Mainos

Pariisi 2024: Jälkipuinti (TV, lajit, Suomen menestymättömyys yms.)

  • 2 611
  • 19
Suosikkijoukkue
KalPa
Olympialaiset alkaa olla viimeistä päivää vaille valmis.

Tapahtuma muistetaan erikoisista avajaisista ilman stadionia ja koko Pariisin hyödyntämisestä (yli)pitkien juhlallisuuksien läpiviemisessä. Celine Dion oli tunteikas hetki lopussa sekä omalaatuinen olympiatuli, joka ei ollut tuli ensinkään. Lisäksi avajaisissa nähtiin merkittävissä rooleissa ei-ranskalaisia urheilijoita tyyliin Rafa Nadal.

Jaetut kisat TV.ssä toimi periaatteessa hyvin. Jonkin verran kritiikkiä on satanut siitä ettei Max-striimeissä ollut riittävästi Suomi-selostajia. Ylen lähetyksissä omasta mielestäni liikaa aikaa saivat Golf ja hevoslajit. Lisäksi, YLE ei hyödyntänyt läheskään aina kolmen striimin mahdollisuutta Areenassa, vaikka lajeja pyöri taustalla koko ajan.

YLEn kruununjalokivi, heidän ohjaama maailmalle, yleisurheilu, oli epäonnistunut kokonaisuus. Missään kenttälajeissa ei saatu suorituksien välissä kokonaistilannetta ruutuun vaan vanha kunnon teksti-tv piti pitää kännykän ruudulla. Lisäksi, YLE mokaili niin että useat suomalaissuoritukset jäivät näyttämättä suorana, koska piti näyttää seuraavan lajin juoksijoita useita minuutteja ennen startteja yms. Tällöin 80-luvun teksti-tv taas spämmäsi suorituksen etukäteen. Näin suomalaisena ei aina meinaa ymmärtää trendiä, että juoksua näytetään niin paljon, ennen juoksua, juoksun aikana ja juoksun jälkeen uusintojen kera. Kenttälajeista jäi näin ollen monet lajit täysin varjoon tai lopuksi näytettiin vikan kierroksen vikat suoritukset. Vähentämällä edes juoksujen alkuesittelyjä ja loppuhidastuksia saisi enemmän muuta ruutuun, tai edes käyttämällä enemmän split-screeniä.

Olisin toivonut 4K/Atmos-lähetyksiä Suomeenkin, koska ne kuvattiin kuitenkin sillä tekniikalla, liekkö kustannuskysymys sit vai mikä.

Suomi jäi ilman mitalia, tämä pitää käydä tarkasti läpi miksi näin. Muut pohjoismaat Islantia lukuunottamatta kuitenkin n. 10 laatan tahdissa.

Omasta mielestä Suomesta laitetaan liian iso joukkue kisoihin, koska menestysmahdollisuuksia ei ole aina. Lisäksi, mukana oli paljon urheilijoita, joiden kuntohuippu oli mennyt jo aikoja sitten, tai taustalla oli loukkaantuminen. Tällöin viimeistään urheilijan pitäisi tietää ettei reissuun kannata lähteä. Ymmärrän toki yksilön kannalta, että kyseessä on uran huippukohta.

Olympialaisten lajikirjoa pitäisi keventää merkittävästi. Olympialiike voisi määrittää kivijalat, jotka aina pitää olla mukana kisoissa. Sen jälkeen kaikki muu olisi järjestävän tahon vastuulla valita lajit jostain korista vaikka, sen perusteella mitkä lajit siinä maassa kiinnostaa, mitä suorituspaikkoja maassa on jne. Tämä voisi auttaa myös talvikisoissa, joissa monesti joudutaan rakentamaan tuhottaman kallis kelkkarata, jota ei käytetä sen jälkeen koskaan.

Keskustelu vapaa!
 

HokiJone

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Luleå HF, tehtaan takuu
Missään kenttälajeissa ei saatu suorituksien välissä kokonaistilannetta ruutuun vaan vanha kunnon teksti-tv piti pitää kännykän ruudulla.
Tätä tulin tänne itsekin kirjoittaamaan kun näin otsikon. Mutta vika ei liene YLE:ssä vaan kansainvälisessä lähetyksessä? Tuskin YLE noita grafiikoita pyörittelee lähetyksessä. Tämä kyllä vaikutti todella paljon katsomiskokemukseen varsinkin jos tulit TV:n ääreen kesken kaiken. Ei mitään hajua missä mennään ja mitkä on sijoitukset.

Kisojen järjestelyt taisivat lopulta mennäkin melkolailla putkeen. Alussa näytti, että tunkiolandia(?) tärvelee Ranskan paskaksi kisojen aikana. Onneksi lopulta kaikki näytti menevän isossa kuvassa varsin mainiosti.

Mieleen jäi myös hyvä urheilu/olympiahenki kaikin puolin. Urheilijat tukivat toisiaan vaikealla hetkellä kansallisuudesta riippumatta. Nuo ovat hienoja hetkiä nähdä ja se on sporttia aidoimmillaan - kilpaillaan kovaa mutta rehdisti ja lopulta pitäen mielessä, että tämä on vain urheilua.
 
Suosikkijoukkue
Two Degrees of Mike Sillinger
On jo hyvin tullut esiin, että Suomi jäi ilman mitalia kisoissa. No, Sports Illustratedin ennakkoveikkauksissa niin kisoissa pitikin mennä.

Mutta samalla tuli ajatus katsoa, miten mitalitaulukon kärkipäässä suoriuduttiin samoihin ennakoihin nähden.

1. USA, 40-44-42
Ennakointi tarjosi saldoa 43-37-36. Kultamitaleita tuli siis vähemmän, mutta muita mitaleita hieman enemmän. Isoimmat lajit yleisurheilu ja uinti oli ennakoitu yhteensä 27 kultamitaliin, ja tuloksena oli 22. Lainelautailun ja soudun kultamitalit menivät olivat taas ennakoituja parempia suorituksia.

2. Kiina, 40-27-24
Ennakointi tarjoisi saldoa 34-22-29, eli kisat menivät odotettua paremmin. Uimahypyistä Kiina otti kaikki tarjolla olevat kahdeksan kultaa, kun ennakointi oli seitsemän. Myös pöytätenniksessä täysi kultasaldo. Nyrkkeily oli odotuksia parempi laji, kolme kultaa ennakoidun yhden sijaan.

3. Japani, 20-12-13
Ennakointi tarjosi saldoa 21-10-15, eli aika pienin eroin mentiin. Judossa tuli kuuden kullan sijaan vain kolme, mutta paini paikkasi varsinkin miehissä, jossa ei oltu ennustettu yhtään kultamitalia, mutta tulikin neljä. Kaikkiaan Japani otti kahdeksan painikultaa, kun ennakko oli viisi.

4. Australia 18-19-16
Ennakko oli 15-20-26, eli kultaa tuli enemmän ja himmeämpiä mitaleita vähemmän. Isoin kultalaji uinti meni kuitenkin miinuksen puolelle seitsemällä kullalla ennakoidun yhdeksän sijaan. Melonnasta ja pyöräilystä oli taas ennustettu vain yhtä kultaa, mutta molemmat toivat niitä kolme. Skeittaus toi kaksi kultaa, kun ennakko oli nolla.

5. Ranska, 16-26-22
Ennakko oli 18-28-18, eli mitalimäärä meni oikein mutta hieman himmeämpään suuntaan. BMX:n kolmoisvoitto oli odotettu. Vain pyöräilyssä oli ennakoitu enemmän kuin kaksi kultamitalia, mutta myös uinti liittyi tuohon joukkoon Leon Marchandin ansiosta.

6. Alankomaat, 15-7-12
Ennakointi oli 11-12-14 eli hopeasijoja vaihtui kultamitaleihin. Kumpikaan yleisurheilun kultamitaleista (4x400 sekaviesti sekä naisten maraton) ei ollut odotettu.

7. Iso-Britannia, 14-22-29
Ennakko kertoi lukemia 29-20-14, eli kultamitaleissa tuli iso romahdus. Soudussa ja pyöräilyssä odotus oli kuusi kultamitalia kummastakin, mutta lopputulos vain kolme ja kaksi. Melonnassa ennuste oli kolme, joista yksikään ei toteutunut.

8. Etelä-Korea 13-9-10
Ennakko oli 5-5-7, eli maa oli todella iso onnistuja. Jousiammunnassa maa otti täyden kultapotin, ennakko tarjosi kolmea. Ammunnassa kolme kultaa, kun niitä ei ollut ennakoissa yhtään.

9. Italia, 12-13-15
Ennakko tarjosi saldoa 18-12-14, eli kultamitaleissa jäätiin jälkeen. Pahasti pieleen meni miekkailu, jossa ennakko tarjosi kuutta kultaa, mutta tulos oli vain yksi. Uinnissa taas kumpaakaan kultamitalia ei odotettu.

10. Saksa, 12-13-8
Ennakointi oli 12-16-14, eli kultamitalien määrä täsmälleen oikea, mutta muuten jäätiin jälkeen. Ratsastajat yllättivät neljällä kullalla, mutta ammunnassa ja tenniksessä piti tulla kultaa, sen sijaan ei tullut edes mitalia.


Tehdään vielä muita poimintoja:
Ruotsi, 4-4-3 (4-2-4)
Kultamitaliennakoista Sjöström 50 metrillä ja Duplantis pitivät, ratsastus taas ei. Sjöström otti siis myös 100 metrin kullan, minkä lisäksi kultaa tuli rantalentopallossa. Miesten kaksikolle oli ennustettu pronssia. Ammuntahopea osui, Karlström puolestaan epäonnistui kävelyssä.

Norja, 4-1-3 (2-4-0)
Ingebrigtsen otti yhden kultamitalin, mutta teki sen "väärällä" matkalla. Koandan painonnostokulta oli ennakoitu, käsipalloilijoita ennustettiin hopealle. Kymmenottelija Rooth pääsi sitten tekemään ison paukun.

Tanska, 2-2-5 (5-4-1)
Mitaleissa jäätiin yhdellä, mutta yleisesti meni siis ennakoitua huonompaan suuntaan. Käsipallokulta oli odotettu, Axelsenin piti ottaa "vain" hopeaa. Yksi kultamitali piti tulla myös ratapyöräilystä, melonnasta, kouluratsastuksesta ja purjehduksesta. Kaksi jälkimmäistä ottivat sentään hopeat, muut jäivät ilman mitalia, mutta sitten lajin eri kilpailu toi kuitenkin pronssimitaleja.

Jamaika, 1-3-2 (0-9-7)
Yleisurheilusta ennustettiin isoa määrää himmeämpiä mitaleita. Nämä menivät aika lailla pieleen, mutta Stonan kulta ja Campbellin pronssi olivat taas sellaisista lajeista, joista ei odotettu mitalia.

Portugali, 1-2-1 (1-2-1)
Portugali oli mitalitilaston paras maa, joka keräsi täsmälleen ennakoidun mitalisaldon, joten sen takia tämä piti huomioida. Leitãon omnium-hopea oli odotettu ja Pichardon ennakoitu pronssi muuttui hopeaksi. Melonnassa sen sijaan nähtiin epäonnistumisia, kun piti tulla kultaa ja hopeaa, mutta ei tullut mitaliakaan.

Turkki, 0-3-5 (4-0-10)
Turkki jäi ilman kultaa ensimmäistä kertaa sitten Los Angelesin 1984. Neljästä kultakandidaatista kaksi sai himmeämpiä mitaleita, mutta muuten ennakointi oli pielessä. Lajiryhmien suhteen oltiin kyllä oikeassa.

Maat, joilta ei odotettu mitalia, mutta jotka saivat niitä: Chile, Grenada, Guatemala, Kap Verde, Pakistan, Uganda, minkä lisäksi pakolaisten joukkue sai nyrkkeilypronssin.

Maat, joiden piti ottaa mitali, mutta eivät saaneet sellaista: Burundi, Latvia, Mosambik, Nigeria, Samoa, San Marino, Trinidad ja Tobago, Venezuela.
 
(1)
  • Tykkää
Reactions: Kale

Roger Moore

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kaikki Penan ja Tamin joukkueet, KuPS
1. USA, 40-44-42
Ennakointi tarjosi saldoa 43-37-36. Kultamitaleita tuli siis vähemmän, mutta muita mitaleita hieman enemmän. Isoimmat lajit yleisurheilu ja uinti oli ennakoitu yhteensä 27 kultamitaliin, ja tuloksena oli 22. Lainelautailun ja soudun kultamitalit menivät olivat taas ennakoituja parempia suorituksia.
Oliko noita uintia ja yleisurheilua eritelty vielä tarkemmin, vai oliko se vaan että yhteensä 27? Nythän esim. uinnista tuli "vain" kahdeksan kultaa, kun Tokiossa tuli 11 ja Phelpsin hurjina vuosina tuli 12-16 kultamitalia.

Hopeisia mitaleita USA sai uinnin puolelta 13, eli todennäköisesti siellä ennakoitiin noista ainakin muutaman kääntyvän kullaksi. Sama toki sitten yleisurheilussa esim. sekaviestin ja parin muun lajin osalta.
 

ernestipotsi

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Olympialaisten lajikirjoa pitäisi keventää merkittävästi. Olympialiike voisi määrittää kivijalat, jotka aina pitää olla mukana kisoissa. Sen jälkeen kaikki muu olisi järjestävän tahon vastuulla valita lajit jostain korista vaikka, sen perusteella mitkä lajit siinä maassa kiinnostaa, mitä suorituspaikkoja maassa on jne. Tämä voisi auttaa myös talvikisoissa, joissa monesti joudutaan rakentamaan tuhottaman kallis kelkkarata, jota ei käytetä sen jälkeen koskaan.

Keskustelu vapaa!

- Koko lajispektrin pitäisi olla isäntämaan päätettävissä ilman mitään kiintiölajeja. Isäntämaa sitten valittaisiin sen mukaan mitä se pystyy tarjoamaan.

- Jalkapallon voisi jättää kokonaan pois olympialaisista. Ihan turha pelata turnausta jolla ei ole mitään arvostusta. Ei siellä muissakaan lajeissa ole junioreita tai B-luokan urheilijoita.

- Yleisurheilussa juoksulajeja voisi vähän karsia. Viestit ja kävelyt pois. Juoksuissa välierät pois kokonaan ja juostaan siis vain yksi karsintakierros ja finaalit. Kenttälajeissakin finaaliin vain kahdeksan urheilijaa.

- Uinnin voisi järjestää turnausmaisena mikäli matkoja ei haluta karsia rankalla kädellä. Joka matkan top8:lle pisteitä esim 10-8-6-5-4-3-2-1 ja eniten pisteitä keränneille kulta-hopea-pronssi

- Painoluokkalajeissa korkeintaan kolme painoluokkaa per laji.

- Naisten lajeihin sukupuolitestit niin ei tarvitsi arvuutella että onko joku mies vai nainen, kun se kerran käsittääkseni suht helpolla kromosomitestillä selviäisi.

- Maakiintiöt pois. Jos jossain lajissa on mukana 25 yhdysvaltalaista, niin sitten on. Treenatkaa muut perässä!
 

McBean

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Bruins, Noutajat, Scarborough FC
- Jalkapallon voisi jättää kokonaan pois olympialaisista. Ihan turha pelata turnausta jolla ei ole mitään arvostusta. Ei siellä muissakaan lajeissa ole junioreita tai B-luokan urheilijoita.

Jos/kun olen maailman yksinvaltias, veisin olympiafutiksen kuopatun Confederations Cupin suuntaan. Eli jokaisen maanosan mestari mukaan ilman ikärajoituksia.

Käytännössä t toki on utopiaa jo pelkästään sen vuoksi, että maanosien mestaruudesta pelataan olympiavuosina.

1984 ja -88 ei ikärajoituksia ollut (toki eurooppalaiset ja eteläamerikklaiset jengit eivät saaneet valita MM-kisoissa pelanneita, koska FIFA), mutta silmäyksellä 1988-joukkueet pykälää nimekkäämpiä - joskaan ei ykkösmiehistöjä tietenkään.

 

Roger Moore

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kaikki Penan ja Tamin joukkueet, KuPS
En minä välttämättä itse lähtisi kovin paljon lajeja karsimaan pois, koska yksi etenkin kesäolympialaisten hienouksista on se, että harvinaisemmatkin lajit saa laajempaa näkyvyyttä. Tietysti joitain lajeja voisi hieman supistaa, rehellisesti sanottuna en tiedä onko esim. sekaviestit ja -joukkuekisat kovin tarpeellisia eri lajeissa. Joo tietysti tasa-arvo on tärkeää ja tässä miehet ja naiset kilpailee rinnakkain, mutta onhan tuo nyt vähän keinotekoinen laji silti.

Jalkapallon pitäisin myös mukana, mutta poistaisin siitä ne ikärajat pois. Olen edelleen aikalailla varma siitä, että ei tuonne ne ykköskorin pelaajat tulisi vaikka mukaan saisi ottaa minkä ikäisiä tahansa. Olisihan esim. Espanja voinut ottaa niitä EM-kisoissa pelanneita nuoria mukaan, mutta ei heitäkään kisoissa nähty.

Ainoa sellainen isompi laji minkä asemaa voi toki pohtia ja ilmeisesti se onkin liipaisimella, eli nyrkkeily. Tai sitten se pitäisi palauttaa takaisin ihan puhtaasti amatöörinyrkkeilyksi. Koko kansainvälinen nyrkkeily taitaa muutenkin olla enemmän ja vähemmän sekaisin, joten ehkä tuon lajin voisi toistaiseksi laittaa hyllylle.
 

SM84

Jäsen
Suosikkijoukkue
St Louis Blues, KuKi HT
Yksi laji, minkä poissaoloa ihmettelen, on suunnistus. Ei ole ikinä käsittääkseni ollut olympialaji ja ei taida olla tulossakaan? Onko kellään tietoa, miksi ei ole ollut mukana? Sitä harrastetaan kuitenkin aika lailla joka puolella enemmän tai vähemmän, toki Euroopassa kai eniten.
 

Raspatin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat, HPK
Yksi laji, minkä poissaoloa ihmettelen, on suunnistus. Ei ole ikinä käsittääkseni ollut olympialaji ja ei taida olla tulossakaan? Onko kellään tietoa, miksi ei ole ollut mukana? Sitä harrastetaan kuitenkin aika lailla joka puolella enemmän tai vähemmän, toki Euroopassa kai eniten.
Toi hyvä pointti! Iha hyvin sopisi olympialaisiin.
 

Tadu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
Yksi laji, minkä poissaoloa ihmettelen, on suunnistus. Ei ole ikinä käsittääkseni ollut olympialaji ja ei taida olla tulossakaan? Onko kellään tietoa, miksi ei ole ollut mukana? Sitä harrastetaan kuitenkin aika lailla joka puolella enemmän tai vähemmän, toki Euroopassa kai eniten.
Onhan niitä muitakin esimerkiksi keilailu, ultrajuoksu yms. Mutta eivät taida olla yhtä mediaseksikkäitä kuin joku breakdance.
 
(1)
  • Tykkää
Reactions: SM84

L. Paraske

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Suomi, Arttu Hyry, Hagaby Golf 2
Yksi laji, minkä poissaoloa ihmettelen, on suunnistus. Ei ole ikinä käsittääkseni ollut olympialaji ja ei taida olla tulossakaan? Onko kellään tietoa, miksi ei ole ollut mukana? Sitä harrastetaan kuitenkin aika lailla joka puolella enemmän tai vähemmän, toki Euroopassa kai eniten.
Perinteistä metsäsuunnistusta ei välttämättä joka puolella maailmaa pystytä järjestämään (esim. Rion kisoissa Amazonin viidakkoon olisi saanut aika mielenkiintoisen suunnistuksen...) ja mukanaolevien maiden määrä on ollut aika rajattu. Sen sijaan viimeisten vuosien aikana kehittynyt ja kaupunkeihin viety sprinttisuunnistus voisi aivan hyvin olla tulevaisuudessa olympialaji. Siinä mitaleista taistelevien maiden määrä on jo nykyisellään suurempi (vaikka Ruotsi ja Sveitsi hallitsevatkin) kuin metsäsuunnistuksessa.
 
(1)
  • Tykkää
Reactions: Tadu

SM84

Jäsen
Suosikkijoukkue
St Louis Blues, KuKi HT
Suunnistuksen televisiointi on kehittynyt viime vuosina aika paljon ja seuranta on suht helppoa, joten ei luulisi sen olevan esteenä. Ja tosiaan kaupunkisprintit on olleet kohtuu suosittuja ja helppoja toteuttaa. Varmaankin tuo mediaseksikkyys saattaa olla yksi tekijä, vaikka toisaalta joku paini tai kouluratsastus eivät välttämättä ole yhtään sen parempia sillä saralla.
 

Eddie

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät & kaikki karsintasarjat
Jos urheilujohtajan taso on sitä luokkaa, että ottaa esiin kranaatinkuoriin käytetyn rahan verrokiksi huippu-urheiluun käytetyn rahan mittariksi, niin pitäsköhän tuokin heppu laittaa kiertoon... Kun tekee sen vielä hämmästellen..
 

Brett

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans, Peliitat ja muut jotka eivät voita
1984 ja -88 ei ikärajoituksia ollut (toki eurooppalaiset ja eteläamerikklaiset jengit eivät saaneet valita MM-kisoissa pelanneita, koska FIFA), mutta silmäyksellä 1988-joukkueet pykälää nimekkäämpiä - joskaan ei ykkösmiehistöjä tietenkään.

Parhailla joukkueilla tosiaan kovat miehistöt 1988 Soulissa. Mitä tarkoittaa, ettei saanut valita MM-kisoissa pelanneita? Olihan Brasiliallakin Meksikossa 1986 maaleja tehnyt Careca mukana, ja muillakin noiden MM-kisojen pelaajia.
 

McBean

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Bruins, Noutajat, Scarborough FC
Olihan Brasiliallakin Meksikossa 1986 maaleja tehnyt Careca mukana, ja muillakin noiden MM-kisojen pelaajia.

Tässä menen nettilähteiden varassa, sillä Soulin kisoista ei kymmenvuotiaille kovin tarkkoja muistikuvia jäänyt, heh.

Näyttäisi, että kyseessä on eri Careca, joka olympialaisissa 1988 pelasi?


Tunnetumpi on syntynyt vuonna 1960.

Olympialaisten edustusoikeus on ollut aika vaihtelevaa ja kimuranttia, tiivistelmä on ao. linkissä "player eligibility" -kohdassa.

 

Brett

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans, Peliitat ja muut jotka eivät voita
Tässä menen nettilähteiden varassa, sillä Soulin kisoista ei kymmenvuotiaille kovin tarkkoja muistikuvia jäänyt, heh.

Näyttäisi, että kyseessä on eri Careca, joka olympialaisissa 1988 pelasi?


Tunnetumpi on syntynyt vuonna 1960.

Olympialaisten edustusoikeus on ollut aika vaihtelevaa ja kimuranttia, tiivistelmä on ao. linkissä "player eligibility" -kohdassa.

Ohoh. Nostan virheen käden merkiksi.

Taisi moni noista pelaajista lopulta kuitenkin olla tuttuja vasta Italiasta 1990, eli meni kisat ja mielikuvat sekaisin, ja varmaan piti paikkansa, ettei MM-edustuksia sallittu.
 

pikkuvaimo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Dallas, Puustinen ja NATO
Mun mielestä olympialaisista ei tarvi karsia lajeja. Mun mielestä olympialaisten pitääkin olla tollanen massiivinen the Megatapahtuma. Mieluusti vaan lisää lajeja, vähintään pitää lajimäärä samana, mut ei missään nimessä pienentää/karsia kisoja. Jos joku valtio ne haluaa järjestää, niin let's fuck vaan. Ja viikko lisää kestoon, ei tarvisi olla niin hektinen.
 

oiler99

Jäsen
Suosikkijoukkue
Edmonton Oilers, Raahe-Kiekko, Oulun Kärpät, ManU
Se täytyy sanoa, että paralympialaisten lopetusseremonian päätösosuus hakkasi olympialaisten vastaavan satanolla. Ofenbach, Kungs, Jean-Michel Jarre ja David Guetta oli kyllä huikea kliimaksi. Ja Daft Punkin One More Time huipensi seremonian. Nyt Ranska pisti parasta dancea pöytään.
 

McBean

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Bruins, Noutajat, Scarborough FC
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös