Paras Uuno?

 • Uuno Turhapuro 1973

  Ääniä: 11 2,4%
 • Lottovoittaja UKK Turhapuro 1976

  Ääniä: 38 8,5%
 • Häpy endkö? Eli kuinka Uuno Turhapuro sai niin kauniin ja rikkaan vaimon 1977

  Ääniä: 13 2,9%
 • Rautakauppias Uuno Turhapuro 1978

  Ääniä: 14 3,1%
 • Uuno Turhapuro menettää muistinsa 1982

  Ääniä: 19 4,2%
 • Uuno Turhapuro armeijan leivissä 1984

  Ääniä: 227 50,6%
 • Uuno Epsanjassa 1985

  Ääniä: 53 11,8%
 • Uuno Turhapuro muuttaa maalle 1986

  Ääniä: 33 7,3%
 • Uuno Turhapuro kaksoisagentti 1987

  Ääniä: 11 2,4%
 • Tupla-Uuno 1988

  Ääniä: 10 2,2%
 • Uuno Turhapuro, herra Helsingin herra 1991

  Ääniä: 6 1,3%
 • Uuno Turhapuro Suomen tasavallan herra presidentti 1992

  Ääniä: 8 1,8%
 • Joku muu, mikä?

  Ääniä: 6 1,3%

 • Äänestäjiä
  449

Janos

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, ÄTPPOMK
Nyt kun tänään illalla tuli Uuno- leffa Maikkarilla nii päätin laittaa tällaisen äänestyksen pystyyn. Käytä äänesi viisaasti.

Tähän äänestykseen sai vain rajatun määrän vaihtoehtoja, joten päätin laittaa tähän polliin mielestäni 12 parasta pätkää.
 

Eino_Mies

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko
Uuno intissä..

..ja Epsanjassa. Siinä kaksi ehdottomasti parasta Turhapuro-leffaa. 90-luvun Uunoissa oli jo vähän väkisin tekemisen maku. Mutta noita kahta edellämainittua Uunoa tuli aikoinaan kelattua videolta varmaan satoja kertoja. Turhiksen eteneminen hevosmiehestä majuriksi on loistavaa komediaa, kuin myös juuri nähty sekoilu Epsanjassa. Varsinkin se kohta jossa Uuno solkkaa espanjaa varatessaan huonetta hotellista: "Tenemos reservana una habitation double para nosse mana". Joku espanjan kielen taitoinen voi korjata lausetta, mutta tuollaiselta se ainakin kuulosti Uunon lausumana :D
 

vision

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Armeijan leivissä...

Tuli nähtyä intissäkin muutamaan otteeseen. Kyseinen pätkä jaksaa naurattaa kerrasta toiseen, sisältää niin loistavia kohtauksia.
- Tennismatsi, jonka häviää nollille. Toteaa upseerikerholla "ainakin oli puhdas"-tyyliin.
- Muodossa komennetaan käännös vasempaan päin! Tähan uuno "eikös ole kauhean vaarallista kääntää selkä viholliselle"-tyyliin.
- Tupakkatauko metsässä. "kauanko tuon polttamiseen menee? Sellainen tunti, kaks"

Epsanjassa on kyllä hyvä kakkonen. Parasta on nasse-setä ja sen cubalibret.
 
Cause I'll rise, You'll fall
Roll the dice!

Pihvi

Jäsen
Suosikkijoukkue
IFK, ÄTPPOMK, Everton FC, Canucks
Re: Uuno intissä..

Viestin lähetti Eino_Mies
Varsinkin se kohta jossa Uuno solkkaa espanjaa varatessaan huonetta hotellista: "Tenemos reservana una habitation double para nosse mana".
En tiedä, olenko tulossa hulluksi, mutta miten voi ihminen pudota näin pahasti tätä lukiessaan:D huh huh sentään! Ihan mahassa kiertää...

Joopa joo, mutta kysymys on vähän hölömö tyyliin "Kuka on Maailman kaunein nainen?", eli täysin mahdoton vastata: Jokaisesta löytyy muutama (jä vähän useampikin) niin levoton läppä, että sille nauraa monta vuotta. Kuten toi yllä oleva. Kaksoisagentti, Armeijassa, Epsanjassa ja Menettää muistinsa tulevat noin hatusta ekana mieleen..
 

Sistis

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK
Armeijan leivissä sai meikäläisenkin äänen. Tosin mahdotonta sanoa sitä parasta. Hyviä on niin paljon. Esimerkiksi: Uuno muuttaa maalle ja Uunon huikeat poikamiesvuodet maaseudulla ovat loistavia.
 
Hö.

Oloneuvos

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, ÄTPPOMK,Ottawat Senaattorit
Hyviä vaihtoehtoja piisaa. Silti olen mieltynyt niihin mustavalkoisiin leffoihin alkukaudelta. Ei ole valittamista muissakaan.

Uuno on numero yksi!
 
"Jos joskus eksyt nuorison suosimaan olutkuppilaan, varo koskaan menemästä Karhun ja pennun väliin."
- Reijo Mäki -

mission16W

Jäsen
Suosikkijoukkue
MUFC, FC ja HC TPS
Asiaan liittyen. Jos joku omistaa hyväkuntoisia Uuno-leffoja, olen valmis ostamaan kopioita niistä. Videovuokraamon kappaleet ovat aivan surkeita, eikä niitä ole myyntivideoinakaan vähään aikaan näkynyt. Kyllä tällaiset Suomi-viihteen legendat pitää saada varastoon.
 
What a friend we have in Jesus, he's our saviour from afar!
What a friend we have in Jesus, and his name is Cantona!

finnishninja

Jäsen
Suosikkijoukkue
Gunnilse IF
Kielikurssi

Hieman sivussa Uuno-aiheesta, mutta Englanninkielikurssi, jolla Suomi osallistui Montreuxin kultainen ruusu-kilpailuun sai minut tipahtamaan täydellisesti. Olen yrittänyt jahdata sitä, mutta huonolla menestyksellä.
Olisiko jollain vinkkiä?
 
Kolmen kuukauden lomalla Neuvostoliitossa opettelemassa maan tavoille.

Janos

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, ÄTPPOMK
Stockmann

Viestin lähetti mission16W
Asiaan liittyen. Jos joku omistaa hyväkuntoisia Uuno-leffoja, olen valmis ostamaan kopioita niistä. Videovuokraamon kappaleet ovat aivan surkeita, eikä niitä ole myyntivideoinakaan vähään aikaan näkynyt. Kyllä tällaiset Suomi-viihteen legendat pitää saada varastoon.
Ainaki tuol Aleksin Stockal näin just viikonloppuna noita Uunoja, en tiiä sit Turkkusen vastaavasta...:confused:
 

The Hawks

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kaikki Porilaiset, SBS Masku, MaPS, TPS Salibandy
Pitkään aikaan en ole nähnyt Uunoja kokonaan, muuta kuin että armeijan leivissä leffaa tuli katsottua aika paljon kun itsekin siellä nyt olen. Sanotaan että se ja Tupla-Uuno ovat ehkä parhaita. Kaikki -80 luvulla tehdyt ovat todella hyviä. -90 luvun viimeisistä suurin osa on lähes täyttä sontaa, olisi kannattanut jättää tekemättä. Loiri-Salminen-Pasanen kolmikko on aivan ehdoton kaikissa vanhemmissa Uunoissa!
 

Rebel

Jäsen
Suosikkijoukkue
IFK Helsinki
Professori D.G. Turhapuro. Se on meikäläisen lempi-Uuno. Kyllä Lottovoittaja on kanssa melkein parhaimpia.

Suuri osa jengistä kannattaa näköjään noita tuoreempia, mutta kannattaa katsoa noita mustavalkoisia uunoja. Löytyy semmoisia helmiä, ettei uskoisi. Sovinismin ja viinan ja röökin määrä on rajaton.

"Sä oot Rehamus hyvä jätkä!" "Otetaanpas sitten taas" "No mikä ettei!"
 
******************************
Mihin te niitä rumpuja katsomossa tarvitsette?
Kotiin soittamiseen vai?

Pihvi

Jäsen
Suosikkijoukkue
IFK, ÄTPPOMK, Everton FC, Canucks
No onhan noita musta-valko-Uunojakin nähty, harmillista vain, että siitä on jo useampia vuosia. Niistä ei siten kauheasti muista. Yksi legendaarinen oli se kun Unski pakotti Tuuran lyömään mersun katon matalaksi jollain moukarilla, kun siitä heijastuva aurinko ikävästi häikäisi.. Olisiko ollut juuri tuo Lottovoittaja. Siinä on muuten loistavia "pokausvinkkejä"...:D

Missä niistä on muuten se upea "Nyt meni retkeilyhousut!"-juttu? Jumalauta että niinkin mitättömälle jutulle tuli joskus naurettua kuukausia vedet silmissä..
 

mikkoz

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kerho
Viestin lähetti Pihvi

Missä niistä on muuten se upea "Nyt meni retkeilyhousut!"-juttu? Jumalauta että niinkin mitättömälle jutulle tuli joskus naurettua kuukausia vedet silmissä..
kyseinen kohtaus on elokuvasta Häpy endkö? Eli kuinka Uuno Turhapuro sai niin kauniin ja rikkaan vaimon 1977.

vaikea sanoa parasta uunoa. mustavalkoiset ovat hyviä myöskin uunot armeijassa, espanjassa ja maalla
 
"Minä haluaisin isokokoisen ja ilkeän hyökkääjän sinne meidän tän hetkisten mikkihiirten sekaan. Tämmöinen koodinimi jannekolehmainen seisomaan vastustajan maalin eteen, survomaan ja tökkimään. Saatana joku jolla on tunteet, ja joka voisi joskus polttaa päreensä ja pudottaa hanskansakin. Tappelut kuuluu jääkiekkoon. Tällä hetkellä hanskat putoaa lähinnä ilmavirrasta jos joku aivastaa Järveläisen vieressä." M10

Janos

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, ÄTPPOMK
Kuinka yllättävää...

Tämäpä sangen yllättävää...

Äänestyksen johdossa ovat tällä hetkellä Uuno armeijan leivissä ja Uuno Epsanjassa. Tähän on lähinnä kaksi syytä.

1) Molemmat ovat vaan niin penteleen hyviä, että niitä jengin on ollut suorastaan PAKKO äänestää!

2) Nämä molemmat tulivat juuri hiljattain MTV3:lta. Uuno Epsanjassa tuli eilen, ja Uuno Armeijan leivissä tuli sarjana viime vuoden lopussa. Tajuatteko pointtini?

:confused:
 

BigRedBob

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Florida Panthers, Miami Heat, Trevor Gillies
Uuno Epsanjassa, muuttaa maalle ja intti-Uuno ovat jossain määrin rakkaimpia ja eniten nähtyjä Uunoja, mutta kyllä nuo mustavalkoiset ovat todellisia helmiä ja klassikoita.
 
"I'll put on a show. Watch me on YouTube" -Trevor Gillies
”Ei mikään naurettava Ilmalan Puuhamaa, vaan perinteistä DDR-tunnelmaa ja lätkää. Tosin kaipaan aikoja, jolloin toppatakkiset äijät tupakoivat seisomakatsomossa, finninaamat huusivat popkornia ja IFK sai taklata.” -Riku Rantala Helsingin Jäähallista

turre

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Eka uuno

Meikä on nähnyt kaikki uuno leffat ja useamman varmaan satoja, ainakin kymmeniä kertoja, niin että kavereilta menee hermot kun niitä Uuno kommentteja jatkuvasti kuuluu.
Kato nyt, no enkä kato, kato nyt se on mun paras kaveri sieltä verstaalta....joo me mennään sairaalaan vaimoo viemään sillä on noi suonikohjut ja alapääkin vähän reistailee...Uuno kailottaa ratikassa= UUNO ON NRO 1

Häpy endkö?
Se hemmetin piikki on sairaan hyvä kohtaus.

jatkuu huomenna....
 

belenos

Jäsen
Suosikkijoukkue
RAUMAN LUKKO
vois tulla telkkarista muitakin kun vaan aina samat espanjassa ja armeejan leivis, uuno maalllakin on tullut varsin usein mutta noit muut on jääny suht vähäselle. no toivottavasti tulee joku spede teema kesäl... toisaaltaa huono kyl ku o futiksen mmkisatki. no kuitenkin lähetin emailia maikkarille ja ylelle jo heti sillon kun Pertti menehtyi.
 
Minä kysyin: Koska lukko voittaa suomenmestaruuden Oraakkeli vastasi: Tulevaisuutta on vaikea ennustaa, mutta minäpä osaan senkin! 2003.

Janos

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, ÄTPPOMK
Viestin lähetti belenos
no kuitenkin lähetin emailia maikkarille ja ylelle jo heti sillon kun Pertti menehtyi.
Speden tuotantoon on yksinoikeus MTV:llä, Ylellä ei ole leffoihin osaa eikä arpaa, ellei Maikkari sitten myis jotain yksittäisiä leffoja...
 

Tibor

Jäsen
Sekaisin Uunosta

Mukava nähdä, että kanssatoverit ymmärtävät hyvän päälle. Itselleni Uunot kolahtivat perimätiedon mukaan noin 4- vuotiaana, kun mummolasta lainatut rautakauppiaat ja lottovoittajat pyörivät lähes tauotta videonauhurissa. Vaikka jokainen Uunoraina sisältää kuolemattomia sekunteja, ni kyllä Armeijan leivissä nousee allekirjoittaneen silmissä numero Uunoksi. On kyllä jotenkin uskomatonta et yhä uudelleen jaksaa nauraa esimerkiksi tennisopettaja-kohtaukselle ja varsinkin iltalomalle kabinetissa.
 

Jokeriarska

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Vanha ketju esiin, mutta kylla nakemistani Uunoista, jotka olen nahnyt lahes kaikki, paras on Uuno armeijan leivissa. Seuraavaksi eniten on naurattaneet Epsanjassa, Kaksoisagentti, Hapy endko? ja Lottovoittaja.

Eli tasaisesti suosikkeja loytyy mustavalkoisista ja varillista. 80/luvulta kuitenkin mielestani parhaat hoystettyjana mustavalkoisilla.
 

Cucamonga

Jäsen
Ei hätää, Agentti Murhapuro pitää teistä erittäin hyvää huolta lapsukaiset...

Viime kesänä katselin kaikki uunot läpi miljoonanen kerran. Vaikea sanoa omaa suosikkia. Natiaisena tykkäsin eniten Uuno Kaksoisagenttina, ehkä sen monitoimipiipun takia, joten äänesti sitä.
 
[ YOUR AD HERE ]

scholl

Jäsen
Ehdottomasti Uuno Epsanjassa. Se Marbellan hölmöily oli kyllä legendaarista. En muista oliko siinä samassa leffassa lisäksi se warre, missä kaksi keulaa.
 
Tiedote: scholl is back!
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy