienoa että nelosketju Petman-Petman-Ylitalo sai reilusti peliaikaa. Ylitalo on Petmaneihinkin verrattuna keltanokka, Petmanin pojat ovat jo pidemmän aikaa pelanneet hyvin mutta nyt tuli maalejakin ja Ylitalo tosiaan säesti hyvin. Tämä oli illan paras ketju ilman muuta. Myös Ponthus Westerholmin pari maalia tuli mukavaan paikkaan, kuiva kausi päättyi vihdoinkin.

Oskari Setänen kokosi lopulta vaikean ensimmäisen erän jälkeen itsensä ja oli illan maalivahdeista se parempi, joskin vähemmän työllistetty kuin Perhonen toisessa päädyssä.

Pari peliä ennen joulutaukoa vielä, HIFK keskiviikkona Helsingissä ja Sport perjantaina kotona. Tai mitään joulutaukoa varsinaisesti ole kun tapanina jo tanssitaan.
 

eriatarka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko
Varsinkin se KalPan tasoitus näytti katsomooni helpolta. En tiedä ottiko se siihen ensimmäiseen Lukon pakin mailaan mutta Setänenhän oli ihan pihalla siinä.

Muutti suuntaa puolustajan (Press?) jalasta, muttei merkittävästi ja Setänen joka tapauksessa ylipelasi tilanteessa.
 

Roku

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko
Muutti suuntaa puolustajan (Press?) jalasta, muttei merkittävästi ja Setänen joka tapauksessa ylipelasi tilanteessa.
Joo. Hallilla kirosin Setästä että kun muuten menee hyvin niin sitten maalivahi seuloo kaiken, mutta nyt vasta toisen kerran kotona maalikoosteen katsottuani tarkensin silmää sen verran että Pressin jalasta se suunnan muutti. Ei ole maalivahdin maali se.
 

eriatarka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko
Joo. Hallilla kirosin Setästä että kun muuten menee hyvin niin sitten maalivahi seuloo kaiken, mutta nyt vasta toisen kerran kotona maalikoosteen katsottuani tarkensin silmää sen verran että Pressin jalasta se suunnan muutti. Ei ole maalivahdin maali se.

Rohkenen silti väittää, että jos olisi pysynyt perus torjunta-asennossa, ei olisi mennyt maaliin.
 
(1)
  • Tykkää
Reactions: Roku
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös