Patrik Laine shoots, he scores! – suomalaisen supertähden ura NHL:ssä

  • 4 680 880
  • 17 056

LaTe_Show

Jäsen
Suosikkijoukkue
Colorado Rockies: 1980-1981.
Kuriositeettina mainittakoon, että silloin kun Rantanen oli saman ikäinen kuin Laine nyt, niin hänellä oli vyöllään 84 NHL-ottelua tehoin 20+18=38, -32 ja läjä AHL-matseja.

Ehkä näin, mutta tosiaalta Rantanenkin "osasi ajoittaa" huippukautensa sille kaudelle, kun piti alkaa neuvottelemaan jatkosoppareista.
 

LaTe_Show

Jäsen
Suosikkijoukkue
Colorado Rockies: 1980-1981.
Mielestäni markkina on kääntymässä ihan oikein.

Varmasti näin jos asiaa tarkastelee pelaajan kannalta. Organisaation kannalta ei niinkään, mutta hehän ovat itse luoneet tämän ongelman itselleen.
 

-Kantor-

Jäsen
Suosikkijoukkue
IFK
Menee hieman saivarteluksi, mutta kun Rantanen oli saman ikäinen kuin Laine nyt, niin hän oli vetänyt toisen NHL-runkosarjansa lähes loppuun yli PPG-tahdilla.

Tarkennettakoon toki, että katsoin tässä syntymävuotta enkä sitä, että Laine on syntynyt keväällä ja Rantanen syksyllä. Mielestän tuollainen muutaman kuukauden ero tiettyä ajankohtaa tarkasteltaessa ei muuta pointtia mihinkään.

Rautalangasta väännettynä:

Kun Rantanen (s. 29.10.1996) päätti kauden 16-17 siihen astisella saldollaan "84 NHL-ottelua tehoin 20+18=38, -32" hän oli täyttämässä muutaman kuukauden päästä 21 vuotta.

Vastaavasti kahta vuotta aiemmin kun Laine (s. 19.4.1998) päätti kauden 18-19 siihen astisella saldollaan "237 NHL-ottelua tehoin 110+74=184, -9", hän oli kahta päivää aiemmin täyttänyt 21 vuotta.
 
Viimeksi muokattu:

Kimmo Stasi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat
Kaikenkaikkiaan kyllä aivan helvetin outoa touhua Jetsin taholta kun vertaa esim miten Toronto on kohdellut saman kesän omaa ykkösvaraustaan.
Laine olisi voinut ihan yhtä hyvin mennä tuona vuonna ykkösenä, sen verran samantasoisista ja joukkueilleen yhtälailla tärkeistä pelaajista kun on kyse.
Torontolla on näköjään varaa maksaa tähtitieteellisiä summia ties kenestä ja vaikka kuin monesta (mm naurettavan ylihintaisen sopparin saanut Nylander) mutta Jetsillä ei ole varaa maksaa edes markkinahintaa kenellekään. Kummallinen kuvio.
Äkkiä Pate helvettiin vaan tuollaisesta jengistä!
 

Jippo

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Maurice toistaa joka haastattelussa, että Wheeler ja Scheifele on yhdessä pelatessaan ollut pisteissä molemmat top-10 -hyökkääjiä, joten hänen mielestään toimivaa kaksikkoa ei kannata rikkoa. Laineen pelitapa ja Mauricen mukaan esim. Connoria heikompi puolustaminen eivät riitä ykkösen paikkaan ja minuuteille. Sikäli kyllä totta, että eihän tuo lisääntynyt peliaika tulisi kaikki kiekollisiin hyökkäystilanteisiiin.

Ja Jetsillä oli kiistatta(?) hyvä kolmonen, joka haluttiin pitää sellaisenaan. Jää Little ja Laine + paras laituri, joka ei ole ykkösessä kokeilemassa. Marraskuun perusteella Connor ois ollut kiva, mutta se jättäisi Tanskanpojan ykköseen, ja hänellä vähän samaa ongelmaa siellä kuin Laineella per Maurice.

Pointtina siis se, että nää on näitä. Hyviä argumentteja löytyy myös Laineen näkemykselle. Vaikka täällä keskustelu polarisoituu joskus ihan naurettavaksi, niin olisi tärkeää muistaa toisaalta ja taas toisaalta -ajattelu eli ymmärtää toisen "leirin" perusteet. Muiden kuin Jetsin pomojen ja Mauricen ei kuitenkaan tarvitse tehdä päätöksiä.
 

Henkka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Liiga, NHL, CHL, SHL
Vastaavasti kun Laine (s. 19.4.1998) päätti kauden 18-19 siihen astisella saldollaan "237 NHL-ottelua tehoin 110+74=184, -9", hän oli kahta päivää aiemmin täyttänyt 21 vuotta.

Scheifelella oli muuten tässä kohtaa urallaan vyöllään 74 NHL-ottelua. Laineella 110 maalia.
 

Niilo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tampereen Tappara
Tämä on juuri se ongelma tämän päivän NHL:ssä siinä, että missä ennen pelaajien varsinainen pay-day oli vasta toinen tai kolmas soppari jolloin pelaaja on antanut näyttöjä tasostaan, niin nyt käytännössä samaa haetaan nuorten pelaajien osalta sitä lottovoittoa ensimmäisen sopparin osalta.

Laineella on huikea potentiaali, mutta tosiasia on sekin, että on riski maksaa pelkästä potentiaalista.


Niin Barkovin "tilipäivä" tulee olemaan kunhan nykyinen soppari loppuu ? Tosin ei tuo nykyinenkääb pahvi huono ole, mutta uskoisin että seuraava soppari on useita kymmeniä miljoonia ja kestoltaan "pitkä".
Sillä oletuksella että tulevatkin kaudet ovat viime kauden vertaisia ?
 

palle fontän

Jäsen
Suosikkijoukkue
RDS
Maurice toistaa joka haastattelussa, että Wheeler ja Scheifele on yhdessä pelatessaan ollut pisteissä molemmat top-10 -hyökkääjiä, joten hänen mielestään toimivaa kaksikkoa ei kannata rikkoa. Laineen pelitapa ja Mauricen mukaan esim. Connoria heikompi puolustaminen eivät riitä ykkösen paikkaan ja minuuteille. Sikäli kyllä totta, että eihän tuo lisääntynyt peliaika tulisi kaikki kiekollisiin hyökkäystilanteisiiin.

Tässä ei ole kyse pelkästään lisääntyneestä peliajasta, vaan ykkönen pelaa pääsääntöisesti vastustajan ykköskenttää vastaan. Puolustusvastuu on paljon kovempi. Jetsien nokkimisjärjestyksessä kolmonen on pelannut toiseksi vaikeimmat minuutit tasakentin. Kakkoskenttä on siis saanut pelata helppoja minuutteja, mutta tulos ei siltikään ole ollut erikoinen. Laine myös viittasi tähän haastattelussaan, eli on ykkönen, kolmonen ja sitten he.
 

Naamavelli

Jäsen
Suosikkijoukkue
NHL
Ihan näin mielenkiinnosta tarkistin, että vain 8 hyökkääjää on tehnyt viimeisellä kolmella kaudella vähintään 30 maalia/kausi. Nämä ovat aakkosjärjestyksessä:
Kucherov, Laine, Marchand, Matthews, McDavid, Ovechkin, Pastrnak, Tarasenko

Lisäksi 13 hyökkääjää on tehnyt vähintään kahdella kaudella 30 maalia viimeisen kolmen kauden aikana.

Sen sijaan 13 hyökkääjää on pelannut kolme yli 70 pisteen kautta putkeen. Nämä aakkosjärjestyksessä:
Bäckström, Crosby, Draisaitl, Kane, Kessel, Kucherov, Malkin, Marchand, McDavid, Panarin, Pastrnak, Seguin, Wheeler

Lisäksi 12 hyökkääjää on tehnyt vähintään 70 pistettä kahdella kaudella viimeisen kolmen kauden aikana.

Kun tätä laajentaa tuohon 60 pisteeseen, mistä oli aiemmin puhetta, edellisten joukkoon voidaan lisätä 8 hyökkääjää:
Gaudreau, Marner, Matthews, Ovechkin, Pavelski, Scheifele, Tarasenko, Tavares

Lisäksi 35 hyökkääjää on tehnyt kahdella viimeisestä kolmesta kaudesta yli 60 pistettä.

Yllätyin miten vähän enemmän 70-pisteen ylittäjiä oli kuin 30 maalin ylittäjiä. Näyttää todella siltä, että Rantanen ja Barkov liittyvät melko harvinaiseen kerhoon ensi kaudella, jos peli sujuu kutakuinkin kuten näillä kahdella edellisellä kaudella.
 
Viimeksi muokattu:

Giroux

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin Jokerit, Philadelphia Flyers
Tällaista. Kommenteissa on linkki tuohon haastatteluun, mutta se on vain Kanadalaisille.
Pelkkää samaa toistoa tuossa haastattelussa Pekalta. Sanoo, että Laine rakastaa Winnipegiä blaa blaa. Ei toki uskaltanut/viitsinyt mainita kestoinhokkiaan Littleä nimeltä kertaakaan.
 

Knox

Jäsen
Suosikkijoukkue
Flyers
No mikä helvetin Laineen mediavastaava Jalosesta on tullut? Kyllä minä sen ymmärrän, että tekee lehteen jutun haastattelun perusteella, mutta mikä ihmeen veto on mennä kertomaan radioon Patrik Laineen ajatuksia Winnipegistä?

Nauroin samaa. Vittu, vielä jos Sporden saisi tähän kuvioon jotenkin mukaan. Suomalaisten toimittajien aateliset.

Laineen lausuntoja en oikeasti ymmärrä. Aivan sama kuinka vituttaa tai turhauttaa, mutta tuo tapa ei ole oikea.
 

Bunder

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Coyotes, Thrashers
Eniten toivon, että Laine jatkaa Winnipegissä, koska onhan kyse loistavasta kiekkokaupungista. Tosin voisi joku Arizona nyt laittaa offeria pöytään niin jos sitä alkaisi tapahtumaan suuntaan tai toiseen. Kunhan Laine ei mihinkään hmv joukkueeseen päädy niin tilanne on siedettävä.

Littlestä tulee mieleen se kuuluisa valmentajan poika Ville, jonka kanssa superlupaus Luttinen joutuu pelaamaan samassa joukkueessa ja vieläpä yleensä samassa kentässä, jotta täytetään nuoren suomen kriteerit, kaikki pelaa hengessä. Luttinen on koko nuoren ikänsä harrastanut lätkää ja käyttänyt lähes kaiken vapaa-aikansa ulkojäillä ja hallissa kehittyäkseen pelaajana ja saavuttaakseen unelmansa NHL-ammatilaisena. Nyt kun 15 vuotiaalla Luttisella olisi edessä uransa tärkein vuosi C-junioreissa ja limppua pitäisi pistää pussiin vaadittaisiin hommansa osaava sentteri. Suosiva valmentaja kuitenkin haluaa peluuttaa poikaansa Villeä samassa kentässä keskellä. 80% Kaudesta menee samalla koostumuksella ja pikku hiljaa Luttisen peli-ilo menee kun joutuu pelistä toiseen katsomaan Villen kiekon menetyksiä ja tuhnuja syöttöjä. Tällaisen kauden jälkeen on maku touhuun mennyt suuremmillakin lupauksilla ja Luttinen joutuu tekemään kovan päätöksen ja lopettamaan rakastamansa lajin 16 vuotiaana, koska paikkaa Canadan juniorisarjoista tai liigaseuroilta ei tullut. Luttinen jatkaa eläämänsä opiskellen samalla kun valmentajanpoika vetelee sentterin roolia ketsupit naamalla jatkossakin.
Toivottavasti Laine ei ole sellainen pelaaja joka ottaisi hirveästi nokkiinsa yhdestä heikommasta kaudesta ja saisi ensi kaudella kunnon pelipaikan ykköskentästä.

En kyllä ihmettelisi vaikka Byfuglien toivoisi, ettei Pate liity joukkueeseen ollenkaan. Pääsisi käyttämään itse laukaustaan enemmän yv:llä ja ampumaan ohi maalista tai siihen molarin syliin. Samalla Jalosen Pekka heittelee medialle vähän lisää provoa ja löylyä kiukaalle, vääristellen Paten sanoja, mutta maine saadaan takaisin viimeistään sitten kun marraskuussa Laine päättää hyväksyä Jetsiltä saamansa sopimustarjouksen 1 vuosi / 6 miljoonaa ja toteaa, että "no lähretään ny sitten" ja tykittää heti ensimmäisessä pelissään kotona hattrickin ja taklaa vielä svenssoni Pettersonin plekseistä läpi, samalla kun Byfuglien jokaisen maalin jälkeen protestoi ja kaartelee oman maalin ympäri muiden juhliessa Patea.
 
Viimeksi muokattu:

Walkin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pittsburgh Penguins
Mitä luulette, onko Pate saanut Offereita?

Jaa a, kommenteista päätellen voisi luulla, että olisi allekirjoittanut offer sheetin muualle jos semmosia pöydällä olisi, mutta onhan siellä voinnut olla semmoisia offer sheettei, että Pate taustajoukkoineen ovat nähneet ettei ole järkeä allekirjoittaa koska Jets matchaisi kuitenkin. Pekka Jalosen juttuihin pitää aina suhtautua varauksella, mutta vaikuttaa siltä, että huonosti on hoidettu tuo haastattelu Patelta. Rehellisesti sanottuna en tykkää, että Littlen jalkojen alta vedetään matto (mitä mahtaa nuo kommentit tehdä joukkuehengelle) ja muutenkin tuommoinen kitinä on turhaa ja siinä tekee vain itsestään nollan muiden silmissä.

Winnipeg on kova kiekkokaupunki ja heillä on hyvä joukkue kasassa jolla on mahdollisuudet taistella Stanley Cupista taas tulevalla kaudella, luulisi tuommoisessa joukkueessa viihtyvän jos tavoitteena on voittaminen.
 

Henkka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Liiga, NHL, CHL, SHL
Mitä luulette, onko Pate saanut Offereita?

Ehkä jotain tarjouksia on pöydällä, mutta niitä ei ole ollut järkevä allekirjoittaa. Eikä sieltä moni pysty offer-sheetiiä pysty tekemään, kun mies ei mahdu uuden jengin cappiin, eikä se kompensaatio riitä Jetsille.

Kauppatarjouksia on varmaankin pöydällä ja niistä voi löytyä se järkiratkaisu. Kaupalla Jets saisi jotain järkevää itselleen, jolla paikata rosterinsa muut aukot ja rakentaa koko höskä uudelleen.
 

Knutsen

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Kings
Tarkennettakoon toki, että katsoin tässä syntymävuotta enkä sitä, että Laine on syntynyt keväällä ja Rantanen syksyllä. Mielestän tuollainen muutaman kuukauden ero tiettyä ajankohtaa tarkasteltaessa ei muuta pointtia mihinkään.

Rautalangasta väännettynä:

Kun Rantanen (s. 29.10.1996) päätti kauden 16-17 siihen astisella saldollaan "84 NHL-ottelua tehoin 20+18=38, -32" hän oli täyttämässä muutaman kuukauden päästä 21 vuotta.

Vastaavasti kahta vuotta aiemmin kun Laine (s. 19.4.1998) päätti kauden 18-19 siihen astisella saldollaan "237 NHL-ottelua tehoin 110+74=184, -9", hän oli kahta päivää aiemmin täyttänyt 21 vuotta.
Rantasen olisi pitänyt päästä pelaamaan NHL:n ennen varaustaan, jotta vertailu olisi reilu, jos muutamien kuukausien ero ei muuta pointtia mihinkään.
 

BigRedBob

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Florida Panthers, Miami Heat, Trevor Gillies
Ei kukaan täysjärkinen NHL-joukkueen GM halua 5 vs. 5-pelissä umpipaskaa, täysin puolustushalutonta valmentajan kintuille kuseskelevaa surffailijaa joukkueeseensa. Pate kaivaa itselleen hautaa.
 

blue line

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Ei kukaan täysjärkinen NHL-joukkueen GM halua 5 vs. 5-pelissä umpipaskaa, täysin puolustushalutonta valmentajan kintuille kuseskelevaa surffailijaa joukkueeseensa. Pate kaivaa itselleen hautaa.

Kyllä mä luulen, että niitä on aika monta. Just win, baby.

Minusta on ihanaa, että joku sanoo julkisuudessa ketjukaveristaan käytännössä, että kyllä mä muuten, mutta kun se ketjukaveri on ihan paska. Ihan loistavaa. Nää puheet pitää vain kuitata jäällä. Roskaa puhuvista 0+0 -tuhnuista kukaan ei tykkää.

Pate haluaa varmasti pois Winnipegistä, mutta on vaikea uskoa, että jostain irtoaisi tarpeeksi vastinetta. GM:t eivät lähtökohtaisesti tykkää tehdä isoja kauppoja, koska jos ne menevät pieleen, siinä on oma työpaikka heti vaarassa.
 

Siivu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Habs, Ilves
Ylen vuoro ulostaa oma klikkiartikkelinsa Patesta: Kommentti: Patrik Laineen yllättävä avautuminen ihmetyttää – tietääkö hän itse karun totuuden?

Pidän Paten kukkopoikamaisuudesta tiettyyn pisteeseen asti, enkä pahemmin perusta nimettömistä "sisäpiirilähteistä", jos toki ymmärrän miksi anonyymeinä totta ollessaan esiintyisivätkin. Ehkä elämänkerrasta saadaan sitten aikanaan lukea faktaa.

Ylen "tieto" siitä, että Scheifele ei haluaisi Paten kanssa pelata, on melko kyseenalaisesti kirjattu.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös