Ilmoitukset

Nimimerkki Pordinard on passitettu kuukaudeksi pelikieltoon Liigan kurinpitopäätökset -ketjun viestistä, joka oli hyvän täysin hyvän maun vastainen henkilökohtainen hyökkäys. Myös nimimerkin aiempi rikehistoria vastaavista teoista vaikutti pelikiellon pituuteen.

Sulje ilmoitus

Nimimerkki Eric Rooslind on viime aikoina kirjoittanut vinon nipun turhia ja provosoivia viestejä, joten passitimme hänet viikon ajaksi jäähyboksiin rauhoittumaan.

Sulje ilmoitus

Nimimerkki Kärppäri on saanut viikon pelikiellon sisällöttömästä ja asiattomasta viestistään Kärpät-HIFK -sarjan ketjussa.

Nimimerkin Koffari viestien taso ei noussut jo annetun huomautuksen jälkeenkään, joten hänen kirjoitusoikeutensa palstalle on poistettu.

Nimimerkki Samart on passitettu viikon pelikieltoon HIFK-osioon kirjoitetusta henkilökohtaisesta hyökkäyksestä.

Sulje ilmoitus

Onko Samu Kuitunen jo näyttänyt kykynsä?

Viestiketju osiossa 'Kiekko-Vantaa' , aloittajana XXLshirt#3, 19.11.2010 klo 22.04.

 1. XXLshirt#3 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Drumheller Miners
  Tuolla rosterilla, mikä Kuitusella on tällä kaudella ollut käytössään, ei sijoitus SAA olla kuin 1-3. Mistä KiValle uusi valkku? Tikkurilan torikahvilassa taitaa aamuisin kokoontua "ukkoparlamentti", joista kukaan ei onnistuisi tehtävässä huonommin. Vakavasti puhuttuna, HIFK - Jokerit liigakavereilla höystetyn Mestisjengin, unohtamatta taitavia "omia", taakse on varmasti tulossa monta nälkäistä kaveria, joilla on näyttöhaluja. Riski huonommasta on lähes olematon ja toisaalta "sankarinviitta" on helposti harteilla.
   
 2. ahal Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  SaiPa
  Tähän tekisi mieli vastata lyhyesti ja ytimekkäästi, että on. Monestakin syystä. Tosin jäähallin portsarina olo heiluriovissa ei ole kadehdittava rooli. Mutta luulisi, että koutsilla olisi eväitä ajaa jotain omia juttujakin, edes peruspelitapa äijille, joista valtaosa sentään on jäällä päivästä toiseen. Mutta eivätpä ne näy pelaamisessa mitenkään. Siksi ketjusta ei tulle pitkää. Saa nähdä, miten käy valkun ja joukkueen.
   
 3. Trifolium Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kiekko-Vantaa, Tappara.
  Samu Kuitunen...?

  Siis pelihän on ihan hirveätä räpellystä. Ei minkäänlaista ideaa suurinosa pelistä, muutamat hajavaihdot voi mennä putkeen. Jos tulee maalipaikka, se tulee vähän säkällä. Tänään Hokki pelissä oli kuvaavaa se, että kun ykköskenttä tuli kentälle, ne sopi omat kuvionsa siellä kentällä (eikä muuten onnistunut). Jatkuvasti. Eikös se olisi valmentajan homma kertoa niille pelaajille miten pelataan, olkoonkin että kyseessä on kokeneet pelaajat.

  Tapahtumiin reagointi pelin aikana on olematonta. Harjoitukset on kuulemma päämäärätöntä surffailua. (Jos mä saisin päättää, pelaajat laitettaisiin vaikka hinkkaamaan vuoden loppuun asti syöttötreeniä, että ne saisi enmmän kuin viidesosan syötöistä perille oman kaverin lapaan).

  Mikä on ollut Kuitusen rooli pelaajavalintoihin? Nuoret kaverit muualle (Jeskanen, Mustaniemi, Siren, Voutilainen ja lista ei ollut tässä...), tilalle Mäkiaho, Porthen, Sinisalo, Lostedt... nuorilla oli ja on virtaa pelata joukkueen eteen. Kuvaavaa on mielestäni se, että neloskenttä (tänään Pehkonen-Mustaniemi-Rinne) pelaa oikeasti tsempillä ja saa sitä kautta aikaiseksi. (okei, Mäkiaho ja Porthen tsemppaa joskus, ehkä ne luulee että joku kriisi-liigaseura tekisi niiden kanssa sopparin). Jos kuitusella on ollut tähän jotain sanottavaa, niin eipä se ainakaan ole mielestäni asiassa loistanut. Vai onko Kuitunen pelkkä ilmalan/nordiksen sätkynukke? Totta kai täytyy tiedostaa se asia, että KiVa on tämän kauden (ja ehkä seuraavatkin) riippuvainen lainapelaajista. Se vaan on niin. Mutta se ei tarkoita sitä, että osa omista potkitaan pois sellaisten surffareiden tieltä, jotka eivät ole lainoja.

  Eräs tuttuni kertoi, että kun Kuitunen valittiin salibandy maajoukkueen peluuttajaksi, vahvuutena pidettiin nimenomaan taktista osaamista. No nyt jääkiekon parissa siitä ei ole tietoakaan. Vai onko kysymys siitä, että Kuitunen yrittää jotain liian monimutkaista käytössään olevilla pelaajilla? Eikö silloin pitäisi yksinkertaistaa? Mikä tahansa muutos olisi tällä hetkellä vain parempaan päin.
   
 4. Hanson Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK, alasarjat.
  Onhan Kuitusella käytynä kaikenmaailman kursseja ja koulutuksia, mutta kun se ei aina riitä : kaikista teoreetikoista ei tule koskaan käytännön ammattilaisia, niin tässäkin tapauksessa. Kun ei niin ei !
   
 5. Lohipoika Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  (itsenäinen) K-Vantaa
  Kiekko-Vantaa tarvitsee uuden valmentajan. Kokoonpano on nimikova, mutta sarjasijoitus on kymmenes. Tämä ei käy järkiinsä. Ensin heitettiin viimekauden runkopelaajat ja omat kasvatit muualle ja nyt tilalle on hankittu liigapaikkaa kyttääviä pappoja. Yhdeksästä viime ottelusta on tullut seitsemän suoraa tappiota. Ainoat voitot ovat U20 ja hyvin flunssainen HeKi. Näin ei voi jatkua! Ketä on valmentajista vapaana ja keihin on varaa? Yksi mieleen tulevista on viime kaudella Kiekko-Vantaan B-junioreita valmentanut ja sensaatiomaisesti pudotuspeleihin asti johdattanut Janne "Peltsi" Pelkonen. Entä TuusKissa valmentava Pekka Siikala? Tami? Jonkun on muututtava ja se on valmentaja!
   
 6. Lainaus:
  Meinaatko, että Kuitunen on vastuussa pelaajaruljanssista?
  Mestiksen sivujen mukaan K-Vantaalla valmentaja- ja johtokulut ovat 20 000 euroa ja ovat Mestiksen pienimmät. Tuohon summaan tuskin sopii Tamminen tai kukaan muukaan, joka ei ole valmis tekemään hommaa puhtaasti harrastuspohjalta.
  Kuitusella on pitkä kokemus valmentamisesta ja olisi järjenvastaista lähteä vaihtamaan hänen tilalleen jotain Suomi-sarja koutseja vain vaihtamisen vuoksi.
   
 7. Lohipoika Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  (itsenäinen) K-Vantaa
  Lainaus:
  Enemmänkin meinaan sitä, että pelaajaruljanssista huolimatta tuollaisella kokoonpanolla pitäisi olla korkeammalla. Sitä paitsi Jokerit ja HIFK maksavat Kuitusen palkan, joten tuskinpa tällä kaudella Vantaalla nähdään valmentajavaihdosta.
   
 8. XXLshirt#3 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Drumheller Miners
  Lainaus:
  Siis hetkinen, meinaatko sinä, ettei päävalmentaja voi vaikuttaa joukkueensa kokoonpanoon? Kenelläkään toisella mestisvalmentajalla ei ole noin laajaa ja laadukasta materiaalia käytössään. Sitäpaitsi useat pelaajat ovat pelanneet jengissä jo yli 30 (/36) matsia, jopa liigamiehet. Tämä jatkuvaa "pelaajaruljanssin" taakse vetäytyminen alkaa olla vanha vitsi, sehän on osaavalle suuri mahdollisuus. Luulisi, että pitkästä kokemuksesta olisi jotain hyötyä, mutta eipä näytä olevan. Kuinkahan paljon alempana Lohet olisivat, jos heillä ei olisi valkkua lainkaan? Entäpä kuka hyvänsä valkku? Tai joku nuori innokas, voiko onnistua huonommin?
   
 9. TKR-69 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kiekko-Vantaa
  Joo, ei pelaajaruljanssin taakse voi piiloutua. Itse jopa treenejä katsomassa käyneenä, voin sanoa, että Kuitusen aika on ohi. Ei mitään annettavaa. Turussakin eilen hyvä ja nimekäs joukkue, jonka olisi pitänyt viedä Tutoa mennen tullen. Itse en keksi muuta kuin, että tähän alavireisyyteen on vain yksi syyllinen, Kuitunen.
   
 10. Lainaus:
  Korviaan myöten veloissa olevan seuran pitää olla hyvin nöyrä ja K-Vantaan tapauksessa se tarkoittaa, että peluutetaan liigalainoja, milloin ketäkin.
  Tämä vaikuttaa suoraan sitoutumiseen sekä pelitavan sisäänajamisen vaikeuteen.
  Se, mitä olen muutaman ottelun tällä kaudella nähnyt (pääasiassa maikkarilla ja paikan päällä pari), että Vantaan ensisijainen ongelma on kuitenkin suorittamisen laadussa. Parin metrin syötöt menevät puoli metriä tai metrin ohi.
  Tilanteessa, jossa organisaation pitää elää vähäisillä menoilla, Kuitunen on hyvä vaihtoehto valmentajaksi. Sinä päivänä, kun Vantaa voi taas tosissaan panostaa menestymiseen, voi harkita jotain toista vaihtoehtoa.
   
 11. ahal Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  SaiPa
  Lainaus:
  Näin se on nähtävä. "Sen lauluja laulat, kenen leipää syöt", sanoo vanha sananlasku. Itsekin olen mr K:ta kritisoinut talven mittaan ja odottanut häneltä enemmän, mutta hieman on vedettävä sanoja takaisin. Nykytilanne ei tyydytä pääkoutsiakaan, ja se tulee silloin tällöin ilmi lausuntojen ohessa, yleensä rivien välistä.

  Mutta tämän aamun Hesarissa oli luettavissa myös suoraa puhetta: "Kuuluu toimenkuvaamme kehittää Helsingin liigaseurojen pelaajia", Kuitunen hymähtää. Ja eilen noita kehitettäviä oli mukana taas kiitettävästi. Lausunnon voi tulkita niinkin, että K kehittäisi mielellään myös nuoria, K-Vantaan omia pelaajia. Saattaa hyvin olla, että nykytilanteessa K on yksi harvoista valmentajista, jotka onnistuvat jotenkin toimimaan perin vaikeassa tilanteessa.
   
 12. TKR-69 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kiekko-Vantaa
  Olen taas täysin eri mieltä Kuitusesta. Kyllä sillä oli sellainen Dream team eilen että tulos olisi pitänyt olla ihan muuta. Eilen puoltoista erää oli ihan halutonta pelailua ja sellainen tappamisen meininki puuttui(eikä Kuitunen reakoinut asiaan). Loppua kohden sitten oli vähän yritystä. Kuitusen treenit on mitä on, joka näkyy sitten peleissä. Penkin takana Kuitunen ei juuri pukahda, vaikka joskus pitäisi vähän ääntäkin nostaa. Tiedän että tämä Jullien ja Narrien yhteistyö ei ole alkuunkaan sitä mitä sen piti olla. Kun Vantaalta ei laiteta hanttiin, niin nämä liigajoukkueet käyttää Lohea kylmästi hyväksi. Eilenkin oli kolme ketjua (Pehkonen-Porthen-Mäkiaho, Vauhkonen-Pallassalo-Juntunen, Poutanen-Helenius-Pitkänen), jotka on pelannut lähes koko kauden yhdessä, niin kysymys kuuluu, mitenkä niin ne ei voi harjoitella kuvioita ja tunne toisiaan?? Olen aikasemminkin sanonut, että pelaajaruljanssi on vain tekosyy. D-Team, Leki, Heki... Joukkueita, joissa juoksee lähes yhtä paljon ukkoja liigasta, mutta peli tuntuu luistavan. Miettikääpä sitä.
   
 13. ahal Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  SaiPa
  Lainaus:
  Minä taas olen paljolti samaa mieltä kanssasi K:sta, mutta toin vain esille sen perin hankalan roolin, missä herra joutuu toimimaan. HIFK ja Jokerit sanelee pitkälti toimintaehdot, eikä K-V:sta löydy vastaansanojaa. Ei ole kanttia vallitsevassa tilanteessa. Mutta aika lailla enemmän saisi silti intohimoa valmentajalta hommaan löytyä. Jos ei harkoissakaan vaadita kummoisia, ei niitä pelistäkään sovi odottaa. Siinä olen samaa mieltä. Toivotaan, että valkku vaihtuisi ensi kaudeksi, mutta mitään Jortikkaa en penkin taakse halua.
   
 14. Lohipoika Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  (itsenäinen) K-Vantaa
  Kolme ottelua takana, kasassa yksi piste ja jumbona ollaan. Otsikon kysymys on siis taas ajankohtainen.

  Huolestuttavinta tällä hetkellä on se, että liigalainarumba alkaa pikku hiljaa muistuttamaan viime kauden meininkiä, vaikka seuran suunnalta on toista vakuuteltu. Esimerkiksi juuri tämän päivän Vantaan Sanomien jutussa Kuitunen vakuuttaa, että "viime vuonna omat ehtomme olivat kapeammat paljolti taloudellisista syistä. Tarjoamme edelleen peliaikaa yhteistyöseurojemme pelaajille, mutta nyt urheilullisuus ja omat tarpeemme ovat tärkeämpiä." Tämänpäiväiseen LeKi-matsiin tuli taas kaksi lisälainaa ja omista Salmela, Poutanen ja Perttilä saivat katsomokomennuksen. Missä ovat ne omat tarpeet? Kauttokaan ei ole vielä päässyt kentälle. Lainoista huolimatta taas tuli tappio, joten eivät ne liigamiehet ainakaan autuaaksi tee.

  Nyt jumalauta ryhtiä siihen touhuun! Liigajengeille selkeä viesti, että vähemmän on paremmin tai sitten sellaista miestä penkin taakse, jolla on pokkaa sanoa "ei" hesalaisille ja kehittää nimenomaan vantaalaista kiekkoa. Tällainen meno ei ainostaan tuo tappiosarakkeeseen täytettä vaan se myös karkottaa ne viimeisetkin seuran omat fanit. Parinkymmenen kilometrin säteellä on kolme liigajengiä. Valtille tullaan katsomaan nimenomaan vantaalaista joukkuetta eikä mitään helsinkiläisten junnujen kunnon ylläpitämispelejä. Jos nyt jumalauta jossain Vaasan kaltaisessa periferiassa pystytään kasaaman talouteen nähden edullinen joukkue käytännössä ilman ainuttakaan liigalainaa ja vielä voittamaan Mestis, miksi ei täällä? Mikä on ongelmana?

  Nyt muutosta siihen touhuun!
   
 15. XXLshirt#3 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Drumheller Miners
  Viisi matsia takana, yksi bojo taskussa ja jengi hännänhuippuna. Pelaajia on vaihtunut viime kaudelta. Alkaneellakin kaudella ollut käytössä yksi mestiksen parhaista rostereista. Vaihtuvuus kohtalaista, ei kohtuutonta. Kymmenen pelaajaa on ollut kaikissa viidessä matsissa mukana, viisi ollut neljässä. On se valmennuksen onni, ettei "lainoja" tule sentään NHL:stä tai KHL:stä. Kuinkahan huonosti silloin mahtaisikaan mennä? Summa summarum, onkohan ketjun otsikko sittenkin aiheellinen?
   
 16. Pelicans81 Jäsen

  Lainaus:
  Aika pahasti särähti korvaan tämä lause. En tiedä millainen kiekkoseuraaja olet, mutta onhan tuo ihan paska puhetta, että Vantaalla on käytössä yksi parhaista rostereista. Muutama liigajunnuko sen tekee? Mitkä ovat niitä huippuja sitten tuolta joukkueesta? Jotkun Niko Piipariset ja Ruutut ovat aika kevyttä tavaraa. Vaikka noita liigapelaajia pyöriikin Vantaalla kun hyttysiä, niin mestiksestä löytyy ainakin 8 seuraa millä on kovemmat rosterit.
   
 17. karate Mauri Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Karsinnat, tappelut, JoKP ja Solmu Salminen
  Lainaus:
  Joo ei todellakaan ole millään muotoa. Ihan oikeasti.

  Johan joukkue on kaikissa ennakkokaavailuissakin ollut häntäpään tietymillä. Mitenkään kamalasti joukkue ei ole alisuorittanut. Vähän ehkä. Mutta vaikea tuosta tuollaisesta rumbasta on jalostaa mitään joukkuetta muutenkaan.
   
 18. Hanson Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK, alasarjat.
  Lainaus:
  Vantaalla on teoriassa vahva joukkue, mutta pelkät nimet eivät kerro totuutta ; mitenkä mahtaa olla yhteisten harjoitusten laita ? Nämä lainapelaajat eivät kuulemma käy kovin usein Tikkurilan treeneissä, vaan kurvailevat etupäässä Nordiksella ja Narrilassa, eli omissa treeneissään (?). Kun tällaiset jampat sitten tulevat matsiin, kuka mistäkin, niin en edes minä saisi heitä pelaamaan joukkueena, saatika Samu K., joka voisi siirtyä omalle alalleen jumppamaikaksi johonkin kouluun - riittävän kauas pääkaupunkiseudun jääkiekkoseuroista.
   
 19. XXLshirt#3 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Drumheller Miners
  Lainaus:
  Joo, myönnetään, olen ollut huono seuraaja. Vilkaisin mestiksen rosterit hiukan hätäisesti. Tuota kahdeksaa en silti allekirjoita, mutta muotoilen lauseen: KiValla ei suinkaan ole likimainkaan porukan huonoin rosteri, joka sitäpaitsi on paljolti myös makuasia. Vaan eipä tuolla liigan puolellakaan näy rosterit olevan ainoita tekijöitä sarjatilanteeseen; tällä hetkellä Ässät 1. Pelsut 4. Mitä valmennukseen tulee, pysyn kannassani.
   
 20. Pelicans81 Jäsen

  Lainaus:
  Makuasia tai ei niin kenellä on sinun mielestäsi huonompi rosteri kun Vantaalla? Minä löydän yhden porukan, Jyp-Akatemian.

  Kuitusesta on paha sanoa mitään kun en valmentajana juurikaan tunne, mutta minulle on jäänyt sellainen joojoo miehen kuva kaverista. Jotenkin kaikista kommenteista ja lausunnoista puhkuu sellanen leipiintyminen. Kiinnostaako sitä miestä oikeasti valmentaminen vai onko hän vaan nostamassa liksaa, kun ei muutakaan duunia ole?
   
 21. Hanson Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK, alasarjat.
  Nimimerkki XXLshirt#3 on joutunut pienehkön "ryöpytyksen" kohteeksi (Pelicans81 ja karate Mauri), kun mainitsi, että Kiekko-Vantaalla on yksi Mestiksen parhaista rostereista.
  Ymmärrän täysin XXL:n näkemyksen, sillä kun katsoo KiVan listoilla olevia nimiä, niin ei voi muuta kun yhtyä XXL:n mielipiteeseen "Mestiksen nimekkäimmästä rosterista" - se on sitten eri asia ketkä kulloinkin pelaavat, mutta uskon useankin ihmisen perustavan mielipiteensä olemassaolevaan nimilistaan varsinkin, jos ei kovin paljoa seuraa Mestistä.

  - Kiekko-Vantaan pelaajistossa on 13 liigapelaajaa, joista osa tuoreita Suomenmestareita, joilla on kokemusta SM-liigasta yht. yli 1300 SM-liigaottelun verran !
  - Liigajoukkueiden mukana ET-otteluita on 15-17 pelaajalla.
  - Eri ikäluokkien maajoukkueissa on esiintynyt toistakymmentä pelaajaa.
  - NHL varauksiakin on muutamalla pelaajalla (ainakin kolmella)
  - Suuri osa liigakokemusta omaavista pelaajista on nuoria tulevaisuuden nimiä. Lisäksi rosterissa on lähellä SM-liigaa olevia nuoria, joille paikka edustusjoukkueessa (Jokerit,HIFK) auennee lähiaikoina, tai ainakin lähivuosina.

  Kun "ulkopuolinen" katsoo kyseistä listaa pelkkinä niminä, niin ilman muuta käsitys joukkueesta on juuri samanlainen kuin XXL:llä. Voikin kysyä kysyä, mikä joukkue pystyy esittämään samanlaiset taustat omaavan rosterin ? Tuskinpa kovin moni - jos yksikään.

  Rosteritiedot tarkistin Eliteprospectsin sivuilta.
   
  Viimeksi muokattu: 30.09.2011 klo 21.54
 22. Hanson Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK, alasarjat.
  Mikä on Kuitusen asema nyt kun/jos Summanen päättää viihtyä pidempään Vantaalla ? Onko SK ikäänkuin oppipoikana vai tasavertaisena valmentajana ? Jos joukkue tämän (Summasen tulon) seurauksena alkaakin menestyä, niin tilanne on varsin nolo tähänastiselle valmennusporukalle ja tämän osion otsikko on edelleen ajankohtainen.