Ann Arbor

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit Red Wings
Ellei Patella jotan dramaattista tason putoamista tapahdu, niin kyllähän hänellä NHL-tason työpaikka on vuosikausia tästä eteenpäin. Valitettavasti huikeiden kahden ensimmäisen kauden odotusarvot, että tässähän on se 45-60 maalin ukko seuraavan vuosikymmenen ei ole toteutunut. Siinä missä monille 18-20 vuotiaana tehty tulos on vasta lämmittelyä ja prime saavutetaan muutama vuosi myöhemmin, on Laineen kehitys valitettavasti stagnantisoitunut suurimmalta osin. Olosuhteilla, pukukoppikemiolla lienee vaikutus jokaisen jääkiekoikkoilijan suoritustasoon, mutta pelkkiä ilkeää valmentajaa ja joukkuekavereita tuskin kaikesta voi syyttää.

Se missä Pate on tehnyt eniten hallaa itselleen, on hänen omat uran tienistit. Vaikka seiskalla alkava caphitti takaakin mukavat eläkerahat, olisi joka kausi (2020-2021 suhteutettuna ottelumäärään) sen 45 maalia upottamalla Paten valtit neuvotteluissa ihan toista luokkaa ja yli 10 miljoonan vuositienistit olisivat olleet ihan realismia.

Ja mitä tulee Paten kesätreenaamiseen, niin antakaa nyt olla. 23v kaveri saattaa puhua toista ja tehdä aivan muuta, ainakin mitä Lainetta on tässä tullut seurattua. Lausunnot ovat usein aika puolihuolimattomia tai pilke silmäkulmassa annettuja. En epäile yhtään etteikö Laine olisi kovassa kunnossa siinä vaiheessa kun kausi alkaa.
Joo tuskin kukaan tosissaan epäilee, että off seasonin Pate vain kävisi silloin tällöin vetämässä kierroksen golfia Sashan kanssa, mutta kyllä hullun lailla kesälläkin treenaavia löytyy, esim. Sidney Crosby, joka ottikin pelissään vielä huomattavia kehitysaskeleita ihan reilusti päälle parikymppisenäkin. Luonnollisesti kaikki eivät voi olla maailman parhaita, mutta tavoitteelliselle huippujääkiekkoilijalle kesän luulisi olevan juuri se aika, kun kehitystyö tulevalle kaudelle pääosin tehdään. 82-matsin kauden aikana kun ottelut, niistä palautuminen ja joukkueharjoitukset vievät valtaosan tehokkaasta ajasta. Onhan tietty niitäkin nähty, jotka saapuvat training campille mahan kera, ja näihin Pate ei tietenkään kuulu.
 

rinne

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Sasha
Laine on monessa mielessä huikea hahmo suomalaiselle kiekolle. Pelaaja, joka on nuoresta asti uskaltanut asettaa riman korkealle. Ei Laine ole nöyristelemään lähtenyt, vaan jo nuorena poikana ilmoitti, että jonain päivänä tahtoo olla maailman paras pelaaja. Laineen persoonassa on jotain, mikä eroaa vahvasti siitä, mihin suomalaisissa on totuttu. Hieman se näyttäytyy ylimielisenä, joka osaltaan kärjistää keskustelua Laineen ympärillä. Totuttu nöyryys puuttuu. Enkä minä sitä vain huonona pidä.

Laine on pelaajana suomalaisittain melko ainutlaatuista pelaajatyyppiä. Suomalaiset puhtaat sniperit ovat harvassa olleet. Laine on nuoresta asti osoittanut poikkeuksellista kyvykkyyttä maalintekoon, halua ratkaisuihin. Laineen laukaus on NHL-tasollakin poikkeuksellinen ase. Se selittänee osan draftihypeä. Ei NHL-tasolla ollut ennen Laineen varausta aikoihin nähty suomalaisia kärkipään tuloksentekijöitä. Sittemmin Barkov, Rantanen ja Aho ovat osoittaneet, että kyllä sitä tulosta kykenevät tekemään muutkin. En tiedä, pitääkö kukaan enää Laineen pistepotentiaalia kaikista kovimpana, kun siellä Aho, Barkov ja Rantanen ovat jo PPG+ tahtiin täyden runkosarjan vetäneet, Barkov jopa 100-pisteen rajaa hätyytteli. Silti Laine lienee edelleen se pelaaja, jolta sitä 50 maalin ylitystä yhdessä kaudessa odotetaan, tai ainakin odotettiin.

Mauricen ajatuksia tehdä Laineesta voimahyökkääjä pidettiin jonkinlaisena höpinänä. En tiedä kannattaako niitä puheita kirjaimellisesti ottaa, mutta mielestäni Maurice ei aivan väärässä ollut. Laineesta on pakko saada irti enemmän kuin laukaus. Ei Laineesta mitään goonia tai tunnollista kahdensuunnan jyrää tarvitse leipoa. Mutta nykyisessä NHL:ssä pelkkä laukaus ei riitä, ei varsinkaan pelaajalle, joka tahtoo olla se joukkueensa ykköshyökkääjä. Laineen on vedettävä työhaalarit niskaan ja kyettävä hieman kokonaisvaltaistamaan peliään. Ei Laine voi olla taakka omassa päässä, vaan edes kohtuullisesti pitäisi omissakin selvitä.

Toisaalta. Ajatukset Laineen päätymisestä Eurooppaan muutaman vuoden päästä tuntuvat absurdilta. Ei Laine niin huono ole, ei näitä Laineen haastatteluja kannata niin vahvasti rivien välistä yrittää tulkita. Laine saa jo pelkällä laukauksellaan paikan NHL:stä jatkossakin, uran alussa annetut näytöt riittävät jokusen näytönpaikan tarjoamaan. Se paikka ei ole joukkueen ykköshyökkääjä, jos askelia eteenpäin ei oteta. Mutta Laine osoitti jo Jetsissä, millainen vahvuus mies on joukkueelle oikein roolitettuna. Kakkosketju ja yv-vastuu riittää Laineelle aika pitkälle, jos pelintekijä vierellä on riittävän laadukas. Niitä maaleja syntyy riittävään tahtiin.

Aika näyttää, mitä Laineesta lopulta tulee. Jos mies kykenee siihen, mistä on välähdyksiä nähty, niin taivas on rajana. Vieläkin on Laineella aikaa sitä omaa peliään kehittää. Mielenkiintoinen pelaaja, persoona, joka herättänee puhetta jatkossakin. Riippumatta siitä, jatkuuko ura Columbuksessa vai jossain muualla. En tiedä, kykeneekö Laine ikinä nousemaan pelaajaksi, joka kykenee Ovechkin-, Kane- tai vaikka Kucherovmaisesti laiturina joukkuetta edestä johtamaan. Mutta ei se tulosyksikön pelaaja pätevän pelintekijän vieressä huonosti olisi sekään. Kaikkien urapolut eivät etene tasaisesti ylöspäin, joskus niitä tasaantumisia tulee vastaan. Sellaista se on.
 
(1)
  • Tykkää
Reactions: Oles

agent082

Jäsen
Laineella ja Puljujärvellähän oli aika samanlaiset hyökkäysavut. Laine pisti pari ratkaisevaa vetoa maaliin liiga-pleijareissa ja varattiin toisena. Pulju aloitti vahvemmin änärin, mutta Laine sai enemmän anteeksi ja ennen kaikkea pääsi ylivoimalle laukaisijaksi. Sitten alkoi käydä selväksi Puljun heikkoudet, ei Laineen. Sen jälkeen Pulju tarkentanut rooliaan ja Laine yrittänyt vetää pelkällä vahvuudellaan. Mielenkiintoista seurata, miten näillä lopulta käy.
 

Mettis

Jäsen
Suosikkijoukkue
Flyers & Pelicans
Tämä olisi tietysti melkoinen fakiiritemppu, kun Columbuksen pitää tehdä Qualifying Offer, tai muuten menettää pelaajan oikeudet. Ja tämä on siis se 7.5M ja yksi vuosi.
Mitään fakiiria tarvitse, jos Pate hyväksyy Columbuksen tai jonkun muun seuran tarjouksen, joka on vaikkapa tuollainen. Jos vaikka osaa ajatella muutakin kuin lyhyttä tähtäintä niin tuolloin treidi olisi paljon helpompaa, kun mahtuisi useamman joukkueen palkkatilaan kuin tuo QO.
 

El Gordo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Mitään fakiiria tarvitse, jos Pate hyväksyy Columbuksen tai jonkun muun seuran tarjouksen, joka on vaikkapa tuollainen. Jos vaikka osaa ajatella muutakin kuin lyhyttä tähtäintä niin tuolloin treidi olisi paljon helpompaa, kun mahtuisi useamman joukkueen palkkatilaan kuin tuo QO.
Ei kai ne hommat toimi tuolla noin. Seuraava siirto on Columbuksen ja heidän pitää se QO tehdä.
 
Laineen ongelma on tuo valtava ailahtelevaisuus. Mikä nyt kaikille lienee jo selvääkin.

Kaveri oli viimeisellä liigakaudellaan todella hyvä, muutenkin kuin laukauksen suhteen. Muistan ajatelleeni että nuoressa pojan klopissa on paljon samaa kuin Malkinissa, joka kävi pyörähtelemässä ennen NHL:ään loikkaamistaan parina vuotena Tampere cupissa ja teki mitä huvitti. Laineen itseluottamus ja uskallus tehdä kiekolla asioita iskivät silmään, sekä myös hanakkuus tarvittaessa fyysiseen peliin.

Tietynlainen epäsuomalainen röyhkeys paistoi läpi Laineen otteista. Esimerkiksi Granlundista ja Barkovista näki jo hyvissä ajoin kasvavan kovia pelimiehiä, mutta tuota Laineen röyhkeyttä ja rajatonta itseluottamusta ei kummallakaan ollut (tästä vertaus nuoreen Malkiniin).

Muistan erään 70-luvun alun syntyneiden suurimpia tähtiä nuorisomaajoukkueissa vastaan vääntäneen sanoneen että tuon ylimielisempää kaveria ei ole nähnyt, mutta ei yhtä hyvää laukaustakaan kenelläkään. Tämä siis ajalta, jolloin Laine ei vielä kolkuttellut liigaportteja, vaan pelasi Tapparan junioreissa.

Vielä aikaa on, mutta kyllähän sitä toivoisi peli-ilon löytyvän sekä verkon heiluvan ensi kaudella tiheään tahtiin.
 

FASlapsi

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Välillä olisi pahimpien tuhkanripottajien hyvä muistaa, että Laine on yhä suomalaisten maalit/ottelut tilaston kolmantena, jotkut nevahöördit Kurri ja Selänne ovat hieman edellä.

Ja vaikka Laine lopettaisi jääkiekon huomenna, Pate olisi silti tehnyt enemmän maaleja NHL:ssä kuin vaikkapa herrat Tuomo Ruutu, Christian Ruuttu, Sean Bergenheim ja Niklas Hagman.

Laineen viime kausi - 12 maalia - oli katastrofi; Sami Kapanen ei tehnyt tuota enemmän maaleja kertaakaan kuuden viimeisen NHL-kautensa aikana. Olli Jokisella meni 5 kautta, ennen kuin hän sai ensimmäistä kertaa tehtyä enemmän kuin 12 maalia kauteen; Olli oli tuolloin 24-vuotias, Laine on nyt 23. Valtteri Filppula on pelannut NHL:ssä 16 kautta, näiden aikana hän on onnistunut viidellä kaudella tekemään enemmän maaleja kuin Laine teki tällä viimeisellä sysipaskalla katastrofikaudellaan, 11 kautta on Valtterilla mennyt vähemmillä maaleilla.

Näistä aktiiveista nykytykeistäkin vain lähes 200 peliä Lainetta enemmän pelannut Barkov on Lainetta edellä maaleissa, Aho ja Rantanen ovat yhä Laineen takana, kuten myös vaikkapa yli 200 peliä Lainetta enemmän pelannut Mikael Granlund. Teuvo Teräväinen ja Roope Hintz ovat yhdessäkin tehneet vähemmän maaleja kuin tämä ihan kohta Tapparaan maitojunalla palaava surkimus. Jesse Puljujärvi on enää 118 maalia Laineen takana kokonaistilastossa. Jos Jessejä olisi neljä, heidänkään yhteenlasketut maalit eivät riittäisi Paten saldoihin. Viides Jesse jos otettaisiin, niin sitten vasta jäisi Patrik taakse.

On se paska.
 
RAPORTOI

Henkka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Red Wings, Arsenal, Grand Rapids Griffins
Tämä olisi tietysti melkoinen fakiiritemppu, kun Columbuksen pitää tehdä Qualifying Offer, tai muuten menettää pelaajan oikeudet. Ja tämä on siis se 7.5M ja yksi vuosi.
Itse kyllä uskon tähäm fakiiritemppuun. Ensinhän siis Jarno käskyttää Laineen agentin makaamaan piikkimatolle. Sitten tunnin verran harrastetaan intialaista meditointia jonkun shamaanin johdolla, ja Laineen agentti saa hume-kasvin lehtiä pureskeltuaan ihan uusia ajatuksia. Hän ei päätäkään olla ahne vaan muuttaa mielensä ja päättää ehdottaa Patelle yli puolta matalempaa palkkaa, mitä taulukkopalkka olisi. Ja sitten kesken golf-turneen tämä fakiirin hypnotisoima agentti soittaa Laineelle, että nyt olisi tämä kuvio valmiina. 1v 7.5M lapun sijaan aiomme vaatia 1v 3M lappua.

*Patrik lyö luurin kiinni* ja soittaa kesken treenien Barkovin agentille. -haluatko uuden asiakkaan?"
 
Viimeksi muokattu:
Pelaaja on valmis sitten kun on metri multaa päällä.

AriZona

Jäsen
Suosikkijoukkue
Coyotes
Viestistä on annettu rikepiste.
Ei kai ne hommat toimi tuolla noin. Seuraava siirto on Columbuksen ja heidän pitää se QO tehdä.
Columbuksen pitää siis tehdä 7.5m QO?
Tuntuu olevan joillekin vaikeaa ymmärtää, että miksi ihmeessä joku tarjoaisi laskusuunnassa olevalle kasalle paskaa 7.5miljoonaa kaudesta.
 

palle fontän

Jäsen
Suosikkijoukkue
RDS
On se paska.
Ei se Laine ihan paska ole, mitä nyt vahva kandidaatti NHL:n huonommaksi pelaajaksi tasakentin. Mitä tulee muuhun sisältöön, niin eiköhän jokainen ketjuun kirjoittava tiedä Laineen tehot. Viiden vuoden aikana Laine + taustat eivät ole tunnistaneet mielestäni lainkaan niitä asioita, joissa mättää. Potentiaalia 17-18 -vuotiaana oli mielestäni huomattavasti parempaan suorittamiseen, mutta pelaajan oma johtopäätös näyttää olevan se, että Winnipegissä oli epäreilu meininki, kun ei saanut pelata ykkösessä ja Columbuksessa valmennus ei antanut tarpeeksi vapauksia.
 
YV-spesialisti asuu mutsinsa luona. Aikuiset äijät asuu mutsinsa luona.

Tombe76

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK
Columbuksen pitää siis tehdä 7.5m QO?
Tuntuu olevan joillekin vaikeaa ymmärtää, että miksi ihmeessä joku tarjoaisi laskusuunnassa olevalle kasalle paskaa 7.5miljoonaa kaudesta.
Itsekin tätä viime kaudella mietin. Että haluaako Keklu maksaa edes tuota summaa Laineelle? Se on kuitenkin melko varmaa että joku NHL-pomo haluaa. Joten jos ei Columbus tuota tee niin sitten se on kauppa viimeistään 26.7. Jos tuolloin sitä 7,5M lappua et ole tarjonnut, silloin oikeudet Laineeseen päättyvät, ja mies lähtee muualle ilmaiseksi.

Itse en välttämättä tarjoaisi (vaan kauppaisin pois), mutta luulenpa että Kekäläinen sen vuoden lapun tarjoaa.

Mitä Paten "paskuuteen" tulee niin nää on aina aika hedelmättömiä vertauksia, kun otetaan joku toinen pelaaja ja sanotaan että on se Laine tehnyt enemmän maaleja. Aivan varmasti on. Loistava pelaaja parhaimillaan.

Mutta jos mietitään pelaajan potentiaalia ja mitä olisi voinut olla jos hommat skulaisi (joku siellä nyt kuitenkin mättänyt useamman vuoden), niin mies voisi olla se PARAS ja KOVIN maalitykki ja sitä ei ole ollut vuosiin lähellekään. Eri asia sitten se jos Laineelle itselleen nykytilanne kelpaa. Että tienannut jo tuossakin iässä eläkerahat, ja että tehnyt enemmän maaleja kuin joku Teräväinen tai Hintz... mitäs tässä sitten sen enempää valittamaan. Antaa nauttia kesästä. Uusia golf-vehkeitä vaan kokeilemaan.
 

koukku

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Välillä olisi pahimpien tuhkanripottajien hyvä muistaa, että Laine on yhä suomalaisten maalit/ottelut tilaston kolmantena, jotkut nevahöördit Kurri ja Selänne ovat hieman edellä.

Ja vaikka Laine lopettaisi jääkiekon huomenna, Pate olisi silti tehnyt enemmän maaleja NHL:ssä kuin vaikkapa herrat Tuomo Ruutu, Christian Ruuttu, Sean Bergenheim ja Niklas Hagman.

Laineen viime kausi - 12 maalia - oli katastrofi; Sami Kapanen ei tehnyt tuota enemmän maaleja kertaakaan kuuden viimeisen NHL-kautensa aikana. Olli Jokisella meni 5 kautta, ennen kuin hän sai ensimmäistä kertaa tehtyä enemmän kuin 12 maalia kauteen; Olli oli tuolloin 24-vuotias, Laine on nyt 23. Valtteri Filppula on pelannut NHL:ssä 16 kautta, näiden aikana hän on onnistunut viidellä kaudella tekemään enemmän maaleja kuin Laine teki tällä viimeisellä sysipaskalla katastrofikaudellaan, 11 kautta on Valtterilla mennyt vähemmillä maaleilla.

Näistä aktiiveista nykytykeistäkin vain lähes 200 peliä Lainetta enemmän pelannut Barkov on Lainetta edellä maaleissa, Aho ja Rantanen ovat yhä Laineen takana, kuten myös vaikkapa yli 200 peliä Lainetta enemmän pelannut Mikael Granlund. Teuvo Teräväinen ja Roope Hintz ovat yhdessäkin tehneet vähemmän maaleja kuin tämä ihan kohta Tapparaan maitojunalla palaava surkimus. Jesse Puljujärvi on enää 118 maalia Laineen takana kokonaistilastossa. Jos Jessejä olisi neljä, heidänkään yhteenlasketut maalit eivät riittäisi Paten saldoihin. Viides Jesse jos otettaisiin, niin sitten vasta jäisi Patrik taakse.

On se paska.
Sieltä se taas tuli, tilastopläjäys jonka pitäisi kai vakuuttaa joku jostain? On tämä kyllä kumma, nyt siis verrokkina on yleisesti suomalaiset (joista yksikään ei ole missään vaiheessa uraansa profiloitunut pelkkänä maalintekijänä), kun uran alussa vertailu tapahtui suoraan sinne absoluuttiselle huipulle.

Kukaan ei edelleenkään kiiistä Laineen ansioita ja aiempia saavutuksia, mutta onhan tuo kornia, jos tuollaisen viime kauden jälkeen perustellaan edelleen Laineen hyvyyttä pelkillä tehdyillä maaleilla. Viime kaudella ei siis onnistunut edes siinä ja mitä jäi jäljelle, ei yhtään mitään.

Ja tässä puhuu siis Laineen fani, jotenkin siitä tulee paljon paremmalle fiilikselle, kun aamulla teksti-tv:tä tarkistaessa huomaa Paten tehoilleen kuin esim. Barkovin tai Rantasen. Joku taika niissä sen maaleissa on ainakin omalla kohdalla.

Mutta ei se perkele minua varten siellä ole, Laine haluaa edelleen näyttää, että pystyy pelaamaan roolissaan korkeimmalla tasolla. Näinhän se meni, nyt siis on (ehkä) muutaman korjausliikkeen aika.
 

Luge H

Jäsen
Suosikkijoukkue
80
Mitään fakiiria tarvitse, jos Pate hyväksyy Columbuksen tai jonkun muun seuran tarjouksen, joka on vaikkapa tuollainen. Jos vaikka osaa ajatella muutakin kuin lyhyttä tähtäintä niin tuolloin treidi olisi paljon helpompaa, kun mahtuisi useamman joukkueen palkkatilaan kuin tuo QO.
Siellähän on siis säännöt jotka määrittelevät minimit mitä saa tarjota pelaajille. Muutenhan joku Toronto voisi tarjota 1$/y sopimuksen ja taata markkinointibonareita vuodessa enemmän kuin Laine on tähän saakka urallaan tienannut. Toronto saisi ilmaiseksi Laineen ja jokin Timo Hortons pitäisi Lainetta mainoskasvona seuraavat vuodet.
Säännöt ovat olemassa ihan syystä.

Jos tuota 7,5M ei CBJ tarjoa niin joku muu sen tekee ja Columbuksessa jäädään tyhjin käsin. Ja jos kukaan ei sitä tarjoaisi niin Laine suuntaisi KHL:ään/Eurooppaan,oikeuksien jäädessä edelleen Columbukseen. Mutta tätä skenaariota ei nyt tietty tarvitse edes miettiä.
 
”Mää oon iso, ja mulla on iso”
-Jesse P.

HogiBoi

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo, HIFK
Että haluaako Keklu maksaa edes tuota summaa Laineelle?
Ei kai Keklu ole niin tyhmä, että jättää tarjoamatta? Siinä käytännössä kusisi vain omiin muroihinsa, koska tässä tapauksessa 2016 draftin kolmosvarauksesta jäisi käteen Jack Roslovic ja ylemmällä portaalla saatettaisiin hiukan katsoa vinoon. Etenkin, jos Laine johonkin muualle päätyy ja mättää sellaiset >50 tehopistettä, voi olla suomipojalla heiluva palli Columbuksen päädyssä. Tärkeintä on nyt pitää oikeudet itsellä, sopimuksella tai vähintään tuolla QO:lla (johon toki Laineen kannattaisi suostua) tai kaupata johonkin ennen tuota 26.7. Sopimuksen teon jälkeenhän voi tietysti kaupata myös myöhemmin, mutta silloinkin Duboisista saatu korvaus olisi muutakin, kuin pelkkä Roslovic.

"Hieman" sekava viesti, kun töissä naputtelee miten ehtii, mutta toivottavasti edes joku saa kiinni mitä haen takaa ja mahdollisesti korjaa asiavirheitä, jos löytyy.
 
"Se on ihmeellistä, miten paljon kykenee tekemään ilman, että tekee yhtään mitään. Tärkeintähän on vain näyttää kiireiseltä."

Idea varastettu, lopullinen muoto oma.

Gemondo

Jäsen
Eihän tuo 1v/7,5M QO mikään ainoa vaihtoehto ole. Mikään ei estä tekemästä Laineen kanssa vaikka 7v/5M sopimusta. Mutta todennäköisin vaihtoehto tuo vuoden lappu toki on.
 
Kuukauden kunnianosoitus

Lionel Messi

Jippo

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Tein tuossa maaliskuussa kertauksen Laineen urasta, päivitän nyt päättyneen kauden loppuun ja lisään vähän huomioita tuonne kauden 2020–2021 luonnehdintaan.


2016–17 GP: 73, 36+28=64, +7 "Mario-esque"

Hurja tulokaskausi alkoi hyvin ja jatkui hyvin siihen Jake McCaben taklaukseen saakka. Laine näytti jatkavan siitä, mihin Euroopassa jäi ja sai pelata Jetsissä pääasiassa ykköskorin kaverien kanssa. Hehkutus oli parhaimmillaan ja pahimmillaan sen mukaista. Ikää oli niin vähän, että olihan se todella lupaavaa.

2017–18 GP: 82, 44+26=70, +8 "One-trick Pony?"

Toinen kausi oli tilastojen valossa vielä ensimmäistäkin hurjempi. Merkillepantavaa oli, että todella iso osuus maaleista tuli ylivoimalla ja vieläpä Wheelerin syötöstä neliön läpi. Perkasin itse ne läpi tässä ketjussa. Samaan aikaan kritiikki alkoi kasvaa, sillä tasakentällisin oli vaikeaa, ja Little ketjukaverina harmitti. Loppukaudesta tilanne parani hieman Stastnyn myötä, mutta epäilyn siemen oli kylvetty 40+ maalin kaudesta huolimatta. Onko Laineesta kokonaisvaltaiseen peliin ja tai edes hyökkäysvirtuoosiksi, jos ylivoiman onetimer pelataan pois?

2018–19 GP: 82, 30+20=50, –24 "Fleguilua ja marraskuun suonenveto"

Kokonaisuutena todella hankala kausi, jossa kriittikkiä alkoi tulla jo syksyllä. Suomen reissulla alkanut hurja marraskuu käänsi kelkan monella, mutta sitä seurasi todella paha slumppi. Täällä keskusteltiin muun muassa plus-miinustilaston mielekkyydestä ja ihmeteltiin pelin ulkopuolella kellumista, varovaisuutta ja flegmaattista olemusta. Ikään kuin Laine väittelisi kontakteja ja haluaisi odottaa maila pystyssä syöttöjä, joita Little ja kumppanit eivät hänelle läpi saa. Kauden jälkeen Laineen uutisoitiin kärsineen selkävaivoista pitkään.

2019–20 GP: 68, 28+35=63, +8 "Ehkä sittenkin laitavääntäjä ja syöttelijä"

Viime kausi alkoi ihan kohtuullisesti pisteiden valossa. Erotuksena aiempaan oli se, että ne tulivat syöttöpinnojen muodossa ja tasakentällisin. Joukossa oli sekä hyviä tarjoiluja avopaikkaan että maalin takana voitettuja irtokiekkoja. Etenkin Kyle Connorin kanssa näytti olevan kemiaa, jota ei ehkä lopulta täysin ulosmitattu Jetsissä. Oikeastaan kausi oli koronataukoon saakka ihan hyvää yleispelaamista, mutta oviemainen ylivoiman dominointi vetouhalla ei enää ollut repertuaarissa, ehkä Byfuglienin lopettamisen myötä peruskuvio oli helppo pelata pois, ja Maurice päätyi muihin hakuihin. Koronapleijarit menivät käytännössä ohi loukkaantumisen ja Jetsin huonouden myötä.

2020–21 Jets GP: 1, 2+1=3, +1 & Blue Jackets GP: 45, 10+11=21, –29. Yhteensä NHL GP: 46, 12+12=24, –28. "Ohioon, ohi on?"

Olihan tämä "ohikausi" kaikilla tavoin. Hauska yksityiskohta on, että jos edelliseltä sopimuksen päättymiskaudelta poistetaan tuo suonenvetomainen marraskuu, niin Laine teki 2018–19 hyvinkin samansuuntaiset pisteet 12+19 niissä 70 muussa pelissä ja plusmiinus oli reilut parikymmentä pakkasen puolella. Päättyneellä kaudella ainoa Jets-matsi oli minisuonenveto eräällä lailla.

Voisiko se olla niin, että Laineella menee kuuppa jumiin vikana sopimusvuonna, kun päässä takoo, että pitää saada maaleja isoon soppariin. Sitten kun niitä ei ala tulla, niin hän alkaa pakottaa peliään nähdyillä seurauksilla, joka johtaa kiukutteluun roolista, rumiin miinuksiin ja laiskaan tekemiseen perusasioissa...

Todistetusti Laine kuitenkin "osaa" myös peruspelin pelkän maalinteon ulkopuolella. Kausi 2019–20 on siitä esimerkki. Kesällä 2019 käytiin näitä samoja keskusteluja sillä erotuksella, että selkävaivojen merkityksellä spekuloitiin. Nyt sellaisista ei kai ole kerrottu julkisuuteen, mutta peliasento, tietyt suoritteet ja yleinen löysäily tietyissä tilanteissa olivat identtisiä kahden vuoden takaiseen. Mene ja tiedä.

Tosiasiassa tuossa lienee kyse monen asian summasta. Täytyy silti toivoa, että saisi vähintään kahden vuoden sopparin. Tuolla yhden vuoden QO:lla Laineelle tulisi vielä pahempi now or never -paine tehdä tulosta, eivätkä ennakkotapaukset kerro kovin hyvää siitä.

Miettimättä sen kummemmin ufa-ikiä yms. joku 2 x 5–6 miljoonaa olisi hyvä diili. Ensi kaudella olisi tällöin pienempi hitti joukkueelle ja vastaavasti Laine saisi rauhassa yrittää kasata peliään.
 
Viimeksi muokattu:
Tsuba enker öm öm.

Oles

Jäsen
Suosikkijoukkue
Anaheim Ducks, Leijonat
Jesse Puljujärvi on enää 118 maalia Laineen takana kokonaistilastossa. Jos Jessejä olisi neljä, heidänkään yhteenlasketut maalit eivät riittäisi Paten saldoihin. Viides Jesse jos otettaisiin, niin sitten vasta jäisi Patrik taakse.
Ei kuulu ketjun aiheeseen, mutta haluaisin nähdä tuon Puljujärvien kloonijoukkueen. Ei kukaan pystyisi nauramatta pelaamaan heitä vastaan, kun jo aloitukseen kumartuessa kaikilla hyökkääjillä olisi kieli nenässä.
 

Henkka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Red Wings, Arsenal, Grand Rapids Griffins
Eihän tuo 1v/7,5M QO mikään ainoa vaihtoehto ole. Mikään ei estä tekemästä Laineen kanssa vaikka 7v/5M sopimusta. Mutta todennäköisin vaihtoehto tuo vuoden lappu toki on.
Eihän se ainoa vaihtoehto ole. Koko ajan on puhuttu todennäköisimmästä vaihtoehdosta. Sehän on ollut tuota uutta cap-kikkailua, kuten Timo Meierin sopimuksessa, että saadaan RFA-lappu halvemmalla kun se lisävuoden mahdollisuus viimeisen sopimusvuoden palkkaan nähden tulee maksuun myöhemmin.

Mutta ei sitä tarvitse miettiä kuin sekunti, miten pelaaja tuon näkee. Ei huonon kauden jälkeen saa arvokasta lappua. Eli otetaan vielä se 1v, jotta saa mahdollisuuden todistaa taas tasonsa. Jotta tämän jälkeen sitten pitempi lappu on mahdollinen.

Mitä Kekäläiseen tulee, niin saa potkut heti jos jättää QO:n Laineelle tekemättä ja päästää UFAksi. Eihän tuo kuvio edes sovi miehen puheisiin yhtään kun on sanonut että treidaa mahdolliset UFAt vuotta ennen sopparien loppumista sitten pois, jotta saa valueta takaisin. Ei halua enää päästää pelaajia pois ilmaiseksi.
 
Pelaaja on valmis sitten kun on metri multaa päällä.

El Gordo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Columbuksen pitää siis tehdä 7.5m QO?
Tuntuu olevan joillekin vaikeaa ymmärtää, että miksi ihmeessä joku tarjoaisi laskusuunnassa olevalle kasalle paskaa 7.5miljoonaa kaudesta.
Katsotaan miten käy, mutta joku saattaa tosiaan tarjota. Columbus ei halua menettää pelaajaa ilmaiseksi muualle, se nyt ainakin lienee varmaa.
 

Henkka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Red Wings, Arsenal, Grand Rapids Griffins
Olen siinä käsityksessä, että Patelle pitää tehdä sopimus ensin ja vasta sitten hänet voi jättää suojattomana Krakenin syötäväksi. Sitten on tietysti riski ettei maistu merihirviöllekään.
Ei tarvi sopimusta tehdä. QO deadline on päivä ennen draftia. Pelaajaoikeudet ovat Columbuksella siihen asti ja jos Jarmo nyt sekoaa totaalisesti ja jättää Laineen suojaamatta ja Seattle poimii Paten, on qulifying offerin teko on sitten Seattlen vastuulla jotta pelaajaoikeudet pysyy.

Jos Laine Seattleen päästetään niin Jarmo on senkin jälkeen työtön. Heti seuraavana päivänä.
 
Viimeksi muokattu:
Pelaaja on valmis sitten kun on metri multaa päällä.
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy