Otteluseuranta 14.–15.8.2022 (6. kisapäivä)

  • 13 150
  • 268

ijuka

Jäsen
No onhan se aikamoista että Suomi voittaa 9-3 mutta Slovakialla silti parempi torjuntaprosentti.

Kylmää kyytiä tulee huippumaita vastaan.
 

Kepakko

Jäsen
Räty otti 14 aloitusvoittoa 21 aloituksesta. Kohtuullisen vakuuttavaa tekemistä. Varsinkin kun muistelen, että ei varsinaisesti ennen ole ollut Rädyn vahvuus.
 
(1)
  • Tykkää
Reactions: Oles

PJPT

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Habs, SaPKo & Latvija
Latvia johtaa avauserän jälkeen Tshekkiä 2-1. Hyvä erä Latvialta, Tshekki ei saanut mitään aikaan tasakentällisin, mutta IIHFn perinteinen isoja suosiva tuomarilinja toi heidät lopulta mukaan peliin.

Puolustajat Harijs Brants ja Gustavs Ozolins olivat isoissa rooleissa maaleissa tekemällä hienot nousut maalille. Hyvän turnauksen puolustavan sentterin roolissa pelannut Martins Lavins sai palkinnon uurastuksestaan/blokkauksistaan 1. maalin muodossa ja toisen iski loppuvuodesta 2004 syntynyt Rainers Rullers kauniilla laukauksella. Rullers saattaa hyvinkin pelata Mestistä ensi kaudella kun ei saanut varausta jenkkien junnusarjoihin.

Toisessa erässä on pitkä vaihtoväli, joten 2-0 johto olisi ollut tärkeä sinne lähdettäessä. Tshekin paineet olisivat myös kasvaneet hiljalleen erän edetessä, mutta he pääsivät nyt kaventamaan kun tuomarit löysivät rikkeitä vain Latvian pelistä. Kaikkein naurettavin tuomio tuli Rainers Darzinsille, joka napautti mailalla mailaan joka irrotti kiekon ja se oli sitten huitominen. Tshekiltä ei nähty yhtään rikettä, mutta tätä se on näissä IIHFn turnauksissa. Silmät on helppo ummistaa tiettyjen kohdalla, kun taas pienille voi vihellellä niin pitkään että peli on ratkennut + vielä haamuja..

Käy tässä ottelussa miten tahansa, niin turnaus on ollut Latvian osalta positiivinen. He ovat usein täysin vastaantulijoita U20-tasolla, mutta pelit ovat olleet nyt katsottavia vaikka lohko on ollut kova. Slovakia oli täysin voitettavissa mutta rankkaritkaan eivät lopulta uponneet joten tappiohan sieltä silloin tulee. Toisessa lohkossa pelaa 3 heikohkoa joukkuetta ja Latvia olisi kyllä ollut tällä pelillä suosikki Sveitsiä sekä Itävaltaa vastaan ja myös Saksa olisi ollut erittäin voitettavissa, hieman kuin tuo kärkimiesten poissaoloista kärsivä Slovakia..

edit. Bednarilta loistava torjunta toisen erän alkuun. NCAAssa pelaava varakapteeni Vitolins löytää jälleen Rainers Rullersin, mutta Bednar nollaa junnun.
 

PJPT

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Habs, SaPKo & Latvija
Latvia johtaa toisen erän jälkeen luvuin 4-2. Peli jatkuu Latvian askelmerkkien mukaisena, johto on siis täysin ansaittu. Svozil tasoitti ottelun kauniilla rystynostolla, mutta muuten Tshekki ei saanut paljoa aikaan. Tässä erässä ei vihelletty yhtään "haista paska"-jäähyä Latvialle jostain hipaisusta, mikä helpotti pelaamista ja Tshekki sai myös rangaistuksia vaikka peli oli täysin samanlaista kuin ensimmäisessä erässä. Tuore Floridan varaus Sandis Vilmanis on ollut tähän asti aika näkymätön, mutta hän kilautti tolppaan hyvästä paikasta juuri tasoituksen jälkeen. Vilmanisin pitää nousta esiin joulun kisoissa kun harvat 2002 poistuvat joukkueesta.

Latvian puolustus on tänä vuonna laadukas maan mittapuulla ja he ovatkin nousseet esiin tässä matsissa. Brants ja Ozolins olivat esillä avauserässä ja toisen erän tähti oli kapteeni Ralfs Bergmanis joka iski 2 maalia viivalta! Bergmanis on rakentanut uraansa askel kerrallaan Koronan varjosta huolimatta. Pari vuotta sitten Sportin A-junnuissa, viime vuonna USHLn mestaruus isossa roolissa ja täksi kaudeksi NCAAhan Vermontin yliopistoon. Mielenkiintoista nähdä pääseekö Bergmanis muutaman vuoden päästä AHLään vai palaako Eurooppaan valmistumisen jälkeen.
 
Viimeksi muokattu:

PJPT

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Habs, SaPKo & Latvija
Latvia kaataa Tshekin ensimmäistä kertaa U20-tasolla maalein 5-2 ja etenee puolivälieriin! Tshekki paransi kolmanteen erään eikä Latvia saanut enää tilanteita samalla mitalla. Bruno Bruveris hoiteli yksittäiset pahat tilanteet maalillaan, mutta hänen ei tarvinnut olla maaginen torjuakseen voiton mikä on kyllä yllätys vaikka Latvia onkin pelannut hyvän turnauksen tasoonsa nähden. Montrealin varaus ja Tshekin selvästi paras pelaaja Jan Mysak pääsi kokeilemaan rankkaria kun Latvian puolustaja pelasi kiekkoa kädellä veskarinalueella mutta Bruveris pysäytti hänet. Siinä oli mahdollisuus momentumin kääntymiseen. Aikaa olisi ollut yli 10min, joten jatkoaika olisi ollut varmaan lähellä, eikä 1 piste olisi siis riittänyt Latvialle.

Kapteeni Bergmanis laittoi vielä hattutempun valmiiksi iskemällä kiekon tyhjiin oman maalin takaa heitetyllä vedolla. Puolustajan hattutemppu on äärettömän harvinaista Latvian maajoukkuelätkässä, ainakin nyt kun Sandis Ozolins on ollut eläkkeellä reilut 10v.

Sveitsin pääsarjassa viime kaudella pelannut Oskars Lapinskis oli palannut loukkaantumisen/sairastumisen jälkeen Latvian hyökkäykseen, mikä lisäsi joukkueen leveyttä mukavasti. He pystyivät rakentamaan nyt 3 suht järkevää ketjua ja neloseen jäi vielä NCAAn varakapteeni Raimonds Vitolins joka rakensi 3 hyvää paikka laitureilleen.

Puolivälierissä tulee ymmärtääkseni vastaan kohta alkavan Ruotsi-USA ottelun häviäjä. Latvia hävisi USAlle U18-kisojen puolivälierissä jotain 14-2, joten Ruotsi kuulostaa etukäteen hieman siedettävämmältä vastustajalta..
 

Yön Kärppä

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät & Suomi
Katselin, että siellä Ruotsi on häviämässä USA:lle ja jäämässä lohkokakkoseksi.

Sitten huomasin, että Latvia on voittanut Tshekin ja näin ollen toisen lohkon kakkonen saa vastaansa Latvian. Hyvin harmillisia lienevät ruotsalaiset jos nyt siis häviävät. :)
 
Suosikkijoukkue
Jokipojat, HIFK, Montreal Canadiens, Liverpool.
Paljon puhuva tuo Lambertin katse Maamme laulun aikana
Niinpä, mutta pitäisikö joskus katsoa myös peiliin ja kysyä itseltään, että haluanko pelata laadukasta lyhytsyöttöpeliä (lainata kiekkoa), sillä sitähän se jääkiekko on vai jatkanko junnuaikojen itsekkäällä kuljetusliikelinjalla. Kaverilla on ns."jalat" ja "kädet", mutta onko lopulta ymmärrystä jääkiekosta joukkuepelinä ja pelinä, jossa se harvemmin voitetaan yhden miehen hyökkäyspään showpelillä tai sitten pitää olla kaikki jääkiekon osa-alueet täydellisesti hallussa. Onhan näitä, yksi on Sidney Crosby, joka parhaimmillaan ollessaan ei luista yhtään
mistään jääkiekon osa-alueesta, etenkään omasta päästä.
 

Henkka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Liiga, NHL, CHL, SHL
Jos näin on, niin on kyllä huono muutos. Ainakaan Venäjä ei ole hetkeen kisoissa, tietää kyllä miten niissä matseissa menisi tuomarointi.

Eihän Venäjässä mitään mutta Kanada.
 

finnjewel

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät, KooKoo, KPL, Kiovan Dynamo
Katselin, että siellä Ruotsi on häviämässä USA:lle ja jäämässä lohkokakkoseksi.

Sitten huomasin, että Latvia on voittanut Tshekin ja näin ollen toisen lohkon kakkonen saa vastaansa Latvian. Hyvin harmillisia lienevät ruotsalaiset jos nyt siis häviävät. :)

Mikäli Suomi ei voita Kanadaa, voivat ruotsalaiset taktikoida puolivälierään vastustajaksi Suomen. Tarvitsee vain hävitä Saksalle.
Pahoin pelkään, että Latvia kiinnostaa enemmän.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös