On aika oluen

  • 578 584
  • 3 618

Tikiti

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät, Professori Aho, Dortmund ja Arsenal
Saahan noita tilattua kotiovelle tai lähipostiinkin, ei tarvitse Viroon asti lähteä.
Beerdomen ja hoptimaalin kautta on tullut tilattua, mutta saisikohan noita jotenkin suoraan panimolta? Pohjala ei ainakaan toimita Suomeen, mutta olen kuullut että Tankerilta esimerkiksi onnistuu virolaisen postin kautta jos järjestää itse kuljetuksen.
 

Köpi

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, Buffalo Sabres, Green Bay Packers
Beerdomen ja hoptimaalin kautta on tullut tilattua, mutta saisikohan noita jotenkin suoraan panimolta? Pohjala ei ainakaan toimita Suomeen, mutta olen kuullut että Tankerilta esimerkiksi onnistuu virolaisen postin kautta jos järjestää itse kuljetuksen.

Laitoin sulle yv:tä tän suhteen.
 

sampio

Jäsen
Suosikkijoukkue
Menestyvin, sympatiat muille hyville.
Vähän kävi perkules, kun tänään loman lopetukseksi oli tarkoitus korkata impukka. Joulun alla oli kaikenlaista ja joulun jälkeenkin vielä jotain, mutta lopulta imperial stouteja ei olekaan enää kuin vuosikerta-Buxton ja Hiiden ba Ikiiurso, molemmat tarkoitus korkata vasta joskus. Se on niin, että hyllyssä pitäisi olla muutama Põhjala Öö aina vartomassa akuuttia stout-tunnelmointia. Nyt tyydyn siis johonkin pale aleen tai lageriin.

Niin, ja samaa mieltä kuin edellä, eli Imperial Stoutit ovat se kuninkuusluokka omaankin makuuni varsinkin syksyllä ja talvella. Jotenkin vain helvetin hienoa siemailla jotain 10+ pinnaista mustaa kultaa kaatosateella, ensipakkasilla tai sydäntalven hankien keskellä. Vähän melankolista death metalia taustalle, valoja vähiin ja mielellään jos vielä kynttilän siihen viereen... Excuse me while I kill myself.

Mutta joo, täytyy käydä täydentämässä valikoimia taasen. Tuo mainittu Põhjala Öö on aina saatavilla olevista se oma lempparini, ja Virosta tulee muutenkin tälle saralle erinomaisia tuotoksia. Omnipollolla ja Mikkelerillä myös, kuten edellä tulikin jo esille. Oma paikallispanimomme UG tekee myös oikein kelpoisia, kuten Pohjoisen Jättiläinen ja Divisive Dessert, tosin nämä taisivat olla jotain yhteistyötuotoksia. Ja toki Hiisi panimon Ikutursot ja Ikiiursot sekä Plevnan Siperia pitää nostaa tähän hyvinä tuotteina. Hiisi on mulle kuitenkin enemmän erinomainen yleispanimo kuin profillitunut niinkään imppuihin.
 

Sistis

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
Vähän kävi perkules, kun tänään loman lopetukseksi oli tarkoitus korkata impukka. Joulun alla oli kaikenlaista ja joulun jälkeenkin vielä jotain, mutta lopulta imperial stouteja ei olekaan enää kuin vuosikerta-Buxton ja Hiiden ba Ikiiurso, molemmat tarkoitus korkata vasta joskus. Se on niin, että hyllyssä pitäisi olla muutama Põhjala Öö aina vartomassa akuuttia stout-tunnelmointia. Nyt tyydyn siis johonkin pale aleen tai lageriin.

Niin, ja samaa mieltä kuin edellä, eli Imperial Stoutit ovat se kuninkuusluokka omaankin makuuni varsinkin syksyllä ja talvella. Jotenkin vain helvetin hienoa siemailla jotain 10+ pinnaista mustaa kultaa kaatosateella, ensipakkasilla tai sydäntalven hankien keskellä. Vähän melankolista death metalia taustalle, valoja vähiin ja mielellään jos vielä kynttilän siihen viereen... Excuse me while I kill myself.

Mutta joo, täytyy käydä täydentämässä valikoimia taasen. Tuo mainittu Põhjala Öö on aina saatavilla olevista se oma lempparini, ja Virosta tulee muutenkin tälle saralle erinomaisia tuotoksia. Omnipollolla ja Mikkelerillä myös, kuten edellä tulikin jo esille. Oma paikallispanimomme UG tekee myös oikein kelpoisia, kuten Pohjoisen Jättiläinen ja Divisive Dessert, tosin nämä taisivat olla jotain yhteistyötuotoksia. Ja toki Hiisi panimon Ikutursot ja Ikiiursot sekä Plevnan Siperia pitää nostaa tähän hyvinä tuotteina. Hiisi on mulle kuitenkin enemmän erinomainen yleispanimo kuin profillitunut niinkään imppuihin.

Hyvin samanlaisia ajatuksia täällä, pienillä vivahde-eroilla. Minä vaihtaisin death metalin johonkin psykedeliseen progeen tai fuusiojazziin, mutta se on ehkä toisen ketjun asiaa. Allekirjoitan tuon, että imperial stoutit ovat se kuninkuusluokka, ja ja marraskuun pimeydestä jotain hyvää hakee, niin se on juurikin imperial stout -kauden alku. Noille otollinen aika on juurikin marraskuusta maaliskuulle. Kevään tultua noita ei oikein edes tee mieli.

Põhjala osaa nuo. Etenkin tuo BA Cellar Series on huikeaa tykitystä. Kuitenkin sieltä löytynyt Barley Wine räjäytti potin. Kyseessä on siis Odravein Bourbon BA. Se on paras juomani olut, eli kovin - ikinä - missään. Toinen imperial stoutit hallitseva panimo on tanskalainen Amager.

Oma imperial stoutien top-9:ni Untappd:n perusteella (järjestys satunnainen). Piti laittaa ensin top-5, mutta noita olikin useampikin samalla arvosanalla.

1. Amager: Pride
2. CoolHead: Bourbon Mornings
3. Amager: La Santa Muerte
4. Põhjala: Loits (Cellar Series)
5. Alesmith: Speedway Stout
6. Põhjala: Talveöö (Cellar Series)
7. Fuller's: Imperial Stout
8. Founders: Kentucky Breakfast Stout
9. Pühaste: Tumeaine Port Whiskey BA

Edit: Autocorrect
 
Viimeksi muokattu:

McTorso

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Vähän kävi perkules, kun tänään loman lopetukseksi oli tarkoitus korkata impukka. Joulun alla oli kaikenlaista ja joulun jälkeenkin vielä jotain, mutta lopulta imperial stouteja ei olekaan enää kuin vuosikerta-Buxton ja Hiiden ba Ikiiurso, molemmat tarkoitus korkata vasta joskus. Se on niin, että hyllyssä pitäisi olla muutama Põhjala Öö aina vartomassa akuuttia stout-tunnelmointia. Nyt tyydyn siis johonkin pale aleen tai lageriin.
No harmi, ettet päässyt imperial stout tunnelmaan tänään. Minusta tuo barrel aged Ikiiurso ei kuitenkaan ole sellainen, jota tarvitsee erityisesti säästä. Kelpo imperial stout, ei sen kummempaa. Juo pois vaan! Mikä säästettävä Buxton kyseessä?
Niin, ja samaa mieltä kuin edellä, eli Imperial Stoutit ovat se kuninkuusluokka omaankin makuuni varsinkin syksyllä ja talvella. Jotenkin vain helvetin hienoa siemailla jotain 10+ pinnaista mustaa kultaa kaatosateella, ensipakkasilla tai sydäntalven hankien keskellä. Vähän melankolista death metalia taustalle, valoja vähiin ja mielellään jos vielä kynttilän siihen viereen... Excuse me while I kill myself.
Olen siinä onnellisessa asemassa, että veljeni on hurahtanut imperial stout maailmaan siinä missä minäkin. Jaettu ilo on paras ilo. Näin pääsee myös maistelemaan enemmän uusia makuja. Mutta joo, uskomattoman syviä, sakeita, moniulotteisia ja hienoja makuja pääsee maistamaan, kun tutustuu enemmän imperial stouttien maailmaan.
Mutta joo, täytyy käydä täydentämässä valikoimia taasen. Tuo mainittu Põhjala Öö on aina saatavilla olevista se oma lempparini, ja Virosta tulee muutenkin tälle saralle erinomaisia tuotoksia.
Põhjala ei ole minun suosikkeja, vaikka heidän runsaassa tuotannostaan hyvääkin on osunut kohdalle. Yleisilmeeltään heidän imperial stoutit ovat usein minulle liian makeita ja joissakin tapauksissa on ollut viinan makuinen jälkimaku. Pühaste mielestäni Viron ykköspanimo imperial stoutien suhteen.
 

sampio

Jäsen
Suosikkijoukkue
Menestyvin, sympatiat muille hyville.
No harmi, ettet päässyt imperial stout tunnelmaan tänään. Minusta tuo barrel aged Ikiiurso ei kuitenkaan ole sellainen, jota tarvitsee erityisesti säästä. Kelpo imperial stout, ei sen kummempaa. Juo pois vaan! Mikä säästettävä Buxton kyseessä?
Single barrel Rain Shadow '19, ei sen kummempi, mutta en viitsinyt arkea vasten juoda. Säästän johonkin pakkasiltaan viikonloppua vasten.

Ikiiursoa haluan ikäännyttää hiukan, ihan tuore erä kyseessä viime syksyltä. Olikohan se @Anselm Raato joka asiasta mainitsi taannoin? Pahoittelut, jos osui muistikuva pieleen.
 

mice

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Flames, Juventus, Parma
Põhjala ei ole minun suosikkeja, vaikka heidän runsaassa tuotannostaan hyvääkin on osunut kohdalle. Yleisilmeeltään heidän imperial stoutit ovat usein minulle liian makeita ja joissakin tapauksissa on ollut viinan makuinen jälkimaku. Pühaste mielestäni Viron ykköspanimo imperial stoutien suhteen.
Põhjalalta itse asiassa tuli maistettua vuodenvaihteessa tuo Pime Öö Hazelnut ja se oli nimenomaan liian makea ja viinainen. Muutoin panimo on ihan kärkeä noissa IS:ssä.

Kotimaisista vielä mainitsemattomista Tuju tekee myös aikaa kovaa jälkeä, varsinkin noissa ei niin makeissa Imperial Stouteissa.
 

Sistis

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
Põhjalalta itse asiassa tuli maistettua vuodenvaihteessa tuo Pime Öö Hazelnut ja se oli nimenomaan liian makea ja viinainen. Muutoin panimo on ihan kärkeä noissa IS:ssä.

En itsekään ihan täysin syttynyt tuohon. Oli panimon muihin tuotteisiin verrattuna selvästi heikompi tekele - mikä sekin toki tarkoittaa ihan oivaa olutta.
 

Anselm Raato

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ajetaan Valtralla, Seattle Kraken
Single barrel Rain Shadow '19, ei sen kummempi, mutta en viitsinyt arkea vasten juoda. Säästän johonkin pakkasiltaan viikonloppua vasten.

Ikiiursoa haluan ikäännyttää hiukan, ihan tuore erä kyseessä viime syksyltä. Olikohan se @Anselm Raato joka asiasta mainitsi taannoin? Pahoittelut, jos osui muistikuva pieleen.
Saatoin hyvinkin olla. Panimolla ollaan huomattu, että noin 4v on se ehdottomasti paras aika mitä kannattaa Ikiiursoa kypsyttää. Tosin muutaman kohdalla ei ola vielä edes päästy neljään vuoteen, mutta tähän mennessä tämmöinen havainto. Monella muuten menee sekaisin nuo Iku-Tursot ja Ikiiursot ja mitkä on ba ja mitkä ei.
Iku-Turso on siis 9% imperial stout. (Suomen paras stout 2017)
Iku-Turso barrel aged on sitten tottakai tynnyrissä nukkunut kaveri. Sen erottaa Iku-Tursosta helpoiten siitä, että etiketti on "negatiivi" normaalista Tursosta. Toki siinä myös lukee Barrel Aged. Tässä BA version pullo
Ikiiurso sitten on aina tynnyrissä kypsynyt. Tai itseasiassa ei. Jos jollakin nyt vielä on jemmassa vuoden 2016 Ikiiurso, niin mahtavaa! Se oli ensimmäinen Urson versio, eikä tynnyriin koskaan päätynyt. Ikiiurso (Suomen paras stout 2018-2021) sitten taas on elänyt vuotuisia versioita.
2017 oli Oloroso tynnyri, 2018 Heaven Hill bourbon, 2019 Jack Daniels, 2020 Islay (Kahden eri Islayalueen tislaamon tynnyrit), 2021 Bourbon. Ikiiurso on jatkossa aina normaalisti Bourbon BA, MUTTA sen rinnalle saattaapi tulla jotain vuotuisia spessuversioita jos mielenkiintoisia tynnyreitä sattuu kohdalle.

No se meistä... Hypätään Koronan kurimuksiin. ->

Aiemmin mainittu Hopping Brewsterin lisäksi Koronaan kyykähti Kaleva Tampereelta. Pahus... Nilkko Brewing Mäntyharjussa vetelee tähän tietoon viimeisiä happikorahduksiaan. Sääli. Pien Brewpubhan meni jo Helsingissä kiinni. Panimo toki tullee jatkamaan muualla vielä, mutta monelle tuo mesta oli must käynnin arvoinen Helsingin reissuilla. Kvarken merenkurkussa suunnitteli ilmeisesti jotain joukkurahoituskampanjaa, mutta tästä nyt en löytänyt netistä lähdettä. Toivotaan jokatapauksessa että panimo kuin panimo pääsisi yli kurimuksistaan.

Lisäänpä vielä jotain:
Mulla on tuolla kaapissa pari Yellow Bellyä. Tai enää yksi, toisen join tuossa taannoin pois. Täytyy sanoa, että kyseinen olut ei kovin hyvin ikääntynyt. Maku oli pelkkää pähkinää ja se Snickerspatukan suklaisuus ja toffeisuus oli häipynyt pois. Jos jollain kaapissa kyseistä tuotetta on, niin juokaa pois. En usko että pidempi kypsytys olutta enää paremmaksi kääntää...
Mites muuten jengi: onko teillä kypsytyspulloja jemmassa?
 
Viimeksi muokattu:

Tikiti

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät, Professori Aho, Dortmund ja Arsenal
Aiemmin mainittu Hopping Brewsterin lisäksi Koronaan kyykähti Kaleva Tampereelta. Pahus... Nilkko Brewing Mäntyharjussa vetelee tähän tietoon viimeisiä happikorahduksiaan. Sääli. Pien Brewpubhan meni jo Helsingissä kiinni. Panimo toki tullee jatkamaan muualla vielä, mutta monelle tuo mesta oli must käynnin arvoinen Helsingin reissuilla. Kvarken merenkurkussa suunnitteli ilmeisesti jotain joukkurahoituskampanjaa, mutta tästä nyt en löytänyt netistä lähdettä. Toivotaan jokatapauksessa että panimo kuin panimo pääsisi yli kurimuksistaan.

Lisäänpä vielä jotain:
Mulla on tuolla kaapissa pari Yellow Bellyä. Tai enää yksi, toisen join tuossa taannoin pois. Täytyy sanoa, että kyseinen olut ei kovin hyvin ikääntynyt. Maku oli pelkkää pähkinää ja se Snickerspatukan suklaisuus ja toffeisuus oli häipynyt pois. Jos jollain kaapissa kyseistä tuotetta on, niin juokaa pois. En usko että pidempi kypsytys olutta enää paremmaksi kääntää...
Mites muuten jengi: onko teillä kypsytyspulloja jemmassa?
Sääli tosiaan tuo Pien Brewpubin kohtalo. Tuli käytyä hakemassa tuoreeltaan heidän oluita growlereissa aina kun oli vain saatavilla. Toivottavasti vielä jatkavat jossain oluen tekemistä.

Muutama pullo odottaa omia kolmekymppisiä jotka koittaa tuossa muutaman kuukauden päästä. Silloin tyhjennän kaapista parhaat.

1. Cantillon Baie D'Argousier Lambic (Suomesta kerätyt tyrnit viety Cantillonille lambicin tekoon ja sitten kuljetettu suomeen takaisin myyntiä varten)
2. 3 Fonteinen Oude kriek 16/17
3. Lervig Paragon BW 2019 & 2020
4. Pohjala Pime Öö Px (aina pitää yks Pime Öö Px olla hyllyssä) & Talveöö Rum & Bourbon BA

Pitää kylkeen tilailla vielä useampi herkullinen TIPA / DIPA / Sour.

Testasiko kukaan noita Monkisheja joita oli Drikbeeriltä tilattavissa tai Pien shopissa juotavana? Omasta ja parin kaverin mielestä oli kyllä tosi iso pettymys. 7 erilaista tuli maistettua ja ei mikään ollut mitenkään erikoinen.

https://discord.gg/gXXVakCk9b Pienen omistajan Erkki Hämeen pitämä discord yhteisö jossa keskustelua oluesta. Vapaasti liityttävissä ja sieltä oon ainakin pari harvinaisempaa olut tilaus vinkkiä tullut vastaan.
 
Viimeksi muokattu:

sampio

Jäsen
Suosikkijoukkue
Menestyvin, sympatiat muille hyville.
Missä säilötte ikäännytettäviä oluitanne? Mulla on pieni jääkaappi oluille ylipäätään, ja siellä on samalla nuo stoutit, mitä nyt jaksan säilyttää vaihtelevissa määrin. Säätö on melko kylmällä, koska peruslager on kiva vetää raikkaana, ja stoutti on helpompi ottaa lämpeämään hetkeksi kuin toisinpäin. Vaan pääasia lienee pimeä ja viileä?
 

mice

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Flames, Juventus, Parma
Missä säilötte ikäännytettäviä oluitanne? Mulla on pieni jääkaappi oluille ylipäätään, ja siellä on samalla nuo stoutit, mitä nyt jaksan säilyttää vaihtelevissa määrin. Säätö on melko kylmällä, koska peruslager on kiva vetää raikkaana, ja stoutti on helpompi ottaa lämpeämään hetkeksi kuin toisinpäin. Vaan pääasia lienee pimeä ja viileä?
Pimeä ja viileähän se on, missä näitä pitäisi säilyttää. Itsellänikin pieni jääkaappi kodinhoitohuoneessa, joka on varattu vain oluille. Ongelmana vaan se, että nuo saavat tärinää tuossa toisinaan jonkun verran, kun ihan vieressä on pyykinpesukone, joka tykkää välillä hurrata melko kovaa.
 

Arnold

Jäsen
Suosikkijoukkue
SM2013
Põhjalan Forest Seriesiin tuli tutustuttua. Komea Torm, joka on Imperial gose ja vaatimaton 8%. Mahtava hunajan aromi. Pitää tutustua Forestiin lisää, mitä pitää sisällään.
 

Liitteet

  • IMG_20220109_201731~2.jpg
    IMG_20220109_201731~2.jpg
    852 KB · kertaa luettu: 54

Anselm Raato

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ajetaan Valtralla, Seattle Kraken
Sääli tosiaan tuo Pien Brewpubin kohtalo. Tuli käytyä hakemassa tuoreeltaan heidän oluita growlereissa aina kun oli vain saatavilla. Toivottavasti vielä jatkavat jossain oluen tekemistä.
Nyt on sit ihan puhdasta persajattelua ja mutuilua ilman totuuspohjaa... Mitäpä jos panimo tulisikin Viroon ja nyt kun Pien on avaamassa myös webshoppia niin sieltä saisi jengille lähetettyä olutta kotiin. Laskin siis tässä 1+1, eli uusi panimo + webshop -> webshop ei saa lähettää suomessa, koska etämyynti = Viro. No, odotellaan odotellaan...

Jano Podcast oli tänään julkaissut YouTubeen videon, Missä ruotivat Suomen top-10 panimot 2021. Raadissa siis Pienen Erkki, Bönthöö Bönthöö Teemu, sekä olutfreelancer ja jokapaikan höylä Anikó.

Muutamia ihmetyksiä omaan silmääni siellä listalla oli. En muutenkaan osaisi laittaa kymmentä parasta panimoa Suomessa järjestykseen. Voisin nimetä muutaman panimon mitkä on top-kympissä, mutta muuten rankkaaminen on minulle toivottoman hankalaa. Tämän kolmikon lista on seuraava:
10. Paloaseman panimo 9. Fiskarsin panimo 8. Ant brew 7. Maistila
6. CoolHead 5. Salama 4. Mallassepät 3. Etko 2. Tuju 1. Olari

Semmosen havainnon tein tuossa taannoin, että olutjemmailuni kypsyttelyyn on hidastunut vuosi vuodelta. En viime vuonna tainnut ostaa muutamaa pulloa lukuunottamatta mitään tietoisesti jemmaan. Katotaan miten saan nykyistäkään varastoa tuhottua.. :) Kruunun jalokivet taitaa olla Mikkellerin Black yli kymmenen vuoden takaa ja Brewdogin Dog A vuodelta 2012. Molemmat tuhteja imp. stoutteja.

Olutfestariaikatauluja putkahtelee hissuksiin ja ainakin SOPPien osalta aikataulu on seuraavanlainen:
  • Tampere 25.5.2022 – 28.5.2022
  • Vantaa 9.6.2022 – 11.6.2022
  • Lahti 7.7.2022 – 9.7.2022
  • Helsinki 19.7.2022 – 23.7.2022 ja 26.7.2022 – 30.7.2022
  • Turku 11.8.2022 – 13.8.2022
  • Oulu 25.8.2022 – 27.8.2022​
Helsingin SOPP on vihdoin taas omalla paikallaan rautatien torilla, ei tarvi sateen sattuessa harrastaa mutajuoksua Kaisaniemen kentällä...
 
Viimeksi muokattu:

MadMike

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, HML Huskies, Fremantle Dockers, Western Force
Tämän kolmikon lista on seuraava:
10. Paloaseman panimo 9. Fiskarsin panimo 8. Ant brew 7. Maistila
6. CoolHead 5. Salama 4. Mallassepät 3. Etko 2. Tuju 1. Olari
Kun olen tämmöinen mehuipojen litkijä ja aina ei jaksa käydä hakemassa alkosta 12€ Verdantteja, niin viimeisen vuoden aikana oma top5 menee tämän listauksen kanssa aika yksiin. Järjestys päivän fiiliksen mukaan.

Nyt kuitenkin lasissa To Ølin Calamansi milkshake ipa, melkoinen sitruspommi.
 

Arnold

Jäsen
Suosikkijoukkue
SM2013
Tämän kolmikon lista on seuraava:
10. Paloaseman panimo 9. Fiskarsin panimo 8. Ant brew 7. Maistila
6. CoolHead 5. Salama 4. Mallassepät 3. Etko 2. Tuju 1. Olari


Mites oluttoverit listaavat itse? Mun makuuni:

10. Fiskars
9. Haapala
8. Panimoyhtiö X
7. Tuju
6. Orava
5. Beerhunter's
4. Malmgård
3. Mallassepät
2. ETKO
1. CoolHead
 

Tikiti

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät, Professori Aho, Dortmund ja Arsenal
10. Ant
9. Panimoyhtiö x
8. Maistila
7. Mallassepät
6. Olari
5. ETKO
4. Coolhead
3. Tuju
2. Pien (oli)
1. Salama

Mielenkiintoista nähdä missä jatkuu Pien brewingin toiminta, tuo Viro voi olla hyvä veikkaus. Somen perusteella puhuvat koko ajan lyhyestä ajasta jonka jälkeen tulee uutisia.
 

Harhasyöttö

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP sympatiat: HIFK
Coolhead on itselleni kyllä suomalaisista ykkönen, mut pakko myöntää, että jäävät kyllä Soureissa ruotsalaisten, venäläisten ja etenkin jenkkipanimojen jalkoihin tosi pahasti!

Nyt on kyllä viimeaikoina suunta ollut oikea ja ero on hieman kaventunut. Toi uusin Salmiac Licorice Blackcurrant sour oli jo todella hyvä!!

Itsehän oon ihminen, joka on vihannut aina oluita ja humala on yks epämiellyttävimmistä mauista mitä tiedän. Soureja silti rakastan, kun ei ne miltään perinteiseltä oluelta maistu. Ovat parhaimillaan kyllä ihan mielettömiä smoothie hedelmä/marjapommeja.
 

Sistis

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
Todella hankala pistää näitä paremmuusjärjestykseen. Jos pidän ehtona sitä, että olen juonut panimolta vähintään muutamaa eri olutta, niin järjestys on todennäköisesti seuraava:

Mallassepät on selkeä ykkönen. Sieltä on tullut paljon hyviä ja muutamia oikein laadukkaita vastaan, mutta ei yhtään todellista riman alitusta.

1. Mallassepät
2. CoolHead
3. Etko
4. Fat Lizard
5. Hiisi
6. Beer Hunters
7. Koskipanimo (Plevna)
8. Maistila
9. Sonnisaari
10. RPS
 

mice

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Flames, Juventus, Parma
Vaikea on kotimaisia panimoita laittaa minkäänlaiseen järjestykseen, mutta kun asioita on aina kiva listailla, niin kokeillaan.

Tuju on melko selkeä ykkönen. Huikeaa tuotantoa kaikkinensa, niin maitokauppavahvuisissa kuin stydimmissäkin, samoin niin mehuipoissa kuin Imperial Stouteissa ja lisäksi panimo hallitsee Suomen kamaralla suvereenisti erilaiset tynnyrikypsytetyt kokeilevammat tyylit!

Palomaseman panimo on parantanut huikeasti omistajanvaihdon myötä. Alkuvuosien tuotokset olivat aika lailla rimanalituksia kaikki, mutta nyt tekeminen on kauttaaltaan varsin laadukasta. Takatalo & Tompuri taas tekee perinteisiä tyylejä omasta viljasta laadukkaasti ja virheettömästi. Siellä ei ole lähdetty tälle TRIPLEDOUBLEDIPA-hässäkkälinjalle mukaan ollenkaan.

1. Tuju
2. Salama
3. Koskipanimo (Plevna)
4. Olari
5. Paloaseman panimo
6. Fat Lizard
7. Malmgårdin panimo
8. Takatalo & Tompuri
9. Mallaskoski
10. Ruosniemi
 

Spitfire

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, SJS
Tuju on kyllä selkeä ykkönen. Kaupoissa myytävät versiot ovat siinä luokassa selkeästi paremmasta päästä, mutta nuo panimonmyymälästä saatavat erät ovat jotain aivan uskomattoman hyviä luomuksia. Hieman jo pelottaa, miten lähellä on se päivä, kun tämän maan sairas alkoholipolitiikka estää näiden taideteoksien myymisen sen vuoksi että muita oluita on kaupattu liikaa.
 

Anselm Raato

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ajetaan Valtralla, Seattle Kraken
Oletin että täälläkin olisi asia jo huomioitu, mutta...

Pyynikki siis lomautti valtaosan Tampereen panimoltaan (Tampereen tuotantoa ajetaan alas) ja siirtää oluen tuotantonsa Viroon. Pyynikinhän pitäisi löytää uusi koti suht pian Tampereelta, että voisi jatkaa toimintaansa Pirkanmaalla. 2023 loppuu nykyinen vuokrasoppari ja tontti on kaavoitettu asuinalueeksi.

Jossakin somessa huhuttiin jo yli miljoonan euron verovelkoja, mutta en tiedä näistä sitten... Jokatapauksessa "Jos mitään ei tehdä, konkurssin uhka on olemassa" -Toimari Lappalainen.

Ei ole mitenkään hyvä signaali tämä. En ole mikään excellukuniilo enkä oikein tiedä mahtavia pisnesratekioita, saati miten yritystä kannattaa johtaa...muutta lukuja katselemalla näkee ettei Pyynikin myyntitavoite ole kohta kahteen vuoteen osunut kuukausitasolla tavoitteeseen. Epäilemättä tämäkin näkyy jossain... Lähde: Tilannehuone | Pyynikin Brewing Company
 

444

Jäsen
Omistin aikanaan omaan varallisuuteeni nähden ihan sievoisen määrän Pyynikin osakkeita. Koko homma lähti liikkeelle vuosia sitten vähän kuin vitsinä, että olisipa hienoa olla pienosakas tuollaiseen panimoon. Innostus kasvoi kovien puheiden myötä, samoin omistuspohja. Mainitaan nyt vielä, että määrä ei todellisuudessa ollut merkittävä muille kuin minulle. Kuitenkin toimintaa vaivasi kaiken aikaa epätasalaatuiset tuote-erät ja etenkin osakkaille suunnattujen erikoiserien kanssa tapahtuneet sekoilut. Lisäksi osakeanti toisensa perään, suomeksi rahankerjäyskierrokset, ja samaan aikaan suurista diileistä huolimatta aiempiinkaan ennusteisiin ei oikein koskaan päästy. Pääomistajan ja perustajan burnout, jonka myötä piti jäädä toiminnasta ja päätöksenteosta pois, mutta ei sitten jäänytkään. Lisää rahoituskierroksia. Sekoilut Viron kautta tapahtuneen etämyynnin kanssa, jonka piti tuoda helpotusta tilanteeseen, jossa ihan kaikki eivät vain voi hakea oluitaan suoraan panimolta. Osallistumiset ja ”voitot” jossain olutkilpailuissa, joissa suunnilleen kaikki osallistujat saavat jonkun tittelin oluelleen. Lopulta vedin reilu vuosi sitten omat johtopäätökseni ja myin koko omistukseni pois. Sain siitä juuri ja juuri sijoittamani summan takaisin, en juuri muuta.

On hienoa, että Suomessa on paljon upeita pienpanimoita ja että yritystä riittää. Pyynikillä ongelma on kaiken aikaa ollut se, että tavoitteet ja osaaminen eivät kohtaa eikä hommaan saada sellaista vetäjää, joka naulaisi yritykset maaliin. Toivoisin, että juttuun tulisi jotain järkeä, mutta vaikuttaisi siltä, että tämä uusin käännös on lopulta vain naula siihen kuuluisaan arkkuun. Kotimaisuus häviää ja muutokset tehdään rahan vuoksi.
 

Sistis

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
Näitä Pyynikin toistuvia osakeanteja kutsutaan sijoittajapiireissä varsin kriittiseen sävyyn Peren perheen harrastuksen tukemiseksi. Itse en ole perehtynyt Pyynikkiin sijoituskohteena, joten en osaa arvioida, että onko väitteelle katetta. Mutta kyllähän toistuvat osakeannit kielivät siitä, että ei business ole oikein kestävällä pohjalla. Se ei sinänsä ole yllätys, sillä ei tuo ala ole kultakaivos. Ja korona on entisestään vaikeuttanut toimintaa.

Mitä tulee Pyynikin tuotteisiin, niin suhtaudun niihin vähän fifty-sixty -meiningillä. Tuo epätasalaatuisuus on todellakin pistänyt silmään. Moni olut on jopa parhaimmillaan ollut oikein hyväkin, mutta sitten on saattanut tulla vastaan myös sellainen, että se on ollut pakko kaataa pois selkeän kontaminaation vuoksi. Parhaiten on muistissa se v*tutus, kun mökillä laavulla on saanut makkaran paistettua ja sen kyytipojaksi tarkoitettu Norwich IPA maistuukin huonolta sourilta. Tuo kokemus on itse asiassa johtanut siihen, että yleensä jätän Pyynikit kauppaan, kun luotettavampia vaihtoehtoja löytyy riittävästi.

Pyynikin ehdoton positiivinen ansio on taas se, että panimo on onnistunut edistämään olutkulttuurin monimuotoisuutta reippaasti. Se tekee paljon erilaisia lagereita ja aleja, jotka poikkeavat varsin paljon perinteisestä "suomalaiseen makuun sopivasta oluesta", ja nämä ovat myös osoittautuneet ilmeisen suosituiksi. Tämä on entisestään johtanut jopa pienten kauppojen valikoimien monipuolistumiseen.

Jos Pyynikki katoaisi, niin kyllä tuo aukko varmasti täyttyisi. Mutta kuinka hyvin, on toinen juttu.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös