Oulun Kärpät kaudella 2021–2022

  • 756 257
  • 3 574
Suosikkijoukkue
Kärpät
Toki, mutta ketä itse toivoisit ruoriin? Vapailla markkinoilla ei taida K. Jalosen lisäksi olla ns. nimimiehiä.

Joku Jussi Ahokas olisi ollut mielenkiintoinen veto, mutta menee ilmeisesti Tepsiin ensi kaudeksi.
Kärpäthän sitoi kätensä jo yli vuosi sitten. Ihan hemmetin aikaisin. Marraskuussa 2019 julkaistiin Laten päävalmentajuus kaudelle 21-22. Tuossa vaiheessa, tai jos olisi odotellut vuoden eteenpäinkin, olisi takuulla ollut päteviä nimiä vapaana.
 

Proffa_20

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Chicago Blackhawks & FC Bayern München
Toinen, mikä on pistänyt silmään mm. haastatteluista on se, että mieheltä puuttuisi karisma. Esimerkkeinä vaikkapa molemmat Jaloset, Kari ja Jukka. He saavat kyllä myytyä ajatuksensa pelaajilleen. Mikkolalla ei tuollaista karismaa ole. Ei lähimainkaan.

Peli sen loppuviimein näyttää, joten annetaan miehelle mahdollisuus. Odotukset ovat kuitenkin erittäin maltilliset.
Itse olen pannut saman merkille. Latekin on ottanut linjaksi höpistä noita itsestäänselvyyksiä ja olla antamatta mitään infoa pelillisistä jutuista. Jos katsoo noita haastatteluita mitä Late on antanut kun on esim. tuurannut Mambaa, niin Late vaikuttaa olevan omaan silmään vähän pihalla ja kuin peura ajavaloissa noissa haastatteluissa. Tuntuu, ettei oikein itsekään tiedä mikä siinä pelissä mätti tai mitä asioita pitäisi korjata, vaan nuo Mikkolan haastattelut on täytetty täytesanoilla, kuten "hmmm" tai "öhömmm". Sekä sitten ne jutut ovat jopa vielä pehmoisempia kuin Mannerilla, tyyliin "tää oli tämmönen peli ja jos oltais tehty pari maalia, oltais voitettu".

Ja on muutenkin ollut vähän sen näköinen, että on hukassa, noissa haastatteluissa ja, että kaikki langat eivät ole olleet Mikkolan käsissä. Haastatteluista ei huou, sitten niin minkäänlainen karisma. Mikkolan Latella on yhtä paljon karismaa, kuin pölypallolla. Late on kuitenkin ollut vetovastuussa Mannerin ollessa poissa ja kyllä ainakin noiden haastatteluiden perusteella kaipaisi hieman enemmän jämäkkyyttä, johtajuutta ja karismaa, jolla johtaa joukkoja. Vaikuttaa liiakseltaan mukavalta "joo joo mieheltä" ja persoonasta huokuu jopa sellainen "anteeksi, että olen olemassa" tyyppinen luonne. Toivottavasti esiintyy sitten itsevarmemmin joukkueen edessä kopissa, koska nuo mediatilaisuudet eivät herätä oikein minkäänlaista luottamusta.

Ilmeisesti on myös kallellaan tuohon Mannerin aktiiviseen kiekkoon, mutta siinä missä Manner olis tehnyt kotiläksynsä ja visiot olivat selvät siitä mitä lähteä toteuttamaan, niin onko ne visiot yhtä selvät Mikkolalla ja millainen osaaminen sielät taustalta lopulta löytyykään? Hänenkin pitää kuitenkin löytää se oma juttunsa ja ketään ei voi lähteä matkimaan, varsinkaan Mambaa, koska silloin jos koskaan käy ohraset. Kuten Mannerkin sanoi pestinsä alussa, täytyy löytää se oma juttu. Vähän hirvittää, että Mikkola lähtee Mannerin viittoittamalle tielle apinoimaan. Mutta jos ne visiot siitä selkityisivät. Annetaan miehelle tosiaan mahdollisuus, mutta kannattaa tosiaan pitää ne odotukset varmaan aika maltillisina.
 

Overdoze

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Kärpäthän sitoi kätensä jo yli vuosi sitten. Ihan hemmetin aikaisin. Marraskuussa 2019 julkaistiin Laten päävalmentajuus kaudelle 21-22. Tuossa vaiheessa, tai jos olisi odotellut vuoden eteenpäinkin, olisi takuulla ollut päteviä nimiä vapaana.

Ja tätä Mamban perintöä jatketaan vielä kevääseen 2023 saakka. Kovasti palailee tästä kuvioista Mikko Haapakoski mieleen. Late varmasti saisi pienen piristysruiskeen kevääksi aikaan vastuuvalmentajana. Mutta pelko on, että syksyllä 2021 alkaa reaaliteetit iskeä läpi. Toisekseen Kärpät ei halua hänelle Haapakosken kohtaloa, joka eräiden mukaan heitettiin tuleen liian aikaisin. Tämä kausi uhrataan jotta Mikkola saa näennäisesti aloittaa puhtaalta pöydältä ensi kautta ajatellen?

Mutta tokihan kaikki annamme Mikkolalle mahdollisuuden. Nuo höpinät Jalosesta tai Suikkasesta ovat ihan turhia. Manner kenties saa lähteä, mutta Mikkola tulee seisomaan penkin takana vielä pitkään.

Enkä myöskään ihan vielä heittäisi Mannerin suhteenkaan hanskoja tiskiin. Mamba on edelleen tunnistanut aivan oikein missä tekeminen mättää. Ratkaisut kaukalossa eivät tule selkäytimestä ja draivi puuttuu. Työnteko on näennäistä, sydän on jäänyt pukukoppiin. Kommunikaatio valmentajan ja pelaajiston välillä ei toimi. Moraali on heikko, peli-ilo kateissa ja pelaajat eivät uskalla antaa kaikkeaan kaukalossa. Riskiä otetaan, mutta se kostautuu jatkuvasti omassa päässä eikä näy tulostaululla mitenkään hyökkäyksessä.

Itse uskon Toni Sihvoseen alivoimaguruna. Ehkä miehellä olisi jotain annettavaa myös hyökkäyspeliin ja laajempaan kokonaisuuteen. Ville Mäntymaa saattaa myös olla yllätyskortti apuvalmentajan roolissa. Kuten aiemmin jossain keskustelussa todettiin niin Havun näytöt junnujen puolelta ovat Mikkolaa merkittävästi paremmat. Ei Mäntymaata suotta ole nuorten maajoukkueeseenkaan valittu, sieltä on varmasti jo tarttunut Pennasen oppejakin mukaan. Ja tähän kun vielä vaikkapa Kukkonen otettaisiin mukaan niin alkaisi haiskahtaa jo voittavalta valmennuskokoonpanolta. Se kuka loppuviimein tulee kantamaan vastuuvalmentajan viittaa ja milloin, jää sitten nähtäväksi.
 

avail

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät
Tuossa toisessa ketjussa eräs raumalainen palstaveli sanoi, että mikäli hän olisi Kärppäkannattaja, hän toivoisi nyt todellista mahalaskua, koska Dufvan jälkeen kyseinen tapahtumasarja aiheutti sitten nykytilanteeseen pääsyn heidän leirissään. Itseasiassa juuri noinhan meilläkin tapahtui Suikkas-katastrofin jälkeen, mutta tuo sai minut miettimään syvemmin tätä pöhöttyneisyyttä ja selänpesua, mikä tämän päivän Kärpissä on hyvin vahvasti näkyvissä. Mitä nyt sitten, kun Manner lähtee ja Mikkola jää?

No, ihan ensinnäkin. Dufvasta tuli mieleen, että tämä Kärppien harjoittama ja organisaation itsensä kehuma "valmentajapolku" ei muuten ole varsinaisesti Kärppien omaperäinen idea edes. Aiemmin kyseistä kivavelikerhoa on koitettu nimittäin pyörittää JYPissä, ihan tuossa kymmenen vuotta sitten. Katsotaanpa miten siinä kävi. (En aio kuitenkaan mennä liiallisiin yksityiskohtaisuuksiin tässä, jotta viestin mitta pysyisi edes jotakuinkin maltillisena, joten osa mutkista voi olla vedetty suoriksi)

Vertaan tuota JYPin historiaa häikäilemättä tässä Kärppiin. Eli. Jyväskyläläisten projekti alkoi kaudella 2007-2008 kun edellämainittu Risto Dufva (vaihda Kärppä-organisaatiossa tähän Kai Suikkanen) hyppäsi JYPin puikkoihin joukkueen jäätyä jopa säälipleijareitten ulkopuolelle edellisellä kaudella. Dufvan aikakaudella JYP pyöri kausi toisensa jälkeen ihan Liigan kärjessä voittaen mestaruudenkin kaudella 08-09.

Kaudella 2011-2012 RD sai väistyä ja RD:n kakkosmies Aho (Kärppien tapauksessa Manner) johdatti jyväskyläläiset mestaruuteen heti ensimmäisellä kaudella. JYP oli nyt siis viimeistään Suomen paras jääkiekkojoukkue, sekä varmasti organisaationa tuolla hetkellä hyvin lähellä sitä. Neljään kauteen kaksi mestaruutta ja kolme runkosarjan voittoa. Alkaako kuulostaa tutulta?

Ahon jälkeen ruoriin nousi, kukapa muukaan, kuin hänen apuvalmentajanaan toiminut Marko Virtanen (Kärppien vastaavana ensi kaudella aloittava Lauri Mikkola). Koska miksipä ei. Virtasen ollessa pestissään kausina 2013-2018 JYP voitti kaksi pronssia. Lopulta tuo sekoilu maksoi seuralle niin menestyksen kuin myös talouden. Toivoa vain sopii, että Kärpissä tällä suorastaan idioottimaisella suunnitelmalla ei ole sama lopputulos. Latella on näytöt vielä antamatta, joten tuntuu pahalta "lynkata" häntä vielä, mutta siitä huolimatta (tai juuri siitä syystä) Kärpät kaipaisi ulkopuolista näkemystä ja tämän jo alkaneen kierteen katkaisemista. Polku jota nyt kuljemme, on joka tapauksessa sama kuin JYPillä, eikä ainakaan allekirjoittanut innostu siitä mitä horisontissa näkyy.

E: kirotusvireet
 
Viimeksi muokattu:

Käppä

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Koska on kivaa leikkiä mahdollista tulevan kauden joukkueen kasaamista niin kokeillaan.

X1 - X2 - X3
X4 - X5 - X6
Hermonen - Aa.Räty - Ak.Räty
Sailio - Koskenkorva - Karvinen

Ohtamaa - D1
D2 - T.Niemelä
Teppo - D3
Puutio, Huttula, Niskala,

G1
Blomqvist

X1= Junttila
X2= Kunyk, Kemppainen
X3= V.Leskinen, Matej Stransky, Mäenalanen, JMA
X4= Pyörälä, Jere Innala, Ahti Oksanen, Miikka Salomäki
X5= Hannes Björninen, Kyle Platzer, Rodrigo Abols
X6= Dominik Lakatos, Trevor Mingoia

D1= Heshka, Jakob Stenqvist
D2= Robin Salo, Petteri Lindbohm, Martin Gernat, Miika Koivisto

G1= Tomi Karhunen, Sami Rajaniemi, Pekka Rinne, Jonas Arntzen

Tiedossa on, että tuossa on kalliita miehiä ja kun ensi kauden budjetti tulee varmasti laskemaan tästä kaudesta. Mahdoton sanoa, että kuinka paljon se laskee. Tuossa esim. Björninen lähtee todennäköisesti ulkomaille. Leskiselle olisi täällä tarjolla ykköstähden paikka niin voisi Kärpätkin houkutella Leskisen takaisin.
Pitää sanoa sekin, että joukkueessa pitää olla 2 hyvää sentteriä ja tämän hetken näytöillä Aatulla ei riitä. Toki jos löytää loppukaudesta vireen niin sitten asia on eri.
Fantasia rosteri kyseisistä pelaajista:

Junttila - Kemppainen - Stransky
Pyörälä - Abols - Mingoia
Hermonen - Aa.Räty - Ak.Räty/Sedlak
Sailio - Kossu - Karvinen
Tieksola, Tuomaala, Koivunen junnut

Ohtamaa - Heshka
Salo - T.Niemelä
Teppo - M.Niemelä

Karhunen
Blomqvist

Sitten jos rahat ei riitä:

Junttila - Kemppainen - Stransky
Pyörälä - AA.Räty - Ak. Räty
Hermonen - Kristof - Sedlak
Sailio - Kossu - Karvinen

Joo, onhan tää aika turhaa, koska niin paljon puuttuu vielä jatkosopimuksiakin. Vois Aho ja kumppanit pikku hiljaa alkaa tuomaan niitä julki.
 

Overdoze

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Koska on kivaa leikkiä mahdollista tulevan kauden joukkueen kasaamista niin kokeillaan.

X1 - X2 - X3
X4 - X5 - X6
Hermonen - Aa.Räty - Ak.Räty
Sailio - Koskenkorva - Karvinen

----------------

Joo, onhan tää aika turhaa, koska niin paljon puuttuu vielä jatkosopimuksiakin. Vois Aho ja kumppanit pikku hiljaa alkaa tuomaan niitä julki.

Nykyisestä joukkueesta ei tarvitsisi kuin ykköskorin jätkille jatkosopimukset sorvata ja heitä ei montaa ole. Lähinnä Heshka, Kunyk, Aaltonen ja Pyörälä. Sulakista yrittäisin pitää kiinni kynsin ja hampain. Tuohon ylläolevaan kokoonpanoon hyvä kommentoida, että Sailiolla ja Karvisella ei ole sopimusta, mutta Mustosella ja Kristofilla on. Eli ne pitäisi saada purettua ensin, mikä ei välttämättä ole taloudellisesti kovin järkevää näin korona-aikaan. Alemmat ketjut ovat täynnä jo nykyisistä sopimuspelaajista. Rotaatioon on tosiaan Tieksolaa, Tuomaalaa ja muita tarjolla. Niin kovasti kun sydämeen sattuukin, voi olla että Silli ja Ode on pakko päästää menemään. Mikäli noita soppareita ei olisi rustattu noin paljon, niin tilanne olisi toinen. Mustana hevosena mietin josko Kobli ansaitsisi vielä yhden sauman. On kuitenkin ennenkaikkea viihteellinen pelaaja, mitä ei monesta muusta tässä joukkueessa voi sanoa. Hyvänä päivänä huikea ja mahtuisi jonnekin kolmosen laitaan hyvin. Kätisyys on hyödyllinen myös.

Puolustuksessa ei näy niin suuria puutteita, varsinkin jos Ohtamaa olisi palaamassa. Eikös Heshkakin viihdy täällä oikein hyvin? Vastuu tuloksenteosta täytyy ensi kaudella siirtää muutoinkin taas enemmän hyökkäyspelaajien suuntaan.
 

Käppä

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Tuohon ylläolevaan kokoonpanoon hyvä kommentoida, että Sailiolla ja Karvisella ei ole sopimusta, mutta Mustosella ja Kristofilla on. Eli ne pitäisi saada purettua ensin, mikä ei välttämättä ole taloudellisesti kovin järkevää näin korona-aikaan. Alemmat ketjut ovat täynnä jo nykyisistä sopimuspelaajista. Rotaatioon on tosiaan Tieksolaa, Tuomaalaa ja muita tarjolla. Niin kovasti kun sydämeen sattuukin, voi olla että Silli ja Ode on pakko päästää menemään.

Tämähän se on. Kristofin ja Mustosen sopimuksia ei todennäköisesti ainakaan molempia pureta juuri taloudellisten syiden takia.
Jos Mustonen ei ala petrata niin kyllähän se sopimuksen purku osuu musen kohdalle. Kristof nyt vielä menee ensi kaudellakin jos ei kumpaakin sopimusta pystytä purkamaan.
Jos Sailiosta ja Karvisesta pitäisi toinen valita niin ottaisin Oden. Vähän aikaa sitten meillä oli liigan paras nelonen Sailio-Humaloja-Karvinen. Jos nelosessa on pelkkiä junnuja niin aikamoinen pudotus. Joukkueessa pitää kuitenkin olla niitä ärsyttäjiä/raatajia/ ja tarvittaessa joukkueen sytyttäjiä.
 

Corona

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät
Miksi ihmeessä muuten jatkosopimuksia piilotellaan vai onko tuonne enään ketään edes jäämässä ens kaudelle?

Toki tärkäimmäthän sieltä löytyykin jo, eli Mustonen ja Kristof.
 

Käppä

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Miksi ihmeessä muuten jatkosopimuksia piilotellaan vai onko tuonne enään ketään edes jäämässä ens kaudelle?

Toki tärkäimmäthän sieltä löytyykin jo, eli Mustonen ja Kristof.
Harri Ahon mietteitä 7.1 - Oulun Kärpät

Urheilutoimenjohtajan arkeen kuuluu myös se, että kauden ollessa käynnissä ajatukset käyvät välillä myös tulevaisuudessa. Tavallisesti tässä vaiheessa kautta seuraavan kesän ja syksyn kuviot alkavat olla jo suunnitteilla ja joukkue pääpiirteittäin kasassa. Normaalisti syksyllä aloitettu työ on saatu lyötyä käyntiin vasta vuodenvaihteen jälkeen.

”Tulevan kauden rakentaminen on viivästynyt ihan ymmärrettävistä syistä. Kysymysmerkkejä sekä taloudellisella että urheilullisella puolella on vielä niin paljon. Sitä ei kukaan osaa varmasti ennustaa, mitä tulee tapahtumaan. Miten esimerkiksi yleisö ja yhteistyökumppanit reagoivat, kun tuleva kausi alkaa?”

”Nyt me olemme saaneet raamit hallitukselta, ja se työ on päästy aloittamaan tietyin reunaehdoin muutaman kuukauden viiveellä. Uskon, että pystymme myös tulevaan kauteen kasaamaan sellaisen joukkueen, jolla on mahdollisuus menestyä.”


Eli ensi kauden joukkueen rakennus saatiin käyntiin vasta vuodenvaihteen jälkeen mikä on pari kuukautta myöhemmin kuin aiemmin.
Sihvosellehan saatiin sopimus tehtyä joten eiköhän seuraavaksi olisi pelaajien vuoro ja jatkosopimukset tietysti tärkeimmät.

Koronan takia parhaat pelaajat eivät menneet vielä syyskuussa joten ehkä tässä ei täysin perässä olla. TPS:n puolelta vakoiltuna niin siellä on ainakin oltu ajoissa hereillä sopimusten kanssa.
 

Proffa_20

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Chicago Blackhawks & FC Bayern München
Miksi ihmeessä muuten jatkosopimuksia piilotellaan vai onko tuonne enään ketään edes jäämässä ens kaudelle?

Toki tärkäimmäthän sieltä löytyykin jo, eli Mustonen ja Kristof.
En välttämättä sanoisi, että 'piilotellaan', mutta varmasti korona, taloustilanne, tämän hetken pelaajamarkkinat sekä epävarmuus tulevasta pistää seurat (Kärpät mukaanlukien) ajattelemaan hieman ja toimimaan varautuneemmin. Vielä ensi kaudeksikin voi olla todella kovia pelimiehiä saatavilla, jopa halpaan hintaan ja samalla Kärpätkin varmasti haluaa ottaa huomioon joka euron ja pohtia todella tarkkaan kenellä annetaan tai ylipäätään on taloudellisesti järkevää tarjota jatkoa. Varmasti moni huippupelaaja mm. Kunyk, Sulak, Byström...katsastavat ulkomaanmarkkinat myös. Tilanne on tällä hetkellä niin kaottiinen je epävarma, että ei ole ollenkaan varmaa, että esim. Kunyk lähtisi mihinkään kovempiin sarjoihin (vaikka taitojen puolesta eittämättä riittäisi), joten voi olla, että nämä tähtipelaajat katsovat pitkään ja hartaasti mitä tehdä ja päätös voi venyä kesään jopa lähemmäs syksyä.

Rippuen pitkälti maailmantilanteesta. Ja tämä taas luonnollisesti vaikuttaa Kärppien tilanteeseen, koska ei siihen 1.sentterin tontille ole järkevää sainata mitään keskinkertaista arpaa, jos esim. Kunyk olisikin vielä saatavilla ensi kaudeksi. Suomen onni, että meillä tämä koronatilanne ja ylipäätään elämä on huomattavasti helpompaa ja parempaa, kuin monessa muussa maassa (vrt. Venäjä), mitä tässä on nyt uutisia seurannut.

Toki osittain samaa mieltä, että nykyisistä loppuvista sopimuksista, nämä 'välttämmättömyydet' sekä lahjakkaat junnut tulisi sainata pois kuleksimasta ja sitten sen jälkeen katsoa mitä vielä hommata ja mitä lisävahvistuksia tarvitaan tai on taloudellisesti mahdollista hankkia, vai onko ensi kauden joukkue junnupainotteisempi. Mutta nyt noissa loppuvissa sopimuksissa on jo pelaajia joista sen rungon saisi kasattua ja katso sitten myöhemmin ns. "lisää lihaa luiden ympärille".

Voidaanko ensi kaudella ottaa vielä yleisöä halleihin, vai joudutaanko jopa vieläkin pelaamaan ilman yleisöä (epätodennäköistä mutta mahdollista), joten tuleeko tuloja ja miten paljon tulee. Taisi Aho todeta noin kuukausi sitten Kärppien sivuilla olleessa haastattelussa, että ollaan pari kuukautta jäljessä normaalia aikataulua, mitä tulee ensi kauden joukkueen rakentamiseen ja budjettiin, mutta silti ensi kauden joukkueen rakentaminen on jo pikkuhiljaa aloitettu tietyin reunaehdoin ja nekin suunnitelmat alkavat tässä hahmottua.

Tässä tuo Ahon haastattelu: Karanteeneja, ottelusiirtoja ja etäpalavereita – Erikoinen Liiga-kausi urheilutoimenjohtajan silmin - Oulun Kärpät
 
Suosikkijoukkue
Kärpät
Ihan uteliaisuutani kysyn, onko kellään tietoa kun Ahokkaan syntymäpaikkana on Oulu. Eli millainen tarina? Onko kärppätaustaa yms.
KooKoon kausijulkaisussa oli marraskuussa 2019 juttua Ahokkaasta ja siellä kerrottiin seuraavaa:

KooKoon kausijulkaisu kirjoitti:
Ahokas aloitti jääkiekon parissa 1980-luvun loppupuolella – heti kun perhe oli palannut pitkältä ulkomaan kiertueelta. – Synnyin Oulussa, mutta muutimme isän työn perässä nopeasti ulkomaille. Sen jälkeen muutimme pääkaupunkiseudulle, missä aloitin jääkiekon toisella luokalla, ”Jose” muistelee.

Eli tuon ja Elite Prospectsin mukaan ei olisi Kärppätaustaa, vaan taustat jääkiekossa on tuolla pk-seudulla. Toki Ahokas olisi siitä huolimatta ollut varsin kiinnostava haku päävalmentajaksi Mamban jälkeen. Siihen vielä Mäntymaa apuvalmentajaksi tiimiin oppia imemään niin Kärpillä olis penkin takana ollut Liigan komeimmat geelitukat.

Lähde:

 

Proffa_20

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Chicago Blackhawks & FC Bayern München
Eli kärjistetysti sanoen. On on taas tukuttain pelaajia, joita huhutaan muualle/pois, läjittäin avoimia sopimustilanteita, joista kenelläkään ei ole mitään hajua sekä tulopuolen huhutkin kumisevat tyhjyyttään. Kirsikkana kakun päälle uusi pääkoutsi ensi kaudeksi, jonka osaamisesta ei löydy yhtään mitään tietoa kenelläkään, ei edes Kärppien toimistolla, vaan herättää lähinnä kysymyksiä ja epäilyksiä kaikissa?

Tämähän vaikuttaa suorastaan sangen lupaavalta! No onneksi tehtiin aikanaan Aleksi Mustoselle se suora kahden vuoden pahvi. Siihen ympärille on hyvä rakentaa kaikki muu!
 

holynordic

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät, Україна
Eli kärjistetysti sanoen. On on taas tukuttain pelaajia, joita huhutaan muualle/pois, läjittäin avoimia sopimustilanteita, joista kenelläkään ei ole mitään hajua sekä tulopuolen huhutkin kumisevat tyhjyyttään. Kirsikkana kakun päälle uusi pääkoutsi ensi kaudeksi, jonka osaamisesta ei löydy yhtään mitään tietoa kenelläkään, ei edes Kärppien toimistolla, vaan herättää lähinnä kysymyksiä ja epäilyksiä kaikissa?

Tämähän vaikuttaa suorastaan sangen lupaavalta! No onneksi tehtiin aikanaan Aleksi Mustoselle se suora kahden vuoden pahvi. Siihen ympärille on hyvä rakentaa kaikki muu!
Kiteytit ajatukseni täydellisesti. Kaikki liikkeellä olevat huhut ovat meidän kannalta paskoja, ja Haba ei saa mitään aikaiseksi. Kiva kausi tulossa.
 
(1)
  • Tykkää
Reactions: Fedo

Arthur Morgan

Jäsen
Suosikkijoukkue
AC Oulu, Kärpät, Huuhkajat
Eli kärjistetysti sanoen. On on taas tukuttain pelaajia, joita huhutaan muualle/pois, läjittäin avoimia sopimustilanteita, joista kenelläkään ei ole mitään hajua sekä tulopuolen huhutkin kumisevat tyhjyyttään. Kirsikkana kakun päälle uusi pääkoutsi ensi kaudeksi, jonka osaamisesta ei löydy yhtään mitään tietoa kenelläkään, ei edes Kärppien toimistolla, vaan herättää lähinnä kysymyksiä ja epäilyksiä kaikissa?

Tämähän vaikuttaa suorastaan sangen lupaavalta! No onneksi tehtiin aikanaan Aleksi Mustoselle se suora kahden vuoden pahvi. Siihen ympärille on hyvä rakentaa kaikki muu!
Nykytilanne on muuten huomattavan samankaltainen kauteen 2008-09. Joukkue näytti paperilla hyvältä, peli sakkasi, päävalmentaja ei tuntunut saavan mitään toimimaan ja jakeli älyvapaita kommentteja medialle. No Mamba ei sentään ihan yhtä sekavia ole puhunut. Seuraavalle kaudelle tulossa kokematon "oma poika" ja sopimustilanne vähintään sekava. Veikkaan ettei kovin monella ole päässyt unohtumaan mitä tuolloin tapahtui.

Toivotaan vaan että virheistä on opittu edes jonkun verran.
 

VeeJiiJii

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Leijonat, Sharks, Avalanche
Late ainakin kulki pitkän taipaleen A-junnujen peräsimessä vuosina 2011-2017 ja sitä ennen Papun apuna. Päävalmentajavuosiin mahtuu yksi hopea ja valinta vuoden valmentajaksi. Tuohon haarukkaan mahtuu myös tällä hetkellä hyvässä peli-iässä olevat juniorit maailmalla ja sellaista kohti menevät, jotka ovat nousseet Laten valmennuksessa liigatasolle. Tiettyjen pelaajien kunnioitus Mikkolaa kohtaa voi olla hyvin erilainen, samoin Havua. Tosin hyvän tovin ovat Kärppien liigajoukkueenkin pelaajat hänet tunteneet.

Late All-stars:
MV: Samuel Jukuri, Vilho Heikkinen
PUOL: Markus Nutivaara, Ville Pokka, Vili Saarijärvi, Joona Huttula, Taneli Ronkainen, Jesper Kokkila, Vladimir Eminger, Aleksi Mäkelä
HYÖK: Sebastian Aho, Jesse Puljujärvi, Arttu Ruotsalainen, Sakari Manninen, Ville Leskinen, Saku Mäenalanen, Janne Kuokkanen, Rasmus Kupari, Antti Kalapudas, Balazs Sebok, Radek Koblizek, Simon Suoranta, Tino Metsävainio, Jesse Koskenkorva, Julius Hermonen, Tuomas Vartiainen, Atte Karppinen, Sami Anttila, Niko Kuiri

Tää koskee nykytilannetta. Esim. Taneli Siikaluoma ja Arttu Heikkinen ovat jo jättäneet ammattilaiskaukalot. Moni näistä olisi tulevina vuosina tervetullut Laten Kärppiin, kuten Sebok.
 

Dynastia

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät
Toivottavasti ensikauden joukkueen kasaamisessa otetaan huomioon se, että jengissä olisi enemmän fyysisyyttä ja vääntövoimaa kun nykyisessä pehmeässä ja aivan liian peinikokoisessa porukassa. Tämän vuoksi olisi tärkeää tehdä jatkot Karvisen ja Sailion kanssa. Tämän lisäksi yrittää houkutellla Salomäki Kärppiin ja miksei Juho Keränenkin nelosen keskellä, yhdessä Oton ja sillin kanssa. Olisi aika vittumainen neloskenttä kasassa.
Myöskin pakistoon voisi yhden ison ja ilkeän pakin hankkia tyyliin Hakanpaa, Generous tai vaikkapa Pentikäinen. Toivottavasti huhut Karvisen Hifkiin menosta eivät pidä paikkaansa. Olisi valtava menetys Kärpille, vaikka hänelläkin tällähetkellä vaikeampi vaihe menossa. On kuitenkin kolmen vuoden aikana osoittanut olevansa erittäin tärkeä palanen joukkuetta ja tuollaista fyysistä ja pelotonta kaveria, joka tarvittaessa pudottaa myös hanskat ei omassa putkessa ole näköpiirissä ja hankalaa olisi Otolle löytää korvaajaa myöskään muualta.
 

Teme91

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät
Shaun Heshkalla ei ole tällä hetkellä sopimusta ensi kaudesta. Haluaisi jatkaa Kärpissä, koska Oulusta on tullut hänelle tärkeä koti. Hänestä tuntuu, että Oulu on hänen oikea kotinsa ja käyvät Kanadassa vaan vierailulla. Ovat hakeneet lapselleen ensi syksylle koulupaikkaa Oulusta, mutta tilanne alkaa tuntua siltä, että pitäisikö hakea koulupaikka Kanadasta.

Lähde Oulu247: | Oulu247
 

Dynastia

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät
Shaun Heshkalla ei ole tällä hetkellä sopimusta ensi kaudesta. Haluaisi jatkaa Kärpissä, koska Oulusta on tullut hänelle tärkeä koti. Hänestä tuntuu, että Oulu on hänen oikea kotinsa ja käyvät Kanadassa vaan vierailulla. Ovat hakeneet lapselleen ensi syksylle koulupaikkaa Oulusta, mutta tilanne alkaa tuntua siltä, että pitäisikö hakea koulupaikka Kanadasta.

Lähde Oulu247: | Oulu247
Heshka on edelleen todella laadukas puolustaja Liigaan, joten pitäisi olla itsestäänselvää, että hänelle tullaan tarjoamaan jalkosopimus ensikaudeksi. Itse en voisi ainakaan käsittää, miksi näin hieno pelaaja ja kärppäsydän päästettäisiin menemään.
 
Viimeksi muokattu:

Käppä

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Jos Heshka kerran haluaa jatkaa ja tuntee Oulun kodikseen niin ei pitäisi kyllä olla mitään sitä vastaan, että mies pelaisi täällä ensi kaudellakin. Niin vähän ei voi olla rahaa ettei yhden liigan hienoimman pelaajan sopimusta saada rustattua.
 
Suosikkijoukkue
Kärpät
Se, että tässä ollaan tavanomaiseen kalenterivuoteen verrattuna jonkin verran jäljessä tulevan kauden joukkueenrakentamisen suhteen selittänee osaltaan sitä, miksei Heshkan jatkosopimukseen liittyen ole vielä uutisia kuultu.

Mutta kyllähän tuo Heshkan jatkosopimuksen julkistaminen toisi vähän valoa tämän synkän kauden keskelle ja selkeyttäisi Heshkan perheenkin tulevaisuudensuunnitelmia. Kärpät voisi samalla näyttää vähän sitä yhteisöllisyyttään ja miten Kärppäperheen jäsenistä välitetään, aivan kuten se näytti Mikkolan Ilun kohdalla taannoin kun miehelle järjestettiin pelaajauran jälkeisiä hommia organisaatiossa ja annettiin vastuuta Kärppien myyntiin, markkinointiin ja ottelutapahtumaan liittyen ilman sen kummempaa työkokemusta ja koulutusta asiaan liittyen.
 

Micol

Jäsen
Kyllähän Heshkalle pitäisi löytyä edelleen paikka Oulun Kärpistä ja rightin kokeneista pakeista pitäisin hänet kyllä joukkueessa ennemmin mukana kuin Mikko Niemelän. Miselle tekisi oikeasti hyvää lähteä hakemaan uusia tuulia jostain etelän seurasta, koska nykyinen meno ei palvele kyllä enää kumpaakaan osapuolta - ei Kärppiä, eikä pelaajaa itseään. Vaihtelu voisi virkistää.

Jotain tällaista haluaisin itse nähdä ensi kauden osalta:

Ohtamaa - T. Niemelä
Byström / Sulak - Heshka
Huttula / Teppo - Puutio
Teppo / Huttula - S. Koskenkorva

Jos on tiedossa, että Ohtamaa palaa takaisin Kärppiin, niin sitten jatkot joko Sulakille tai Byströmille (en usko, että molempia saadaan pidettyä). Topille ja Kasperille isompaa roolia ensi kaudeksi (myös ylivoimilla) ja Samu Koskenkorvan sisäänajoa 7-8. pakkina. Huttula ja Teppo vaihtelee keskenään 3. parissa ja peruspakin roolissa.
 

Pitkävedossa tänään

Päivän pelit:

  • 1
  • x
  • 2
  • 1
  • x
  • 2
  • 1
  • x
  • 2
Kärpät vs Jukurit
  • 2.20
  • 3.80
  • 2.92
Pelicans vs HIFK
  • 1.86
  • 3.80
  • 3.80
Tappara vs TPS
  • 1.76
  • 4.10
  • 4.00
Apua pelaamisen hallintaan pelaamaltilla.fi
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös