Otteet kaukalossa kaudella 2015–2016

  • 72 271
  • 339
Suosikkijoukkue
Seksi-Lasse
Ei sillä että haluaisin eilistä peliä muistella millään tasolla, mutta avaan ketjun kun sellainen on tapana täällä olla. Eli tähän otteluja koskevat analyysit.
 

Juhaht

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kiekko-Espoo
Nyt kun eilisestä on kaikki tarpeellinen sanottu, eli ei sanaakaan, voisi perata muutaman pelaajan suorituksia. Kyseessä oli toki vasta yksi ottelu, mutta miksi ei.

Samson Mahbod oli ihan pirteä yllätys. Rohkeutta oli lähteä haastamaan ja taitoakin ihan ok. Fyysisessä pelissä aika lapanen, saa nähdä tottuuko liigan tavoille. Vaikea sanoa vielä jatkaako tryoutin jälkeen, mutta on niitä huonompiakin ukkoja käynyt täällä kääntymässä.

Hirso oli aivan yössä. Katsoi kahta Hifkin maalia lähietäisyydeltä pidettyään löysästi maalintekijää. Hyökkäyksessä ei saanut mitään aikaan, vaikka tilastoihin piste merkittiinkin. Paljon on parannettavaa.

Engstrand ei sinänsä ehkä voinut maaleille mitään, mutta kyllä jotain saa torjuakin. En tiedä sokaisiko Laurikaisen huikeat otteet viime kaudella, mutta huippuveska olisi ottanut pari noista maaleista ihan vain paremmalla sijoittumisella. Muutenkin Engstrandin ongelma tuntui olevan torjunnat sivuttaisliikkeestä. Mielenkiintoista nähdä koska Kähkönen saa tilaisuutensa.

Kaikki muut olivat harmaata massaa. Todella heikko peli ihan kokonaisuutena, viisikot eivät todellakaan pelanneet yhteen vaan jengi höntyili kuin meikäläinen luistimilla.
 

Juhaht

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kiekko-Espoo
Noniin, Engstrandia ei taaskaan voi syyttää, mutta kaverin tilastot on aika omaa luokkaansa. Kahden pelin jälkeen GAA 5.0. Huikeaa.
 

lucas

Jäsen
Suosikkijoukkue
K-Espoo
Yhtä hyvältä näyttää kuin viime syksynä. Ja sitä edellisenä. Jotenkin sitä ajatteli positiivisesti, että kun joukkueen runko on pysynyt hyvin kasassa viime vuodesta, niin se kenties näkyisi valmiimpina peliesityksinä kauden alussa. Mut ei.

Pienenä OT:na, ja ottamatta tässä vaiheessa kantaa onko se hyvä vai huono asia, veikkaan kyllä vahvasti Ahon saavan lähteä kesken kauden Tertsin ottaessa vetovastuun. Näin sellaisen näyn tossa toisessa erässä. Mutta en nyt sentään avaa ketjua vielä.
 

E

Jäsen
Suosikkijoukkue
K-Espoo
Bluesin peli on muuten tällä hetkellä toteutuksen osalta enemmän sekaisin kuin on ollut kahtena viime syksynä. Perusongelmat on samat - pelaajat ei oikein tiedä, missä muut menevät, etäisyydet on pielessä - ja sen vuoksi ajoitukset ei natsaa ollenkaan.

Todennäköisesti Lehterän aikaansaamaa on se, että peli on nyt oman pään lähdöissä hitaampaa, mutta hidas peli vaatii sen, että pelataan oikein ajoitettua peliä, mikä taas ei ole Ahon reagointikiekon mukaista. Osa ketjuista pelaa nopeampaa, osa hitaampaa - ja sitten tuntuu, että kaikki on vähän pihalla siitä, miten oikeasti pitäisi pelata. Vähän pelottaa, että onko oikeasti tuo isoin valmennuksen ristiriita konkretoitumassa.

Omassa päässä tuo näkyy siinä, että menetyksiä tulee paljon enemmän kuin aiempina syksyinä. Kun kiekkoa ei roiskita pois, eikä syöttöpaikat ole selkeitä, menetyksiä tulee enemmän. Ja sen vuoksi omissa soi enemmän.

Sinäänsä aihiossa on paljon hyvää, mutta toteutus on ihan luokatonta. Jännä nähdä, miten tämä tästä etenee...
 

peterra

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Pakko huutaa sen verran vieraisiin pöytiin, että oon joka vuosi katsellut Bluesin peliä ja miettinyt, että miten ihmeessä tuosta aihiosta voi aina keväällä syntyä toimivaa peliä. Joka syksy ihan samat ongelmat ja joka kerta tämä Ahon kiekko näyttää syksyllä aivan yhtä surkealta: edes perusasiat ei oo kunnossa, hirveät välimatkat ja keskialueen pelaaminen on suoraa päätyy ohjaamista ja koko peli on sellaista "kolme pitkää syöttöä" päätyyn ja sitten kaikki perään.

Syksyllä en oo millään Ahon kaudella nähnyt Bluesilta oikeastaan suoraa hyökkäyspeliä ollenkaan vaan kaikki tilanteet tuotetaan päätylankin kautta. Keskialuetta halotaan noilla pitkillä syötöillä vuodesta toiseen ja niissä ainoa vaihtoehto on se, että joko vastus katkaisee ja lähtee vastaan tai sitten Blues lyö päätykiekon. Toinen, mikä Ahon kiekossa loistaa poissaolollaan on sentteristön käyttö; kiekkoa ei viedä alueelle sentterien kautta eikä edes keskialueella vaan usein laidasta yritetään puskea kiekon kanssa ennen kuin se päätykiekko lyödään.

On jotenkin tosi vaikea joka vuosi nähdä, miten ihmeessä tuollaista peliä voi pelata ja voiko se ikinä toimia. Se on myös viihdyttävästä jääkiekosta aika kaukana, mutta olen ollut kaksi kautta täysin väärässä ja jossain vaiheessa tuo Bluesin rummutus on vaan aina alkanut toimia. Tällä kertaa en ota kantaa ollenkaan siihen, alkaako se toimia, mutta ihan hirveän näköistä se on nyt ja todennäköisesti pitkään kauteen asti.
 

Toni85

Jäsen
Suosikkijoukkue
Espoolainen jääkiekko oikeissa käsissä
Joukkue pysyi hiukan aiempaa paremmin kasassa kesän aikana, mutta silti esim. IFK-pelissä kokoonpanossa oli uusi mies kolmessa ketjussa neljästä. Ei liene sattumaa, että Lahtinen-Tiivola-Rooba ketju oli CHL-peleissä ehkä se parhaiten yhteen pelannut kolmikko. Jotenkin tuntuu siltä, että Ahon pelityyli vaatii ketjulta paljon yhteisiä kokemuksia, jolloin syötöt löytävät tiensä oikeaan lapaan selkärangasta. Alkukaudesta noita yhteisiä kuvioita ja ajatuksia on ehditty hieroa vain hetken aikaa ja peli on nähdyn kaltaista. Eihän tuo IFK-pelissä nähty ketjuruletti yhtään auttanut asiaa, ja siitä en löydä ketään muuta syyllistä kuin Ahon. Lahdessa oli palattu periaatteessa koko harjoituskauden käytössä olleisiin ketjuihin ja homma toimi selvästi paremmin. Nyt vaan alivoimapeli petti pahemman kerran. Alivoimaprosentti onkin nyt häpeällinen 57 ja rapiat... Eli lähes joka toisella alivoimalla kolahtaa. Muistelisin, että viime kaudella alivoiman kanssa oli samanlaisia ongelmia, vaikka lopullinen lukema olikin Liigan keskitasoa 81.78 %. Playoffeissa tuokin homma romahti, eli alivoimaprosentiksi jäi huikea 50 %... Pitää katsoa nuo alivoimalla päästetyt maalit uudestaan, ainakaan ulkomuistista en löydä yhtä yhteistä tekijää siihen, että AV on kussut nyt jo pidemmän aikaa.
 

Van_Salin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tampa Bay Lightning
Hienoa vääntöä oli Bluesilta. Siellä täällä oli pientä hermostuneisuutta mutta onneksi sitä samaa oli Lukon pelaajillakin. Lieneeköhän alkukausi ja jäykät kädet. Mene ja tiedä. Tästä on kuitenkin hyvä jatkaa! Ainoa synkkä asia oli yleisömäärä. En päässyt edes itsekään paikalle työreissun takia vaan tulipa katsottua Ruudusta tämä matsi.
 
Suosikkijoukkue
Seksi-Lasse
Matsi jäi valitettavasti minultakin näkemättä mutta voitto saatana!!! Ihanaa! Radioselostuksesta päätellen pelikin oli valovuoden viime viikkoista edellä.
 

melooni

Jäsen
Suosikkijoukkue
Scott Foster
Somervuorelta hyvä peli! Oikeestaan ihan vaan pari koomailua koko jengiltä. Engstrandin piikkiin eka maali, näki herran reaktiosta selvää turhautumista, voiton jälkeen onneksi Ruotsista tutut tanssit. Heikot otteet tänään katsomossa, vaikkakin kulma piti hyvin menoa yllä. Tuomarointi aivan käsittämätöntä, siis huhhuh...
 

Juhaht

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kiekko-Espoo
Mahbodi esitti tänään kyllä pelimiehen elkeitä, vaikka pelasikin marginaalisia vaihtoja. Toivottavasti kaveri saisi nyt pari peliä pelata ihan kunnolla kokoonpanossa, jotta tottuu peliin ja nähdään mihin siitä oikeasti on.
 

Blågula

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kiekko-Espoo, Blues, Kiekko-Espoo
Eka erä oli yllättävänkin hyvää hokia Bluesilta - kiekko liikkui ja ukot liikkuivat. Seuraavat puoli tuntia olikin sitten sekavaa laput silmillä sekoilua ja turhia jäähyjä. Viihdearvo nolla. Viimeisellä kympillä kiukulla rinnalle ja ohi, Lukolta vastaavasti jotenkin täysin hengetön loppu.

Mutta mitäs tolla Liivikillä nyt on? Myöhässä joka ikisessä tilantessa, jotenkin väsyneen ja ehkä turhautuneenkin oloinen. Onhan se ennenkin aloittanut hitaasti, mutta jos ei ole kunnossa niin olisihan siellä vitosketjussa ukkoja odottelemassa vuoroaan.
 

E

Jäsen
Suosikkijoukkue
K-Espoo
Ensimmäinen erä tänään oli mielstäni pelitavallisesti parasta Bluesia muutamaan vuoteen. Blues piti kiekkoa ja pelasi periaatteessa erittäin nätisti, vaikka toteutuksessa oli välillä vähän hakemista. Toinen ja kolmas erä meni vähän puskemiseksi, mutta Blues ansaitsi kyllä voittonsa. Dufvan Lukko pelaa hyvin vahvasti ylöspäin pyrkivää peliä, mikä on ihan perinteistä Dufvan ja Ahonkin joukkueille.

Kokonaisuutena kuitenkin tämän tiistain peli oli Bluesilta ihan järjetön harppaus eteenpäin. Viisikko oli kasassa välillä hyvin, välillä huonosti - mutta selkeästi tässä oli jo ideaa ja toteutuksessakin oli jotain positiivista.

Paljon on duunia siinä, että homman saa jouhevaksi, mutta lupauksia kyllä herättää...
 

Migufutuuri

Jäsen
Suosikkijoukkue
Bleg, Hernesaaren Näädät, Blackhawks, Lugu
Jep, kausihan alkoi jengillä siis vasta tänään ja heti voitto, hyvä homma. Mun mielestä tossa puolustuksessa on vähän väliä samanlaisia piirteitä kuin kaksi vuotta sitten, kun eräs lassevolden imi kaiken sisään ja omassa päässä ylipelattiin tilanteita, koska oli huono luotto veskaan ja hups keikkaa maalinedusta on ihan vapaana vastustajille. Kyllähän toi Engstrand on Volden 2.0, mutta silti Volden 2.0 . Toivottavasti Näckel saa siitä leivottua edes jonkun Jani Niemisen vuosimallia 2014. Lisäksi voihan toi puolustuspelaaminen olla vähän sekaisin ihan vain junnujen/loukkaantumisista toipuvien veteraanien takia.

Ai niin ja yhdellä kivan näköisellä cheerleaderilla ei ollut rintsikoita. +1
 

sladdi#17

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sininen Suosikkijuoma: Ilmanen
Blues oli ensimmäisessä erässä jopa todella hyvä. Paikoista sisään/jonkinlainen tuomarilinja niin homma olisi voinut olla ratkennut jo siinä. Kun ei mennyt/ollut niin kaveri pääsi mukaan peliin ja tarvitsi siihen silti surkean yksilösuorituksen Bluesin veskarilta. Mielestäni tää ruotsalainen on pikemminkin versio 0,9 Oresta. Ei vakuuta ja Kähköstä vaan maaliin..

Erityismaininta Kuukan tarpeettoman kovalle hakemalla haetulle keskialueen puhtaalle taklaukselle heti 1-2 maalin jälkeen. Siitä se lähti ja lopussa se viimeistelykin sitten pelasikin. Hieno peli.
 

Toni85

Jäsen
Suosikkijoukkue
Espoolainen jääkiekko oikeissa käsissä
Mun mielestä tossa puolustuksessa on vähän väliä samanlaisia piirteitä kuin kaksi vuotta sitten, kun eräs lassevolden imi kaiken sisään ja omassa päässä ylipelattiin tilanteita, koska oli huono luotto veskaan ja hups keikkaa maalinedusta on ihan vapaana vastustajille. Kyllähän toi Engstrand on Volden 2.0, mutta silti Volden 2.0 .
Eilen meni ensimmäinen veskarin piikkiin laitettava maali Engstrandille, joten en mitenkään näe häntä syypäänä puolustuksen koomailuihin aiemmissa matseissa. On selvästi parempi veska kuin Lasse koskaan, ainakin tasaisen varma. Ei hän mikään maaginen loistotorjuja ole ainakaan vielä, mutta selvästi mainettaan parempi mokke.
 

Mechalo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit Red Wings, Idän ihme, Honka
Tuo ensimmäinen maali meni Chrisulle tosiaan ehkä hieman helpohkosti, mutta toiselle hän ei taas voinut yhtään mitään, siinä oli niin valtava ruuhka maalin edessä että yritä siinä sitten kuikuilla mistä kiekko tulee. Mutta kuten ennustin ennen ottelua, kolmas kerta sanoi toden ja varmasti helpottava voitto niin Chrisulle itselleen kuin myös koko Bluesin joukkueelle.
 

sininen haamu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Espoo Blues
Toivottavasti tämä maalivahteja arvosteleva lumipallo saataisiin pysähtymään. Chrisu ei ole hävinnyt vielä yhtään pistettä. Lauantain pelistä en nähnyt kuin maalikoosteen, mutta perjantaina yksikään ei minusta mennyt maalivahdin piikkiin. Eilen ensimmäinen meni, mutta maalivahtipeli silti antoi mahdollisuuden voittoon. Media keksi ottaa Bluesin maalivahdit akilleen kantapääksi ja kymmenen maalia kahdessa pelissä ei yhtään helpottanut mielikuvaa.

Lauantaina pisteet himaan ja "kriisi" helpottaa.
 

E

Jäsen
Suosikkijoukkue
K-Espoo
Eilen ensimmäinen meni, mutta maalivahtipeli silti antoi mahdollisuuden voittoon.

Lukko-pelin ensimmäinen maali oli tilanteesta, jossa Lukon pelaaja ei olisi edes saanut pistää kiekkoa kohti maalia, jos tilanne olisi puolustettu oikein. Veskarin maalilta se näytti, mutta toisaalta ei veskari voi olettaa, että tuossa tilanteessa kiekko tulee kohti - jos puolustus toimii. Koiviston hyvyyttä oli enemmän tuossa kuin CE:n huonoutta.
 

Toni85

Jäsen
Suosikkijoukkue
Espoolainen jääkiekko oikeissa käsissä
-Engstrandia olen usein puolustellut, mutta tänään pelasi paskasti.
-Tiivolasta on tulossa köyhän miehen Makkonen. Lähtönopeus kuin ruotsinlaivalla, asenne kuin pienellä junnulla. Jos menetti kiekon hyökkäyspäässä, niin jäi sinne mököttämään paitsiossa. Vilttiin.
-Mahbodille maali, mutta rajatapaus noin muuten. Se vaan on niin kauhean pieni, eikä tarpeeksi nopea.
-Kaijomaalta katastrofipeli, Malmivaara tuttuun tapaan pyyteli anteeksi olemassaoloaan. Koko pakisto petti tänään, Kuukan supertyhmä jäähy lopussa kruunasi alakerran illan.
-Saari on vielä junnu. Vietti enemmän aikaa polvillaan kuin pystyssä.
-Hirso oli tänään hidas. Yritti jatkuvasti syöttää parin kolmen vastustajan läpi. Ja näytti todella selvästi koska ja minne syöttää.
En vastaa alkuperäiseen ketjuun, koska en halua nostaa sitä enää kertaakaan ylös. Mutta vastaan näihin kommentteihin.

En ymmärrä, miten Engstrandista saadaan taas jollain tapaa syyllinen tappioon? Ainoastaan yksi maaleista menee minun papereissa edes vähän hänen piikkiin ja se oli 0-4 maali. Muut menevät pakkien ja surkean puolustuspelin piikkiin.

Tiivolalla on ollut vähän vaikeaa Liigassa, nopeus ei tunnu riittävän, mutta välillä panssarivaunumainen luistelu toimii myös. Kiekollinen varmuus on kuitenkin parantunut ja hän pystyy viemään peliä eteenpäin suurimman osan aikaa. Paljon on kuitenkin kehityttävä vielä, että paikka jossain muussa ketjussa kuin nelosessa, tulisi kyseeseen.

Mahbod pelasi ehkä parhaan pelinsä meillä tähän asti. Jatkuvasti ässäpelaajien iholla ja osoitti todellista taistelijan luonnetta. Minä olisin valmis kirjoittamaan loppukauden sopparin samantien eilisen esityksen jälkeen.

Kaijomaa pelasi tosiaan huonosti, sitä en kiellä. Malmivaara taas oli minusta ihan ok, ei ainakaan pistänyt minun silmään mitenkään surkeana. Kuukan jäähy oli tyhmä, sitäkään en kiellä mutta jotenkin tuossa hurmiollisessa tilassa oli ymmärrettävää, että tilanteet pelataan vähän rajamailla ja jossain vaiheessa saattaa kolahtaa. Jäähystä huolimatta lopussa saatiin paikkoja aikaiseksi, eli varsinaisesti tuo ei katkaissut takaa-ajoa.

Saari oli minusta pirteä, vaikka oli katollaan usein, oli myös energinen ja toi selvän piristysruiskeen kentälle. Juuri tällaista peliä heiltä (Saari, Puhakka) kaivataan, eli piristystä koko ketjun peliin omalla innolla ja energialla. Oli lähellä tehdä myös maalin, joten kyllä hänestä tulee olemaan vielä paljon iloa meille.

Hirsolla touhu meni ehkä vähän yliyrittämiseksi, kun tilanne oli niin huono. Oli joukossa kuitenkin niitä normaaleja, loistaviakin syöttöjä ja ennen kaikkea kiekonsuojaamista ja pelin rauhoittamista hyökkäysalueella. Ei paras peli kapteenilta, mutta ei myöskään huonoin.

Siinä minun puolustuksen puheenvuoro. Ja ei, Ahoa ei MISSÄÄN NIMESSÄ KANNATA EROTTAA!
 
Suosikkijoukkue
Seksi-Lasse
Veskari on paska, Aholle pitää antaa kenkää ja lehdet kirjoittelee Bluesista ikävästi. Eipä mitään uutta Jatkoajan keskustelupalstan Bluesosion syksyissä. Syödään tääkin paska ja mennään eteenpäin.
 

melooni

Jäsen
Suosikkijoukkue
Scott Foster
En ymmärrä, miten Engstrandista saadaan taas jollain tapaa syyllinen tappioon? Ainoastaan yksi maaleista menee minun papereissa edes vähän hänen piikkiin ja se oli 0-4 maali. Muut menevät pakkien ja surkean puolustuspelin piikkiin.

Eilen oli ensimmäinen oikeasti huono peli Engstrandilta. 4-0 ja 1-0 ehkä selvimmät mokat. Toisaalta jos Ässät saa about 10 läpiajoa alivoimalla niin, jotain on mennyt erittäin pahasti vihkoon jo ennen sitä kun kiekko tulee maalille.

Saari on ollut positiivinen yllätys. Samoin Kantola tuntuu menevän pikkuhiljaa taas eteenpäin - hitaasti tosin.

Vaikea tilanne tulee muuten veskarivalinnan suhteen ens pelissä. Nyt ois selvästi Kaapon vuoro, mutta samalla noin heikon esityksen jälkeen (Engstrand) on Kaapo sellaisessa pakko-onnistumisen paikassa, joka voi olla noin nuorelle kaverille iso pala. Pahimmassa tapauksessa meillä on kohta kaksi itseluottamuksensa menettänyttä veskaria.

Itse voisin ottaa tavoitteeksi tuoda kauden aikana yhteensä 10 uutta katsojaa halliin. Nillä hinnoilla voin vaikka itse maksaa liput.

Se on jännä millaista tunteiden vuoristorataa toi Bluesin seuraaminen välillä on, vaikea ymmärtää ettei joitain kiinnosta ollenkaan, itselle kun tää on niin lähellä sydäntä.
 

Lystikäs

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kiekko-Espoo
Eilen oli ensimmäinen oikeasti huono peli Engstrandilta. 4-0 ja 1-0 ehkä selvimmät mokat. Toisaalta jos Ässät saa about 10 läpiajoa alivoimalla niin, jotain on mennyt erittäin pahasti vihkoon jo ennen sitä kun kiekko tulee maalille.
Engstrand ei selkeästi ollut edellisen CHL-pelin tyylisessä iskussa, mutta ehkä tuo ailahtelevaisuus on ollut vähän kaverin hintaa alentava seikka siirtomarkkinoilla - jolloin Bluesilla on ollut siihen varaa. Mutta mielestäni on ihan fiksua antaa kaverille luottoa, koska potentiaalia löytyy olla hyvä kevään veska... Niin kuin varmasti Kaapossakin, jos vaan pääsee rauhassa kypsymään liigakaukaloihin.
 

Mechalo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit Red Wings, Idän ihme, Honka
Engstrand ei selkeästi ollut edellisen CHL-pelin tyylisessä iskussa, mutta ehkä tuo ailahtelevaisuus on ollut vähän kaverin hintaa alentava seikka siirtomarkkinoilla - jolloin Bluesilla on ollut siihen varaa. Mutta mielestäni on ihan fiksua antaa kaverille luottoa, koska potentiaalia löytyy olla hyvä kevään veska... Niin kuin varmasti Kaapossakin, jos vaan pääsee rauhassa kypsymään liigakaukaloihin.
Nimenomaan. Tätä minäkin olen toitottanut koko alkukauden koska olen seurannut Engstrandin uraa jo Ruotsin liigasta lähtien. Tuo yksi huono kausi on näköjään sumentanut muiden silmät siltä kuinka hyvä maalivahti Engstrand voi parhaimmillaan olla, vaikka Linköping ei hänen aikanaan välieriä pidemmälle päässyt.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös