Ilmoitukset

Nimimerkki Karamahti on lopullisesti ohjattu isoista ovista ulos, sillä järkevä keskustelu ja sääntöjen noudattaminen eivät kuuluneet hänen pelikirjaansa. Kamelin selän katkaisi lopullisesti yleisen asiattoman kielenkäytön lisäksi useampi viesti Trumpin ketjuun, joissa ainoana tarkoituksena oli aukoa päätä.

Sulje ilmoitus

Nimimerkki nahkis kirjoittaa jatkossa jossain muualla, syynä jatkuva tahallinen trollaus, flametus ja muiden kirjoittajien vähättely.

Sulje ilmoitus

Nimimerkki Perusjäbä on saanut viikon pelikiellon romaniketjuun kirjoitetun hyvän maun vastaisen viestinsä vuoksi.

Sulje ilmoitus

Oulun Energia Areena

Viestiketju osiossa 'Kärpät' , aloittajana Juze80, 25.08.2004 klo 10.11.

 1. Juze80 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Käppyrät
  Elikkä viimeisimmässä Forum24-lehdessä luki, että uusitussa Raksilan jäähallissa on vain 6614 paikkaa. Kuulemma ennen kaikkea nämä uudet aitiot vievät niin paljon tilaa. Tämä siis tarkoittaa sitä, että hallin kapasiteetti laskee alkuperäisestä ennen remonttiaikaisesta lähes tuhannella katsojalla. Itseäni ärsyttää suunnattomasti se, että tavallisilta lätkä-faneilta viedään noin julmetun suuri määrä paikkoja vain siksi, että pukuherrat (joita monia ei itse peli varmasti juuri edes kiinnosta) saavat siemailla aitioissaan tarjottuja snapseja ja nauttia vain siitä, että kunhan tarjoilu pelaa. Mielestäni Raksilan halli ei koskaan ole ollut ainakaan liian iso, ja nyt se vaan entisestään pienenee katsojapaikkojen osalta. Veikkaankin sen johtavan siihen lopputulokseen, että lipputuloissa syntyvä vaje pyritään korvaamaan tikettien hintoja nostamalla. Se on ainakin varmaa, että jos näin käy niin itse ei käy katsomassa ensimmäistäkään peliä. Meikäläisen nahoistahan ei ainakaan revitä pukuherrojen kestitysrahoja. Kärppäjohto luulee, että nyt kun ollaan huipulla, niin katsojat maksavat mitä tahansa ja nielevät kaiken mahdollisen. Olisihan se kerrassaan hienoa, jos kansa äänestäisi jaloillaan, mutta eipä näin taida valitettavasti käydä. Aina niitä typeryksiä löytyy..
   
 2. Black Adder Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kärpät, The Original Six
  Selittäisitkö miksi pukuherroja peli ei kiinnosta?
   
 3. GT Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  ACO
  Ja minä taas olen aivan varma, että "lippurahoissa ei tule vajetta". Lasketaanpa:

  Kapasiteetti pienentynyt alkuperäiseen verrattuna 1000 henkeä. Lipun keskihinnaksi voimme laskea 20 euroa, joten yhteensä menetys on siis maksimissaan 20 000 euroa/peli, olettaen tietenkin, että kaikki ottelut on loppuunmyytyjä.

  Aitioita on yhdeksän kappaletta, joten uskallan melko varmasti väittää, ettei ole kovakaan homma paikata tuota 20 000 euroa vuokraamalla aitioita, sinne myytävillä pääsylipuilla sekä kaikella rahalla, jonka vieraat siellä käyttävät.
   
 4. Silverspur Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kärpät
  Itselläkin pisti silmään tuo uudistetun Raksilan kapasiteetti. En ala arvostelemaan aitioiden rakennuspäätöstä sillä niitäkin paikkoja tarvitaan.

  Kapasiteetin laskeminen on kaksipiippuinen juttu. Toisaalta viime kaudellakaan halli ei tainnut olla täynnä kuin kahdessa finaaliottelussa ja muistaakseni kerran runkosarjassa. Miksi siis pitää 'turhia paikkoja' varattuna tuulipukukansalle, joka ei aina hallia täytä, kun yritykset ovat valmiita maksamaan aitiopaikoista. Toisaalta nyt tulee kuonoon niissä tärkeissä ja isoissa otteluissa, jotka olisivat vetäneet jopa sen 7600 katsojaa.

  Mieleeni tulikin se, että olisiko sittenkin kannattanut rakentaa koko vieraspääty seisomakatsomoksi. Kapasiteetti olisi pysynyt varmaan siellä 7500:n hujakoilla ja lisäksi hallin tunnelma olisi kohonnut. Yleensähän seisomakatsomossa pidetään suurinta meteliä ja fanclubikin todennäköisesti sijoittautuisi sinne. Näin oltaisiin ehkä paremmin palveltu 'jokaiselle jotain' -ajattelua.

  Alkava kausi kertoo kuitenkin paljon. Jos halli on jatkuvasti täynnä, voisi toisen päädyn seisomakatsomoa mielestäni harkita.
   
 5. Hamilton Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kärpät
  Mun mielestä nykyinen suuntaus on ihan hyvä. Taidan itsekkin lukeutua pitkälti niihin, jotka käyvät silloin tällöin katsomassa pelejä nauttien juuri ensi sijassa tarjoilusta mutta toki sen ohella laadukkaasta pelistä ja taitavien pelaajien suorituksista. Joskus nimittäin tuntuu, että osa yli-innokkaista "tosifaneista" käy hermoille jatkuvilla ja omasta mielestään nokkelilla encoreillaan ("teillon hirvee paniikki!" "onneton veto!" yms.), joten en panisi pahakseni jos sillä puolella tapahtuu jonkin asteista karsimista. Toki tunnelmaa pitää olla, enkä usko että se paljon heikkenee jos pieni osa hintojen nousuun närkästyneistä faneista lopettaa matseissa käymisen. Pukuherrat ja ylempi kansanluokka tuo kuitenkin kakun päälle hyvin suuren osan sitä kermaa, jolla näitä huippuvahvistuksia saadaan hankittua.
   
 6. Juze80 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Käppyrät
  Lainaus:


  Ei takuulla ole lipun keskihinta 20€, kun ajatellaan että esim. opiskelijoiden seisomapaikka liput ym. maksavat oliko se nyt 7,5€.
   
 7. JPL Jäsen

  Jeps... ei ole halli tällä hetkellä liian pieni. Kyllä tuolla runkosarja klaarataan ihan mallikkaasti. Pleijareissa tuo kuitenkin käy armotta pieneksi. Jos Oulu kasvaa samaan tahtiin, kuin tähänkin asti seurauksena on lippujen hinnan nouseminen, kun kaikki eivät halliin mahdu halvemmalla hinnalla. Tuossa pätee kysynnän ja tarjonnan laki. Lipun hinta on sen verran että halli tulee sopivan täyteen. Mitä vähemmän paikkoja, sitä korkeammalle lipun hinta pitää nostaa. Halukkaita otteluihin tulijoita olisi varmasti, jos hinnat eivät olisi niin tolkuttomia. Nelihenkisen perheen kun viet matsia katsomaan, niin et alle 100€ selviä. Ei ole vaikeaa ymmärtää että murinaa kuuluu...

  Bladderillehan tämä toki sopii mainiosti... eipähän tuulipukukansa hypi silmille... rähä...
   
 8. power play Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kärpät
  Hold your horsies.....!
  Kuka tietää millä hinnalla Kärpät myy aitiot per ottelu???
  Totta kai 1000 paikan vähentyminen näkyy jossain, mutta eikö katsojien viihtyvyys kuitenki nyt selvästi parane?
   
 9. Vesuri Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Vyborg Jesters
  Lainaus:
  Joten lipputuloista syntyvä vaje on K#18:n esimerkkiä helpompi korvata aitioiden myynnillä.
   
 10. Black Adder Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kärpät, The Original Six
  Lainaus:
  Hähä! Ajateltiin kakkosen ja Hamiltonin kanssa vuokrata pleijareihin koko päätybaari. Kyllä siinä on rahvas ihmeissään, kun pörrö-miehet ryystää olutta kaksin käsin ja katsoo peliä valkokankaalta. Ei muuten tule olemaan ahdasta!
   
 11. Toro Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Oulun Kärpät 46 ry.
  Aitiovuokrat

  Kärpät on sijoittanut aitioiden rakentamiseen n. 900 000€, kaupunki ei niihin ole rahojansa laittanut. Tuota summaa vastaan kaupunki vuokraa omistamansa aitiot Kärpille kymmeneksi vuodeksi.

  Tästä päästään ajatusleikkiin, kuinka paljon yritysten pitäisi aitioista vuokraa maksaa. Kaudessa on ehkä minimissään 30 kotipeliä ja kymmenessä vuodessa 300. Pelikohtainen vuokra aitioista (ilman tuottoa ja korkoja sekä menetettyjä pääsylipputuloja) pitäisi olla 3000€/ottelu tai 300€/aitio saadakseen sijoitetun rahan takaisin.

  Tämä siis yksinkertaistettuna. Viisaammat voi jatkaa.
   
 12. GT Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  ACO
  Meikäläinen nyt laski tuon tuhannen paikan menetyksen ihan maksimikustannusten mukaan. Kuten todettua, ei lipun keskihinta ole tuota 20 euroa.

  Kyllä tätä on seuran taholta niin moneen kertaan laskettu, ettei aitioita olisi rakennettu pelkästä rakentamisen halusta.
   
 13. Tepa Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kärpät
  Meni mielenkiintoiseksi ja osallistumpa panoksellani. Tuo nykyinen 6614 raja on mennyt rikki KFC palstalta Cardlesin tilastojen mukaan runkosarjassa 8 kertaa runkosarjassa. Playoffeissakin se ylitettiin pari kertaa. Sen kummemmin perustelematta teen aproksimaation, että nykyinen kapasiteetti ylitettäisiin kymmenen kertaa kaudessa nykyisen suuruisilla lipun hinnoilla. Koska aitiot on päädyssä asetan lipun keskihinnksi 15 euroa. 7,5 euroa liian vähän, koska opiskelija paikat on olleet perinteisesti seisomapaikoilla jolloin paikoille menee keskimäärin kaksi henkeä. Joka ylityksellä halli ei mene täysin täyteen, joten arvion keskimääräsieksi ylitykseksi 500 henkeä.

  Rahallinen menetys aitioista:
  500 henkeä*10 ottelua*15 euroa = 75000 euroa

  Tämä tarkoittaa, että aitiosta pitäisi saada 75000euroa/30 ottelua = 2500 euroa/ottelussa, mikä tekee 9 aitiolla 277 euroa/aitio. Jokereilla aitio paikka on 83 euroa, Ässillä näytti viime kaudella olevan Tamin kisastudio 80 euroa, joten lipun hinta Kärpilläkin 80 euron tietämillä. Ituma paikka kustannusten kattamiseksi tarvitaan siis 4 henkeä per aitio ja 36 henkeä yhteensä per ottelu. 40 hengellä pitäisi jo kattaa hyvin aition pyörittämisestä aiheutuvat kulut. Tämän kyllä pitäisi onnistua, kun katselee Kärppäclubin tuohua. Kärpät tekee rahaa aitiolla. Mutta entäpä sitten, kun aletaan laskemaan fanituotetta, makkaraa, kahvia yms tuolle 5000 hengelle?

  Minä ainakin olen sitä mieltä, että pitkässä juoksussa tuo kapasiteetin pieneminen ei palvele Kärppiä. Tuo VIP aitio väki pyörii hallissa tasan niin kauan, kun Kärpillä menee hyvin hja talaous on nousussa. pieni laskukausi peleissä tai taloudessa näkyy rankasti. Toisaalta noilla pikkupojilla maakunnista, tulevaisuuden Pesosilla voi jäädä pelit näkemättä, koska liput on kalliita tai paikkoja ei yksinkertaisesti ole tarjolla. Toisaalta varsin usein on todennut hallissa ilmiön playoffeissa, että väki nuorenee ja samalla tunnelma nousee. Se tunnelma ja elämys on kuitenkin se mitä VIP-asiakkaillekin halutaan loppujen lopuksi tarjota. Toivon vain, että nykyinen järjestely jää väliaiakaiseksi. Kärpät saisi mielestäni yleisömäärän nousemaan 6500 keskiarvoon helposti. Se vaatisi vain muutama tuhat paikkaa lisää ja lipun hinnat tuonne 5-10 euroa 1500 paikkaa jonnekkin hattuhyllyille.

  Edit: Korjattu henkilömäärä.
   
  Viimeksi muokattu: 30.08.2004 klo 15.13
 14. Jupi Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kärpät, ManU, Napoli, Oulun futissekoilu
  Tuhat paikkaa on kyllä aika paljon menetystä. Perusmatseissa runkosarjassa tuo varmaan riittää, mutta kauden kohokohdassa eli pleijareissa on varmaan liput tiukassa. Oispa jäänyt viime kaudellakin monta makoisaa peliä näkemättä kun aina viime tingassa lippuja ostamaan.

  Ei hyvä. Raha (lue firmojen raha) ratkaisee tämänkin asian. Turha siinä on kaupungin työläisen sätkiä. Ei tarjota aitiota ei. Yritetään olla katkeroitumatta...
   
 15. valijumi Jäsen

  En itse näe tuota kapasiteetin pienenemistä niin pahana. Tokihan se tarkoittaa jossain vaiheessa sitä etteivät kaikki halukkaat mahdu pelia katsomaan, mutta jotka pelejä haluavat oikeasti katsoa, löytyvät kyllä edelleen hallista.

  En ole vielä tutustunut halliin joten on hankala tässä vaiheessa vielä sanoa mistä tuo kapasiteetin lasku johtuu. Pelkistä aitioista se nimittäin ei johdu. Seisomakatsomot kun eivät enään sijaitse kulmissa kuten edellisellä kaudella ja se on varma tieto.

  Nykyinen hallin kapasiteetti tulee paremmin käytettyä ja halli tuottaa yrityksille vuokratuiden aitioiden takia entistä paremmin. Jos haluaa nähdä pelin, on lippu peliin vain hommattava aikaisempia vuosia aikaisemmin ja kaikkiin peleihin ei lippuja tulla myymään luukulta minimikiintiötä enempää, jos sellainen edes on.
   
  Viimeksi muokattu: 26.08.2004 klo 18.04
 16. nasuankka Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Oulun Kärpät
  Lainaus:
  Mistähän tämä tieto on peräisin sillä minun tietojen mukaan ne kyllä sijaitsevat kulmissa ja uskoisin sen myös olevan yleinen käsitys.
  Ja jos seisomapaikat on vaihtunut niin missäköhän nämä silloin sijaitsevat?
   
 17. valijumi Jäsen

  Eipäs sitten sanotakkaan sitten ettei ne ole kulmissa.. Sen tiedän että kaukaloiden jäätaso päädyt on muutettu paremmin toimiviksi seisoma katsomoiksi.
  11 päivän päästä ollaan kaikki viisaampia kun kissat saapuu vieraaksi.
   
 18. JPL Jäsen

  Hyvä homma, jos näin on tehty. Ne ovat olleet erittäin heikolla käytöllä aiemmin. Ihme, että silti noin paljon laskua kapasiteetissa on tapahtunut.
   
 19. Lare Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Oulun Kärpät
  Jotenkin minulla on mielikuva, että jossain olisi puhuttu Kärppien saavan todennäköisesti lisää sponsorituloja näiden aitioiden myötä, koska Kärpät pystyy nyt kestitsemään sponsoreita niiden ansaitsemalla arvokkuudella.

  Niin tai näin, Kärpät on tehnyt varmasti tarkemmat ja paremmin faktoihin perustuvat laskelmat kuin kukaan meistä, jotka tiedämme paremmin, miten Kärppien olisi pitänyt tässä hallikysymyksessä toimia.

  Minä ajattelisin, että jos peräti kahdeksassa runkosarjaottelussa jää keskimäärin ehkä 5% halukkaista ilman lippua halliin, ei menetys ole järisyttävä. Ne joilla on polttavin halu päästä halliin, pääsevät sinne kuitenkin, kun lippuja myydään matseihin hyvissä ajoin ennen itse ottelua. Kaikkein innokkaimmat voivat varmistaa paikkansa jokaiseen kotiotteluun vaikka heti seuraavana arkipäivänä. Ne ovat enimmäkseen ne satunnaiset kannattajat, joille otteluun pääsy ei ole edes kovin tärkeää, jotka jäävät ilman lippua.
   
 20. Siniviiva Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Oulun Kärpät, sympatiat JYP
  Lainaus:
  Ollaanko siellä pantu oikein iso remmi päälle?
   
 21. Eurynome Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kärpät
  Re: Aitiovuokrat

  Lainaus:
  Viesti antaa mielestäni hieman vääristävän kuvan siinä mielessä, että tuo 900 000€ ei kulunut ihan pelkästään aitioiden rakennuttamiseen. Kärppien kotisivujen mukaan tarina menee näin:
  "Oulun kaupungin vastuulla ovat olleet kaikki muut työt lukuun ottamatta ravintolatilojen ja aitioiden rakennuttamista, joista vastasi Kärpät. Kärpät Oy on investoinut uudistuksiin 0.9 miljoonaa euroa. Jäähallin omistaja, Oulun kaupunki on sijoittanut korjaukseen lähes 5,7 miljoonaa euroa."
   
 22. Kävin tutustumassa halliin.. öhöm.. areenaan harjoituspelissä HIFKiä vastaan. Ja näyttäähän se raksilan puoleinen pääty aika nakkikoppiriviltä. Itsellä on kausikorttipaikka vastapäisestä päädystä. Mutta asiakas paikkoihin ja rahantuloon se ei varmasti vaikuta kuin pari kertaa runkosarjan aikana ja playoffseissa. Hallissahan on tyhjää tilaa laidoilla, jos vain tarvis vaatii. Eli voivat vetää katsomot jään tasalle asti, mikäli näyttää siltä, että ilta toisensa jälkeen on halli loppuunmyyty, siis areen loppuunmyyty. Tunnelma hyvässä tapauksessa paranee, kun on tiiviimmin ihmiset. Aika näyttää :D
   
 23. Eddie Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kärpät & kaikki karsintasarjat
  Minulle uusi halli.. eli siis areena näyttää edelleen vain vähän paremmalta ladolta. En tosiaan ole tyytyväinen uudistuksiin. Kun liigapelit alkavat niin sama ahtaus siellä käytävillä vaivaa. Perseestä koko parannus, jos suoraan sanotaan. Kuten jo aiemmin mainittiin niin hirveät hukkatilat siellä päädyissä olisi voinut valjastaa penkkiriveiksi jään tasolle asti. Siinä jos missä olisi tullut sitä areenamaisutta, jota saa nyt hakemalla hakea. No korupuheissa kuulostaa hyvältä, ku meillä on tää ihka uus uutuuttaan kiiltävä AREENA. Mutta tottakai ensi viikosta alkaen tasaiseen tahtiin käy tie raksilan latoon.

  Niin puhun nyt uudistuksista, jotka koskevat yleisöä. Pelaajillehan on tehty ilmeisesti todella mahtavat parannukset ja hyvä niin.
   
 24. Juze80 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Käppyrät
  Mitä virkaa noilla pirun aitioilla nyt yleensäkään on? Eikö noille "arvovieraille" olisi voitu tehdä semmoinen oma alue vaikka jostaki hallin keskeltä parhailta paikoilta josta olisivat voineet peliä seurata aitiopaikoilta. Olis vaan tehty semmoset vip-paikat, jossa ois ollu vaikka superpehmustetut kuppi-istuimet ja aidattu alue vaikka kultanarulla josta olisi herrasväen kelvannut peliä katsella. Olisi säästytty noin suurelta paikkakadoltakin mitä nyt tapahtui.
   
 25. kop Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Oulun Kärpät
  Lainaus:
  Ymmärrät kait mikä ero on tuolilla - hyvälläkin tuolilla - ja aitiolla eli siis huoneella, jonka voi tarvittaessa vaikka äänieristää liialta melulta ja josta löytyy kylmäkaappi virvokkeineen, astiat, wc.. jne?