Patrik Laine shoots, he scores! – suomalaisen supertähden ura NHL:ssä

  • 4 663 456
  • 17 029

Rambokala

Jäsen
Suosikkijoukkue
NHL
En tiedä @Rambokala kuinka paljon seuraat NHLää ylipäänsä, mutta ei tuo runkopelaajien valta ole mikään ihmeellinen asia, vaan lähinnä perinne amerikkalaisessa joukkueurheilussa. Valmentajalla on päätösvaltaa vain runkopelaajien tuella.
Paljon, toki en ehkä ihan niin tarkasti kuin muutamaa joukkuetta. Runkopelaajien valta ei ole ihmeellinen asia, onhan se näin. Mutta kapteenistolla pitäisi olla sen verran munaa, että ei ihan kuitenkaan blokata tai proteistoida julkisesti valmentajan päätöksiä ketjukoostumuksista. Jetsissä kannattaisi johtoportaankin miettiä, että ketkä on osa Winnipegin tulevaisuutta: Papat Little, Wheeler ja Buff, vaiko Ehlers, Laine ja Connor? Keneen kannattaa panostaa, ketkä ovat releventteja muutama vuosi tästä eteenpäin?
 

MadSpade

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät, Habs
Winnipegissä valmentaa ulkopuolisen silmin Blake Wheeler, eikä Paul Maurice.
Tämä on tosiaan näkynyt läpi surkuhupaisalla tavalla. MoMo on täysin talutushihnassa.

Hyvä kun toimittaja kyselee ottelun jälkeen tyyliin "Miksi vtussa Blake ja Mark pelaavat myös alivoimat ?"

- Well uh.. they are both veterans and uh.. they have good sticks.. uh.. yeah.. next question.
 

Wire

Jäsen
Linkissä puhutaan myös muutaman kärkinimen erilaisesta suhtautumisesta arkisiin asioihin. Joka väitteiden mukaan luonut kitkaa joukkueen sisällä. Ja Patrik pitänyt jotain vaatimuksia naurettavina?

Mitähän tällaisia voisi olla? Tässäkin ketjussa perattu monia arjen asioita (ja toinen ketjukin avattu), mutta eivät kuulema monen palstalaisenkaan mielestä vaikuta millään lailla yksilön ja joukkueen suorittamiseen.

Vai vaikuttavatko sittenkin?

Ainakin Scheifele on kiihko Brady-dietin kannattaja. Veikkaan että Pate haistattaa pitkät tälle.

Nämä johtavat pelaajat voisi katsella peiliin ja kysellä miten oma vuoden vaihteen jälkeinen kulki. Sen jälkeen katsella miten nuoremmat pärjäsi.

Wheelerillä ja Littlellä ainakin on kinaa tai jotain koska eivät ole vuosiin pelanneet vaihtoakaan yhdessä.
 
Viimeksi muokattu:

Wild-Chester

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pittsburgh Penguins
Laine on korkeana varauksena sikäli aika poikkeavassa asemassa, että joukkue on mestarikandidaatti ja Laine itse ei ole joukkueensa ydinryhmää, vaan ykköshepat ovat kaikki vanhempia. Perinteisesti tuo ei välttämättä ole ollut kivuton asetelma. Treidatuiksi ovat tulleet vastaavassa tilanteessa viime vuosina äkkiseltään muistelemalla ainakin Drouin ja muutama Bruinsin korkea varaus.

Tämä onkin mielenkiintoinen huomio. Ja melkein kaikki näistä ovat saaneet ainakin jonkinasteisen "ongelmapelaajan" maineen. Onko näiden korkealla varattujen pelaajien ongelmat varausseurojensa kanssa seurausta siitä että ei kyennyt murtautumaan osaksi joukkueen runkopelaajistoa, vai ovat muuten vaan hankalia ihmisiä?
 

Tadu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
Laji kuin laji niin tollaset kuppikunnat kyllä pilaavat ryhmähengen. Jos joukkue ei ole yhtenäinen ei varmaan kannata ensi kaudelta odottaa hirveästi.

Toki voihan tuollaiset asiat saada nopeasti ratkaistuakin, eivätkä nämä huhut välttämättä edes pidä paikkaansa.
 

Tombe76

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK
Ainakin Scheifele on kiihko Brady-dietin kannattaja. Veikkaan että Pate haistattaa pitkät tälle.

Voi olla toki joo hieman riistiriitainen fiilis esim. vieraskiertueella jos osa painelee yhdessä kylille (terveys)ruokailemaan ja mm. Laine/Ehlers painaa huoneeseen hakkaamaan pleikkaa ja sitten illalla ranut ja pihvi.

Ehkä siellä on kauden loppuessa käyty joukkueen sisäiset kehityskeskustelut ja veikkaan että huippu-urheilijan arvot ei ihan jokaisella kohtaa. Toki varmasti vikaa molemmissa leireissä. Tai no, Lainehan itse sanoi tänä kesänä että:

"Tuntuu, että olin kauden lopulla parempi pelaaja kuin vuosi sitten. Se on ainoa mikä merkitsee henkilökohtaisesti"

joten miksipä muuttaa omia toimintamalleja.
 

larzzon

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ukraina
Tämä onkin mielenkiintoinen huomio. Ja melkein kaikki näistä ovat saaneet ainakin jonkinasteisen "ongelmapelaajan" maineen. Onko näiden korkealla varattujen pelaajien ongelmat varausseurojensa kanssa seurausta siitä että ei kyennyt murtautumaan osaksi joukkueen runkopelaajistoa, vai ovat muuten vaan hankalia ihmisiä?

En usko, että ovat hankalia ihmisiä. Esim noista Bruinstaustaisista Kessel on Kessel, mutta olen ihan varma, että esim. Seguin tulee vielä, ehkä on jo tullut, siihen samaan tilanteeseen missä oli aikoinaan toisella puolella: on veteraanina huomannut ajan ja uran kuluvan vauhdilla ja ymmärtänyt, että jos haluaa voittaa, niin päivittäisen tekemisen tasoa on nostettava. Ja sitten vituttaa, kun jonkun superjunnun intensiteetti treeneissä on vähän sellaista tuntuman pitämistä ja käsien lämmittelyä. Eli rima on samalla tasolla kuin Seguinilla itsellään oli nuorempana.

Sille on (ehkä hyvät) syynsä, että jotkut GMt rakentavat joukkueensa runkoa osapuilleen samanikäisistä pelaajista. Ja ehkä myös, miksi sellaista lennosta nuorentamista on palkkakatto-NHLssä toistaiseksi nähty aika vähän. Ajetaan mieluummin yhdellä rungolla auringonlaskuun ja sitten rysäyksen kautta uusiksi.
 

Wire

Jäsen
Luin artikkelin missä Scheifele kertoili tosta dieetistään ja elämäntavoistaan, ja kyllähän tuo aika pehmeäpäisen touhulta vaikutti. Aika paljon jotain pseudotiede paskaa ja "toksiinien" huuhtelemista kehosta jollain sitruunavedellä. Juuh.

NFL starba pelaa runkosarjassa 17 viikossa 16 peliä ja päälle max 4 pleijaria. Tyhmemmätkin tajuaa että jääkiekkoilija tarvii hieman erilaista.
 

Ck

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Toronto Maple Leafs, NHL suomalaiset
Jos vaatimus on Scheifelen ruokavalio, niin väitän, että moni muukin sanoo, että painu nyt sinne missä aurinko ei paista.

Itse syön pääsääntöisesti todella terveellisesti ja kulutus on varmasti viikolla todella kovaa tasoa, mutta herkutellakin pitää.

Vielä enemmän voi herkutella kun on Laineen ikäinen. Kaikista tärkeintä on se, että syö tarpeeksi. En usko kuitenkaan, että Laine syö pelkkää pizza-kebabia vaikka pelaakin pleikkaa. Todennäköisempää on se, että Laine syö kohtuullisen hyvin huippu urheilijaksikin. Siihen herkut päälle, mitkä nuorilla menee vaan suoraan lihakseen.

Phil Kessel hodarijonosta ja Usain Bolt mäkkäristä sanoo moi.
 

palle fontän

Jäsen
Suosikkijoukkue
RDS
NFL starba pelaa runkosarjassa 17 viikossa 16 peliä ja päälle max 4 pleijaria. Tyhmemmätkin tajuaa että jääkiekkoilija tarvii hieman erilaista.

Miksi ihmeessä pitää jotain pelien määrää alkaa laskemaan, kun loppujen lopuksi on kyse siitä, että olet ravinnon puolesta täydessä iskussa jokaisessa treenissä jne.. Tai toisin päin, ei treeneissä pidä olla huonommin valmistautuneena kuin peleissä. Toki kukaan ei ole kone ja välillä on lupa lipsua, mutta mielestäni tämä on se seikka, joka on pitkässä NHL-kaudessa kaikkein haastavinta. Jos alat vetämään treeneissä puolivaloilla, niin tämä seuraa myös peleihin.

Ikävää, jos Jetsin joukkueessa on huono henki. Käytännössä johtavat pelaajat määrittävät jopa valmentajaa enemmän päivittäisen tekemisen tason. Eli miten pelaajat valmistautuvat treeneihin ja miten näytetään esimerkkiä esim. lihashuollon ja muun palautumiseen vaikuttavan osalta? Olen tämän kirjoittanut jo liian monta kertaa tänne palstalle, mutta K.Timonen totesi Chicagon mestaruuskeväänä, että joukkueen ydinporukan tekemisen taso joka päivä oli niin jäätävällä tasolla, että se veti kaikki uudet pelaajat mukaansa. Chicagon porukan ero on tietysti se, että näillä kavereilla muutamat sormukset sormessa tuomassa auktoriteettia.

Lopuksi pitää vielä todeta, että faktat ovat aika kaukana tästä keskustelusta. Nyt ilmeisesti tiedetään, että Scheifele pakottaa muut syömään oman ruokavalionsa mukaan? Eikä siinä, ei tuo Scheifelen ruokavaliohaastattelu ollut mitenkään ihmeellinen. Ei punaista lihaa, kaikki väsymystä aiheuttava pois ruokavaliosta ja paljon hiilareita treenien jälkeen ym.. Toki tuossa oli oman hifistelynsä mukana sitruunavesien muodossa. Muutoin kuulosti vähän samalta kuin Lauri Markkanen kertoi omasta ruokavaliostaan. Markkanen mietti vakavasti oman kokin palkkaamista.
 

Rambokala

Jäsen
Suosikkijoukkue
NHL
Nojoo, en minäkään usko että tuolla sentäs mitään ruokavaliota pakotetaan.

Katselin uudestaan tuon Paten kauden loppuhaastiksen, jossa puhuu selkäongelmista. Melkein tuntuu, että vähättelee ongelmaa, vaikka sanookin että se ei ole tekosyy. Onhan se miehisempää sanoa nuin. Toivottavasti kyse ei nyt ole mistään kovin pahasta ongelmasta.
 

Ck

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Toronto Maple Leafs, NHL suomalaiset
Chicagon porukan ero on tietysti se, että näillä kavereilla muutamat sormukset sormessa tuomassa auktoriteettia.

Kyllä ja voi olla, että myös joukkuehenki ja yleensäkin kaikki tekeminen sekä johtajuus oli eri tasolla.

Toki tämä on pitkälle kokoajan spekulaatiota, mutta aikaisemmat Stanley Cup voitot ja myös kärkipelaajien henkilökohtainen menestyminen sekä varsinkin joukkueen hyvä tasainen suorittaminen on varmasti se avain, miksi Chicagon tilanne on ollut erilainen.

Wheeler on nyt 2 kautta tehnyt sen 90 pistettä rajattomalla peliajalla ja päätäntävallalla parhaiden kavereidensa kanssa. Scheifele ennen tätä kautta kerran yli 80 pistettä juoden sitruunamehua. Sitä ennen on aika ohkaista ollut siihen nähden, että Mäkki-Fortnite-Pate teki lähes 50 maalia ja 70 pistettä 19 vuotiaana ja pelasi huonompien pelaajien kanssa suurimman osan kaudesta ja pienemmällä peliajalla.

Mutta siis spekulaatiolla mennään. Omaan silmään tuo huono joukkuehenki ja osan pelaajista ylimielinen asenne ja huono joukkuehenki on ollut siitä asti kun aloin Jetsiä seuraamaan. Kuten myös Mauricen vajaavainen vaikutusvalta joukkueessa. Sellanen HIFKin 80-luvun meininki, mutta voin olla ja saan olla täysin väärässäkin.

Toki, pitää sanoa myös toiselta puolelta, että jos Paten tekemisessä oikeasti on sanottavaa, siis ne treenit ja ruokailu, että on mennyt porsasteluksi (en oikein tätä usko), niin silloin tietenkin paljon kehittymisen varaa on siellä.
 

Via Dolorosa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
En ota kantaa siihen, että johtaako kuppikunta Jetsiä taikka onko Laine organisaation musta lammas. Sen sanon kuitenkin, että joukkue oli erittäin kuriton ja lähes ylimielinen viime kaudella käytännössä jokaisessa pelissä mitä seurasin. Ero toissa kauden joukkueeseen oli aivan valtava, joka oli erittäin kurinalainen ja viimeiseen asti pelitapaansa noudattava joukkue.

Jotain kitkaa joukkueen sisällä on varmaan ollut viime kauden aikana. Ei se korttipino vaan voi romahtaa noin totaalisesti yhden kesän aikana, kun vaihtuvuuskiin oli hyvinkin vähäistä. Laine nyt tuskin on mikään joukkueen myrkyttäjä ja vielä vähemmän epäilen Wheelerin vetävän siellä yhden miehen showta.
 

FASlapsi

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Se iso musta pakki on salee pahin syöpä ja Patrikin kiusaaja. En osaa kirjottaa sen nimeä oikein joten sanon vaan Big Buff. Tämä on faktaa. Perustan sen siihen ettei Big Buff ole syöttänyt melkein koskaan ylivoiman aikana Laineelle niissä peleissä joita oon katsonut, vaikka Pate on ollut lapa pystyssä vapaana omalla snaipperin tontillaan. Koulukiusaava pelle on siis selkeästi Big Buff, tuo Winnipegin Matti Hagman, salee inissyt Laineen kalsareistakin jotain kuten kunnon koulukiusaajien kuuluu. Sitruunamehu-Scheifele on sit toinen, Big Buffin kaa aina nojailevat treeneissä laitaan vierekkäin, räkivät jäälle ja mölisevät Laineelle ja muille junnuille kuin ylä-asteen röökipaikalla ikään.

Toivottavasti Laine pääsee koulukiusaamispaikasta pois. Sebastian Aho vois ostaa sen omilla rahoillaan Carolinaan ni ei tuu palkkakaton kaa ongelmia. Pulju saa kans tulla, hinta sillä lienee semisti Lainetta pienempi.
 

agent082

Jäsen
Saku Koivu taisi olla aikoinaan sillä ydinryhmän puolella, joka yritti saada junnujen touhuun järkeä eikä silloin kritiikkiä Suomesta kuulunut, niin jos ei nyt kuitenkaan ihan suolata Jetsin sydäntä.
 

laamis

Jäsen
Suosikkijoukkue
Nashville Predators
Onkohan Pate ottanut homman liian löysin Rantein..

Kovia väitteitä! Patrik Laine haluaa lyhyen NHL-diilin, taustalla erimielisyydet Winnipeg-tähtien kanssa - "Ei tullut toimeen" | Leijonat

Mielenkiintoista kyllä nähdä minne päätyy, jos väitteet pitävät paikkaansa ja offer sheettiä isketään pöytään..
Väillä kyllä tuntuu että IS/IL ottaa juttunsa esim täältä tai fanien twitter feedistä... Ristolaisen siirtohuhusta tuli kans juttu eilen tai joskus

Suurin ongelma tässä lienee kuitenkin valmentaja, jonka tehtävänä on huolehtia joukkueen pelaamisesta. Sukupolvien välinen kuilu tuossa on, ja vanhempien mielestä nykynuoriso saavuttaa asiansa liian helpolla. Laine ei varmastikaan taas sitten tykkää siitä, että Wheeler ja Scheiffele sanelevat pelikavereidensa nimet ja on tässä asiassa ihan oikeassa. Paul Mauricelta kaivattaisiin kurinpalautusta koko joukkueelle, mutta tällaista tuskin tulee tapahtumaan.

Siis Laineen laiskuus on Mauricen syytä? Vai mitä tarkoitit?


Mistä muuten tämä kuppikunta keskustelu on lähtenyt? En ite ihan hirveän montaa jetsin peliä ole katsonut mutta ei niissä ainakaan ollut edes viitteitä moisesta. Onko tähän jotain faktaa tai edes viitteitä?
 
Viimeksi muokattu:

Ck

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Toronto Maple Leafs, NHL suomalaiset
Siis Laineen laiskuus on Mauricen syytä? Vai mitä tarkoitit?


Mistä muuten tämä kuppikunta keskustelu on lähtenyt? En ite ihan hirveän montaa jetsin peliä ole katsonut mutta ei niissä ainakaan ollut edes viitteitä moisesta. Onko tähän jotain faktaa tai edes viitteitä?

Onko Laineen laiskuudesta jotain viitteitä yleensäkään. Kaukana täydellistä 5 vs. 5 pelaajasta kylläkin. Ihan hemmetisti parannettavaa, mutta jos on yks parhaimmista laukauksista käytettävissä, niin käyttäkää. Prosentuaalisestikin laskettuna tulee maaleja paljon.
 

Via Dolorosa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
Onko Laineen laiskuudesta jotain viitteitä yleensäkään. Kaukana täydellistä 5 vs. 5 pelaajasta kylläkin. Ihan hemmetisti parannettavaa, mutta jos on yks parhaimmista laukauksista käytettävissä, niin käyttäkää. Prosentuaalisestikin laskettuna tulee maaleja paljon.

Laineen pelityyli nyt näyttää lähinnä siltä kuin olisi laiska ja vittuuntunut, koska ei ole mikään päätön kohnottoja joka painelee miljoonaa. Kummasti Marice miestä kuitenkin kehui ja uskon kyllä hänen tietävän paljon enemmän mitä Jatkoajan keskustelupalstan kirjoittelijat.
 

laamis

Jäsen
Suosikkijoukkue
Nashville Predators
Onko Laineen laiskuudesta jotain viitteitä yleensäkään. Kaukana täydellistä 5 vs. 5 pelaajasta kylläkin. Ihan hemmetisti parannettavaa, mutta jos on yks parhaimmista laukauksista käytettävissä, niin käyttäkää. Prosentuaalisestikin laskettuna tulee maaleja paljon.
No sen verran mitä oon hänen pelaamista katsonut niin on paljon enemmän kuin viitteitä. Harjoittelusta en tiedä mutta jokaisessa matsissa jonka olen katsonut kokonaan tai osin niin on ollut laiskaa pelaamista.

Laineen pelityyli nyt näyttää lähinnä siltä kuin olisi laiska ja vittuuntunut, koska ei ole mikään päätön kohnottoja joka painelee miljoonaa. Kummasti Marice miestä kuitenkin kehui ja uskon kyllä hänen tietävän paljon enemmän mitä Jatkoajan keskustelupalstan kirjoittelijat.

En ole jaksanut kuunnella valmentajien haastatteluita mutta haukkuvatko valmentajat koskaanpelaajiaan, siis yksittäisiä?
On muuten mös eroa olla "päätön kohnottaja" ja pitää ns oma mies tai edes näyttää yrittävänsä.
 

Wire

Jäsen
Laineen pelityyli nyt näyttää lähinnä siltä kuin olisi laiska ja vittuuntunut, koska ei ole mikään päätön kohnottoja joka painelee miljoonaa. Kummasti Marice miestä kuitenkin kehui ja uskon kyllä hänen tietävän paljon enemmän mitä Jatkoajan keskustelupalstan kirjoittelijat.
Suomalaiset tunnetusti arvostaa pelaajia jotka vetää hullun ravia ympäri kenttää. Pisteistä tai muusta hyödystä viis, kunhan painaa hommia prkle. Muutama vuosi sitten kansa kohisi kun nevahöd Haula tuli MM-kisoihin. Oli kuulemma kova luistelemaan ja tekemään hommia -> vahvistus.
 

Via Dolorosa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
En ole jaksanut kuunnella valmentajien haastatteluita mutta haukkuvatko valmentajat koskaanpelaajiaan, siis yksittäisiä?
On muuten mös eroa olla "päätön kohnottaja" ja pitää ns oma mies tai edes näyttää yrittävänsä.

Ei varmana hauku, mutta miksi jauhaa sitten paskaa, että Laineen kiekoton peli on parantunut ja on selkeästi parempi pelaaja, mitä esimerkiksi oli vuosi sitten? En väitä että Laine nyt olisi kentällä mikään Sebastian Aho, joka robottimaisesti tekee jokaisen asian oikein, mutta en vain ymmärrä miten asiantuntijat palstalla lyttää miehen.
 

laamis

Jäsen
Suosikkijoukkue
Nashville Predators
Ei varmana hauku, mutta miksi jauhaa sitten paskaa, että Laineen kiekoton peli on parantunut ja on selkeästi parempi pelaaja, mitä esimerkiksi oli vuosi sitten? En väitä että Laine nyt olisi kentällä mikään Sebastian Aho, joka robottimaisesti tekee jokaisen asian oikein, mutta en vain ymmärrä miten asiantuntijat palstalla lyttää miehen.
Haastatteluissahan aina heitetään vakiovastaukset, en usko että sitä ajatellaan varsinaisesti paskan jauhamisena. Klassisia "kehitystä on tapahtunut", "parhaamme teimme mutta ei vaan pomppinut", "juu hän on todella hyvä sekä pelaajana että ihmisenä" jne. Noita kommentteja on varmaan aivan jokainen nhl pelaaja heittänyt kun on kysytty.
En tietysti asiantuntija ole mutta kyllähän jokainen on huomannut kuinka lepsusti laine on esim omaa miestän ajoittain vartioinut.
Toivottavasti parantaa peliään ja jatkossa nousujohteinen ura
 

Via Dolorosa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
Haastatteluissahan aina heitetään vakiovastaukset, en usko että sitä ajatellaan varsinaisesti paskan jauhamisena. Klassisia "kehitystä on tapahtunut", "parhaamme teimme mutta ei vaan pomppinut", "juu hän on todella hyvä sekä pelaajana että ihmisenä" jne. Noita kommentteja on varmaan aivan jokainen nhl pelaaja heittänyt kun on kysytty.
En tietysti asiantuntija ole mutta kyllähän jokainen on huomannut kuinka lepsusti laine on esim omaa miestän ajoittain vartioinut.
Toivottavasti parantaa peliään ja jatkossa nousujohteinen ura

PM on Laineen uran aikana antanut hyvinkin tiukkaa kommenttia miehen pelaamisesta, todeten että tiettyjen osa-alueiden on parannattuva, kunnes viime kaudella alkoi kuulua päinvastaista kommenttia, eli ei nyt ihan sitä puhdasta perus kiekkojargoniakaan aina tule Mauricelta.

En väitä henkilökohtaisesti Laineen kiekottaman pelin parantuneen ja otanta itselläkin on varmaan nähtynä n.80% Laineen peleistä NHL:ssä. Mitä sanon, niin valmentajat näkevät asiat hyvinkin erillä tavalla ja osaavat katsoa asioita, joista me emme tiedä hölkäsen pöläystäkään.
 
Viimeksi muokattu:
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös