Oulun Kärpät kaudella 2020–2021

  • 415 331
  • 1 366

P Giroux

Jäsen
Suosikkijoukkue
Avoimen liigan karsinnat, Marcin Kolusz
Onko Oulussa joku pienimuotoinen ja väkinäinen omat pojat -projekti käynnissä, vai onko joukkueen nuorilla (Räty, Räty ym) jotain muita näyttöjä kuin iso ennakkojuttu Urheilulehdessä ennen kautta? Vaikutti siltä, että Sportin hitaimmat ja kankeimmatkin ehti antaa junnuille niin paljon painetta, että ei pysytty kiekossa, eikä saatu syöttöjä omille. Onko tämä näitten lupausten oikea taso, vai oliko playoff-kipsiä?
 
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät
Otsikkoon viitaten, meillä ei ole muuta vaihtoehtoa kuin ylöspäin.
Vaikka peliesitykset ovat olleet päin prinkkalaa, niin aina on mahdollisuus parantaa.
Nyt on se hetki - nyt !
 

mayra

Jäsen
Suosikkijoukkue
Slava Ukraini
Onko Oulussa joku pienimuotoinen ja väkinäinen omat pojat -projekti käynnissä, vai onko joukkueen nuorilla (Räty, Räty ym) jotain muita näyttöjä kuin iso ennakkojuttu Urheilulehdessä ennen kautta?

19-vuotiaalle Aku Rädylle ja 18-vuotiaalle Aatu Rädylle kannattaa antaa hieman aikaa. He ovat hyviä aihioita ja vielä hieman raakileita, niinkuin nuoret pelaajat usein ovat.

Edustuksen mukana on myös 19-vuotias Tuukka Tieksola, joka pelaa läpimurtokauttaan. Ja niin ikään 19-vuotias Topi Niemelä, jolle on luvassa ensi kaudella isompaa roolia.

Tommi Virkkusen mukaan Kärppien tavoite on olla Euroopan paras kasvattajaseura, joten tokihan täällä on omat pojat käymisastioissa porisemassa ja liemet tulilla, kuten Pardus tuossa jo ehtikin kertomaan.
 

Fedo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät, Arizona Coyotes
Fiilikset illan kamppailuun on kieltämättä kovin ristiriitaiset. Kausi voi loppua tänään, tai sitten Kärpät heräsi vihdoin ja viimein edellisessä pelissä taistelemaan ja näin ollen saavat raavittua vielä tietä eteenpäin. Mutta mikäli Kärpät haluaa jatkaa vielä kautta, niin nuorison ja telaketjuosastonkin on pakko löytää tehoja. Joukkue on tällä hetkellä täysin yhden sylinterin varassa ja se ei kanna pitkälle.

Toinen miettiliääksi pistävä seikka on se, että tänään saattaa olla monen pitkäaikaisen pelaajan viimeinen peli kärppäpaidassa. Jokinen, Aaltonen ja Heshka etunenässä. Hienoja pelaajia kerrassaan ja tulee oikeasti haikea tunne, jos pelit päättyvät tänään.
Kolmikon sopimukset loppuu tähän kauteen ja signaalit ovat vähän siihen suuntaan, että kukaan heistä ei jatka enään täällä. Kaikilla olisi minun mielestäni ehdottomasti tonttia myös tulevalle kaudelle oikeassa roolissa, mutta Aho ja Mikkola ilmeisesti näkee toisin.

Jokinen on liikkeestään ja vaihtelevista otteistaan huolimatta todella tärkeä pelaaja. Hyvä alivoimalla ja onhan hänellä vahvuuksia myöskin tietysti hyökkäyspeliin, vaikka Kärppien ylivoima onkin ollut läpi kauden heikkoa.

Aaltonen paukutteli taas runkosarjassa lähes p/o tahtiin, vaikka joutui pelaamaan Kristoffien ja Mustosien yms kanssa. Olisi hienoa nähdä Aaltonen tulevalla kaudella meillä ja, että hänelle olisi hankittu kunnon ketjukaverit. Tänäänkin Aaltonen pelaa Sailion ja Kristofin kanssa..

Heshkaa on moitittu myös heikkenevästä liikkeestään, mutta kun tuota pakiston hirveää massapoistumista seuraa vierestä, niin on vain idioottimaista päästää myös Heshka pois.

Todella pelottavaa ajatella tulevaa, jos joukkueen liiderit heitetään joukkueesta ulos ja tilalle jää vain tehottomia junioreita ja turhuuksia Oulun ulkopuolelta.
 

holynordic

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät, Україна
En tiedä, miten @Fedo on päässyt alitajuntaani, mutta viestissä oli sisällytetty lähes sanasta sanaan kaikki se, mitä itsekin päässä olen pyöritellyt.

Jos tänään kaadutaan, niin toivottavasti edes saappaat jalassa.
 

Huml71

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Joukkuetta en kiitä kaudesta. Seuraaminen oli tuskaisinta sitten Kai Suikkasen kauden. Savotta on nyt onneksi ohi.

Sen sijaan haluan kiittää palstaveljiä, jotka jaksoivat seurata tämän taaperruksen maaliin saakka. Ei ollut helppoa.

Ensi kautta kohti!
 

Roger Moore

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kokudo Keikaku, Miljoonamiehistö, Ranska, KuPS
Joukkuetta en kiitä kaudesta. Seuraaminen oli tuskaisinta sitten Kai Suikkasen kauden. Savotta on nyt onneksi ohi.

Sen sijaan haluan kiittää palstaveljiä, jotka jaksoivat seurata tämän taaperruksen maaliin saakka. Ei ollut helppoa.

Ensi kautta kohti!
Suikkasen kausihan oli ajoittain jopa viihdyttävää. Tämä oli täyttä tuskaa sen ekan koronatauon jälkeen.
 

Huml71

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Suikkasen kausihan oli ajoittain jopa viihdyttävää. Tämä oli täyttä tuskaa sen ekan koronatauon jälkeen.
Noh, joo. En minä viihtynyt. Runkosarjan jälkimmäinen puolisko taisi olla silloin ihan hyvää suorittamista. Ja kas, silloinkin matkan katkaisi IFK.

Paljon samaa oli kyllä tuossa kaudessa.
 

Proffa_20

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Chicago Blackhawks & FC Bayern München
Kaikkein järkyttävintähän tämän illan pelissä oli se, että peli oli jo ohi ennen kuin se oli edes alkanutkaan. Ei mitään tietoa taisteluilmeestä, tiikerin silmästä tai kaikkensa antamisesta ja työmoraalista. Kärpät on ollut tällä kaudella huono, mutta kyllä nyt lyötiin tiukassa paikassa jälleen kerran paremmaksi, nimenomaan yhdellä surkeimmista suorituksista mitä on tällä kaudella nähty. Näin lamaantunutta, velttoa, löysää, halutonta ja hengetöntä Kärppä-joukkuetta en olisi kuuna päivän uskonut näkevä pudotuspelien selkä seinää vasten ottelussa.

Munattomin esitys juuri kauden tärkeimmässä pelissä. Paljon voidaan puhua pelitavasta, joka toki oli roskaa, mutta asenne ja lähtö/valmistautuminen peliin oli tänään hävettävällä tasolla. Hävettävän heikko suoritus Kärppä-joukkueelta kauden _tärkeimmässä ottelussa_. Suorastaan oksettavaa löysäilyä ja varsinkin se, että oltiin jo luovutettu ennen kuin ottelu ehti edes alkaa! Ei mitään kiinnostusta taistella voitosta tai edes kunniasta. Uskomaton lammaslauma. Nöyryyttävän hävettävän lopetuksen sai tämä Kärppien kausi. Ensi kaudeksi pitää tehdä suuria muutoksia. Suikkasen katastrofi-kauden jälkeen materiaali lyötiin ihan uusiksi ja siellä puretiin sopimukset sellaisilta pelaajilta, jotka eivät tuoneet mitään kokoonpanoon/eivät pelanneet Kärppä-logolle, ja jätettiin myöskin sainaamatta sitten muut velttoperseet ja vapaamatkustajat, joille ei nähty käyttöä. Ensi kaudeksi pitää tehdä täysin samanlainen suursiivous. Ensi kauden joukkueen taisteluilmeen, asenteen ja työmoraalin pitää olla 110% joka ilta. Työnteon kautta pitää lähteä tässäkin asiassa.

Vaikka siellä on sellaisilla turhakkeilla sopimukset, kuin Kristof, Mustonen, Ronkainen...niin kyllä purkaisin noiden herrojen sopimukset, vaikka väkisin. Kun ei kavereille ole yhtään mitään käyttöä, niin ei heitä vaan voi roikottaa mukana, vaikka sopimus on. Sopimukset purkuun, vaikka sitten talouksen kustannuksella ja vaikka takkiin tuliskin rahallisesti.

Edellä mainituilla kavereilla ei riitä taso, asenne, työmoraali, pelaaminen Kärppä-logolle, eikä ole sopivaa roolia tarjolla. Sitten on vielä lähes tusinan verran kavereita, joilla ei ole ensi kaudelle sopimusta, eikä tarvitsekaan tarjota. Tuli jo pari päivää sitten kirjoitettua, että ensi kauden joukkueessa tulee todennäköisesti olemaan suuri vaihtuvuus, kun paljon lähtee porukkaa pois ja viimeistään nyt olen 100% mieltä, että se on vain ja ainoastaan postiivinen asia. Parempia/sopivampia (=rooliltaan) ja ennen kaikkea työteliäämpi kavereita tilalle. Vaikka sitten omia junnuja, jos rahat eivät mukamas parempiin herroihin riitä.

Late Mikkolalla on tässä roolituksessa ja kasauksessa suuri vastuu. Ketä ja millaisia pelaajia hän joukkueeseensa haluaa. Tämän ajatuksen, pelitavan ohella pitää olla kristallinkirkas. Mutta ennen kaikkea kaikki lähtee vaatimustasosta, työmoraalista, asenteesta ja Kärppä-logolle pelaamisesta. Asioista, jotka tämän kauden Kärppä-jengissä loistivat tyystin poissaolollaan. Lasse jo näitä asioita perkasikin loistavasti pitkin iltaa ja vielä pelin päätteeksi, veti suorastaan huikeat johtopäätökset ja puheenvuoron nykytilasta ja jatko-toimenpiteistä.

Nyt on aivan pakko tehdä Suikkas-kauden jälkeinen ja tapainen suursiivous joukkueen, pelitavan, arvojen ja vaatimustason suhteen. Kaikki palkkasoturit, löysäilijät ja muut veltot, jotka eivät anna kaikkeansa Kärppä-logolle, niin organisaatiosta ulos. Niin pelaajistosta, kuin muualtakin organisaatiosta. Tämä paska pitää nyt perata perinpohjaisesti, tehdä _ihan oikeat_ johtopäätökset ja aloittaa ihan puhtaalta pöydältä, kuten Mannerin päävalmentaja pestin alussa. Kaikki vapaamatkustajat ulos ja pelitapa ensi kaudella kuntoon päivästä UNO alkaen! Laadun ja vaatimustason pitää palata takaisin Ouluun, ihan jokaisella osa-alueella!

Edit. Typot
 
Viimeksi muokattu:

VeeJiiJii

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Leijonat, Sharks, Avalanche
Oliko se Jussi Jokisen ura sitten siinä? Lopetus on kaukana tyylikkäästä, mutta tällekin kaudelle mahtui hyviä hetkiä ja esimerkkiä. Kiitos kahdesta kullasta ja kahdesta hopeasta sekä hyväntekeväisyystyöstä. Onnittelut myös komeasta noin tuhannen pelin NHL-urasta ja arvokisamenestyksestä.

Haluaisin kiittää myös muita sopimuksensa päättäviä tai tiettävästi muualle siirtyviä pelaajia ja myös Mambaa ilman pahaa sanottavaa ja muistellen hyviä hetkiä.

Kiitos Juhamatti Aaltoselle, kulttipelaajalle ja taikurille, joka osaa herättää tunteita ympäri maata. Ennen kaikkea vuoden 2014 mestaruusmaalista. Kolmesta kullasta sekä yhdestä hopeasta ja pronssista. Taustalla myös komea kansainvälinen ura. En oleta, että tämä oli tässä, mutta onnea tuleviin haasteisiin.

Kiitos Justus Annuselle. Laadukkaaksi maalivahdiksi Bennyn opissa kasvaneelle talentille, joka on ollut vähintään tuki ja turva aisaparilleen. Kruunuksi Kärpistä jäi A-nuorten mestaruus ja Liigan puolelta niin ikään nollaputkiennätys. Onnea Avalanchen organisaatioon.

Kiitos Ludvig Byströmille. Tonttinsa kelvollisesti hoitaneelle yleispakille, joka voi kahden nousujohteisen kauden jälkeen lähteä hyvillä mielin isompiin ympyröihin. Onnea uusiin haasteisiin.

Kiitos oululaistuneelle Shaun Heshkalle viidestä kaudesta isossa roolissa sekä kullasta ja hopeasta. Ansaitusti myös A rinnassa. Onnea tulevaan missä se ikinä jatkuukaan.

Kiitos Joona Huttulalle. Et tehnyt itsestäsi numeroa, mutta et erottunut myöskään pahassa. Mestari sekä miehissä että nuorissa. Arjen sankari, jonka olisi suonut jatkavan. Onnea SaiPaan.

Kiitos Otto Karviselle. Kärpissä kokonaisvaltaistuneelle ja maajoukkueeseenkin nousselle kukkopojalle, josta pidetään pukukopissa ja joka löysi pelillisen kotinsa omassa roolissaan. Pariin otteeseen näkyi myös kultakypärä päässä. Kulta ja hopea muistoksi. Onnea kotimetropolin valloitukseen.

Kiitos Cody Kunykille. Kelpo ykkössentterille, joka sai myös pojan Oulussa. Saavutuksena suuremman mitä työn puolesta lähti hakemaan. Menetit mahdollisuuden voittaa puolustavassa mestarissa, jossa loistit kirkkaana. Ehkä palaat jatkamaan siitä mihin jäit. Onnea tulevaan.

Kiitos Kalle Loposelle. Liigakokemuksesi on vain kaksi ottelua, mutta lähdet A-nuorten parhaana pakkina. Vaikka sopimus näyttäisi jatkuvan, tiedossa on siirtyminen uusiin ympyröihin. Toivottavasti löysit oikean polun. Onnea KooKoohon.

Kiitos Tino Metsävainiolle. Hienolle pelaajalle, joka otti paikkansa koeajan kautta kotikulmiltaan ja oli viimeisimmän hopeajoukkueen yllättäviä taustapiruja. Toivottavasti jostain löytyy potentiaalin arvoinen rooli, mutta kenties tiet vielä joskus kohtaavat kokemuksia rikkaampana. Onnea tulevaan.

Kiitos Jaakko Niskalalle. Tässä kohtaa. Sopimuksesi näyttää päättyneen. Olit A-nuorten mestareiden tärkeimpiä pelaajia. Onnea tulevaan, mutta myös tervetuloa.

Kiitos Kasper Puutiolle. Lahjakkaalle omalle kasvatille ja A-nuorten mestarille, joka osoitti ikäisekseen ennakkoluulottomuutta näyttöpaikan saadessaan. Sopimus näyttää vuotta 2022, mutta tietoon on tullut lähtö, vaikka mielellään olisi pidetty. Onnea KalPaan ja polulle kohti Floridaa.

Kiitos Patrik Rybárille. AHL- ja MM-kokemusta tuoneelle, mutta edelleen kehittyvälle huippuveskarille, joka antoi Kärpille pääsääntöisesti mahdollisuuden voittaa. Onnea tulevaan.

Kiitos Jari Sailiolle, Hyvinkään McGregorille ja katuporalle. Bluesin uppoavasta laivasta naaratulle kapteenille, joka otti heti paikkansa ja on siitä lähtien sytyttänyt joukkueen ja tehnyt tosipaikoissa tärkeän maalinkin. Kulta, hopea ja pronssi matkaan.

Kiitos Libor Šulákille. Pelasit takatukalla, tunteella ja ratkaisusi oli parhaimmillaan silmiä hivelevää viihdettä. Onnea tulevaan.

Kiitos Mikko Mannerille, joka toit omat juttusi vastuuseen noustuasi ja sait omia suojattejasi myös puhkeamaan kukkaan. Toit kullan, hopean ja yhden kesken jääneen runkosarjavoiton, vaikka et tunnetusti itse ottaisikaan niistä kunniaa. Teit myös merkittävää taustatyötä neljän kauden ajan ja olit jo aiemmin vaikuttamassa oululaiseen kiekkoiluun. Onnea tulevaan.
 
Viimeksi muokattu:

Sokerimunkki

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Ajattelin tehdä oman pienen katsauksen menneeseen kauteen joukkueen kautta. Pettymys on suuri, ei siitä pääse mihinkäään. Mamballa ei ollut enää annettavaa Kärpille, ei sitten yhtään mitään. Onneksi kauden 2020-2021 takana on loistelias aikakausi, josta Mikko Manner ansaitsee hyvin lämpimät kiitokset. Kaikkea hyvää jatkoon tästä kaudesta huolimatta.

Valmennus:

Kuten todettua, Manner ei saanut itseään, pelitapaa tai joukkuetta sellaiseen kuntoon, joka olisi menestystä tuonut. Luulen, että tämä kausi oli jääräpäisyydessään Mikon all in-kokeilu, kun kaikki oli Oulussa jo saavutettu. Harmi, että sen täytyi johtaa tällaiseen mahalaskuun. Syy ei ole yksin Mikon, mutta monia asioita tehtiin valmennuksellisesti todella väärin.

Mitä muuhun, jatkavaan valmennustiimiin tulee, niin huolestuttavaa on se, että he kaikki olivat mukana tässä Mikon projektissa, jossa ei lopulta ollut päätä eikä häntää. Toisaalta Lauri Mikkolan stunttipätkät päävalmentajan pallilla sujuivat hyvin, joten ei liene tarpeen vetää vielä hätäisiä johtopäätöksiä. Hilli ei jostain syystä onnistunut kirittämään maalivahtikaksikkoa viime kauden otteisiin, vaikka Rybar pelasikin ajoittain loistavasti. Jäi kuva, ettei valmennustiimilläkään ollut täysi fokus tehtävissään.

Toimisto:

Tämän vuoden puolella on kirkastunut se tosiasia, että kauden suurin epäonnistuja oli Harri Aho. Tälle kaudelle rakennettu joukkue ei kyennyt vastaamaan Mannerin tarpeisiin. Joukkueella ei ollut nimeksikään kamppailuvoimaa eikä edes nopeutta kuin ajoittain. Luotettavuudesta ei tarvinne mainita. Kärpät operoi liigan kärkibudjetilla, jolloin varsinaisia arpoja ei pitäisi joutua hankkimaan. Vaihtoehtoisesti alisuorittavat pelaajat täytyy voida kenkiä pihalle, jos heistä ei ole joukkueelle hyötyä. Haballa on myös kova työ ansaita kannattajien luottamus takaisin.

Mitä muuhun toimistoon tulee, niin vaikea sieltä positiivisia asioita ainakaaan on löytää. Jostain syystä muiden keksiessä uusia tapoja kerätä tulovirtaa, Kärpät keskittyi omistustensa realisointiin, mikä vaikutti typerältä ratkaisulta tulevaa ajatellen. Kärpät ja innovaatiot eivät sovi samaan lauseeseen. Tälläkin palstalla sai oikeutetusti lukea, että Junno olisi myynyt koko katsomon täyteen mainoslakanoita tai edes niitä pahviukkoja, joita muilla paikkakunnilla näkyi. Jostain syystä tälle rahalle ei nähty Kärpissä suurempaa tarvetta. En ole aivan vakuuttunut Virkkusen kyvyistä johtaa tätä laivaa.

Ottelutapahtumat jäivät vähäisiksi, mutta samaa paskaahan ne olivat kuin ennenkin. Toivon suuresti, että Ilkka Mikkola ottaa ensi kaudelle lusikan kauniiseen käteensä ja alkaa vihdoin tehdä työtehtäviään myös tällä saralla.

Kärppien surullisenkuuluisa viestintä sen sijaan kehittyi lapsenaskelin! Saatiin muun muassa lyhykäisiä jouluvideoita ja nyt keväällä muutamia erittäin hyviä haastattelupätkiä. Vastapainoksi organisaation tiedottaminen on edelleen luokatonta ja esimerkiksi tekstipohjainen viestintä vaikuttaa turhan usein amatöörin tekemältä. Pieni koulutus kirjoittamiseen sekä vaikkapa onnistuneeseen someviestintään eivät olisi pahitteeksi.

Pelaajat:

#30 Justus Annunen

Ikävä sanoa, mutta floppikausi edelliseen verrattuna. Jostain syystä itseluottamus ei ollut samalla tasolla lahjakkuuden kanssa. Epätasaista ja epävarmaa suorittamista, vaikka valonpilkahduksiakin näkyi. Jatkanee muualle.

#42 Patrik Rybar

Selkeä ykkösvahti, joka ei hänkään päässyt viime kauden tasolle kuin ajoittain. Silti yksi suurimmista onnistujista tässä joukkueessa.

Blomqvist ja Meriläinen tuovat toivottavasti meille paljon iloa jatkossa. Ensin mainittu ottanee kakkosvahdin paikan tulevalle kaudelle, mikä on todella hienoa. Maalivahtituotanto ei ainakaan ole ongelmissa!

#71 Ludwig Byström

Ristiriitaiset fiilikset jäivät Byssestä. Parhaimmillaan KHL-tason pakki, heikoimmillaan näytti haparoivalta junnulta. Puolustuspään pelissä tekemistä, enkä ole varma, oliko ulkomaalaisvahvistukseksi kuitenkaan sitä, mitä niiltä pitäisi vaatia. Hyvä pelaaja, vaikka hieman palkkasoturilta ja virkamieheltä vaikutti.


#26 Shaun Heshka

Pakiston grand old man, tyylikkäin ulkomaalaispelaaja Kärpissä ikinä, piste. Korona vei luultavasti parhaimman kunnon, mutta edelleen pomminvarma sijoittumisellaan ja kokonaisvaltaisella pelillään. Nopeus ei enää riitä vikkeläkinttuisimpia joukkueita vastaan. Harmittaa, kuinka Kärpät kohteli Oulua ja organisaatiota kotinaan pitävää miestä jatkon suhteen. Odotan Heshkan näyttävän ensi kaudella, ettei ole vielä mikään kehäraakki, vaikka sitten Kärppien kustannuksella.

#4 Joona Huttula

Tämän vuoden pakkisensaatio, kertonee itse vuodesta enemmän kuin pelaajasta, ikävä kyllä. Peli on edelleen virhealtista, mutta paikkaa sitä muun muassa asenteella, joka oli monessa runkosarjapelissä täysin eri tasoa kuin muilla. Oli mielestäni tämän pakiston ainoa kukkostyylinen pelaaja, joka uskalsi (tosin vain ajoittain) antaa kovaa takaisin vastustajille kulmissa ja maalinedustalla. Jostain syystä Kärpät töpeksi option käytön, joten Huttula jatkanee matkaansa.

#28 Mikko Niemelä

Voi Mise. Plusmiinustilaston perusteella eliittiä Kärppien alisuorittavassa jengissä. Kenttätapahtumien perusteella oli omaan silmääni joukkueen ruumiillistuma: pelasi turhan usein löysästi. Myös luistelu on jostain syystä vaikeamman näköistä. Mainitsin toisaalla, että Mise kuuluu jo kalustoon hyvässä ja huonossa mielessä, ja kolmen vuoden jatkosoppari voi olla karhunpalvelus. Toivottavasti se ei mukavoita, vaan jaksaisi ottaa vielä lisästepin uralleen.

#7 Topi Niemelä

Vaikea kausi. En oikein osaa muuta sanoa. Oli pleijareiden viimeisissä peleissä hieman pulassa, mutta toisaalta takana oli pitkä pelitauko. Onneksi jatkaa meillä, ja ensi kaudella lienee ykköspakki.

#43 Miihkali Teppo

Näin jälkiviisaasti voi todeta, että Tepon kohdalla tehtiin virhe kaksivuotisen sopparin kanssa. Ei lunastanut lupauksia tällä kaudella, ja loukkaantumiset kiusasivat. Jos jatkaa sopimuksen mukaan, niin on pakko parantaa. Potentiaalia kyllä löytyy.

#73 Libor Sulak

Pakkiosaston suurin pettymys. Sulakissa oli kaikki ainekset fanisuosikiksi, muta vajosi joukkueen mukana alimpaan kastiin. Väläytteli sooloillaan hyökkäyspäässä ja omaa kyllä tuhoisan laukauksen, kun se joskus sattuu kehikoiden väliin osumaan. Kiinnostaisi nähdä, mihin pystyy selkeän pelitavan joukkueessa, mutta ei haittaa, vaikka lähteneekin muualle. Liian kallis hasardi ulkomaalaisvahvistukseksi, ikävä kyllä.

EDIT: #22 Taneli Ronkainen

Kiitos @Chambza muistutuksesta - runko-Ronki melkein unohtui! Sinällään ehkä parempi hänelle, sillä posit ovat vähässä. Ajaa jotenkuten asiansa seiskapakkina, mutta veikkaanpa, että solmittu kahden vuoden soppari on myös palkaltaan ihan muuta kuin rotaatiojätkän kolikoita. Paljon saa tapahtua, että runkopelaajaksi nousisi. Kausi oli pettymys, ainoa posi siitä, että kuntoutui takaisin pelikentille.


#40 Jaakko Niskala, #18 Kasper Puutio, #3 Kalle Loponen

Tästä kolmikosta ilmeisesti kaikki jättävät Kärpät, mikä on erittäin suuri menetys. Lupaavia nuoria, jotka pysyivät jo miesten peleissä mukana. En tiedä, miksi Kärpät eivät halua pitää heistä kiinni, mutta toivon hyvää jatkoa jokaiselle.

#17 Mika Pyörälä

Kapteeni teki mitä pystyi kentällä ja varmasti myös sen ulkopuolella. Epäilen silti, onko luontaista johtajatyyppiä. Pisteiden valossa suoritti tasaisen varmasti, mutta jollain tavalla myös Speden peli oli varsinkin runkosarjan loppupuolella usein päämäärätöntä. Ensi kaudella ura pakettiin ja toivottavasti sopivammassa roolissa.

#36 Jussi Jokinen

Legenda joutui fanien sylkykupiksi, ja valitettavasti ihan syystä. Jussin luistelu ei riitä enää kärkiketjuihin jos muihinkaan, ja muutenkin teki hänelle outoja virheitä jatkuvasti. Syötöt olivat usein pehmeitä laukauksista puhumattakaan. Silti oli keväällä niitä harvoja kärppiä, jotka näyttivät taistelutahtoa ja playoff-henkeä. Jos jostain syystä vielä jatkaa ja Kärpät sopimusta tarjoaa, on hinnan ja roolin oltava erittäin tarkkaan harkittuja. Tästä kaudesta jäi varmasti Jussillekin paska maku suuhun, etten ihmettelisi, vaikka haluaisi vielä kerran mukaan.

#50 Juhamatti Aaltonen

Taikuri palasi jälleen kotiin ja suorittikin runkosarjassa mukiinmenevästi. Lähtökohtaisesti ei kuitenkaan voinut millään korvata Puljua. Kokonaisvaltainen pelaaminen oli laadukasta, mutta vastapainoksi selkä suoreni liian usein, ja peli oli edelleenkin hyvin ailahtelevaa päivän fiiliksen mukaan. Täytyy hyväksyä, että Juhis on tähti pienemmässä liigajoukkueessa, mutta ei enää välttämättä Kärpissä. Hieno mies ja parhaimmillaan hieno pelaaja!

#19 Cody Kunyk

Kanadalaissentteri oli meidän kultakypärä. Teki varmasti sen mitä häneltä odotettiinkin, mutta ei ollut likimainkaan samanlainen luotijuna ja sytyttäjä kuin Lammikko. Pisteiden valossa hyvä kausi, vaikka hiljaisia hetkiäkin mahtui. Liigatasolle huippusentteri, ei siitä mihinkään pääse.

#20 Aleksi Mustonen

Toinen ansaittu sylkykuppi. Laituriksi siirryttyään teki suonenvetona tehokkaan pätkän, jonka jälkeen katosi taas loppukaudeksi täysin tutkasta. Sentterinä ei ollut mitään annettavaa joukkueelle. Potentiaali lienee edelleen olemassa, mutta hintalapun ollessa luultavasti suht kova, en tiedä, voiko Kärpät odotella kukkaanpuhkeamista loputtomiin. Toivon, että annetaan syksyllä mahdollisuus ottaa se vaadittu steppi, ja jos ei tule tuloksia, pihalle.

#13 Michal Kristof

Kristofista ei uskoisi, että on aikanaan tullut Kärppiin maajoukkuetason statuksella. Tällä kaudella suorittaminen oli tasapaksua ja kamppailupelaaminen ponnetonta. Vaatinee hyvät laiturit onnistuakseen sentterinä. Posia siitä, että oli kova seppä rankkareissa. On myös todennäköisesti nykysopparillaan hintava ukko, jota ei kannattaisi missään nelosketjussa peluuttaa. Mielestäni Kristof on kuitenkin jo katsottu kortti, jonka sopimuksenpurkua pitäisi ainakin vakavasti harkita.

#29 Radek Koblizek

Pleijareiden pirtein kärppä. Ei silti vieläkään todellista läpimurtoa eliittiin, vaan jatkoi hyvänä 2-3 ketjun pelaajana. Ratkaisut kiekon kanssa ovat usein hasardeja. Kaipaa kokonaisvaltaiseen peliin kohennusta, samoin laukaukseen sekä osumatarkkuuteen. On ensi kaudella täysin mahdollinen +20 maalin hyökkääjä, eikä mitään vähempää pidä häneltä odottaakaan.

#21 Otto Karvinen

Odenkin aika Kärpissä mitä ilmeisimmin tuli päätökseen. Kamppailija, joka pystyi myös ajoittain maalintekoon. Jalostui Oulussa paremmaksi pelaajaksi. Jäähyalttius on edelleen miinus, mutta fakta on, että tällaisia ukkoja jokainen joukkue kaipaa kokoonpanoonsa.

#41 Jari Sailio

Sillin kausi oli myös vaikea. Tuntui, ettei välillä olisi saanut metrin päästä tyhjäänkään maalin lauottua. Myös luistelu vaikutti hitaammalta, eikä jaellut samalla tavoin taklauksia kuin ennen. Kiekollisena liikaa virheitä. Kuinkahan paljon peliin vaikutti tieto siitä, ettei jatkane Kärpissä?

#25 Tino Metsävainio

Katastrofisyksyn jälkeen sai vastuuta, mutta jäi hajuttomaksi ja mauttomaksi ajoittaisia väläyttelyitä lukuunottamatta. Mamban “franchise-pelaaja” ei ottanut tarvittua steppiä, jotta jatkaisi Kärpissä.

#23 Julius Hermonen

Myös Hermoselta jäi läpimurto tekemättä, mutta olen edelleen sitä mieltä, ettei peluutus sellaista mahdollistanut. Omaa hyvän rannelaukauksen ja on nopea jaloistaan. Kaivannee vastuuta ja peliaikaa, ja toivottvasti valmennus sitä ensi kaudella antaa.

#51 Jesse Koskenkorva

Jäi Mamban koirankoppiin, mutta yleensä suoritti kolmos-nelosketjussa tasaisen varmasti. Ei esittänyt ihmeitä, mutta voiko tällä peluutuksella sitä pyytääkään? Tuo mieleeni pelityyliltään hieman Kemppaisen, joskin vielä on matkaa samalle tasolle. Ensi kaudella vakiokasvo kokoonpanossa, toivon.

#8 Tuukka Tieksola

Tämän kevään hyökkääjäsensaatio. Oli ykkösketjussa pelatessaan Kärppien juonikkain pelaaja, joka pystyi jo nyt yksilötaidollaan tekemään tulosta. Hieno nuori pelaaja, joka jo osittain lunasti lupauksia.

#52 Aatu Räty

En sanoisi Aatun kautta flopiksi, mutta pettymys se on. Ei mahtunut ensimmäisellä kauden puoliskolla kokoonpanoon, ja sitten kun mahtui, käytännössä suoritti mukana. Huippulupauksen tehot jäivät piippuun. Tarvitsee hurjan tasonnoston ensi kautta varten, jos vastuu kasvaa, kuten pitäisi.

#38 Aku Räty

Isoveli on valmiimpi pelaaja liigatasolle. Kokoa ja vauhtia riittää ja hoitaa tonttinsa alaketjuissa tunnollisesti. Kaipaisi myös boostia itseluottamukseen, jotta tuloksenteko onnistuisi. Taitoa hänelläkin riittää.

Olivatkohan siinä kaikki? Pulju ansaitsee suht puhtaat paperit kärppävisiitistään häneen sen tarkemmin syventymättä.

Olipahan kausi. Toivottavasti tästä otetaan koko organisaatiotasolla opiksi ja noustaan takaisin sinne minne Oulun Kärpät kuuluu.
 
Viimeksi muokattu:

Jupe#16

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät
Tämän kauden joukkue muistutti peli-ilmeeltään ja etenkin liikkuvuudeltaan Suikkasen kauden joukkuetta: pelaajat olivat kaukana kärppämäisestä luisteluvoimaisesta joukkueesta. Tokihan joku pelaaja erottui esim. Koblizek mutta pääosin muu joukkue oli tasaisen harmaata massaa, joka olisi pärjännyt luistelukilpailussa ehkä nykykuntoisen Raimo Helmisen kanssa.

Tokihan pelisysteemissä oli puutteita mutta ihmettelen mitä harjoituksissa on mennyt väärin kun peleissä ei luistin liiku ja kun ne eivät liiku niin asennekin on sitten päin hanuria. Onhan se ollut noloa katsoa kun pienempien seurojen pelaajat ovat olleet liikkuvuudessa huomattavasti kärppäläisiä edellä. Kyllähän Mamba sanoi oikein, että harjoittelussa on tehty jotain todella väärin. Eikä tämä ollut ensimmäinen kausi kun samaa ongelmaa on esiintynyt.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös