Tila
Viestiketju on suljettu.

Thusberg

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat, Sisu Team, KalPa ja Jokipojat
Tänään onkin sitten vuorossa jo 8:s kisapäivä ja seuraavat ottelijat nähdään tänään:

Klo 17.15

Jääkukot-Österreichische Träger der Adler

Danske Løver-Isbjørnene

Klo 21.15

Valko-Venäjä-Tsekki

Yhdysvallat-Etelä-Korea

Tämän päivän matseista oikeastaan vain jälkimmäiset tuntuvat mielestäni menevän ilman järkyttäviä ihmeitä melko lailla ennalta arvioitujen nuottien mukaan. Valko-Venäjä kun taisi käyttää voimansa Sveitsin piinaamiseen.

Jääkukoilla eli Ranskalla ja Itävallan Jääkotkilla onkin sitten keskenään vaihtelevan mielenkiintoinen tilanne kun jäällä sinänsä voi tapahtua mitä tahansa.

Jääkukot ovat menneet eteenpäin kyllä omassa kiekkoilussaan, mutta pientä hermoilua on ollut havaittavissa eikä ihan mene kyllä läpihuutojutuksi ellei sitten Itävalta kerta kaikkiaan sitten vain romahda pelissään. Tilanne olisi vielä herkullisempi mikäli Itävallalla olisi aivan kaikki parhaimmat käytössään tämän hetken tilansa pohjalta tai, että millaiseksi se on arvioitu.

Illan otteluna pidän melkein itse sitä toista perinteistä eli Tanskan Leijonien ja Jääkarhujen kohtaamista. Näiden maiden välillä homma on ihan sama asia jääkiekossa kuin mitä Leijonille ja Tre Kronorille ja se on aina otettu vakavasti.

Jääkarhut tietenkin useimmiten historian valossa on ollut ylilyöntiasemassa, mutta jo viimeisen muutaman vuoden ajan ja pisimmillään jopa hieman yli 10 vuotta tilanne on ollut sille jo kaikkea muuta kuin helppo sillä Jään Punavalkoiset tai Valkopunaiset Leijonat ovat kyenneet taktisesti muuntamaan peliään hienosti mentyään myös reilusti eteenpäin.

Linjaoikaisut osataan, osataan pelata niin hidasta trappia kuin nopeaakin (Joskin nopean trapin pelaaminen palaa loppuun teholtaan erittäin nopeasti jos on yhtään Suomea kovempi maa vastassa eikä se kestänyt kunnolla edes Suomeakaan vastaan joskin Tanska taisi käyttää tuota pelitapaa Suomea vastaan vain kerran tai ehkä korkeintaan 2-3 kertaa jos sitäkään siinä missä tapana on ollut nopealla trapilla 4-5 käyttökelpoista tilannetta minkä jälkeen palataan hitaaseen trappiin tai oikaistaan linja ja palataan johonkin muuhun vaihtoehtoiseen pelitapaan. Kun Leijonat sitten alkoi peruutella pelissään niin oikeastaan niiden tanskalaisille virkaveljille tuli tarpeettomaksi edes toisaalta hirveämmin yrittääkään jatkaa sillä linjalla koska sehän olisi vain ollut rajoitettujen voimien tuhlausta muutenkin ja vaikka se olisi onnistunutkin niin käyttöaika olisi ollut rajallinen ja sellaisia tilanteita olisi varmaan ollut voimien riittämisen suhteen sen 10-15 kappalekertaa tai hieman ehkä enemmän. On paha sanoa oikeaa Tanskan kestävyyttä kun muutokset kävivät kuten kävivät. Leijonat olisivat saattaneet kompastelujaan muutenkin jatkaa tai sitten välillä olisivat tasaisesti höllänneet ja lisänneet tahtiaan aivan kuten esimerkiksi Jääkarhuja vastaan pelatessaan tekivät joskin Jääkarhut olivat jo silloinkin murhemielin, mutta jo siinä pelissä oli nähtävillä Suomen ongelmat jossakin määrin oikean tahtitason ja kentällisten pelihalukkuuksien suhteen.) ja yleisestikin ottaen se on kotikisoissaan alkanut lunastaa odotuksia.

Silti molemmille henkeen ja vereen on tärkeää Puolivälierien paikka. Jääkarhuille neljättä kertaa ja Tanskan Leijonille kolmatta kertaa jotta se olisi pääkilpailijansa kanssa tasoissa siihen mitä niihin pääsemisessä tulee.

Tulevaisuutta peilaten Tanskalla on tulossa paljon myös lupaavia junioripelaajia hyvinkin koviin sarjoihin kun taas Norjalla on tulossa myös lupaavia junioripelaajia, mutta muutamaa ihan kovinta poikkeusta huomioimatta taitavat jäädä Jääkarhujen Liigan eli GET-Ligaenin pariin tai tasolle vaikka joitakin on toki ehdolla muuallekin.

Näin ohimennen GET-Ligaenista lyhyesti puhuttaessa sentään painajaisten seura Kongsvinger lähti suhteellisen eikä ihan vähänkään ansaitusti Jääkarhujen Divariin ja muutenkin tuntui ainakin mielenkiintoisemmalta sitä GET-Ligaenia tällä kaudella seurata kuin mitä esimerkiksi viime kaudella tai ainakin osittain myös pari vuotta sitten.

Jääkarhujen voittoa kannattaakin melkein toivoa kun Tanskalla tosiaan on keskinäisestä Leijonia kohtaan voitto ja Suomella on edessään oikeastaan vain ja ainoastaan hyvin vaikeita pelejä ellei sitten Jääkotkat eli Saksa romahda jotenkin taas kerran juuri sopivassa paikassa oikeaan aikaan.
 
Viimeksi muokattu:

iSing

Jäsen
Suosikkijoukkue
TuTo 1969–1975, Pre-pride TPS
Stefan Lassenin habitus… Kaikilla kivempaa, kun löytyi lapsena mukava harrastus. *hymiö*
 
// Tässä pitää olla jotain siistiä
Jotain siistiä.
KUBE #10

#76Sally

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hallitseva mestari
Etelä-Korea todellakin siirtyi johtoon ylivoimalla USA:ta vastaan. Hauska tilanne sinällään tuo maali. Korealainen sai lyödä vapaasta paikasta kiekkoa maalin kulmalla ja vaikka ei osunutkaan siihen kunnolla niin silti se lirui hiljaisella vauhdilla maaliin. Ehkäpä juuri siksi se olikin vaikea tojuttava.
 

red.machine

Jäsen
Suosikkijoukkue
Slovakia, Hurricanes, Meidän peli
Valko-Venäjä jäähyilee nyt siihen malliin, että Tšekki tekee kohta väkisinkin avausmaalin.
 
Slovensko, Slovensko, héja héja héja, Slovensko!
Suosikkijoukkue
SaiPa, Ketterä, LA Kings, ManU
Sulak 1-0 Tsekeille. On tuo Bostonin kaksikko kyllä melkoisessa vireessä.
 
Leijonasydämestä huolimatta aina Slovakian kultaisen sukupolven tukena.

Bunder

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Coyotes, Thrashers
Tahmeasti alkanut tämä peli Yhdysvalloilta, mutta hienoa nähdä että Koreakin pystyi maalin tekemään, kun kannattajia kun saapunut paikalle. Saukkosta on haukuttu että ei osaa pelaajien nimiä, mutta tuntuu ainakin Korean pelaajien nimet osaavan lausua.

Ehkä muutamaa vahvistusta kaipaisi vielä USA. Boninolta kysyin äsken itse olisiko haluja liittyä joukkueeseen kun kausi päättyi viime yönä. Ei nyt mitään tyrmäystä tullut, mutta toki itse ehkä näkisin tärkeämpänä vahvistaa pakistoa siltä suunnalta.

Edit: Näköjään Bonino sitten tulikin mukaan :D
 
"Kneel Before Zod!" - Johnny Superbman

#76Sally

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hallitseva mestari
Korea alkoi jäähyilemään eikä siinä kauaa mennyt, kun USA iski kaksi maalia, molemmat maalit 5vs3 tilanteesta. Korea pääsi hetkeksi ylivoimalle, kun Larkin otti jäähyn mutta sitä iloa ei kauaa kestänyt ja nyt minuutin ajan 4vs4. Jäähyjä tuntuu tulevan nyt kovaa tahtia, toki ansaittuja kaikki.
 
Suosikkijoukkue
SaiPa, Ketterä, LA Kings, ManU
Repik 3-0. Peli paketissa. Tshekkiä ei kyllä vli yhtään aliarvioida kannupuheissa.
 
Leijonasydämestä huolimatta aina Slovakian kultaisen sukupolven tukena.

Bunder

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Coyotes, Thrashers
Ikävän näköinen slashi tuli äsken Gaudreaun sormeen. Toivottavasti ei loukkaantunut pahemmin.
 
"Kneel Before Zod!" - Johnny Superbman

Bunder

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Coyotes, Thrashers
6-1! Joko olisi molari vaihto Korealla? Kannattaisi lepuuttaa Daltonia tärkeämpiin matseihin
 
"Kneel Before Zod!" - Johnny Superbman

teude

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit Red Wings/Lions, Jokerit, SaiPa
7-1.
 
"Canada is not Finland" TSN:n studiosta toisella erätauolla finaalin ollessa 3-0. Peli päättyi 3-5.
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Tila
Viestiketju on suljettu.