Parhaat yhden kauden stuntit Jokereissa

  • 18 152
  • 94
Suosikkijoukkue
Helsingin Jokerit, Red Wings, #65

Loorz15

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin Jokerit | Huuhkajat | Teuvo Teräväinen
Mutta miksi Tim Thomasia ei laskettaisi mukaan? Ihan normaali sopimus miehellä oli Jokereihin ja yhden kauden pelasi.

Edit: Huonosti luettu itseltäni. Jos siis kriteerinä on vain kesken kauden tulleet, niin Machulda on kyllä vieläkin enemmän omassa luokassaan tässä.
Muistelin että Thomas oli lock-out kauden NHL-apu, mutta ei ollutkaan. Joten ehdottomasti voi Timpan laskea mukaan!
 
Tähän en osaa vastata, kun tuli mieleen itsellenikin koko herrasta vain tuo legendaarinen maali. Niin saatanan hidas luistelija.
Ja tästä tulikin sitten mieleen toisen ääripään luistelija, Matt Murray. Muistan jossain ottelussa nähneeni ko. herralta coast-to-coast veivauksen ja ihmettelin, että miten tätä kaveria istutetaan nelosen keskellä, vaikka käsiä löytyy ja oli ihan helvetin nopea. Muistaako kukaan, ketä siellä oli Murrayn edellä hierarkiassa ja muistanko ihan väärin, että kyseessä oli nopea ja vähintään keskivertokäsillä varustettu kaveri?

Otaksun, että puhut Matt Husseysta? Tehot 0+3 Jokereissa ja 11 pudotuspeliä 0+0...
 

Tonny

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Otaksun, että puhut Matt Husseysta? Tehot 0+3 Jokereissa ja 11 pudotuspeliä 0+0...
Juuri näin, ei näitä aina voi muistaa. :D Eikös hän pääosin pelannut 4. ketjussa, vai muistanko ihan väärin? Varmaan ylempänäkin jossain vaiheessa pelasi, mutta jotenkin on vain semmoinen muistikuva, että pelasi pääsääntöisesti 4. ketjussa. Muistelen vain ihmetelleeni tuota peluutusta.

edit. Ja ketjun aiheeseen, niin Bremberg jäänyt kyllä mieleen. Lyhyt, mutta hemmetin tehokas stuntti Jokereissa. Toki jo mainittu.
 

V-G-

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна | is
Kaikkein ylivoimaisin nimi - itse asiassa pelaaja, joka pitäisi melkeinpä mainita ketjun otsikossa - on vielä kirjoittamatta tähän ketjuun. Tässä on kyseessä pelaaja, jonka käynti vavisutti helsinkiläistä jääkiekkoilua perinpohjaisesti jopa urheilupiirien ulkopuolella. Tämän pelaajan presenssi vakiinnutti Jokereiden ylivoima-aseman suhteessa HIFK:hon ja näytti samalla, että seurassa ollaan valmiita tekemään isojakin hankintoja, jotta joukkueella on mahdollisuuksia menestyä. Tällaista pelaajahankintaa ovat monet seurat sittemmin yrittäneet kopioida, mutta samanlaista menestystarinaa ei todellakaan olla sittemmin nähty.

Hänen ainoa kautensa päättyi finaaliin
Se finaali valitettavasti kuitenkin hävittiin...
...koska tämä pelaaja ei saanut peliaikaa
ryan vandenbussche
 

Gemondo

Jäsen
Aivan ensimmäiseksi on sanottava että onpa hieno ketju!

En osaa selittää miksi, mutta tuntuu että juuri tässä ketjussa mainutun kaltaiset pelurit ovat todella usein niitä itseäni eniten sykähdyttäneitä ja jopa suosikeiksi jääneitä pelaajia. Loogisesti ajateltuna tässä ei tunnu olevan mitään järkeä, mutta jo mainituista nimistä esimerksi Bremberg, Gagnon, Kvartalnov, Ling ja Irving ajavat omassa mielessäni sellaisten nimien edelle kuin Pakaslahti, Dehner, Pulkkinen, Eronen, Kauppinen ja jopa pienin varauksin Rita.

Muita mieleenjääneitä pelaajia:
Brad Norton

Kiekollisesta pelistä ei mitään muistikuvaa, mutta katse kohdistui aina Nortoniin kun herra oli kentällä. Ihanan fyysinen pelaaja.


Gagnoniin pätee sama kuin Nortoniin, mutta Gagnonin kiekollinen osaaminen ja varsinkin hurja lämäri jäi liian vähälle huomiolle koska dominoi kenttää fyysisyydellään. Pelasi kuten NHL-pelaaja pelaa. Lisäksi nosti vielä tasoaan pudotuspeleihin joissa oli kokonaisuudessaan Jokereiden selvästi paras pakki eikä pelkkä gooni, jollaisena hänet tunnutaan usein muistettavan. Yksi kaikkien aikojen suosikeistani Jokeripaidassa.

Ladislav Nagy

Muistan kuinka innoissani olin Nagyn hankinnasta kuullessani ja muistan myös kuinka innostuin vielä enemmän kun näin mihin mies edelleen kaukalossa pystyi. Tässä oli pelaaja jolla oli sitä kuuluisaa ratkaisupotentiaalia ja erikoisosaamista. Todellinen rikkaan miehen JMA.

Edelleen nopein laukaus suorasta luistelusta mitä muistan Jokeripelaajalta nähneeni. Laukaus lähti niin nopeasti ja varsinkin niin pienellä liikkeellä lavasta ettei laukausta käytännössä ehtinyt edes havaita kun kiekko oli jo maalissa. "Nagy-shottia" tuli itsekin tämän miehen innostamana treenettua, mutta ikinä en ymmärtänyt miten se on mahdollista toteuttaa niin pienellä ja nopealla mailan liikeellä.

Frank Banham

Banhamin lämäriä on edelleen ikävä.


Pienet ja nopeat maalivahdit ovat aina olleet lähellä sydäntä ja muistan kuinka vietävästi harmitti Lasakin vaihtuminen Kilpeläiseen seuraavalla kaudella. Ja harmittaa edelleen.

Oliko PD oikeasti niin paska, mitä huhut kertoo?

Laukaus oli hyvää NHL-tasoa, mutta kyllähän Pierre todella oli niin "hidas ja kankea", ettei päässyt sitä juurikaan käyttämään.

Dmitri Kvartalnov

Taitotasoltaan poikkeuksellinen pelaaja SM-Liigaan, josta näki heti ensimmäisellä vilkaisulla potentiaalin vaikka mihin, mutta jotenkin jäi vähän piippuun. Tämän pelaajan olisin todella halunnut nähdä pelaavan Jokereissa useamman kauden ja räjäyttävän potin.

Leland Irving

Ehkä kaikkien aikojen suosikkimaalivahtini Jokereissa. Pieni ja nopea kumiukko, kuten maalivahdin kuuluukin. Ja todella sympaattinen ihminen kaiken muun hyvän lisäksi.

Muita mielestäni mainitsemisen arvoisia pelaajia:

Timo Niemi

Tuli, näki, ja melkein voitti talviklassikon? Oliko viimeinen järjestetty talviklassikko kun muistan odotuksien olleen katossa tätä peliä odottaessa. Peli joka piti voittaa! Ja lopulta Jokerit ilmoittaa aloittavaksi maalivahdikseen Timo Niemen, miehen josta kukaan ei ollut ikinä ennen kuullut, eikä kukaan kuullut mitään myöskään jälkeenpäin.

Broc Little

Pelaaja jota oli muistaakseni huhuiltu ja kuolattu Jokereihin ja muihin Liigaseuroihin jo vuosien ajan.

Harmi että saapui lopulta Jokereihin juuri tuolla surullisella kaudella kun koko jengi oli aivan sekaisin. Jos olisi pelannut Jokereissa ns. normikautena, Little muistettaisiin täälläkin aivan eri tavalla, sillä oli taidoiltaan ja nopeudeltaan todella kova pelaaja tuon ajan Liigaan. Samankaltainen pelaaja kuin Moses, mutta parempi kaikessa.

Ben Walter

Maaaalintekijäääää: Beeeeeeen Walteraaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa.

Taisi jäädä fanien muistoissa huumorihankinnaksi, mutta näin tässäkin miehessä potentiaalia loistavaksi 3. sentteriksi ja sellaiseksi pelaajaksi joka loistaa tosipeleissä. Ura Jokereissa taisi loppua loukkaantumiseen?

Jesse Winchester

Ei tehnyt EP:n mukaan maaliakaan Jokeripaidassa ja kausi loppuikin lyhyeen loukkaantumisen takia, mutta tämä kaveri ehti näyttää muutamassa pelissä olevansa aivan mielettömän hyvä sentteri ja loukkaantuminen sapetti vielä pitkään kauden loppumisen jälkeenkin.

Micke Nylander

Löysä ja laiska. Mutta silloin kun huvitti (ylivoimalla), niin pelisilmää löytyi. Muistelen kaikesta huolimatta edelleen lämmöllä, poikkeuksellinen pelaaja, jollaisia on aina ihana katsoa.

Joey Tenute

Tenuten harmiksi joutui pelaamaan paskassa joukkueessa ja väärässä roolissa. Ei ollut riittävä 1. ketjun sentteriksi, mutta silti mainettaan parempi pelaaja.

Clarke Wilm

Pakko mainita vaikka pelasikin Jokereissa kaksi kautta. Vittu tässä oli todellinen sotaratsu ja pudotuspelipelaaja! Olisi saanut pelata koko loppu-uransa Jokereissa.

Ryan VandenBussche

Tuli kouluttamaan Nielikäistä paikallispeliin ja hoitikin hommansa tyylikkäästi. Muistan edelleen kuinka hankimme liput tuohon paikallispeliin vain RVB-Nielikäinen-matsin takia. Muistikuva on että omille paikoillemme emme edes ehtineet, vaan tappelu tuli nähtyä katsomon sisäänkäynniltä sen tapahduttua heti miehen ensimmäisessä vaihdossa?

Mitään muuta en VandenBusschesta sitten muistakaan.

Justin Mapletoft

Piti olla ykkössentteri. Ei ollut. Mutta alempien kenttien sentterinä olisi voinut olla käyttökelpoinen pelaaja, potentiaalia kuitenkin oli. Jokatapauksessa mainettaan parempi pelaaja hänkin.

Eric Perrin

Ei mitään muistikuvaa Perrinistä Jokeripaidassa, mutta näin jälkikäteen voisi sanoa että olisi ehkä kannattanut pitää kiinni.

Esa Tikkanen

Sanokaa mitä sanotte, mutta olihan se hienoa nähdä tämä NHL-legenda kurvailemassa Jokeripaidassa. Todellinen persoona jollaisia pitäisi olla enemmän. Myös mainettaan paaaaaaljon parempi pelaaja.

Yves Racine

Taidetaan muistaa lähinnä Hjalliksen ylitsevuotavista hehkutuksista tiedotustilaisuudessa, mutta Racine todella oli SM-Liigan parhaita pakkeja.

Darren Stolk

Nyt aletaan menemään niin kauas historiaan, että muistikuvat voivat olla myös totaalisen vääriä, mutta muistelisin Stolkin herättäneen suurta ihastusta fyysisellä pelillään eritoten EHL-peleissä? Joka tapauksessa Stolkin nimi tuo edelleen mieleeni lämpimän tunteen, vaikka mitään tarkkoja muistikuvia ei hänestä olekaan.
 
Viimeksi muokattu:

Beukeboom

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät / Mamba!
Jokerikannattaja en ole, mutta olen hämmentynyt kuinka vähälle huomiolle on jäänyt kovimmista kovin #77, eli:

Terran Sandwith.
 

Jara76

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin Jokerit
Ivan Majesky ihastutti fyysisellä olemuksellaan. Hidas ja kädetönhän se oli, mutta suoriutui muistikuvani mukaan ihan kelvollisesti lopulta tuon 18 ottelua + pudotuspelit.
 
Suosikkijoukkue
Helsingin Jokerit, Red Wings, #65
Turun lahja takatukka Kimmo Eronen, anyone?

Keisari "Kissa" Eronen öljylanneharhautuksineen ehdottomasti tämän listan kärkeen ohi kaiken maailman Karlssonien, Brembergien ja Omarkien. On vain yksi!

14.2.2009 Lahden jäähalli ajassa 42.32 6-2 Kimmo Eronen (Louhi-Mäki) ALIVOIMALLA. Hävittiin muuten vaan 9-2.
 

ejs

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Syvässä istuu muisto keväältä 2000, olikohan viides finaalipeli, katkolla Tepsille, ilmapallot olivat verkoissa hallin katossa.

Varsinkin kolmannessa erässä joka kerta, kun Gagnon luisteli jäälle, turkulaisyleisö vihelsi koko Seanin vaihdon ajan. Mitäköhän pahaa Sean oli heille muka tehnyt? Sanomattakin on selvää, että Jokerit voitti sen pelin. Jatkoa en sitten muistakaan niin tarkasti...
 

Jokeriarska

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Syvässä istuu muisto keväältä 2000, olikohan viides finaalipeli, katkolla Tepsille, ilmapallot olivat verkoissa hallin katossa.

Neljäs ottelu. TPS voitti sarjan 3-1. Sean Gagnonin muistan töötänneen ensimmäisessä ottelussa taklauksen yhteydessä ovelasti Esa Keskistä naamavärkkiin ilman jäähyä. Gagnon muuten teki myös peräti 5 maalia playoffseissa(!).

Noin muutenhan tuo kausi 99-00 on harvinainen siitä, että tuolloin hopea ei harmittanut käytännössä ollenkaan. Jokereiden otteissa oli runkosarjassa epätasaisuutta, mutta Erkka&Rami oli saanut parin ensimmäisen areenakauden aneemisuuden pois ja joukkue pelasi hyvät playoffsit. TPS:ää vastaan nyt ei sitten oikein ollut mahdollisuuksia, sen verran kova oli Tepsi tuolloin. Kuitenkin, piristävä ja asenteella taisteltu kausi.
 

Jack Daniel's

Jäsen
Suosikkijoukkue
Uudesti syntynyt Jokerit, NY Islanders
Mika "Suffeli" Nieminen taitaa olla vielä mainitsematta? Järkyttävällä kohulla ja huhujen mukaan myös tähtitieteellisellä palkalla Jokereihin, mutta sisäisen pistepörssin voittamisesta huolimatta valju ja virkamiesmäinen maku jäi. Hengettömän surffailun ohessa Veikko taisi saapumisellaan viedä ykköstähteyteen tottuneelta Otto Janeckyltä sen parhaan pelihuumorin pois Syksystä 1997 lähtien Janeckyn Jokeriura meni enemmän tai vähemmän alakuloisissa merkeissä.

Jos oikeasti parhaista "yhden kauden ihmeistä" puhutaan niin kyllä neljä nimeä nousee ylitse muiden:

Tim Thomas
Ville Leino
Sean Gagnon
Pavel Rosa


Norton, Machulda ja kumppanit olivat toki myös kovia, mutta näistä veijareista saatiin nauttia vain puolikautta.
 

Loorz15

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin Jokerit | Huuhkajat | Teuvo Teräväinen
Kalle Kerman, muistaako jengi? Taisi tulla kesken kauden 07-08, ja muistaakseni esiintyi oikein edukseen!
 

Hande75

Jäsen
Suosikkijoukkue
LiverpoolFC, Jokerit, suomalaiset NHL:ssä ja Lauri
Ray Giroux oli mestaruukautena 2001-2002 oikein pätevä hyökkäävä pakki, mutta joutui lähtemään Vladimir Machuldan tieltä ulkomaalaiskiintiön vuoksi. Pakisto oli muutenkin kova.

Korjaus: Hän esiintyi kaudella 2000-2001. Katsoin Wikipediasta, niin Giroux tuli Thomas Johanssonin tilalle, joka joutui henkilökohtaisiin syihin vedoten lähtemään.
 
Viimeksi muokattu:

Valle

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin Jokerit. SJK.
Kimmo Rintanen 1998-99.

Helvetin tyylikäs pelaaja. Teki hyvin pisteitä vaikka stintti oli lyhyt. Silloin pelasi myös sen aikainen suosikkini Patrik Juhlin joka vietti seurassa pari kautta ja myytiin Sveitsiin kesken kolmannen kauden. Rintanen ratkaisi yhden pelin kun olin paikanpäällä Nordiksella ja istuin alarivillä perheeni kanssa. Jokerit tasoitti aivan lopussa ja voitti jatkoilla kun Rintanen karkasi läpiajoon. Tämä on jäänyt mieleen koska silloin tuntui että olin ainoa fani siinä katsomossa ja pompin kuin hullu ja juhlin voittoa kun viimeistä päivää. Joku ei tästä pitänyt ja kolikko suoraa takaraivoon... Setääni. Taisin olla kohde :) Hienoja muistoja.
 

cheap_shot

Jäsen
Suosikkijoukkue
Blackhawks, Jokerit, KäPa, Liverpool
Kukas oli se tyylikäs herrasmies, kenet Virmanen hommasi samoihin aikoihin kun Nylanderin, taisi kaveri tulla AHL:stä? On edelleen huonoin näkemäni ulkomaalaispelaaja Jokereissa, ei muistaakseni tehnyt pistettäkään.

Hyvällä muistelen Brembergiä, uskomaton taito suojata kiekkoa. Oli todellinen köyhän miehen Jagr.
 

Viru$

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Kukas oli se tyylikäs herrasmies, kenet Virmanen hommasi samoihin aikoihin kun Nylanderin, taisi kaveri tulla AHL:stä? On edelleen huonoin näkemäni ulkomaalaispelaaja Jokereissa, ei muistaakseni tehnyt pistettäkään.

Hyvällä muistelen Brembergiä, uskomaton taito suojata kiekkoa. Oli todellinen köyhän miehen Jagr.

Taitaa olla kyseessä legendaarinen Bates Battaglia. Ihan ei kiikareille jäänyt, vaan saldoksi jäi 1 maali 17:ään runkosarjapeliin. Osui myös kertaalleen sääleissä Tapparaa vastaan. Päässyt melkein jo unohtumaan miten hirveä tuo kausi 09-10 oli tuloksellisesti. Pisteen erolla säälipoffien viimeinen sija runkosarjassa ja sääleissä pihalle.

Linkan oli huikea pelimanni, olisi mennyt Hentusen maalikuninkuus sivusuun ilman miehen tarjoilua.
 

Lelle

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
90-luvun alussa, Mojmir Bozik pakkina. Ei mitää älyttömiä tehoja. Tämä jäänyt ehkä myös siitä mieleen et kokkolassa ollessaan lämäs sportin veskarin maskista/kypärästä läpi :)
 

Gostisbehere

Jäsen
Suosikkijoukkue
Philadelphia City of Brotherly Love
David Nemirovsky
 

V-G-

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна | is
Tuo ekan areenakauden joukke oli ihan kummallinen muukalaiskaarti. Pakko nostaa kaksi pelaaja sieltä vielä:

Sami Salo. Tämä aina unohtuu.
Petr Ton. Teho-Ton, kuten JYPin aikana häntä ainakin Hockey Nightissa tituleerattiin.
Edit, Ja Kai Nurminenkin siellä.
 

One#8

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, SoJy, ManU, Ac Milan, Barcelona
Kyllä suurimmat sysäytykset ovat tehneet nimet Thomas, Leino, Rosa, Bremberg ja Machulda.

Daniel Tjärnqvist oli passeli pakki 96-97, ennen kuin lähti valloittamaan änäriä. Jamie Ram pelasi myös hyvin viimeisellä mestaruuskaudella, toki Lehtonen vei viimeisen huomion.

Pakkaspuolella on kyllä useampi pelaaja. Koko Hwl-areena-aikana näitä legendaarisia tunareita on tuotu jäälle todella paljon. Top 5: 1. Vandenbussche 2.Passmore/Goehring 3.Hassinen/Arvaja 4. Duffus 5.Nylander/Battaglia
 

Giroux

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin Jokerit, Philadelphia Flyers
Kukas oli se tyylikäs herrasmies, kenet Virmanen hommasi samoihin aikoihin kun Nylanderin, taisi kaveri tulla AHL:stä? On edelleen huonoin näkemäni ulkomaalaispelaaja Jokereissa, ei muistaakseni tehnyt pistettäkään.
Kuten @Viru$ totesi, niin tämähän oli kovin ikinä missään Bates Battaglia. Jortikka muisteli jälkikäteen, että mies muistutti ulkoisesti enemmän leipuria kuin jääkiekkoilijaa. Ei ollut ihan samassa kunnossa kuin jokunen vuosi takaperin Canesin paidassa Stanley Cupin finaaleissa.

Muistaakseni Jokereilla oli suht hyvä boogie tuolla kaudella juuri ennen kuin Nylander ja Battaglia hankittiin. Sanomattakin on selvää, ettei kummankaan hankinta varsinaisesti vahvistanut joukkuetta, päinvastoin. Nylle pelasi hyvin silloin kun huvitti (eli hyvin harvoin) ja Battaglialla ei vaan potku riittänyt mihinkään.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös