Oulun Kärpät kaudella 2022–2023

  • 462 232
  • 2 209

Käppä

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Toimistolla ollaan oltu ajoissa hereillä ettei käy "Huttuloita" ja sieltä on tippunut viime aikoina Koskenkorvan ja Hermosen sopimukset. Vaikka nykyinen kausi on pahasti kesken niin silti katse suuntaa aina myös sinne tulevaisuuteen ja onkin hyvä aika laittaa ensi kauden ketju pystyyn.

Sopimus voimassa:
Joel Blomqvist - 22/23

Ludvig Byström - 22/23
Mikko Niemelä - 23/24
Atte Ohtamaa - 22/23
Arttu Paaso - 23/24
Taneli Ronkainen - 22/23
Jaakko Niskala - (optio)

Arttu Hyry - 22/23
Jesse Koskenkorva - 23/24+1
Julius Hermonen - 23/24
Joonas Lohisalo - 23/24
Saku Mäenalanen - 23/24
Casey Wellman - 22/23
Ville Koivusella on 2 vuoden Euroopan pykälä joten voi pelata myös ensi kauden kärpissä jos ei pelaa NHL:ssä.

Sopimus loppuu:
Stanislav Galimov

Topi Niemelä
Axel Rindell
Miihkali Teppo

Juhamatti Aaltonen
Aleksi Antti-Roiko
Troy Bourke
Petter Emanuelsson
Ville Heikkala
Ville Leskinen
Aleksi Mustonen
Mika Pyörälä
Aku Räty
Tuukka Tieksola (Laina päättyy)
Sisu Yliniemi

Maalivahdit:
Blomqvistin sopimus jatkuu ja ensi kaudella on valmis ottamaan enemmän vastuuta. Blommasta ei kuitenkaan ainakaan tällä hetkellä ole ykköseksi joten joku ykkösveskari pitäisi saada. Galimovin jatko kelpaisi jos vain viihtyy, mutta jos haluaa suunnata takaisin kotiin niin sitten on taas ykköskassarin etsintä edessä.

Puolustus:
Puolustuksesta lähtee kaksi oikean puolen kärkipakkia kun sekä T.Niemelä ja Rindell lähtevät isompiin kaukaloihin. Toki Rindellin pitää kyllä parantaa reilusti peliään, että pärjää isommissa kaukaloissa. Topin lähtö nyt on suht varmaa.
Isoin kysymysmerkki on lähteekö kapteeni Ohtamaa taas KHL:ään? Sopimushan on voimassa, mutta se ei ole estänyt lähtöä viime kerrallakaan. Syksyllä pyöri huhu jossa Ohtamaata vietiin jo tällä kaudella pois, mutta se osoittautui ankaksi tai sitten oli vain sotkettu tämä ja ensi kausi. Ohtamaahan on liigan paras pelaaja ja pärjäisi varmasti isommissa kaukaloissa. Toivotaan Aten jäämistä, mutta samalla pelätään pahinta. Puolustuksesta kun lähtee 3 kärkipakkia niin siinä on Aholla taas tekemistä löytää riittävät korvaajat.
T.Niemelän ja Rindellin lisäksi Tepolta loppuu sopimus ja ikävä kyllä mies ei tahdo pysyä kasassa joten ei jatkoon. Kunnossa ollessaan olisi varmasti hyvä kolmosparin pakki, mutta loukkaantumiset haittaavat liikaa.

Hyökkäys:
Jos puolustuksessa Ohtamaa on kysymysmerkki niin hyökkäyksessä se on sitten taas Mäenalanen. Toki Sakun kohdalla voi kyllä varmemmin sanoa, että ei kyll nähdä enää ensi kaudella kärpissä tai en ainakaan laskisi sen varaan. Mies on parhaassa peli-iässä ja painaa liigassa pinna/peli joten jos ei KHL enää nappaa niin Ruotsi/Sveitsi akselilta löytyy varmasti ottajia.
Toinen on sitten Leskinen joka on liigassa pinna/peri pelaaja kunnossa ollessaan. Harmittavasti vaan loukkaantumiset ovat olleet viime vuosina haittana. Jatkopäätös menee varmasti enemmän keväälle/kesälle. Leskisen jatkon näen kuitenkin paljon todennkäköisempänä kuin Sakun.
Kolmas iso pelaaja jonka sopimus päättyy on Mika Pyörälä. Kaikille varmasti kelpaisi speden jatko, mutta ikää tulee ensi vuonna 41v joten haluaako ns. lopettaa huipulla? Pyörälällä on enää 23 pistettä matkaa Markku Kiimalaiseen joka on ykkösenä eniten kärpissä pisteitä tehneenä pelaajana. Siinä voisi olla hyvää porkkanaa tehdä jatko jos ei jostain syystä vielä tällä kaudella pääse ohi.
Muuten hyökkäyksestä jatkoa tarjoaisin ehdottomasti Bourke - Emanuelsson ja Räty kolmikolle. Bourkea hidasti varmasti alussa korona ja uusi ympäristö, mutta on parantanut koko ajan. Emanuelsson oli hyvä heti tullessaan ja ehdottomasti jatkoa jos vain vähänkään kiinnostusta. Mustoselle ja Heikkalalle en näe mitään käyttöä. Aaltosen jatkoonkaan en jaksa enää uskoa. Mies halusi ennen koronan alkua vielä ulkomaille, mutta onko enää intoa vai loppuuko ura? En nyt täysin ole jatkoa vastaan, koska onhan juhis viimeisiä taitelijasieluja ja parhaassa kunnossa ollessaan kaunista katseltavaa.
Wellman puolestaan saa parantaa vielä reippaasti jos haluaa sitä pysyvyyttä ja ensi vuonnakin kärpissä pelata.

Juniorit:
Junioreista Kokko antaa hyvää tukea tolppien väliin vaikka rooli tulee olemaankin 3 kassari.
Puolustukseen sopimusta tarjoaisin samantien Ales Cechille joka pelaa nyt 3 kauttaan kärppien junnuissa. Cechin kohdalla puhutaan enemmän puolustavasta puolustajasta kuin kiekollisesta pakista. Pojalla on myöskin mitat kunnossa (189/87) ja selvästi kokonsa puolesta edellytykset pärjätä liigassa. Ikää tosiaan tässä vaiheessa vasta 17v joten ensi vuonna voisi vähintään päästä haistelemaan liigaa.
Hyökkäyksestä Joonas Lohisalolta löytyykin sopimus ja tällä kaudella junnuissa tehnyt mukavat tehot 22 peliin 27 pistettä. Myös mitat ovat mukavaa katsottavaa 188/85. Toinen "mitat täyttävä" pelaaja on Antti Myllyaho 195/93 jolle myös pistäisin sopimustarjousta pöytään. Myös Miro Järvenpää on huomion arvoinen nimi 24 peliin 26 pistettä.
Liikaa en ole junnuja seurannut joten jos joku tietää paremmin niin saa avata tilannetta.

Aho voi tallentaa mieleen seuraavia pelaajia:
mv:
Tomi Karhunen - Elite Prospects
Veini Vehviläinen - Elite Prospects
Jan Ruzicka - Elite Prospects
Christopher Gibson - Elite Prospects
Adam Huska - Elite Prospects

P:
Anttoni Honka - Elite Prospects
Alex Lintuniemi - Elite Prospects
Peter Ceresnak - Elite Prospects
Maksim Matushkin - Elite Prospects
Jake Dotchin - Elite Prospects
Yannick Rathgeb - Elite Prospects
Teemu Kivihalme - Elite Prospects

H:
Jiri Smejkal - Elite Prospects Smeijkalia huutelin Aholle jo ennen siirtoa Tapparaan. Kyllähän joukkueessa aina yksi Tsekki pitää olla.
Milos Kelemen - Elite Prospects
Ludwig Blomstrand - Elite Prospects
Ahti Oksanen - Elite Prospects
Julius Junttila - Elite Prospects
Joonas Kemppainen - Elite Prospects Pakko laittaa vaikka pelaakin pisteiden valossa parasta kauttaan. Epätodennäköinen, mutta jos tuntuu, että KHL on nähty niin ehkä sitten. Varmaan menee kuitenkin 1-2 kautta vielä Venäjällä.
Oula Palve - Elite Prospects
Aleksi Heponiemi - Elite Prospects
Antti Suomela - Elite Prospects
Kasper Björkqvist - Elite Prospects

Fantasiaa:
Junttila - X - Leskinen
X - Bourke - Emanuelsson
Koivunen - Koskenkorva - Ak.Räty
Hermonen - Hyry - Lohisalo

Ohtamaa - X
Byström - X
Ronkainen - M.Niemelä

X
Blomma
Kokko
 

Sturba

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Carolina Hurricanes
Hyvää pohdintaa, ja tässähän jo melkein odottaa ensi kautta. "Puolet" joukkueesta menee uusiksi, mitenhän Aho hommasta selviytyy. Koivusen voisi melkein tuohon kakkosen laitaan pistää, mikäli samaa tahtia jatkaa ja kehittyy entisestään. Samalla Hermosen saisi Kossun kanssa samaan ketjuun, jossa heillä kemiat toimii. Toivottavasti myös herrat Bourke ja Manu solmivat jatkon.

Galimovin jatko kelpaisi jos vain viihtyy, mutta jos haluaa suunnata takaisin kotiin niin sitten on taas ykköskassarin etsintä edessä.
Eikös Galimov ole jossain sanonut, että ilman muuta neuvottelisi jatkosta, mikäli Kärpillä olisi kiinnostusta.
Pakit näyttävät ihan tarpeellisilta. Tosin Lintuniemi sitten tuonne kolmospariin, ja Ronkainen rotaatioon. Muutenkin olisi ihan kiva, jos Ronkainen saataisiin lähetettyä jonnekin Sportiin. Ei mitään Tanelia vastaan, mutta mikäli Kärpät meinaa iskukykyisen pakiston koota, ei hän sinne kuulu ainakaan näillä näytöillä. Lintuniemi kaiken lisäksi lefti, niin en nää käyttöä top nelosessa. Etenkin Kivihalmeen paluu olisi mahtavaa. Sitten taas tuohon Smejkaliin en oikein usko, tuolla tehoilulla saa itselleen rahakkaita sopimustarjouksia kohelosta, mutta myös NHL:stä. Yritä siinä sitten kilpailla. Täytyy löytää uusi "Smejkal" eli iso, hyvin suojaava, taitava Tsekki.

Bourke voisi myös olla se ykkössentteri, mikäli opettelee aloittamaan. Tai sitten jotenkin kikkaillaan Aatu Räty siihen Pohjois-Amerikasta lainalle, mutta näinköhän valitsisi Kärpät Jukureiden sijaan.

Laitetaan nyt tähän vielä omaa fantasiaa:

Junttila - X - Leskinen
Koivunen - Bourke - Emanuelsson
Hermonen - Koskenkorva - Räty
Lohisalo - Hyry - Myllyaho (ketjun keskipituus 190cm!)


Ohtamaa - Joku helvetin hyvä raitti
Byström - Kivihalme/Matushkin
Paaso - Niemelä

Galimov
Blomqvist
Kokko

edit. Uskon että Spede jatkaa. Joten johonkin tuonne se pitää tunkea. Eiköhän se vielä ykkösessä ensi vuonnakin viiletä.
Pyörälä - Kemppainen/Palve - Leskinen voisi toimia, mutta se vaatii sitten sen mahtavan sentterin. Tai sitten Pyörälä - Bourke -Emanuelsson. Myös Koivusen voisi heittää ykköseen, jos viereen saisi ihan priimaäijät. Niinkuin Pelicansissa Kivenmäki - Jasek - Smejkal
 
Viimeksi muokattu:

Dynastia

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät
Ensikauden joukkueeseen voisi hankkia yhden vähän fyysisemmän, isokoisemman ja ilkeämmän kaverin tuomaan rosisuutta ja monipuolisuutta porukkaan. Tommi Tikalla käsittääkseni sopimus loppuu tähän kauteen. Olisi kyllä loistava haku Kärppiin ja vieläpä aloitustaitoinen sentteri.
 

Stargazer

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät, Boston Bruins
Ensikauden joukkueeseen voisi hankkia yhden vähän fyysisemmän, isokoisemman ja ilkeämmän kaverin tuomaan rosisuutta ja monipuolisuutta porukkaan. Tommi Tikalla käsittääkseni sopimus loppuu tähän kauteen. Olisi kyllä loistava haku Kärppiin ja vieläpä aloitustaitoinen sentteri.
Rosoisuutta ja fyysisyyttä olisi mukavaa saada tähän nykyiseen joukueeseenkin, mutta ihan samaa mieltä olen itsekin.

Vähän tuntuu että fyysisyyttä ei kamalasti olla mietitty tämän kauden joukkueen suhteen. Kaivattaisiin sellainen kaveri joka pystyy pelaamaan maalin edessä, vääntämään kulmissa (menettämättä kiekkoa), jakelemaan painavia taklauksia ja ehkä vähän sopivasti ärsyttämään vastustajaakin ja tarvittaessa lähtemään hippasillekin.

Kärppä pelaajat kun eivät tällä hetkellä ole kovin kookkaita. Joukkueen iso kokoisin kaveri on Galimov. Siitä voi lähteä itse kukin miettimään. Luisteluvoiman merkitys korostuu nykyään Liigassa todella paljon ja takavuosien kolosseilla ei vaan oikeasti tehdä yhtään mitään. Mutta niin vain löytyy Lukolta, TPS:ltä ja muutamalta muultakin liiga joukkueelta hyvin luistelevia ja fyysisiä pelaajia. Milloinkahan Kärpissä?
 

McTorso

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Kärpillä on edessään iso työ ensikauden joukkueen kasaamisessa. Paljon on paikattavaa. Edelleen toivon, että ulkoapäin tulevat hankinnat ovat kärkivahvistuksia, eikä alaketjujen miehiä. Esimerkiksi Tikkaa en kyllä haluaisi, sillä meillä on jo Hyry omasta takaa. Minä lämpenisin esimerkiksi Jarno Kärjelle. Kokoa, taitoa ja tehoja samassa paketissa.
 

Stargazer

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät, Boston Bruins
Saku Mäenalanen.

Eipä sillä, kyllä tuonne nippuun pitäisi saada sellaisia suht taitavia voimahyökkääjiä. Kristian Pospisil olisi koodinimenä aika täydellinen mitä kaipaisin, mutta ilmeisesti Hesaan menossa.
Jep. Menin sitten unohtamaan Sakun...
Mutta joo, pointtini oli että ei siellä jäällä liikaa fyysisiä pelaajia luistele. Olisi mukavaa nähdä kerrankin isokokoinen lujaa taklaava Kärppä-pelaaja, joka tekisi myös pisteitä.
 

Dynastia

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät
Kärpillä on edessään iso työ ensikauden joukkueen kasaamisessa. Paljon on paikattavaa. Edelleen toivon, että ulkoapäin tulevat hankinnat ovat kärkivahvistuksia, eikä alaketjujen miehiä. Esimerkiksi Tikkaa en kyllä haluaisi, sillä meillä on jo Hyry omasta takaa. Minä lämpenisin esimerkiksi Jarno Kärjelle. Kokoa, taitoa ja tehoja samassa paketissa.
Hyry on kyllä loistava nuori kaveri. Vahva vääntäjä ja hyvät raamit, mutta taklauspeliin hänellä ei tunnu olevan mitään annettavaa, joten kyllä sinne Tikka tai vastaava kaveri mahtuisi hyvin mukaan tuoman tälle osastolle vahvuuksiaan. Siitä huolimatta, Hyry tulee olemaan tärkeä palanen tulevien kausien alakentissä.
 

VeeJiiJii

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Leijonat, Sharks, Avalanche
Mutta niin vain löytyy Lukolta, TPS:ltä ja muutamalta muultakin liiga joukkueelta hyvin luistelevia ja fyysisiä pelaajia. Milloinkahan Kärpissä?
Tällaiset kaverit on vaan täydellisiä paketteja ja kovaa valuuttaa. Ilo oli torstaina vastapuoleltakin seurata Slafkovskyn, Nurmen ja Liukkaan otteita. Kaikki näistä tekivät maalinkin. Lukossakin on sitten Pospisilia ja Skalickya (btw sopimus päättyy). Sitten KooKoon Heikki Liedes on löytänyt parhaassa peli-iässä maalintekopotentiaalinsa. Meillä lähimmäksi pääsee Mäenalanen ja Hyry.

Mielenkiintoinen ilimiö on myös, että näitä tulee enemmän taiteilijoista tunnetuista Slovakiasta ja Tshekistä. MTV:llä on mielenkiintoista pohdintaa slovakkikolosseista syyskuulta.
 

VeeJiiJii

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Leijonat, Sharks, Avalanche
Kärpät solmi myöhäisenä joululahjana jatkosopimukset neljälle juniorille: Niklas Kokolle, Aleksi Antti-Roikolle, Sisu Yliniemelle ja Arttu Alasiurualle. Tämän kauden jatkosopimusten myötä Kärpät ovat saamassa jo hyvää jatkuvuutta tuleville kausille. Kaikki kotimaiset sopimuspelaajat ovat omia junioreita (vähintään B-nuorista asti).

- Niklas Kokon sopimus oli varsin odotettu. Nikke on hyvää jatkumoa Hillin laadukkaalle maalivahtikoululle ja ikäluokkansa kärkimaalivahti yhdessä JYPin Topias Leinosen kanssa. 1990-luvulla syntyneistä Kärpistä ei noussut liigakartalle juurikaan omia juniorimaalivahteja, mutta 2000-luvulla syntyneissä Kärpät on johtavia liigaorganisaatioita. Blomqvist ja Kokko tarvitsevat tulevalle kaudelle vielä seurakseen kokeneemman veskarin, kuten Galimovin nyt. Meriläisellä on optio palata OHL:n jälkeen vuodeksi Liigaan, mutta epäilen hänen palaavan ainakaan kolmosvahdiksi.

- Aleksi Antti-Roiko teki mukiinmenevän liigadebyytin Tapparaa vastaan. Ihmeitä ei odotettu, mutta nelosketju onnistui pelaamaan hyvää 0-0:aa, eikä ollut mukana yhdessäkään Tapparan kuudesta maalista. 179 cm pitkä Antti-Roiko vaikuttaa Hermosen kaltaiselta tulevaisuuden runkopelaajalta. Ensi kausi mennee pääosin Mestiksessä, koska on yli-ikäinen U20-joukkueeseen.

- Sisu Yliniemi on myös tyypillisesti pienikokoinen kärppälupaus, mutta vaikuttaa kuitenkin monipuoliselta paketilta ja on vieläpä sentteri. Hän on junnumaajoukkueiden vakiokalustoa ja pelasi myös harjoituskaudella yhden pelin liigajoukkueessa. Yliniemi on pelannut viimeksi syyskuussa, joten pidempää loukkia taitaa olla nyt taustalla. Jatko kuitenkin kertoo, että paluu on tuskin kaukana. Arttu Alasiurua on vasta 16-vuotias, mutta pelannut tällä kaudella enemmän U20-joukkueen puolella. Liigapelit eivät ole vielä ajankohtaisia.

- Vaikka Antti-Roiko ja Yliniemi tekivät keväällä jo ensimmäiset liigasopimukset tälle kaudelle, niin ei pidä unohtaa samassa yhteydessä julkaistua Joonas Lohisalon kolmivuotista sopimusta. Odotan eniten näkeväni juniorireservistä hänet Liigassa.

- U20-joukkueessa on myös sellaisia potentiaalisia nimiä kuin Miro Järvenpää, Aaron Hakala, Antti Myllyaho, Joona Mourujärvi, Emil Pieniniemi ja Ales Cech, joista ainakin osalle voisi odottaa liigasopimusta. Liigassa käyneen Mourujärven uskon siirtyvän joka tapauksessa Mestikseen lainapelaajana tai omana.

Perusrunko ja reservi alkavat olla jo kunnossa. Loppujen pelipaikkojan täyttäjien on oltava kuitenkin vahvistuksia, enkä näe sopimustilanteessa enää täytepelaajien paikkoja. Bourken, Emanuelssonin ja Rädyn mahdollisten jatkojen jälkeen ottaisin scouttauskiikarit käteen.

Sopimukset:

Joel Blomqvist (2023)
Niklas Kokko (2025)
(Leevi Meriläinen) (Euroopan-pykälä)

Ludvig Byström (2023)
Mikko Niemelä (2024)
Atte Ohtamaa (2023)
Arttu Paaso (2024)
Taneli Ronkainen (2023)
(Jaakko Niskala) (optio 2023)

Arttu Alasiurua (2025)
Aleksi Antti-Roiko (2025)
Arttu Hyry (2023)
Julius Hermonen (2024)
Jesse Koskenkorva (2024+1)
Joonas Lohisalo (2024)
Casey Wellman (2023)
Sisu Yliniemi (2025)
(Ville Koivunen) (Euroopan-pykälä)
(Saku Mäenalanen) (2024 ulkomaanoptiolla)

 

Corona

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät
Sopimukset:

Joel Blomqvist (2023)
Niklas Kokko (2025)
(Leevi Meriläinen) (Euroopan-pykälä)

Ludvig Byström (2023)
Mikko Niemelä (2024)
Atte Ohtamaa (2023)
Arttu Paaso (2024)
Taneli Ronkainen (2023)
(Jaakko Niskala) (optio 2023)

Arttu Alasiurua (2025)
Aleksi Antti-Roiko (2025)
Arttu Hyry (2023)
Julius Hermonen (2024)
Jesse Koskenkorva (2024+1)
Joonas Lohisalo (2024)
Casey Wellman (2023)
Sisu Yliniemi (2025)
(Ville Koivunen) (Euroopan-pykälä)
(Saku Mäenalanen) (2024 ulkomaanoptiolla)
Karua luettavaa. Tuosta kun käytännössä voi vielä Ohtamaan ja Mäenalasen viivata yli. Molempien päämäärä on ulkomailla. Missä meidän kärkipään pelaajien jatkosopimukset? Bourke, Emanuelsson, Leskinen, Pyörälä, Galimov?

E. Ohtamaalla ilmeisesti (?) on kuitenkin suora sopimus, mutta huhut vievät takaisin KHL:ään.
 

McTorso

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Tuosta kun käytännössä voi vielä Ohtamaan ja Mäenalasen viivata yli.
Ensikauden joukkueen rakennus on haastava, jopa poikkeuksellisen haastava. Mitä noihin kahteen veijariin tulee, niin Mäenalanen lähtee ilman jättimäistä yllätystä. Ohtamaalla on sopimus ensi kaudesta Kärppiin ilman mitään optiota. Ohtamaa ei lähde ilman tuntuvaa rahallista kompensaatioita Kärpille. Tämä on pelin henki ja se on selvä myös Ohtamaalle.
 

Roger Moore

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kehitysjohtaja Kukkosen huippuorganisaatio, KuPS
Rahakas diili Kärpille, kun tekee kuitenkin NHL-sopimuksen.
Eikai sillä sen isompaa väliä ole, sama korvaus Kärpille olisi tainnut kuitenkin tulla riippumatta siitä lähteekö Niemelä NHL:ään Kärppien pelaajana vai vapaana agenttina.
 

Skruf

Jäsen
Suosikkijoukkue
Flyers, Kärpät
Topi Niemelä 1v. jatko. Onnelan Janne twiittaili äsken.

Rahakas diili Kärpille, kun tekee kuitenkin NHL-sopimuksen.
Kyllä kelpaa tämä uutinen!

 

1971

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Taas mahtava jatkosopimus. Hyvä Kärpät, hyvä Haba.

Kuten Topi itsekin tuossa totesi, niin voimapuolella on vielä kehitettävää, että askel kohti kovempia Liigoja voidaan ottaa. Kärpät on siihen tarkoitukseen oikea ympäristö.

Voihan se toki olla niinkin, että TML haluaa Topin jo ensi kaudeksi esim. Marliesin riveihin, mutta tämä pandemiatilanne ei näytä laantumisen merkkejä Pohjois-Amerikassa, joten vuosi Oulussa kuulostaa todennäköiseltä?
 

VeeJiiJii

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Leijonat, Sharks, Avalanche
Voihan se toki olla niinkin, että TML haluaa Topin jo ensi kaudeksi esim. Marliesin riveihin, mutta tämä pandemiatilanne ei näytä laantumisen merkkejä Pohjois-Amerikassa, joten vuosi Oulussa kuulostaa todennäköiseltä?
Ainakin harjoitusleirillä hän käy, mikä todennäköisesti ratkaisee kohtalon. Pitkälle Topi saattaa päästä, jos hän on tällä kaudella jo EHT-tasoa. Yllätyksiäkin on toisinaan avausrosterissa nähty, kuten ei-koskaan-Sportiin siirtynyt Petteri Lindbohm ja nyt tänä syksynä koronankin avittamana Santeri Hatakka. Toronton pakkitilannekin näyttää, että vain seitsemällä on sopimus ensi kaudeksi, joista kaksi ei ole pelannut NHL:ssä. RFA:t Sandin ja Liljegren tuskin saavat rahakasta jatkoa, kun palkkakattokin on huomioitava.

Mielenkiintoinen on myös Rindellin tilanne. Kärpissä hän ei välttämättä jatka, mutta oikeudet on myös Torontossa. En tiedä ovatko ne tätä kevättä pidempään, koska Rindell varattiin yli-ikäisenä. AHL on mahdollinen osoite hänelle. Mielenkiintoinen on myös AHL:ssä viime keväänä hyvät näytöt antaneen Pelicansin Mikko Kokkosen tilanne. Myös kärppäkasvatti Kalle Loponen on seuran varaus. Suomalaisia hyökkääjäprospekteja ovat Roni Hirvonen ja Veeti Miettinen.

Ettei mene OT:ksi, niin Torontossa on sen sijaan päättymässä Teemu Kivihalmeen sopimus. Teemu olisi toki tervetullut lisä Kärppiin. Jostain syystä hän on tällä kaudella pelannut vain kolme ottelua. Äkkiseltään en löytänyt tietoa, onko kyseessä loukkia tai koronaprotokollaa. Hänestä taitaa tulla UFA-agentti, mutta kun näytöt ovat vähissä, Eurooppa vaikuttaa todennäköisemmälle vaihtoehdolle.
 

Henkka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Liiga, NHL, CHL, SHL
Kumma aika tehdä jotain perussoppareita kesken Nuorten kisojen. Keskittymistähän tällainen häiritsee.

Toki ymmärrettävää että Kärppien toimisto tarvitsee vittuuntuneita faneja liennyttääkseen jotain positiivisia uutisia.

Ajankohta vain oli täysin väärä.
 

mikkelson

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Voihan se toki olla niinkin, että TML haluaa Topin jo ensi kaudeksi esim. Marliesin riveihin, mutta tämä pandemiatilanne ei näytä laantumisen merkkejä Pohjois-Amerikassa, joten vuosi Oulussa kuulostaa todennäköiseltä?

Nyt kun Niemelällä on voimassa oleva sopimus Eurooppaan ensi kaudeksi niin käsittääkseni tuo estää hänen lähettämisensä AHL:ään. Ainakin näin oli Juuso Pärssisen tapauksessa. Kumpikaan ei ole ykköskierroksen varaus joita tämä sääntö ei koske. Eli vaihtoehdot ovat Toronto tai Kärpät.
 

Sturba

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Carolina Hurricanes
Kyllähän se Kärpät on. Topilla ei vielä fysiikka riitä NHL:ään ja sanoikin Kärppien Instagram-stoorissa, että ”On siisti pukea Kärppäpaita vielä ensi kaudellakin ja pelata ainakin vuosi vielä kotona.” Vaikuttaa, ettei ole kiire, ja hyvä niin. Toki harjoitusleiri ensi syksynä määrittää aika paljon, mutta ei tuonne Toronton pakistoon Mikko Lehtonenkaan murtautunut, niin ihan hyvä pelata vielä ensi kausi täällä.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös