Pe 11.4.2014 KooKoo - Jukurit, 3. finaali

  • 12 827
  • 71

Isaskar

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Älyttömän tärkeä voitto. Nyt on todennäköisyydet KooKoon puolella tyyliin 95-5. Kaksi erää melko selvää hallintaa ja 4-1 -johto. Toisaalta osa maaleista tuli aika halvalla. Kolmannessa kävi se, mikä urheilussa usein käy kun tappiolla oleva alkaa hyökkäämään riskillä. Pieni paniikki KooKoolle ja Jukureille itseluottamusta maaleista ja lopussa tarvittiin taas tuurit kohdalleen. Tänä vuonna niitäkin tuntuu löytyvän.

Rämöä ja Kauppilaa on tullut kritisoitua, mutta tänään olivat avainpelaajia kauden tärkeimmässä pelissä.
 

cottonmouth

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo & Philadelphia Flyers
Huhhuh.. Meinasi kääntyä aikamoiseksi trilleriksi matsi. KooKoo vei kahta ensimmäistä erää edellisten otteluiden tapaan eli kiekkokontrolli toimi omissa ja pelin alla oli jatkuvasti vähintään kolme ukkoa Jukurien saadessa kiekon. Tiedä sitten toiko neljäs maali hyvänolontunnetta vai ei, mutta kyllähän kolmannessa erässä myös nähtiin ensimmäistä kertaa tässä sarjassa luisteleva ja taisteleva Jukuri-jengi, ei joukkoa hiljakseen hiihteleviä rättikasoja. Nopea maali vielä erän alkuun nosti varmasti vierailijoiden itseluottamusta ja vaikka koko ajan luotto olikin siihen, että mustaoranssit homman hoitavat, niin lähelle Jukurit pääsivät. Rämön loppupainostuksen aikainen kilpipuolen torjunta oli "ihan kohtuullisen" tärkeä pysäytys koko sarjan kannalta. Juuri näillä oikea-aikaisilla kopeilla sarjoja pistetään nippuun.

Aika raadollista, mutta ikävä kyllä ilman Setäsen imaisua Kauppilan aloituksesta tai Tuomisen etukulma ujutusta, Jukureilla olisi ollut hyvän kolmannen erän ansiosta sauma jopa kääntää tämä ottelu Länsi-Savoon ja tehdä sarjasta aivan erilainen. Tätä taustaa vasten kyllä odottelen Galanskya maaliin huomenna. Ei Setänen susihuono ole ollut, mutta ei ole myöskään yhdessäkään pelissä antanut mikkeliläisille minkäänlaista etulyöntiasemaa maalivahtipelissä. Ylipäätään KooKoo on pystynyt tekemään Jukureille viisi maalia per ottelua ja kyllä sillä pudotuspeleissä yleensä voitetaan. Vuosi sitten tehtiin kolmessa finaalissa yhteensä täydet kuusi kaappia mikkeiläisrysään.

Tuomareille ollut muuten varsin helppo sarja ja hyvin siistiä peliä nähtiin tänäänkin. Lopussa oli muutama kolaus, mutta nekin menivät lopulta tasan. Yleisömäärä oli hyvä, mutta kyllä finaaleissa pitäisi se 5000 mennä rikki eli kiitos Liiga ja liitto.

Noh, kolmas kiinnitys ja mitään ei vielä voitettu. Eteenpäin.
 
Viimeksi muokattu:

Old Tom

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Aika raadollista, mutta ikävä kyllä ilman Seppäsen imaisua Kauppilan aloituksesta tai Tuomisen etukulma ujutusta, Jukureilla olisi ollut hyvän kolmannen erän ansiosta sauma jopa kääntää tämä ottelu Länsi-Savoon ja tehdä sarjasta aivan erilainen.

Tarkoitat ilmeisesti kuitenkin Setästä eikä Seppästä? Seppäselle ei kyllä välierässä juurikaan helppoja maaleja tehty.
 

cottonmouth

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo & Philadelphia Flyers
Tarkoitat ilmeisesti kuitenkin Setästä eikä Seppästä? Seppäselle ei kyllä välierässä juurikaan helppoja maaleja tehty.

Jep, jostain syystä tämän Jukuri-häkkärin nimi tuntuu olevan usein täällä päin hakusessa, vaikka tänäänkin nähtiin kyllä ihan mieleen jääviä suorituksia mieheltä jäällä.
 

tosiasia

Jäsen
Suosikkijoukkue
TuTo
Old Tom kirjoitti:
KooKoo löi yleisömäärässä sekä liigan välieräpelin että maaottelun.

Hieno yleisömäärä, eikä tosiaan kovin kauas enää jäänyt Mestiksen yleisöennätyskään. KooKoolla kuiva kausi on todella lähellä päättyä ja tällaisten juttujen luulisi tasoittavan tietä Liigaankin.

Mestaruutta ei kuitenkaan vielä ole jaettu ja yleensä tässä kohtaa Jukurit on löytänyt uuden vaihteen. Saapa nähdä vieläkö jotain yllättävää löytyy jostain takataskusta? 3-0 tappioasemasta nousu olisi uskomaton suoritus finaaleissa ja täysin ainutkertaista, mutta tämän kauden Jukureilta se voisi jopa olla mahdollista. Seuraavaksi lienee kuitenkin KooKoon kannattajien valtausyritys luvassa Mikkeliin. Kouvostoliitto taitaa suunnitella huutoäänestystä jo hallin liittämiseksi osaksi Kouvolaa, heh.
 

Tuusa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jukurit
Noh, kolmas kiinnitys ja mitään ei vielä voitettu. Eteenpäin.

Kaksi erää Jukurit oli taas mukana pelissä, muttei pelissä mukana. Kolmannessa oli jo vähän sitä samaa, millä aikaisemmat playoff-sarjat käännettiin voitoiksi. Kovalla karvauksella ja paineistuksella KooKoon peli sekoaa näköjään aivan samaan tapaan kuin muidenkin. Viimeisetkin energian rippeet on nyt kaivettava jäsenistä, että tähän pystytään. Ja onhan KooKoolla kyllä melkoinen munkkikin näissä matseissa käynyt..tänään ensimmäinen maali niin onnenkantamoinen kuin vain voi olla ja yksi av-maali (tainnut olla joka pelissä?). No av-maalit nyt tietysti on aina enemmän ylivoimajoukkueen sekoilusta lähteneitä, mutta silti. Ja vielä ettei nyt jää epäselväksi tai tule edellisestä väärinkäsityksiä, niin kaksi erää KooKoo oli parempi.

Illan paras keltainen: Toni Jalo (0+2). Illan ei paras keltainen: JP Purolinna.

Kolme peliä ollaan hävitty, mutta ei vielä neljää. Huomenna tuo kolmannen erän peli-ilme jos saadaan kaivettua esiin heti alusta asti, niin maanantaina jatketaan Kouvolassa. Kahden ensimmäisen erän kaltaisella Jukuri-löysäilyillä KooKoo laittaa sarjan poikki lauantaina.
 
Viimeksi muokattu:

Anaconda

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Loistavaa viihdettä perjantai illalle. Hallilla oli hieno tunnelma, väkeä riitti ja mikä tärkeintä Kookoolle kolmas kiinnitys mehukannuun.
 

kotkanpoikii

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sumulaakson kk, Spora forever,
Olipa kertakaikkisen hieno tunnelma hallilla tänään. Kiitos siitä kaikille osallistujille. Huomenna männää Mikkelii ja tuodaan kannu Kouvolaan..Pelaamalla liigaan on se vaan komiaa ei voi mitään., kyl täs ny jää Sporan kabinettinostot valovuosien päähän, ainakin tunnelman osalta. Hienosti veti Kookoo päätykatsomo. Kiitos Kookoo viihdyttävästä illasta. Jukurit ei oo vielä sillassa mut lähellä se sitä kyllä nyt on.
 

Isaskar

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Ja onhan KooKoolla kyllä melkoinen munkkikin näissä matseissa käynyt..

Olen samaa mieltä. KooKoo on pelannut nämä finaalit onnettaren suosiossa. Kerrankin näin, kun tuntuu ettei juuri koskaan sitä onnea ole ollut.

Tuusa kirjoitti:
Kovalla karvauksella ja paineistuksella KooKoon peli sekoaa näköjään aivan samaan tapaan kuin muidenkin.

Mielestäni KooKoo on pystynyt pysymään kiekossa paineen alla ihan loistavasti tässä sarjassa ja myös Hokkia vastaan. Kolmannessa erässä oli tosiaan ajoittain ongelmia. En tiedä johtuiko enemmän Jukureista, oman pelaamisen lopahtamisesta vai molemmista. Joka tapauksessa on mielenkiintoista seurata, pääseekö Jukurit jatkossa paineistamaan KooKoota paremmin myös silloin kun se ei ole selkeästi takaa-ajajana.
 

cottonmouth

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo & Philadelphia Flyers
tämän kauden Jukureilta se voisi jopa olla mahdollista.

Kuten jo kirjoitin, niin mitään ei ole vielä voitettu ja never say never never again, mutta kyllä Jukurien pitää löytää jotain todella uutta tuohon pelaamiseensa tämän yön ja huomisen päivän aikana. Toistaiseksi Jukurit on pystynyt tässä sarjassa pelaamaan yhden sellaisen erän, jossa se on onnistunut pistämään KooKoon aidosti ahtaalle ja liikkumaan paremmin kuin mustaoranssit. Tällöinkin KooKoo oli selvästi asennoitunut puolustamaan johtoaan (, joka oli kieltämättä kostautua). Muutoin KooKoo on nimen omaan kiekkoa kontrolloimalla pystynyt tylsyttämään Jukurien hyökkäykset oikeastaan täysin ja tämä siis juuri KooKoon hyvyytenä, ei niinkään mikkeliläisten huonoutena. Katson KooKoota usein varmaan turhankin kriittisin silmin, mutta tässä sarjassa Kymenlaakson Helmen ylpeys on pelannut sanalla sanoen hyvin.

Ehkä merkittävimmän eron esimerkiksi viime vuoteen tekee KooKoon pakisto, joka on nyt aivan huimasti kädellisempi kuin 2013-finaaleissa. Nyt Jukurien päätyheitoista karvaajille ei lähtökohtaisesti seuraakaan aina pitkä pyöritys, vaan yleensä pakki-pakki-syöttö, jolla karvaavat pelaajat pelataan ulos, ja tilanteen rauhoitus.

Jukureita on toki rasittanut myös keskinkertainen maalivahtipeli, jonka on myös parannuttava selvästi, koska paria helppoa maalia ei vain voi tällaisessa sarjassa antaa eteen joka matsissa. Jukurit eivät varmasti anna huomenna voittoa helpolla ja en edes suuremmin ihmettelisi, vaikka vielä kerran pelattaisiin vielä Kouvolassa. Toivottavasti kuitenkaan ei.

Seuraavaksi lienee kuitenkin KooKoon kannattajien valtausyritys luvassa Mikkeliin. Kouvostoliitto taitaa suunnitella huutoäänestystä jo hallin liittämiseksi osaksi Kouvolaa, heh.

Eiköhän huomenna ole Kalevankankaalla sen verran kymenlaaksoista verta, että äänestys on oikeuttu.
 

Diablo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vimpelin Veto, Urheilullisesti avoimet sarjat
Jahas, Jukurit pääsi tänään taas askeleen lähemmäs, mutta ei riittävän lähelle kuitenkaan. Eikös se Pendo jotain game kakkosen jälkeen tiekkarissa höpötellyt, että kun seuraavaan peliin parannetaan, niin ollaan taas lähempänä KooKoota - tai jotain vastaavaa, paikkaansa piti siis.

Nyt on kyllä Jukureilla melkoinen tehtävä nousta tästä suosta. Sopisi niin tähän tuhkimo-tarinaan, että sieltä vielä Jukurit nousisi, tällä kertaa 0-3 asemasta ottelusarjan voittoon. Mutta lieneekö nyt vuori kiivettäväksi liian suuri ja fyysinen/henkinen väsymys ottanut yliotteen. Setänenkin väsynyt vai mitä lie, kun on ollut tässä sarjassa vain kuin varjo versus edelliset ottelusarjat?!

Harmi kun ei näitä pelejä näe. Varmasti hieno tunnelma ollut tänään Kouvolassa. KooKoolle tämän mestaruuden kyllä soisi, sekä paras vaihtoehto Liigaan näistä jäljelle jääneistä auditoitavista. Tulee Rannistoille kuumat paikat nyt, jos ja kun KooKoo pytyn vie - mielenkiintoiset auditoinnit vol. 2 siis edessä.
 

cottonmouth

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo & Philadelphia Flyers
Mielestäni KooKoo on pystynyt pysymään kiekossa paineen alla ihan loistavasti tässä sarjassa ja myös Hokkia vastaan.

Ylipäätään jos KooKoo mestaruuden voittaa, niin iso kiitos ja osuus siitä menee juuri Hokki-sarjalle. Tästä olen kai kirjoittanut aiemminkin, mutta tuossa sarjassa jokaisesta maalipaikasta piti taistella loistavasti keskustan sumputtavaa vastustajaa vastaan, maalilla oli huippuvireessä oleva maalivahti, kajaanilaiset pelasivat juuri niin sääntöjen rajamailla kuin voivat ja jengissä oli vielä muutama todellinen huippuyksilö (jos VVV on Mestiksen Malkin, niin Guttig on nuori Jagr). Lisäksi ratkaisevassa ottelussa noustiin viimeisen kympin aikana selkä seinää vasten ensin tasoihin ja vielä voittoon eli jos tuo ei valmista finaaleihin, niin ei sitten mikään.
 

Steus

Jäsen
KooKoolta tuli ensimmäinen heikkouden merkki, runkosarjamainen löysäily johtoasemassa kolmannessa erässä. Paha. Ottelusta kuitenkin niukka voitto, jolla saa kolmannen kiinnityksen.

Rämön sulaminen on varmasti ihan hiuskarvan varassa, mutta sitä joudutaan kuitenkin ainakin huomiseen odottelemaan. Setänen puolestaan lahjoitti tänään kaksi maalia, joten kiitos tasoituksesta... Voimmeko jo sanoa ääneen, että KooKoolla on maalivahtietu?

Purolinna jatkoi huonoiluaan ja KooKoo kiitti. KooKoolla taasen Jyrkkiöltä hippasen heikompi peli (tarjosi 2-3 maalipaikkaa Jukureille omilla virheillään). Jukureiden pakeista nostan posimielessä esiin Vaarasuon ja Pablon pelin avaamisen puolesta. KooKoon pakeista ketään muuta ei sen erityisemmin minulle noussut esiin, joka lienee hyvä asia.

Hyökkääjistä nro #1 oli Peltonen, joka useampaan otteeseen vei muutaman Jukureiden pakin sille kuuluisalle kebabkioskille, tosin saamatta tulosta. Tulosta nähtiin sitten YV:llä ja maalista saa kiittää myös upean passin antanutta Kurosta. Jukureilta Jalo veti hyvän matsin sekä tilastoissa, että muutenkin. Mies osaa pitää kiekkoa hallussaan hyökkäysalueella ja löytää myös ne oikeat syöttösuunnat.

Kertauksen vuoksi voisi myös mainita Setäsen olleen TAAS huono.

Tuomareista teki mieli puhua pahaa kolmannessa erässä, jossa KooKoon mieheltä (Tallberg?) ajeltiin pää vinoon ja myöhemmin Jukuri -pelaaja koki saman kohtalon, mutta kummastakaan ei tullut jäähyä. Arvostan kyllä suuresti vallitsevaa, sallivaa playoff -linjaa, mutta mahdollisesti vahingolliset taklaukset pitäisi ottaa molemminpuolisesti pois. Yleisarvosana kuitenki taas kerran reippaasti plussan puolella.

Yleisömäärä oli ihan tyydyttävä, mutta odotin (/toivoin) kyllä +4500 hlöä paikalle. Onneksi nuo vertailukohteiksi heitetyt maajoukkueen ja liigan yleisömäärät jäivät kuitenkin Kouvolan taakse.

Päädystä irtosi ihan hyvin möykkää, sekä painetta Setäselle. Ei silti sovi unohtaa kehua Sarviksia, jotka eivät äänessä kovinkaan paljoa jääneet kakkoseksi kouvolalaisille, vaan jaksoivat tukea omiaan loppuun saakka.

Arvokas jääkiekko-ottelu kaikin puolin.
 

Isaskar

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Lisäksi ratkaisevassa ottelussa noustiin viimeisen kympin aikana selkä seinää vasten ensin tasoihin ja vielä voittoon eli jos tuo ei valmista finaaleihin, niin ei sitten mikään.

Pienestä oli finaalipaikka kiinni ja itse asiassa TuTo ja Hokki olivat menossa finaaleihin vielä 13 minuuttia ennen loppua. Jotenkin KooKoon pelaaminen vapautui kun tuosta tuskaisesta välieräsarjasta selvittiin. Juuri tällä hetkellä pelaaminen on sillä tasolla, että tuntuu hullulta kun valmentaja on lähdössä kauden jälkeen pois.

Olisi tärkeää laittaa sarja jo huomenna pakettiin tai viimeistään maantaina. Ei se paljon tarvi kun kivi alkaa pyöriä toiseen suuntaan.
 

Tuusa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jukurit
Viimeksi muokattu:

Steus

Jäsen
Ihan jonkinmoinen maalipaikka oli Palveella viime minuutilla..joskus tuosta tulee maali, eilen ei tullut.

Voidanneen sanoa Rämön ottaneen ns. game-saver, vai mennäänkö "toisin kuin kotijoukkueella, meillä ei ollut tuuria" -selittelyllä?

Upea tuo Laakkosen laukaus, mutta illan hienoin on silti tuo Peltosen YV-häkki.
 

Tuusa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jukurit
Voidanneen sanoa Rämön ottaneen ns. game-saver, vai mennäänkö "toisin kuin kotijoukkueella, meillä ei ollut tuuria" -selittelyllä?

Se on aina katsojan silmissä.. ei vaan, hyvä torjunta Rämöltä. Pelasti KooKoon jatkoerältä.
 

Tuusa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jukurit
Ei ole KooKoolla Hannu Hanhi,vaan Jukureilla Setänen.

Joo, näin se kai sitten on. Otetaan esimerkkitapaukseksi vaikka eilinen eka maali. Siinähän ei Hannu Hanhilla ollut mitään tekemistä, ei yhtään mitään.
 
Joo, näin se kai sitten on. Otetaan esimerkkitapaukseksi vaikka eilinen eka maali. Siinähän ei Hannu Hanhilla ollut mitään tekemistä, ei yhtään mitään.

Kyllä Mestiksen finaaleissa pelaavan maalivahdin pitäisi osata pitää maila jäässä ennen aloitusta. Taidetaan opettaa jo ensimmäisenä asiana pikkujunnuille.

Hieno matsi, jossa Jukureilla ei kahteen erään ollut mitään palaa. Kolmannessa löysäiltiin ja Jukurit ansaitusti melkein tuli rinnalle. ETEENPÄIN!
 

MurhaaMenoo

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo ja JokiPo sekä HyväPeli
Muutama kommentti:

Jostain syystä KooKoo vähensi OMAA pelaamistaan kolmanteen erään. Siis sitä peliä ja pelitapaa, joilla se on voittanut näitä otteluita. Kiekkokontrollipyrkimystä vähennetiin ja nähtiin paljon enemmän kiekon luovuttamista suosiolla vastustajalle eli annetaan aloite vastustajalle ja pyritään puolustamaan.

Kun pelisysteemi syystä tai toisesta muuttuu itselle epätyypilliseksi, niin vaikeuksia on tiedossa. Ja niitähän nähtiin.

Koposen 2min ajassa 47:55 ja etenkin Västilän 2min ajassa 52:11 olivat melko suoraa seurausta puolustavamman pelitavan hiipimisestä viisikkopeliin. Västilän rangaistusta edelsi muistaakseni Tuomisen epämääräinen ja päättämätön pelaaminen omassa puolustuspäässä, joka johti Jukureiden kiekonriistoon, paineeseen ja pyöritykseen.

KooKoon peli on ollut aivan loistavaa pelirohkeutensa, nopeiden reagointien osalta ja pelisuunnitelman tarkan noudattamisen puolesta jo osittain Hokki -sarjan lopulla ja kaikissa näissä 3 loppuottelussa. Myös pelikuri eli pitäytyminen pelisuunnitelman sisältämissä ratkaisuissa on ollut loistavaa. Paitsi 3. loppuottelun kolmannessa erässä.

Kun Västilän rangaistus kestettiin ja sen jälkeinen Jukurivyörytyskin niin KooKoo sai hetkeksi kiinni omasta pelitä. Pyrittiin taas hyökkäämäänkin enemmän ja hyvällä intensiteetillä. Mutta se lopahti jostain syystä.

5min pelikellossa jäljellä ja aletaan heittämään paineettomassakin tilanteessa kaaripalloa omalta alueelta keskialueelle tai pitkäksi. Onko tällainen KooKoon pelitapaan kuuluvaa? Herrajestas ei. Tätä nähtiin ja Jukurit vyörytti nähdyin tuloksin.

Jos oli väsy niin ei hyvä seuraa. Jos ajatus katosi niin se on äkkiä löydyttävä. Jos tuo loppu 10min oli taktiikkaan niin muuttakaa hemmetissä se äkkiä aiemmin nähdyn kaltaiseksi. Ei Jukureille saa antaa aloitetta. He ovat aloitteen antaneet KooKoolle ja luovuttaneet kiekkoa aivan suosiolla näissä peleissä vastustajalle.

Oula Palveella oli 2paikka tykittää peli tasoihin ihan siitä "kauhukolmiosta" maalivahdin näkövinkkelistä, mutta ei maittanut.

KivaKaveri Pennanen: Liekö sinulla paljonkaan uskallusta yrittää edes? Setänen seisoo maalissa ja sinä enimmäkseen taskubiljardipuuhissa. Taisit tosin ottaa aikalisän. Mutta jos et uskalla peluuttaa Galanzkya niin miten uskallat peluutta Setästä illasta toiseen? Tätä kysyy melko moni.

Siinäpä taas jotain höpinää Sumulaaksosta nähtynä.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös