Parhaat yhden kauden stuntit Jokereissa

  • 18 198
  • 94
Suosikkijoukkue
Jokerit, Detroit Red Wings
Ei ihan osu tämän ketjun pelaajaksi, mutta mites legendaarinen Massi-Esa? Siirtyi meille iskettyään KHL:n vieläkin voimassa olevan suomalaisten piste ennätyksen, 51 peliin 50 pistettä. Miten tuo edes saatiin pois venäjältä tuollaisen kauden jälkeen?

Noh Essin kaudethan olivat Jokseenkin pettymyksiä. Kunto ja loukkaantumistilanne taisivat ainakain vähän painaa. Palkkapussi ei muuten tainnutkaan olla tuolla kaudella liigan isoin, vaikka muuta väitettiinkin.

On muuten aika värikäs tuo Pirneksen seurahistoria, todellinen palkkasoturi:

Seurat järjestyksessä:
Divari: Kärpät
Liiga: Blues, Tappara
NHL: Kings
AHL: Monarchs
Liiga: Lukko, Blues
SHL: Färjestad
KHL: Atlant
Liiga: Jokerit
NLA: Zug
SHL: AIK
Liiga: Kärpät

Liigapelaajan statuksen saatuaan pisin yhtäjaksoinen aika yhdessä seurassa: viimeinen 2 kautta + 11 peliä Kärpissä ennen uran loppumista.

Essin eka kausi tais olla Matti Virmasen viimeinen Jokereissa. Sillon tuli legendaarisella Massiivisella sisään ainakin Hentunen, Pirnes ja Aravirta penkin taakse.

Kauden 2. sentterinä hääri Janne Hauhtonen, joka jossain pelissä oli jopa ykkösen keskellä. Laidoilla pörräsi Ossi Saarista ja taisi olla myös Juha Lindin viimeinen kausi.

Bates Battaglia tuli sitten loppukaudesta. Pelasi ekan pelin muistaakseni Ässiä vastaan Porissa. Masa tuolloin studiossa hykerteli, kun hänelt tentattiin, että onko se Nylander nyt tulossa.

Battaglia pelasi hyvä ekan vaihdon ja pääsi jopa maalipaikalle, mutta sen jälkeen katosi aivan täysin kuvasta. Dominoi seuraavan kerran vasta Amacing Racessa.

Vähn Battaglian jälkeen se Nylle sitten tuli sisään. Bremberg - Nylander - Hentunen olisi voinut olla yksi kaikkien aikojen legendaarisimpia ketjuja. Nylleä valitettavasti pelaaminen ei niin paljoa napannut. Tais ottaa jossain pelissään peräti ulosajon vittuunnuttuaan tuomarin pilkkimiseen ja naputeltuaan sen jälkeen vähän linjuria pohkeille. Sääleissä sitten 3 peliä ja 3 pistettä sentään. Jos olisi päässyt lentoon ja Tappara olisi kaatunut, niin tuo ketju olisi saattanut aiheuttaa harmaita hiuksia vastustajille. Vaan ei.

Tuolla kaudella meillä pelasi myös muuan Markku Tähtinen, jonka seurahistoria on myöskin värikäs. Tuli aika nolla-odotuksilla sisään paikkaamaan loukkaantumisia. Esiintyi ihan edukseen, vaikkei mitään ihmetekoja tehnytkään.

Sitten tuli Keklu ja kaikki muuttui.

Tässkin ketjussa mainittu Jesse Winchester vituttaa edelleen. Kaikesta näki miten kova kaveri oli Liigaan. Tästä kaverista olisi tullut uusi Clarke Wilm, jos vaan ei olisi loukkaantunut.
 

Clubittaja

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Jesse Winchesteriin sama. Aivan eliittitason kolmossentteri Liigaan. Toki olisi pystynyt vaikka ykkösen keskellä vääntämään.
 
Katselin myös yhtä pelaajaa. Broc Little. Steve Mosesin kaveri. Tuli SHL:stä Jokereihin. Turun Valtaus reissulla debyytissä kaksi maalia. Valtonen kommentoi pelin jälkeen ettei odottanut mitään tälläistä. No, Littlen maalit tämän kauden päätyttyä: Kaksi.
 

Giroux

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin Jokerit, Philadelphia Flyers
Katselin myös yhtä pelaajaa. Broc Little. Steve Mosesin kaveri. Tuli SHL:stä Jokereihin. Turun Valtaus reissulla debyytissä kaksi maalia. Valtonen kommentoi pelin jälkeen ettei odottanut mitään tälläistä. No, Littlen maalit tämän kauden päätyttyä: Kaksi.
Voitti seuraavalla kaudella SHL:n maalipörssin. Tätähän silloin jossiteltiin, että miksei jatkettu sopparia KHL:n puolelle, koska kaikki näki että taidot on olemassa. Tuo 13-14 kauden Jokerit oli vaan niin sekalainen sillisalaatti kauden loppua kohden, ettei siellä erottunut enää kuin Teräväinen kultaisen pottansa kanssa.

Mutta mitäpä näitä jossittelemaan tässä vaiheessa, mennyt on mennyttä.
 

Masculine

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Tais ottaa jossain pelissään peräti ulosajon vittuunnuttuaan tuomarin pilkkimiseen ja naputeltuaan sen jälkeen vähän linjuria pohkeille.

Raumalla on edelleen aika kovat antipatiat Nylanderia kohtaan, sillä hän tuolla kaudella osui korkealla mailalla Tomi Pettistä silmään ja ellen nyt väärin muista, niin näkö ei koskaan palautunut normaaliksi.

 

rasmus

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Pool, Konalan Pallo
Ray Giroux oli mestaruukautena 2001-2002 oikein pätevä hyökkäävä pakki, mutta joutui lähtemään Vladimir Machuldan tieltä ulkomaalaiskiintiön vuoksi. Pakisto oli muutenkin kova.

Korjaus: Hän esiintyi kaudella 2000-2001. Katsoin Wikipediasta, niin Giroux tuli Thomas Johanssonin tilalle, joka joutui henkilökohtaisiin syihin vedoten lähtemään.
Eikö se ollut puolustaja Rob Cowie, joka siirtyi mestaruuskaudella Machuldan tulon myötä Sveitsiin. Oli mielestäni ihan solidi hankinta Saksan DEL-liigasta, omasi ihan kohtuullisen lämärinkin.
 

sekolust

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна, Lostedt, Ben-Amor
Mika "Suffeli" Nieminen taitaa olla vielä mainitsematta? Järkyttävällä kohulla ja huhujen mukaan myös tähtitieteellisellä palkalla Jokereihin, mutta sisäisen pistepörssin voittamisesta huolimatta valju ja virkamiesmäinen maku jäi.

Eikös tää mennyt jotenkin niin, että Niemiseltä oli kyselty liksaa nokittamismielessä. Ei olisi kiinnostanut lähteä Sveitsistä, niin heitti oliko nyt tuplat esille siitä, mitä oikeasti tienasi. Varmasti oli pankkireissu hymyilyttänyt sen jälkeen.

Mites Yves Racine? Ikää 29, alla viitisen sataa NHL-peliä pakille kunnioitettavalla 0,45PPG:llä ja Hjallis hehkutti suunnilleen parhaana ikinä mitä Liigaan oli aiemmin saatu tai tultaisiin koskaan saamaan. Ei se nyt ihan paska ollut, mutta "vähän" eri skaalassa kuin uransa osalta vastakkaiseen suuntaan menossa ollut naapurin Rafalski. Muistelisin myös Areenan seinillä olleen mainos tyyliin "Onko Yves kova kone vai pelkkä raccine" tai jotain vastaavaa, ihan ei näin pari vuosikymmentä myöhemmin ole muistikuvat luotettavimpia mahdollisia. Ei missään nimessä paras yhden kauden stintti, mutta melko unohtumaton kaveri sinänsä hankintana. Jos siihen aikaan olisi ollut netti nykypäivän tasolla, niin aikamoista ilotippaa olisi ruiskutettu ja viimeistään joulukuussa sitten kirottu miksei se saatana edes ohita Sami Nuutista pisteissä.
 
Suosikkijoukkue
Jokerit
Oma likainen tusinani Jokereissa vuosien aikana pyörähtäneistä "vahvistuksista" on aikajärjestyksessä seuraavanlainen: David Conte, Terran Sandwith, David Nemirovsky, Karl Goehring, Steve Passmore, Justin Mapletoft, Pierre Dagenais, Bates Battaglia, Johan Harju, Tim Kennedy, Pascal Pelletier ja Joey Hishon.
Vaikea on näitä veijareita laittaa ainakaan mihinkään paremmuusjärjestykseen, sen verran vahvat näytöt kaikilla..
 

massaonvoimaa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
@Häpä Oksanen muuten allekirjoitan listan mutta Nemirovsky ja Pelletier saivat edes jotakin aikaiseksi. Pelle esim. 6 o ja 4pts pleijareissa. Ei loistavaa mutta ei täysin floppi. Muut oli täysiä katastrofeja.
 

Jokeriarska

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Eikö se ollut puolustaja Rob Cowie, joka siirtyi mestaruuskaudella Machuldan tulon myötä Sveitsiin. Oli mielestäni ihan solidi hankinta Saksan DEL-liigasta, omasi ihan kohtuullisen lämärinkin.

Pitää paikkansa. Toinen vaihtoehto olisi liipasimella periaatteessa ollut varmaan Alex Brooks. Jokainen varmasti muistaa, että onneksi pidettiin. Oli playoffeissa tärkeä lenkki varsinkin alivoimalla.
 
Suosikkijoukkue
Jokerit
Dagenais muistaakseni tuli aikoinaan kohtuullisilla änäristatseilla, mut se liike oli ihan järkyttävällä tasolla. Tais tehdä IFK:ta vastaan kuitenkin läpiajosta maalin. Pelletier näytti jopa pelimieheltä, mutta joutui pelaamaan muiden mikkihiirien kanssa, jolloin pisteitä ei paljon kertynyt.
Ja parhaat yhden kauden pelaajat on mielestäni olleet Leino, Omark ja Gagnon.
 
Viimeksi muokattu:

Aake

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit vuodesta 1983, HJK
Mites Yves Racine? Ikää 29, alla viitisen sataa NHL-peliä pakille kunnioitettavalla 0,45PPG:llä ja Hjallis hehkutti suunnilleen parhaana ikinä mitä Liigaan oli aiemmin saatu tai tultaisiin koskaan saamaan. Ei se nyt ihan paska ollut, mutta "vähän" eri skaalassa kuin uransa osalta vastakkaiseen suuntaan menossa ollut naapurin Rafalski.

Racine oli mielestäni oikein hyvä kärkiparien pakki liigaan, mutta homma kustiin tuttuun tyyliin täysin kun äijää mainostettiin jonain "paras koskaan missään"-ukkona. Lisäksi jengi oli sellaisessa pöhövaiheessa ettei yksi pelaaja sitä voinut miksikään muuttaa. Menestyvässä jengissä, oikeassa roolituksessa ja osaavan johdon alaisuudessa Racine olisi ollut mainio lisä.

Kertoo tietysti paljon sen aikaisen johdon osaamisesta että ei pystytty yhtään arvioimaan NHL:stä tippuneen 29-v kakkos-kolmosparin pakin pelaamista Euroopassa, vaan luultiin että sieltä tulee vähintään joku uransa huipulla oleva Ray Borque.
 

-Ville-

Jäsen
Suosikkijoukkue
Stadin Jokerit 1967-2014 & 2023> | Leijonat | Nato
Itselleni jäi mieleen Bates Battagliasta kohtaaminen Molly Malonesin yössä. Katsoin sivusta kun tutunnäköinen ukko yrittää pokailla baaritiskiltä muikkelia. Sopivan hetken koittaessa läväytin käden ukon olkapäälle, kysyin että "Bates Battaglia from Jokerit, right?". Siinä vaihdettiin jokunen lause ennen kuin pokauskohde, suomalainen muikkeli kysäisi multa suomeksi, että "pelaako toi oikeasti Jokereissa, että ei näytä jääkiekkoilijalta..." vastasin kimulille että pelaa kyllä, että on yksi Jokerien ulkomaalaisvahvistuksita. Muijan silmät alkoivat suorastaan kiilua hämärän pubin nurkassa. Vaihdoin pöytää ja kiinnitin huomiota, että siellä alkaa tilanne ns. kuumenemaan ja toisensa kohdannut pari poistui lämpimissä tunnelmissa baarista. Järjestelin pillua Jokerien kaikkien aikojen huonoimmalle ulkkarille. Saavutus sekin.
 

Loorz15

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin Jokerit | Huuhkajat | Teuvo Teräväinen
Itselleni jäi mieleen Bates Battagliasta kohtaaminen Molly Malonesin yössä. Katsoin sivusta kun tutunnäköinen ukko yrittää pokailla baaritiskiltä muikkelia. Sopivan hetken koittaessa läväytin käden ukon olkapäälle, kysyin että "Bates Battaglia from Jokerit, right?". Siinä vaihdettiin jokunen lause ennen kuin pokauskohde, suomalainen muikkeli kysäisi multa suomeksi, että "pelaako toi oikeasti Jokereissa, että ei näytä jääkiekkoilijalta..." vastasin kimulille että pelaa kyllä, että on yksi Jokerien ulkomaalaisvahvistuksita. Muijan silmät alkoivat suorastaan kiilua hämärän pubin nurkassa. Vaihdoin pöytää ja kiinnitin huomiota, että siellä alkaa tilanne ns. kuumenemaan ja toisensa kohdannut pari poistui lämpimissä tunnelmissa baarista. Järjestelin pillua Jokerien kaikkien aikojen huonoimmalle ulkkarille. Saavutus sekin.
Loistava tarina! Tuosta ansaitsis kyllä vuoden wingman- palkinnon! Ei ollu sitten Battagliallekkaan iha turha Suomen reissu!

Ei näköjään ole pelkkä myytti että jääkiekkoilijat saa paljon pesää. Eikä näköjään tarvi edes olla hyvä jääkiekkoilija. On se helppoo...
 

-Ville-

Jäsen
Suosikkijoukkue
Stadin Jokerit 1967-2014 & 2023> | Leijonat | Nato
Vielä perään lyhyesti ja ytimekkäästi kaveri joka jäi yhden kauden visiitiltään parhaiten mieleen: Brad Norton. Kaveri sai mm. yhdellä katseella Saipan koko joukkueen paskantamaan pelihousuihinsa. Taisi tulla maahan niin, että vain hetki ennen paikallispeliä Nordiksella kaveri tiedotettiin. Syöttiköhän tuo heti ekassa vaihdossa maalin? Nyt lisää viiniä!
 

Aake

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit vuodesta 1983, HJK
Brad Norton. Kaveri sai mm. yhdellä katseella Saipan koko joukkueen paskantamaan pelihousuihinsa. Taisi tulla maahan niin, että vain hetki ennen paikallispeliä Nordiksella kaveri tiedotettiin. Syöttiköhän tuo heti ekassa vaihdossa maalin?

Hieno mies. Sai tosiaan syöttöpisteen ottelussa, mutta se oli sen verran myöhäisessä vaiheessa että ei tainut olla eka vaihto.
Darren Stolk sen sijaan syötti muistaakseni ensimmäisellä kosketuksellaan Jani Hassisen läpiajoon ja maalintekoon ekassa ottelussaan kaudella 97-98. Se olikin sitten ukon ainoa piste liigauralla. Mitä nuo kaksi mainittua herraa tekivät Jokereissa ("ei hävitä yhtään ottelua") tuolla kaudella on mysteeri, mutta se on eri juttu se. Stolk oli tosin kulttihahmo.
 

Ice raven

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit & Liverpool
Ei paras mutta nopein yhden kauden stuntti oli 86-87 Peter Marshall kahdella ottelullaan. Jos en väärin muista niin tais pamahtaa joku sääriluu tai vastaavaa. Elite Prospectsin mukaan koko ura taputeltiin kasaan kyseisen kauden alussa.
 

Giroux

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin Jokerit, Philadelphia Flyers
Ei paras mutta nopein yhden kauden stuntti oli 86-87 Peter Marshall kahdella ottelullaan. Jos en väärin muista niin tais pamahtaa joku sääriluu tai vastaavaa. Elite Prospectsin mukaan koko ura taputeltiin kasaan kyseisen kauden alussa.
Samaan kahden ottelun haamurajaan ylsi myös Dan Focht kaudella 99-00.

Kun näitä Jokereiden ulkkarihankintoja tarkastellut vuosituhannen vaihteessa, niin lähes jokaista yhdistää NHL-pelit, jotka olivat jo takanapäin. Eikö tosiaan autokauppiaalla käynyt missään vaiheessa mielessä, että siihen on ehkä syynsä mikseivät nämä enää siellä pelaa? Onhan näitä kieltämättä hauska muistella vuosien jälkeen, että tuokin tunari kävi Jokereissa pyörähtämässä, mutta silti voi nyt helvetti.
 

Ice raven

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit & Liverpool
Kaksi ylipäällikkö pitää mainita eli Wayne Thompson ja Gary Yaremchuk. Kummankin peliä oli nautittava seurata hiukan eri syistä. Veikkaan että jos olisivat pelanneet pidempään niin edellytyksiä olis ollu vaikka minkälaiseen legendastatukseen...
 

Peteliuz

Jäsen
Suosikkijoukkue
Charlestown Chiefs & Syracuse Bulldogs
Näin nopeasti mietittynä ensimmäisinä mieleen tulee:

Esa Tikkanen 99-00

-Kova juttu junnuna, kun itse Tiki-Talk tuli Jokereihin eikä ifkhon, johon hänet oli osannut profiloida. Pelasi itsensä seuralegendan statukseen ja sai paitansa Areenan kattoon.

Sean Gagnon 99-00

-Iso, ilkeä ja osasi käyttää käsiään myös muuhun kuin pelaamiseen. Yksi kaikkien aikojen suurimpia suosikkeja itselle Jokereissa.

Machulda keväällä 02

-Ei se kuulemma puhunu mitään muuta kieltä kuin tsekkiä, mutta se riitti että osasi pistää laattaa häkkiin ja loppu on historiaa. Rosa taisi toimia tulkkina.


Norton kausi 05-06+maalivahtisekoilu

-Paikan päällä nähdyistä otteista mieleen jäi erityisesti tuo tässäkin ketjussa mainittu Lappeenrannan matsi, josta pätkä SaiPan hoviselostaja ja kiekkotappeluiden ylimmän kannattajan Eero Taurun kuvailemana:


POISTAKAA TUO MIES!

Maalivahdit onkin tuolta kaudelta jo käsitelty. Kalle-"Hermannista" jäi mieleen se että mies oli luistimet jalassa hädin tuskin yläriman tasalla. Ilman Pena Matikaisen lainaamaa Tom Askeyta oltaisiin varmaan jouduttu karsintoihin :D

Battaglia & Nylander 09-10


-Ei voida puhua parhaista stunteista mutta mieleen jäi nämä samalla ovenavauksella tulleet kaksi änärivahvistusta. Nylanderista jäi mieleen ennen jokaista aloitusta toistuva sama rituaali, muutama mailan kopautus jäähän ja liukumalla suoraan aloittamaan. Oulussa huitaisikin sitten linjuria pohkeelle kun vaihdettiin aloituksesta pois, josta ulosajo. Alkoi olla uran ehtoopuolella, eikä oikein lähtenyt missään kohtaa.

Pakko mainita myös tämä Bates Battaglia, joka olikin sitten yksi historian huikeimpia ulkkarivahvistuksia: 17 peliin hirmutehot 1+0.
 
Suosikkijoukkue
Jokerit
Omaa TOP 12- listaa pitikin puntaroida huomattavasti kauemmin kuin tuota aiempaa "turistilistaa".
Korkeintaan kauden Jokereissa pelanneista ulkomaalaispelaajista parhaan valinta ei tuottanut suurtakaan päänvaivaa, mutta loppulistan osalta tyydyin helpompaan ratkaisuun eli aikajärjestykseen.
1. Linus Omark
- Tämän ruotsalaisvelhon kohdalta kaikki ylisanat on jo käytetty. Kiitos että kävit!
8i-82 : Jon Fontas
- Periksiantamaton ja taitava jenkkisentteri. Olisi ollut mukava nähdä narripaidassa myös seuraavalla kaudella Stadin finaaleissa.
88-89: Cleon Daskalaikis
- Jokeri-historian tärkein voittopeli 1.3.1989, maalilla tuolloin tämä mies.
89-90: Wayne Thompson
- Peliälykäs kanukkisentteri tikkasi liigaan nousseen joukkueen ykkösheppana kauteen mukavat tehot 43ot/ 49p, ei huono..
99-00: Sean Gagnon
- Kovaotteinen puolustaja josta kuoriutui kauden mittaan loistava pelimies.
01-02: Pavel Rosa
- Yksi edellisen mestaruuden pääarkkitehtejä.
01-02: Vladimir Machulda
- Samat sanat kuin edelliseen, ensi tiistaina muuten tulee 18 vuotta täyteen siitä kun kannua nosteltiin kohti kattoa viimeksi Ilmalassa. Äkkiä tuo aika rientää..
04-05: Tim Thomas
- 15 nollapeliä runkosarjaan, ei pöllömmin..
10-11: Jan Lasak
- Slovakkibyyrari veti hienon kauden.
12-13: Erik Karlsson
- Olikohan edes tosissaan?
14-15: Philip Larsen
- Tykkäsin.
14-15: Petr Koukal
- Köyhän miehen Timo Saarikoski.
 

Loorz15

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin Jokerit | Huuhkajat | Teuvo Teräväinen
Omaa TOP 12- listaa pitikin puntaroida huomattavasti kauemmin kuin tuota aiempaa "turistilistaa".
Korkeintaan kauden Jokereissa pelanneista ulkomaalaispelaajista parhaan valinta ei tuottanut suurtakaan päänvaivaa, mutta loppulistan osalta tyydyin helpompaan ratkaisuun eli aikajärjestykseen.
Hyviä nimiä listalla, pari minulle uutta nimeä! Muistuttaisin, että tähän ketjuun saa myös siis nimetä suomalaisia pelaajia, jos niitä tulee mieleen. Kyse ei ole pelkästään ulkomaalaisvahvistuksista.
 

Sämppäri

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
89-90: Wayne Thompson
- Peliälykäs kanukkisentteri tikkasi liigaan nousseen joukkueen ykkösheppana kauteen mukavat tehot 43ot/ 49p, ei huono..
Tämä on jostain syystä jäänyt erityisesti mieleen lapsuudesta. Faija ihaili aina kanadalaista pelityyliä ja käski aina seuraamaan erityisesti Thompsonin peliä. Muistaakseni aivan järkyttävän nopeat kädet. Oli muuten kova hauiksennäyttö Kummolalta sun muilta kaapata playoff-joukkueen toiseksi paras pistemies nousijaseuraan. Taisi vielä maksaa jotain 250k markkaa. Ei tarvitse ihmetellä mistä velkaa taas tuli.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös