Oulun Kärpät kaudella 2021–2022

  • 757 801
  • 3 574

Aho#5

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Joko se Kemppainen palaisi Suomeen ja Kärppien ykkössentteriksi.
 
Suosikkijoukkue
Kärpät
Oletko tosissasi? Minua ei kiinnosta Niemelän pisteet pätkääkään, koska hän ei ole sen profiilin puolustaja, vaan hänen tehtävänsä olisi pelata yksinkertaisesti ja varmasti omalla puolustusalueella. Asia ei vaan yksinkertaisesti ole näin. Mikko on jatkuvalla syötöllä vaikeuksissa omassa päässä ja se, että Mikko voi jonkun mielestä olla hyvä puolustamaan kertoo ettei tämä henkilö ihan hirveästi ymmärrä jääkiekosta.
Sovitaan sitten, että olemme eri mieltä=) Suottapa tuosta vääntämään. Ainakin tähän asti olen ollut ymmärtävinäni jääkiekosta jotain.

Siitä olen sentään samaa mieltä, että Niemelän tehtävä olisi pelata yksinkertaisesti. Olen taipuvainen kuitenkin uskomaan, että pääsyy oli valmennuksessa. Mamballa oli jokin ihme fiksaatio koko Kärppäuransa yrittää taikoa puukäsistä kiekollisia pelaajia. Nosteli milloin Karvista tai Sailiota tulosketjuihin tai Ohtamaalle kausikorttia ylivoimaan. Milloin jotakin muuta. Luultavasti hän painosti Miseäkin kiekolliseen peliin ja Mikkohan tunnollisena pelaajana yrittää tehdä sen mitä valmennus pyytää.

Olet kuitenkin katsonut eri pelejä, jos väität että Mise on jatkuvasti vaikeuksissa omassa päässä. Tämän kauden Kärppäjengistä löytyy monta pakkia, jotka olivat vielä paljon Miseä enemmän vaikeuksissa omissa.
 
Suosikkijoukkue
Kärpät
Kärpät aivan pulassa omalla alueella ja on vain ajan kysymys millon omissa helisee. Omanpään aloitus ja mietit itseksesi nyt henkilö X kentälle. Onko tämä henkilö X ollut kertaakaan Mikko Niemelä, jonka nimenomaan pitäisi pystyä olemaan joukkueen selkäranka tälläisissä tilanteissa? Ei,sinä et tarvitse Löysä-Mikkoa vaan huudat kentälle Heshkaa,Hakanpäätä,Kukkosta,Ohtamaata tai vaikkapa Jan Snopekia.
Juu, ei Mise tietystikään ihan Hakkiksen tai Kukkosen tai edes Ohtamaan tasoinen ole. Nuo jätkät on ihan Euroopan huippua. Maailmanmestareita joka jätkä ja pelaavat/pelasivat kolmikirjaimisissa sarjoissa pääosan urastaan. Nyt puhutaan ihan vaan liigatason eliittipelaajasta.
 

Håkanhead

Jäsen
Suosikkijoukkue
Altavastaajat
Karvinen ja Sailio menee väliaikaisesti repivinä pelaajina tulosyksiköissä mutta hekään eivät vakituisesti sinne kuulu. Ohtamaa pelasi Barysissa ylivoimaa tehden 36 pelissä 21 pistettä, joka osoittaa ettei valmennus ihan hakoteillä ollut peluuttaessaan häntä ylivoimalla. Miten tämä kaikki liittyy Niemelään? Siten, että perusteita näiden pelaajien peluutukseen löytyy mutta en todellakaan tiedä miksi Misen pitäisi pelata muita kuin täysin suojattuja minuutteja korkeintaan 15min/peli. Ja tämän kauden Kärppiä ei kannata käyttää vertailukohtana yhtään mihinkään. Siitä olemme varmasti samaa mieltä?

Osaatko muuten sanoa, miksi vastustajat yrittävät saada tulosyksikkönsä samaan aikaan kentälle Niemelän kanssa? Jos Niemelä on niin taitava puolustamaan niin piru vie häntähän pitäisi vältellä kuin ruttoa?
 

Proffa_20

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Chicago Blackhawks & FC Bayern München
Kyllä täytyy nyt olla @Porvoon Kärppä :n tavoin myös hieman eri mieltä tästä Misen suolaamisesta. Eihän Mise mikään mestari-tason joukkuuen 1. tai edes 2.pakki ole, mutta menestyvässä joukkueessa, missä pelitapa on kunnossa on kyllä ihan TOP4-kamaa. On kypsynyt vuosien varrella todella paljon ja saanut paljon tasaisuutta otteisiin mukaan. Tämä kausi oli hieman heikompi kuin viime kausi, mutta niin oli pelitapa ja muukin joukkue siinä ympärillä. Kaikesta tästä huolimatta Misen kaltainen peruspakki latoi pakille kohtalaiset 15 pinnaa tauluun ja teholukema näyttäessä +9:sää, mikä on tämän kauden heikossa Kärppä-joukkueessa kova lukema.

Kiekolliset taidot ovat kehittyneet vuosien varrella ja Mise on omissa noussut luotettavaksi peruspakiksi. Luuti tällä kaudella suurta kuormaa sekä tasakentällisin ja alivoimalla hyvällä tasolla. Hyvässä joukkueessa kera hyvän pelitavan ja pakkiparin, Mise on kyllä TOP4-puolustaja. Ei kuitenkaan mikään 1.parin kokonaisvaltainen "johtava" pakki, mutta silti hyvä 2.parin pakki. Mise on myös sellainen kaveri, josta saa parhaan irti hyvällä pelitavalla, kuten tälläkin kaudella. Misen kauden parhaat pelit osuivat tuonne helmikuulle Late Mikkolan alaisuuteen, kun Mise pelasi aivan häikäisevän helmikuun, ihan kaikilla mittareilla mitattuna.

Tuli kirjoitettua helmikuun lopulla pitkähkö "ylistysviesti" Misestä, koska pelasi niin väkevän kuukauden ja oli omasta mielestäni pelitavan parantumisen jälkeen suurin yksittäinen syy Kärppien loistavasti sujuneelle helmikuulle. Pelasi helmikuusa älytöntä kuormaa, mutta tilastot eivät siitä kärsineet. Oli koko puolustuksen herra ja hidalgo Laten stintin aikana, kun pelitapa oli Mikkolan avustuksella kunnossa, niin Misekin loisti ihan huikealla tavalla. Sai myös paikkailla puolustussuuntaan hieman heikompaa pariaan (heikompaa nimenomaan puolustussuuntaan) eli Byströmiä
Tämän viikon ja kuukauden kovin Kärppäsoturi! Tämän viikon peliajat olivat seuraavanlaiset: 22.58, 27.38, 28.38 ja 27.19! Eli aivan hurjia minuutteja kellotti Mise tällä hurjalla neljän (!) pelin viikolla. Eikä näkynyt oikeastaan ollenkaan, ei edes tänään KooKoota vastaan. Yleensä saattaa nähdä kolmen pelin viikkoina hurjia peliaikoja, mutta nyt neljän, toistan, siis neljän (!) pelin viikkona, joka pelissä aivan älytöntä kuormaa ja Mise suoritui siitä erinomaisesti. Jaetaan toki kunniaa myös Misen loistavalle parille eli Byströmille, joka niin ikään kellotti myös samanlaisia minuutteja. Tämä pakkipari oli kyllä tällä viikolla Kärppien voitoissa avainasemassa. Aivan järkyttävän hurja viikko molemmilta!

Toki kehutaan Mise tasonnostoa myös näin yleensäkin. Tuli vielä noin kuukausi takaperin itsekin vähän annettua rapaa Miselle, koska pelaaminen oli löysää eikä ollut parhaimmillaan, mutta nyt nähty helmikuu oli järisyttävä. Aivan massiivinen tasonnosto Miseltä! Tammikuun tilastot olivat seuraavanlaiset: 9.ott, 0+0, -7, 19.22min per peli ja helmikuussa ne taasen olivat: 14.ott, 1+7, +9, 23.39min per peli. Mise kellotti helmikuussa kuusi kertaa yli 25 minuuttia pelissä. Jos tammikuussa pelaaminen ei vakuuttanut nyt Mise tekikin sellaisen tasonnoston, että oksat pois!

Byströmkin oli todella kova helmikuussa, mutta Byströmin "heikkous" josta ei ehkä puhuta niin paljon, kun jää kaiken hehkutuksen alle (jota olen itsekin antanut runsaalla kädellä), on Byssen hieman 'heikohko' oman alueen peli. Siinä missä Misen helmikuun +/- lukema oli +9 (ja koko kauden otannalla +11), niin Byströmin vastaava oli helmikuussa +3 ja koko kauden otannalla 0 ja ovat kuitenkin pelanneet koko kauden pääsääntöisenä pakkiparina. Tämä on se asia minkä takia nostan Miseä tässä nyt niin paljon framille. Mise pelasi yksinkertaisesti aivan monsterimaisen helmikuun, iski tulosta hyökkäsypäässä, dominoi peliä puolustusalueella ja otti Kukkosen valtikkaa alivoimalla uhratuen hienolla tavalla joukkueen eteen.

Jos minä saisin päättää, olisi Mise jopa ehdolla helmikuun kuukauden pelaajaksi, niin järkyttävän kova oli Misen helmikuu ja ennen kaikkea tasonnosto aiemmasta! Sulak ei ole aivan vastannut odotuksia, Heshkan jalka alkaa vähän hiipumaan, niin Mise on noussut Byströmin kanssa kyllä loistavasti esiin ja lunastanut Kärppien tämän hetken kärkiparin roolin. Tämä kaksikko, Mise etunenässä, olivat Kärppien hurjan helmikuun (12 voittoa 14 ottelusta) takuumiehet siellä taustalla. Eikä muuten paljoa painanut, vaikka pelejä kertyi järkyttävä määrä (14 kpl).

Edit. typot

Jos taas puhutaan puolustamisesta, mikä on edelleen se puolustajan tärkein tehtävä, niin Mise oli tällä kaudella Kärppien toiseksi tai kolmanneksi paras siinä. Byström selkeä ykkönen, mutten ole ihan varma rankkaisinko kakkoseksi Heshkan vai Niemelän Mikon. Sulak selkeästi heikompi, samoin Topi Niemelä. Huttulaa ja Ronkaista en viitsi nostaa edes vertailuun.
Jos oltiin Misestä samaa mieltä, niin täytyy olla Porvoon Kärpän kanssa tästä kuitenkin eri mieltä. Jos puhutaan nimenomaan _puolustavista pakeista_, niin Byström oli kyllä kaukana Kärppien parhaasta tällä saralla. Byström oli koko kauden otannalla (varsinkin tuonne helmi-maaliskuun tienoille) kokonaisvaltaisesti mitattuna kyllä Kärppien ykköspakki, mutta kyllähän Byströmillä ne vahvuudet ovat hyökkäyspäässä ja heikkoudet puolustupäässä. Väitän jopa, että Byström on kotoisessa Liigassa korkeintaan keskinkertaista tasoa mitä tulee puolustuspeliin. Kyllä se oli Mise tuossa parissa, joka kärräsi tuota paria hyviin tuloksiin.

Tästä myös puhuu se, että Mise +/- lukema oli +9, kun taas Byströmillä se oli +2. Misellä tuo lukema pyöri muutenkin koko kauden otannalla tuolla +10 molemmin puolin, kun taas Byströmillä se pyöri 0 molemmin puolin, mitä tuli kiinnitettyä huomiota. Byströmin heikkous omalla alueella, kuten ympäri kenttään on ylipelaaminen ja heikko pelinluku, nimenomaan puolustustilanteissa.

Kuinkakohan monta kertaa on tässä kahden kauden aikana tullut todistettua, kun Byström on lähteny kulmaan/maalin taakse antamaan painetta/höntyilemään ja jättänyt kaverin maalin eteen vapaaksi, mistä vastustaja on tuikannut kiekon sisään. Ylipelaa, lukee peliä puolustustilanteissa todella heikosti (mikä on hieman outoa, koska hyökkäyspäässä ratkaisut olivat useasti taas oikenalaisia), eikä muutenkaan ole selvästi "kuin kala vedessä", kun pyöritään omassa päässä. Byström oli omassa päässä "jahtaajan" -roolissa ja meni aina sinne missä kiekko oli sillä kyseisellä hetkellä tai oli jopa myöhässä, sen sijaan, että olisi osannut lukea, mihin se kiekko/mies menee seuraavaksi ja olla pelin päällä.

All in all, Byström pelasi tällä kaudella kokonaisvaltaisesti mitattuna ihan kiitettävän kauden, mutta heikohko puolustuspelaaminen, kauden lopun löysäily ja ajoittain itselleni hieman heikkona näyttäytynyt asenne/taistelutahto, jättivät miehestä itselleni hieman valjun ja palkkasoturimaisen kuvan.
 
Suosikkijoukkue
Kärpät
Karvinen ja Sailio menee väliaikaisesti repivinä pelaajina tulosyksiköissä mutta hekään eivät vakituisesti sinne kuulu. Ohtamaa pelasi Barysissa ylivoimaa tehden 36 pelissä 21 pistettä, joka osoittaa ettei valmennus ihan hakoteillä ollut peluuttaessaan häntä ylivoimalla. Miten tämä kaikki liittyy Niemelään? Siten, että perusteita näiden pelaajien peluutukseen löytyy mutta en todellakaan tiedä miksi Misen pitäisi pelata muita kuin täysin suojattuja minuutteja korkeintaan 15min/peli. Ja tämän kauden Kärppiä ei kannata käyttää vertailukohtana yhtään mihinkään. Siitä olemme varmasti samaa mieltä?

Osaatko muuten sanoa, miksi vastustajat yrittävät saada tulosyksikkönsä samaan aikaan kentälle Niemelän kanssa? Jos Niemelä on niin taitava puolustamaan niin piru vie häntähän pitäisi vältellä kuin ruttoa?
Kyllä, siitä olemme samaa mieltä ettei tämän kauden Kärppiä kannata verrata edellisiin vuosiin. Niemelän Mikkoa voi kuitenkin verrata tämän kauden Kärppien muihin pakkeihin. Ja olen sitä mieltä, että puolustavana puolustajana Mise oli joukkueen toiseksi paras. Byström oli selkeä ykkönen ja hän tuskin tässä liigassa jatkaa ensi kaudella. Kovemmat sarjat kutsuu.

Täytyy kyllä sanoa, etten huomannut tällä kaudella sitä, että vastustajat olisivat yrittäneet erityisesti pelata Miseä vastaan? Niemelä oli Kärppien peliaikakakkonen Byströmin jälkeen, tasakentällisin Mise oli joukkueen eniten pelaava pakki, joten on aika oletettavaa että hän kohtasi vastustajien tulosyksiköitä. Tuskinpa se kuitenkaan vastustajien tekemisistä oli kiinni. Eiköhän enemmänkin siitä, että Kärppävalmennus itse halusi laittaa Misen puolustamaan kovimpia vastustajia vastaan. Olen kyllä ihan saletti, että vastustajat laittaisivat mieluiten ykköstykkinsä vaikka Ronkainen, Huttula, Sulak kolmikkoa vastaan, jos itse saisivat päättää.

Tuotakaan ei moni ymmärrä, että on oikeasti aika haastavaa hommaa vetää isot minuutit läpi kauden, ottelusta toiseen. Se on oikeastaan merkittävin tekijä, millä jyvät erotetaan akanoista. Yksittäisiä huippupelejä tulee silloin tällöin kaikille pelaajille. Samoin pienessä roolissa pystyy kohtalaisen helposti hoitamaan oman hommansa kunnialla. Mutta on erittäin vaikeaa vetää isossa roolissa koko kausi niin, että taso ei pahemmin heittele.

Niemelä ON liian isossa roolissa, jos hänestä yritetään leipoa mestarijengin ykköspakkia. Siihen rooliin pitää osata pelata myös kiekolla. Mutta Mise on täysin validi mestarijengin kakkosparin pakki, jonka päätehtävä on suojella omaa maalia. Hän pystyy pelaamaan varmasti Liigatasolla isot minuutit, kunhan häneltä ei odoteta mitään taikoja kiekon kanssa.
 

Håkanhead

Jäsen
Suosikkijoukkue
Altavastaajat
Tässä asiassa joudumme yksinkertaisesti olemaan eri mieltä. Minun Kärpissä Niemelä ei ole pelaavassa kokoonpanossa(muuten kuin paikkaamassa loukkaantumisia). Kärppien tasoisessa orgaanisaatiossa pitää yksinkertaisesti pystyä parempaan.
 
Suosikkijoukkue
Kärpät
Jos oltiin Misestä samaa mieltä, niin täytyy olla Porvoon Kärpän kanssa tästä kuitenkin eri mieltä. Jos puhutaan nimenomaan _puolustavista pakeista_, niin Byström oli kyllä kaukana Kärppien parhaasta tällä saralla. Byström oli koko kauden otannalla (varsinkin tuonne helmi-maaliskuun tienoille) kokonaisvaltaisesti mitattuna kyllä Kärppien ykköspakki, mutta kyllähän Byströmillä ne vahvuudet ovat hyökkäyspäässä ja heikkoudet puolustupäässä. Väitän jopa, että Byström on kotoisessa Liigassa korkeintaan keskinkertaista tasoa mitä tulee puolustuspeliin. Kyllä se oli Mise tuossa parissa, joka kärräsi tuota paria hyviin tuloksiin.

Tästä myös puhuu se, että Mise +/- lukema oli +9, kun taas Byströmillä se oli +2. Misellä tuo lukema pyöri muutenkin koko kauden otannalla tuolla +10 molemmin puolin, kun taas Byströmillä se pyöri 0 molemmin puolin, mitä tuli kiinnitettyä huomiota. Byströmin heikkous omalla alueella, kuten ympäri kenttään on ylipelaaminen ja heikko pelinluku, nimenomaan puolustustilanteissa.

Kuinkakohan monta kertaa on tässä kahden kauden aikana tullut todistettua, kun Byström on lähteny kulmaan/maalin taakse antamaan painetta/höntyilemään ja jättänyt kaverin maalin eteen vapaaksi, mistä vastustaja on tuikannut kiekon sisään. Ylipelaa, lukee peliä puolustustilanteissa todella heikosti (mikä on hieman outoa, koska hyökkäyspäässä ratkaisut olivat useasti taas oikenalaisia), eikä muutenkaan ole selvästi "kuin kala vedessä", kun pyöritään omassa päässä. Byström oli omassa päässä "jahtaajan" -roolissa ja meni aina sinne missä kiekko oli sillä kyseisellä hetkellä tai oli jopa myöhässä, sen sijaan, että olisi osannut lukea, mihin se kiekko/mies menee seuraavaksi ja olla pelin päällä.

All in all, Byström pelasi tällä kaudella kokonaisvaltaisesti mitattuna ihan kiitettävän kauden, mutta heikohko puolustuspelaaminen, kauden lopun löysäily ja ajoittain itselleni hieman heikkona näyttäytynyt asenne/taistelutahto, jättivät miehestä itselleni hieman valjun ja palkkasoturimaisen kuvan.
Saattaa olla, että Byströmin kohdalla annan liikaa painoarvoa alkukauden otteille. Mielestäni Byström oli alkupuolella kautta aivan selvästi Kärppien paras pakki. Ehkäpä hänessä tosiaan on palkkasoturin vinkeitä, koska taso kieltämättä hieman laski loppua kohti. Tai sitten kyse on vain kokemattomuuden tuomasta tason heittelystä. Viime kaudellahan Byström oli kyllä heikko puolustussuuntaan, siitä ei pääse mihinkään.
 
Heshkan lähtö sattuu. En jaksa uskoa, että soppari oli rahasta kiinni, jos mies kyynel silmässä sanoo kodin ja perheen olevan Oulussa. Pystyy kuitenkin edelleen pelaamaan Top-4 roolia, vaikka liike on hidastunut, sekä 2yvtä.
Seurauskollisuus on kuitenkin asia, mitä ei rahalla voi ostaa ja mielestäni Heshka on niitä pelaajia, jolle se soppari neuvotellaan vaikka väkisin, kun ei se pelillisistä asioista jää kiinni.
Onneksi Ronkille tehtiin jatkoa. Vituttaa.

Kiitos kaikesta #26 <3

On sieltä tultava ylikylän ukkoa puolustukseen jos ei ihan kusessa haluta olla jälleen omissa, mukava huomata etten ole ainoa joka on M.Niemelän hehkutusta ihmetellyt.
Eli kutakuinkin näin pitäisi mennä ensi kausi?

X-X
T.niemelä-x
M.niemelä-x
Teppo
Runko-Ronki jne..
 

Justus76

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Olisko joku aktiivinen niin ystävällinen, että tekisi tähän yhteenvedon, mikä on tämän hetkinen sopimustilanne ens kauden joukkueesta? Varmaan löytyisi, kun tätä palstaa sellaisi taaksepäin, mutta jotenkin laiskottaa. Eli sellainen olisi kiva yhteenveto, missä näkysi ensimmäisessä osioissa sopimuspelaajat ja toisessa osiossa ne, ketkä puheiden ja huhujen mukaan jatkaa tai tulee uutena / paluumuuttajana joukkueeseen.
 

Hessu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, NHL, AC Oulu, Liverpool
Mikäs se Ohtamaan tilanne nyt on? Aikalailla tasan vuosi sitten lukenut Kalevassa näin:

"Tuoreimman KHL-sopimuksen jälkeen Ohtamaan kärppäsopimusta on jäljellä vielä kaksi vuotta. Onko Ohtamaan työnantaja jälleen kaudesta 2021–2022 lähtien Kärpät viisivuotisen sopimuksen mukaisesti?

– Kyllä on, Ohtamaa vakuutti marraskuussa Kalevalle."

Eli marraskuussa 2019 vakuutellut palaavansa takaisin Kärppiin kaudeksi 2021-2022.

Sommitellaas:

Ohtamaa - T. Niemelä
"Kiekollinen liideri ja viivatykki" - M. Niemelä
"Hampaaton kolossi, jolla myös jalka liikkuu" - Teppo
Ronkainen

Omaan silmään tuon kaltainen pakisto näyttäisi lähes täydelliseltä.
 

Hessu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, NHL, AC Oulu, Liverpool
Minä pelkään että Ronkaisen paikka on 3.parissa koska teki 2-vuotisen sopimuksen. Jos aikoo edetä urallaan ja ottaa niitä steppejä niin tuskin tuli 7.pakiksi.

Toivottavasti peliesitykset ratkaisee ensi kaudella, eikä sopimuksen pituus.



Että sellainen viiden vuoden sopimus, jos paikkaansa pitää... Nooh katsellaan. Sashan huhut eivät ole aina osuneet maaliin.
 

Huml71

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Että sellainen viiden vuoden sopimus, jos paikkaansa pitää... Nooh katsellaan. Sashan huhut eivät ole aina osuneet maaliin.
Ei tuo mielestäni mikään huhu ole. Kannattajana saa vain varautua siihen, että Ohtamaan viiden vuoden sopimuksesta ensi kausi olisi jo kolmas ulkomailla.

Ja itse kyllä veikkaan, että Ohtamaa myöskin löytää pelipaikan ulkomailta. Lisää haasteita Aholle.
 

Hessu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, NHL, AC Oulu, Liverpool
Ei tuo mielestäni mikään huhu ole. Kannattajana saa vain varautua siihen, että Ohtamaan viiden vuoden sopimuksesta ensi kausi olisi jo kolmas ulkomailla.

Ja itse kyllä veikkaan, että Ohtamaa myöskin löytää pelipaikan ulkomailta. Lisää haasteita Aholle.

Toki, mutta niin kauan kun asia ei ole varma, niin voihan sitä jonkinasteisena huhuna pitää.

Näin on. Miehestä löytyy tehtaantakuu, joten ei mitään ongelmia löytää uutta pelipaikkaa ulkomailta.
 

Jupe#16

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät
Eihän tuolla puolustuspäässä ollut juurikaan onnistujia ainakaan oman pään pelissä. Lieneekö johtunut enemmänkin pelisysteemistä tai sen puutteesta mutta kyllä siellä kaikki olivat kauden aikana enemmän tai vähemmän purjeessa. Toki voidaan pohtia myös sitä, että oliko hyökkääjistä tarpeeksi apua puolustuspäähän vai ei.

Ronkaisesta on jauhettu tarpeeksi mutta se pitää sanoa, että Tanelia en lähde haukkumaan, sillä hänen olemisensa kokoonpanossa on täysin valmennusjohdon käsissä eikä Ronkaista pidä siitä syyttää.

Mikko Niemelästä sanoisin, että hänelle tulee hyviä ajanjaksoja mutta myös niitä huonompia. Tämä kausi ei todellakaan ollut mikään nappikausi vaan lähinnä päinvastoin. Näyttää siltä, että hän saa paljopn virheitään anteeksi, koska on Mikko Niemelä: kokenut ja kalustoon kuuluva peruspakki. Tosin niinhän se menee varmaan joka joukkueessa, että kun kokenut pakki tekee virheen niin se ohitetaan mutta jos junnupakki tekee samanlaisen niin siitä otetaan heti kiinni ja todetaan, että on todella virheherkkä kaveri. Sitten kun tulee molemmille toinen virhe pelissä niin todetaan, että mites Mise nyt tuolleen ja junnulle, että vilttiin se pitäisi laittaa.

Voihan se olla, että olen väärässäkin mutta kyllä niitä Niemelän virheitä on aika paljon näkynyt, toki hyviäkin suorituksia mutta ei Mikon pitäisi neljän parhaan pakin joukossa menestyvässä joukkueessa. Itse olisin toivonut, että hän olisi lähtenyt hakemaan uusia tuulia ja kenties vastuullisempaa roolia jostain pienemmästä joukkueesta jolloin pakistoon olisi jäänyt esimerkiksi Puutiolle paikka. Nyt Misen sopimuksen myötä on vaarana, että hän jää tulpaksi joillekin nuoremmille puolustajalupauksille.
 

Chambza

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Flyers
Byströmin ja Niemelän kohdalla taso laski kevään edetessä, ja kuvaan tuli junnutason virheitä. Luulen, että kuorma kasvoi vaan liian suureksi, kun tammikuun 5. päivästä laskien pelattiin vielä 41 peliä runkosarjaa, ja varsinkin helmikuun jaksolla nämä kaksi tosiaan pelasivat paljon. Kun kroppa väsyy, ensimmäisenä lakkaa pää toimimasta. En siis syyttäisi Bysseä virkamieheksi tai Miseä löysäksi vain loppukauden pohjalta.
 

Jupe#16

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät
Byströmin ja Niemelän kohdalla taso laski kevään edetessä, ja kuvaan tuli junnutason virheitä. Luulen, että kuorma kasvoi vaan liian suureksi, kun tammikuun 5. päivästä laskien pelattiin vielä 41 peliä runkosarjaa, ja varsinkin helmikuun jaksolla nämä kaksi tosiaan pelasivat paljon. Kun kroppa väsyy, ensimmäisenä lakkaa pää toimimasta. En siis syyttäisi Bysseä virkamieheksi tai Miseä löysäksi vain loppukauden pohjalta.
Ei Misen minuuttimäärät kyllä helmi- ja maaliskuussa olleet mitenkään korkeat, sillä helmikuun peliaikakeskiarvo oli 21.31 ja maaliskuun 21.00. En pitäisi noita minuutteja mitenkään liian korkeina. Se on kyllä totta, että Niemelän pelasi keskiarvoisesti 5 minuuttia liikaa peliä kohden.
 
Viimeksi muokattu:

VeeJiiJii

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Leijonat, Sharks, Avalanche
Vaikka pelaavaan kuusikkoon tarvitaan 2-3 uutta pakkia, pakiston syvyysosastolla on yllättävää katoa. Hannes Häkkilän lähtöä voi pitää jatkumona Ottavaisen, Huttulan, Puution ja Loposen poistumiselle. Tiuraniemeä sieltä spekuloidaan takaisin Yhdysvaltain yliopistoista. Samu Koskenkorva ja Arttu Paaso lienevät vahvoilla kirjoittamaan liigasopparin.

Jaakko Niskalan tilanteesta ei liene huhuja, mutta hänkin näyttää taas yllättävän tarpeelliselle, kun näiden kolmen lähdöt tuli ilmi. Viljami Juusola mainittiin ainakin vielä Ruotsin siirtonsa jälkeen Teemu Wileniuksen kärppälupausten listauksessa Kalevassa, että olisiko hänellä vielä aikeita palata?
 
Suosikkijoukkue
Kärpät, ManU, Exeter City, TP-47
Leskinen 185 cm 84 kg Sebok 184cm 80kg Mäenalanen 190cm 81 kg Tässä poikien mitat A junnu kaudelta 2013 jolloin pelasivat samassa ketjussa. Eiköhän poikien papu ole tuosta kasvanut muutaman kilon. Tehojakin tuli 60+77=137
Löytyisikö kemia vanhasta muistista.
 

Aivan

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
"Mäenalanen" - "Kemppainen" - "Leskinen"
"Gallo" - "Sebok" - Koblizek
Pyörälä - Räty - Tieksola
Hermonen - Koskenkorva - Räty

Joku tuollanenkin "unelmointi" näyttää jotenkin aika ohkaselta. Sitä pomminvarmaa alakenttien aloituksia kaapivaa sentteriäkin kaipais ja miksei kookkaampaa laituriakin eli tuo neloskenttä olis rotaatiomiehiä. Unkarilaistandemi olis kiva formaatti.
 

Glove

Jäsen
"Mäenalanen" - "Kemppainen" - "Leskinen"
"Gallo" - "Sebok" - Koblizek
Pyörälä - Räty - Tieksola
Hermonen - Koskenkorva - Räty

Joku tuollanenkin "unelmointi" näyttää jotenkin aika ohkaselta. Sitä pomminvarmaa alakenttien aloituksia kaapivaa sentteriäkin kaipais ja miksei kookkaampaa laituriakin eli tuo neloskenttä olis rotaatiomiehiä. Unkarilaistandemi olis kiva formaatti.
Siirtohuhujetjussa Galloa viedään Luulajaan.
 

Aivan

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Siirtohuhujetjussa Galloa viedään Luulajaan.

Juu tuo oli nyt vaan tuollainen, että katsoin nopsaa Liigan tilastoista kenenkä vois pikkuseuroista "ryöstää". Kyllä joku tuollainen Liigassa tasonsa osoittanut haku olisi luonteva.

Kattelin myös jotain aloituksiiin kykenevää alakenttien varmaa luutaa, mutta taitaa nekin olla kiven alla.

Myös sellaiset nuoret kentis AHLssä jotka eivät ole lyöneet läpi änäriin vähissä, kun suomalaiset prospektit alkaneet lyödä enemmissä määrin läpi änärissä ilman ponnahduslautoja... joka on toki positiivinenkin ilmiö.

Tuntuu että hankala on löytää edes "kotigm:n" vahvistuksia näinä päivinä...
 

Stargazer

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät, Boston Bruins
Lähtijöitä olisi aamun Kalevan mukaan vähintään noin 12 pelaajaa (osa noista aiempien huhujen perusteella).

Tässäpä lähtjöistä listaa. Korjata toki saa jos olen väärässä:
- Annunen
- Rybar
- Huttula
- Puutio
- Metsävainio
- Byström
- Sulak
- Heshka
- Kunyk
- Sailio
- Karvinen
- JMA

Saa Haba tehdä hartiavoimin töitä tuon paikkaamiseksi.
 

Roger Moore

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kokudo Keikaku, Miljoonamiehistö, Ranska, KuPS
Tämän päivän Savon Sanomat vahvisti Puution siirtyvän KalPaan, eli ainakin yksi huhuissa ollut lähtijä toteutui.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös