Parhaat/heikoimmat biisit ”coverina”

  • 316 063
  • 1 749

Sistis

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
Sielun Veljet teki urallaan muutaman todella loistavan coverin. Mutta nyt on tehty toisin päin, Siekkareista ilmeistyi jonkin aikaa sitten tribuutti-CD. Itse en ole tuota levyä onneksi kuullut, mutta kuuleman mukaan se on todella törkeän huono. Onko kukaan Jatkoajasta kuullut sitä? Onko ostamisen arvoinen? Vai onko pyhäinhäväistystä, kuten väitetään?
 

ranger

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tampereen Ilves, Die Mannschaft
Pari tuli mieleen

Erittäin onnistuneita covereita ovat mm.

HIM - Wicked Game (joskin alkuperäinenkin on loistava)

Hanoi Rocks - Up Around The Bend




Ranger
 
Viimeksi muokattu:

Huuhaa

Jäsen
Sen vaan sanon, että kuuntelin tuossa eilen Osmo´s Cosmos -yhtyeen "Coveria ei jätetä" -CD:tä, jota en ollut kuunnellut vähään aikaan, ja täytyy sanoa, että herranjestas mikä meininki! Erinomaisia covereita kaksi levyllistä. Varmastikin erinomainen liveband.
 

Khimbul

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hermes RIP
Viestin lähetti vision
Alkuperäistä parempia

Metallica : Whiskey in the jar
[/B]

Tähän on pakko kysyä, että verrattuna mihin? Whiskey in the jar on irlantilainen kansanlaulu eli alkuperäistä tekijää taikka esittäjää ei tiedetä. Toki ehkä kuuluisimman version on ennen Metallicaa levyttänyt Thin Lizzy.

Khimbul
 
Suosikkijoukkue
Tappara
Ihan vaan mielenkiinnosta kandee tsekata Beatlesin biisejä metallicaksi coveroiva Beatallica. Ainakin tällaista Metallicaan tykästynyttä huvitti sellaiset tsipaleet esim. "...And justice for all my loving" tai "The thing that should not let it be".
Laulaja kuulostaa häkellyttävän paljon James Hetfieldiltä.
 

Virumaa

Jäsen
Tässä muutama hyvä???

New found glory - my heart will go on
Chiquita ska band - american jesus
MXPX - Summer of 69
Pennywise - Land down under
Dead kennedys - Rawhide
Popeda - Suuret setelit
Me first and the gimme gimmesin tuotanto
 

Everton

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Itse olen tykästynyt kaikenlaisiin erikoisiin lainavetoihin, toiset ovat oikeasti hyviä, toiset hyviä huonoudestaan johtuen, ja loppujen lopuksi suuri osa on sitä ihteään. Viimeisimmän 24 tunnin kuluessa on levysoittimessani käväissyt ainakin kaksi sellaista coveria jotka kuuluvat ensiksi mainittuun joukkoon.

Rammsteinin Stripped-versio on juuri sellainen kun germaanivoimalla yhdistetty herkkä DM-tsipale vain voi olla. Hemminki Peen Liikaa viinaa puolestaan pesee alkuperäisen menollaan 10-0. Autossa on lisäksi soinut kasetilta SNUFFia, tuo punkkisbändihän on tehnyt vallan loistavia kierrätyksiä. Heidän ansiostaan jopa kiinnostuin eräästä aiemmin minulle lähes tuntemattomasta lauluyhtyeestä.

Viestin lähetti Virumaa
Chiquita ska band - american jesus

Piti ihan tuo Tribute tapekin kuunnella pitkästä aikaa läpi, kun tuttu nimi tarttui silmään. Tuo on kyllä ihan onnistunut veto, ainakin omaa tulkintaa on... Kyseisen levyn muita mieleisiäni ovat Lysis17:n pianoballadiksi kääntämä Pessimistic lines, sekä hivenen yllättäen Jesse Busenin kantrinmakuinen Don't pray on me. Muuthan siinä menevätkin sitten enemmän tai vähemmän huumorin puolelle - tahattoman tai tahallisen. Jos olet tutustunut ruåtsalaisiin BR-tribuutteihin, niin otan osaa. Jos et, niin älä tutustukaan :D
 

Miguel

Jäsen
Mielipide-eroja näkyy olevan aika paljon täällä. Omalla kohdallani pätee yleensä se, että kumman version olen ensin kuullut, se kuulostaa paremmalta. Näin esimerkiksi uudempi Candle in the wind, vaikka esittäjä on sama ja vieläpä ikääntynyt. Metallican Garage inc.- levyn biiseistä en ole juuri kuullut alkuperäisiä versioita, mutta varsinkin Die my darling säväyttää minua.

Tapani Kansan suomenkieliset versiot (mm. California dreamin ja Have you ever really loved a woman) ovat järkyttäviä. Joskus pari vuotta sitten kuulin Pelicansin pelissä erätauolla Levottomasta tuhkimosta jonkin todella tylsän ja temmottoman version, missä loistava laulu raiskattiin täysin. Esittäjää en edes halua tietää.

Piru vie äsken vielä pyöri mielessä muutama hyvä, mutta unohtuivat täysin. Lisäillään tarvittaessa.
 

Jukka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Washington Capitals
Viestin lähetti pelimanne




Metallica veti Mifitsin Die My Darling biisin erittain hyvin. Misfitsin versio biisista kuulosti aivan teinibandin huvikseen vetamalta kappaleelta. Metallica sai aikaan oikein hyvan luomuksen kyseisesta biisista.

Siis nyt mennään metsään. Metallican versio on ihan jees, mutta kyllä alkuperäinen on valovuoden edellä.
 

Phillyflu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hawks, Rangers
Huonoin/paras coveri

Ei tiedä itkeäkö vai nauraa: Judas Priestin cover Johnny B. Goodesta.

All along the watchtower by Jimi mielestäni paras cover
 

sampio

Jäsen
Suosikkijoukkue
Menestyvin, sympatiat muille hyville.
Eilen sattui radiosta luikahtamaan ilmoille Nightwishin versio Andrew Lloyd Webberin Phantom Of The Opera:sta. Aika mielenkiintoisen kuuloinen.
 

Brewer

Jäsen
Suosikkijoukkue
IFK,ARSENAL
Näin on !

Viestin lähetti Helinkopteri
Tapsa Kansa: Rakastella naista!
Toki kanadan tommiläntisen alkuperäinenkin on kaamea mutta...

ja sitten vielä tämän saman vaatimattoman artistin , Tapani Kansan Sting viritys Kultaniityt ( ? ) ......... kyllä on viimesen päälle hirveetä paskaa !
 

The Hawks

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät, FC Jazz, SBS Masku
Gamma Ray`n versio Pet Shop Boys`n "It`s a sin" biisistä on hyvä. Muitakin löytynee, mutta heti ei tule mieleen.

Tapsa Kansa: Rakastella naista!

Hyi helvetti. Tämä on huono, alkaa jo melkein soimaan päässä...
 

Kossu

Jäsen
Suosikkijoukkue
PARAS SEURA
Molemmat versiot Whiskey In The Jarista (TL, Metallica) toimii todella hyvin. Jos kuulijat ovat vielä livenä irkkubileissä (aidoissa) kuulleet jonkun trubaduurin vetämänä ko. kappaleen ja samalla ihastelleet irkkujen itsensä eläytymistä olutmukiensa sijaan samaan kappaleeseen, niin voidaan sanoa, että ollaan parhaimmassa fiiliksessä. Jäätävä biisi kaiken kaikkiaan.

Toinen mikä toimii yllättävän hyvin, on ZZ Topin Viva Las Vegas ja tietysti Sliippareiden Matti&Teppo tuotanto (sorry nickin omistaja...), joka on ihan kurko levy!
 

Gellner

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Yksi parhaimmista covereista on Per Gesslen versio The Ramonesin biisistä I Wanna Be Your Boyfriend. Biisi on kuin tehty Gessleä varten! Kipale löytyy ruotsalaisartistien The Ramones-tribuuttilevyltä The Songs The Ramones The Same. Suosittelen! Muita artisteja levyllä on muunmuassa Backyard Babies ja Sahara Hotnights.
 

Shayne

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vihreäpaitainen mies & Petun pelistragedia
Hanoi Rocksin versio "Up around the bend":stä on huomattavan paljon parempi kuin alkuperäisesti CCR:n esittämänä.
 

jokkeri67

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit FC & Jokerit HC
Scooter:Rebel Yell

Selkeästi heikoin ja suoraan sanoen raiskattu kappale on Scooterin versio Billy Idolin Rebel Yellistä. Hävetkää saksalaiset.
 

Spencer

Jäsen
Suosikkijoukkue
Auschwitz Motorsport
Kelly "Ozzyntytär" Osbournen versio Madonnan Papa Don't Preachista, aivan loistava, noin 18 kertaa parempi kuin alkuperäinen. Eipä ole kauas omena puusta pudonnut.
 

harva

Jäsen
tyytymätön

Kertaalleen olen kuullut Eero, Jussi & the Boysin version Satisfactionista. Oli sen verran tajuntaa myllertävä kokemus, ettei jäänyt edes analysointikelpoisia muistijälkiä. "En voi olla tyytyväinen" siinä taidettiin laulaa. Aivan ylittämättömän karmeaa. Samojen veijareiden "on jäätelö hyvää kun yksin syö" tyyppiset tahattoman hilpeät "käännökset" ovat mieltä nostattavaa kuultavaa.

Eihän joku tietäisi, mistä tuon otsikon biisun löytää? Itse epäilen, että jopa Jussi Raittisen itsekritiikillä varustettu kaveri on ymmärtänyt hävittää tekeleen löytymättömiin.
 

St. Pat

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, NUFC, Les Canadiens
Eläkeläisten koko tuotanto on aivan loistavaa coverointia. Osmo´s Cosmos on livenä hillitön, tiedä sitten miten toimii selvinpäin kuunneltuna levyltä..:D

The Dubliners vetää kyllä "Whisky in the jar"-rallatuksen aivan loistavasti. Etenkin livenä aivan uskomattoman toimiva yhtye.

Timo Rautiaisen & Trio Niskalaukauksen coveri Barathrumin Last day of Heavenista on kanssa hieno.

Samoin Road Crewin coverit Abban biiseistä ovat jopa parempia kuin alkuperäiset.

Niin niitä huonoja.. Masa Mindsin Vanhaan taloon on legendaarisen huono verrattuna Whitesnaken alkuperäiseen Here I Go Againiin. Enkä oikeen pidä myöskään Stratovariuksen Bloodstone versioinnista.

Stefanus Populuksen yms. "artistien" teot voikin sitten jättää omaan arvoonsa.

Cheers,
St. Pat
 

Sergei34

Jäsen
Parhaita mm.

Jimi Hedrix: All Along the watchtower
T0N: Cinnamon Girl
Eric Clapton: Cocaine
Yö: Täältä tulee Yö
Nightwish: Sleeping Sun
Danzig: Trouble
A.W Yrjänä: Mombasa

Huonoja ....
Huonoja covereita tulee ihan liikaa, että pystys kaikkia luettelemaan.


Joo, ja Misfits on ainut oikea Die, Die My Darling esittäjä.

-pTk-
 
Viimeksi muokattu:

Eisenhower

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans, sympatiat myös Ilvekselle
Parhaita:

Nylon Beat: Huda huda
* Tuomari Nurmio ei olisi tehnyt sitä paremmin.
Anssi Nykänen-Harri Rantanen -komppiosasto toimii kuin tauti.


Kammottavimpia:

Terry Jacks: Seasons in the sun
* Jacques Brelin alkuperäisen version törkeä raiskaus. Käännöstekstistä puuttuu täysin Brelin sarkasmi ja musta huumori. Terry Jacksin kökköversio poiki tietenkin vastaavan suomenkielisen varsion "Päivät kuin unta", jonka lauloi muistaakseni Arto Sotavalta. Sotavalta kyllästyi myöhemmin maalliseen vaellukseensa ja päätti päivänsä itse.

Tapani Kansa: Kultaniityt
* Käy ihan sääliksi Stingiä. Hän ei varmasti ole tarkoittanut hienoa lauluaan pateettiseksi elvistelyksi. Tapani Kansa taitaa olla tämän osaston virallinen kuningas.

Ike
 

Mäkelä

Jäsen
Suosikkijoukkue
Durrels Palace
Viestin lähetti Eisenhower
Parhaita:

Nylon Beat: Huda huda
* Tuomari Nurmio ei olisi tehnyt sitä paremmin.
Anssi Nykänen-Harri Rantanen -komppiosasto toimii kuin tauti.


Ike

Eikös tuolla Nylon Beatin Huda Huda-version taustalla soittele YUP eikä Nylonien oma bändi. Siinä olen samaa mieltä sotasankarimme kanssa, että versio on erittäin onnistunut. Toisaalta, en ole koskaan voinut sietää Tuomari Nurmiota...

Tämähän kaivettiin taas kuin tilauksesta ylös, sillä juuri eilen mietin, että onnistuneiden joukossa olisi pitänyt aikoinaan ehdottomasti muistaa mainita Thin Lizzyn versio Bob Segerin Rosalie'sta.

edit: lisää sanoja
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös