Patrik Laine shoots, he scores! – suomalaisen supertähden ura NHL:ssä

  • 4 538 999
  • 16 569

WildThing

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät ja Minnesota Wild
Katselin eilistä matsia vähän pätkittäin. Eka erässä Laine oli karkaamassa läpiajoon, mutta Roslovic nappasi jäähyn. Harmi, koska ei noita läpiajoja Laineella ihan joka matsissa kymmeniä tule.

Edit. typo
 
Viimeksi muokattu:

FiveHole

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, Kraken, Giants
Katsottu selvästi eri peliä. Ensimmäisessä maalissa Laine ei sinänsä tehnyt mitään väärää, mutta joka tapauksessa maalin syntyhetkellä veti kiemuran ulkokaarteen kautta, kääntäen selkänsä kiekolle. Ei Laineen syy, mutta veltonnäköisesti pelattu eikä tehnyt mitään aktiivisesti auttaakseen joukkuetta.

Toista maalia sitten myöskin on vaikea laittaa Laineen syyksi, mutta katsotaanpa tarkemmin. Hän on täysin vapaana keskellä puolustusaluetta, ei pidä yhtä ainoaa vastustajan pelaajaa edes pienen etäisyyden päässä. Näyttää lähinnä siltä että odottaa vetopaikkaa! Kuka tietää, ehkä tilanne olisi päättynyt toisin jos hän olisi sittenkin vaikka pitänyt yhtä vastustajaa jossain päin kenttää. Nyt hänen hyötynsä joukkueelle oli puhdas nolla. Tai siis -1.
En tiedä miten Winnipegissä on nuo tilanteet käsketty pelaamaan, mutta uskoisin että enemmän sanomista valmennukselta tulee jos noissa tilanteissa laituri lähtee höntyilemään jonnekin muualle ja jättää pakin viivalle vapaaksi laukomaan ja/tai jopa nousemaan kiekon kanssa lähemmäs maalia. 2. maalissa Laine vielä aktiivisesti vilkuilee missä Phillyn pakki liikkuu, ja on kyllä pitkine mailoineen välittömällä häirintäetäisyydellä mikäli kiekko olisi tuolle pakille toimitettu. Lisäksi pelasi kuitenkin sen verran lähellä omaa maalia, että olisi voinut tilanteen niin vaatiessa auttaa reboundin putsaamisessa. Se on ihan sama olisiko noissa tilanteissa tuota paikkaa pelannut Lehtinen, Aho tai vaikka Barkov, niin lopputulos olisi ollut sama, ellei joku edellämainituista toimi ikäänkuin jäniksenkäpälänä, että laukaus olisikin tarttunut maalivahdille tai mennyt ohi.

Kolmas maali, menee aika paljonkin Laineen piikkiin. Ensinnäkin se on Laine joka vie kiekon oman maalin taakse - tuossa olisi voinut singahtaa vaikka etutolpalta vauhdilla hyökkäykseen. Sitten oman maalin takaa kierrettyä, Laineella oli siinä paikka syöttää vasempaan laitaan (mies täysin vapaana), keskelle (mies täysin vapaana), tai sitten oikeaan laitaan jossa oma puolustaja oli hyvin lähellä vastustajan karvaajaa. Ok, can happen. Sitten pakille tulee vähän paniikki (pelaa myös laiskasti), ja antaa huonon syötön toiseen laitaan - vastustaja katkaisee ja klap-klap-maali. Mikä on se isoin ongelma tässä, katsokaa mihin Laine menee tässä vaiheessa? Harhasyötön jälkeen, JOS hän olisi kääntynyt heti omaa päätyä kohti ja polkenut vauhdilla omalle maalille, hän olisi ollut juuri oikeaan aikaan oikeassa paikassa ottamassa pois VanRiemsdykin mailan. Sen sijaan hän jäi selkä suorana kaartelemaan keskialueelle, ollen maalin syntyessä jopa ylin mies. Siitä tämä -1 Laineelle vähintäänkin ja "ansaitusti".
OK, tästä tilanteesta nyt edes teoriassa voidaan olla kahta mieltä (tai näköjään kahdesta ensimmäisestäkin voi olla...). Jos nyt ylipäätään olettaa että Laine pystyisi kääntymään niin ketterästi että olisi voinut siitä etutolpan puolelta kaartaa hyökkäämään (joku pienempi ja/tai ketterämpi ehkä olisikin voinut, esim. Aho, joten tässä miinuksen olisi voinut ehkä välttää, tai sitten olisi ollut aiheuttamassa miinusta vähän eri tavalla), niin jos katsot tilanteen uudestaan, niin aika ballsy move olisi ollut siitä lähteä höntyilemään, kun van Riemsdyk oli asemoinut itsensä B-pisteiden keskelle liike kohti maalia.

Syöttö vasempaan laitaan pelaajalle joka on sinuun sillä hetkellä selin, olisi tietysti vaihtoehto, keskellä ei edes ole miestä vapaana (tai no on, teoriassa, mutta syöttö oman maalin eteen kun vastustaja on vastaanottajan välittömässä läheisyydessä, ei täytä minusta kriteereitä vapaalle syöttösuunnalle). Siinä vaiheessa kun Laine imee vR:n itseensä (tässä vaiheessa maali peittää vasemman laidan ja vR peittää keskelle syötön) ja syöttää Trouballe, itse asiassa koko puolustusalueella ei taida olla kuin yksi Phillyn pelaaja. Trouba vaan hetkeksi hukkaa kiekon lavastaan, ja sen johdosta antaa luokattoman syötön, jota ei muuten katkaista, vaan se tulee vauhdilla luistimiin josta kimpoaa hallitsemattomasti vastustajalle. Jos tuossa vaiheessa vauhtia kelannut Laine olisi ehtinyt reagoimaan ja voisikin vaihtaa suuntaansa paikallaan ilman kaartosädettä kuin jossain vanhassa konsolipelissä konsanaan, niin kyllä, ehkä olisi saattanut ehtiä mukaan puolustamaan, mutta ei siltikään paremmin kuin Morrissey, joka ei ihan ehdi takatolpalle. Sanoisin että jopa Perreaultilla olisi ollut nopeammalla reagoinnilla paremmat mahdollisuudet puolustamaan.

Ja kyllä, katsoin maalit uudestaan, ja viimeistään nyt alan olla sitä mieltä, että taisin astua miinaan. On toki myös mahdollista, että katsoin vieläkin tilanteet päin persettä, tai suomivärilasieni väri on tiedostamattani yllättävän vahva, mutta en kyllä nielemättä katso Patea tuon takaiskumaalin aiheuttajaksi.

Muuten 0+0=0 edelleen, mutta pieni optimisti minussa näki tuossa laukaisuhanakkuudessa merkkejä paremmasta.
 

TrafficIsland

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Aika mikrotason analysoinniksi menee taas, mutta menköön, jääkiekkoaiheisella keskustelupalstalla kun ollaan...

Omasta mielestäni Laine pelaa tuon kolmannen maalin jotenkin "laput silmillä". Syöttö Trouballe on vielä ihan ok ja Troubahan tilanteen eniten sählää, mutta miksi ihmeessä Laine kiihdyttää laitaan, jossa on jo kolme omaa pelaajaa? Ja vieläpä törmää heti ensimmäiseen, jonka jälkeen onkin ihan ulkona jatkotilanteesta. Tuossa kohdassa olisi ollut mielestäni ihan fiksu vaihtoehto jäädä pakin paikalle varmistamaan että kiekko saadaan kunnolla omille ja vasta sitten kiihdyttää hyökkäykseen.

Tilanteen pelaaminen on jotenkin linjassa sen kanssa, että Laineen pelistä puuttuu nyt yleisemminkin jokin tietty luovuus tai pelisilmä. Laukauksia yv:n paraatipaikalta kyllä satelee, mutta muuten on hankalampaa.
 

metsuri1

Jäsen
Suosikkijoukkue
Carolina Hurricanes
Laine laittoi odotusarvon korkealle ensimmäisellä ja toisella kaudellaan alle parikymppisenä. Näyttävä sisääntulo nahilaan Suomen mestaruuden jälkeen ja MM-kisojen MVP -titteli takataskussa.

Nyt kehitys ei ole ollut odotetunlaista, joten kritiikki on kovaa. Toki tällä hetkellä Barkov, Aho ja Rantanen ovat parempia pelaajia, mutta eiköhän Laine tule vielä heidät haastamaan tulevina kausina. Aina kehittymistä ei pysty ennustamaan ja harvalla se on tasaista. En kuitenkaan liikaa huolestuisi, vaikka tästä tulisi Laineen huonoin noteeraus tilastollisesti.

Tosiaan se kevät 2016 ja ensimmäinen kausi änärissä olivat semmoisia menestyksiä, että varmasti Laine saattoi itsekin kuvitella, että näinhän kehitys jatkuu. Kun sitten kehitys hidastuikin ja Laine omilla hiukan brassailevilla puheillaankin on boostannut vaikutelmaa, että kyllä kiekko alkaa mennä pussiin, kun hän päättää alkaa pelaamaan. Siinä äkkiä alkaa turhautua ja pakottaa peliä.

Hankala paikka. Laine pyrkii vastaamaan omiin odotuksiinsa, median luomaan paineeseen ja voi olla, että tulevat palkkaneuvottelutkin vähän hiipii mieleen. Jos on vielä siviilielämässä jotain ongelmaa. Tämmöisessä tilanteessa pitäisi olla sitä henkisen puolen tukea.
 

bebeto

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Ylöjärven Ryhti
Patrik Laine ja kauden neljä ensimmäistä kuukautta NHL-uran alusta maalinteon näkökulmasta.

.................. 16-17.......17-18......18-19

Loka..............6................4............3

Marras......... 7................7...........18

Joulu............6.................7.............3

Tammi..........4.................5.............1

Yht..............23................23...........25

Kaksi ensimmäistä kautta tasaisempaa suorittamista mutta tuon hirmuisen viime marraskuun ansiosta Pate on kaksi maalia edellä kahta aiempaa kautta, pelimääriä en alkanut ynnäilemään. Ja vielä on yksi vieraspeli Bostonissa tässä kuussa.
 

Aces High

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät, Red Wings, HIFK Gimmat, THFC
Siis mitä, Patrik Laineellako on AIDS ja ebola? Ja hän on sekaantunut krokodiili-huumeen välitykseen? Ja polttomurhannut 428 ihmistä?

Oikeesti, mistä helvetistä tuo nyt revittiin että OK, Paten tyttöystävä on Suomessa pelaamassa jääkiekkoa = Patella ei jöpötä? @Aces High tuu ny ite selittää tää hei!

Onkohan Kanadan Jatkoajassa analysoitu mistä johtuu Matthewsin surkea vire, 14 viime matsiin vain 2 maalia ja tehotilastossa -11 pakkasella. Onko sillä naishuolia, vai pleikkariongelmia? Huumeita? Väkivaltainen pedofiilisetä joka on aiheuttanut Austonille traumat, joulun aikaan alkaa aina vapisemaan? Eiku mä tiedän, sillä ei seiso.
Siis mitä, Patrik Laineellako on AIDS ja ebola? Ja hän on sekaantunut krokodiili-huumeen välitykseen? Ja polttomurhannut 428 ihmistä?

Oikeesti, mistä helvetistä tuo nyt revittiin että OK, Paten tyttöystävä on Suomessa pelaamassa jääkiekkoa = Patella ei jöpötä? @Aces High tuu ny ite selittää tää hei!

Onkohan Kanadan Jatkoajassa analysoitu mistä johtuu Matthewsin surkea vire, 14 viime matsiin vain 2 maalia ja tehotilastossa -11 pakkasella. Onko sillä naishuolia, vai pleikkariongelmia? Huumeita? Väkivaltainen pedofiilisetä joka on aiheuttanut Austonille traumat, joulun aikaan alkaa aina vapisemaan? Eiku mä tiedän, sillä ei seiso.

Hiukan ehkä oikaisin: parisuhdeongelmista kun edellä pohdittiin. Toisena yhtä mahdollisena ajatuspolkuvaihtoehtona oli oidipuskompleksi, muuten syyt ruudin märkyyteen lienee jo palstalla löydettykin...
 

5hole

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ducks, VGK, Savolaiset, Jokerit, Cogliano, RD
Toisena yhtä mahdollisena ajatuspolkuvaihtoehtona oli oidipuskompleksi, muuten syyt ruudin märkyyteen lienee jo palstalla löydettykin...
Joo, melkein kaikkea on epäilty laidasta laitaan, niin eiköhän joku ketjussa esitetyistä syistä ainakin lähelle osu.
 

müller

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Laineen suurin ongelma on hyökkäyspelin yksipuolisuus. Tällä hetkellä Laineen maalien ja pisteiden teko ylipäänsä on lähinnä B-pisteen one-timereista yv:llä kiinni, mutta toivottavasti hänen hyökkäyspeli rupee kehittymään ja monipuolistumaan.

Flyersia vastaan Laineella oli 2-3 tosi hyvää paikkaa, mutta Hart vei pidemmän korren joka kerta munkilla tai taidolla, ihan sama.
 

Niilo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tampereen Tappara
0+0=0, -1, 0 laukausta, peliaika 10.55.


Tilastollisesti aika vakuuttavasti meni taas. Miten noin meni niiden mielestä jotka pelin näki ?
N. 10 min vähemmän peliaikaa kun edellisessä pelissä ?

Jos toi konttaaminen on "päästä kiinni", niin kai Winnipegis ny päätohtoreita on joka osaa auttaa tjsp ?
 

Tombe76

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK
20 peliä ehti hakkaamaan Fortniteä ennen peliä, jos tuo Nalle_Puh29 on Paten nimimerkki. Siinä 10-15 paikallista aikaa... mutta eihän tuosta varmaan haittaa lätkään ole. Sehän on jo todettu palstalla moneen kertaan.

All Stars tauolla meni tuon nimimerkin toimesta parhaimmillaan 44 peliä per päivä. Mitä sitten yksi peli kestääkään? Ja kai sitä änäriäkin hakataan. Ja todetaan nyt vielä etten tiedä Paten Nickiä 100% varmaksi mutta monessa paikassa tuon on kerrottu olevan se.

Mut ei kai tässä mitään hätää ole kun jengi voittaa? Ja kohta tulee taas hattu ja sitten 5. Vieläköhän Pate morjoo asiasta vitsejä kuten lokakuussa?

NHL-seura kielsi supersuositun videopelin - Patrik Laine murjaisi arkaan paikkaan osuvan vitsin
 
Viimeksi muokattu:

LOFIN

Jäsen
Suosikkijoukkue
1922
20 peliä ehti hakkaamaan Fortniteä ennen peliä, jos tuo Nalle_Puh29 on Paten nimimerkki. Siinä 10-15 paikallista aikaa... mutta eihän tuosta varmaan haittaa lätkään ole. Sehän on jo todettu palstalla moneen kertaan.

All Stars tauolla meni tuon nimimerkin toimesta parhaimmillaan 44 peliä per päivä. Mitä sitten yksi peli kestääkään? Ja kai sitä änäriäkin hakataan. Ja todetaan nyt vielä etten tiedä Paten Nickiä 100% varmaksi mutta monessa paikassa tuon on kerrottu olevan se.

Mut ei kai tässä mitään hätää ole kun jengi voittaa? Ja kohta tulee taas hattu ja sitten 5. Vieläköhän Pate morjoo asiasta vitsejä kuten lokakuussa?

NHL-seura kielsi supersuositun videopelin - Patrik Laine murjaisi arkaan paikkaan osuvan vitsin
Kiinnostaisi tietää mitkäköhän ovat lukemat muiden suomalaispelaajien kohdalla. Käsittääkseni kuitenkin aika moni tuota vääntää (ja muitakin pelejä). Rantanen, Aho, Teräväinen jne.
 

teppana

Jäsen
Kiinnostaisi tietää mitkäköhän ovat lukemat muiden suomalaispelaajien kohdalla. Käsittääkseni kuitenkin aika moni tuota vääntää (ja muitakin pelejä). Rantanen, Aho, Teräväinen jne.

Koko keskustelu mahdollisesta addiktiosta on mun mielestä typerä. Ei siksi, etteikö se olisi mahdollinen vaan siksi että me emme voi tietää onko se totta vai ei.
 

Tombe76

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK
Koko keskustelu mahdollisesta addiktiosta on mun mielestä typerä. Ei siksi, etteikö se olisi mahdollinen vaan siksi että me emme voi tietää onko se totta vai ei.

Ja siksikö siitä ei saa keskustella, edes yleisellä tasolla.

Itse en kyllä tunne noita asioita kovin hyvin. Toki kotona 15v poika, joka pelaisi yötä myöten jos ei tappelisi vastaan. Huomannut myös pelimäärän vaikutuksen mm. yöuniin.

Itse taas kun kovasti yrittää reenata, huomannut miten omat vähäiset yöunet esim. yövuorojen jälkeen vaikuttaa treenaamiseen.

No kaippa isoa miljoonasopimusta hakeva ammattilaisurheilija tietää mitä tekee joten mitäpä sitä sen enempää arvioimaan. Antaa tulosten puhua puolestaan.
 

Jymäkkä

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, NY Rangers, Ketterä, Saksa (futis), IPV
Tilastollisesti aika vakuuttavasti meni taas. Miten noin meni niiden mielestä jotka pelin näki ?
N. 10 min vähemmän peliaikaa kun edellisessä pelissä ?

Jos toi konttaaminen on "päästä kiinni", niin kai Winnipegis ny päätohtoreita on joka osaa auttaa tjsp ?
Varmaan meni ihan hyvin, ja vain huono onni esti taas maalit, mutta kohta taas helisee, viimeistään marraskuussa 2019 ja kukaan ei enää puhu Paten heikoista otteista. Tähdistöpelin jälkeiset -4 myös aika vakuuttavaa, kun vastustajat tehneet 6 maalia.

Ei ole ollut ihan sellainen kausi kuin odotin. Ja kun jotenkin tuntuu, että sieltä korvien välistä on eniten kiinni, vaikka Laine yrittää itsestään antaa kuvaa, ettei pelit jännitä ja paineet heilauta.
 

teppana

Jäsen
Ja siksikö siitä ei saa keskustella, edes yleisellä tasolla.

Itse en kyllä tunne noita asioita kovin hyvin. Toki kotona 15v poika, joka pelaisi yötä myöten jos ei tappelisi vastaan. Huomannut myös pelimäärän vaikutuksen mm. yöuniin.

Itse taas kun kovasti yrittää reenata, huomannut miten omat vähäiset yöunet esim. yövuorojen jälkeen vaikuttaa treenaamiseen.

No kaippa isoa miljoonasopimusta hakeva ammattilaisurheilija tietää mitä tekee joten mitäpä sitä sen enempää arvioimaan. Antaa tulosten puhua puolestaan.

Kai siitä nyt saa keskustella. Ehkä se johtuu enemmän siitä, että mielestäni asia on jo niin loppuun kaluttu etten näe sitä järkevänä keskusteluna. Miten me voisimme tietää onko Laineen pelaaminen ongelma vai ei?
 

LOFIN

Jäsen
Suosikkijoukkue
1922
Kai siitä nyt saa keskustella. Ehkä se johtuu enemmän siitä, että mielestäni asia on jo niin loppuun kaluttu etten näe sitä järkevänä keskusteluna. Miten me voisimme tietää onko Laineen pelaaminen ongelma vai ei?
No siten että jos pelimäärät ovat huomattavasti kovempia kuin muilla jääkiekkoilijoilla niin voidaan pohtia haittaako se jo työtä. Jos taas ei, niin sitten ongelma on muualla.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös