Ottawa Senators 2022–2023

  • 18 191
  • 62

Kopari

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, Jokipojat, Mikkelin Kittaajat
Iltapulun mukaan Snoop dogg olisi kiinnostunut ostamaan Senatorsin. Mielestäni Senatorsilla on yksi hienoimmista NHL-logoista, mutta kyllähän se hampun lehti tuohon pelipaidan keskelle kävisi myös. Olisi sitten vähän yhtäläisyyttä Maple Leafsin logon kanssa.
 

Bosco

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Pittsburgh

Kiinnostuneiden määrä vähenee, kun aikaa kuluu ja mitään ei tapahdu.

Nyt on ilmeisesti sopimus saatu aikaisesti. $950 miljoonaa oli sitten ostohinta:

Michael Andlauer oli ennestään jo Montreal Canadiensin vähemmistöomistaja ja myy tuon osuuden nyt tultuaan Senatorsin omistajaksi. Andlauer omistaa lisäksi OHL-liigassa pelaavan Hamilton Bulldogsin.
 
Suosikkijoukkue
Senators,Kärpät. #Chabot,ek65,West Ham.
Dorion tuossa ilmoitti että sama valmennus porukka jatkaa penkin takana ainakin ensi kauden. Joka on ainakin omasta mielestäni hyvä juttu että saadaan jotain jatkumoa siihenkin. Se on sitten tulos tai ulos,jos ei pleijareita ens keväänä ctc:n kentällä nähdä niin saa deejii Smithin porukka katsella uutta työpaikkaa. Ja se viimeinen villi kortti paikka on ihan realistinen jos saadaan hyvä aloitus kauteen ja ei heti loka-marraskuussa olla taas sarjan jumbona. Debrincat sitten on lähtökuopissa ja toivottavasti saadaan kauppa tehtyä mahdollisimman pian. Itse olisin mielelläni nähnyt catin musta punainen päällä useammankin kauden,jos olis suostunut järkevään soppariin,mutta ei mitään järkeä maksaa enemmän kuin Brady ja kumppanit saa. Pahoin pelkään että vastine kaupalle ei tule olemaan kummoinen. Ottawalla paha tapa kusta nämä vaihdot,heti tulee mieleen Stone kauppa ja ei se Spezza kauppakaan ihan putkeen mennyt. Mutta mielenkiinnolla seurataan.
 

Hendo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Senators
mutta ei mitään järkeä maksaa enemmän kuin Brady ja kumppanit saa.
Samaa mielä. Stützle ja Tkachuk ovat joukkueen veturit ja DeBrincatin sopimus olisi pitänyt saada tämän kaksikon alapuolelle. Harmi juttu tosiaan ettei DeBrincat jatkoa halua tehdä, mutta ei tilanne ole ihan katastrofaalinen.

Olen itse sitä mieltä, että ensi kaudella Senatorsin on päästävä pudotuspeleihin. Tämän takia olin erittäin tyytyväinen, ettei DeBrincatia vaihdettu eilen varausvuoroihin. Senators ei tarvi varausvuoroja vaan pelaajia ja menestystä - NYT. Pelaaja ei ole käsittääkseni osoittanut mitään merkkejä siitä, että kiukuttelisi tai haluaisi vaihtaa seuraa nyt. Pelaaja on vain ilmoittanut, ettei aio tehdä jatkosopimusta vuoden päästä. Viime vuosina deadlinella on maksettu myös tulevista UFA pelaajista ihan käsittämättömiä summia. Tämän takia en pidä case DeBrincatia itse ihan älyttömän kiireellisenä.

Norris tulee takaisin ja Pinto on vuoden vanhempi. Viime vuosina on mietitty aina kauden alussa, että riittääkö sentterit ja puolustus. Nämä kriittiset paikat ovat nyt kunnossa. Stützle - Norris (+Pinto/Giroux) riittää ja Chabot - Zub & Sanderson - Chychrun on todella hyvä kärki alakertaan. DeBrincatin sijaan kääntäisinkin katseet viime kauden ongelmiin ja samojen ongelmien välttämiseen: viime vuodelta "3. kenttä" uupui käytännössä kokonaan tehojen puolesta ja tolppien välissä kävi kokeilemassa seitsemän eri maalivahtia kaksijakoisilla tuloksilla. Näille pitää tehdä jotain.
 

Hendo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Senators
Yllättävän hiljainen heinäkuun aloitus Senatorsilta. DeBrincat ei liikkunut ja rehellisesti odotin kyllä hankintoja hyökkäykseen.

Joonas Korpisalo 5v / 4.0M
Nyt veti Dorion kyllä aika riskillä. Korpisalo oli houkutteleva pelaaja vapailta markkinoilta ja olen tyytyväinen pelaajaan, mutta olihan tuossa liikaa rahaa ja ennen kaikkia vuosia. Ei yhtään ehjää kautta ykkösmaalivahtina ja suoraan viiden vuoden diili. Samalla tuli ilmi, että Forsberg on kunnossa kauden alkaessa, joten Korpisalo - Forsberg kaksikolla mennään. Sogaard - Meriläinen kehittyy taustalla. Korpisalon kannalta loistava mahdollisuus eteenpäin menevässä organisaatiossa. Toivotaan parasta...

Erik Brännström 1v / 2.0M
Katsotaan vuosi eteenpäin taas, mihin suuntaan kehitys etenee. Hoiti viime kaudella oman tonttinsa hyvin ja ansaittu pieni korotus palkkaan.

Jacob Bernard-Docker 2v / 0,8M
Yhden suunnan diili tuli ehkä hiukan yllättäen, mutta mielestäni hyvä näin. On ollut jatkuvasti ylhäällä pelatessa sopivan näkymätön, eli puolustavana pakkina hyvä. Tuolla sopimuksella täyttää varmasti paikkansa kuudentena tai seitsemäntenä pakkina.

Chychrun - Sanderson
Chabot - Zub
Brännström - JBD

Korpisalo
Forsberg

Nämä alkavat olla lukittuna. Pieni mahdollisuus vielä sille, että Hamonic jatkaisi ja seitsemällä pakilla menisivät. Tilanne on nyt puolustuksen osalta huomattavasti parempi kuin viime kaudella. Chychrun aloittaa alusta alkaen mukana ja Sanderson on vuoden kokeneempi. Pidän puolustuksen rungosta.

Sitten odotellaan, miten hyökkäys rakentuu.
- DeBrincat?
- Pinton sopimus?
- Ketkä pelaavat alakentissä?
 

Alfkarl

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ottawa Senators
Korpisalolle kyllä 1.5 milj. liikaa rahaa ja muutama vuosi liikaa sopimuksessa. Toivotaan että veskari osoittaa epäilykseni vääräksi! DeBrincatista vielä hyvä vastine, niin kelpaa odotella tulevaa kautta ja playoffeja.
 
Suosikkijoukkue
Senators,Kärpät. #Chabot,ek65,West Ham.
Jotenkin tykkäsin Korpisalon hankinnasta. Onhan se paljon rahaa, mutta pitää ottaa huomioon Kanadan kova verotus ja tuskin Ottawa on kaikista houkuttelevin vaihtoehto. Molari oli pakko hankkia ja sellainen saatiin,eikä mikään huono sellainen.Aika näyttää miten kävi. Tuossahan on nyt kiva kilpailu tilanne kumpi ottaa ykköstorjujan paikan,mutta lähtisin sillä että Joonas 1a Forsberg 1b ja Sogaard puskee kolmosmolarina painetta lisää.Alempiin ketjuihin tosiaan olisi kiva saada vahvistuksia,haaveissa oli Killorn mutta sitä ei nyt tullut. Mutta kiva nähdä suomalaisia sens paita päällä.
 

Hendo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Senators
Hamonic jatkaa vielä kaksi vuotta 1,1M diilillä. Nyt viimeistään on puolustus valmis.

Hamonic ottaa aika paljon lokaa niskaan, mutta itse pidän tästä kiinnityksestä. Hamonic oli mielestäni viime kaudella ihan kelvollinen puolustaja. Oli hyvä pari Sandersonille ottaa ensiaskeleet tuossa maailmassa. Syö kiekkoa alhaalla ja pelaa niitä minuutteja, joista ei saa tehopisteitä. Puolustus oli ihan hyvä jo ennen tätä, mutta melko kokematon kuitenkin. Hamonic parantaa merkittävästi tätä osa-aluetta. Mikä parasta taisi pelaaja oikeasti haluta jatkaa tässä seurassa.

Samalla voi myös sanoa, että Lassi Thomsonin tiet NHL uraan Senators paidassa ovat nyt aika tukossa. Seitsemän pakkia 1-suuntaisella edellä, joiden lisäksi Tyler Kleven lienee myös alhaalta Lassin edellä järjestyksessä, vaikka toki hyvin erityylisiä pelaajia ovatkin.

Tämän jälkeen on viimeistään varmaa, että DeBrincat ei tule edes mahtumaan palkkakattoon ilman lisätoimenpiteitä. Pinto on myös jäljellä. Mielenkiintoista nähdä, miten tämä saaga ratkaistaan. Pinton sopimus olisi kuitenkin hyvä saada nopeasti maaliin.
 

Henkka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Liiga, NHL, CHL, SHL
Tämän jälkeen on viimeistään varmaa, että DeBrincat ei tule edes mahtumaan palkkakattoon ilman lisätoimenpiteitä. Pinto on myös jäljellä. Mielenkiintoista nähdä, miten tämä saaga ratkaistaan. Pinton sopimus olisi kuitenkin hyvä saada nopeasti maaliin.

Tämä DeBrincatin tilanne on vedetty aivan käsittämättömästi perseelleen. Onko Dorion edes tilanteen tasalla?

Ensinnäkin, draftissa ei ollut päästänyt esim Detroitia neuvottelemaan DeBrincatin kanssa tulevan jatkosopimuksen hinnasta. Ja samaan syssyyn oli vaadittu 9th overallia kaupassa. Ei ihme että Yzerman saatiin peloteltua kaupoista pois.

Nyt sitten ongelma näyttää olevan DeBrincatin oma palkkapyyntö. Haetaan Timo Meierin sopimusta, vaikka 2 viimeisen vuoden taso on ollut lähempänä Jesper Bratt. Tiimit eivät haluaa maksaa 8.8M pyyntejä vaan tarjoavat lähinnä sen Brattin tason 7.8M, joka on oikeaa realismia.

Ottawalla on nyt capissa tilaa 9.1 miljoonaa, kun kävivät hurjastelemassa Korpisalon kanssa. DeBrincat sillä 15% alennuksella on minimissään 7.6M ja Shane Pinto tulee saamaan vähintään 1.3M yksivuotisella.

Sen jälkeen cappi on 200k vajaa käytetty ja rosteri 1 pelaajan verran vajavainen. Sillä ei voi startata kauteen.

Eli DeBrincatin suhteen on luovuttu, mutta eihän sitä treidikuviota näin voi rakentaa, että kaikki tietävät mitä on tulossa. DeBrincat tulee lähtemään jollain 3.kiekan vuorolla muualle, koska Dorion on ajanut itse itsensä nurkkaan. Ja joutuu vielä todennäköisesti pidättämään puolet palkasta, että saa tulevan kauden joukkueen cap-compliantiksi kauden avaukseen. Jotain tällaista älytöntä tässä joutuu vielä tekemään. Waiveroidaan 2 isoa lappua ja nostetaan 3 prospektia tilalle. Sen jälkeen mennän emergency callupeilla. Jollekin treidille nyt on ainakin se pakko, jos e ei ole DeBrincat treidi. Ja isompi caphitti vaihtuu pienempään.

Tässä tilanteessa on täysin ostajan markkina ja Senatorsin puoli tulee ottamaan pataan, jotta tämä tilanne selvitetään.
 

Hendo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Senators
Onko Dorion edes tilanteen tasalla?
Olen jotenkin ajatellut koko ajan, että hänen on oltava tilanteen tasalla. Ajattelin, että voi olla tiedossa jotain juttuja, mitä ei ole vain julkaistu, mutta nyt alkaa näyttää aika pahalta. Pari päivää sitten tilanne oli vielä ihan kohtuullinen, mutta nyt kun tuo sopimus ei mahdu enään kattoon niin tilanne onkin hiukan kinkkisempi.

Kyllä tässä on kielämättä aineksia ottaa hyvä startti kauden 2023/2024 paras GM äänestykseen...
 
Suosikkijoukkue
Senators,Kärpät. #Chabot,ek65,West Ham.
Debrincat hässäkkä saatiin päätökseen ja nyt voidaan siirtyä eteenpäin. Onnea ja menestystä uuteen joukkueeseen ja älä kompastu kynnykseen ulos mennessä. Vastine kaupasta oli ihan ok ja yllätti positiivisesti kun Kubalikin tilastoja katseli että kaveri on ihan legiti hyökkääjä. Ottawahan ei nyt tarvitse apuja maalien teossa,kun Norris palaa ens kaudella niin hän kyllä korvaa debrincatin maalimäärän. Batherson on saanu treenata koko kesän terveenä,viime kesänä oli nilkka ongelma. Eli nyt odottasin Dorionilta jotain liikkeitä alempiin ketjuihin että saatais leveyttä joukkueeseen. Esim,joku Nick Paul tyyppinen joka osaa puolustaa,joka vois hyppiä kakkos ja kolmosketjun välillä. Kuhan nyt vaan ei sitä Tarasenkoa hommais jotenki en lämpene yhtään sille ajatukselle. Tämä joukkue ei nyt kaipaa mitään sniperi tyylistä,meillä on jo Timmy ja Norris jotka molemmat voi tehdä 40 maalia kaudessa.
 

Hendo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Senators
Samaa mieltä. Rumasti tuli takkiin DeBrincatin kanssa, mutta otettiin se, mikä oli otettavissa. Eteenpäin.

Yhtä laituria itsekin kaipaisin vielä, joka pystyisi taustalta vähän tehoja tekemään. Tarasenko on houkutteleva nimi, mutta Tatar olisi varmaan Senatorsille parhaiten sopiva palanen jäljellä olevista palasista. Viitisen miljoonaa on tilaa, johon pitäisi saada Pinto ja laituri hankittua. Murrayn mahdollinen ulososto voisi tuoda apuja tähän.

Tkachuk - Stützle - Giroux
Kubalik - Norris - Batherson
Greig - Pinto - X
Kelly - Kastelic - Joseph
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös