Patrik Laine shoots, he scores! – suomalaisen supertähden ura NHL:ssä

  • 4 663 791
  • 17 029

mirasane

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Penguins, sympatiat Ässille
No ei ole kyllä jutun kirjoittaja katsonut samaa peliä tai sitten on joku Laineen vihaaja tai ymmärrys pelistä täysin kateissa. itse katsoin pelin ja mitään laiskuutta ei todellakaan ollut havaittavissa eikä mitään kiekonmenetyksiä tai kaksinkamppailujen häviämistä. Laine itse oli tyytyväinen omaan peliinsä ja Larsen sanoi haastattelussa että Laine pelasi hemmetin hyvän pelin. Kannattaa katsoa tuo peli jostain uusintana jos siihen on mahdollisuus,

Oli kyllä aika ala-arvoinen juttu. Laine on ollut loukkaantuneena ja samaan aikaan käynyt hautaamassa ennenaikaisesti kuolleen isänsä. Vamman takia oli tauko harjoittelusta ja surutyön takia varmaan ollut muitakin asioita mielessä kuin jääkiekko. Kuka odottaa, että vamman jälkeen ekassa pelissä on parhaimmillaan? Teki kuitenkin maalin ja kun aiemmin on haukuttu laukausten vähyyttä, tuli niitä nyt 7. Ja silti suomalainen toimittaja löytää syyn dumata pelaajan lyttyyn.

Kävin huvikseni lukemassa HFBoardsilta, mitä Columbuksen fanit kirjoitti Laineesta pelin jälkeen. Tässä arvioita:

"Patty wasnt hitting the target much today but boy was he trying. 'Only' 7 sog but must have had +15 shot attempts. Love to see it"

"Tex and Laine were monsters"

"my three stars:
1. Laine
2. Texier
3. Danforth
Patrik over Alex only because he had a long breakout. "

"Patrik had some problems in the 1st period but don`t forget he didn`t play from 11/03. Besides he can`t train some times. What did you wait. Besides the problems weren`t in the 2th part of the game."

"Many of Laine's misses were onetimers from not optimal passes, he just wanted to shoot and not over handle."

"I liked when Laine’s shot hit the goalie in the helmet and then during a stoppage Laine tried to get the ref to check on him."

"Im taking Laine over Bjorkstrand every day and twice on Sunday. This team is completely different with him in the lineup"

"I'm very pleased with Laine's game."

"The reality of Laine mostly hasn't been that good. Tonight he was good, let's see him do that more."

"Three stars:
Texier
Laine
Nyquist (GWG) "

"I thought Laine (among others) played well, hope he will continue to build on this."

"Nyquist got 1st star? Lol what? I would have figured it would be Laine"
 
Oli kyllä aika ala-arvoinen juttu. Laine on ollut loukkaantuneena ja samaan aikaan käynyt hautaamassa ennenaikaisesti kuolleen isänsä.
Kyllä nyt taisi toimittajan/toimituksen tahdikkuus olla hieman kateissa, siinä missä Laine omaankin silmään pelasi varsin mukiinmenevän pelin.
 

palle fontän

Jäsen
Suosikkijoukkue
RDS
Aika hurja on analyysi yhden pelin perusteella. Tai no, varmasti tuossa on kirjoittajalla pidemmän aikavälin mielipide muodostunut jo aiemmin, mutta jutun kirjoittaminen yhden loukkaantumisen jälkeisen ottelun kylkeen on varsin outoa. Varsinkin kun jutussa pääasiassa analysoitiin tämän yhden pelin esitystä, niin metsään meni.

Loppuun toki totean, että itse olen täällä Laineen heikkouksia paljonkin manannut ja nyt olisikin mukava nähdä pidempi pätkä pelejä ilman vaivoja.
 

chauron

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIMARS
On tullut sääntömuutos. Mielestäni se nykyään hyväksytään, vaikka maali ei paikallaan olisikaan. Jos katsotaan tahalliseksi/pelitilanteessa siirtyneeksi. Tai varmaan pitää olla ns. maalipaikka + veto samaan aikaan niin silloin hyväksytään.

Mutta ei enää vihelletä peliä heti poikki jos on ns maali tuloillaan.
Toi oli niin päivänselvä maalin potkaiseminen paikaltaan että mitään järkeä hylätä, tyhjiin se veti.

Katoin kaks ekaa erää ja Laine oli ihan ookoo, vedot meni mihin sattuu mut liikkui kuitenkin kohtuu liukkaasti ja kiekollinen taito nousi esiin pariin kertaan. Ei tietenkään pörrää niinkuin esim Domi mut toisaalta ihan hyvä vaan. Iso äijä on aina vähemmän sähköinen liikkeessään.

Danforth on muuten tosi hyvä löytö euroopasta vaikka mehän kaveri jo tiedettiin
 

Henkka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Liiga, NHL, CHL, SHL
Ihan hyvä peli pahasti pelivireettömänä, jos vedot meni "mihin sattui". Sai kuitenkin 7 maalia kohti / 11 fenwickiä ja 1 maaliinkin. Tuolla tahtiin tulee kovaa tahtia.

Aiemmin vinguttiin ettei lauo tarpeeksi. Nyt on ainakin vastattu siihen asiaan.

Katellaan mitä viiden matsin jälkeen, kun alkaa päästä oikeaan pelivireeseen.
 

Stevie

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Pääseekö Pate yyveellä vetopaikoille vai osataanko pelata hyvin pois? Hienoa ja tärkeintä että teki paluun vaikeiden aikojen jälkeen.
 

Götze

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
Täysin samaa mieltä. Kaikessa tahdittomuudessaan ihan trollitason kamaa mikä valitettavasti alkaa olla vakio näissä Jatkoajan kolumneissa.
Otsikosta asti paistaa jo kilometrien päähän halu päästä laukomaan totuuksia karjalalippiksille, etteivät vaan kurjat lähde liikaa hehkuttamaan. Sama ilmiö toistunut monesti, kun jollakin suomalaisella kulkee.
 

hammerhead

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kokudo Keikaku
Nopeasti tsekattuna tämä kujalla oleva Nico Oksanen taitaa muutenkin olla sellainen negankautta kirjoittelija. No tietääpähän jatkossa skipata pojan jutut.

Itsekin luin siis jutun ensin, ja mielessäni harmittelin jos ei Patella edes yritystä ole. Mutta täältähän se toinen totuus sitten löytyikin.
 
Suosikkijoukkue
Steelborn, Ich bin ein mouhijärveläinen

ZayWest

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, Käännettävät rotsit, Ensisijainen kontakti
Näkemättä peliä, niin nyt on kyllä hämmentävän iso ero Jatkoajan ja Ylen Laineen paluuanalyyseissä:


Olisiko agendat hahmoteltu jo ennen peliä? Kyseessä nyt kuitenkin on yhtälö Laine-Media
 

Ippenator

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomi, Ilves, Carolina, Colorado ja Florida
Nopeasti tsekattuna tämä kujalla oleva Nico Oksanen taitaa muutenkin olla sellainen negankautta kirjoittelija. No tietääpähän jatkossa skipata pojan jutut.

Itsekin luin siis jutun ensin, ja mielessäni harmittelin jos ei Patella edes yritystä ole. Mutta täältähän se toinen totuus sitten löytyikin.
Ei tietenkään mikään täydellinen peli ollut Laineelta, ja kieltämättä jonkin verran kiekot polttivat lavassa ja laukaukset lähtivät aika luvattoman epätarkasti. Mutta jos sanotaan, ettei yritystä ollut ja ettei luistin kulkenut, niin siinä ollaan sitten oikein kunnolla kuutamolla. Luisteli hämmästyttävän hyvällä temmolla, varsinkin noin pitkän tauon jälkeen, ja loi kyllä hyvin paikkoja sekä itselleen että joukkuekavereilleen. Mielestäni varsin selvästi posin puolelle meni tuo peli joka tapauksessa, vaikka paljon on toki korjattavaa varsinkin laukauksen osalta. Eiköhän se sieltä ala taas löytymään, kun vaan saa pelejä alle.
 

adolf

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat & Haminan Palloilijat
Oksasella taitaa olla jotain henkilökohtaista ärsytystä Lainetta kohtaan, tai ehkä se kohdistuu tähän hänen ympärillään pyörivään hypeen.

Jostain Kaukosen laidalla jaksosta oli viime tai sitä edellisellä kaudella pyhitetty iso osa pelkästään Laineesta puhumiseen. Vaikka aihetta kritiikille silloin olikin, niin kyllä ne Oksasen överiksi menevät tuntemukset häntä kohtaan kävi aika hyvin siinä selviksi.
 

Iker

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Kyllä tosiaan on oikein odotettu, että pääsee iskeä kimppuun.

Ei jumalauta, kaksi kuukautta sivussa loukkaantumisen jälkeen ja vähän yli viisikymppinen isäukko käyty hautaamassa siinä välissä Suomessa, paluupeli jossa aktiivinen ote ja yksi tehty maali ja joku perkeleen toope ei malta odottaa, että heti sen ensimmäisen paluupelin jälkeen pääsee lyttäämään että kyllä nyt huonolta näytti ja ei passaa totuutta unohtaa pelkän maalimerkinnän varjoon.

Mä häpeän.
 

Luge H

Jäsen
Suosikkijoukkue
80
Peliä väsyneillä silmillä seuranneena sanoisin, että totuus on siellä näiden artikkeleiden välimaastossa.
Vähään on tyytyväinen jos paluupeli oli hyvä. Laine on ollut pitkään poissa joten ei ihme että oli pelin ulkopuolella, isossa maailmassa jos katsoo Columbuksen häsää niin enemmän sieltä puukkoa lentää kuin kehua peliesityksestä. Paikkojahan oli kymmeneen maaliin mutta vedot jäivät pitkälti blokkiin. Rankkarissa nosti katseen kiekosta ja hukkasi tämän suoraan luistellessa.

Tuosta jos ottaa maalin pois niin peli olisi jäänyt Laineen historiaan yhtenä luokattomana esityksenä. Nashville oli todella paska ja antoi Columbuksen tasoisen joukkueen rakentaa hyökkäyspeliään muutenkin kuin päätypelin kautta.

Oksasen artikkeli on liian jyrkkä, mutta jos on tämän podcastia kuunnellut niin on parempi myymään kahvikuppeja kuin puhumaan jääkiekosta (NO: Seth Jones ei tullut toimeen Tortorellan kanssa, joten halusi treidin. Täh töh?)
Mutta ei paluussa paljon muuta hyvää ollut kuin ratkaisuhalukkuus.
Tänään aikainen peli Canesia vastaan, paikkoja ei varmasti siunaannu yhtä paljon kuin Predsia vastaan mutta nyt on saatu vähän ruostetta ravisteltua. Tänään varmasti parempi Laine jäällä kuin toissapäivänä.
 

Salama15

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lankisen Lukupiiri - Zervuska Haidis
Vaikea olla Oksasen havaintojen kanssa eri mieltä, mutta on toki aika jyrkkä kulma analyysiin (varmasti sekä fyysisesti, että ennen kaikkea henkisesti Patelle todella vaikea peli) ja johtopäätökset tässä kohtaa turhia, tai ainakin ennenaikaisia… Ylen Seppäsen fanipoika-sepustus sen sijaan aiheuttaa lähinnä myötähäpeää, tainnut ”katsoa” pelin lähinnä tilastoista?
 

HokiHero

Jäsen
Kyllähän Pate mukavasti maalipaikoille pääsee ja eiköhän maaleja ala mukavasti tulla kun saa tuntuman kuntoon.

Näin muuten kyllä edelleen hämmentää miten tuon kokoinen ruho kaatuu jokaisen pikku hiirulaisen tönäisystä ja puolustaminen on pelkkää mailalla tökkimistä.

Eniten silti näin satunnaiskatsojana harmittaa muistella sitä Lainetta, jota katsoi innolla jo vain sen takia että pelaaminen oli viihdyttävää, ennakkoluulotonta ja yksinkertaisesti vain hauskaa katsottavaa.
 

Henkka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Liiga, NHL, CHL, SHL
Vaikea olla Oksasen havaintojen kanssa eri mieltä, mutta on toki aika jyrkkä kulma analyysiin (varmasti sekä fyysisesti, että ennen kaikkea henkisesti Patelle todella vaikea peli) ja johtopäätökset tässä kohtaa turhia, tai ainakin ennenaikaisia… Ylen Seppäsen fanipoika-sepustus sen sijaan aiheuttaa lähinnä myötähäpeää, tainnut ”katsoa” pelin lähinnä tilastoista?

Se on kumma kun kukaan ei saa objektiivista näkemystä aikaan. Negaa löytyy kenestä tahansa aina, jos haluaa etsiä sen negan. Samoin posit löytyy, jos haluaa nähdä vain posit. Mutta on se kumma kun toimittajien aina pitää mennä jompaankumpaan ääripäähän.

Viasatin studio ja Lehkonen/Nieminen kommentoi tuota parhaiten. Onneksi he ovat olemassa.
 

teroz

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo, KPU, Eno Jets & Jan Lundell
En nähnyt paluupeliä, mutta tänään pelin näin ja vaikeaa oli. Vaikeat on toki ajatkin hänelle. Toivotaan kaikkea parasta hänelle.
 

Zodiac

Jäsen
Suosikkijoukkue
Thunder Bay Bombers
Joo ei ollut Piparminttu-Patelta(tsiisös) nappisuoritus vieläkään.
 

tzuiz

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kalpa, Manchester Broilers, IPK
Melko heikko esitys Carolinaa vastaan. Pari kertaa vetopaikassa piti hakea syöttöä tai sitten kuolemantähden virityksessä kiekko oli jonkun sentin vinossa ja tuli hutikuti. Positiivista jos haetaan niin sai ainakin opetella puolustamista.
 

Mattila

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomalaiset
Muutamia hyviä syöttöjä ja paikoillekin kaveri osaa hakeutua, mutta kyllä tuo liike on edelleen kuin 123 diiseli mersu Nascar kisassa. Myös kiekko viedään turhan usein lavasta ja ratkaisu yritykset tukehtuu.
Haluaisin olla positiivinen hänen suhteensa, mutta, mutta..
Ja mainittiin myös tasapaino, on kyllä merkillistä, että sitä ei ole treenattu paremmaksi?
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös