Olympialaiset 2022, Peking

  • 490 415
  • 2 311

Oles

Jäsen
Suosikkijoukkue
Anaheim Ducks, Leijonat
Laine-Barkov-Rantanen
Puljujärvi-Aho-Teräväinen
Donskoi-Hintz-Granlund
Kakko-Haula-Kapanen

Mietin tätä kokoonpanoa tänään ja ajattelin, että mitä jos Granlund pelaisikin nelosen keskellä? Nashvillessä sentterin rooli on sujunut ja Miken tapa taistella ja painaa aina sata lasissa olisivat hienoja ominaisuuksia nelosketjun sentterille. Kaikki kunnia Haulalle, mutta Mikke on astetta parempi sentteri ja laiturin paikalle olisi muitakin tarjolla. Pyörittelin nuo alaketjut esimerkiksi tämmöiseen muotoon:

Kakko-Hintz-Kapanen
Donskoi-Granlund-Armia

Molemmista ketjuista löytyy kykyä puolustaa ja tehdä pisteitä, löytyy nopeutta ja kokoa sekä peliälyä. Toki tässä skenaariossa oletan, että Kakko vielä kehittyy askeleen verran.
 
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät
Tämä on hyvä kysymys. Vaatii kyllä munaa jättää Laine kotiin katsomaan kisoja, mutta Jalonen on se jolla sitä pokkaa olisi tehdä niin. Tulisi vähän mieleen Jussi Jokisen jättäminen Olympiajoukkueen ulkopuolelle vuonna 2010. Sitten jos Laine jätetään joukkueesta pois, niin voidaan täällä kirjoitella aina suomalaisen laukoessa tolppaan tai ohi, että "Laine olisi tehnyt".

Juttu on kuitenkin se, että viime kaudella useimpina iltoina nähty Laine ei ole vahvistus vaan taakka. Jokaista tehtyä maalia kohden soi omassa päässä viisi kertaa. Toisaalta, parhaimmillaan Laine on se, joka tekee tiukassakin tilanteessa maalin huikealla laukauksellaan. Onhan tuommoinen ase joukkueessa hyvä olla, kun on vaikka katsonut näitä MM-kisoja ja Suomen joukkueessa ei ole ketään, jolla olisi lähellekkään samanlaista laukausta ja maalinteko on ollut haastavaa.

Toivottavasti siis Laine saa ennen kisoja paketin kasaan ja nähdään vaikka se toissakautinen Laine, joka ei ollut ihan lapanen, silloin kun ei tehnyt maaleja. Mieluiten näkisin Laineen kisoissa kuin jossittelen, että mitä olisi tapahtunut, jos hän olisi ollut siinä ja siinä pelissä mukana.
Seppäsen Eskon podcastissa oli syksyllä Jalosen Jukka vieraana ja käsiteltiin tuota JJ:n poisjättämistä kisoista. Jalonen totesi oppineensa siitä, minkälaisen negatiivisen ilmapiirin sellainen voi saada aikaan ja jotenkin sanoista paistoi läpi, ettei vastaavassa tilanteessa enää tekisi samoin.

Uskon, että Laine on mukana ja helppohan se on kokeilla ja jos ei toimi niin ei muuta kuin katsomoon. Leveyttä Suomella kerrankin riittää, niin ukkoa löytyy tilalle.
 
Suosikkijoukkue
NHL, Liiga, Leijonat, U20,
X (Laine) - Barkov - Rantanen
X - Aho - Teräväinen
X - Hintz - Granlund
Armia - Haula - Kiviranta/Lehkonen

Tossa runko ja loput paikat porukalle Kapanen/Donskoi/Kakko. Aika vihkoon saa Laine vetää ettei mahdu.
 

morukara

Jäsen
Suosikkijoukkue
NHL
Uskon, että Laine on mukana ja helppohan se on kokeilla ja jos ei toimi niin ei muuta kuin katsomoon. Leveyttä Suomella kerrankin riittää, niin ukkoa löytyy tilalle.
Toisaalta tuossa turnauksessa ei ole paljon paikkoja kokeilla, koska kolmen kovan pelin jälkeen alkaa pudotuspelit, ja lohkoykkösenä säästäisi energiaa.

Ehkä tehottomuus ei ole Laineen tapauksessa isoin riski vaan se, että Laine on ongelma puolustuspäässä, tai muuten vaan rampauttaa ketjunsa peliä. Jos pyörä ei vedä se jarruttaa.

No, Laineella on vielä syksyllä tilaisuus näyttää olevansa vetävä pyörä.
 

Soutukorva

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Ihan varmasti on Laine mukana. Ei kahta puhetta. Maailmanluokan maalintekijää ei jätetä pois. Pääsee pelaamaan hyvien ketjukavereiden kanssa ja tulosta tulee. Hyvät ketjukaverit mies todella tarvitsee. Puheet, että hän pystyisi vetämään joukkojaan, on syytä lopettaa. Tee Pate niitä maaleja vaan. Lusikka kauniiseen käteen ja maila mutkalle.
 

Götze

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
Heitetääs tähän väliin vähän veikkailua muiden joukkueiden, tai lähinnä top kutosen, rostereista.

Alkuun Kanada:

Huberdeau - McDavid - MacKinnon
Marchand - Crosby - Bergeron
Stamkos - Point - Marner
O'Reilly - Couturier - Stone
Scheifele, Tavares

Theodore - Pietrangelo
Toews - Makar
Nurse - Hamilton
Girard, Chabot

Price
Fleury
Binnington

Kyllähän tuota hyökkäysarsenaalia voi pyöritellä kuinka tahtoo, mutta tuo vaikutti ihan tasapainoisen oloiselta. Joku todennäköisesti unohtui, niin massiivinen tuo valikoima on. Puolustukseen pari seurajoukkueista tuttua nimeä pareihin, Toewsin tämä kausi on ollut niin vakuuttava että jos tähän malliin jatkaa niin luulisin että nappaa paikan joukkueesta. Molarit aikalailla selkeät.

Ruotsi:

Landeskog - Pettersson - Nylander
Forsberg - Zibanejad - Lindholm
Burakovsky - Bäckström - Rakell
W.Karlsson - Eriksson Ek - Arvidsson
Olofsson, Hornqvist

Hedman - Klingberg
Brodin - E.Karlsson
Ekholm - OEL
Dahlin, Forsling

Markström
Lehner
Ullmark

Syvyyttä saattaa olla edelleen enemmän, mutta kyllä Suomen kärki tuon hyökkäyksen hakkaa jo. Puolustuksia ei sitten kannata lähteä vertailemaan, onhan tämä sinikeltaisten miehistö ihan omalla tasollaan. Itse laitoin vielä EK:n mukaan, voi toki olla ettei edes mahdu joukkoon jos ei saa peliään paremmin uomiin.

USA:

DeBrincat - Matthews - Kane
Pacioretty - Eichel - Boeser
Guentzel - Trocheck - Pavelski
Connor - Larkin - Wheeler
Tkachuk(x2), Gaudreau

Slavin - MacAvoy
McDonagh - Carlson
Werenski - Jones
Martinez, Fox

Hellebuyck
Gibson
Demko

Jos Kanada oli hankala hahmotella niin jenkit vasta olikin. Väkisin sieltä jää jotain kovia nimiä pihalle, esim JT Miller voisi aivan hyvin olla tuossa Trocheckin tilalla. Puolustuksessa samoin Fox tämän kauden esityksillään kiilaa top kutoseen. Molarit ovat erinomaiset.

Venäjä:

Ovechkin - Grigorenko - Kucherov
Panarin - Malkin - Svechnikov
Kaprizov - Barbashev - Tarasenko
Buchnevich - Anisimov - Gurianov
Nichuskin, Namestnikov

Provorov - Zaitsev
Sergachev - Zub
Gavrikov - Orlov
Zadorov, Romanov

Vasilevskiy
Shesterkin
Sorokin

Ihan alkuun pitää myöntää että oma tietämys KHL-pelaajista on tätä nykyä aivan olematon, joten hyvinkin mahdollisesti joku kiilaa näiden pelaajien edelle. Tähän kerätty tosiaan vain NHL-pelaajista jonkilainen sakki, höystettynä Kuznetsovin pelikiellolla ja Radulovin (ilmeisellä) maju-uran lopetuksella. Onhan tuo sentteriosasto melkoisen köykäinen, laiturit taas sitten ihan priimaa. Puolustus näyttää mielestäni paremmalta, kuin mitä se näytti vielä jonkun aikaa sitten. Maalivahdit ehkä turnauksen parhaat.

Tsekki:

Palat - Krejci - Pastrnak
Kubalik - Hertl - Necas
Vrana - Zacha - Voracek
Chytil - Faksa - Zadina
Nosek, Kampf

Zboril- Hronek
Sulak - Gudas
Hajek - Rutta
Simek, Kempny(?)

Mrazek
Vanecek
Rittich

Hyökkäys näyttä hyvältä, puolustus ei. Tsekin osalta samat sanat kuin Venäjänkin, KHL-miehet eivät ole tuttuja. Sulakin heitin pakistoon kun näyttää olevan arvossaan Tsekin maajoukkueessa. Kempnyn tilanne on vähän mysteeri itselle, ilmesesti oli koko kauden sivussa? Terveenä ollessaan ehdottomasti mukana.

Suomen kokoonpanosta on tullut aikaisemmin heitettyä jonkunlainen näkemys niin ei sitä nyt tähän. Sveitsi, Saksa ja Slovakia ovat sen verran tuntemattomia, että niitä en lähde veikkailemaan.
 

kharon

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tps
Huberdeau - McDavid - MacKinnon
Marchand - Crosby - Bergeron
Stamkos - Point - Marner
O'Reilly - Couturier - Stone
Scheifele, Tavares
En laittaisi McDavidia ja MacKinnonia samaan kenttään. Joukkueen kaikilta hyökkääjiltä löytyy pelinopeutta riittävästi, mutta näillä kahdella liian samanlaiset vahvuudet. Milestäni olisi tasapainoisemmat kentät, jos Crosbyn ja McDavidin paikat vaihtaisi keskenään tai:

Huberdeau - Crosby - MacKinnon
Marchand - - Bergeron - Point
Stamkos - McDavid - Marner
O'Reilly - Couturier - Stone
 

Schadowan

Jäsen
Ollaanko me ihan varmoja, että Marner mahtuu jengiin messiin? Kuulostaa Kanadan omalta "jussijokiselta", joka paperilla pitäisi olla jengissä, mutta erityisesti viime vuosien pleijarinäytöt eivät oikein puolla pelipaikkaa. Marnerin vahvuudet on myös hyökkäyspelissä, johon Kanadalla on laittaa niin helvetisti paukkuja muutenkin. Kanada myös oppinut vanhoista virheistään, että jengi pitää olla roolitettu oikein, sen takia näkisin, että pelaajatyypit kuten Scheifele, Stone, O'Reilly, Couturier, Bergeron ehkä jopa Tavares menevät puhtaiden taitopelaajien ohitse. Lisäksi Huberdeau puhtaana taitopelaajana menee ainakin henkkoht papereissa Marnerin edelle.

On myös tosi mielenkiintoista nähdä, miten Crosby, Mackinnon ja Mcdavid istutetaan ketjuihin. Itse lähtisin sillä, että pelaavat kaikki kolme eri ketjuissa, esim:
Marchand-Crosby-Bergeron (Todistetusti toimiva kokonaisuus)
Point-Mcdavid-Stamkos
Huberdeau-Mackinnon-Stone
O'Reilly-Couturier-Scheifele

Tuo voi oikeasti olla jopa pieni haaste, että löydetään oikeat pelaajat Connorin ja Nathanin ympärille. Ettei mene sitten sellaiseksi näpertelyksi ja kikkapoika-meiningiksi. Vähän tuosta Kanadan rosterista puuttuu sellaiset romuluiset voimahyökkääjät, a la Benn, Perry, ehkä Nash. Voisi olla käyttöä.

YkkösYV on sitten hauska nähdä, olisko jotenkin näin:

Stone Crosby

Mackinnon Mcdavid

Makar

hih.
 

Bunder

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Coyotes, Thrashers
En ole koskaan varmaan odottanut suomen otteita näin mielenkiinnolla kun tulevissa olympialaisissa.
Pelaajisto todella laadukas ja vielä kun olisi joku valmentaja joka tietää miten otteluita voitetaan toisin kuin viime World Cupissa niin en näe mitään estettä miksei suomi tulisi taistelemaan kullasta.
Kiitos Bettmanille, että päästää NHL pelaajat kisoihin.

Mutta kuinka Skoda Cup fanaatikoille selitetään se ettei Mörkö mahdu joukkueeseen?
 
Viimeksi muokattu:

SirKepola

Jäsen
Suosikkijoukkue
AS Roma
Fiksu veto Määtältä tulla mm-kisoihin, luulen että kolmos-nelospariin entistä vahvempi vaihtoehto Pekingiin. Itse olin jo lähestulkoon liputtanut ulos vaihtoehdoista, mutta todella vahvaa tekemistä varsinkin tänään.

Näin juuri ja itseasiassa tästä johtuen itse oletin, että useampikin ns. rajatapaus olisi tullut innokkaammin antamaan näyttöjä vielä ensi vuoden kisoja varten. Määtän ohella esimerkiksi Välimäki, Kuokkanen ja jopa Filppula, jos pelihaluja ensi kaudelle vielä on.

Sitten on iso joukko pelaajia keneltä ne yhteiset kokemukset löytyvät jo Jalosen kanssa keväältä -19 eli Kakko, Lehtonen, Jokiharju, Lankinen ja Kiviranta. Näistä ketään ei miksikään 100% varmaksi nimeksi voi ensi talvelle laskea eli ”näyttöjen päivitys” olisi voinut olla ihan mahdollinen skenaario.
 

Oles

Jäsen
Suosikkijoukkue
Anaheim Ducks, Leijonat
Määttä on antanut hyvät näytöt. Pystyy antamaan sen syötön tai pelaamaan kiekon pois, vaikka on tilanne päällä ja ukkoa pukkaa kimppuun joka suunnasta. Ei mässäile pisteillä, vaan pelaa perusvarmaa pakin roolia. Toki pitää muistaa, että taso ei ole samanlainen kuin mitä NHL:ssä. En kumminkaan näe, miksi Määttä ei voisi pelata kolmos- tai nelosparissa Olympialaisissa. Mieluummin hänet otan kuin vaikka Heinolan vielä näihin kisoihin.
 

El Gordo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Määttä kisoihin, Aho ja Teräväinen kannattaa pitää yhdessä, ja Armia on varma valinta kisoihin myös koska on tärkeä mies alivoimalla ja muutenkin. Tässä päivän itsestäänselvyydet viime aikojen maajoukkue/NHL-pelien perusteella.

Äläpäs ja "No shit, Sherlock" vastauksia odotellen.
 

Walkin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pittsburgh Penguins
Heiskanen - Ristolainen
Lindell - Välimäki/Lehtonen
Nutivaara - Jokiharju
Määttä - Hakanpää

Jotenkin tolleen sen nyt hahmottelis.

Hyvä hahmotelma. Tosin uskon, että Nutivaara saattaa tippua rankingissa yllättävänkin alas. En pidä Nutivaaran kisapaikkaa lähellekään varmana. Välimäki ajaa ohi ja mahdollisesti myös Lehtonen.
 

Hexa

Jäsen
Toki pitää muistaa, että taso ei ole samanlainen kuin mitä NHL:ssä.
Eikös Määttä pelaa edelleen NHL:ssä kuitenkin. Vai puuttuuko tuosta sana ’aiemmin’?
Ihan hyvät näytöt Määttä antoi nyt olympialaisia ajatellen. Ja onhan vielä ensi kaudellakin aikaa antaa näyttöjä ja oikeastaan sen hetken kunnon kuuluukin ratkaista. Kuuluu varmaan suurin piirtein samaan kategoriaan Nutivaaran, Välimäen ja Jokiharjun kanssa.
 
Määttä kisoihin, Aho ja Teräväinen kannattaa pitää yhdessä, ja Armia on varma valinta kisoihin myös koska on tärkeä mies alivoimalla ja muutenkin. Tässä päivän itsestäänselvyydet viime aikojen maajoukkue/NHL-pelien perusteella.

Äläpäs ja "No shit, Sherlock" vastauksia odotellen.

Lisätään no shit Sherlock -osastolle vielä Arsi Lehkonen, joka vetää kovaa playoffkesää Montrealin paidassa. Ja Leo Komarov, samat perustelut. Ainoa ongelma taitaa olla vain se, että väkisinkin jää näitä hyviä ehdokkaita yli.
 

Oles

Jäsen
Suosikkijoukkue
Anaheim Ducks, Leijonat
Eikös Määttä pelaa edelleen NHL:ssä kuitenkin. Vai puuttuuko tuosta sana ’aiemmin’?
Ihan hyvät näytöt Määttä antoi nyt olympialaisia ajatellen. Ja onhan vielä ensi kaudellakin aikaa antaa näyttöjä ja oikeastaan sen hetken kunnon kuuluukin ratkaista. Kuuluu varmaan suurin piirtein samaan kategoriaan Nutivaaran, Välimäen ja Jokiharjun kanssa.

Lähinnä vaan sitä yritin sanoa, että MM-kisoissa on helpompi näyttää paremmalta kuin NHL:ssä, kun taso on heikompi. NHL:n puolella Määttä on viime kauden pelannut Losin kolmosparissa (ainakin osan kautta) ja välillä istunut poppareillakin. Eli ei niin kovaa tekemistä, kun ei aina pääse yhden sarjan heikoimman joukkueen pelaavaan kokoonpanoon.
 
(1)
  • Tykkää
Reactions: Hexa

jannet85

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat, Carolina Hurricanes
Ihan varmasti on Laine mukana. Ei kahta puhetta. Maailmanluokan maalintekijää ei jätetä pois. Pääsee pelaamaan hyvien ketjukavereiden kanssa ja tulosta tulee. Hyvät ketjukaverit mies todella tarvitsee. Puheet, että hän pystyisi vetämään joukkojaan, on syytä lopettaa. Tee Pate niitä maaleja vaan. Lusikka kauniiseen käteen ja maila mutkalle.

Juu, Jalonen on varmaan aika tyytyväinen siihen että kerrankin on rosteri, jossa ei tarvitse olla huolissaan maalinteon tehokkuudesta. Aika hyvin mennyt kuitenkin, 2019 Mörön suonenvedolla ja tänä vuonna muutamalla tuuripompullakin.
 

MikGo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät, Leijonat
Uskoisin myös, että kun Jalonen kokoaa joukkueen hän varmasti kiinnittää huomiota joukkueen ikärakenteeseen ja haluaa myös vahvaa kokemusta joukkueeseen. Siksi tuleekin mieleen, että josko esimerkiksi Komarov mahtuisi joukkueeseen? Rupeaahan siellä toki MG ja heidän ikäluokkansa olemaan 30-vuoden tienoilla olympialaisten aikaan, mutta ehkä Jalonen haluaa vielä selviä roolipelaajia ja kokeneita mukaan.
 

Glove

Jäsen
Uskoisin myös, että kun Jalonen kokoaa joukkueen hän varmasti kiinnittää huomiota joukkueen ikärakenteeseen ja haluaa myös vahvaa kokemusta joukkueeseen. Siksi tuleekin mieleen, että josko esimerkiksi Komarov mahtuisi joukkueeseen? Rupeaahan siellä toki MG ja heidän ikäluokkansa olemaan 30-vuoden tienoilla olympialaisten aikaan, mutta ehkä Jalonen haluaa vielä selviä roolipelaajia ja kokeneita mukaan.
Eikös Leo Komarov ole jo lopettanut maajoukkuepelit?
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös